Kirjoittaja Aihe: Timo Soini: Euro kyykyttää eurooppalaista demokratiaa?  (Luettu 1485 kertaa)

Marko Parkkola

  • Vieras
Hyvät PerusS-listalaiset!

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini piti eduskunnassa tiistaina 28.2.2012 valtioneuvoston Kreikan tukipakettia käsittelevän tiedonannon yhteydessä seuraavan ryhmäpuheenvuoron.

- - -

EURO KYYKYTTÄÄ EUROOPPALAISTA DEMOKRATIAA

Brysseliläinen salailun kulttuuri on tullut Suomeen. Hedelmistään puu tunnetaan!

Sinä maksat nyt ja tulevaisuudessa. Luvattiin vakuuksia. Luvattiin sijoittajavastuuta. Ei tullut kunnolla kumpaakaan. Pian hallitus pääsee todella kantamaan vastuuta, kun se ottaa lamavuosien leikkauslistat käyttöön, jotta uppoava eurolaiva pysyisi hengissä.

On päätetty, että ennestäänkin epäuskottavat mikkihiirivakuudet ovat nyt salainen asiakirja!

Kirves on jo puun juurella! On sanottu, että euron loppu on EU:n loppu. Tämä ei ole totta. Euro on rapauttanut Euroopan ihanteet. Euro on vaurioittamassa Euroopan kauppaa ja taloutta. Epäoptimaalinen valuutta-alue on vienyt etelänmaiden kilpailukyvyn ja ajanut ne kerjuun tielle.

Euro on tuhoamassa Euroopan sisäisen sopusoinnun. Kansat pilkkaavat toisiaan, käyvät toisiaan kurkusta kiinni. Sellaista on nähty ennenkin, eikä siitä hyvää seurannut.

Euro on kyykyttämässä myös eurooppalaista demokratiaa. Kansojen itsemääräämisoikeus viedään hivuttamalla kuten nyt Kreikassa.

Niin makaa kuin petaa. Elitistiset ja epädemokraattiset rakenteet luovat elitistisiä ja epädemokraattisia ratkaisuja.

Tukipaketeilla ei pelasteta Kreikan kansaa

Perussuomalaiset ovat vastustaneet epämoraalisia ja tekopyhiä tukipaketteja alusta lähtien. Silloin ei kukaan muu uskaltanut sanoa, ettei keisarilla ole vaatteita. Olemme olleet oikeassa.

Tunnen syvää sympatiaa Kreikan kansaa kohtaan. Ei näillä tukipaketeilla tavallisia kreikkalaisia pelasteta. Joka niin luulee, ei tiedä mistä puhuu. Tukipaketeilla pelastetaan pankkeja ja poliittista eliittiä – tavallisen kansan kustannuksella.

Se näkyy selvinä lukuina. Vain viidesosa tukipakettien rahoista on mennyt kreikkalaisten hyödyksi – ja siitäkin suuri osa poliittiselle eliitille.

Neljä viidesosaa tukirahoista on kanavoitunut sijoittajille ja muille kansainvälisen talouseliitin maailmanvaltiaille. Tukipaketit ovat siirtäneet tappiot veronmaksajien maksettavaksi. Sijoittajavastuu ei ole toteutunut.

Sijoittajavastuu ei myöskään juuri parane yksityisten sijoittajien osallistumista koskevassa PSI-menettelyssä (Private Sector Involvement). Viimepäivinä Kreikan valtionvelkakirjoilla on käyty kauppaa hinnoilla, jotka ovat noin 20 % nimellisarvosta. Siispä PSI-menettelyä voidaan pitää sijoittajien kannalta suorastaan edullisena!

Kreikka on päästettävä pois euron hirttosolmusta

Kyllä, Kreikan pitää säästää ja uudistaa taloutta. Ja poliittinen korruptiokulttuuri on tuomittava. Mutta ei se näin tapahdu. Kreikan ainut mahdollisuus päästä jaloilleen on jättää osa veloistaan maksamatta ja palata omaan valuuttaan, jotta maa pystyy pärjäämään maailmanmarkkinoilla.

Näin tehtiin Islannissa. Islannin kansa ei kumartanut pankkieliittiä. Kaikki arvostelivat silloin – mutta se toimi!

Näin tehtiin Argentiinassa vuosikymmen sitten. Käännös parempaan tuli, kun maa sanoi piut paut kansainvälisille rahoitusintresseille ja pani tavallisen ihmisen etusijalle. Niin, ja irrotti valuuttansa dollarista.

Kreikka on päästettävä pois euron hirttosolmusta.

Nyt kansalta viedään tuhkatkin pesästä. Kreikan kilpailukyky on mennyttä euron takia, kansa näkee nälkää loputtomien leikkauksien takia, mutta euroeliitti ajattelee vain pankkiherroja ja omaa arvovaltaansa.

Sitten rapautetaan demokratia ja itsemääräämisoikeus. Ensin pantiin maata hallitsemaan pankkieliitin edunvalvoja – Kreikassa ja myös Italiassa. Nyt pakotetaan Kreikan perustuslakiin pykälä, että "ulkoiset velat pitää aina maksaa ensin". Vaikka koulut ja sairaalat suljettaisiin. Ja kaikki tämä tapahtuu Brysselin byrokraattien suorassa valvonnassa.

Kreikasta tehdään EU:n ensimmäistä siirtomaata.

Perussuomalaiset oikeassa alusta alkaen

Ei tämä ole minun keksintöni. Sanon vain kansan kielellä sen, minkä Saksan perustuslakituomioistuimen presidentti Andreas Vosskuhle on sanonut hienovaraisemmin. Hänen mukaansa olisi "traagista ja kohtalokasta, jos menettäisimme demokratian pelastaessamme euroa ja matkatessamme kohti syvempää integraatiota". Meillä on eri tyyli, mutta sama viesti.

Eivätkä nämä toimenpiteet silti riitä! Kreikan salainen velkakestävyysanalyysi on vuodettu julkisuuteen. Se pitää uutta ohjelmaa tuhoon tuomittuna. Jopa optimistiset laskelmat odottavat, että parin vuoden sisällä Kreikkaan pitää lapioida ainakin 50 miljardia euroa lisää.

Kataisen hallitus on korostanut, että Kreikan säästöohjelman pitää olla uskottava. Eikö hallitus osaa matematiikkaa? Vaikka kaikki menisi kuin elokuvissa, niin Kreikalla on vielä vuonna 2020 valtionvelkaa noin 120 % kokonaistuotannosta – eli yhtä paljon kuin se oli kriisin alkuhetkillä!

Miten se voi olla kestävä taso, jos se ei ollut sitä silloinkaan?

Velkataakkaa pitäisi laskea ainakin 60 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Vain silloin Kreikka voisi päästä takaisin jaloilleen. Ilman sitä tukeminen jatkuu ja jatkuu ja jatkuu – hyväuskoisten suomalaisten veronmaksajien rahoilla.

Me sanoimme tämän jo keväällä 2010. Me sanoimme, ettei pidä lähteä rahoittamaan korruptoituneita poliitikkoja ja verenhimoisia pankkeja. Jos oikea tie olisi valittu silloin, Kreikan tilanne olisi jo paljon parempi.

Se toimii Islannissa. Se toimii myös Kreikassa.

Tämän kalliin ja toimimattoman tukipolitiikan ehdoksi on Suomessa asetettu vakuudet. Olen plokissani käsitellyt näitä vakuuksia seikkaperäisesti. Ne eivät ole häävit, eivätkä oikeuta nielaisemaan kamelia hyttysen hinnalla.

Edellä olevan perusteella esitän, että Kreikka-tukipakettia ei hyväksytä. Edellä olevan johdosta eduskunta toteaa, että hallitus on epäonnistunut Suomen edun ja suomalaisten veronmaksajien puolustamisessa eikä nauti eduskunnan luottamusta.

Lisätietoja:
Timo Soini
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-5113027

- -   

PerusS-lista on Perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja puoluetoimiston toimittama kaikille vapaa ja ilmainen sähköpostitse toimiva tiedotuskanava.

PerusS-listalla tiedotetaan Perussuomalaisiin liittyvistä ajankohtaisista, lähinnä valtakunnallisista aiheista ja uutisista. Siltä voit myös lukea PerusS-johtoon kuuluvien tiedotteita tuoreeltaan.

PerusS-listalle voi liittyä ja siltä voi myös erota kuka tahansa milloin vain puolueen kotisivujen www.perussuomalaiset.fi kautta.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta perussuomalaiset@eduskunta.fi

Tagit: