Kirjoittaja Aihe: Jussi Halla-ahon kirjoituksia  (Luettu 3658806 kertaa)

O. M. Hietamaa

 • Sutkauttelija
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 678
 • Liked: 2023
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11760 : 12.05.2020, 08:10:13 »
“Kaikkien ihmisten, jotka ovat saaneet aikaan jotakin hyveellistä tai hyveelliseltä näyttävää, pitäisi, jos he tuntevat todella pyrkivänsä hyvään, kirjoittaa omakätisesti elämäkertansa; kuitenkaan heidän ei pitäisi ryhtyä tähän kauniiseen yritykseen ennen kuin täytettyään neljäkymmentä vuotta.”

Tämä Cellinin ohjehan oli tuttu myös eräälle toiselle suurmiehelle, nimittäin Muumipapalle, joka siteeraa sitä Muumipapan urotöitten johdannossa, joskin Celliniä nimeltä mainitsematta.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5969
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11761 : 12.05.2020, 12:24:35 »
Jussi Halla-ahon kolumni.

Lainaus
Yksi koronakriisin opetuksista on, että suomalainen maatalous on täysin riippuvainen ukrainalaisista työntekijöistä...
Kun tavara liikkuu vapaasti, tuotanto siirtyy halpoihin maihin. Kun työvoima liikkuu vapaasti, palvelut voidaan kotimaassakin tuottaa halvempien maiden ihmisillä. Globalisaation välitön häviäjä on kotimainen duunari, joka menettää työnsä ja jolla ei siksi ole varaa edes niihin halvempiin tuotteisiin ja palveluihin. Varakkaat ovat entistä varakkaampia, ja he voivat rakennuttaa ylimääräisellä rahalla vaikkapa sähköaidan talonsa ympärille pitämään tyytymättömät köyhät loitolla.

Halvat mansikat tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Niistä kannattaisi maksaa enemmän.
(2.5.2020)

https://www.helsinginuutiset.fi/paakirjoitus-mielipide/1661664?fbclid=IwAR28zrh6cA6WEsSTqnricesftdN7tDFkvAu8O14xdkDAB82cl3ajAayS2vE

No, sattunnesta syystä asiaan tarkemmin perehtyneenä tiedän, että ns. halpatuontiukrainalaishenkilöt nauttivat parempaa palkka kuin TES:in minimipalkka.

Eli kympin tunti, joka on suurinpiirtein sama kuin esim. hotellin kerrossiivoojalle.

Totta Mooses suomalaiset mansikka- ja hernetilalliset haluaisivat palkata ennen kaikkea suomalaista työvoimaa. Mtta kun sitä ei yksinkertaisesti ole ollut tarjolla, tuohon hintaan. Jos Suomaisille ei riitä enemmän kuin TES-minimipalkka, niin siitä on ihan turha syyllistää marjatilojen omistajia.

Hassua kyllä, tänä vuonna on palkattu paljon suomalaisia, koska Koronan takia muuta kesätyötä ei ole. Joten tässä on taas kyseessä se kirottu työvoimapula, jota eivät kymmenetkään tuhannet pakolaiset sitten kuitenkaan lievitä, koska Kela-gold.

Minulla itselläni on kaksi poikaa, jotka ovat lähteneet istutustyöhön tuolla kympin tuntihinnalla, ja arvatkaapas vaan ovatko he haluttuja työntekijöitä ? Puhuvat selkeää Suomea vain Ukrainan kielen sijaan. Heidän kanssaan tänä vuonna kyseisellä tilalla yli 20 muuta suomalaista työntekijää on osallistunut istutukseen. Se on silleen 20 enemmän kuin normivuonna.

On aivan sontaa puhua työvoimapulasta Suomessa, kyse on vain työhaluttomuudesta. Tämä on siiis yhteiskunnallinen ongelma, jota ei voi asennemuutoksella korjata, vaan ainoastaan työvoimapoliittisella päätöksellä, lopettaa tuki niiltä joile ei työ maistu. Varsinkin ns. pakoloisilta.
Tuo viimeinen lause on täyttä totta. Olen työllistäessä törmännyt kymmeniä ellen satoja kertoja tilanteeseen, että tarjottu työ ei sittenkään oikein miellytä, kun sen saatuaan menettää asumistuen ja työttömyyskorvauksen ja ansiotuloista käteen jäävä osuus ei ole käytännössä yhtään suurempi kuin aiemmin. Yksilötasolla ymmärrän kyllä, että tässä on olemassa eturistiriita ja vielä pari vuosikymmentä sitten yhteiskunnan tukia otettiin aidosti vastaan hädässä ja oikeastaan liian pitkään yritettiin keksiä tapoja selviytyä ilman apua. Pelättiin stigmaa joka tuli "sossun luukulla" käynnistä. Muistan itse, että armeijasta päästyä pystyi hakemaan kaikille kuuluvaa kotiutumisrahaa ja tämä oli siis sellainen, joka myönnettiin automaattisesti, kunhan hakemuksen jätti ja ohjeet täyttämiseksi annettiin varuskunnasta. Omat vanhempani olivat tyrmistyneitä, kun olin hakenut kotiutumisrahan :).
 Nykyään erittäin monet pitävät yhteiskunnan tukia normaalina tulovirtana ja niitä verrataan erityisesti palkkatasoon. Vertailuhan on täysin absurdi yhteiskunnan kannalta ja työtä pitäisi ehdottomasti vastaanottaa vaikka se jättäisi käteen työttömälle jopa vähemmän kuin tuet. Täydentävää tukea olisi aina mahdollista saada. Tässä on tietysti se ongelma, että työntekijällä ei ole mitään motivaatiota työhön ja tämä on riski erityisesti työn teettäjälle. Voidaanko työhaluttomalta ottaa tuet pois? No ei todennäköisesti nykyisen lainsäädännön puitteissa. Hyvinvointiyhteiskunta toimii niin kauan hyvin, kun suurin osa on sitoutuneita tekemään työtä sen eteen. Kun työtätekevien määrä vähenee ja vapaamatkustajien määrä kasvaa, niin yhteiskunta eriarvoistuu ja todennäköisesti kriisiytyy jossain vaiheessa. Pelkään, että tämä on edessä koronan jälkipyykkiä setvittäessä.

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 792
 • Liked: 6281
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11762 : 12.05.2020, 12:58:41 »
Jussi Halla-ahon ulkopoliittisia näkemyksiä.

Lainaus
»Elämää on EU:n ulkopuolellakin» — Jussi Halla-aho kertoo, millaista on kansallismielinen ulkopolitiikka

..

Tilaisuus liittyä Natoon oli hänen mukaansa otollisin 1990-luvulla, samaan aikaan kun muu Itä-Eurooppa lähti mukaan sotilasliittoon. Venäjän ulkopolitiikka oli tuolloin melko passiivista, ja Naton päätehtäväksi oli muodostunut pikemminkin ulkoinen kriisinhallinta kuin oman alueen puolustaminen.

»Suomi valitettavasti jätti tilaisuuden silloin käyttämättä.»

Halla-ahon maailmassa tämä ja moni muu ulkopoliittinen virhe liittyvät kylmän sodan jälkeiseen optimismin aikaan. Neuvostoliiton hajottua ja kommunismin peikon kaaduttua maailma näytti hyvin erilaiselta kuin nyt. Yhdysvaltalaisen politiikan tutkimuksen professorin Francis Fukuyaman tavoin moni ajatteli historian tulleen loppuunsa ja entisten kommunistimaiden kulkevan kohti länsimaista liberaalia demokratiaa.

..

Muihin ei siis ole Halla-ahon mukaan nojaamista. Suomen on pärjättävä omillaan ja pidettävä huolta omasta uskottavasta puolustuksesta. Mutta naapurin sotavoimat tuntien: millä lihaksilla yksinäinen Suomi ne tositilanteessa torjuisi?

»Lainaan tähän Tony Halmetta: ’Näillä lihaksilla, kun ei muitakaan ole’», Halla-aho sanoo.

Suomen tavanomaiset asevoimat riittävät nykyisellään pelotteeksi, pitämään mahdollisen hyökkäämisen kynnyksen korkealla, Halla-aho uskoo. Puolustusmäärärahoja hän ei olisi lisäämässä – se tuskin olisi edes poliittisesti mahdollista.

»Eikä siihen ole tarvettakaan, kunhan määrärahoja ei ainakaan enää karsita. Ja lähtökohtana on, että Suomessa asevoimien tehtävä on puolustaa Suomen alueellista koskemattomuutta ja kaikki muut tehtävät ovat tois­sijaisia.»

Siis ei palkka-armeijalle, maavoimien supistamiselle tai satsauksille kriisinhallintaan. Sen sijaan Perussuomalaiset on esittänyt muun muassa irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

https://ulkopolitiikka.fi/lehti/1-2020/maailma-halla-ahon-mukaan/


Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 9649
 • Hummeriälykkö
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11763 : 12.05.2020, 13:32:28 »
Vertailuhan on täysin absurdi yhteiskunnan kannalta ja työtä pitäisi ehdottomasti vastaanottaa vaikka se jättäisi käteen työttömälle jopa vähemmän kuin tuet.

Absurdi sopii kyllä paremmin siihen tilanteeseen, kun työstä saa vähemmän kuin mitä tuet antavat. Tuollainen logiikka pelaa todella hyvin kaikenlaisten orjafirmojen pussiin ja menetelmähän on käytössä "työharjoitteluissa" ja muissa 9 euroa päivä hommissa, joissa työttömyystuella tehdään oikeaa työtä.

Logiikka on suunnilleen samanlainen kuin mitä voi nyt seurata puhuttaessa yritysten kaameasta taloustilanteesta korona-aikoina. Moni sanoo, että ihan paska yritys jos ei muutamaa kuukautta pärjää ilman liikevaihtoa.

Miltä kuulostaisi seuraava lause: "Ihan paska työntekijä, jos ei muutamaa kuukautta pärjää ilman tukia tai palkkaa!"

Monelta on totaalisesti hämärtynyt suhde palkkatyön, Suomen kustannustason ja monen muun asian väliltä. Itse vastustan yrittäjänä palkkojen polkemista. Se kun heijastuu suoraan kotimarkkinoiden tilanteeseen heikentäen kansantaloutta. Vielä enemmän halveksin näiden kausityöntekijöiden roudaamista maahamme viemään suomalaisilta hanttihommatkin.
« Viimeksi muokattu: 12.05.2020, 13:47:37 kirjoittanut Pentecost »
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 881
 • Liked: 1413
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11764 : 12.05.2020, 14:22:08 »
"Mutta naapurin sotavoimat tuntien: millä lihaksilla yksinäinen Suomi ne tositilanteessa torjuisi?"

Meillä chihuahua joka haastaa räksyllään putbillit, susikoirat ym tuhdit koirat.
Vaikka olisi kymmenen chihua niin raatoina todennäköisimmin joutuisin ne hautaamaan, kaikki.

Meidän ainoa kyllä tekee sen mihin pystyy ja saa huomion.
« Viimeksi muokattu: 12.05.2020, 14:25:49 kirjoittanut Sibis »
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 272
 • Liked: 7168
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11765 : 22.05.2020, 14:18:12 »
Jussi kommentoi somessa:

Lainaus
Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevat maahanmuuttajat ovat huikeasti yliedustettuna seksuaali- ja väkivaltarikostilastoissa. Merkittävä osa raiskauksista ja pahoinpitelyistä jäisi tapahtumatta ilman tällaista maahanmuuttoa.

Samat maahanmuuttajaryhmät ovat räikeästi yliedustettuna toimeentulotukiasiakkaiden joukossa. Heidän työllisyysasteensa on surkea, eikä tilanne sanottavasti kohene edes täällä syntyneiden toisen polven muuttajien keskuudessa.

Tällaisesta maahanmuutosta on Suomelle pelkkää haittaa eikä mitään hyötyä. Siksi perussuomalaiset kutsuvat sitä haittamaahanmuutoksi.

Muut puolueet sekä Hesari ja Yle kutsuvat sitä "lottovoitoksi" ja "uudeksi Nokiaksi".

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/3044584915661682


Edit: Täytyy ihmetellä tämän vasemmistolapsen kognitiivisia kykyjä:

"Ei kukaan ole tietenkään sanonut noin, mutta voihan sen silti pistää sitaatteihin ja rakentaa sen varaan tarinan."

Vastasi näin siis Halla-ahon edellä linkattuun twiittaukseen, jossa Halla-aho oli nimenomaan linkittänyt kyseisen artikkelin, jossa näin sanottiin.

Taneli-parka.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2020, 14:24:40 kirjoittanut Veturinainen »

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 794
 • Liked: 7211
 • The sloganist
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11766 : 22.05.2020, 14:37:33 »
Alkuperäinen kuffari poistanut oman bloginsa kun on ilmeisesti häly noussut. Eli silloin sitä ei ole kukaan tietenkään sanonut, tietää Taneli kertoa meille tyhmille. Kaikkia sitä näkeekin liikenteessä...  :facepalm:
Iudex illius ero

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 780
 • Liked: 2759
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Jussi Halla-ahon kirjoituksia
« Vastaus #11767 : 22.05.2020, 19:44:31 »
Alkuperäinen kuffari poistanut oman bloginsa kun on ilmeisesti häly noussut. Eli silloin sitä ei ole kukaan tietenkään sanonut, tietää Taneli kertoa meille tyhmille. Kaikkia sitä näkeekin liikenteessä...  :facepalm:
Internet ei onneksi unohda.

https://web.archive.org/web/20150925004412/http://jyrisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203192-jattipotti-nuo-raavaat-miehet-irakista

Lainaus
On se vaan onni, että Suomeen hakeutuu oma-aloitteisesti iso joukko raavaita, työikäisiä miehiä Irakista. Raavaista miehistä on riuskaan työntekoon. Töihinhän he haluavat, koska haluavat elättää tänne pian perässään tulevat perheenjäsenensä ja sukuaan Irakissa. Ja työntekijöitä me tarvitsemme. Elatus- eli huoltosuhde heikkenee Suomessa huimaa vauhtia seuraavat 15 vuotta. [...]

[...]

Toki asiassa on iso JOS. Jos irakilaiset työllistyvät, jos onnistumme työllistämään heidät. Tästä puhuivat tänään Aamu-tv:ssä TEM:n Annika Forsander ja Ilmarisen Jaakko Kiander.

Ei ole näet automaattisesti selvä, että maahanmuuttaja työllistyy. Matkassa on paljon mutkia. Osa kurveista johtuu maahanmuuttajasta itsestään, osa tehdystä talouspolitiikasta, osa työnantajista, osa siitä, saammeko ulkomailta taloudellista vetoapua, osa yhteiskuntamme tarjoamista palveluista.

Mutta mitä muita vaihtoehtoja Suomella on kuin yrittää? Yrittää työllistää nuo raavat irakilaiset miehet. Vaikka se onkin risky business. Muualtahan ihmisiä Suomeen ei riittävästi tule. Eikä valtiomme yritä ihmisiä houkutella tänne tulemaan.

[...]