Kirjoittaja Aihe: 2012-03-18 Kreikka: Tukihakemus Turkin vastaiselle rajamuurille - EU:ta närästää  (Luettu 6132 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35813
Lainaus
Euroopan viimeinen raja
 
El País 18.3.2012 juttu
 
Kreikka pystyttää 10 kilometriä pitkän muurin estääkseen laitonta maahantuloa Turkista. EU kieltäytyy antamasta Ateenalle varoja sen rakentamiseksi.
 
(http://ep01.epimg.net/internacional/imagenes/2012/03/18/actualidad/1332104183_150325_1332107500_noticia_normal.png)
Muuri ja kaivannot EU-rajalla. Kuvan selitetekstit järjestyksessä ylhäältä alas: Turva-aita (n. 10 km), Erottava kaivanto (n. 120 km), Päärajanylityspaikat. 

 
Oli Kreikka aktiivinen tai passiivinen, niin aina Eurooppaa närästää. Samalla kun Kreikan uudistusten todellinen tehokkuus herättää epäilyksiä Brysselissä, on Ateenan hallitus lisännyt epäluottamusta kehittämällä uuden erimielisyyden aiheen: tukihakemus muurin rakentamiseksi Turkin vastaiselle maarajalle. Pato ihmissalakuljettajia vastaan, sanovat kreikkalaiset, ”häpeän muuri”, sanovat turkkilaiset. Kyse on vähän yli 10 kilometrin matkasta pitkin Evros-joen vartta, joka on maiden välinen luonnollinen raja; alue, jolla partioi jo Frontex, Euroopan ulkorajan valvontavirasto. Kansalliselle puolustukselle välttämättömänä esitetty rakennelma edellyttää kahden 2,5 metriä korkean piikkilanka-aidan rakentamista ja 25:n lämpökameran asentamista. Kustannusarvio on 5,5 miljoonaa euroa, joka EU-komission mukaan Kreikan olisi itse kustannettava.
 
Kreikka saa tänä vuonna 90 miljoonaa euroa EU:n pakolais-, integraatio-, raja- ja paluurahastoilta. Vuosina 2007-2010 se on saanut jo 215 miljoonaa. Mutta kustannuksia tärkeämpänä tekijänä muuri aiheuttaa laajenevia vaikutusaaltoja: tulvan estämisen hyödyttömyys (EU-komission näkemys), mahdollinen kansainväliseen suojeluun oikeutettujen henkilöiden palauttamiskiellon rikkominen – Kreikka on yksi vähiten EU:ssa turvapaikkoja myöntävä maa -, sanovat kansalaisjärjestöt, monien Euroopan Schengen jäsenmaiden, Ranska etunenässä, halu palauttaa rajatarkastukset kansallisille rajoille, jos alueen ulkorajoilla ilmenee kestämätöntä painetta. Kestämättömänä paineena voidaan pitää niitä 300 laitonta rajanylittäjää, jotka Kreikan sisäministeriön mukaan joka päivä saapuvat Turkin puolelta. Tällä alueella otettiin vuonna 2011 kiinni n. 55.000 ilman papereita liikkunutta, joka on 17% enemmän kuin edellisenä vuonna. EU-lainsäädäntö ei estä esteiden rakentamista ulkorajoille, mutta Bryssel ei tule tukemaan tätä taloudellisesti.   
 
Mikä painaa tässä asiassa eniten, muurin kustannukset, epäilyttävä turvapaikkapolitiikka vai invaasion pelko Schengen ytimen maissa? Anna Triandafyllidu (think tank Eliamep y del Centro Robert Schuman del Instituto Universitario Europeo de Florencia) uskoo, että Turkki ei tule tekemään yhteistyötä. ”Miksi he tekisivät niin?”, hän kysyy, ”mitä enemmän siirtolaisia suunnistaa Kreikkaan, sitä vähemmän ongelmia Turkille, joka on merkittävä transito-maahanmuuttajien toimittaja. Eikä Kreikka kykene pysäyttämään heitä, ennen näiden saapumista sen maaperälle. Se pyrki tulvan pysäyttämiseen laittomilla palautustoimenpiteillä vuosina 2007-2008, jonka menettelyn sosialistihallitus lopetti vuonna 2009. Ongelma on, että rajan ylittäjiä on yhä enemmän ja Kreikalla ei ole kapasiteettia majoittaa ja ylläpitää heitä. Kuitenkin Kreikka on lopettanut tulijoiden pitämisen väliaikaisessa säilössä epäinhimillisissä olosuhteissa. Vuonna 2011 parlamentti hyväksyi lain, joka hajautti turvapaikkakäsittelyn ja loi rajalle keskuksia, joita johtivat riippumattomat viranomaiset, eikä poliisi, kuten aiemmin.” 
 
Turkin Eurooppa-asioiden ministerin Egemen Bagisin mukaan kyse on symbolisesta jakolinjasta EU:n ja muiden maiden välillä. ”Ei ole aika puhua uusista muureista Euroopassa, vaan uusista silloista”, hän vakuuttaa. Oktay Durukan Helsinki Citizen’s -kansalaisjärjestöstä arvioi, että EU:n asenne Turkkia kohtaan, sen liittymisen lykkääntyessä, pakottaa Ankaran omaksumaan aggressiivisemman asenteen maahanmuuttoon. Kansalaisjärjestön mukaan Turkissa jätetään joka vuosi 9.000 turvapaikkahakemusta. Monet pakolaiset ovat juuttuneet byrokratian rattaisiin 5-10 vuodeksi. ”Monet väsyvät odottamaan ja ylittävät rajan”, sanoo Durukan. Viisumivapaudet eräiden maiden kanssa ja tuhansien kilometrien maaraja tekevät Turkista ihmissalakuljettajien lempiväylän.
 
Kreikkalaiset lähteet sisäministeriöstä esittivät viime viikolla, että ulkopuolinen apu on edelleen välttämätöntä, koska rikollisuuden kasvu maassa ja maahanmuuttovirrat liittyvät toisiinsa. ”Emme voi yksin kohdata globaalia ilmiötä. Paperittomien tulo on luonut räjähdysalttiin tilanteen sosiaalisen epävakauden vallitessa maassa, eikä edes muuri ole ratkaisu: jos tätä kautta ei pääse, niin ne tulevat Bulgarian tai saarien kautta. Lopullinen ratkaisu ovat säilytyskeskukset rajalla. Ensimmäinen valmistuu muutaman kuukauden sisällä." 
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35813
Le Point lehden juttu samasta aiheesta ...

Lainaus
Kreikan uhkana massiivinen laiton maahanmuutto
 
Le Point 20.3.2012 juttu
(http://www.lepoint.fr/images/2012/03/20/frontiere-533349-jpg_365002.JPG)
Kreikan ja Turkin raja 6.2.2012.

 
Maan koillisosan Kozanin kylän asukkaat ovat hämmentyneitä. Hallituksen eilinen päätös muuttaa alueella sijainnut vanha sotilasmajoitusalue maahanmuuttajien vastaanottokeskukseksi on herättänyt keskustelua. Työt tulevat alkamaan muutaman päivän sisällä, kun parlamentilta on ensin saatu vihreää valoa. Vastaanottaa voidaan tuhansia ihmisiä. Valvonta kuuluu poliisille, mutta yksityinen turvayritys huolehtii leirin järjestyksestä.
 
Joukko Kozanin asukkaita ei halua satojen laittomien maahanmuuttajien saapuvan heidän kyläänsä. He pelkäävät mm. rikollisuuden lisääntymistä ja alueen maineen pilaantumista. Tämä ei kuitenkaan estä hallitusta pitämästä tätä ainoana ratkaisuna paineen helpottamiseksi maan pohjoisosan vastaanottokeskuksissa, jotka ovat tupaten täynnä maahanmuuttajia.
 
Kolmesataa maahanmuuttajaa päivässä
 
Noin 300 henkeä, lähtöisin Afganistanista, Pakistanista, Algeriasta, Marokosta tai Sudanista, saapuu ihmissalakuljettajien avustamina joka päivä Kreikkaan päätyäkseen sitten sullotuksi säilytyskeskukseen, mikä on hyvin kaukana paljon haaveillusta ”eurooppalaisesta unelmasta”.
 
Valtaosa heistä tulee Schengen-alueelle maan koillisosan kautta Evros-joen kohdalla Turkin ja Kreikan vastaisen rajan yli. Siirtolaisista 90% tulee Eurooppaan laittomasti tätä maareittiä pitkin. Vuonna 2011 n. 55.000 siirtolaista pidätettiin tällä alueella. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli virallisten tietojen mukaan 16,77%. Ja nämä siirtolaiset ovat valmiita tekemään mitä tahansa päästäkseen Kreikan halki mahdollisimman nopeasti.
 
Kuolemat
 
Eilen yksi manner-Afrikasta tullut mies kuoli yrittäessään ylittää joen uimalla. Siirtolaisia puolustavat kansalaisyhdistykset ja Haut-Commissariat aux réfugiés [viitannee UNHCR:ään] pelkäävät näkevänsä aina vain yhä enemmän menehtymisiä alueella. ”Maahanmuuttajia on peloteltu, monet tulevat hyvin halvalla lentoteitse Turkkiin ja heitä työnnetään kohti Kreikan rajaa. Se on maaraja, eikä matkaakaan ole kuin muutaman minuutin verran. Mutta valvonnan lisääminen ja muurin rakennusprojekti tällä rajalla tulevat ajamaan maahanmuuttajat ylittämään jokea ja silloin tulee enemmän hukkumisia”, selittää Natacha, Médecins du monde – järjestön vapaaehtoistyöntekijä alueella. Kreikan hallitus tosiaan päätti muutama kuukausi sitten rakentaa 12 km. pitkän piikkilankamuurin Kreikan ja Turkin rajalle ja varustaa se 25:llä lämpökameralla, estääkseen siirtolaisten maahanmuuttoa Eurooppaan. Este tulee maksamaan Kreikan valtiolle noin 5,5 miljoonaa euroa ja EU kieltäytyy osallistumasta kustannuksiin, koska se katsoo, että kyseessä on tehoton toimenpide. Kuitenkin useat valtiot, erityisesti Ranska, ovat kovaäänisesti vaatineet muurin rakentamista.   
 
Tämä muuri ja sotilasmajoitusleirien järjestäminen sopivat Kreikan poliittiselle luokalle, joka on juuttunut ennennäkemättömään talouskriisiin ja on kyvytön päättämään maahanmuuttopolitiikasta ilman Euroopan apua. Kuitenkaan nämä projektit eivät asiantuntijoiden mielestä vaikuta kestäviltä ratkaisuilta yhä globaalimpaan ongelmaan.

Turkkiin pääsee halvalla lentokoneella, viisumivapauksia on monien maiden kanssa, lentokoneeseen taas ei pääse ilman papereita. Ihmissalakuljettajien palvelut ovat kalliita, puhutaan kymmenistäkin tuhansista euroista. Rajan yli tultuaan harvalla enää on paperit*, vaikka Turkkiin ei päässyt ilman papereita. Nämä siis pakolaisia? Turkissakin oli jo rauhallista ja halpaa.

EDIT * korjattu lausetta, koska paperittomien prosenttilukua ei jutussa ilmoiteta, vain laittomasti tulleiden osuus, mutta osviittaa saanee tästä.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2012, 19:49:26 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

thinkingmind

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 188
 • Liked: 56
Kaikki Turkin kautta tulleet pitäisi automaattisesti palauttaa turkkiin ja jos Turkki ei tähän suostu niin turkkilaiset tuotteet eivät ole enää tervetulleita EU-alueelle.
Ongelma olisi sillä ratkaistu.

Kreikan pitäisi rakentaa koko rajalleen semmoiset aidat että niistä ei yli tulla ja jos EU vastustaa tätä niin se on vain jälleen yksi osoitus EU:n haitallisuudesta.
"Ongelma on se että suomen viranomaiset jakelevat turvapaikanhakijoille oleskelulupia kuin abit karkkia vaikka perusteita turvapaikan saamiseen ei ole.Kaikkiin näihin oleskelulupiin sisältyy lisäksi automaattisesti oikeus tuoda oleskeluluvan saaneen perhe suomeen suoraan sossun asiakkaaksi" -mä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 657
 • Liked: 94379
Aita viimein valmis. Jo ennen aidan valmistumista projektin kerrotaan vähentäneen maitse tapahtuvaa ihmissalakuljetusta peräti 95 prosenttia. Osa ihmissalakuljetuksesta on siirtynyt saaristomerelle, mutta kokonaismäärät ovat silti reippaassa laskussa. Kustannukset olivat vähän reilut kolme miljoonaa euroa, mikä on hyötyyn suhteutettuna mitättömän vähän. Ja tätä siis EU vastusti.

Lainaus
Greece completes anti-migrant fence at Turkish border

Greece has completed a 10.5 km fence at its border with Turkey to prevent a wave of unregistered immigrants from flowing into the country, according to reports.

Construction of the 4-meter-tall, barbed-wire fence lasted almost year. Works cost more than 3 million euros, reports said.

Most of Greece's 125-mile border with Turkey, a very popular entry point among Europe-bound immigrants, runs along the Evros River. Stretching from Kastanies to the village of Nea Vyssa, near the northeastern town of Orestiada, the wall is designed to block a short stretch of dry land between the two states.

About 100,000 immigrants were arrested while attempting to cross the border between the two countries in 2011.

Earlier this month, border guards told Kathimerini newspaper that the project has already had a huge impact on the influx via the land border with illegal arrivals down by 95 percent.

However, the sharp drop in undocumented immigrants entering Greece through Evros has been accompanied by a renewal in the illegal influx via the islands of the Aegean Sea.

From the beginning of the year until the end of July, police and coast guard officers on the Aegean islands detained 102 undocumented migrants while more than 10 times that number – 1,536 – were intercepted over the following three months.
Kathimerini 17.12.2012

EUObserver: Fortress Europe: a Greek wall close up 21.12.2012

Kaikki Turkin kautta tulleet pitäisi automaattisesti palauttaa turkkiin ja jos Turkki ei tähän suostu niin turkkilaiset tuotteet eivät ole enää tervetulleita EU-alueelle.
Ongelma olisi sillä ratkaistu.

Valitettavasti Turkki on etenkin nyt Syyrian sisällissodan aikana niskan päällä. Turkki kiristää edelleen EU:ta vaatien kansalaisilleen viisumivapautta vastineeksi sopimuksesta ottaa takaisin Turkin alueelta Eurooppaan saapuvat laittomat siirtolaiset. Turkki vieläpä haluaisi ensin viisumivapauden, koska heidän mielestään viisumien vaatiminen turkkilaisilta on vastoin vuonna 1963 solmittua sopimusta. Turkissa toivotaan viisumivapauden tulevan voimaan jo 2014-2015.

SES Turkiye: Turkey, EU set to negotiate visa liberalisation 17.12.2012

Jos EU niin haluaisi, voitaisiin Kreikan raja tukkia ihan tarpeeksi hyvin laittomilta siirtolaisilta ilman palautussopimustakin. Tulee väkisinkin sellainen käsitys, että raja halutaan pitää avoimena ja kontrolloimattomana tahallaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

tarhuri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 113
 • Liked: 76
 • Kusipäinen epäilijä
Voi hyvin olla niin,  EU on monessa asiassa pahan ydin.
Olen olemassa, siis ajattelen.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35813
Aita viimein valmis. Jo ennen aidan valmistumista projektin kerrotaan vähentäneen maitse tapahtuvaa ihmissalakuljetusta peräti 95 prosenttia. Osa ihmissalakuljetuksesta on siirtynyt saaristomerelle, mutta kokonaismäärät ovat silti reippaassa laskussa. Kustannukset olivat vähän reilut kolme miljoonaa euroa, mikä on hyötyyn suhteutettuna mitättömän vähän. Ja tätä siis EU vastusti.

On se hämmästyttävää tuo EU:n asenne. Ketjun aiemmassa Le Pointin jutussa todetaan, että "... EU kieltäytyy osallistumasta kustannuksiin, koska se katsoo, että kyseessä on tehoton toimenpide." Ja jo näin lyhyessä ajassa on pystytty todistamaan, että se oli erittäin tehokas toimi, joka tosin vaatii vielä monia muita oikeansuuntaisia ratkaisuja kautta Euroopan, mm. lainsäädännössä.

Tämä oli menestystarina. EU taas fiasko.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2329
 • Normaali erilainen.
Jos EU:lla on takataskussaan tehokas toimenpide, jota toistaiseksi pantataan, niin mikähän se mahtaa olla?
Oma veikkaukseni on, että EU haluaa siirtää sysmäläisen kalastajan omaisuuden kideliläisen kalastajan nimissä Eurocarcenterille, jotta kideliläinen kalastaja ei tulisi kalastamaan Päijänteelle,
jossa kideliläiset kalat ovat harvinaisia. (Kidel on Saharassa).
« Viimeksi muokattu: 28.12.2012, 22:32:39 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 908
 • Liked: 9402
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Luulisi näiden pikku-uutisten avaavan jo silmiä: euroeliitti toimii aivan yksiselitteisesti eurooppalaisia vastaan. Miten joku voi tuntea lojaalisuutta tätä paskasakkia kohtaan? Milloin arabikevät vaihtuu eurokevääksi? Jos uskoisin niin rukoilisin ensi kevättä. Saddamin ja gaddafin tie olkoon kataisen ja stubidon ja hyvin monen muunkin eupoliitikon tie.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 657
 • Liked: 94379
Jos EU:lla on takataskussa tehikas toimenpide, jota toistaiseksi pantataan, niin mikähän se mahtaa olla?

Jo vain. Se on liberaalimpi turvapaikkajärjestelmä.

Lainaus käyttäjältä: Yle 10.3.2011
Cecilia Malmström, komissaari, Euroopan komissio
Rakentamista ei ole aloitettu, vaikka jonkinlainen aita on päätetty tehdä. Kreikkahan on yksi EU:n ulkorajojen vartijoista ja valtio saa itsenäisesti päättää, rakentaako se aidan tai rajan, jollaiset Suomellakin on Venäjän suunnalla. Pitkäaikainen ratkaisu Kreikan ongelmaan aita tuskin on. Tarvitaan muita rakenteellisia uudistuksia, jotta saadaan toimiva turvapaikka- ja rajatarkastusjärjestelmä. EU ei voi kuitenkaan estää Kreikkaa rakentamasta aitaa.

Lainaus
Euroopan komissio pitää aitaa kuitenkin "turhana", kertoo EUObserver. Se ei käytännössä estä merkittävästi laittomien siirtolaisten tulvaa.

Aitaa rakennetaan Kreikan ja Turkin rajalle, mistä maahan ja EU-alueelle tulee paljon laittomia siirtolaisia. Aita maksaa noin 5,5 miljoonaa euroa.

Ongelmia aiheuttaa myös Kreikan maahanmuuttojärjestelmän tehottomuus. Maa sai viime vuonna 30 000 hakemusta, mutta niistä vain 11 hyväksyttiin.
2012-02-07 US: Tällainen ”muuri” nousee Eurooppaan
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 931
 • Liked: 18306
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Minä otan tiilet reppuun, kuka tuo laastin mukanaan?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2329
 • Normaali erilainen.
Onko talkoot? Kuka tuo sahdin?
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
EUobserverin maahanmuuttojuttusarjassa tutustutaan tällä kertaa Turkkiin. Artikkelin mukaan Turkki ratifioi YK:n pakolaissopimuksen 50-luvulla maantieteellisin rajoituksin - Turkki myöntää pakolaisaseman vain "henkilöille, jotka ovat tulleet pakolaisiksi Euroopan tapahtumien takia".

EUobserver: Turkish limbo pushing Afghan refugees to EU
Lainaus
Turkey does not give refugee status to anybody from Afghanistan or outside Europe. The situation arose as far back as 1951, when it opted for a "geographical limitation" in its adoption of a UN refugee convention, which reserves the status only for "persons who have become refugees as a result of events occurring in Europe."

Even if the UN refugee agency, the UNHCR, takes somebody under their wing, when they get to Turkey they have to pay for their own temporary residence. Prices hover at around 400 Turkish liras (€171), to be paid every six months - a fortune if you come from an Asian warzone

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10566
EUobserverin maahanmuuttojuttusarjassa tutustutaan tällä kertaa Turkkiin. Artikkelin mukaan Turkki ratifioi YK:n pakolaissopimuksen 50-luvulla maantieteellisin rajoituksin - Turkki myöntää pakolaisaseman vain "henkilöille, jotka ovat tulleet pakolaisiksi Euroopan tapahtumien takia".

Tuo on hyvä tietää. Turkissa on paljon vikoja ja puutteita, mutta ainakin siellä panostetaan yhteiskuntajärjestyksen ylläpitoon, toisin kuin Euroopassa.

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 979
 • Liked: 148
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Artikkeli Istanbulissa majailevista salakuljetusorganisaatioista.

Istanbul: smuggler capital for EU-bound migrants
http://euobserver.com/fortress-eu/118377

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 908
 • Liked: 9402
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Lainaus
http://euobserver.com/fortress-eu/118377

Muikeasti vääntää katainen, nyökyttelee tuomioja jne. muurit ja Kyproksen tilien tutkimiset me estetään.. Vittu turkkilainen heroiini- ja ihmiskauppamafia on aivan tasan taatusti voidellut moniakin europoliitikkoja, vaikutusvallaltaan barleymountin tampuurimajuritasoiset nyökyttelijät meitin hölmölantiasta komppailevat vaikkeivat saisi rahaakaan..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 420
 • Liked: 3928
Luulisi näiden pikku-uutisten avaavan jo silmiä: euroeliitti toimii aivan yksiselitteisesti eurooppalaisia vastaan. Miten joku voi tuntea lojaalisuutta tätä paskasakkia kohtaan? Milloin arabikevät vaihtuu eurokevääksi? Jos uskoisin niin rukoilisin ensi kevättä. Saddamin ja gaddafin tie olkoon kataisen ja stubidon ja hyvin monen muunkin eupoliitikon tie.

Vaan kun ei avaa Suomessa. On aivan yhdentekevää, mitä tapahtuu. About 80% äänestämässä käyvistä suomalaisista kannattaa puolueita, jotka varauksetta ajavat EU:n integraation syventämistä ja kaiken päätösvallan siirtämistä Brysseliin. Osa ei vaivaudu edes äänestämään, koska yhteiskunta kustantaa keskikaljat ja siiderit, joita hörppiä Big Brotheria katsellessa. Mikään teko, uutinen tai suomalaisilta pois otettu asia ei muuta heidän mielipidettään tai saa heitä heräämään.

Suomessa kuvitellaan, että äänestäminen on jotenkin samanlaista hommaa kuin fanittaminen. Vaikka oma jengi pelaa päin v***ua, on sen puolesta seistävä. Tähän lisätään vielä tyhmille tarkoitetut television ja lehdistön korkean auktoriteetin analyysit ja paskapuheet, niin peli on selvä. EU:n muissa kansoissa voi herääminen tapahtua ja Suomen olot saattavat parantua siinä sivussa.
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

rölli2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 903
 • Liked: 1801
samalla lailla voisi suomi torpata kaikenlaisen rikollisen maahantulon. muuria pystyyn vaan

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14714
Tämähän vain osoittaa sen, miten vakavasti EU todellisuudessa suhtautuu laittomaan maahanmuuttoon.  :facepalm:

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35813
Artikkeli Istanbulissa majailevista salakuljetusorganisaatioista.

Istanbul: smuggler capital for EU-bound migrants
http://euobserver.com/fortress-eu/118377

Siinäpä varsin valaiseva artikkeli.

Koko pakoloiskööri on jo turvassa Turkissa, mutta silti pyritään Eurooppaan. Isokin investointi salakuljetusmafian vaatimiin maksuihin kannattaa, sillä Euroopan sossuista saa summan moninkertaisena takaisin lyhyessä ajassa. Euroopan mamuteollisuus on vielä apuna juristeja myöten. Media kehuu ja voi päästä valituksi vuoden pakolaiseksi. Yhden hinnalla saa tuotua koko perheen Eurooppaan. Eräänlainen "erikoistarjous" tämäkin.

Jutun mukaan koko matkan hinta mafian huomassa Kabulista Ateenaan on 5.000 - 8.500 euroa riippuen palvelun laadusta ja eteen tulevista esteistä.

Rationaalista olisi harjoittaa nollatoleranssia koko tuon kusetusbisneksen suhteen joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Vastustus on kuitenkin kova, sillä Euroopassa jo niin moni tienaa tällä tai aikoo tienata tulevaisuudessa. Siksi itku on valtava, jos joku ehdottaa jotakin järkevää asialle tehtäväksi.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tagit: