Kirjoittaja Aihe: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)  (Luettu 604142 kertaa)

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 732
 • Liked: 11812
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2730 : 13.03.2023, 19:29:17 »
Lainaus
Lasse Kerkelä HS, Pihla Loula HS
15:32 | Päivitetty 18:36

[...]

HS:N haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä Tuulensuun juoneen alkoholia iltapäivästä asti.

Vuosijuhlissa Tuulensuu edusti tapahtuman pääsponsoria Aamulehteä ja samalla myös Sanoma Media Finlandia. Hän piti vuosijuhlan alussa puheen, jossa hän muun muassa toivotti opiskelijoita tervetulleeksi töihin Aamulehteen.

[...]

Erään silminnäkijän mukaan Tuulensuun pitämä puhe oli sisällöltään asiallinen, mutta esittäjän humalatila saattoi vaikuttaa puheen tyyliin. Toinen silminnäkijä kuvaili puheen olleen jäykkää ja hieman katkonaista.

JUHLIEN TUPAKKAPAIKALLA Tuulensuu halasi alkuillasta yhtä naispuolista juhlavierasta melko läheisesti. Nainen ja Tuulensuu tuntevat toisensa jo entuudestaan, nainen kertoo. Halatessa Tuulensuun käsi valahti melko alas. Nainen ei kokenut halausta tyylikkääksi, mutta ei epäsopivaksikaan. Lisäksi ystävällisen juttelun lomassa Tuulensuu antoi naiselle kevyen poskisuudelman.

”Hän myös kysyi, mitä rakkauselämääni kuuluu. En kokenut hänen käytöstään silti vääränä tai häirintänä. En halua vähätellä muiden kokemaa, mutta näin itse koin.”

Tuulensuu päihtyi silminnäkijä­havaintojen mukaan illan aikana voimakkaasti. Tuulensuun kerrotaan olleen sekavan oloinen keskusteluissa loppuillan aikana.

”Tuulensuu vaikutti olevan kovassa humalassa siinä vaiheessa, kun virallinen illallisosuus päättyi”, silminnäkijä kertoo HS:lle.

Yksi 30-vuotisjuhliin osallistunut nainen kertoo HS:lle poistuneensa tilaisuudesta osittain Tuulensuun käyttäytymisen vuoksi.

”Tuli olo, että hän on hieman liian maistissa, aika paljonkin liikaa”, nainen kertoo.

Naisen mukaan Tuulensuu siirsi tuolinsa lähelle häntä ja alkoi nojata häntä vasten illallispöydässä. Hän ehdotti myös siirtymistä ensin baarin puolelle ja myöhemmin tanssilattialle.

”Lähdin pois juhlista sen takia, että Tuulensuun käytös alkoi muuttua eikä tilanne eskaloituisi. En siltikään koe, että hän olisi häiriköinyt minua.”

VUOSIJUHLILTA juhlaväki siirtyi jatkoille Tullikamarin Klubille. Siirtymätilanteessa yksi silminnäkijä todisti, kuinka nuori opiskelijanainen huusi Tuulensuulle.

Kolme HS:n haastattelemaa silminnäkijää kertoo nähneensä Tuulensuun jatkopaikalla yksin. Yksi juhlissa ollut kuvailee tämän kiertäneen juoma kädessä porukoista toiseen.

Yksi silminnäkijä näki, kun kaksi järjestyksenvalvojaa meni juttelemaan Tuulensuulle. Hetken puhuttuaan järjestyksenvalvojat saattoivat Tuulensuun ulos.

Helsingin Sanomat ja Aamulehti kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009449697.html

Ennen tuollaisista olisi vain juoruiltu työpaikalla ja baarissa.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2023, 19:32:03 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Betonikostaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 432
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2731 : 13.03.2023, 19:31:05 »
Olipa üllatus. Toimittajat kertovat aina innoissaan, miten itse kunkin tulee elää ja ajatella, mutta oma pesä on aika likainen, kun sinne kurkistetaan.

Tulee mieleen eräs Savossa ilmestyvä sanomalehti, jossa oli aikoinaan toimituspäällikkönä uskovais-feministinen miesoletettu. Tämä ääliö otti töihin mieluummin naisia ja ihan myönsikin suosimisen sukupuolen perusteella, eivätkä hänen kiihkofeministiset mielipiteensä jääneet huomaamatta keneltäkään. Hieman noloa oli kuitenkin se, että tätä perheellistä, omasta mielestään korkeamoraalista pastoria nuoret naiset kiinnostivat kovasti muutenkin, ja vonkaaminen oli armotonta, vaikka menestys jäikin heikoksi. Kaiken moraalisäteilyn ja feminismin takana oli vain yritys saada pildeä.

Toimittajia tekopyhempää ammattikuntaa saa hakea. Vain poliitikot pystyvät samaan.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 322
 • Liked: 20551
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2732 : 13.03.2023, 19:53:44 »


Tuulensuun ja Lintilän armoton myllytys johtunee false flagista. Samaan aikaan Marin pääsee paljon vähemmällä töppäilyineen kun taivastellaan että juodaan lonkero lentokoneessa ja halaillaan vostok-pissiksiä.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 732
 • Liked: 11812
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2733 : 13.03.2023, 20:42:21 »
Lainaus
Molemmissa tilanteissa harkinta on pettänyt alkoholin käytön takia”, sanoo Haaga-Helian journalismin koulutuksen tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi.

Se, että harkinnan pettäminen johtaa tehtävästä eroamiseen, kertoo journalismin suojelemisesta.

”Päätoimittajan rooli on merkityksellinen ja arvokas. Kyse on myös uskottavuudesta”, hän sanoo.

[....]


Toiminta kertoo Leppäjärven mukaan tapahtuman ja opiskelijoiden arvostamisesta – olisi nimittäin ollut myös mahdollista, ettei opiskelijajuhlaa olisi laskettu sidosryhmätilaisuudeksi.

[...].[....]

STT:N vastaava päätoimittaja ja aiemmin päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Minna Holopainen ei halua suoraan kommentoida tapahtunutta.

Holopainen kuitenkin sanoo olevansa todella pahoillaan kaikkien osallisten kannalta, varsinkin tekojen kohteiden.

Kyse ei hänen mielestään ole pelkästään päätoimittajan asemaan liittyvistä paineista tai media-alalla vallitsevasta juhlimiskulttuurista vaan laajemmasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä.

”Avoimuus on lisääntynyt. Media kohtelee omiaan samalla tavalla kuin muitakin”, Holopainen arvioi.

Nykyään valta-asemassa olevilta edellytetään parempaa käytöstä kuin muilta. Aiemmin saattoi olla päinvastoin.

Holopainen näkee, että #metoolla on ollut tässä suuri merkitys. Epäasiallisesta käytöksestä ei vain kuiskailla, vaan se selvitetään ja siihen puututaan.

Silti nämä tapahtumat samoin kuin kohu elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) alkoholinkäytöstä voivat johtaa hyviinkin asioihin. Keskustelusta voi päätellä, että suomalaisten suhtautuminen alkoholinkäyttöön on muuttunut.

”Tämä voi olla tervehdyttävää. Tapahtumat ovat ikäviä, mutta kohu voi edistää keskustelua siitä, mitä me pidämme yhteiskunnassa hyväksyttävänä. Alkoholinkäyttöön liittyviä virheitä ei enää katsota sormien läpi.”

Aamulehti ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.Sanoma on STT:n enemmistöomistaja.


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009450727.html
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 582
 • Liked: 50792
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2734 : 13.03.2023, 21:47:20 »
Huonon journalismin tekeminen ja kännissä örveltäminen näyttäisi olevan Sanoma-konsernin päätoimittajien kansallinen, ellei geneettinen ominaispiirre.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-