HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Jussi Halla-ahon kirjoituksia

<< < (2364/2365) > >>

hamppari:
Katselin äsken 'Rooma' -sarjaa. Orjat tekivät työt ja kansalaiset näkivät nälkää. Jotenkin tämän suuntaisesti meni dialogi:

- Säädetään laki, että 1/3 töistä pitää antaa kansalaisille.
- Mitä! Sehän tulisi hirvittävän kalliiksi.
- Niin, mutta vain rikkaille maanomistajille.

Eli ei mitään uutta auringon alla. Samat ongelmat kuin jo pari tuhatta vuotta sitten.

Phantasticum:

--- Lainaus käyttäjältä: l'uomo normale - 11.05.2020, 15:25:31 ---https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/3016229828497191

--- Lainaus päättyy ---

Aina joskus hiipii sellainen ikävä ajatus mieleen, että perussuomalaiset ajavat kaksilla rattailla halpatyövoimalausuntojensa kanssa. Tässäkin Facebook-kirjoituksessa Halla-aho tuomitsee halpatyövoiman käyttämisen ja työntekijöiden riistämisen, mutta aikoinaan kun aihepiiristä oli EU:ssa äänestys, Halla-aho äänesti toisin ja joutui myöhemmin selittelemään omaa äänestyskäyttäytymistään (linkki).

Hieman outo olo tuli myös edustaja Niikon (ps) antamasta lausunnosta, että ukrainalaisten kausityöntekijöiden hakemiseen olisi voitu käyttää vaikka Finnairin koneita. Että ukrainalaisia on tuotava maahan vaikka sitten Finnairin koneilla, jos ei muuten onnistu. Joku tietenkin kommentoi tähän, että tämä oli nyt vain tällainen asiayhteydessä annettu kommentti. Niin varmasti oli, mutta minua se häiritsee, koska sen lausuja antaa ymmärtää, että kaikesta huolimatta ulkomaalaisten halpatyövoimana käytettävien kausityöntekijöiden tulo on normaalia ja itsestään selvää.

Jäsen @Mietiskeliä aloitti myös vähän aikaa sitten mielenkiintoisen ketjun halpatyövoimasta ja kokoomuksesta. Ketjussa sivutaan myös perussuomalaisia ja heidän kiertelyjään ja kaartelujaan aiheen tiimoilta (linkki). Aihepiiri on ilmeisesti perussuomalaisille vaikea. Toisaalta olemme yhtä mieltä ja toisaalta taas jotain muuta mieltä. Olkaamme siis tarkoituksellisen epämääräisiä.

O. M. Hietamaa:

--- Lainaus käyttäjältä: O. M. Hietamaa - 30.04.2011, 14:07:58 ---“Kaikkien ihmisten, jotka ovat saaneet aikaan jotakin hyveellistä tai hyveelliseltä näyttävää, pitäisi, jos he tuntevat todella pyrkivänsä hyvään, kirjoittaa omakätisesti elämäkertansa; kuitenkaan heidän ei pitäisi ryhtyä tähän kauniiseen yritykseen ennen kuin täytettyään neljäkymmentä vuotta.”

--- Lainaus päättyy ---

Tämä Cellinin ohjehan oli tuttu myös eräälle toiselle suurmiehelle, nimittäin Muumipapalle, joka siteeraa sitä Muumipapan urotöitten johdannossa, joskin Celliniä nimeltä mainitsematta.

Bellerofon:

--- Lainaus käyttäjältä: Arkipiispa - 02.05.2020, 20:19:47 ---
--- Lainaus käyttäjältä: l'uomo normale - 02.05.2020, 19:29:16 ---Jussi Halla-ahon kolumni.


--- Lainaus ---Yksi koronakriisin opetuksista on, että suomalainen maatalous on täysin riippuvainen ukrainalaisista työntekijöistä...
Kun tavara liikkuu vapaasti, tuotanto siirtyy halpoihin maihin. Kun työvoima liikkuu vapaasti, palvelut voidaan kotimaassakin tuottaa halvempien maiden ihmisillä. Globalisaation välitön häviäjä on kotimainen duunari, joka menettää työnsä ja jolla ei siksi ole varaa edes niihin halvempiin tuotteisiin ja palveluihin. Varakkaat ovat entistä varakkaampia, ja he voivat rakennuttaa ylimääräisellä rahalla vaikkapa sähköaidan talonsa ympärille pitämään tyytymättömät köyhät loitolla.

Halvat mansikat tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Niistä kannattaisi maksaa enemmän.
--- Lainaus päättyy ---
(2.5.2020)

https://www.helsinginuutiset.fi/paakirjoitus-mielipide/1661664?fbclid=IwAR28zrh6cA6WEsSTqnricesftdN7tDFkvAu8O14xdkDAB82cl3ajAayS2vE

--- Lainaus päättyy ---

No, sattunnesta syystä asiaan tarkemmin perehtyneenä tiedän, että ns. halpatuontiukrainalaishenkilöt nauttivat parempaa palkka kuin TES:in minimipalkka.

Eli kympin tunti, joka on suurinpiirtein sama kuin esim. hotellin kerrossiivoojalle.

Totta Mooses suomalaiset mansikka- ja hernetilalliset haluaisivat palkata ennen kaikkea suomalaista työvoimaa. Mtta kun sitä ei yksinkertaisesti ole ollut tarjolla, tuohon hintaan. Jos Suomaisille ei riitä enemmän kuin TES-minimipalkka, niin siitä on ihan turha syyllistää marjatilojen omistajia.

Hassua kyllä, tänä vuonna on palkattu paljon suomalaisia, koska Koronan takia muuta kesätyötä ei ole. Joten tässä on taas kyseessä se kirottu työvoimapula, jota eivät kymmenetkään tuhannet pakolaiset sitten kuitenkaan lievitä, koska Kela-gold.

Minulla itselläni on kaksi poikaa, jotka ovat lähteneet istutustyöhön tuolla kympin tuntihinnalla, ja arvatkaapas vaan ovatko he haluttuja työntekijöitä ? Puhuvat selkeää Suomea vain Ukrainan kielen sijaan. Heidän kanssaan tänä vuonna kyseisellä tilalla yli 20 muuta suomalaista työntekijää on osallistunut istutukseen. Se on silleen 20 enemmän kuin normivuonna.

On aivan sontaa puhua työvoimapulasta Suomessa, kyse on vain työhaluttomuudesta. Tämä on siiis yhteiskunnallinen ongelma, jota ei voi asennemuutoksella korjata, vaan ainoastaan työvoimapoliittisella päätöksellä, lopettaa tuki niiltä joile ei työ maistu. Varsinkin ns. pakoloisilta.

--- Lainaus päättyy ---
Tuo viimeinen lause on täyttä totta. Olen työllistäessä törmännyt kymmeniä ellen satoja kertoja tilanteeseen, että tarjottu työ ei sittenkään oikein miellytä, kun sen saatuaan menettää asumistuen ja työttömyyskorvauksen ja ansiotuloista käteen jäävä osuus ei ole käytännössä yhtään suurempi kuin aiemmin. Yksilötasolla ymmärrän kyllä, että tässä on olemassa eturistiriita ja vielä pari vuosikymmentä sitten yhteiskunnan tukia otettiin aidosti vastaan hädässä ja oikeastaan liian pitkään yritettiin keksiä tapoja selviytyä ilman apua. Pelättiin stigmaa joka tuli "sossun luukulla" käynnistä. Muistan itse, että armeijasta päästyä pystyi hakemaan kaikille kuuluvaa kotiutumisrahaa ja tämä oli siis sellainen, joka myönnettiin automaattisesti, kunhan hakemuksen jätti ja ohjeet täyttämiseksi annettiin varuskunnasta. Omat vanhempani olivat tyrmistyneitä, kun olin hakenut kotiutumisrahan :).
 Nykyään erittäin monet pitävät yhteiskunnan tukia normaalina tulovirtana ja niitä verrataan erityisesti palkkatasoon. Vertailuhan on täysin absurdi yhteiskunnan kannalta ja työtä pitäisi ehdottomasti vastaanottaa vaikka se jättäisi käteen työttömälle jopa vähemmän kuin tuet. Täydentävää tukea olisi aina mahdollista saada. Tässä on tietysti se ongelma, että työntekijällä ei ole mitään motivaatiota työhön ja tämä on riski erityisesti työn teettäjälle. Voidaanko työhaluttomalta ottaa tuet pois? No ei todennäköisesti nykyisen lainsäädännön puitteissa. Hyvinvointiyhteiskunta toimii niin kauan hyvin, kun suurin osa on sitoutuneita tekemään työtä sen eteen. Kun työtätekevien määrä vähenee ja vapaamatkustajien määrä kasvaa, niin yhteiskunta eriarvoistuu ja todennäköisesti kriisiytyy jossain vaiheessa. Pelkään, että tämä on edessä koronan jälkipyykkiä setvittäessä.

Impivaaran tiikeri:
Jussi Halla-ahon ulkopoliittisia näkemyksiä.


--- Lainaus ---»Elämää on EU:n ulkopuolellakin» — Jussi Halla-aho kertoo, millaista on kansallismielinen ulkopolitiikka

..

Tilaisuus liittyä Natoon oli hänen mukaansa otollisin 1990-luvulla, samaan aikaan kun muu Itä-Eurooppa lähti mukaan sotilasliittoon. Venäjän ulkopolitiikka oli tuolloin melko passiivista, ja Naton päätehtäväksi oli muodostunut pikemminkin ulkoinen kriisinhallinta kuin oman alueen puolustaminen.

»Suomi valitettavasti jätti tilaisuuden silloin käyttämättä.»

Halla-ahon maailmassa tämä ja moni muu ulkopoliittinen virhe liittyvät kylmän sodan jälkeiseen optimismin aikaan. Neuvostoliiton hajottua ja kommunismin peikon kaaduttua maailma näytti hyvin erilaiselta kuin nyt. Yhdysvaltalaisen politiikan tutkimuksen professorin Francis Fukuyaman tavoin moni ajatteli historian tulleen loppuunsa ja entisten kommunistimaiden kulkevan kohti länsimaista liberaalia demokratiaa.

..

Muihin ei siis ole Halla-ahon mukaan nojaamista. Suomen on pärjättävä omillaan ja pidettävä huolta omasta uskottavasta puolustuksesta. Mutta naapurin sotavoimat tuntien: millä lihaksilla yksinäinen Suomi ne tositilanteessa torjuisi?

»Lainaan tähän Tony Halmetta: ’Näillä lihaksilla, kun ei muitakaan ole’», Halla-aho sanoo.

Suomen tavanomaiset asevoimat riittävät nykyisellään pelotteeksi, pitämään mahdollisen hyökkäämisen kynnyksen korkealla, Halla-aho uskoo. Puolustusmäärärahoja hän ei olisi lisäämässä – se tuskin olisi edes poliittisesti mahdollista.

»Eikä siihen ole tarvettakaan, kunhan määrärahoja ei ainakaan enää karsita. Ja lähtökohtana on, että Suomessa asevoimien tehtävä on puolustaa Suomen alueellista koskemattomuutta ja kaikki muut tehtävät ovat tois­sijaisia.»

Siis ei palkka-armeijalle, maavoimien supistamiselle tai satsauksille kriisinhallintaan. Sen sijaan Perussuomalaiset on esittänyt muun muassa irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
--- Lainaus päättyy ---

https://ulkopolitiikka.fi/lehti/1-2020/maailma-halla-ahon-mukaan/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta