UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta  (Luettu 2715342 kertaa)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15150 : 27.02.2019, 22:25:16 »
Pätkäisin pois alun huijausmenetelmiä, ne voi lukea alkuperäisestä postauksessa, nämä jäljellejääneet ovat ihastuttavan kerjäläiskulttuurin myötä maahamme rantautuneita.
Viimeistä kohtaa sen verran muokkaisin että ne kerjäläishuijauspoliisit tietenkin toimivat kaduilla ja turisteja enimmäkseen huijaavat.

Lainaus
Monta tapaa huijata - epävirallinen huijausten TOP10

27.02.2019 klo 09.19
Sisä-Suomi

Huijareita ja petostelijoita liikkuu niin internetissä kuin elävässä elämässäkin. Kokosimme tähän esimerkkejä huijauksista, joita on viime aikoina tapahtunut. Tiivistimme myös esimerkkiin liittyvän opetuksen. Lue ja ota opiksi!
———
Ja sitten täällä elävässä elämässä…

6) Olet pankkiautomaatilla, ja huomaat maassa setelin. Kumarrut nostamaan sitä, ja lähellä ollut henkilö vaihtaa pankkiautomaatissa olleen korttisi toiseen korttiin. Toki hän on onnistunut seuraamaan, mikä on pin-koodisi. Ja kohta tiliäsi yritetään tyhjätä toisaalla. Opetus: Hoida oma pankkiasiasi ensin loppuun näpyttelysi suojaten. Vasta sen jälkeen mieti jonkun toisen rahan palauttamista poliisin löytötavaratoimistoon.

7) Kotisi oveen koputetaan ja sinulta pyydetään vettä, joko itselle tai vaikka auton pissapoikaan. Kysyjä tulee sisälle, kun ystävällisesti menet hakemaan vettä. Ja hän häipyy yhtä nopeasti kuin tulikin, mukanaan esim. lompakkosi tai käsilaukkusi. Tai kysyjän auto on hajonnut, ja hän pyytää päästä asuntoosi lämmittelemään…Opetus: Kyllä auttaa voi, mutta sinun ei tarvitse päästää tuntemattomia asuntoosi.

8.) Ystävälliseltä vaikuttava tuntematon henkilö tulee halailemaan sinua. Kenties parikin. Et pysty vapautumaan heti halituksesta. Ja hetken päästä huomaat korusi/lompakkosi/kännykkäsi kadonneen. Opetus: Sano selkeästi ei, kierrä kauempaa, huuda tarvittaessa apua.

9) Kadulla voi tulla vastaan myös "turisteja", jotka kysyvät tietä tms. ja levittäytyvät ympärillesi / tulevat ravintolapöytään ja levittävät kartan pöydälle tietä kysyäkseen. Kun kartta kerätään pois, samalla voi lähteä arvoesineet pöydästä. Opetus: älä päästä outoja ihmisiä "iholle" / itsesi ja omaisuutesi väliin.

10) Ja sitten on vielä ne valepoliisit, soittaja esittäytyy poliisisiksi ja kertoo, että on saanut selville, että rikolliset ovat juuri tyhjäämässä uhrin tiliä, mutta jos uhri antaisi nyt verkkopankkitunnuksensa, teko voitaisiin vielä estää. Opetus: Poliisi ei koskaan, ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/monta_tapaa_huijata_-_epavirallinen_huijausten_top10_78544
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

pörrö

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 209
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15151 : 28.02.2019, 10:37:28 »

Lainaus
2.   Direktiivi 2004/38/EY

Lainsäädännön eri osien (esimerkiksi edellä mainittujen säädösten) konsolidoimiseksi ja jotta henkilöiden vapaata liikkuvuutta koskeva laaja oikeuskäytäntö voitiin ottaa huomioon, vuonna 2004 hyväksyttiin uusi kattava direktiivi, 29. huhtikuuta 2004 annettu Euroopan parlamentin  vastaavanlaisia sukulaisia[1].

a.   Oikeudet ja velvollisuudet

    Alle kolmen kuukauden oleskelu: Ainoa unionin kansalaisia koskeva vaatimus on, että heillä on oltava voimassa oleva henkilötodistus tai passi. Vastaanottava jäsenvaltio voi vaatia asianomaisia henkilöitä rekisteröimään maassa oleskelunsa.
    Yli kolmen kuukauden oleskelu: Jos he eivät käy työssä, unionin kansalaisella ja hänen perheenjäsenillään on oltava riittävät varat ja sairausvakuutusturva, jotta he eivät oleskelunsa aikana muodostu rasitteeksi vastaanottavan jäsenvaltion sosiaalihuoltojärjestelmälle. Unionin kansalaiset eivät tarvitse oleskelulupaa, mutta jäsenvaltiot voivat edellyttää heiltä viranomaisten luona rekisteröitymistä. Unionin kansalaisten perheenjäsenten, jotka eivät ole jonkin jäsenvaltion kansalaisia, on haettava oleskelulupaa, joka on voimassa viisi vuotta tai niin kauan kuin oleskelu kestää.

Kun EU-alueella voi liikkua "vapaasti", millä todennetaan se, kauanko henkilö on oleskellut vaikkapa Suomessa... Tuo viimeinen (boldattu) osa on todella tärkeä. Koska kyseessä on direktiivi eikä asetus, voidaan Suomessa ryhtyä järeämpiin toimiin. Kyse on tahtotilasta. Ne, joille asia ei aukene, suosittelen googlaamaan, mikä on asetuksen ja direktiivin välinen ero.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 529
 • Liked: 5096
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15152 : 28.02.2019, 13:39:47 »
Lainaus
Teemme nyt Ison Numeron toimistolla tilinpäätöstä viime vuodesta. Saamme käydä vielä jonkin verran kuittisulkeisia ennen kuin lopulliset luvut ovat valmiita, mutta halusimme jakaa vähän tuloksia jo tässä vaiheessa.

Vuosi 2018 oli lehdentekijöille ja myyjille todella monella tapaa mullistava. Tässä muutamia päänostoja:

yhteensä myyjät ansaitsivat yli 175 000 euroa tuloja – summa on yli kaksi kertaa niin suuri kuin edellisvuonna!
lehteä myi yli 240 henkeä – myyjät tulevat hyvin erilaisista taustoista, mutta heitä yhdistää kokemus muun muassa asunnottomuudesta, syrjinnästä, vähävaraisuudesta ja työmarkkinoiden ulkopuolelle jäämisestä
noin 30 ihmiselle Iso Numero on ainoa työpaikka – vakiomyyjiin kuuluu ihmisiä, joille lehden myynti on tuottanut elantoa jo lehden alkuvuosista asti
lehteä myi kuukausitasolla 58–112 myyjää – keskimäärin lehtiä kävi ostamassa 70 ihmistä kuukaudessa
kukin myyjä on yksilö ja tekee töitä tarpeidensa mukaisesti – myyjien kuukausittain myymät lehdet osuvat 2–350 lehden haarukkaan
alkuvuoden joukkorahoituskampanjan avulla kiihdytimme julkaisutahtia – Iso Numero ilmestyi 10 kertaa vuonna 2018
lehti lähti tämän vuoden alussa postitse yli 100 osoitteeseen, mukaan lukien kirjastoihin ympäri Suomea – lehden tilauspalvelulla pystymme työllistämään myyjän toimistolle tuntipalkalla
”Kyseessä on aivan huima kasvu, joka ei olisi mahdollista ilman lukijoita, tukijoita ja työlleen omistautuneita myyjiä”, sanoo sanoo toimitusjohtaja Janne Hukka.

”Iso Numero perustettiin vuonna 2011, kun kerjäläisiä ilmestyi ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun kaduille. Teimme silloin kertaluontoisen lehden myötätunnon osoituksena. Nyt yhdeksän vuotta myöhemmin meillä on oikea työyhteisö, kuukausittain ilmestyvä lehti ja todetusti toimiva tapa tehdä kaupungeista parempia kaikille. Kun iso osa myyjistämme kuuluu Euroopan syrjityimpiin vähemmistöihin, niin kyseessä on aivan huikean hieno asia”, Hukka jatkaa.

Ison Numeron missiona on tarjota työmahdollisuuksia. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi vuoden aikana keskitymme erityisesti myyjien taitojen lisäämiseen. Se tarkoittaa vuonna muun muassa että:

jatkamme marraskuussa aloitettua kielikoulutusta yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa – kielikoulutuksen laajentamisesta on puhetta myös Helsingin uuden keskuskirjasto Oodin kanssa
toteutamme myyjille räätälöidyn myyntikoulutuksen yhteistyössä Et May. -palvelusuunnittelutoimiston kanssa – koulutuksen avulla tähtäämme siihen, että jokaisella myyjällä on parhaat mahdolliset eväät luoda positiivisia kohtaamisia asiakkaiden kanssa
Työmme tähtää myös siihen, että Iso Numero on työpaikka entistä useammalle ihmiselle. Olemme kevään aikana markkinoimassa lehteä potentiaalisille uusille myyjille, kuten suomalaisille, maahanmuuttajille ja muille haavoittuvaisessa asemassa eläville henkilöille, jotka tarvitsevat tuloja.

Voit tukea Isoa Numeroa ostamalla lehden kadulta, tilaamalla sen kotiin verkkokaupasta tai vaikkapa jakamalla tietoa lehdestä sosiaalisessa mediassa. Teemme pienin resurssein ihmeitä, eikä työmme olisi mahdollista ilman lukijoidemme apua.

[...]

Iso Numero ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan työpaikka sadoille eritaustaisille ihmisille. Yhdeksän vuoden aikana Ison Numeron myyjät ovat ansainneet yli 500 000 euroa tuloja työllään.

https://www.isonumero.fi/myyjien-tulot-tuplaantuivat-vuonna-2018/?fbclid=IwAR3Syq_Ne8-L-HzP6Zci0dKwcjaCiOmfM--2b8ZG8v88YtsYBBFNb095t98

Siis keskimäärin yksi Ison Numeron myyjä myi kaksi lehteä päivässä?
« Viimeksi muokattu: 28.02.2019, 13:41:20 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15153 : 28.02.2019, 14:46:27 »
Tulojen lisääntymiseen on voinut vaikuttaa myös se, että lehden hinta taitaa olla nykyään kympin kun se aloitti 5 eurolla vai oliko jopa alhaisempi.
Törkeitä ovat nämä lehdenmyyjät, hermoillekäyviä, tukkivat kulun ja tunkevat lehteä jopa lapsien nenän eteen.
Saisivat rajoittaa tai oikeastaan lopettaa koko lehden, sillä sen ainoa tarkoitus on tarjota kerjäläisille maassamme notkumiselle peruste.
Näistä on tullut sietämätön maan vaiva ja vielä kerjäläläisten lisäksi. Lehdenhän piti lopettaa kerjääminen, mutta näin ei ole tapahtunut, päinvastoin. Välillä kerjätään ja välillä myydään lehteä.
Kuvatodisteitakin tästä löytyy ja tässä ketjussa.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 778
 • Liked: 5627
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15154 : 01.03.2019, 17:29:23 »

Romanialaismiehelle 5,5 vuotta vankeutta ihmiskaupasta ja parituksesta – prostituoidun tili 600 asiakkaasta vain kymppitonni

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut romanialaisen Bogdan-Vasile Ciubotarun 5,5 vuoden vankeuteen niin sanotussa ihmiskauppajutussa. Mies toi Suomeen kuusi moldovalaista naista, jotka toimivat täällä prostituoituina. Ciubotaru tuomittiin viidestä ihmiskaupasta ja yhdestä parituksesta. Enimmäisrangaistus syyksiluetuista teoista olisi ollut yhdeksän vuotta vankeutta.
Naiset olivat ottaneet vastaan asiakkaita pääkaupunkiseudulla ja eri puolilla Suomea. Ciubotaru oli järjestänyt heille asunnot ja kuljettanut naisia kaupunkien ja asuntojen välillä.

Riitaiseksi oikeudessa jäi, oliko Ciubotaru erehdyttänyt asianomistajia työstä saatavan korvauksen ja kulujen suuruudesta, ja siten saanut asianomistajat määräysvaltaansa.
Esimerkiksi yksi naisista hankki noin viiden kuukauden aikana 79 600 euroa, joista hänen piti tilittää Ciubotarulle 69 600 euroa, ja itselleen hän sai vain 10 000 euroa. Oikeuden mukaan hänellä oli ollut noin 600 asiakaskäyntiä.

Ainakin osa naisista tiesi tulevansa Suomen prostituoiduiksi. Houkuttimena prostituutioon oli, että tarjotut vähäisetkin tulot ylittivät reilusti monen toimeentulon kotimaassa.
Käräjäoikeus velvoitti Ciubotarun korvaamaan naisille heidän menettämiään tuloja yhteensä yli 210 000 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli noin 50 000 euroa asianajajien ja oikeudenkäyntiavustajien palkkioita.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/750400-romanialaismiehelle-55-vuotta-vankeutta-ihmiskaupasta-ja-parituksesta-prostituoidunTell me something, it's still "We the people," right ?

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15155 : 01.03.2019, 17:31:25 »
Ja kuka nuokin kulut ja korvaukset lopulta maksaa.
Me.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 928
 • Liked: 1064
 • 00940
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15156 : 03.03.2019, 00:12:29 »
Elemosina, tiedätkö, onko tuon ison numeron myynnistä julkisissa liikennevälineissä olemassa sellainen sopimus tms., ettei sitä saisi kaupustella niissä? Muistelen lukeneeni  takavuosina jostain, että niin olisi. Metrossa tuon läpyskän myynti on jo aivan jokapäiväistä ja häiritsevää, koska myyjät työntävät sitä lehteä matkustajien nenien eteen hyvinkin aggressiivisesti, ja samalla myös suorittavat kuppikerjuuta.

Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15157 : 03.03.2019, 10:02:08 »
Ymmärtääkseni ei tosiaan ole sallittua kerjätä eikä kaupustella metroissa. Tai muissakaan julkisen liikenteen välineissä.

Pitäisi soittaa jonnekin metron valvomoon/järjestysmiehille tms, jossain siellä seinällä vissiin numero.
Kehottaisin pommittamaan Helsingin kaupungin liikennelaitosta viesteillä jotta puuttuisivat asiaan.
Sinne lehden toimitukseenkin voisi viestiä laittaa.

Siinä samalla kun yksi siellä kerjää tai tyrkyttää lehteä, jossain voi kierrellä kaveri joka kaivelee laukut ja lompakotkin kun huomio kiinnittyy siihen kerjäläiseen/lehdenmyyjään.

IsoNumerolla on facebook-sivut, joissa paljon kuvia nimineen. Sieltä bongaamaan vaan kuka oli asialla.
https://www.facebook.com/isonumero/
« Viimeksi muokattu: 04.03.2019, 07:35:28 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15158 : 04.03.2019, 18:08:58 »
Puoli kuuden aikaan, eli äsken tuli aikamoinen lauma 10-20 kerjäläistä Sokoksen kulmalta (metro) ulos ja menivät odottelemaan raitiovaunua Töölöön suuntaan, eli Lasipalatsin pysäkille.
Oliskohan joku siivousluuta käynyt vai vaihtuiko vaan työvuoro freesimpiin naamoihin..

Manskulla Stockan näyteikkunan edessä jalat suorina kökötti vanhemman oloinen naiskerjäläinen. Kohta tulee sille kyllä häätö sanonpa vaan.
Taitaa olla uusi satsi kevätkerjäläisiä saapunut kaupunkiimme.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 070
 • Liked: 2046
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15159 : 07.03.2019, 15:51:07 »

Romaniasta ja Bulgariasta tuli mustalaiskerjäläisiä Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna 2007, kun Romania ja Bulgaria liittyivät Euroopan Unioniin. Aiemmin Romanian ja Bulgarian kansalaiset olivat tarvinneet viisumin päästäkseen Suomeen, eikä kerjäläisillä tietenkään ollut viisumeja, joten niitä mustalaiskerjäläisiä ei tullut Suomeen ennen vuotta 2007.

Nykyään niistä mustalaiskerjäläisistä kuitenkin puhutaan ikään kuin ne kuuluisivat Suomeen, ja ikään kuin niitä olisi ollut iät ajat.

Tämä on aivan sama asia kuin se, että kun 1990-luvun alussa Suomeen tuli somaleita, kaikki pitivät itsestäänselvänä, että he palaavat takaisin Somaliaan heti, kun sota siellä loppuu. Sitä pidettiin aivan vainoharhaisena väitteenä, että somalit olisivat tulleet jäädäkseen. Nykyään kuitenkin somaleihin suhtaudutaan ikään kuin he olisivat samanlainen ikiaikainen kansalllinen vähemmistö kuin suomenruotsalaiset ja saamelaiset, ja sitä pidetään täysin epäkorrektina ajatuksena, että heidän pitäisi muuttaa takaisin sinne, mistä he ovat tulleet.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 778
 • Liked: 5627
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15160 : 09.03.2019, 09:49:34 »

aika hapokasta bullshittiä jos ei kulje pää ahterissa kaupungilla :


Poliisi HS:lle: Kerjäläisille annetut rahat eivät päädy rikollisille

MATTI LEPISTÖ | 09.03.2019 | 09:08
Rahoista suurimman osan arvioidaan päätyvän kerjääjien perheille.
Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinosen mukaan pääkaupungin katukuvassa näkyville kerjääjille annetut rahat eivät todennäköisesti päädy rikollisjengeille.

Meille ei ole tullut sen kaltaista tietoa, että romanikiertolaisten kerjäämisessä olisi kyse rikollisesta toiminnasta, Heinonen kertoo Helsingin Sanomille.
Helsingin Diakonissalaitoksen päiväkeskus Hirundon lähiesimies Borislav Borisov on samaa mieltä. Hän arvioi, että suurin osa rahoista päätyy kerjääjien perheille Itä-Eurooppaan.

– Kerjääjän ansiot voivat olla vain viisi euroa päivässä. Ei niillä rahasummilla pyöritetä rikollisuutta.
Borisovin mukaan rahan tai ruoan antaminen antaminen ei paranna kerjäläisten tilannetta pitkällä aikavälillä. Hän kohentaisi sen sijaan romanikiertolaisen asemaa työmarkkinoilla.

– Kohdatessaan kerjääjän ihminen katsoo häntä alaspäin. Tavatessaan esimerkiksi lehtimyyjän ihminen kohtaa toisen ihmisen samalla tasolla. Työn tekeminen kohottaa ihmisarvoa, hän sanoo HS:lle.
Moni romanikiertolainen elättääkin jo itsensä myymällä Iso Numero -lehteä.

– Tieto mahdollisuudesta tienata lehtien myymisellä kulkee suusta suuhun. Kun joku kertoo tienaavansa hyvin, se houkuttelee muitakin kokeilemaan, kertoo lehden päätoimittaja Hannele Huhtala.
Lehden myyminen on HS:n mukaan vähentänyt viime vuosina kerjääjien määrää pääkaupungin kaduilla.


https://www.verkkouutiset.fi/poliisi-hslle-kerjalaisille-annetut-rahat-eivat-paady-rikollisille/


että on ihan on tullut tietoa, että ihan elättävät itsensä joten maksavat verotkin, että määrät vähentyneet ja että eivät ole rikollisia...

käsittämätöntä valehtelua jonka jokainen kaupungilla kävelevä näkee ja kokee

Tell me something, it's still "We the people," right ?

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 529
 • Liked: 5096
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15161 : 09.03.2019, 10:01:32 »

aika hapokasta bullshittiä jos ei kulje pää ahterissa kaupungilla :


Poliisi HS:lle: Kerjäläisille annetut rahat eivät päädy rikollisille

MATTI LEPISTÖ | 09.03.2019 | 09:08
Rahoista suurimman osan arvioidaan päätyvän kerjääjien perheille.
Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinosen mukaan pääkaupungin katukuvassa näkyville kerjääjille annetut rahat eivät todennäköisesti päädy rikollisjengeille. [...]

Valehtelua, taktista ehkä. Vaikka kerjäläistä tai lehdenmyyjää ei juuri sillä hetkellä lähellä näkyisikään, seinänvierillä, varjoissa on alikapoja, enforcer-luokan miehiä.

Ja miten muka kerjäläiset ansaitsisivat vain viisi euroa päivässä, eihän sillä saa edes Marlboro-askia Suomesta.
And madness and despair are a force.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 778
 • Liked: 5627
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15162 : 09.03.2019, 10:05:38 »

^ näimpä, pillerinmyyjät, metallinkierrättäjät, raiskaajat, paritusrinkienpitäjät, taskuvarkaat jne eivät ole kerjäläisiä juuri sillä hetkellä, vain kerjätessään...

lisäksi se on se rasismin ja nazien uhka joka pakottaa bodariapinan keräämään rahat kerjäläisiltä pois ihan vaan jakaakseen ne kovan työpäivän jälkeen takaisin työntekijöille ja heidän perheilleen kunhan sivukulut on maksettu valtion suuntaan

juuh

Tell me something, it's still "We the people," right ?

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15163 : 09.03.2019, 10:19:28 »
Lehdenmyyjänä ja kerjäläisenä pääsee tutkimaan paikkoja ja seurailemaan ihmisiä, jotka vaikka asioivat pankkiautomaateilla (vieläkö joku uskaltaa ulkona olevasta automaatista rahaa nostaa).
Pullojenpoimijat kiertelee taloyhtiöiden sisäpihoilla ja selvästi katselevat ympärilleen samalla, ehkäpä
arvioiden tulevaa kohdetta. Kesäisin humalaiselta poimitaan pois lompakot pantillisten pullojen lisäksi.

Mutta joo. Kerjäläinen kerjää (mitä nyt vähän ehkä älypuhelintaan selailee samalla) ja teeskentelee köyhää ja kurjaa nöyrillä asennoillaan.
Lehdenmyyjä myy lehteä yhtenä hetkenä ja toisena kerjää tai kerää pulloja kierrellen sisäpihoilla tutkimassa.

Monialaisia toimijoita ovat, eikä puhtaita jauhoja pussissa ole.
Kummallista että täällä itsepintaisesti pidetään kiinni toisenlaisesta tarinasta kuin mitä muualta Euroopasta on näiden kerjäläisten touhuista tullut ilmi.

Komisario unohti toimijoiden monialaisuuden ja muunmuuassa prostituutioon pakottamisen, kuparikaapeleiden keräämisen, vanhusten ryöstöt, halausryöstöt, huijaukset, valepoliisina toimimiset, turistien ryöstöt, taskuvarkauksien lisääntymisen (ei muuten ollut ennen kerjäläisiä julkisissa kulkuvälineissä ilmoituksia varokaa taskuvarkaita...) ja niin edelleen.

Huoh.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15164 : 09.03.2019, 10:24:40 »
Sen verran vielä: ei se kerjääminen ole se rikollisten tulonlähde.

Haloo Helsingin poliisi!

Kerjääminen on se maassaolemisen syy, ne raukat köyhät joutuu kerjäämään kun yrittävät hankkia elantoaan perheilleen. Viisi euroa päivässä Suomessa, eihän sillä elä se kerjäläinenkään.
Niisk niisk, ollaan suomessa koska kerjätään, niisk niisk. Lumekertomus.
Kerjääminenhän ei täytä maassaoleskelun edellytyksiä, joten voisi koko konkkaronkan kavereineen heittää ulos maasta.

Raha tulee muusta kuin kerjäämisestä. Sellaisesta toiminnasta, joka ei kestä päivänvaloa!
Haloo Helsingin poliisi!
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 529
 • Liked: 5096
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15165 : 09.03.2019, 10:33:48 »
Komisarion rauhoitteleva lausunto tuli sattumoisin nyt, kun balkanromanien oleskelu parvina on vähentynyt aivan ydinkeskustassa. Pari kertaa olen nähnyt poliisimaijan parkkeerattua valot päällä Päärautatieaseman tuntumassa. Valot päällä on minusta uutuus, ei ole ilmastovastuullista, mutta ilmaisee valmiutta päästä heti liikkeelle. Ensimmäinen kerta oli yhtenä alkuiltapäivänä; aiemmin rautatieaseman sisäpuolella oleilleet porukat oli siirtyneet rautatieaseman Elielinaukion puolueisille oville keskustelemaan ja poliisi ehkä vartioi heidän turvallisuuttaan rasistien aggressioita vastaan.

Eli kaikki on varmaan hyvin, voidaankin nyt keskittyä miettimään miten hiilidioksidipäästöjämme rajoittamalla pystyisimme ehkäisemään balkanromanien ilmastopakolaisiuutta tänne.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2019, 10:55:34 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15166 : 09.03.2019, 13:08:14 »
Lainaus
HSL kertoo nettisivuillaan, että metrot ovat myöhässä noin vartin verran.

Syynä on radalla oleva asiaton henkilö välillä Sörnäinen-Hakaniemi. Iltalehden saamien tietojen mukaan metrossa kuulutettiin, että asiatonta henkilöä etsitään järjestyksenvalvojien toimesta.

Helsingin pelastuslaitokselle ei ole tullut tehtävää tapahtuneesta.
...
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/70fc18bc-ea0d-4af3-84fe-619fe686d66e

Aina kun näen tällaisia uutisia, olen melko varma että pullokerjäläisethän ne siellä.
Ainoa perusteluni on mututieteellinen, ne kerrat kun olen viime aikoina tyyppejä nähnyt metroraiteilla, ovat olleet kerjäläisiä poimimassa tölkkejä tai pulloja.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 649
 • Liked: 3406
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15167 : 09.03.2019, 13:20:39 »
^^
Täällä on puhuttu, että olisivat siirtyneet Oodiin. Ehkä siksi heidän määränsä on vähentynyt asemalla.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 051
 • Liked: 10260
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15168 : 09.03.2019, 13:27:56 »
Lainaus käyttäjältä: POLPO
Moni romanikiertolainen elättääkin jo itsensä myymällä Iso Numero -lehteä.

Jo poliisin omasta lausunnosta käy ilmi, että maassaolon edellytykset (pitää omata varat elättää itsensä, oliko se nyt 3kk) eivät täyty.

Mikseivät viranomaiset siis tee sitä työtä, josta heille maksetaan palkkaa, eli poista laittomasti maassa oleilevia rikollisia maasta? Vaan sen sijaan käyttävät virka-aikaansa näiden rikollisten puolusteluun?

Oikeasti POLPO, mitä vttua?
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 529
 • Liked: 5096
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15169 : 09.03.2019, 13:33:41 »
^^
Täällä on puhuttu, että olisivat siirtyneet Oodiin. Ehkä siksi heidän määränsä on vähentynyt asemalla.

Oodi on ollut, silloin kun olen siellä viime aikoina pistäytynyt, tyhjä tai lähes tyhjä kerjäläisistä. Tämä haiskahtaa minulta ydinkeskustan siivousoperaatiolta suuren maailman tai Suomen 70-luvun tyyliin. Ainakin ETYK-kokouksen alla 1975 laitapuolen kulkijoita vietiin pois tai kerättiin putkaan Helsingin keskustasta. Yksittäiset kerjäläiset ja heidän valvojansa pikku matkan päässä saavat olla rauhassa, mutta parveiluun, varsinkin meluisan sellaiseen puututaan.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2019, 13:40:17 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 778
 • Liked: 5627
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15170 : 09.03.2019, 14:25:13 »

Rasistit ne vaan huutelee, että näillä olisi mitään tekemistä rikollisuuden kanssa.

Tässäkin kerjäläinen ihan rauhassa lottonumeroita varmaan muistiin kirjoitti ?

Tell me something, it's still "We the people," right ?

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 928
 • Liked: 1064
 • 00940
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15171 : 11.03.2019, 19:17:41 »
Tänään (11.3) kuppikerjääjä Kontulan metroasemalla n. 11.30 junatasolla kerjäsi käteensä, ei kuppiin. Nainen oli hyvin sinnikäs ja vetoava, lähes jokaisen kohdalla tämä sama rituaali - mani, mani, pliis, mani, pliiis, god, mani ... ja osoitteli sormellaan taivaaseen ja teki ristinmerkkejä. Kukaan asemalla olleista ei antanut rahaa mutta ei reagoinut mitenkään muutenkaan, mutta itse en voinut olla sanomatta hieman ärtyneellä ja kovalla äänellä kerjäävälle naiselle, että I am sorry, I don’t have any money. Ei hän varmaan ymmärtänyt. Enemmän huomiota minä sanomisellani sain kuin hän, osa jopa paheksuvaa eli ei saa kuulemma sanoa pahasti kerjäläiselle. Pahasti? Eikö kerjäläisten toimintaan pidä ollenkkaan puuttua, vaan on parempi olla näkemättä ja reagoimatta mitenkään.  Nainen tuli sitten samaan metroon ja jatkoi kerjuutaan eli kerjäsi samoilta, asemalla olleilta ihmisiltä heti uudestaan, eikä kukaan taaskaan reagoinut lainkaan. Kun hän pääsi minun kohdalleni, hän ei enää sanonutkaan mitään, ei kerjännyt vaan säpsähti minua, ja luikki äkkiä metrosta ulos Itiksessä.

Sitten takaisintulomatkallani iltapäivällä, n. 17.35 Espoon puolelta, Urheilupuiston asemalta kyytiin tuli Iso Numeron myyjä. Hänellä ei ollut mitään lehden myyjiltä vaadittuja tunnuksia eli liiviä ja myyjänumeroa. Kerjäläisporukkaa hän oli. Yritin kysyä häneltä sitä myyjätunnusta mutta tehtävä oli mahdoton, koska yhteistä kieltä ei ollut. Myyjä kumminkin osasi sanoa englanniksi ”ten euro” eli lehden hinnan. Yritin samalla sanoa, että myynti metrossa on kielletty, ja neuvoa, mistä ohjeistusta sallittuun myyntiin saa. Ei onnistunut, ei. Valokuvaa en kaverista saanut otettua, koska hän luikki pois ja itse olen vielä hiukan arka kuvaamaan tuollaisessa tilanteessa.
Kerään nyt ylös näitä tapauksia enemmän ja yritän ottaa kuvia ja lähetän sitten Iso Numerolle isomman palautteen kerralla, eikä tällä myyjä tai kaksi päivässä metrossa kauan kestä saada kasaan reilu nippu palautetta ja samalla joitain kysymyksiä Isolle Numerolle.

Mistähän nämä ”pimeät myyjät” nämä tyrkyttämänsä lehdet muuten saavat, jos eivät ole rekisteröityjä myyjiä? Miksi rekkautunut myyjä antaisi lehtensä ”pimeälle” myyjälle?
« Viimeksi muokattu: 11.03.2019, 21:08:08 kirjoittanut caprifolium »
Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 002
 • Liked: 494
 • Nuivana syntynyt
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15172 : 11.03.2019, 20:00:57 »
Tänään (11.3) kuppikerjääjä Kontulan metroasemalla n. 11.30 junatasolla kerjäsi käteensä, ei kuppiin. Nainen oli hyvin sinnikäs ja vetoava, lähes jokaisen kohdalla tämä sama rituaali - mani, mani, pliis, mani, pliiis, god, mani ... ja osoitteli sormellaan taivaaseen ja teki ristinmerkkejä. Kukaan asemalla olleista ei antanut rahaa mutta ei reagoinut mitenkään muutenkaan, mutta itse en voinut olla sanomatta hieman ärtyneellä ja kovalla äänellä kerjäävälle naiselle, että I am sorry, I don’t have any money. Sanoin Enemmän huomiota minä sanomisellani sain kuin hän, osa jopa paheksuvaa eli ei saa kuilemma sanoa pahasti kerjäläiselle. Pahasti? Ei hän varmaan ymmärtänyt, mitä sanoin. Nainen tuli sitten samaan metroon ja jatkoi kerjuutaan eli kerjäsi samoilta, asemalla olleilta ihmisiltä heti uudestaan, eikä kukaan taaskaan reagoinut lainkaan. Kun hän pääsi minun kohdalleni, hän ei enää sanonutkaan mitään, ei kerjännyt vaan säpsähti minua, ja luikki äkkiä metrosta ulos Itiksessä.

Juuri tuo sama nainen on ollut aikaisempina vuosina riesana Turun katukuvassa. Esim. Stockan pääoven vieressä. Helsingissä käydessäni näin pari Turusta tuttua harmaapartaäijää. Olettaisin, että ylempi kasti kiertää Helsinki - Turku - Tampere -akselia ja alempi loisii pikkukaupungeissa.

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 928
 • Liked: 1064
 • 00940
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15173 : 12.03.2019, 15:11:25 »
Kontulan ostarilla naispuolinen kuppikerjäläinen istui ostarin ns. länsipäässä (alkon ja apteekin päässä) ja huuteli että moi, moi, mani, mani.

He ovat sitten näköjään tännekin tulleet. Meni pitkään, että kontulalainen yhteishenki, siis hyvä sellainen, sai nämä kerjurit ja kiikarikauppiaat häipymään täältä hyvin nopeasti pois. Jopa vartijat häätivät kerjäläiset pois, mutta ei näytä enää tehoavan. Voihan p.
Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 093
 • Liked: 6459
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15174 : 12.03.2019, 15:22:06 »
Lainaus
Moni romanikiertolainen elättääkin jo itsensä myymällä Iso Numero -lehteä.

Niin, jos koittaisi myydä ilman veroja esimerkiksi Iso Numero 88 - lehteä jonka tuotto käytettäisiin lyhentämättömänä siipeensä saaneiden KM-veteraanien tukeen niin olisikohan naturligvis ja halal ollenkaan?
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 324
 • Liked: 11180
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15175 : 19.03.2019, 18:28:25 »
Tänään aamulla kahdeksan jälkeen Lasipalatsin pysäkillä jäi pois 20-30 romanikerjäläistä.
Tulivat Töölön tai olisko Keskuspuiston suunnalta. (Lähtöpistettä en siis tiedä, kunhan veikkaan.)

Päivemmällä lauma teinikerjäläistyttöjä haukotteli suureen ääneen tietä ylittäessään. Matka näytti vievän rautatieasemalta Kamppiin. Hyvä kun edes täysi-ikäisiä olivat. Röyhkeyttä riitti sitäkin enemmän.
Veikkaan sorminäppäryysosastoksi. Yksi näistä oli varsin vaalea, hyvin sulautuu joukkoon jos laittaa tavanomaisemmat vaatteet, eikä kerjäläishametta ja muita varusteita.

Kevät on siis tullut jo muualle Eurooppaan ja kerjäläiset sitä myötä tänne.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 253
 • Liked: 6365
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15176 : 20.03.2019, 20:48:44 »
Kaupungintalon vessoja käytetään myös peseytymiseen, ja turvallisuus pitää ottaa huomioon. Kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä joutuu valitsemaan sanansa huolella, jottei syyllistyisi rasismiin. :roll:

Lainaus
Vessahädän kourissa kipristelevät turistilaumat piinaavat Helsingin kaupungintalolla: Kaupunki sanoo kahdeksalla kielellä ei

Kaupunki on varannut tälle vuodelle 1,2 miljoonaa euroa kaupungintalon arvovessojen korvaamiseen muilla käymälöillä

Katja Kuokkanen HS
Julkaistu: 19.3. 8:41

--

Kaupungintalossa todella halutaan päästä eroon suurista, vessahädän takia aulaan pyrkivistä ulkomaisista matkustajaryhmistä.

--

Vain vessassa asioivista ryhmistä koituu Kivelän mukaan haittaa aulassa järjestettäville tapahtumille. Joskus myös peseytymistä varten wc-tiloihin turvautuneet ryhmät tuottavat viestintäjohtajan mukaan kasvavia kuluja kaupungille eli veronmaksajille.

”Lisäksi on mietittävä turvallisuusnäkökulmaa sekä aulassa työnsä puolesta asioivien ihmisten mahdollisuutta hoitaa asiansa häiriöttä”, Kivelä sanoo.

--

Kivelä muotoilee monisanaisesti lausetta kuvatakseen perusteita vieraskielisille kielloille. Sen ydinsisällöksi muodostuu, että ulkomaiset matkustajat liikkuvat usein suurissa ryhmissä, kun taas suomalaiset ”liikkuvat pienempinä yksikköinä”.

--

”On yhä yleiset vessat mutta yritämme ohjata, ettei talo olisi vessakohde tai peseytymispiste”, Kivelä sanoo.

--
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006040166.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 649
 • Liked: 3406
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15177 : 20.03.2019, 21:05:49 »
Kaupungin päättäjät suvaitsevat kerjäläisiä, mutteivät halua heitä omiin tiloihinsa. Tekopyhyyttä parhaimmillaan.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 070
 • Liked: 2046
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15178 : 27.03.2019, 14:06:40 »
Kaupungintalon vessoja käytetään myös peseytymiseen, ja turvallisuus pitää ottaa huomioon. Kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä joutuu valitsemaan sanansa huolella, jottei syyllistyisi rasismiin. :roll:

Siellä Helsingin kaupungintalon vessoissa on myös kyltti, jossa opastetaan kuvin, miten vessanpöntöllä pitää istua. Talossa ilmeisesti käy sankoin joukoin huippuosaajia, jotka eivät ole omassa rikkaassa kulttuurissaan oppineet käymään wc:ssä.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 529
 • Liked: 5096
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kerjäläisooppera: Katutason uutiset kerjäläistoiminnasta
« Vastaus #15179 : 27.03.2019, 18:16:40 »
Lainaus

[.. ]

Kolumni on nähdäkseni erityisen vaarallinen laji, sillä siihen liitetään oletus lyhyydestä, yksinkertaisuudesta, viihdyttävyydestäkin ja se saa siksi usein laajemman levikin kuin samassa lehdessä ilmestyvät selonteot päivänpolitiikasta, puhumattakaan tieteellisestä artikkelista, jonka ymmärtäminen voi edellyttää pitkää koulutusta. Näistä jälkimmäisistä poiketen – jotka tietysti sisältävät omat ongelmansa – kolumni ei myöskään sisällä uutta informaatiota.

Siksi on outoa olla runoilija ja saada pyyntö kirjoittaa kolumni. Nykyrunous on usein eräänlaista vastarintaa, pyrkimystä kollektiivisen kielellisen tietoisuuden salattuihin kammioihin, neuroottista tahtoa kirjoittaa toisin, tietoisesti, ilman automaattisia ajatuksia. Siksi nykyrunoutta pidetään vaikeana.

[...]

Matkustin tätä tekstiä varten Oulunkylästä Itäkeskukseen. Menin kahvila Fasteriin, tilasin kahvin ja karjalanpiirakan ja aloin kirjoittaa.

[...]


Matkustin tätä tekstiä varten Oulunkylästä Itäkeskukseen. Menin kahvila Fasteriin, tilasin kahvin ja karjalanpiirakan ja aloin kirjoittaa. Ihmiset riisuivat ja pukivat takkejaan. Lusikat kilisivät. Rullaportaat kohisivat. Tahdon sanoa: kuin taajuuksien välille säädetyt radiot.


Pauli Tapio on runoilija ja kääntäjä. Hän kirjoittaa kolumnin joka toiseen Isoon Numeroon vuonna 2019.

Tämä on Ison Numeron ilmainen näytejuttu. Osta lehti kadulta ja tue myyjän työtä.

https://www.isonumero.fi/itakeskuksessa-kirjoitettu-kolumni/?fbclid=IwAR0QqofY1ALbmIRNTJ3WL9fsMyiWS1MZfC-x1psdGe9RZu6dIUAXHYOHa0M

Facebookin kautta ilmainen maistiainen. Ilman balkanromaneita emme olisi saaneet tätäkään henkevyyttä luettavaksemme.
And madness and despair are a force.