HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

PERUSTETTAVAN PUOLUEEN SÄÄNNÖT KOMMENTOITAVANA

(1/86) > >>

JM-K:
(Jos kaikki meni oikein, niin...) oheisessa PDF:ssä tutustumista ja kommentointia varten perusteilla olevan puolueen säännöt.

Kun keksit mielestäsi jotain kommentoitavaa, muutettavaa, parannettavaa jne., niin laita se omana vastauksenaan tähän ketjuun niin, että tyhmempikin (=minä) ymmärtää, mistä on kyse.

Sääntöjen pykälien numerointi puutteellinen siksi, että jätin turhia kohtia veke.

 

HUOM! TÄHÄN KETJUUN VAIN SÄÄNTÖJÄ KOSKEVAT KOMMENTIT, MUU KESKUSTELU KÄYDÄÄN TUOSSA ALKUPERÄISESSÄ KETJUSSA "PITÄISIKÖ SE UUSI PUOLUE PERUSTAA".

Kiitos!

P.S. Jesse: kiinnitä erityistä huomiota yhdistyksen / puolueen nimeen!

M.:
Minusta on hieman ongelmallista, että tässä ei mainita mitään monikulttuurisuudesta vaan ainoastaan maahanmuutosta. Nämä kaksi liittyvät toisiinsa toki, mutta eivät ole niin sama asia, että monikulttuurisuuden torjuminen menisi pelkän hallitun, kestävän ja vastuullisen maahanmuuttopolitiikan alle.

Monikultturismi - siis monikulttuurisuutta edistävä ja palvova aate - on ylhäältä alaspäin saneltua "suunnitelmakulttuuria", jossa pieni eliitti sanelee suurelle enemmistölle kulttuurin kehityksen suunnan. Tässä mielessä se rinnastuu kommunistiseen suunnitelmatalouteen ja oikeastaan kommunismiin siinäkin mielessä, että kommunismi oli muutakin kuin huonoa taloustiedettä. Monikultturismi pyrkii monikulttuurisen ihmisen luomiseen ja perinteisten kansallisten identiteettien tuhoamiseen. Samalla tavoin se myös asettuu individualismia vastaan asettaessaan erilaiset eturyhmät yksilön edelle. Tämän lisäksi monikultturismi harjoittaa sellaista eettisesti kyseenalaista kulttuurirelativismia, jota suomalaisten enemmistö ei taatusti hyväksy, ja pyrkii luomaan maahanmuuttopolitiikan monikulttuurisuuden edistämisen ihanteelle (ei suomalaisten edun ajamiseksi tai oikeastaan edes sen huomioimiseksi). 

Monikultturismista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon enemmänkin, mutta mielestäni olisi ehdottoman tärkeää, että se nostettaisiin eksplisiittisesti esiin jo perustettavan puolueen säännöissä toiminnasta nyt puhumattakaan.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: M. - 14.05.2009, 20:19:54 ---Minusta on hieman ongelmallista, että tässä ei mainita mitään monikulttuurisuudesta vaan ainoastaan maahanmuutosta. Nämä kaksi liittyvät toisiinsa toki, mutta eivät ole niin sama asia, että monikulttuurisuuden torjuminen menisi pelkän hallitun, kestävän ja vastuullisen maahanmuuttopolitiikan alle.
[...]
Monikultturismista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon enemmänkin, mutta mielestäni olisi ehdottoman tärkeää, että se nostettaisiin eksplisiittisesti esiin jo perustettavan puolueen säännöissä toiminnasta nyt puhumattakaan.

--- Lainaus päättyy ---

Monikultturismin mainitseminen on jo siitäkin syystä ongelmallista, että se sekoitetaan jatkuvasti monikulttuurisuuteen. Minusta paljon parempi näkökulma lähestyä tällaisia vaikeasti hahmotettavia ja epämääräisiä käsitteitä on yksilöiden välisen tasa-arvon korostaminen. Se kumoaa automaattisesti monikultturismin huonot vaikutukset (ryhmien erityisoikeudet, poliittinen korrektius, kulttuurirelativismi) ja on helpommin ymmärrettävää kuin monimutkainen ideologinen tai filosofinen vääntö monikultturismin sisällöstä ja seurauksista.

Lisäksi jonkin asian kannattaminen on aina positiivisempaa kuin toisen vastustaminen.

Puolueen sääntöjen kirjoittamiseen on näköjään käytetty reippaasti aikaa ja tuuminkia. Siispä minäkin luen ne ihan kaikessa rauhassa.

Jarkko Sandell:
Jokseenkin samaa mieltä kuin M. Maahanmuuttoa suurempi ongelma on nimenomaan monikultturismi. Sen soisi olevan mainittuna säännöissäkin.

Risto A.:
Hyvää Hommasettiä!

Mitä nyt mieleen tuli, niin kohta tasa-arvosta voisi omasta mielestäni joutaa poies. Hypoteettinen tasa-arvo käsitteenä, ilman eksaktia määrittelyä toimii keppihevosena ties minkälaiselle tyrannialle. Kuten voimme huomata mm. Suomesta vuonna 2009. Euroopasta nyt puhumattakaan..

Tilalle, esim:

2. Jokaisella kansalaisella, sukupuoleen, uskontoon jne. katsomatta on yhtäläiset oikeudet lain edessä ja yhtäläiset oikeudet pyrkiä menestymään yhteiskunnassa. tjsp.

-------

edit. yhtäläiset yhteiskunnan suomat oikeudet lain edessä..

Tämä siksi, että Yhteiskunta, toisin kuin hihhulit luulee, ei pysty mitenkään kompensoimaan äitiluonnon antamien lahjojen puutteita. Vaikka kuinka pyrittäisiin tasaamaan eroja laittamalla tonnin painoisia palloja nilkkaan jarruksi enemmän avuja saaneille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta