Voi korkeintaan sanoa, että vastaajat mahdollisesti haluaisivat korotusta siitäkin huolimatta, että heitä valistettaisiin sen merkitsevän moninkertaistamista.
Olen eri mieltä. Voidaan mielestäni sanoa niin kuin on sanottu, sillä
Valtava kuilu vastaajien virheellisen tiedon ja bkt-tavoitteen välillä antaa kuitenkin hyvän syyn epäillä halukkuutta.
sillä tällainen ajattelu ei mielestäni oikeuta ehdottamaasi muotoilua, koska on esimerkiksi niin, että ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon käytetään arvioni mukaan pari sataa miljoonaa, vaikka siihen pitäisi edelleen käyttää mielestäni, sanotaan nyt, 1,6 % bkt:sta.
Minusta moninkertaistamishalu muilla kuin pienellä vähemmistöllä olisi erittäin epätodennäköistä.
Sama täällä. Omaa käsitystäni vastassa on kuitenkin selvitys.
Jos moninkertaistaminen olisi hallitseva kansalaismielipide (kaksi kolmesta vastaajasta arvioi kehitysavun virheellisesti alle puoleen todellisesta), niin sen voisi olettaa näkyvän selkeästi myös julkisessa keskustelussa.
Hallitsevia mielipiteitä ovat esimerkiksi ydinvoiman lisärakentamisen kielto, natoon liittymättömyys ja maahanmuuton rajoittamanen. Julkinen keskustelu puuttuu ja kaikkien osalta politiikka on ollut päin vastaisessa suunnassa. Miksei siis kehitysavunkin kohdalla? Mutta nämä ovat vain aihetodisteita joka tapauksessa. Se, että suomalaiset eivät keskustele jostain ei tarkoita, etteikö heillä olisi siitä mielipidettä.
Eli olemme samaa mieltä siitä, että tuo ristiriita on peruste epäilylle, mutta eri mieltä siitä, mitä tutkimuksen perusteella voidaan sanoa. Tosin olen sitä mieltä, että epäily vastauksien validiteetista olisi pitänyt käydä läpi mediassa, koska se on painava minunkin mielestäni.
Ja meillähän ei ole tietoa siitä, että mitä vastaajille kerrottiin missäkin vaiheessa kyselijän aloitteesta tai vastauksena haastateltavan mahdollisiin kysmyksiin raha- ja bkt-määristä.