Kirjoittaja Aihe: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta  (Luettu 2703998 kertaa)

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 510
 • Liked: 2035
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14970 : 07.06.2018, 18:26:46 »
Nyt on innovaatiota. Tosin kyltin käsiala on suomalaisen aika selvästi.
Valitettavasti ei näy kuvasta mutta kerjäläisäijä kerjää kyltillä jossa lukee: Rahaa kaljaan

Ja näinkin kun joku hippi antoi rahaa.
Hmph, mihinkään ei voi enää luottaa  >:( En koskaan anna rahaa rompuille tai "bussilippuun" pummaaville mutta jos sanoo, että ei sulla ois heittää egeä, että sais bissen kaupasta, niin kyllä löytyy jos sattuu olemaan.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 899
 • Liked: 17112
 • antikomintern
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14971 : 08.06.2018, 03:17:10 »
Olin torstaina useamman tunnin asioimassa Helsingin keskustassa. Reitti oli Kallio-Hakaniemi-Kaisaniemi-Rautatientori-Stockmannin ympäristö ja kutakuinkin samaa reittiä takaisin. Lenkin varrella tuli aika monta mustalaista Balkanilta vastaan ja useammassa eri touhussa. Kaikkia en vaivautunut kuvaamaan ja joistakin sitten otin useammankin kuvan. Tein niistä kahdentoista kuvan kalenterin oheen. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Karhupuiston R-kioskin luona (K3/1) ja viimeinen palatessa Toisella linjalla Kallion virastotalon kohdalla (K3/12). Kotona katsoin kuvat läpi ja laskin montako eri henkilöä niihin oli tallentunut. Balkanin mustalaisia oli yhteensä 23 henkeä, joista neljätoista naisia ja yhdeksän miehiä ja Iso Numero -liivi päällä oli porukasta yhdellätoista. Muut olivat sitten turisteja, kerjäläisiä, kauppiaita ja/tai farmaseutteja. Vain osa mukana oheisissa kuvissa.

Rautatieaseman kupeessa Elielinaukiolla näin kolmen EU-turistin kokouksen, jossa yksi Iso Numero -nainen neuvotteli kahden liivittömän balkanilaismiehen kanssa (K3/9). Tilanne näytti todelliselta ajan kuvalta poliisiauto näiden taustalla – uusi normaali. Toinen poliisiauto oli jäänyt juuri taakseni ja siinä omaan heimoväestöömme kuuluva nuori mustalaismies toimitti asiaa partion kanssa. Tai partio toimitti asiaa tämän kanssa. Sitten käännyinkin oikealle ja menin laiturialueelle oikaistakseni sen poikki Kaisaniemenpuistoon ja laiturialueella teinkin reissun merkittävimmän havainnon, mitä tuontimustalaisiin tuli.

Kuvassa 1 vasemmalla näkyvät rouvat A ja B ennen episodia ja ikuistinkin heidät ainoastaan näiden balkanilaisten kokonaislukumäärää ajatellen. Tuosta he kääntyivät pian junalaiturille (laiturit 5-6?) ja itse jatkoin vielä eteenpäin ja sille laiturille, jota pitkin pääsee Kaisaniemenpuistoon. Kuvassa 1 keskellä istuvat edelliselle laiturille jo ehtineet rouvat A ja B, jotka olivat tavanneet neiti C:n, joka lienee sattumalta paikalle osunut utelias EU-turisti, joka hengaili maannaistensa seurassa ja jolla ei itse tapahtuman kanssa ollut mitään tekemistä tai ainakin nuo mahdolliset tekemiset oli tehty jo ennen kuin ehdin itse seuraavan laiturin vastaavalle kohdalle ja kiinnitin kolmikkoon huomioni. Muuten vain C oli samanlaista ujohkoa sorttia, kuin osallisetkin. Kamera ikuisti koko porukan, muttei sitä, mitä oli tapahtunut juuri ennen kameran esille kaivamista ja käyttöönottoa. On ihan mahdollista, että A ja B menivät vain hieman sivummalle järjestelemään kassaansa ja lääkekaappiaan, koska kukapa sitä ruuhkassa ja keskellä rautatieasemaa tekisikään.

Kuvassa 1 keskellä (ja oikealla tuosta keskiosasta tehdyssä osasuurennoksessa) turistit A, B ja C toimivat siten, että rouva A antoi rouva B:lle seteleitä, joita tämä laittaa taskuunsa ja rouva B antoi vuorostaan rouva A:lle levyjä, joissa oli valkoisia tabletteja ja A järjestelee näitä kädessään. Matkaa oli parin raiteen yli viereiselle laiturille jonkin verran, joten tarkkaa rahamäärää tai lääkelevyjen määrää ja laatua on mahdotonta nähdä tarkasti ja varmasti ja kamerakin piti ottaa esille ja zoomailla. Lisäksi ohitseni käveli koko ajan ihmisiä, joiden läpi oli mahdonta ottaa kuvia (kuinka ajattelematonta toimintaa heiltä). Pienestä summasta ja vähäisestä määrästä oli kuitenkin kyse. Epäilemättä joku oli akuutisti sairastunut aseman edustalla ja osti sääntö-Suomen raskaan byrokratian ohittaen lääkityksen tältä kiertävältä apteekilta vaivaamatta suotta lääkäriä reseptin saadakseen. Tulin tilanteeseen sen verran myöhässä, että vain näiden kahden välinen rahan ja lääkkeiden käsittely osui silmääni ja silloin kaivelin kameran esiin. Verkostohan näyttäisi toimivan usein niin, että apteekin myyjä on yksi henkilö ja lääkevarastoa hoitaa toinen ja asiakaspalvelutilanteessa jälkimmäinen tai lähetti toimittaa tuotteen asiakkaalle ja rahat ottaa joko kassa tai tämä varastomies/lähetti. Kuvassa 2 rouva A pitää lääkkeitä käsissään ja lähti sitten juoksemaan reippaasti laituria pitkin ja katosi Rautatieaseman sisälle ja työtoverinsa jäivät katsomaan perään. Jossain odotti asiakas-potilas. En seurannut rouva A:ta, vaan kiinnitin B:n ja C:n huomion itseeni vilkuttamalla iloisesti ja napsin kuvia, kun sain nämä nostamaan katseensa kohti. Silloin molemmat peittivät kasvonsa, kääntyivät häveliäästi ja alkoivat intensiivisesti tutkia Linnanmäen mainosta penkin takana. Aivan kuin olisivat jääneet kiinni jostain kielletystä tai kamera varastaisi sielun tms taikauskoa.

Joskus havaintojeni mukaan lääkevarasto seuraa tilannetta hieman kauempaa näköetäisyydellä ja asiakaspalveluhenkilön kohdattua asiakkaan, tulee tämä liikkuva apteekki tuomaan sairaalle lähimmäiselle myytävät lääkkeet. Koska lääkkeiden kaupustelu on kiellettyä, ja huumausaineeksi luokiteltujen lääkkeiden vieläkin enemmän, on tämä järjestely yritteliäiden EU-turistien suoja etnisprofiloivaa poliisia vastaan. Enää ei siis välttämättä lähimmällä Iso Numero -yrittäjällä tai kahvikuppikerjäläisellä ole hameen sisäpuolisissa taskuissa Rivotrilia heti epileptikoille toimitettavana, vaan toinen EU-turisti tulee ja suorittaa tämän osuuden kauppatransaktiosta.

Kokoomakuvassa 3 sekalainen joukko päivällä vastaan tulleita turisteja. Miespuoliset ottivat kuvaamisen paljon lungimmin, eivätkä alkaneet panikoimaan ja metelöimään. Kaikille toivotin ystävällisesti hyvää päivää (tai vast.) ja tutkin uteliaasti lehden kantta yli puolenkymmentä kertaa, mutta joka ikisen kerran tein kuitenkin lopulta päätöksen jättää ostamatta – niin tällä, kuin tulevillakin kerroilla. Kielimuuri oli pääosin ylittämätön. Kysymyksiä minulla olisi kyllä ollut. Tästä alla olevasta vetoomuksestakaan en onnistunut synnyttämään keskustelua. Rouva:"MANI! PLIIS!" Minä:"No ei nyt sentään.", johon rouva:"MANI MANI!" Kehuin Bulgariaa kauniiksi maaksi ja jatkoin matkaani. Toivottavasti rouva pääsee pian palaamaan Bulgariaan.

Lainaus käyttäjältä: K3/3
Plis helpi aivont tiket for Bulgaria i am end mi brother plis I have two children en Bulgaria in hospital plis helpi for tiket
« Viimeksi muokattu: 08.06.2018, 03:20:49 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

guest14935

 • Vieras
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14972 : 08.06.2018, 03:27:14 »
Hmph, mihinkään ei voi enää luottaa  >:( En koskaan anna rahaa rompuille tai "bussilippuun" pummaaville mutta jos sanoo, että ei sulla ois heittää egeä, että sais bissen kaupasta, niin kyllä löytyy jos sattuu olemaan.
Aika monasti tosin nekin menee muuhun kuin kaljaan.
Ei kukaan anna suomalaiselle rahaa jos se kysyy maitopurkkiin ja lenkkimakkaraan taikka piriin. Kalja on sellainen hyväksyttävä kohde.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 815
 • Liked: 11984
 • "Ich bin Jude"
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14973 : 08.06.2018, 04:12:32 »
Hmph, mihinkään ei voi enää luottaa  >:( En koskaan anna rahaa rompuille tai "bussilippuun" pummaaville mutta jos sanoo, että ei sulla ois heittää egeä, että sais bissen kaupasta, niin kyllä löytyy jos sattuu olemaan.
Aika monasti tosin nekin menee muuhun kuin kaljaan.
Ei kukaan anna suomalaiselle rahaa jos se kysyy maitopurkkiin ja lenkkimakkaraan taikka piriin. Kalja on sellainen hyväksyttävä kohde.

Älä hassuttele. Kalliossa asuessani tutut "kundit" pyysivät muutamaa markkaa/euroa milloin mihinkin tarpeeseen.

Kaupunkilaisuus ei ole sitä, että suljettaaan oman asunnon ulkopuolella oleva elämä pois näköpiiristä. Tai ei olliut sitä.  Vielä parikymmentä vuotta sitten kantastadilainen tunsi jokaisen kaupunginosansa pultsarin nimeltä. Ja enemmänkin.

Tilanne on tietenkin jyrkästi muuttunut, kun EUro-romani tunkeutuu rappuusi ja tunkee myös sisään, kun lapsesi ei tietämättömyyttään ja pelokkuuttaan osaa estää. Tämä ja muut maahanmuuton ilmiöt ovat tehneet kaupunkilaisuudesta viidakkosotaa, jossa armoa ei enää anneta ja tuttuja ei enää tunneta. Mutta näin on haluttu päättäjiemme taholta.

Kansainvälisyyttä, hyvät naiset ja herrat, kansainvälisyyttä. Ei sivistynyttä ja vakiintunutta kaupunkilaisuutta.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 557
 • Liked: 1026
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14974 : 08.06.2018, 05:47:47 »
Pullervon 12 kuvasta tuli mieleen 12 kuukautta ja seinäkalenteri. Diakonissalaitoksella voisivat toteuttaa kerjäläis seinäkalenterin ja myydä sitä ison numeron ohella. Päättäjille ilmaiset kappaleet ja jos kalenteri ei ole näkyvästi seinällä ruokapöydän vieressä muistuttamassa hädänalaisista, se on sitten rasismia.

Arkontti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 257
 • Liked: 259
 • Tämäkin vielä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14975 : 08.06.2018, 10:46:30 »
K3/3: mitä hittoa, onko tuo kieli jotain translitteroitua rallienglantia?

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 899
 • Liked: 17112
 • antikomintern
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14976 : 08.06.2018, 14:17:15 »
^ Se oli minusta niin mielenkiintoisella tavalla kokoonpantu mainos, että ikuistin sen erikseen ja nostin vielä tuosta kuvastosta lainaukseksi. Jos kyseisen naisen englanninkieliseen suulliseen ilmaisuun vertaa, niin kyltti oli ihan maailmankirjallisuuden tasoa, ainakin sellaisena edullisena Valitut palat -lyhennelmänä. Muuten tämä rouva tosiaan artikuloi vain sanat "mani" ja "pliis" ja niiden lisäksi hieman laveammin kieltä, jota en osaa, enkä ymmärrä. Veikkaan, että bulgariaa hän siinä haastoi. Saattaisin epäillä tuon sanalistan todenperäisyyttä, jos en olisi sitä omin silmin nähnyt ja ottanut muillekin todisteeksi tuota kuvaa. Mielenkiintoinen tapaus. Tietysti pärjäisimme hyvin ja paremmin ilman koko liikkuvaa väestönosaa, kun näitä on noilla paikoin jopa kirjaimellisesti joka nurkalla ja nurkkien välilläkin. Ja hieman etsimällä ja enemmän kiertämällä olisin varmasti törmännyt toiseen mokomaan tätä lajia. Nyt olin hoitamassa asioita ja nämä sattuivat reitin varrelle. Sain sellaisen annoksen, että ihan heti ei tee mieli santsata. Ruotsin tie on tässäkin esikuvamme, jota idioottimaisesti seuraamme jokainen virhe toistaen.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 094
 • Liked: 3509
 • Vasta-anarkisti
  • The Rainforest Site
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14977 : 12.06.2018, 16:24:35 »
Kuvan ottamisesta on jo yli kuukausi, mutta laitetaan nyt silti. Tuolloin tuontiromaanit keräsivät pyöriä yhteen isoon kasaan Narinkkatorilla. Tuolta olisi kannattanut mennä katsomaan, jos olisi sattunut olemaan oma pyörä hukassa. Poliiseja tuskin kiinnosti.
Tehokkainta ja helpointa kehitysapua mitä voit antaa ja saat vielä rahasikin takaisin - http://www.kiva.org/

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14978 : 16.06.2018, 12:56:10 »

LOL. Kallioryhmässä ollaan vittuntuneita koska haitarinvinguttaja ikkunan alla  ;D
+puolustajat ilakoimassa

Eläkää sen mukaan mitä äänestätte  :flowerhat:
Tell me something, it's still "We the people," right ?

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 990
 • Liked: 9854
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14979 : 16.06.2018, 13:07:14 »
*SNIP*Pakusta purkautui kymmenkunta ehtaa romanian paskiaista "töihin".....
*SNIP*

Jännä juttu muuten: nettoveronmaksaja-VHM jos ottaa kymmenen kaveriaan pakun kyytiin edes korttelin ympäri ajaakseen, niin voi sitä sakkojen määrää: ei istuimia, ei turvavöitä, ajoneuvon maksimi henkilömäärä ylitetty ja mitähän kaikkea. Tuontimannet sen sijaan saavat ajella ihan rauhassa. Kaksoisstandardia ilmassa hivenen?
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 018
 • Liked: 4643
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14980 : 16.06.2018, 13:51:49 »
^Sakkoa tulisi monesta jutusta, mutta kovin summa tulee siitä että autoverovapaan pakun autovero menee maksuun, 5-nroinen summa. Pakulla kun ei saa ihmisiä kuskata.

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 094
 • Liked: 3509
 • Vasta-anarkisti
  • The Rainforest Site
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14981 : 29.06.2018, 16:59:32 »
Näitä on täällä Provinssirockissa pari pakullista ainakin pulloja noukkimassa. Sanokaa minulle, te ketkä tiedätte, että kait Seinäjoki noin muuten on tuontiromaanivapaata vyöhykettä? Nämä vain kiertävät isojen tapahtumien perässä oletan. Yritin laittaa kuvan kera tämän viestin, mutta liian huono liittymä.
Tehokkainta ja helpointa kehitysapua mitä voit antaa ja saat vielä rahasikin takaisin - http://www.kiva.org/

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 483
 • Nuivana syntynyt
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14982 : 30.06.2018, 19:52:58 »
Jotain näyttämisen tarvetta oli reilut parikymppisellä miehellä Turun torilla ja vastapäätä Nordean automaattien kohdalla. Mies yritti pummata röyhkeästi rahaa jokaiselta kohdalle osuvalta. Kädessä ei ollut pahvikuppia. Samanikäisiä samasta klaanista notkui Hesburgerin katoksessa touhua katsellen. Vanhempi äijä ja nuori tyttö pitkässä, mustassa toppatakissa pyörivät myös torilla, yksi ämmistä istui hedelmä- ja vihanneskojujen vieressä tukkien kulkuväylää, toinen kauppahallin vieressä, kolmas Aurakadun ja Eerikinkadun risteyksessä, ja ne muut todennäköisesti eilisen tapaan Yliopistonkadulla ja Keskiaikamarkkinoiden päädyssä. Pahvikupit kaikilla.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14983 : 30.06.2018, 20:13:19 »

Kalliossa kotimurtojen aalto ja varsinkin ensimmäisen kerroksen asuntojen asujia kehotetaan tarkkuuteen.
Linjoilla menty sisään rikkomalla ikkunat ja Merihaassa tiedustelijat liikkuneet rapuissa kurkkimassa postiluukuista.

Jännästi alkoi liike- ja asuntomurtojen sarjat kun kerjäläiset rupesi päivystämään joka kadunkulmassa...

Tell me something, it's still "We the people," right ?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 439
 • Liked: 17291
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14984 : 30.06.2018, 20:16:39 »

Kalliossa kotimurtojen aalto ja varsinkin ensimmäisen kerroksen asuntojen asujia kehotetaan tarkkuuteen.
Linjoilla menty sisään rikkomalla ikkunat ja Merihaassa tiedustelijat liikkuneet rapuissa kurkkimassa postiluukuista.

Jännästi alkoi liike- ja asuntomurtojen sarjat kun kerjäläiset rupesi päivystämään joka kadunkulmassa...

Jään kiinnostuksella odottamaan Hesarin uutista aiheesta. Luulisi kuitenkin kuuluvan vähän heidän tontilleen; kerrotaanhan Hesarissa yksittäisten kalliolaisten baarien aukiolopoikkeuksistakin ikäänkuin ne olisivat suurenkin yleisön kannalta merkittäviä.

No, rehellisesti sanoen korkeintaan ufosalaliittoteorioiden tasoinen spinnaus voisi päästä lehteen asti. Itse tapahtumaketjusta kerrottaisiin niin vähän kuin mahdollista ja niin harhaanjohtavasti kuin uskottavuus antaa myöten.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2018, 20:18:18 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 557
 • Liked: 44485
 • Kui on must, näita ust!
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14985 : 01.07.2018, 11:54:45 »
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/682800-kerjalaisia-on-selvasti-aiempaa-vahemman-helsingin-poliisi-sai-vahvistusta (1.7.2018)

Lainaus
"Kerjäläisiä on selvästi aiempaa vähemmän" – Helsingin poliisi sai vahvistusta Bulgariasta ja Romaniasta

Helsingin poliisissa on työskennellyt bulgarialainen ja romanialainen poliisi. He ovat vierailleet muun muassa Itä-Euroopasta saapuneiden autokuntien luona.

Romanialainen Lucian Barbuc näyttää heijastinliivissään kuin keneltä tahansa poliisilta, mutta POLIISIn sijaan selässä lukee POLITIA. Barbuc ja bulgarialainen kollegansa ovat kesäkuun ajan työskennelleet Helsingin poliisissa.

– Kokemus on ollut hieno. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä ja nähnyt uusia paikkoja. Olen myös oppinut Suomen poliisin toiminnasta ja välineistä, Barbuc kertoo tällä viikolla päättyneestä virkamiesvaihdosta

(...)

– Kokemukset ovat olleet positiivisia puolin ja toisin. Tänä vuonna olemme pyrkineet jalkautumaan aiempaa enemmän. Eiväthän he mitään tulkkeja ole, mutta kun paikalla on samaa kieltä puhuva poliisi, niin kyllähän asian selvittäminen käynnistyy paikan päällä huomattavasti nopeammin.

Vieraskielistä poliisivoimaa Helsinkiin toivottiin nimenomaan Bulgariasta ja Romaniasta, sillä kyseisistä maista on viime vuosina tullut kesäaikaan Suomeen jopa satoja ihmisiä. Tämänhetkistä määrää ei pysty tarkalleen sanomaan, mutta poliisin arvioin mukaan heitä on Helsingissä arviolta noin 200.

– Kerjäläisiä on ollut tänä vuonna selvästi vähemmän kuin huippuvuosina 2014–2016, kertoo komisario Johanna Sinivuori.

Suurin muutos on se, että leirejä ei ole enää havaittu.

– Jokusia autokuntia on ollut. Niihin on puututtu ja käyty kertomassa vähän pelisääntöjä, Sovelius jatkaa.

Leiriytymistä on havaittu Sinivuoren mukaan "vakiopaikoilla".

– Ilmalan suunnalla, Linnunlaulun sillan alla, Finlandiatalon puistikossa ja Hietsun hautausmaan kupeessa
.

Romanialaiset ovat Barbucin mukaan olleet yllättyneitä kohdatessaan Suomessa romaniaa puhuvan poliisin.

– Läsnäoloni on viestittänyt heille, että täällä ei kannata tehdä rikoksia ja että Romanian ja Suomen viranomaiset tekevät yhteistyötä.

(...)

– Olemme selvittäneet henkilöllisyyksiä ja sitä, mitä tapaamamme romanialaiset ovat Suomessa tekemässä. Osa on ollut myymässä esimerkiksi huumeita.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 439
 • Liked: 17291
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14986 : 01.07.2018, 11:59:43 »
Kuinkakohan kauan minua katseltaisiin jos päättäisin että haluan nyt asua keskeisellä paikalla, kuten Finlandiatalon puistikossa tai Hietaniemen hautausmaan välittömässä lähimaastossa?

Kohtuullisen tavallisena veroa maksavana kaduntallaajana olen katsonut esim. Töölön hinta/laatusuhteen suhteessa tulotasooni liian kalliiksi paikaksi asua. Onneksi kaikkia ei sentään tällainen logiikka haittaa. Toivottavasti mm. töölöläiset nyt tykkäävät näistä naapureistaan.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 343
 • Liked: 4144
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14987 : 01.07.2018, 12:14:41 »
Voisin veikata että suomalaisen poliisin virkaveljet Bulgariasta ja Romaniasta käyttävät kotimaassaan kerjäläisiin vähän eri tavalla voimaa kuin suomalainen konsta. Ainakin mitä olen nähnyt esimerkiksi makedoniassa niin kerjäläisiä vietiin niskasta ikään ja sukupuoleen katsomatta jos erehtyivät turistialueille tai muuten liian näkyville. Uskoisin että Bulgariassa ja Romaniassa on aika lailla sama malli toimia.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Pekka Kemppainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1720
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14988 : 01.07.2018, 12:36:29 »
Kuvan ottamisesta on jo yli kuukausi, mutta laitetaan nyt silti. Tuolloin tuontiromaanit keräsivät pyöriä yhteen isoon kasaan Narinkkatorilla. Tuolta olisi kannattanut mennä katsomaan, jos olisi sattunut olemaan oma pyörä hukassa. Poliiseja tuskin kiinnosti.

Pullojen ja polkupyörien keräily varmaankin hyvä biznes??

Poliisin kiinnostumattomuudesta selvästi näkyviin asioihin on havaintoja varsinkin Taposen kotikentältä Helsingistä. Kerran kuljin kaverin kanssa steissillä maleksivan poliisipartion ohitse. No, kaveri niille jotain vittuili, suuttuivat alkoivat parveilla kohti. Kysyinkin, kun kerran oltiin päästy puheisiin:

"Olettekos te täällä vahtimassa tuossa 30m päässä olevan irakilaisten huumekauppiaiden myyntipisteen turvallisuutta? Siinähän ne myy myrkkyjä lapsille joka yö city-maasturista joka seisoo 30min paikalla sitkeesti viikosta toiseen. Eihän poliisilla Suomessa muuta tekemistä ole?"

Saimme jatkaa rauhassa matkaa, kun siirsin keskustelun asialliselle levellille em. kommentilla. Viikko-pari myöhemmin oli uutinen, että steissillä oli vähän ratsattu. Kyllä siis poliisissakin joku toimii, kun kauniisti niille puhutaan.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14989 : 03.07.2018, 22:01:31 »

romppujen (ilmeisesti kerjäläisiä kun pyyteli samaa englanniksi?) kanssa vietetty hauskaa ilta ja nyt kaikki kamat kadonneet. Vaikka laittomin keinoin...

mitä tästä opimme ? no ainakin sen, että romppuja yhtään mistään syyttäminen on rasismia.

FB Puskaradio Helsinki:
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 494
 • Liked: 7388
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14990 : 04.07.2018, 18:23:31 »
Ei varsinaisesti kerjäläisasiaa, mutta pistinpä merkille.

Katselin kotona Oulussa ikkunasta ja pihalle tuli henkilöauto. Kolme tummaa poikaa tuli autosta, en erottanut olivatko irakilaisia vai romaneja. Kaksi miehistä lähti jakamaan paikallista ilmaisjakelulehteä ja mainoksia, kolmas jäi pihalle passiin ja tutki roskikset keräten pullot talteen.

Tuskin tässä mitään rikollista on tapahtunut mutta ihmettelen miten kolmen miehen autopartiolla jaetaan mainoksia ja Oululehteä, pensa ei ole ilmaista ja kai kolmelle maksetaan sitten palkkaakin.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 173
 • Liked: 3685
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14991 : 05.07.2018, 00:39:18 »
Tuskin tässä mitään rikollista on tapahtunut mutta ihmettelen miten kolmen miehen autopartiolla jaetaan mainoksia ja Oululehteä, pensa ei ole ilmaista ja kai kolmelle maksetaan sitten palkkaakin.

Ryhmätyötä. Jo "impiwaaralaisina aikoina" jotkut kantasuomalaiset perheet jakoivat mainoksia koko perheen voimin, vaikka tili tuli perheessä vain yhdelle - tyypillisimmin kaiketi jollekin lapselle tai lapsille. Olen jopa kuullut sellaista, että joskus vain vanhemmat jakoivat, mutta lapset saivat kaikki rahat. 


Se mikä tässä voi mahdollisesti myöhemmin huolettaa on se, että jakajien tietoon on yleensä annettu ulko-ovien koodit ja/tai myös fyysinen avain. Ei ehkä olisi täysin elämälle vierasta, että rikolliset ainekset haluaisivat hakeutua sellaisiin töihin, joissa heille annetaan avaimia erilaisiin lukittuihin tiloihin. En sano, että tässä tapauksessa on missään tapauksessa kyse rikollisesta toiminnasta, mutta yleisellä tasolla tätä asiaa on joskus mietitty ainakin meilläpäin jopa täysin kantasuomalaisten hieman epärehellisen oloisten mainosjakajien suhteen. Olenpa jopa Impiwaaran aikoihin kohdannut sellaisen kantasuomalaisen mainosjakajan, joka oli sammunut alkoholin vuoksi kesken mainosjaon portaaseen - ja kyllä, hänellä oli avain. Hän liikkui avoimesti hyvin näkyvästi alueella kulkevien juopporetkueiden mukana, ja monet pelkäsivät, että milloin hänellä olevia avaimia käytetään esimerkiksi yösijan hankkimiseen porraskäytävistä ja muuhun mahdolliseen rikolliseen toimintaan.

Autojakajille maksetaan myös yleensä enemmän kuin jalkapatikassa kulkeville. Toki kuulopuheiden mukaan palkka on pieni, mutta silti parempi kuin monen työttömän 9 €/päivä. Tietysti on muistettava, että mainosjakoa on nykyisin kaiketi lähes koko maassa vain yhtenä päivänä viikossa aiemman kahden päivän sijaan.

Mainoksien määrä lienee myös hieman vähentynyt, ja ainakin tavaranäytteiden jakaminen lienee nykyään turvallisuussyistä kiellettyä? Impiwaaran aikoina eräs perhe jakoi mainoksia, mutta eivät he koskaan ostaneet pyykinpesupulveria sinä aikana kun heillä oli mainosjako. He vain jättivät kaikki heille jaettavaksi toimitetut pyykkipulverit jakamatta ja pitivät ne itse! Kukaan ei osannut koskaan karhuta jakamattomia näytteitä. Kuulin niin, että parhaimmillaan siinä perheessä pesuaineita oli ollut noin viiden vuoden tarpeiksi! Osaavat "rehelliset" kantasuomalaisetkin olla epärehellisiä. Terveyssiteitä sekä tamponeita oli myös jaettu silloin 80-luvulla, vaan ei kaikille. Arvaatteko mitä tämän perheen äiti ja silloiset teinitytöt olivat tehneet kaikille näille ihan joka talouteen jaettavaksi tarkoitetuille näytteille? Ajat ovat muuttuneet. Voisiko joku kuvitella, että nykyaikana mainoksien mukana tulisi tamponeja ja terveyssiteitä näytteinä ja täysin tilaamatta ihan jokaiseen postiluukkuun jaettuna?

Menee hieman kerjäläisoopperan ohi, mutta tämä tähän muistutukseksi siitä, että osasivat aikoinaan myös impiwaaralaiset kantasuomalaiset. Miettikää myös sitä, että mille tahoille on luovutettu kotitalonne porraskäytävän avaimia. Jossain on yhtiökokouksessa tehty päätös, että mainosjakajille avainta ei anneta. Jotkut isännöitsijät tai isännöintitoimistot eivät avaimia helpolla luovuta, toiset taas antavat heti lähes jokaiselle kysyjälle.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14992 : 06.07.2018, 15:57:08 »

Romanialaismies pakotti romanialaisnaisen prostituutioon Suomessa ja Belgiassa – uhkasi perheen tappamisella

Oikeuden mukaan nainen joutui myymään seksiä jopa 150 miehelle.

KOTIMAA STT 15:24 0
Maria Rosvall

Perheen tappamisella uhkaillut mies pakotti naisen myymään seksiä jopa 150 miehelle Suomessa ja Belgiassa. Oulun käräjäoikeuden perjantaina antaman tuomion mukaan mies pakotti naisen prostituutioon Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa useiden viikkojen ajan.
Prostituutiosta kertyi tuhansia euroja, joista suurimman osan mies otti itselleen. Nainen sai rahaa vain ruokaan, vuokraan ja ehkäisyvälineiden ostamiseen.
Nainen oli tapahtuma-aikaan 28-vuotias ja mies 38. Molemmat ovat Romanian kansalaisia.

naps

Oikeus ei uskonut miehen väitettä siitäkään, ettei hän osaisi lukea tai kirjoittaa. Miehen nettikäytön perusteella hän oli muun muassa tehnyt hotellivarauksen, varannut VR:n junalippuja sekä selaillut Facebookia, seksinmyyntisivustoja ja airbnb-asuntoja.
Käräjäoikeus tuomitsi Titel Gavrilan, 38, kahden vuoden vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan naiselle korvauksina ja saamatta jääneinä ansiona yhteensä 16 000 euroa.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4010001/Romanialaismies+pakotti+romanialaisnaisen+prostituutioon+Suomessa+ja+Belgiassa++uhkasi+perheen+tappamisella


koko pitkä juttu ym linkissä.

Terveisiä vaan sinne diagonissa laitokseen ja kirkolle jotka tätä pohjasakkaa maahan kustantavat ja hyysäävät.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14993 : 14.07.2018, 14:17:16 »

Kallion fb-ryhmässä viherkupla paisuu ja poksuu kerjäläiskeskustelusta. Käykää toki osallistumassa  ;D
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 494
 • Liked: 7388
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14994 : 14.07.2018, 19:47:29 »
Kävin toissapäivänä Ruotsin Haaparannassa, enkä nähnyt ainuttakaan kerjäläistä vaikka lomakausi oli alkanut ja turistit Venäjää myöten liikkeellä.

Olin tosin liikkeellä kello 19 aikoihin illalla, ehkäpä kerjäläisten työpäivä oli jo ohi.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 250
 • Liked: 10979
 • Tähän joku kiva tiputeksti
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14995 : 23.07.2018, 21:09:10 »
Aiemmin mainittiin kantakaupungilla tapahtuneista murroista.

Kantakaupungilla pörrää kaikenlaista ulkomaista pullonkerääjää, jotka menevät taloyhtiöiden sisäpihoille roskiksia penkomaan. Kumma kyllä, välillä vaikuttavat viettävän aikaa sisäpihoja tutkiessa.

Yhden pullonkerääjän näin menevän sisään lukitusta porttikongista. Hetken aikaa ihmetteli siinä, mutta kohta aukeni portti ja sisään pääsi.

Olen ilmoittanut näistä poliisille. Valitettavasti ei taida auttaa juurikaan asiaa, sillä kaiketi pitäisi saada itse teosta kiinni vähintään ja sehän ei ole laitonta kuluttaa aikaa sisäpihoja ja roskiksia ihastellen.

Lisäihmetyksekseni olen kerran nähnyt kun paperiroskiksiakin on pengottu. Tietyt ajatukset minulle siitäkin tulivat mieleen.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2018, 21:11:04 kirjoittanut Alaric »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 250
 • Liked: 10979
 • Tähän joku kiva tiputeksti
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14996 : 24.07.2018, 17:03:53 »
Kun bussilla saapuu Helsinkiin niin Kiasman edustalla, nurmikolla, on edustava vastaanottokomitea.
Joskus komiteassa on kymmenen tai enemmänkin väkeä, komiteaan kuuluvat myös tervetuloa-säkit täynnä yllätyksiä.

Tällä kertaa komitea oli vähäväkinen.

Kannattaa tarkkailla komiteaa, ties vaikka saisitte yllätyksen.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018, 17:07:19 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 250
 • Liked: 10979
 • Tähän joku kiva tiputeksti
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14997 : 25.07.2018, 08:10:20 »
Aamutuimaan Töölönlahdelta tupsahtanutta.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 250
 • Liked: 10979
 • Tähän joku kiva tiputeksti
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14998 : 25.07.2018, 17:37:02 »
Kasarmitorin S-marketin edessä myydään Iso Numeroa.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Liked: 5454
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #14999 : 25.07.2018, 17:45:20 »
Olisi hienoa, jos kuvissa olevat pyörät näkyisivät selvästi, niin omistajat osaisivat täältä katsella niiden perään (juu en ihan usko, että tulivat rahtina tai ovat kaupasta ostettuja).

Piti ohan laittaa snoozet päälle muutamiin kaupunginosa fb-ryhmiin kun ei muuta tullutkaan kuin varastettujen pyörien ilmoituksia.

Tell me something, it's still "We the people," right ?