UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat  (Luettu 178748 kertaa)


Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 832
 • Liked: 20090
 • Blues for Allah
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #901 : 14.07.2015, 17:58:58 »
Mikähän se Viron "uusnatsipuolue" on? Suomen ja Hollannin väitetyt puolueet tunnen.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Tughian

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 89
 • Liked: 134
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #902 : 14.07.2015, 20:33:35 »
Mikähän se Viron "uusnatsipuolue" on? Suomen ja Hollannin väitetyt puolueet tunnen.

Oliskohan Viron konservatiivinen kansanpuolue? Itsenäisyyspuolue on toinen vaihtoehto, se vaan ei ole menestynyt oikein missään.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 971
 • Liked: 10393
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #903 : 14.07.2015, 21:45:35 »
Lainaus
– Syriza on epäonnistunut ja osoittanut, ettei se eroa PASOKista tai Uudesta demokratiasta.


Tuosta on hankala olla eri mieltä. Kansanuutisia ehkä lohduttaa, että onhan siellä vaihtoehtona toki myös kovan linjan kommuninstit.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 343
 • Liked: 12016
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #904 : 24.08.2015, 00:09:45 »
Lainaus
Happening: Golden Dawn to be Tasked with Forming New Greek Government

Unbelievably, it appears it is finally happening: with all other options expired, Greece is tasking the Golden Dawn with forming the new government, following the resignation of Alexis Tsipras.

This is breaking news, and the Russian-owned Sputnik was the first to report it.

    The third party to be granted a mandate to form a new Greek government will be the far-right Golden Dawn, MP from the New Democracy Party, Makis Voridis, told Sputnik on Friday.

    “The third party to receive a proposal to create a government will be the Golden Dawn,” Voridis who is a former Minister for Infrastructure, Transport and Networks, said.

“I do not think that New Democracy will manage to create a new government, it will not manage to form a parliamentarian majority,” Voridis, who is a former Minister for Infrastructure, Transport and Networks, said.

Earlier on Friday, Greek President Prokopis Pavlopoulos granted the leader of Greece’s official opposition and head of the center-right New Democracy party Vangelis Meimarakis a mandate to form a new government.

Under the Greek Constitution, Meimarakis has three days to determine if his party can create a viable government before a caretaker regime is put in place.
http://www.dailystormer.com/happening-golden-dawn-to-be-tasked-with-forming-new-greek-government/
Mörökölli

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #905 : 06.10.2016, 17:50:41 »
Helsingin Sanomat/Nyt: Natsipuolue kasvoi suureksi Kreikassa, mutta Suomessa samaa tuskin voisi tapahtua 4.10.2016

Lainaus käyttäjältä: Lauri Holappa, HS
Vuodesta 2012 alkaen Kultainen aamunkoitto -niminen natsiporukka on vakiinnuttanut asemansa Kreikan kolmanneksi suurimpana puolueena. Vaaleissa sen kannatus on vaihdellut kuuden ja seitsemän prosentin välillä. Tällä hetkellä sen kannatus on noussut jo noin kymmeneen prosenttiin, vaikka puoluetta vastaan on käynnissä oikeudenkäynti, jonka päätteeksi se saatetaan kieltää rikollisorganisaationa.

Kultaisesta aamunkoitosta on syytä puhua nimenomaan natsipuolueena, sillä termit äärioikeistolainen tai fasistinen olisivat tarpeetonta vähättelyä. Koko puolue sai alkunsa 1980-luvun alkupuolella, kun sen johtaja Nikolaos Mikaloliakos perusti Kultaisen aamunkoiton nimellä alun perin jonkinlaisen onnettoman Adolf Hitler -fanzinen.

Ei ole syytä puhua natsipuolueesta vain, koska parempi termi tuntuisi vähättelyltä, jos ei ole kyse natsipuolueesta.

Vastaavasti Kultainen aamunkoitto ei ole avoimesti natsistinen, eivätkä sen kannattajat miellä sitä natsipuolueeksi, vaikka niin saattaa täältä päin katsottuna näyttää. Puolueen fasismi- ja väkivaltasympatiat ovat ilmeisiä, mutta se on eri asia, eikä asioiden sekoittaminen auta mitenkään ilmiön ymmärtämisessä. Riippumatonta ja objektiivisuuteen pyrkivää arviota puolueesta saa muuten etsiä pitkään ainakin suomalaisista tiedotusvälineistä, eikä löydä sittenkään.

Suomessa ei tunnuta ylipäätään ymmärtävän nykyistä kreikkalaista poliittista elämää ja yhteiskunnallista tilannetta, johon kuuluvat olennaisina osina korruptio, voimankäyttö ja demokraattisten toimintatapojen halveksunta. Tähän päälle poliisin ja satojentuhansien laittomien siirtolaisten harjoittama väkivalta ja rikollisuus sekä myös molempiin ryhmiin kohdistuva väkivalta, niin kasassa on Suomen oloihin tottuneelle lähes käsittämätön myrkkysoppa, jota ei pysty kuvailemaan pelkästään suomalaisen politiikan käsitteitä soveltaen.

Kultainen aamunkoitto ei myöskään ole "oikean äärilaidan tuolla puolen". Sieltä löytyvät äärioikeistolaiset ekstremistiryhmät, äärivasemmistolaisia ekstremistejä vastaavat pomminheittelijät ja fasistijuntan kaipaajat, jotka tosin ovat viime aikoina viettäneet hiljaiseloa. Kultainen aamunkoitto ei ole kreikkalaisessa ympäristössä ollenkaan niin erikoislaatuinen ja äärimmäinen ilmiö kuin täällä haluttaisiin uskoa, ja Syriza vielä vähemmän.

On määrittelyn kannalta eri asia, mitä puolue on julkisesti ja mitä sen jäsenet tai kannattajat ovat salaa. Uusnatsipuolue julistaa natsismia avoimesti, ja uusnatsipuolueen äänestäjät äänestävät puoluetta puolueen natsismin vuoksi. Tämä ei täsmää Kultaiseen aamunkoittoon, vaikka sen jäsenillä olisi millaisia lauluharrastuksia illanvietoissaan.

Kultaisen aamunkoiton kutsuminen uusnatsipuolueeksi antaa ymmärtää, että kymmenen prosenttia kreikkalaisista kannattaa natsismia, kun oikeasti natsien julkinen ylistäminen on Kreikassa poliittisesti mahdotonta. Siksi Kultainen aamunkoittokin kiistää sen yhä uudelleen. Natsismin sijaan Kultainen aamunkoitto esittää juutalaisvihansa ja totalitaristiset aatteensa suurena kreikkalaisena isänmaallisuutena.

Lainaus käyttäjältä: Lauri Holappa, HS
Kultainen aamunkoitto vastustaa aktiivisesti juutalaisia ja kiistää juutalaisten kansanmurhan. Puolueen ideologisiin kantoihin kuuluvat myös muun muassa parlamentaarisen demokratian vastustaminen ja rotuoppi.

Kultainen aamunkoitto aivan varmasti vastustaa juutalaisia, mutta ei kiistä juutalaisten kansanmurhaa ainakaan julkisesti jo siitäkin syystä, että holokaustin kiistäminen on Kreikassa rikos.

Puolueen ideologia ei perustu ainakaan kovin näkyvästi parlamentaarisen demokratian vastustamiselle – puoluehan on itse osa parlamentaarista demokratiaa – tai rotuopille muuten kuin anekdoottitasolla. On sitten eri asia, mitä sanovat ja tekevät julkisuudelta piilossa.

Lainaus käyttäjältä: Lauri Holappa, HS
Kaiken tämän jälkeen herää kysymys, miten on mahdollista, että näin vastenmielinen ja todellisuudesta irtautunut poliittinen liike nauttii kymmenen prosentin kannatusta?

Yleensä vastaukseksi esitetään Kreikan talouskriisiä, mutta tämä on laiska selitys.

[...]

Kiihkonationalismi juurtui Kreikkaan aikanaan oikeistolaisen sotilasjuntan myötä, mutta demaripuolue PASOK on sittemmin ottanut sen yhtä lailla omakseen. PASOK nousi aikanaan valtaan tunnuslauseella ”Kreikka kreikkalaisille” ja on mobilisoinut kannattajiaan milloin Turkin, milloin Makedonian ja milloin yleisesti ”lännen” vastaisiin protesteihin.

Niin oikeiston kuin vasemmistonkin raivonationalismin ympärille rakentunut politiikka oli omiaan ruokkimaan vihaa vähemmistöjä ja maahanmuuttajia kohtaan. Samalla se loi myös otollisen kasvualustan Kultaiselle aamunkoitolle, joka vei Kreikan erityistehtävän ja kreikkalaisen rodun edistämisen aivan uudelle tasolle.

Vähintäänkin fasistisen puolueen nousun mahdollistavat olosuhteet olivat siis olemassa jo ennen Kreikan talouskriisiä. Yhteiskunnan täydellinen romahtaminen kriisin jälkeen oli lopulta vain se bensakanisteriin heitettävä tulitikku.

Ihan hyvä, että yritetään nähdä sen kaikkein laiskimman talouskriisiselityksen yli, mutta aika laiskaksi jää tämäkin selitys. Kreikkaan on kuitenkin ilmestynyt satoja tuhansia laittomia siirtolaisia, jotka näkyvät ja tuntuvat useimpien kreikkalaisten elämässä muun muassa harmaan talouden ja lisääntyneen rikollisuuden kautta. Tämä taas on johtunut epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta ja poliittisen eliitin omaneduntavoittelusta. Kultainen aamunkoitto on vastannut kovimmin oikeutettuun huoleen rajojen turvaamisesta, kun taas vallanpitäjät ovat vastanneet kritiikkiin välinpitämättömyydellä.

Lainaus käyttäjältä: Lauri Holappa, HS
Kreikan esimerkki osoittaa, että äärioikeisto voi nousta merkittäväksi poliittiseksi voimaksi vain poikkeuksellisissa kulttuurisissa olosuhteissa. Tosin vaikka tällaisia olosuhteita ei olisikaan, myös pienistä väkivaltaryhmistä voi koitua suurta harmia.

Kreikassa on lukuisia terroristi- ja ekstremistiryhmiä niin oikealla kuin vasemmallakin, ja poliittisen väkivallan kulttuuri on syvällä. Siihen nähden Kultaisen aamunkoiton kannatus voisi olla suurempikin.

Yksi Kreikan opetus pitäisi olla, että maahanmuuton ongelmien vähättely johtaa ennen pitkää poliittiseen kriisiin muodossa tai toisessa, eikä pidä yllättyä, jos silloin tupsahtaa paikalle tilannetta hyödyntäviä totalitarismin kannattajia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 052
 • Liked: 27136
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #906 : 28.03.2018, 20:50:23 »
Lainaus
Kreikan entinen valtiovarainministeri Giánis Varoufákis on esitellyt uuden MeRA25-nimisen puolueensa Ateenassa. Talousprofessori Varoufákisin puolue on osa suurempaa liikettä, joka tuo ”realistisen toivon” EU-maihin ja varsinkin Kreikkaan.
Puolueen jäsenet ovat Giánis Varoufákisin mukaan ”vasemmistolaisia, vihreitä, liberaaleja ja feministejä”. Varoufákisin mukaan europarlamenttia vaivaa ”todellisen demokraattisen liikkeen puute”.

MeRA25 aikoo ottaa osaa Kreikan parlamenttivaaleihin, jotka järjestetään viimeistään vuoden 2019 keväällä. Kreikassa on myös keskusteltu vaalien aikaistamisesta tälle vuodelle.

Varoufákis tuli tunnetuksi ottaessaan kiivaasti yhteen Saksan silloisen valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen (CDU) kanssa Kreikan talouskriisin kuumimpaan aikaan. Hänen puolueensa kuuluu vuoden 2016 alussa aloittaneeseen Euroopan laajuiseen DiEM25-liikkeeseen (Demokratie in Europa 2025), joka ajaa todellista demokratiaa EU:n alueelle transnationaalisesti ja radikaalilla proeurooppa-linjalla.

DiEM25-liikkeen tukijoiksi on ilmoittautunut ainakin kanadalainen kirjailija Naomi Klein, joka kirjoitti globalismia arvostelevan kirjan ”No Logo!”. Yhdysvaltalainen intellektuelli Noam Chomsky ja brittimuusikko Brian Eno ovat myös ilmoittaneet olevansa Varoufákisin tukena.

Varoufákisin mukaan liikkeellä on tukijoita ja jäseniä Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Portugalissa, Puolassa ja Liettuassa.

https://www.kansalainen.fi/kreikkaan-uusi-puolue-mera25-gianis-varoufakisilta/

Lainaus
Kreikan entinen valtiovarainministeri Gianis Varoufakis ansaitsi verojen jälkeen 24 000 euroa palkkiona esiintymisestä 22 minuutin pituisessa televisiohaastattelussa...................

Pari päivää aiemmin hänen oli väitetty pyytävän julkisista esiintymisistä jopa lähes 55 000 euroa kerralta.................

Näiden lisäksi Varoufakis oli esiintynyt omien sanojensa mukaan kahdessa "kaupallisessa" tilaisuudessa, joista toinen oli RAI:n haastattelu. Toinen tapaus oli hänen Singaporessa järjestetyssä konferenssissa pitämänsä puhe, josta hän tienasi 28 800 euroa verojen jälkeen. Singaporeen hän sanoi lentäneensä business-luokassa järjestäjien laskuun............................

Varoufakis puolusteli Italiasta ja Singaporesta saamiaan palkkioita sanoen, että ne tukivat hänen muita toimiaan ja auttoivat häntä pysymään taloudellisesti riippumattomana.

https://yle.fi/uutiset/3-8417386


rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 552
 • Liked: 2166
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #907 : 28.03.2018, 23:43:04 »
^^ Ei mitään uutta Auringon alla. Uutta internationaalia kehitellään, mutta samalla sen kovin eliitti haluaa elää leveää elämää, muista ei ole niin väliä. Tuon ovat kaikki sosialistiset kokeilut osoittaneet, mutta ilmeisesti riittävän suuri osa äänestäjistä on vain yksinkertaisesti idiootteja, jotka eivät opi historiasta.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 10558
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #908 : 29.03.2018, 01:27:00 »
Lainaus
Varoufakis puolusteli Italiasta ja Singaporesta saamiaan palkkioita sanoen, että ne tukivat hänen muita toimiaan ja auttoivat häntä pysymään taloudellisesti riippumattomana.
Enhän minä ahne ole! Haluan olla vain taloudellisesti riippumaton, ja raha on siihen hyvä väline.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #909 : 28.05.2019, 14:03:07 »

Lainaus käyttäjältä: Veronika Honkasalo
Rasismin ja äärioikeiston vastustaminen ei ole mikään veteen piirretty viiva. Olet joko mukana tai et. Kultaisen aamunkoiton jäsenillä on plakkarissa systemaattisia maahanmuuttajiin ja poliittisiin vastustajiin kohdistuvia väkivallantekoja ja mm. murha.

Entäs poliittisen väkivallan vastustaminen, vai pyhittääkö tarkoitus Honkasalon mielestä rasismin ja äärioikeiston vastustamisessa keinot?

Kultaisen aamunkoiton vastustajilla on nimittäin plakkarissa poliittisiin vastustajiin kohdistuvia väkivallantekoja kuten pommi-iskuja ja mm. kaksi murhaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #910 : 22.09.2019, 17:58:10 »
Lainaus
Neljä vuotta sitten uusnatsipuolue Kultainen aamun­koitto sai Kreikassa 18 parlamenttipaikkaa, viikko sitten muuttomiehet veivät toimistolta kyltinkin

Kultainen aamunkoitto nousi parlamenttiin talous- ja pakolaiskriisien saattelemana, mutta nyt kreikkalaiset kaipaavat kapinan sijaan järjestystä.

Verna Vuoripuro

VIIKKO sitten tulivat muuttomiehet ja veivät kyltinkin.

Kreikkalainen uusnatsipuolue Kultainen aamunkoitto joutui luopumaan päämajastaan Ateenassa ja siirtymään halvempiin tiloihin kaupungin laitamille.

Puolueella oli Ekathimerini-lehden mukaan ollut viime kuukausina vaikeuksia selviytyä vuokranmaksusta, ja useita ryhmän sivuliikkeitä on suljettu ympäri Kreikkaa.

Päämajan siirto pienempiin tiloihin symboloi puolueen alamäkeä. Kreikkaa ravistelleiden talous- ja pakolaiskriisien imussa nousun tehneen ryhmän kannatus on romahtanut: se menetti kesän vaaleissa kaikki 18 parlamenttipaikkaansa.

”Kultainen aamunkoitto syntyi ihmisten tuntemasta raivosta. Sitä raivoa ei enää ole”, Alco-mielipidemittausyhtiön johtaja Costas Panagopoulos sanoi vaalien jälkeen uutistoimisto Reutersille.

KULTAISTA aamunkoittoa on luonnehdittu uusnatsistiseksi tai ainakin fasistiseksi.

Sen jäsenet ovat yhtäällä kiistänyt syytökset natsismista, mutta ei toisaalla he eivät ole juuri vaivautunut peittelemään aatetta.

[...]

JO 1980-LUVULLA perustetun puolueen huippukausi ajoittuu vuosiin 2012–2015.

Ryhmä nousi Kreikan parlamenttiin vuonna 2012 seitsemän prosentin äänisaaliilla. Vuoden 2015 vaaleissa Kultainen aamunkoitto kipusi jo Kreikan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

[...]

Kultainen aamunkoitto on avoimen maahanmuuttovastainen, ja se tunnetaan väkivaltaisista iskuista pakolaisia kohtaan.

Puolueen manifestissa paperittomia siirtolaisia sanotaan ”valloittajiksi” ja heidän käännytystään vaaditaan ”vähemmän luksusmaisten” käsittelykeskusten kautta.

NYT tilanne Kreikassa on rauhoittunut. Maan velkakriisi julistettiin päättyneeksi viime vuonna, ja pakolaisvirratkin ovat hieman hiipuneet.

[...]

KULTAISEN AAMUNKOITON harjoittama väkivalta saattoi myös olla liikaa joillekin kannattajille.

Jäsenet ovat syyllistyneet lukuisiin maahanmuuttajien, muiden vähemmistöjen ja vasemmiston jäsenten pahoinpitelyihin, ja useita epäillään tapoista tai murhista.

Kreikassa on myös parhaillaan loppumetreillä oikeudenkäynti, jossa puolueen johtoa syytetään rikollisjärjestön perustamisesta.

Ryhmä saattoi mennä jopa kannattajiensa silmissä liian pitkälle kuusi vuotta sitten, kun se surmasi suositun fasisminvastaisen räppärin, Pavlos Fyssasin, arvioi Kultaista aamunkoittoa sen perustamisesta asti seurannut vasemmistolainen kirjailija Dimitris Psarras.

[...]

PSARRASIN mukaan Kultainen aamunkoitto on nyt henkitorissaan. Useat sen suosituista entisistä kansanedustajista ovat jättäneet ryhmän.

Heinäkuun vaaleissa puolue sai 2,9 prosenttia äänistä. Määrä ei riittänyt edes yhteen parlamenttipaikkaan.
Helsingin Sanomat 22.9.2019

Toimittajalta unohtui mainita niin vallanpitäjien kuin EU:nkin puolueeseen kohdistama vaino kuten täsmälaki puolueen rahoituksen estämiseksi, kampitusyritykset laillisen puolueen poliittisen toiminnan kieltämiseksi ja vuosien pituiseksi venytetty näytösoikeudenkäynti puolueen johdon lamauttamiseksi. Silmien sulkeminen näiltä on erityisen koomista sitä vasten, kuinka paljon viime aikoina on muka oltu huolissaan EU-maiden oikeusvaltiokehityksestä.

Toisin kuin toimittaja väittää, Kultaisen aamunkoiton ei ole ryhmänä todettu syyllistyneen tai sekaantuneen Pavlos Fyssasin surmaan, vaikka tällaistakin spekulaatiota esitettiin aikoinaan pelkkien huhujen perusteella totena valtamediassa. Toisaalta toimittaja jättää sopivasti mainitsematta muun muassa kahden puolueen jäsenen teloitustyyppiset murhat ja puolueen toimistoihin tehdyt pommi- ja polttopulloiskut.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2019, 18:36:37 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #911 : 14.10.2020, 18:10:47 »
Peräti viiden ja puolen vuoden vetkuttelun jälkeen kreikkalainen komedia sai arvoisensa lopun, kun poliittinen ongelma ratkaistiin julistamalla Kultainen aamunkoitto rikollisjärjestöksi. Näin rikollisjärjestön johtamisesta syytetyt puolueen pääpamput saatiin tuomittua 13-5 vuoden (!) vankeusrangaistuksiin, kun muuta ei keksitty.

Puolueen johtoa ei saatu edes seitsemässä vuodessa kytkettyä räppäri Pavlos Fyssasin murhaan, kuten oli tarkoitus, mutta se ei siis lopulta ollut este vaan hidaste rikollisjärjestöksi julistamisessa ja poliittisen kiusankappaleen eliminoimisessa. Rahoitus oli lopetettu jo aikaa sitten puoluetta varten räätälöidyllä täsmälailla.

Lainaus
Uusnatsijohtajalle 13 vuoden vankeustuomio Kreikassa

Kreikassa äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen johtaja Nikos Mihaloliakos on tuomittu 13 vuoden vankeuteen.

62-vuotias Mihaloliakos sai tuomion puolueeksi naamioituneen rikollisjärjestön johtamisesta. Lisäksi hän sai vuoden mittaisen tuomion aseen laittomasta hallussapidosta.

Tuomioistuin linjasi viime viikolla, että Kultainen aamunkoitto on toiminut rikollisjärjestönä. Sen edustajille luettiin rangaistukset tänään keskiviikkona.

Oikeus tuomitsi 5–7 vuoden vankeuteen viisi muuta puolueen sisäpiiriläistä. Joukossa on riippumaton europarlamentaarikko Ioannis Lagos. Kreikan viranomaisten täytyy nyt pyytää EU-parlamenttia kumoamaan hänen oikeudellisen koskemattomuutensa.
...
Yle 14.10.2020

Toimittaja Katriina Töyrylälle tiedoksi, että Mihaloliakos ei ole "uusnatsijohtaja", koska Kultainen aamunkoitto ei ole uusnatsipuolue.

Edit:
On tosiaan todennäköistä, että ennen eurovaaleja puolue, jonka Kreikan hallitus on ilman ainoatakaan oikeuden päätöstä jo julistanut lainsuojattomaksi rikollisjärjestöksi, joko kielletään tai ainakin merkittävä osa parlamenttiryhmästä puheenjohtajineen järjestetään vankilaan. Syytteiden toteennäytön kanssa on ollut hieman ongelmia, mutta se tuskin menoa Kreikassa haittaa. Esimerkiksi tuo "rikollisjärjestöön kuuluminen ja sen johtaminen" on tässä tapauksessa oikein kätevä ja joustava syyte.

Onkohan vedonlyöntitoimistoilla avoimia pelejä erilaisista Kreikka-skenaarioista?

Näin se aika kuluu.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2020, 23:51:50 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1189
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #912 : 14.10.2020, 18:54:25 »
^Onkohan Kreikassa mietitty loppuun asti mitä tapahtuu kun puolue, jota joka kymmenes äänestäjä kannattaa, pakotetaan maan alle?
Tottelematon tieto aktivismissa

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 960
 • Liked: 13912
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #913 : 14.10.2020, 20:03:57 »

Kansainvälinen Vastuullinen media ei ole häävisti käyttänyt mielikuvitustaan. Siis jos voimme luottaa vastenmielisen Ylen (kv. median pohjalta) laatimaan paalutukseen

Lainaus
62-vuotias Mihaloliakos sai tuomion puolueeksi naamioituneen rikollisjärjestön johtamisesta

Eikö samalla logiikalla voitaisi panna elinkautinen kaikille EU-virkaloisille?
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #914 : 07.11.2020, 12:58:50 »
Kansan Uutiset: Silvia Modig: Populisti leikkii tulella flirttaillessaan äärioikeiston kanssa 7.11.2020

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Kreikassa käytiin lokakuussa yksi maan poliittisen historian merkittävimmistä oikeudenkäynneistä. Ateenalainen oikeusistuin julisti uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton rikollisjärjestöksi ja jakoi sen johtajille pitkät vankeustuomiot.

Puolueen perustajiin kuuluva Yiannis Lagos sai yli 13 vuoden tuomion.

[...]

Viime vuosina Euroopassa on seurattu huolestuneena äärioikeiston nousua. Päättäjiä ja liberaalia poliittista järjestelmää on syytetty siitä, ettei se ole onnistunut kamppailemaan nousua vastaan.

Kultaisen aamunkoiton tarina on voitto tässä kamppailussa.

Puolue teki nousun Kreikan talous- ja pakolaiskriisien imussa. Vuoden 2015 vaaleissa se oli maan kolmanneksi suurin puolue.

Kun tieto väkivaltaisista iskuista pakolaisia ja vasemmistoa kohtaan levisi ja oikeudenkäynnit alkoivat, suosio alkoi hiipua. Vuoden 2019 vaaleissa puolue menetti kaikki parlamenttipaikkansa.

Nyt puolue tuomittiin siksi, mikä se oikeasti on: rikollisjärjestöksi.

Peräti seitsemän vuoden ajan puolueen johtoa yritettiin kytkeä Pavlos Fyssasin murhaan. Vaikka se ei koskaan onnistunut, puolue saatiin lamautettua poistamalla siltä erillislailla puoluetuki ja vangitsemalla sen johto epämääräisin perustein määräämättömäksi ajaksi. Todisteita puolueen rikollisjärjestöluonteesta ei ole nyt sen enempää kuin syytteitä nostettaessa, mutta se ei Kreikan kaltaisessa banaanivaltiossa haittaa. Kultainen aamunkoitto raivattiin pois sekoittamasta Kreikan ja Euroopan poliittista elämää kuten komissaari aikoinaan määräsi.

Ja Modigillekin tiedoksi, että kyseessä ei ollut "uusnatsipuolue", olivat puolueen johdon henkilökohtaiset mieltymykset ja harrastukset mitä tahansa.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Suomessa korkeimman oikeuden päätös lakkauttaa uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike on yhtä lailla tärkeä esimerkki.

Demokratiaa ei ole ilman avointa keskustelua. Puolisotilaallinen järjestö, joka käyttää väkivaltaa, uhkailua ja henkirikoksia saavuttaakseen päämääränsä ei ole millään tavalla keskustelukumppani.

Kyseinen "puolisotilaallinen järjestö" (kannattaisi vähän miettiä terminologiaa) on Ruotsissa laillinen puolue, eikä siellä ole puhettakaan NMR:n kieltämisestä.

Pohjoismaista vastarintaliikettä ei ole koskaan tuomittu väkivallasta, uhkailusta tai henkirikoksista (kannattaisi vähän miettiä syytöksiä). Juuri siksi korkeimman oikeuden lakkauttamispäätös onkin niin kummallinen.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Sananvapauteen vetoaminen demokratian alas ajamiseksi tai jonkin kansanryhmän solvaamisen oikeutukseksi on sananvapauden väärinkäyttöä, kuten korkein oikeus Suomessa totesi.

PVL ei ole ryhtynyt toimiin demokratian alasajamiseksi (tai jos on, niin aika tehotonta), mutta jos länsimaisen demokratian korvaaminen toisenlaisella järjestelmällä katsotaan kieltämisperusteeksi, niin seuraavaksi on lakkautettava niin islam kuin Elokapinakin.

On erikoista ja oikeusvaltioperiaatteen kannalta kyseenalaista syyttää ja rangaista sananvapauden väärinkäytöstä (!) järjestöä, jota ei ole koskaan syytetty ja tuomittu oikeudessa ensimmäisestäkään sananvapausrikoksesta.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Järjestö jonka tavoitteena on luoda yhteiskunta, jossa yksi kansanryhmä on muiden yläpuolella, ei riko vain perustuslakia ja rikoslakia. Se rikkoo jokaisen ihmisoikeuksia.

Minkähän maan perustuslakia ja rikoslakia Modig oikein tarkoittaa? Ei ainakaan Suomen.

Tavoite sellaisen yhteiskunnan luomisesta, jossa yksi kansanryhmä on muiden yläpuolella, kuuluu olennaisesti muun muassa islamiin mutta myös moniin Euroopassa nykyisin vaikuttaviin poliittisiin virtauksiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85631
Vs: Kreikka - Kultainen Aamunkoitto ja siihen liittyvät asiat
« Vastaus #915 : 16.01.2021, 14:28:46 »
(toisesta ketjusta)

51 puolueen jäsentä tuomittiin juuri vankeuteen, näistä 39 samantien ja 12 saa odottaa vapaalla korkeamman oikeusasteen valituksen ajan. 1, 51, same difference. Kreikan laissa on pykälä että mikäli puolueen johto tai 10% sen jäsenistä on tuomittu rikoksista, niin puolue voidaan lakkauttaa.

Puolueen johto tuomittiin seitsemän (7) vuoden oikeudenkäynnin jälkeen takautuvasti rikollisjärjestöön kuulumisesta ankariin rangaistuksiin. Oikeudenkäynnissä oli tarkoitus kytkeä johto Pavlos Fyssasin murhaan ja osoittaa siten rikollinen salaliitto, mutta kun se epäonnistui, homma runnottiin loppuun tuolla rikollisjärjestökikalla.

10 prosentin pykälä puoluetuen poistamisesta räätälöitiin nimenomaan Kultaista aamunkoittoa varten, ja tuo mainitsemasi minulle tuntematon toinen 10 prosentin pykälä lienee sitä samaa perua, ellet sitten ole sekoittanut noita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset