Kirjoittaja Aihe: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)  (Luettu 478311 kertaa)

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2280 : 17.07.2020, 12:08:11 »
E: Onkohan taivasosuuden myöhemmistä vaiheista mitään tietoa? Palautuivatko ostetut oikeudet ilmaiseksi Saksaan kun toimintaa ei aloitettukaan?

Sonera luopui oikeuksistaan ilman sen suurempaa melua, kun Sonera-kohu oli jo noussut ja Relander eronnut toimitusjohtajan tehtävistä.

Lainaus
Sonera keskeyttää Saksan 3G-toiminnan
Yle Uutisten artikkeliarkisto25.7.2002 klo 21.28
 
Sonera ja espanjalainen operaattori Telefonica keskeyttävät Saksan 3G-toimintansa. Molemmat yhtiöt ajautuivat aikoinaan velkaongelmiin kalliiden umts-lupien vuoksi.

Sonera vahvisti torstaiaamulla tiedon, että Sonera ja Telefonica keskeyttävät Saksassa toimivan 3G-yhtiönsä Quamin liiketoiminnan.

Sonera tekee Saksan ja Italian umts-sijoituksistaan yhteensä lähes 4,3 miljardin euron alaskirjaukset, joiden vuoksi yhtiön raportoitu tulos ennen tuloveroja ja vähemmistön osuutta painuu huhti-kesäkuussa melkein 4,2 miljardia euroa tappiolle.

[...]

https://yle.fi/uutiset/3-5139569
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 960
 • Liked: 13910
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2281 : 17.07.2020, 14:55:48 »
Lainaus
Mediayhtiö Sanoma myy työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikan Oikotien norjalaiselle Schibstedille.

Hyvä, että siirtyy pois Sanoma Oy:n käsistä.  Muistissa on hyvin muutaman vuoden takainen TV-mainos, jossa useampi nuoripari löysi Oikotien kautta asunnon.  Kaikissa mainoksen pariskunnissa nainen oli vaalea ja mies musta.

Ja mainoksessa soi Romeon ja Julian teema (Nino Rota, 1968). Siinä naispuoliset asunnonhakijat kusivat hunajaa.
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 972
 • Liked: 13211
 • Puhekin on teko
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2282 : 31.08.2020, 19:49:16 »
Erehdyin taas lukemaan Hesarin uutiskommentointia, mutta pitää jättää suosiolla väliin.

Joskus aiemmin HS:n uutiskommentointi oli normaalia eli siellä näkyi mielipiteitä laidasta laitaan esim. jos jutuissa oli selviä asiavirheitä, niin niitä korjattiin kommenteissa.

Jossakin vaiheessa kommentointi muuttui kokonaan. Moderaatio näkyi päästävän läpi ainoastaan kommentit, jotka 99%:sesti tukivat tai jopa keksivät lisää valheellista informaatiota uutisille. Joukossa saattoi olla yksittäinen vähän kyseenalaistavampi kommentti, mutta ne ovat äärimmäisen harvinaisia.

Saahan niitä juttuja kehuja ja ylistää tai keksiä lisää mitä tahansa tarinoita, mutta vaikeaa ottaa vakavasti uutiskommentointia, jossa 99%:a ylistää toimintaa kuin Ylen galluptuloksissa tai Pohjois-Korean vaaleissa konsanaan.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8951
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2283 : 01.09.2020, 16:58:44 »
Hesari ei taaskaan petä:

Lainaus
Suomi voi omilla toimillaan välttää Ruotsin tekemät virheet maahanmuuttajien kohtelussa.
....

Viiltävää analyysiä. Go HS!

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006619455.html

Onkohan tämä ensimmäinen Hesarin pääkirjoitus, jossa edes vihjaistaan, että Ruotsi on kusessa maahanmuuttopolitiikkansa vuoksi?  Onko kukaan Hesarin journalisti koskaan ottanut puheeksi, että tuossa maahanmuuttopolitiikassa on saattanut olla jopa (gulp)... virheitä?

Hjuu Hefnöö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 2519
 • Nyt tarvitaan mestaria......... Ei muu auta.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2284 : 02.09.2020, 02:19:12 »
Hesari uutisoi Trumpin ja Portlandin äärivassari pormestari Ted Wheelerin jutuista. Hesarin mukaan Trump "Twitter-hyökkäilee" ja "solvaa" kun taas Wheeler "kritisoi" ja "lataa". Sattuipa jännästi tuollaiset sanavalinnat ja juuri noin päin. Jos Trumpin jutut täyttävät Hesarin mukaan hyökkäyksen ja solvauksen määritelmät, niin alta voi katsoa Wheelerin juttuja ja ihmetellä, että miten se jäikin "kritiikki" määritelmän alle.

Trump uutisointi on Euroopan perukoillakin nolon puolueellista. Olen aina sanonut, että Trumpissa riittäisi kritisoimista ihan ilman naurettavaa vääristelyäkin. No, Trump taitaa näistä vääristelyistä lähinnä vain hyötyä ja hyvä muistutus, että puolueetonta mediaa ei oikeastaan ole olemassa, vaan mokutusta ja vihervassarointia ajetaan täälläkin valtamediassa jokaisen tilaisuuden tullen. Valtamedia haluaa valtaa eikä hankkia ja välittää tietoa.

Lainaus
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006618863.html
...
OREGONISSA sijaitsevan Portlandin demokraattipormestari Ted Wheeler puolestaan sanoi sunnuntaina Trumpin olevan syypää maassa esiintyvään vihaan ja vastakkainasetteluun.

Wheelerin mukaan Yhdysvallat on joutunut lähes neljän vuoden ajan sietämään Trumpin rasistisia hyökkäyksiä, seksistisiä puheita sekä maahanmuuttajiin ja toimittajiin kohdistuvia loukkauksia, ja nyt myös suurkaupunkien pormestareihin kohdistuvia solvauksia.

”Ihmetteletkö tosiaan, herra presidentti, miksi tämä on ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun Amerikassa nähdään tämän kaltaisia väkivaltaisuuksia? Te olette luonut tämän vihan ja jakautuneisuuden”, hän puhutteli Trumpia toimittajien edessä.

Wheelerin sunnuntainen kritiikki oli vastaus Trumpin Twitter-hyökkäyksiin, joissa hän muun muassa kutsui Wheeleriä sekopäiseksi ja väitti pormestarin haluavan Portlandin ”lainvastaisen tilanteen” jatkuvan ikuisesti.

Samalla Trump ulotti solvauksensa myös Wheelerin demokraattikollegoihin ja marraskuisten presidentinvaalien kilpakumppaniinsa, demokraattien Joe Bideniin, jonka hän kuvaili piileksivän kellarissa.

UUTISMEDIA Axiosin mukaan Wheeler sanoi Trumpin käyttäneen neljän vuoden ajan erimielisyyksiä aiheuttavaa ja vihantäyteistä kieltä.

”Minusta on kuvottavaa, miten hän nyt esittää olevansa järkyttynyt ja sanoo tämän olevan odottamatonta”, hän jatkoi.

...

Wheeler kritisoi Axiosin mukaan sitä, miten Trump on edellisten kahden vuorokauden aikana suominut useaan otteeseen Twitterissä demokraattisia pormestareita, jotka pyrkivät tuomaan ratkaisuja väkivallan keskelle paikallisyhteisöissä.

”Hänellä on mahdollisuus tukea meitä ja tuoda meitä yhteen ja auttaa meitä selviämään tästä vaikeasta tilanteesta kansakuntamme historiassa. Sen sijaan hän päättää turvautua pikkusieluisiin poliittisiin peleihin ja jakaa meitä”, Wheeler sanoi.

Presidentti Trump ei tuo rauhaa, eikä lisää yhdysvaltalaiseen demokratiaan kohdistuvaa kunnioitusta, Wheeler arvioi uutiskanava CNN:n mukaan.

”Teidän, herra presidentti, täytyy tehdä työnne tämän kansakunnan johtajana ja minä, herra presidentti, teen oman työni tämän kaupungin pormestarina”, hän sanoi.

Wheeler kertoi jatkavansa työtään yhteisössään paikallisten viranomaisten kanssa ottaakseen vastuun siitä, mitä Portlandin kaduilla tapahtuu.

”Olisin kiitollinen, jos presidentti joko tukisi meitä tai pysyisi, helvetti, poissa tieltä”, hän latasi.
...
Lihavoinnit minun.
Vastuu siirtyy kuulijalle.

Åbo Akademin historian professori Holger Weiss: Suomellakin on kolonialistinen historia

”Jos Pohjanmaa oli maailman suurin tervantuottaja 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa, mihin sitä terva käytettiin? Niiden laivojen tiivistämiseen, jotka hakivat orjia siirtomaista”, Weiss

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8951
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2285 : 07.09.2020, 13:52:56 »
Huomasin juuri mielenkiintoisen ilmiön:  Hesarin artikkelien kommentit painuvat bittitaivaaseen, vaikka itse artikkeli säilyy. 

Esimerkiksi tätä Satu Vasantolan (monessa suhteessa vääristelevää) kolumnia voi lukea edelleen arkistosta, mutta sen puitteissa aikanaan julkaistuja kommentteja ei voi. 
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002848319.html

Kommenteissa esitettiin mm. useita linkkejä brittilehtiin ja -kommentteihin, jotka kumosivat melko kattavasti Vasantolan väitteet.

Onko kommenttien pudottaminen arkistosta todellakin "business as usual"?
« Viimeksi muokattu: 07.09.2020, 14:12:51 kirjoittanut Siili »

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1189
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2286 : 07.09.2020, 20:25:59 »
^Et ole sisäistänyt käsitteen "vastuullinen media" merkitystä.
Tottelematon tieto aktivismissa

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 235
 • Liked: 6394
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2287 : 12.09.2020, 14:01:52 »
Hyysäri on sitä mieltä, että rauha Lähi-Idässä ei ole hyvä asia... Noh, samaa mieltähän on USAn sotateollisuus ja lisää matuja halajava Kiiluvasilmä ja vokkiteollisuus. Jos SleepyJoe voittaa, niin kaikki toiveet toteutuu. Tulee nimittäin takuuvarmasti joku "incident", minkä vuoksi USAn isänmaalliset nuoret on PAKKO laittaa riehumaan ja kuolemaan Lähi-Itään.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006633727.html

Lainaus
Trump pääsi esiintymään jälleen rauhan­tekijänä, kun Bahrain solmi diplomaatti­suhteet Israelin kanssa – Saudi-Arabian hiljainen hyväksyntä jätti palestiinalaiset yhä enemmän yksin

Lainaus
Kaikki, mitä hän tekee Israelin hyväksi, miellyttää Yhdysvaltain evankelisten eli niin sanottujen uudelleen syntyneiden kristittyjen edustajia. Heitä oli neljännes vuoden 2016 vaalien äänestäjistä, ja heidän avullaan Trump voitti vaa’ankieliosavaltiot ja vaalit, vaikka saikin 2,87 miljoonaa ääntä vähemmän kuin Hillary Clinton.

Lainaus
”Erittäin kylmää kyytiä palestiinalaisille”, arvioi Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta, kun Arabiemiirikuntien diplomaattisopimus tuli viime kuussa julkisuuteen.

Kyyti on yhä kylmempää Bahrainin sopimuksen jälkeen, koska palestiinalaiset jäävät yhä enemmän yksin.

Lainaus
Iranin ulkoministeri arvioi Bahrainin teon olevan ”häpeällinen” ja maan olevan nyt Israelin ”rikoskumppani”. Myös esimerkiksi Nato-maa Turkki tuomitsi sopimuksen.

Lainaus
Saudi-Arabian ja Israelin välinen diplomaattisopimus olisi kaiken tämän jälkeenkin varsin suuri yllätys ellei palestiinalaiskysymystä samalla ratkaistaisi.

Jos tällainen sopimus kuitenkin syntyy, se jättää palestiinalaiset yhä enemmän yksin.

Hyysärin mielestä loputon sota Israelin kanssa on siis parasta palestiinalaisille... Voiko fanaattisuus pidemmälle mennä...

Tämä on ihan mielenkiintoinen heitto:

Invalid Tweet ID
"If all the votes are added up in PA, Trump is going to lose." - Pennsylvania AG Josh Shapiro, 31.10.2020

“I do not accept the rules imposed by others.... And in periods of regime change, the normal rules don’t apply.” - Soros

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 902
 • Tuleva mielipiderikollinen Raamatun lukija
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2288 : 12.09.2020, 14:46:28 »
Hesari ei taaskaan petä:

Lainaus
Suomi voi omilla toimillaan välttää Ruotsin tekemät virheet maahanmuuttajien kohtelussa.

Onko kukaan Hesarin journalisti koskaan ottanut puheeksi, että tuossa maahanmuuttopolitiikassa on saattanut olla jopa (gulp)... virheitä?

Virhe on juuri kiellettyjen aiheiden puheeksi ottamisessa.

1. Maahanmuuton peruste

+

2. Maahanmuuton määrä

=

Rasismi. :'(  :flowerhat:
"Minulla on 100 miljoonan euron tuliaiset, kun tulen kotiin, oululainen Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) iloitsee. Kehossa tuntuu nuutuneisuus, mutta se ei mielialaa lannista, sanoo Tuppurainen, joka pitää neuvottelutulosta hyvänä sekä Suomen että Pohjois-Suomen näkökulmasta. "Sanomalehti" Kaleva 23.7.2020

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 052
 • Liked: 27136
 • Ego sum Spartacus
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2289 : 30.09.2020, 15:16:07 »
Lainaus

Sanoma-konserni aloittaa yt-neuvottelut
Sanoma-konserni aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 130 hengen irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Niistä 40 kohdistuu Magazine Mediaan ja 90 keskitettyihin asiakaspalvelu- ja telemyyntitoimintoihin. Yt-neuvottelujen taustalla on Sanoman pyrkimys järjestää uudelleen kuluttajamediatoimintojaan.

Tilaajille
27.8.2014 2:00
Sanoma-konserni aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 130 hengen irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Niistä 40 kohdistuu Magazine Mediaan ja 90 keskitettyihin asiakaspalvelu- ja telemyyntitoimintoihin.

Yt-neuvottelujen taustalla on Sanoman pyrkimys järjestää uudelleen kuluttajamediatoimintojaan.

Helsingin Sanomat on osa Sanoma-konsernia.

X

https://www.hs.fi/talous/art-2000002756519.html

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 10558
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2290 : 30.09.2020, 15:34:54 »
Vähiin tuntuu käyvän ihmiset jotka haluavat maksaa mädättämisestä omilla rahoillaan.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2291 : 30.09.2020, 15:46:56 »
^Artikkeli oli vuodelta 2014. Nyt kai niillä pyyhkii ihan Ok, kun ovat löytäneet/luoneet kohderyhmänsä, joka tykkää heidän sisällöistään.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 169
 • Liked: 6470
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2292 : 30.09.2020, 16:31:37 »
^Artikkeli oli vuodelta 2014. Nyt kai niillä pyyhkii ihan Ok, kun ovat löytäneet/luoneet kohderyhmänsä, joka tykkää heidän sisällöistään.

Tarkoitus lienee ollut laittaa tämä uutinen:
https://yle.fi/uutiset/3-11571349

Lainaus
Talous30.9.2020 klo 15.02
Sanoma aloittaa 160 henkilöä koskevat yt-neuvottelut Vantaan ja Tampereen painoissa
Yhtiö arvioi, että yhteensä yli 20 henkilöä voidaan irtisanoa.

Mediayhtiö Sanoma aloittaa yt-neuvottelut kahdessa kirjapainossaan. Yt-neuvottelut koskevat noin 160 työntekijää Sanomalan painossa Vantaalla ja Sanoma Manun painossa Tampereella.

Yritys hakee toimintojen uudelleenjärjestelyillä säästöjä. Yhtiö perustelee yt-neuvotteluja markkinan muutoksella ja painettujen lehtien kysynnän laskulla.

Toteutuessaan suunnitelmat johtaisivat arviolta arviolta yhteensä enintään kahdentoista henkilön irtisanomiseen Sanoma Manussa ja ja kymmenen henkilön irtisanomiseen Sanomalassa. Lisäksi voi tulla muutoksia neuvottelujen kohteena olevien henkilöiden työsuhteen olennaisissa ehdoissa ja töiden järjestelyissä.

Sanomalehtien painosmäärät ja laajuudet ovat laskeneet Sanoman mukaan merkittävästi viime vuosina. Lisäksi päivätuotannossa painettujen suoramarkkinointituotteiden ja liitteiden kysyntä on laskenut, tuotantoa siirtynyt iltaan ja yöhön ja kilpailua siirtynyt kansainvälisille markkinoille.

Sanoma osti Alma Medialta Manun tämän vuoden helmikuussa.
Koko uutinen, koska YLE-verossa maksettu.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2293 : 30.09.2020, 18:01:59 »
Lainaus
[...]ja kilpailua siirtynyt kansainvälisille markkinoille.

Sanoma osti Alma Medialta Manun tämän vuoden helmikuussa.
Koko uutinen, koska YLE-verossa maksettu.

Sarjikset painetaan nykyään muualla kuin Suomessa. Kaukaisina aikoina Suomessa painettiin enemmänkin ulkomaisia julkaisuja. Sarjakuvia ja ristikkolehtiä painaneen Tampereen arpatehtaan tuotannosta iso osa meni ulkomaille, mutta nykyään sen lajin vientiä on tuskin enää niin paljon. Suorittavan työn katoaminen ulkomaille ei kai nyky-Sanomaa paljon huolestuttaa.

« Viimeksi muokattu: 30.09.2020, 19:27:34 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 052
 • Liked: 27136
 • Ego sum Spartacus
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2294 : 21.10.2020, 17:09:15 »
Lainaus

Tuomas Peltomäki
@tuomaspeltomaki
Finnish journalist at
@hsfi
. Why, yes I do have a podcast: http://spoti.fi/3011MqB, Youtube http://bit.ly/32RprLI AMA: http://curiouscat.me/tuomaspeltomaki, text/wa 0404869147

https://www.google.com/search?q=Tuomas+Peltom%C3%A4ki&oq=Tuomas+Peltom%C3%A4ki&aqs=chrome..69i57j35i39j0i131i433j0l5.1374j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 243
 • Liked: 32230
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2295 : 21.10.2020, 17:18:29 »
Peltomäki yrittää taas vaihteeksi ilmeisesti saada seuraajansa pohdiskelemaan sitä onko hän aidosti idiootti vai onko hänen tarkoituksenaan harhaanjohtaa seuraajiaan. Jotenkin sitä kuvittelisi ettei kumpikaan olisi journalistin ammatissa mikään imagonnostatin positiivisessa mielessä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2296 : 09.11.2020, 21:48:52 »
Lainaus
Kommenttien näyttäminen ja kommentointi vain kirjautuneille

Kirjaudu sisään lukeaksesi kommentteja ja osallistuaksesi keskusteluun. Kirjautuneena käyttäjänä saat käyttöösi myös artikkelin tallennuksen ja aiheiden seuraamisen.

Hesari on tehnyt saman kuin Iltalehti jokin aika sitten: uutiskommentti näytetään ainakin näin ilta-aikaan vain kirjautuneille lukijoille. Pitää tsekata huomisaamuna avataanko kommentit silloin kaikille lukijoille.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 183
 • Liked: 11032
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2297 : 09.11.2020, 22:02:27 »
Lainaus
Kommenttien näyttäminen ja kommentointi vain kirjautuneille

Kirjaudu sisään lukeaksesi kommentteja ja osallistuaksesi keskusteluun. Kirjautuneena käyttäjänä saat käyttöösi myös artikkelin tallennuksen ja aiheiden seuraamisen.

Hesari on tehnyt saman kuin Iltalehti jokin aika sitten: uutiskommentti näytetään ainakin näin ilta-aikaan vain kirjautuneille lukijoille. Pitää tsekata huomisaamuna avataanko kommentit silloin kaikille lukijoille.

Olen tehnyt samat huomiot. Itse taidan antaa kuplan kuplautua keskenään. Se vaikuttaa olevan "laatumedian" tavoite.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1189
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2298 : 21.11.2020, 10:48:55 »
Amerikkalaisesta pressanvaaliketjusta, HS:n konkaritoimittajalta:
Lainaus
...Olen usein ennenkin väittänyt, että oikeistopopulismin nousu on vakava uhka demokratialle ja arvoille, joille demokratia perustuu....

Voisiko Helsingin sanomissa julkaista lausetta:
Olen usein ennenkin väittänyt, että vasemmistopopulismin nousu on vakava uhka demokratialle ja arvoille, joille demokratia perustuu
Tottelematon tieto aktivismissa

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 243
 • Liked: 32230
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2299 : 21.11.2020, 10:57:34 »
^ Oikeistopopulismissa esiintyy toisinaan hyvin vahvoja tendenssejä demokraattisen järjestelmän rikkomiselle oman agendan nimissä. Trumpin ja republikaanien merkittävän osan pyrkimykset erityisesti viimeisimpien Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen ovat tätä sorttia rumimmillaan pitkään aikaan.

Toisaalta vasemmistopopulismissa - varsinkin kun puhutaan kommunismista ja Bernsteiniä vasemmistolaisemmasta sosialismista - ajatus järjestelmän haltuunotosta ja vähintäänkin demokratian kahlitsemisesta "kansandemokratian" pakkopaitaan on taas ihan aatesuuntien perustuksissa. Ainut syy miksi länsieurooppalaiset valtiot eivät ole muuttuneet kansandemokratioiksi on se, etteivät kansalaiset ole päästäneet tätä porukkaa niin laajaan valtaan että kansandemokratiaprojekti olisi onnistunut, ei suinkaan se etteivätkö vasemmistopopulistit haluaisi toteuttaa tällaisia ideoita.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 151
 • Liked: 19792
 • White Lives Matter
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2300 : 21.11.2020, 12:29:47 »
^ Oikeistopopulismissa esiintyy toisinaan hyvin vahvoja tendenssejä demokraattisen järjestelmän rikkomiselle oman agendan nimissä. Trumpin ja republikaanien merkittävän osan pyrkimykset erityisesti viimeisimpien Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen ovat tätä sorttia rumimmillaan pitkään aikaan.

Toisaalta vasemmistopopulismissa - varsinkin kun puhutaan kommunismista ja Bernsteiniä vasemmistolaisemmasta sosialismista - ajatus järjestelmän haltuunotosta ja vähintäänkin demokratian kahlitsemisesta "kansandemokratian" pakkopaitaan on taas ihan aatesuuntien perustuksissa. Ainut syy miksi länsieurooppalaiset valtiot eivät ole muuttuneet kansandemokratioiksi on se, etteivät kansalaiset ole päästäneet tätä porukkaa niin laajaan valtaan että kansandemokratiaprojekti olisi onnistunut, ei suinkaan se etteivätkö vasemmistopopulistit haluaisi toteuttaa tällaisia ideoita.

Nimitys ”kansandemokratia” polkaistiin ilmoille Neuvostoliiton toimesta toisen maailmansodan jälkeen. Sitä käytettiin Neuvostoliiton itäeurooppalaisista satelliittimaista ja niiden yksipuoluejärjestelmistä. Sanomattakin oli selvää, että kaikki nämä Neuvostoliiton ohjaamat ja diktatorisesti ja verisesti kansaansa hallitsevat puolueet olivat joko kommunistisia tai sosialistisia.

Sinänsä nimitys ”kansandemokratia” valtiosta tai puolueesta – kuten Suomen Kansan Demokraattinen Liitto, joka myös perustettiin toisen maailmansodan jälkeen kokoamaan Suomen sosialistit yhteen puolueeseen – oli loistava näyte sosialistien populistisesta retoriikasta, jossa kaikki käännetään päälaelleen; nämä maat ja niiden hallintojärjestelmät eivät olleet vähimmässäkään määrin demokraattisia, eikä niiden kansoilla ollut demokraattista tai muutakaan mahdollisuutta vaikuttaa oloihinsa. Jos sitä yritettiin lakoilla tai mielenosoituksilla, niin lakkoilijat ja mielenosoittajat niitettiin maahan konekivääritulella ja henkiin jääneet joko teloitettiin jälkeenpäin tai vietiin työleireille.

Mitä Suomeen tulee, niin osa sosialidemokraateista siirtyi Suomen Kansan Demokraattinen Liittoon, koska Sosialidemokraattisen puolueen oikeistososialistit eivät suostuneet siihen, että Suomen Sosialidemokraattinen Puolue tulisi osaksi SKDL:ää, kuten myöhempien vasemmistososialidemokraattien SYP. Suomen Kommunistinen Puoluehan oli johtava osa SKDL:ää. Mitä Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen myöhempiin vaiheisiin tulee, niin 1960-luvulla Paasion johdolla puolue siirtyi DDR:n, eli Saksan sosialistinen yhtenäisyyspuolueen linjalle, eli siitä tuli käytännössä kansandemokraattinen puolue, vaikka se ei SKDL:ään liittynytkään.

Siis, kuitenkin, kuten lainaamassani foobarin kirjoituksessa on sanottu, kansat läntisessä Euroopassa ovat kuitenkin riittävästi nähneet sosialistien populistisen puheen läpi, nimittäin että heidän populisminsa on vain puhetta, eikä yksikään maa Euroopassakaan ole siirtynyt demokraattisin menetelmin sosialismiin. Ei sosialistista natsi-Saksaakaan synnytetty demokraattisten menetelmien kautta, vaan poikkeuslailla ja vallankaappauksella.

Kuitenkin ihmettelen kirjoituksessa mainittua ”oikeistopopulismia”, ”jossa esiintyy toisinaan hyvin vahvoja tendenssejä demokraattisen järjestelmän rikkomiselle oman agendan nimissä”. Tuollaista oikeistopopulismia ei esimerkiksi Suomessa ole ollut sitten Kansallisen Kokoomuksen monarkia-seikkailun jälkeen sata vuotta sitten. Lapualaistenkin taustaa väritti vahvasti fasistien sosialismi.

Trumpin vaarasta demokratialle olen vahvasti eri mieltä, mutta se asia ei kuulu tähän ketjuun.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 243
 • Liked: 32230
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2301 : 21.11.2020, 13:04:16 »
Kuitenkin ihmettelen kirjoituksessa mainittua ”oikeistopopulismia”, ”jossa esiintyy toisinaan hyvin vahvoja tendenssejä demokraattisen järjestelmän rikkomiselle oman agendan nimissä”. Tuollaista oikeistopopulismia ei esimerkiksi Suomessa ole ollut sitten Kansallisen Kokoomuksen monarkia-seikkailun jälkeen sata vuotta sitten. Lapualaistenkin taustaa väritti vahvasti fasistien sosialismi.

Trumpin vaarasta demokratialle olen vahvasti eri mieltä, mutta se asia ei kuulu tähän ketjuun.

No, "toisinaan" on ehkä vähän vahva ilmaisu tässä tapauksessa. Pitäisi varmaan sanoa että sitä on ilmennyt riittävän usein ettei voi väittää etteikö sitä koskaan olisi esiintynyt, mutta kieltämättä se on äärimmäisen harvinaista sellaisessa muodossa joka oikeasti pääsisi valtaan valtioissa joissa toimiva demokraattinen prosessi olisi ylipäänsä poikkeuksen sijaan normi. Toki Rautio näkee demokratian jyräämisen oikeistossa normikäyttäytymiseksi, mutta lehti selvittäisi kyllä paljon paremmin tämän mielipiteen kontekstin jos vaivautuisi kertomaan Raution taustat sen sijaan että antaa ymmärtää hänen olleen vain loistava lehtimies...
« Viimeksi muokattu: 21.11.2020, 13:06:48 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 086
 • Liked: 5921
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2302 : 27.11.2020, 17:13:14 »

Koronavirus - Moni käyttää samaa maskia useita kertoja - HS vei käytetyt maskit laboratorioon ja
tuli selväksi, miksi niin ei kannattaisi tehdä.


https://www.hs.fi/Hesari ei kuitenkaan kerro, miksi käytettyjä maskeja ei kannata viedä laboratorioon.
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2303 : 02.12.2020, 08:15:18 »
Lainaus
MUISTATTEKO Kim Campbellin, Jean Chrétienin, Paul Martinin ja Stephen Harperin?

Yllättävää, jos muistatte. Kanadan pääministerit ovat usein olleet värittömiä poliitikkoja, joiden nimet jäävät huonosti mieleen.

Nykyisen pääministerin Justin Trudeaun (s. 25. 12. 1971) tietää moni nuorempikin uutistenkuluttaja. Hän on harvoja valtionjohtajia, joihin kohdistuu samankaltaista fanittamista kuin Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Barack Obamaan.

KIILTOKUVAHAHMOLTA näyttävä Trudeau tuli politiikkaan verraten nuorena ja värikkäällä taustalla: amatöörinyrkkeilijä, entinen yökerhon portsari, entinen opettaja, entisen pääministerin poika.

[...]

Viime vuoden vaaleissa Trudeaun puolue pysyi suurimpana mutta hävisi enemmistöasemansa. Syynä huonolle vaalimenestykselle olivat Trudeaun skandaalit, kuten syytökset oikeusministerin painostamisesta rakennusyhtiön korruptio-oikeudenkäynnin yhteydessä. Hänen todettiin toimineen sopimattomasti asiassa.

Trudeaun edistyksellinen maine kärsi lisäkolauksia, kun hänestä kaivettiin viime vuonna esiin vanhoja valokuvia ja videoita, joissa hänellä oli kasvoillaan rasistisena pidetty musta naamiaismaalaus. Trudeau muistuttaa kuvissa joulun ajan tiernapojista tuttua ”murjaanien kuningasta”.

Trudeau pyysi anteeksi, että hän ei nuorempana ymmärtänyt naamiaismeikkiään rasistiseksi.

Viime vuonna suomalainen Tiernasäätiö muuten linjasi, että nimityksestä ”murjaanien kuningas” olisi järkevää luopua ja naamat syytä jättää mustaamatta.

Boldaus minulta. Pekka Mykkäsen juttu tältä päivältä. Se on uusin esimerkki Hesarin tuoreimmasta kampanjasta julkaista lähes joka päivä yksi rasismiteemainen juttu jossa kerrotaan miten ajatella ja toimia oikein. Niitä on ollut useita, mutta muistan vain muutaman viikon takaisen jutun fantasiakirjailija H.P. Lovecraftin jo 20-luvun standardeillakin rasistisesta ajattelusta. Antirasistinen sanoma nostetaan joka päivä ainakin yhden jutun aiheen ja lähestymistavan valintaperusteeksi, samalla ympäristöaiheisia kampanjointia on hieman hillitty.

Lisäys: Toinen rasismiymppäys samalta aamulta, TV:n elokuvien listauksesta.

Lainaus
Keskiviikon tv-elokuvissa muun muassa surkea kotimainen komedia Onks Viljoo näkyny?
Päivän elokuvat arvioi Kaisu Tervonen.

[...]

Onks Viljoo näkyny? ★

(Suomi 1988) Muun muassa tähän komediaan ympättyjä saamelaissketsejä Pirkka-Pekka Petelius pyysi anteeksi.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2020, 08:52:07 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 919
 • Liked: 5636
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2304 : 12.12.2020, 10:55:34 »
Lainaus
HS-Pravdassa iso juttu Hesan kunnallisvaaliehdokkaista. Mukana ei kuitenkaan yhtään persua, vaikka gallupin mukaan Suomen suurin puolue.

Koska agendajournalismi.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 666
 • Liked: 1232
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2305 : 12.12.2020, 12:25:34 »
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007678433.html
Juuri nyt
"KRP: Äärioikeistoon liittyvässä rikosepäilyssä ei ole akuuttia vaaraa – rikoksen valmistelu ei näytä kohdistuneen merkittävässä asemassa oleviin"

eli vangittu ja päästetty vapaaksi 10 henkilöä joita epäilty rikoksen valmistelusta?.Miksi toi juttu saa tollaiset mittasuhteet kun mitään ei ole tapahtunut?.Kuitenkin joku kirjoittanut jotain facebookin kommenttiosioon ja kohta on karhuryhmä oven takana sen lisäksi että tietokone takavarikoitu tutkinnan ajaksi josko vaikka löytyisi lapoa selaimen välimuistista,kämppä myllätty ja keittiön leipäveitset takavarikoitu..
« Viimeksi muokattu: 12.12.2020, 12:30:28 kirjoittanut Melbac »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 243
 • Liked: 32230
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2306 : 12.12.2020, 12:29:16 »
Lainaus
HS-Pravdassa iso juttu Hesan kunnallisvaaliehdokkaista. Mukana ei kuitenkaan yhtään persua, vaikka gallupin mukaan Suomen suurin puolue.

Koska agendajournalismi.

Mahtuiko kuitenkin feministit mukaan? Jos mahtui, sitten on tosiaan kyse agendajournalismista.

EDIT: Ei mahtunut. Toisaalta PS:n Helsingin kuntavaaliehdokkaita ei todellakaan ole piilotettu niin tehokkaasti etteikö toimittaja löytäisi ne samantien jos haluaisi.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2020, 13:01:07 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 015
 • Liked: 9051
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2307 : 20.12.2020, 21:57:30 »
Lainaus
Työläiskirjailija vastoin tahtoaan
Väinö Linna oli yrittäjän poika eikä pitänyt työstä tehtaalla. Silti hänet tehtiin tunnetuksi työläiskirjailijana. Kirjailija Karo Hämäläinen kertoo jutussaan, kuinka Linna nousi tyhjästä kansakunnan kaapin päälle.


https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000007688877.html

Mitä paskaa nyt taas? Kirjastoonkin ei nyt pääse hämmästelemään täällä Helsingissä.

Pikaisesti Wikipediasta tsekkasin, että Linnan isä kuoli pojan ollessa seitsenvuotias, äiti myi mökin ja meni toisen palvelukseen ja asumaan vuotta myöhemmin. Linna kävi kuusi vuotta koulua ja meni sitten töihin. Yritetäänkö selittää että yrittäjä oli 20-luvulla aina joku miljonääri ja sen perusteella tehdä päätelmiä Linnan tuotannon arvosta? Pitäisikö ihmisten pitää tehdastyöstä?
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 9315
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2308 : 25.12.2020, 19:55:57 »
Samaa ihmettelin. Vaarini oli nimittäin viilaajana samalla tehtaalla kuin Linna. Saman sodan kävi myös, ja kirjoittelikin pöytälaatikkoon.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 771
 • Liked: 11340
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2309 : 27.01.2021, 11:18:45 »
Sanoma käynnistää yt-neuvottelut alueellisissa uutistoiminnoissa
Lainaus
Toiminnan uudelleenjärjestely saattaa alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Joonas Laitinen HS
11:09 | Päivitetty 11:10
SANOMA Media Finland aloittaa alueellisissa ja paikallisissa uutistoimituksissa yhteistoimintaneuvottelut. Toiminnan uudelleenjärjestely saattaa alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Sanoma kertoo tiedotteessa, että taustalla on Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen 31. tammikuuta 2021 sekä suunniteltu muutos paikallismedioiden toimintamalliin.
https://www.hs.fi/talous/art-2000007765731.html

Sillälailla.

Tätäkin palstaa lukiessa tulee muutaman kirjoittajan kohdalla mieleen, että olisikohan jonkunlaista toimittajanhommaa hoidettu aiemmin ja nyt "vapaalla" on aikaa lätistä tänne samalta kantilta kun on kirjoitellut johonkin mediaan, esim nämä "omb"-länkkääjät.

 8)
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.