Kirjoittaja Aihe: Eläkeiän nosto ja poliittiset virkamiesprofeetat  (Luettu 1694 kertaa)

Jäärä

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 84
  • Liked: 73
Kuusamon lumet on sulaneet Vanhasen jäljiltä jo moneen kertaan, mutta esitykset eläkeiän nostosta jatkuvat virkamiesprofeettojen ja muiden "puolueettomien" asiantuntioiden toimesta. Keitä ovat nämä kauniit ja rohkeat, jotka manaavat meitä kadotukseen, jos eläkeikä ei nouse 65-70- ja luut koirille, ettei mene sekään materiaali hukkaan. Näistä totuudentorvista taitaa olla puolet poliittisessa suojatyöpaikassa nuhjaavia hallituspuolueiden kuuliaisia lakeijoja, joiden tehtävänä on tasatunnein ilmestyä raakkumaan milloin mitäkin esitystä, muka huolestuneena asiantuntijana. Toinen puoli on eläkevakuutusyhtiöiden johtoa, joka ruikuttaa omassa asiassa ja joille ei mikään riitä, sillä täytyyhän kerskarakentamiseenkin rahaa riittää. Pääkonttorissa täytyy kulkea tiedon virta, eli seinät kiemurtelee kuin käärmeen kusi. Eläkerahoille saadaan huipputuotto.

Tosiasia on ettei eläkerahastoihin ole vielä tarvinnut kajota, vaan eläkkeet on hoidettu eläkemaksutuloilla ja vuotuista ylijäämää on tullut. Eläkerahastot ovat suuruusluokaltaan tällä hetkellä noin 130 miljardiaeuroa. Maksetut eläkkeet noin 19 miljardia ja tuotot eläkemaksuista noin 20 miljardia. Rahastojen tuotot on voitu jättää käyttämättä. Meitä on peloteltu suurien ikäluokkien eläköitymisellä
viimeiset kaksikymmentä vuotta. Ne suuret ikäluokat on nyt eläkkeellä. No mitä tapahtui, tuliko romahdus? No ei tullut, mutta keksittiin uusi uhka. Ihmiset elää ainakin satavuotiaiksi. Mihin väite perustuu. Katsokaa uusinta väestöpyramidia. Vanhuksia ei tule montaa prosenttia enempää kuin on nytkään.

Miksi kiire nostaa eläkeikää? Miksi täytyy saada lisää maksuja ja leikata eläkkeitä? Sillä leikkauksista tässä todellisuudessa on kyse. Edellisen eläkeuudistuksen vaikutus ei täysimääräisenä ole edes näkyvissä. Todellinen eläköitymisikä on kuitenkin lähtenyt nousuun. Ihmiset jaksaa uskoa, että tuohon 63 vuoteen jaksaa sinnitellä. Jos eläkeikää nostetaan, on pakko heittää pyyhe kehään ja ruveta ketkuttelemaan eläkkeelle konstilla millä hyvänsä. Tämä olisi ainakin minun vaihtoehtoni. Täytyy muistaa, että useimmat työt ovat nykyään henkisesti kuormittavia, vaikka fyysinen rasitus on laskenut. Vaaditaan yhä enemmän, nopeammin ja pienemmällä porukalla. Maksamme tuottavuuden noususta todellisella orjuudella. Tämäkään ei kohtele meitä tasapuolisesti. Ne arvon johtajat jotka vaativat eläkeiän nostoa, ei ne ole tärkeässä kokouksessa, vaikka sihteeri niin väittää, ne on pelaamassa kössiä tai kuntosalilla kesken päivää. Olenkin sitä mieltä, jos eläkevajausta joskus tulevaisuudessa ilmenee, asetetaan kattoeläke. Jättieläke ei ole todellisuudessa mikään ansaittu etu, vaan muut maksavat vielä tasinkoa. Sijoituspääomaa ei ole tarvetta kasvattaa enään eläkkeellä ollessa. Olisi aika vaalia muita arvoja.

Kysytään vielä uudestaan, miksi eläkeiän nosto? Mikä on tämä kiire? Mikä uhkaa meidän eläkevarallisuuttamme? Tullaan tärkeimmän kysymyksen äärelle.

MIHIN SAATANAAN HALLITUS AIKOO KÄYTTÄÄ ELÄKERAHASTOT? Ei kai vaan paikkailla tukipaketti tappioita? Käteisen ja kumppanien eurovirat tulee tälle maalle pirun kalliiksi. On turha luulla ettei hallitus tähän pysty. Eläkerahastot on julkista rahaa ja ne voidaan viedä tavallisen lain avulla.

PERUSSUOMALAISTEN TÄYTYY KAIKIN KEINOIN VASTUSTAA ELÄKEIÄN NOSTOA JA VAROJEN KUPPAAMISTA!

Tagit: eläke