En näe tarpeelliseksi määritellä monikulttuurisuutta ongelmaksi; olennaista on, että arvokehyksessä puhutaan tasa-arvosta. Tasa-arvo sisältää monikulttuurisuuden sallimisen siihen asti, ettei se aiheuta haittaa.
Epäjohdonmukaisuutta on kylläkin 10 §:ssä ja 11 §:ssä hallituksen toimikauden pituudesta; 10 §:n mukaan se on yksi vuosi, 11 §:n mukaan kaksi vuotta.
Paheksun erityisiä naisten liittoja ja jopa sellaisten mahdollistamista säännöissä. Jos mahdollistetaan, pitää samalla tavalla mahdollistaa erityiset miesten liitot. Tasa-arvoa.
Enemmistön merkitys on yleisesti tiedossa, eikä se välttämättä ole sama asia kuin 51%. Tämä kysymys tulee merkitykselliseksi silloin, kun kokouksessa on läsnä enemmän kuin 100 henkilöä; esimerkiksi 51/101 on kyllä enemmistö, vaikkei se olekaan 51%. Soisin mainitun prosenttilukeman poistamista kokonaan, ellei sitten nimenomaan vaatimus 51%:sta ole tarkoituksellista.
Välillä säännöistä saa sen kuvan, että yhdistys ja "myöhemmin perustettava" puolue olisivat kaksi eri asiaa. Ei kai niin tarvitse olla. Ei kai "myöhemmin perusteta" mitään puoluetta? Perustetaan yhdistys nyt, ja yhdistys muuttuu itsestään puolueeksi sitten kun määrätyt ehdot täyttyvät. Tällä logiikalla muiden puolueiden jäsenet (kuten itseni) voidaan rajata pois yhdistyksestä jo ennen puolueeksi rekisteröimistä.
Vaatimus puheenjohtajan kahden vuoden jäsenyydestä on kohtuuton ja ensimmäisen kahden vuoden aikana suorastaan mahdoton. Tämä on mielestäni asia, joka pitää jättää kulloisenkin kokouksen harkinnan varaan.
Kansanedustajan työ on kokopäiväistä työtä, ja siitä on annettava korvaus. Vaikka sitä kutsumuksesta tekisikin, ei kutsumuksella elä. Mielestäni pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevalle kansanedustajalle on oltava mahdollista pitää varsinaisen asuntonsa lisäksi kohtuuhintaista asuntoa Helsingissä. Toivoisin, että tällainen asia huomioidaan, mikäli tuo palkkiokatto ylipäänsä halutaan pitää.