Kirjoittaja Aihe: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP  (Luettu 31385 kertaa)

jopelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 302
 • Liked: 410
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #120 : 27.06.2013, 18:53:10 »
Oikea päätös.

Näköjään Kanerva saa valtiolta tämän takia enemmän korvauksia kuin mitä ne väitetyt lahjukset olivat, että sikäli kohtuullisen koomista menoa.

Päätös on oikein.

Koko oikeudenkäynti oli jo lähtökohdiltaan lähinnä poliittinen ajojahti. Sosialistit (vihreät mukaan lukien) eivät hyväksy vaalitukea poliitikoille jotka pyrkivät toimillaan edistämään teollisuuden ja yrittäjien toimintaa. Siitähän syntyy uusia työpaikkoja sekä lisääntyviä verotuottoja yhteiskunnalle. Sellainen on sossujen näkökulmasta riiston ja ympäristön saastumisen lisääntymistä.

Kanervan tapauksessa puuttuu kokonaan yhteys siihen kuinka, missä, ja milloin väitetyn lahjuksen saaja olisi edistänyt syytettyjen liikemiesten hankkeita tai muita mahdollisia hyötyjä/etuja. Siis nimenomaan rahanantajien omia tai heihin liittyvien yritysten hankkeita.

Kun syytetään törkeästä lahjonnasta pitäisi löytyä jonkinlaista evidenssiä hyötymisestä ts. vastikkeesta. Toisaalta myös maksajien toimista tulisi löytää jotain viitettä siitä että on joko saatu,  vaadittu, edellytetty tai edes ehdotettu jotain nimenomaista rahanantajille kohdistuvaa hyötyä. Rikosnimikkeen, "törkeän lahjuksen" täyttymistä ei tue myöskään avoin ja julkisesti tiedossa ollut menettely ko. tapauksen kohdalla.

Omasta mielestäni Kanerva on kyllä ansainnut vaalitukensa ja juhlassa.  Hän on ollut päätekijänä touhuamassa  mm. moottoritien saamisesta Helsingin ja Turun välille. Hän on myös ollut lukemattomien teollisuus- ja liike-elämän hankkeiden edistäjänä Varsinais-Suomessa jne. Eipä ihme että hänelle on vuosikymmenien myötä karttunut erinomaisen hyvä ja uskollinen kannattajaporukka, joka äänestää häntä kaikissa vaaleissa. Kanerva ei ole virheetön kuten varmasti koko Suomi tietää. Mutta tunnetut "harha-askeleet" ovat kuitenkin varsin pinnallisia henkilökohtaisia verrattuna todella merkityksellisiin asioihin.

Ja, senkin voin sanoa etten ole, enkä ollut hänen äänestäjänsä.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 607
 • Liked: 9231
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #121 : 27.06.2013, 22:19:12 »

Päätös on oikein.
.
.
.
Omasta mielestäni Kanerva on kyllä ansainnut vaalitukensa ja juhlassa.  Hän on ollut päätekijänä touhuamassa  mm. moottoritien saamisesta Helsingin ja Turun välille. Hän on myös ollut lukemattomien teollisuus- ja liike-elämän hankkeiden edistäjänä Varsinais-Suomessa jne.

 :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

jopelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 302
 • Liked: 410
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #122 : 28.06.2013, 11:36:41 »
Ilkka Kanervan tapaus on hyvin samanlainen kuin Jussi Halla-Ahon tuomio viime talvelta. Samat oikeusoppineet (mm. Terttu Utriainen, lapin yliopistosta) myös kommentoivat tapauksia.  Kummassakin tapauksessa "rikollinen" oli hyvin tiedossa koska rikokseksi väitetyt teot tehtiin avoimesti ja median uutisoimana.

Oikeuslaitoksen suureksi ongelmaksi on noussut näissä se, mistä löytyisi sellainen laki, tai lain kohta, jota voitaisiin käyttää tuomitsemisen perusteena.

Teot eivät millään järjellisellä tavalla ajatellen olleet rikollisia. Vaaliavustuksen antaminen ja vastaanottaminen, kuten syntymäpäivien sponsoroiminen, ovat täysin lainmukaista asioita. Aivan samoin kuin Halla-Ahon tekemä siteeraus Muhammedin kirjoituksista ja samassa yhteydessä esille tuotu naurettavuus syyttäjä Illman'in toiminnasta.

Halla-Ahon kohdalla korkein oikeus jo päätyi häpäisemään itsensä.

Kanervan osalta ns. oikeusoppineet taasen kiirehtivät antamaan lausuntoja jotka eivät ole reaalimaailmasta..Utriaisen mielestä riittäisi lahjustuomion perusteeksi se että Kanerva saattaa, kiitollisuudenvelkaan jäätyään, suosia vaalituenantajia tulevaisuudessa. Siis käytännössä, prof. Utriaisen mielestä olisi syytä antaa tuomio jo nyt, koska itse rikos (em. professorin mukaan) saattaa realisoitua joidenkin vuosien kuluttua.

Näin syvälliset päätelmät oikeusoppineiden taholta ennustelee sitä että asian käsittely jatkunee vielä korkeimmassa oikeudessa.

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2302
 • junttiälymystön etustaja
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #123 : 28.06.2013, 11:54:14 »
Näin syvälliset päätelmät oikeusoppineiden taholta ennustelee sitä että asian käsittely jatkunee vielä korkeimmassa oikeudessa.
Kalskehan jo vittumaiseen tapaansa vihjaili myhäillen, että älkää nuolaisko ennenkuin tipahtaa, että vieminen korkeimpaan oikeuteen ei ole ollenkaan pois suljettu. Muistakaa, että kalske ja Koskelo ovat demareita ja syytettynä EI ole demareita, joten vieminen KKO:hon ja siellä tuomituksi tuleminen on todennäköistä.

Voi hyvinkin olla, että kanervaan pyrittiin vaikuttamaan ja ehkä onnistuttiinkin, mutta sitä ei oikeasti voida todistaa millään lailla. On täysin selvää ettei Knaervaa (vaikka en pidä tyypistä yhtään) voida tuomita eikä saa tuomita tässä asiassa. Sen sijaan, että pyritään väenväkisin nyt tässä tapauksessa tuomitsemaan, niin lainsäätäjin pitää tehdä selkeät säännöt ja jos ei onnistu, niin se on sitten voi voi.

kalskeella on aivan liikaa valtaa päättää siitä mitä asioita vie eteenpäin puoluetovereilleen korkeimpaan oikeuteen ja mitä ei. kalskeella on aivan liikaa valtaa siihen, että ketä ryhdytään tekemään rikollisiksi ja keitä ei.

Oikeuden toteutumisen kanssa ei kalskeella ole mitään tekemistä — päin vastoin. kalsek näyttää käyttävän asemaansa henkilökohtaisten ambitioiden toteuttamiseen. On kummallista, että hän ottaa henkilökohtaisesti punnittavaksi asioita jotka häntä itseään kiihottavat. kalske pitäisi välittömästi potkia pois virastaan, koska minkäänlaisesta objektiivisuudesta ja puolueettomuudesta ja kohtuudesta ei kaverilla ole tietoakaan (tai varmaan on mutta ei välitä ellaisista asioista paskaakaan).

KKO:hon asian vieminen olisi silkkaa kiusan tekoa, kun takana on käräjäoikeuden äänestystulos 2-1 ja hovioikeuden tulos 0-3, niin olisi kohtuuntoa hakea jokin 2-1 päätös korkeimmasta. Kalske on selvästi juopunut vallastaan.
Impossible situations can become possible miracles

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4167
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #124 : 04.07.2013, 10:59:34 »
Ja juttu saanee jatkoa:

Apulaisvaltakunnansyyttäjä päätti: Valituslupaa Nova-jutussa haetaan
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta Helsingin hovioikeuden tuomioon Nova-jutussa.

Valitusta haetaan viime viikon torstaina 27. kesäkuuta annettuun tuomioon Arto Merisalon, Tapani Yli-Saunamäen, Toivo Sukarin, Ilkka Kanervan, Ari Ruotsalaisen sekä Kehittyvä Maakunta ry:n ja Varsinais-Suomen linjanvetäjät ry:n osalta.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194824072709/artikkeli/apulaisvaltakunnansyyttaja+paatti+valituslupaa+nova-jutussa+haetaan.html

mietinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 050
 • Liked: 163
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #125 : 05.07.2013, 10:25:38 »
Virkamiehen kiitollisuudenvelka

Lainaus
Kalske haluaa selvittää, voiko kiitollisuudenvelassa oleva poliitikko olla puolueeton, Perussuomalainen, 4.7.2013

- Kysymys ei ole siitä, että vaalitukea ei voi antaa. Kyse on siitä, että vaalituen saaja, poliitikko, on samaan aikaan palvelussuhteessa virkavelvollisuuden alaisena. Etujen antajan ja vastaanottajan suhteessa tilanne pääsee muodostumaan arkaluontoiseksi, ja tällaisia tilanteita pitää julkisessa palvelussuhteessa välttää, Kalske sanoo Ylen haastattelussa.

Kalske haluaa korkeimman oikeuden pohtivan, onko kiitollisuudenvelassa oleva poliitikko puolueeton käsittelemään asioita.

Oleellista on
 • onko virkamies hyväksynyt edun, jolla pyritään taikka joka on omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa palvelussuhteessa?
 • onko etujen vastaanottaminen heikentänyt luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen?
 • onko etujen vastaanottaminen tehnyt virkamiehestä esteellisen käsittelemään etujen antajien asioita? (Olisiko virkamiehen pitänyt jäävätä itsensä käsitellessään etujen antajien asioita?)

Lainaus
Rikoslaki - Virkarikoksista (40 LUKU)

1 § (12.7.2002/604)
Lahjuksen ottaminen

Jos virkamies toiminnastaan palvelussuhteessa itselleen tai toiselle

1) pyytää lahjan tai muun oikeudettoman edun taikka tekee muutoin aloitteen sellaisen edun saamiseksi,

2) ottaa vastaan lahjan tai muun edun, jolla vaikutetaan tai pyritään vaikuttamaan taikka joka on omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa palvelussuhteessa, taikka

3) hyväksyy 2 kohdassa tarkoitetun lahjan tai edun tai lupauksen tai tarjouksen siitä,

hänet on tuomittava lahjuksen ottamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Virkamies on tuomittava lahjuksen ottamisesta myös, jos hän toiminnastaan palvelussuhteessa hyväksyy 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetun lahjan tai muun edun antamisen toiselle taikka lupauksen tai tarjouksen siitä.

Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.


2 § (12.7.2002/604)
Törkeä lahjuksen ottaminen

Jos lahjuksen ottamisessa

1) virkamies asettaa lahjuksen toimintansa ehdoksi taikka toimii tai hänen tarkoituksenaan on toimia lahjan tai edun vuoksi palvelussuhteessaan velvollisuuksiensa vastaisesti lahjanantajaa tai toista huomattavasti hyödyttäen tai toiselle tuntuvaa vahinkoa tai haittaa aiheuttaen taikka

2) lahjan tai edun arvo on huomattava

ja lahjuksen ottaminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, virkamies on tuomittava törkeästä lahjuksen ottamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi sekä lisäksi viralta pantavaksi.


3 § (12.7.2002/604)
Lahjusrikkomus

Jos virkamies itselleen tai toiselle

1) pyytää lahjan tai muun oikeudettoman edun taikka tekee muutoin aloitteen sellaisen edun saamiseksi taikka

2) ottaa vastaan tai hyväksyy lahjan tai muun edun taikka hyväksyy sitä koskevan lupauksen tai tarjouksen

siten, että menettely on omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen, hänet on tuomittava, jollei tekoa ole rangaistava lahjuksen ottamisena tai törkeänä lahjuksen ottamisena, lahjusrikkomuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


Virkamiehen esteellisyys

Alla on käräjäoikeuden tuomiosta pari pätkää.

Lainaus
Syyttäjän rangaistusvaatimus virkavelvollisuuden rikkomisen osalta
Kanerva on toimiessaan julkisessa luottamustehtävässä
Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana tahallaan tai
huolimattomuudesta rikkonut kuntalain 32 §:n, 86 §:n ja 52 §:n 2
momentin sekä hallintolain 27 §:n ja 28 §:n 1 momentin 7-kohdan
säännöksiin perustuneen virkavelvollisuutensa
osallistumalla
esteellisenä Loimaan seudun, Turun seudun kehyskuntien, Turunmaan
ja Vakka-Suomen kokonaismaakuntakaavan laatimiseen liittyneiden
asioiden käsittelyyn Varsinais-Suomen liiton hallituksen kokouksissa ja
iltakouluissa seuraavasti: ...

Käräjäoikeuden ratkaisussa syyksilukeminen
Edellä kohdassa 3.1. on selvitetty, että Kanerva oli saanut syytteessä
mainitut taloudelliset edut. Riidatonta on, että Kanerva on toiminut
syytteessä mainitussa asemassa syytteessä kuvattuja asioita
käsiteltäessä. Selvää on, että luottamus Kanervan puolueettomuuteen
on näissä olosuhteissa vaarantunut ja hän on ollut esteellinen
käsittelemään mainittuja asioita.


Kanerva on siten menettelyllään syyllistynyt syytteessä tarkoitettuun
virkavelvollisuuden rikkomiseen.
Kuntalaki 32 §
Kuntalaki 86 §
Kuntalaki 52 §
Hallintolaki 27 §
Hallintolaki 28 §

Eli tuomio virkovelvollisuuden rikkomisesta tuli siitä, ettei Kanerva jäävännyt itseään käsitellessään sponsoreiden asioita. Asiaa ei ole käsitelty julkisuudessa. Joka tapauksessa kokoomuksen poliittisesti hyväksymien asioiden listalle voi lahjonnan jatkoksi laittaa "suurpiirteisyyden" jääväyskäytännöissä.

Käräjäoikeus tuomitsi Kanervan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Eli se katsoi Kanervan tarkoituksella jättäneen itsensä jääväämättä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalirahoituskohu
« Viimeksi muokattu: 05.07.2013, 11:15:39 kirjoittanut mietinen »

Ilkka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 228
 • Liked: 76
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #126 : 05.07.2013, 10:39:05 »
Kemppisen kirjoituksen mukaan saattaapi olla jottei valituslupaa heltiäkään:

http://kemppinen.blogspot.com/2013/07/kielesta-kii.html

En tiedä miehen osumatarkkuudesta näissä mutta ilmeisestikin syyttäjä vetoaa väärään asiaan hakemuksessansa.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 304
 • Liked: 7851
 • Je suis Charlie
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #127 : 29.03.2022, 14:44:10 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d89fffb4-f8b9-4142-b8ed-1a9401f18f60

Lainaus
Monet Iltalehden haastattelemat edustajakollegat ihmettelevät sitä, että Kanerva, joka on eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, on ollut poissa politiikan parrasvaloista eikä häntä ole paljon nähty eduskunnassa tämän vuoden aikana.

Kanerva ei tiistainakaan osallistunut puolustusvaliokunnan kokoukseen. Kokousta johti varapuheenjohtaja Jari Ronkainen (ps). Valiokunnan pöytäkirjoista ilmenee, ettei Kanerva ole johtanut yhtään valiokunnan kokousta Ukrainan sodan syttymisen jälkeen.

Kanervaa ei ole näkynyt paljon myöskään mediassa, mikä sekin on herättänyt hämmennystä nyt, kun eletään keskellä Ukrainan sotaa ja Kanerva kuuluu eduskunnan puolustusasioiden asiantuntijoihin.

Iltalehden tietojen mukaan tilanne alkaa olla kiusallinen kokoomuksen kannalta. Eduskunta alkaa käsitellä Nato-jäsenyyttä huhtikuussa hallituksen selonteon pohjalta. Kokoomuksessa ei katsota hyvällä, jos sekä ulkoasiainvaliokunta että puolustusvaliokunta on perussuomalaisen puheenjohtajan komennossa.

Loput linkin takaa.

En väitä mitään, mutta mediassa näkyi noin viikko siten eräitä vähemmän mairittelevia mainintoja Ilkka Kanervasta. Sattumaako?

https://suomensotilas.fi/2022/03/24/stasi-lista/

Lainaus
Ilkka Kanerva, Kok., kansanedustaja, ministeri

What Russian Army's Z insignia means? Zлобный Zанудный Zасранец Zалупался, Zаебал Zапад, и Zа это ему Zащемили Zалупу, Zасунули Zонтик в Zадницу, Zабрали в Zоопарк и Zаперли на Zамок с Zубром.

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 089
 • Liked: 6720
 • A spherical bastard
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #128 : 29.03.2022, 15:59:14 »
Se laskettakoon Ilelle eduksi, jos on osannut oma-aloitteisesti siirtyä vähän syrjempään.
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 107
 • Liked: 35322
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #129 : 29.03.2022, 16:05:17 »
Se laskettakoon Ilelle eduksi, jos on osannut oma-aloitteisesti siirtyä vähän syrjempään.
Jos pieni foliointi sallitaan niin voi hyvinkin olla niin että Ike on enemmän tai vähemmän Moskovan suunnasta tulevan painostuksen alla ja toimii oikeastaan isänmaallisesti kun vetäytyy jonkun tekosyyn varjolla sivummalle. Voin olla täysin hakoteillä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 420
 • Liked: 11930
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #130 : 29.03.2022, 16:14:27 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d89fffb4-f8b9-4142-b8ed-1a9401f18f60

Monet Iltalehden haastattelemat edustajakollegat ihmettelevät sitä, että Kanerva, joka on eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, on ollut poissa politiikan parrasvaloista eikä häntä ole paljon nähty eduskunnassa tämän vuoden aikana.

Luulisi, että työntekijöillä on ainakin moraalinen velvollisuus kertoa työnantajalleen, missä luuhaavat, jos eivät ole työpaikallaan.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2022, 16:48:28 kirjoittanut Siili »

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 844
 • Liked: 2088
 • Bailando conmigo
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #131 : 29.03.2022, 16:18:57 »
Miehen ikä huomioiden, arvelen kyseessä olevan terveyteen liittyviä asioita. Jotain huhujakin kuullut miehen ulkonäköön liittyen, mutta pelkästään huhua.
русский военный корабль иди нахуй

Pyhä Olavi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 754
 • Liked: 968
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #132 : 29.03.2022, 16:31:15 »
Näin Ikea ennen Joulua, laihtunut rajusti, huhuna kuulin, että vaimo juottaa smoothieita ja muuta terveysruokaa.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 576
 • Liked: 11285
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #133 : 29.03.2022, 16:46:21 »
Jos kyseessä olisi sairaus niin tokkopa uutisointi olisi noin mystinen. Ihan ihmeellinen uutisointi jossa väitetään että kukaan ei tiedä mistään mitään mutta ukkoa ei näy eikä kuulu.

edit: tulee mieleen se tekstiviestikohu, myös silloin Ike hävisi jonnekin saarelle eikä silloinkaan hänestä kuultu mitään muutamaan kuukauteen.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 844
 • Liked: 2088
 • Bailando conmigo
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #134 : 29.03.2022, 18:52:26 »
Lainaus
Ilkka Kanerva kommentoi poissaoloaan eduskunnasta: ”Olen sairauslomalla”

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoo seuraavansa herkeämättä turvallisuuspolitiikan käänteitä.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000008716222.html
« Viimeksi muokattu: 29.03.2022, 18:54:50 kirjoittanut Hippo »
русский военный корабль иди нахуй

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 089
 • Liked: 6720
 • A spherical bastard
Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #135 : 15.04.2022, 00:06:35 »
Ilkka Kanerva on kuollut.

"PITKÄAIKAINEN kokoomuksen kansanedustaja ja entinen ministeri Ilkka Kanerva on kuollut. Kuolemasta tiedotti kokoomus.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan Kanerva kuoli vakavaan sairauteen torstaina 14. huhtikuuta. Kanerva oli kuollessaan 74-vuotias."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008754813.html
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 151
 • Liked: 14064
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #136 : 15.04.2022, 00:22:51 »
Vahvasti verkkoutunut lienee eka joka hänestä jää mieleen.

Kova tekijä varsinkin kansainvälisillä urheiluareenoilla. Suomessa on ollut läjäpäin kovan tason kansainvälisiä kisoja hänen, sanotaan suoraan, suhmuroinnin ansiosta.

En nyt ihan noin korkealle jalustalle nostaisi, mutta kukin tavallaan.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 517
 • Liked: 11070
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #137 : 15.04.2022, 00:32:30 »
Oikeiston Suomettumisen reliikki.   Mukava kaveri livenä.
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 101
 • Liked: 13381
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #138 : 15.04.2022, 08:12:57 »
Lepää rauhassa. Minulle tuli Ilkka Kanervasta käsitys sympaattisena, mukavana miehenä jollaisen jokainen ottaisi mielellään naapurikseen.

En tiedä mitä luurankoja hänellä oli kaapissaan, mutta luulen että arkisessa kanssakäymisessä hänen kanssaan olisi ollut mitä mukavinta toimia.

En ihmettele, että naiset hänestä kovasti tykkäsivät, ja että hän pärjäsi hyvin diplomatiassa. Karismaattinen ja sosiaalisesti kyvykäs mies.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Dr Manhattan

 • Vieras
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #139 : 15.04.2022, 09:45:18 »
Tuskin Ike sen mädempi oli kuin muutkaan sukupolvensa nuorisopoliitikot, koko porukka jonkun maan kätyreitä. Parempi että oli lopun ajastaan sivussa sairauden kuin esim kgb/stasi-kompromaatin vuoksi. Parempi Suomen kannalta siis.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 964
 • Liked: 113983
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #140 : 15.04.2022, 11:47:23 »
Yritin muistella, mitä Ilkka Kanerva on sanonut maahanmuutosta. Piti googlata, kun en muistanut mitään.

Tässä olennaisimmat:
Lainaus
Pitkän linjan kokoomusedustaja Ilkka Kanerva sanoo, ettei ole ehtinyt vielä tutustua paperiin. Puolueen maahanmuuttolinjaan hänellä on näkemys.

– Yhteispohjoismainen linjaus on Suomenkin tapauksessa hyvä peruslähtökohta, Kanerva tiivistää.

Vastauksessa tiivistyy myös Kanervan diplomaattisuus ja varovaisuus.

"Yhteispohjoismainen linjaus" kuulostaa järkevältä kompromissilta, mutta ei tarkoita mitään, koska sellaista linjaa ei ole. Olemattomaan linjaukseen viittaavat ovat tarkoittaneet oikeasti, että Suomen tulee jatkaa tutusti Ruotsin linjalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 148
 • Liked: 3612
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #141 : 15.04.2022, 15:14:17 »
Kanerva kuului Kokoomuksen vasempaan laitaan,hänellä oli myös oma kotiryssänsä:

On myös Suomen Sotilaan  Stasi-listassa, ainoana Kokoomuslaisena.
https://suomensotilas.fi/2022/03/24/stasi-lista/

Lainaus
”Akulov oli yksi kotiryssistäni. Jos pitäisi piirtää karikatyyri Akulovista, niin hän oli kovan luokan strategi. Hän oli erittäin älykäs ja toimintakykyinen – kohtelias ja osittain länsimainen habitukseltaan. Hän kykeni luomaan ympärilleen ilmapiirin, joka rohkaisi toista avautumaan. …Häntä ei kannattanut yhtään väheksyä”, Ilkka Kanerva toteaa kirjassa.
https://www.verkkouutiset.fi/a/ilkka-kanerva-70-luvusta-minulla-oli-ainoana-myos-kotisupolainen-25740/#8d75ee6d
« Viimeksi muokattu: 15.04.2022, 15:17:45 kirjoittanut Möhömaha »
Sanna Marin on edelleen se sama ylimielinen, vajaaälyinen, teini-ikään jämähtänyt siideripissis kuin oli pääministeriksi tullessaankin.- Jaska
Слава Україні!

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 775
 • Liked: 3514
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #142 : 15.04.2022, 15:23:19 »
Tosiaan Ike oli Suomen Sotilaan listassa, mutta kyse lienee siitä että mieltynyt kauniisiin naisiin josta lisättiin listalle, ei niinkään ryssän asiamies jota todistaa ainakin Iken käytännön toiminta toisin kuin monella muulla listalla olevan oma toiminta siitä millä puolella ollaan.

RIP Ike, yleisesti kovasti pidetty, oikeasti mukavan miehen maineessa ollut mies, kevyet mullat.

Muoks kuolleista ei pidä puhua pahaa
« Viimeksi muokattu: 15.04.2022, 15:24:59 kirjoittanut BarkAtTheMoon »

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 148
 • Liked: 3612
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #143 : 15.04.2022, 16:35:02 »
Niinpä..
Sanna Marin on edelleen se sama ylimielinen, vajaaälyinen, teini-ikään jämähtänyt siideripissis kuin oli pääministeriksi tullessaankin.- Jaska
Слава Україні!

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 466
 • Liked: 6417
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #144 : 15.04.2022, 18:25:01 »
Ilkka Kanerva oli poliittisen broilerin arkkityyppi: hän ei koskaan tehnyt muuta työtä kuin politiikkaa. Ehkä juuri siitä johtuen hän oli poliitikkona niin lieromainen: 70-luvulla hän oli Kokoomuksen neuvostomielisimpiä jäseniä, mihin liittyen hän halusi eroon Tuure Junnilan kaltaisista viimeisistä suoraselkäisistä kokoomuslaisista, ja 90-luvulla hän teki vikkelän täyskäännöksen ja ryhtyi kumartamaan länttä. Lyhyesti sanoen, hänessä tiivistyi kaikki se, mikä Kokoomuksessa on nykyään pielessä. Yksityiselämässään hän vaikutti riettaalta ja kevytmieliseltä, mitä en arvosta.

Olen kuitenkin pahoillani hänen kuolemansa vuoksi. Hän olisi ansainnut pitkät eläkepäivät, jolloin hän olisi voinut kirjoittaa muistelmat uransa vaiheista. Hänen mukanaan kuoli valtavasti muistitietoa suomalaisen politiikan yksityiskohdista. Koska olen poliittisen historian asiantuntija, pidän sitä suurena menetyksenä.
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 031
 • Liked: 2296
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #145 : 15.04.2022, 18:47:04 »Nuoret miehet Matti Ahde, Ilkka Kanerva, Ilkka-Christian Björklund, Risto Volanen ja Lauri Ihalainen johtivat joukkoja, kun suomalainen nuorisovaltuuskunta osallistui DDR:ssä vuonna 1973 nuorisofestivaaleille.

Festivaaleilla marssittiin ”rauhan ja solidaarisuuden puolesta imperialismia vastaan”.

Maailman nuorison ja ylioppilaiden festivaalit tuomitsivat ajan hengen mukaisesti erityisesti USA:n harjoittaman imperialismin.


  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/04/02/kun-nuoriso-marssi-imperialismia-vastaan?utm_source=whatsapp-share&utm_medium=social
« Viimeksi muokattu: 15.04.2022, 18:48:40 kirjoittanut Pkymppi »

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 6796
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #146 : 15.04.2022, 19:04:56 »
Yritin muistella, mitä Ilkka Kanerva on sanonut maahanmuutosta. Piti googlata, kun en muistanut mitään.
Ylen vaalikoneeseen vastannut vuonna 2019 seuraavaa:
Ukrainalaiset myyvät paikallisessa torissa mm. "hölmöläisten" heille lahjoittamia agrikaatteja. https://www.olx.ua/d/uk/dom-i-sad/instrumenty/generatory/

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 305
 • Liked: 20441
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #147 : 16.04.2022, 03:08:14 »

Vasemmistoliiton korkea-arvoisen hlön kommentti Ilkka Kanervasta (Ukraina - Venäjä - Suomi) 2014:

Lainaus
Häntä ällistytti Kanervan entiseltä valtiovarainministeriltä Iiro Viinaselta (kok.) lainaama ajatus, että mitään ei kannata rahoittaa, jos ei rahoita puolustusta. Kanerva kertoi tästä raportin luovutustilaisuudessa.

– Se oli mykistävä, Lapintie kiteytti.

Pelottavaa
Lapintie myöntää, että kansainvälinen tilanne on kuitenkin juuri nyt pelottava.

– Ukrainan tilanne on pelottava. Mutta jos tällaisia tilanteita lähdetään ratkaisemaan asevarustelulla, se on vielä pelottavampaa, hän sanoi.

Se, että esimerkiksi maantieteellinen sijainti otetaan huomioon puolustusta suunniteltaessa, ei hänestä tarkoita varustautumista.

– Se tarkoittaa panostamista enemmän rauhan rakentamiseen keskustelun ja diplomatian keinoin, Lapintie sanoi.

– Mitä enemmän aseita on, sen todennäköisemmin niitä myös käytetään. Se ei ole kenenkään eduksi

Vahingollista
Vasemmistoliitto esittää eriävässä mielipiteessään yhdeksi säätämisen muodoksi sitä, että sotilasliitto Naton jäsenyyden valmistelu lopetetaan.

– Vuoden 2015 puolustusbudjettimme on 1.28 prosenttia bruttokansantuotteesta ja Nato vaatii jäseniltään kahta prosenttia. Tätä vasten jopa innokkaimpien Nato-haikailijoiden olisi syytä tunnustaa, että eihän meillä ole edes varaa liittyä siihen, Lapintie sanoo..

– Lisäksi se olisi turvallisuuspoliittisesti katastrofi Suomen kansalle. Kallista ja vahingollista
.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 576
 • Liked: 11285
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #148 : 16.04.2022, 08:08:26 »

Vasemmistoliiton korkea-arvoisen hlön kommentti Ilkka Kanervasta (Ukraina - Venäjä - Suomi) 2014:

Lainaus
Häntä ällistytti Kanervan entiseltä valtiovarainministeriltä Iiro Viinaselta (kok.) lainaama ajatus, että mitään ei kannata rahoittaa, jos ei rahoita puolustusta. Kanerva kertoi tästä raportin luovutustilaisuudessa.

– Se oli mykistävä, Lapintie kiteytti.

Pelottavaa
Lapintie myöntää, että kansainvälinen tilanne on kuitenkin juuri nyt pelottava.

– Ukrainan tilanne on pelottava. Mutta jos tällaisia tilanteita lähdetään ratkaisemaan asevarustelulla, se on vielä pelottavampaa, hän sanoi.

Se, että esimerkiksi maantieteellinen sijainti otetaan huomioon puolustusta suunniteltaessa, ei hänestä tarkoita varustautumista.

– Se tarkoittaa panostamista enemmän rauhan rakentamiseen keskustelun ja diplomatian keinoin, Lapintie sanoi.

– Mitä enemmän aseita on, sen todennäköisemmin niitä myös käytetään. Se ei ole kenenkään eduksi

Vahingollista
Vasemmistoliitto esittää eriävässä mielipiteessään yhdeksi säätämisen muodoksi sitä, että sotilasliitto Naton jäsenyyden valmistelu lopetetaan.

– Vuoden 2015 puolustusbudjettimme on 1.28 prosenttia bruttokansantuotteesta ja Nato vaatii jäseniltään kahta prosenttia. Tätä vasten jopa innokkaimpien Nato-haikailijoiden olisi syytä tunnustaa, että eihän meillä ole edes varaa liittyä siihen, Lapintie sanoo..

– Lisäksi se olisi turvallisuuspoliittisesti katastrofi Suomen kansalle. Kallista ja vahingollista
.

Lapintien ajattelu on aika mykistävää. Tuota myyräntyötä tekee Suomessa koko Vasemmisto ja se olisi hyvä tuoda esille laajemin. Ihmisten tulisi ymmärtää kuinka hemmetin vaarallinen porukka tuo vihervasemmisto on Suomelle.

En tiedä onko tämä oikea ketju mutta tuossa linkki artikkeliin. https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3238185-lapintie-kanervan-vaatimuksista-ylidramatisointia-mykistavaa

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 321
 • Liked: 10948
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Ilkka Kanervan koontiketju, RIP
« Vastaus #149 : 16.04.2022, 10:16:46 »
Minä taas olen huomannut että hyvin monet, kenties enemmistö, kaikkein perinteisimmät vasemmistomädättäjät ovat kuin kusi sukassa tai jopa Naton kannalla. Ilmeisesti sellainen aatos on tullut mieleen että mitenkähän se oma suojatyöpaikka tai mahtieläke pysyy kun lauteilla onkin kremlin puppetit. Ei olisi elämä enää yhtä håmåilumarssia putlerin valtakunnassa, seniili-evkki nyt vähän vielä malliksi yrittää ettei kukaan vaan kerro mitä evkki saikaan Moskovassa ja Tehtaankadulta.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tagit: