Kirjoittaja Aihe: 2012-05-13 Die Welt haastatteli Ayaan Hirsi Alia: Islam stilisoi itsensä uhriksi  (Luettu 3589 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 860
 • Liked: 29361
Keskeisimmät kohdat haastattelusta.

Lainaus
Islam stilisoi itsensä uhriksi

Hän sai juuri Axel-Springer –kunniapalkinnon rohkeudestaan: Ayaan Hirsi Ali, tunnettu islamkriitikko ja äiti myöhäisiällä, sanoo islamin kiihkoilevan naisia, uskottomia ja homoseksuaaleja vastaan.
 
Die Welt 13.05.2012 juttu saksaksi
 

(http://www.welt.de/img/bildergalerien/crop106292929/2298729229-ci3x2l-w620/M.jpg)
Lännessä sanotaan edelleen, että islam on rauhanuskonto ja sillä ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa. Se ei käy.

 
Toukokuun alussa islamkriitikko ja kirjailija Ayaan Hirsi Ali sai Axel Springer -palkinnon Berliinissä. Hirsi Ali, jonka perhe antoi silpoa hänen genitaalialueensa ja halusi pakkonaittaa hänet, pakeni ensin Somaliasta ja löysi sitten Hollannista, ei vain turvapaikan, vaan myös uuden kotimaan.
 
Parlamenttiedustajana hän kritisoi lepsua politiikkaa integraatiohaluttomia muslimeja kohtaan ja sai murhauhkauksia. Ilmapiiri kääntyi häntä vastaan, kun häntä syytettiin huijauksesta omien maahanmuuttotietojensa kohdalla. Vuonna 2006 hän siirtyi Amerikkaan konservatiiviseen American Enterprise Institute’en. Hauras ja peloton nainen on naimisissa brittiläisen historioitsijan Niall Fergusonin kanssa. ...
 
Welt Online: Luin juuri uudelleen ”Manifest der 12”-kirjoituksen, jossa te vuonna 2006 yhdessä Bernard-Henri Lévyn, Salman Rushdien ja Irshad Manjin kanssa kuvailette islamismia uudeksi totalitarismiksi. Entä nykyään?
 
Ayaan Hirsi Ali: Islamistit ottivat vallan Keski-Idässä, se on muuttunut! On hyvin surullista, että he voittivat vaalit Tunisiassa ja Egyptissä, ja hallitsevat Libyaa. Huonot uutiset voi koota nopeasti, ja ne hyvät? No ainakin ihmiset ovat nousseet diktaattoreita vastaan. Toki he äänestivät islamisteja, mutta se on heidän valintansa ja sen mukaan he joutuvat elämään, ja enää he eivät voi tehdä juutalaisista tai Amerikasta syntipukkia. He ovat itse soppansa keittäneet.
 
Welt Online: Te olette kokeneet Alankomaissa nykyajan sadun, turvapaikanhakijasta parlamentaarikoksi. Ja sitten syvän pudotuksen. Olitteko liian radikaali, liian vaativa?
 
Ayaan Hirsi Ali: Ei minun elämäni mitään satua ole ollut. Aina on olemassa konteksti. 11.9.2001 jälkeen myös Alankomaissa särkyivät käsitykset monikulttuurista (multikulti). Silloin minulta kysyttiin, miksi minä muslimina, joka oli asunut maassa vasta 10 vuotta näytin olevan paremmin assimiloitunut, kuin monet muut muslimit jopa kahden sukupolven jälkeen. En halunnut vastata siihen vain järjellä, sillä identiteettini punoutui siihen. Tästä käsin selittyy loput tarinasta. Nykyään elän rauhallista elämää ja minulla on oma yksityiselämäni.   
 
Welt Online: Integraatio on ja pysyy voimankoitoksena. Onko tilanne nykyään parempi?
 
Hirsi Ali: Molemmilla osapuolilla, kohdemaan yhteiskunnalla ja maahanmuuttajilla on aivan erilainen näkemys siitä, miltä yhteyskunnan tulee näyttää ja mikä on oma panos siihen. Liian kauan uusien maahanmuuttajayhteisöjen on annettu ymmärtää, että sosiaaliturva on ok ja samoin myös oma kulttuuri ja uskonto. Sitten nykäistään vivusta ja sanotaan: Olemme pahoillamme, ei näin! Teidän on tehtävä jotakin tämän eteen. Se johtaa hämmennykseen ja sitten käy niin, että islamistiryhmät kuiskuttelevat näille yksinkertaisille maahanmuuttajille: Älkää integroituko, he ovat vääräuskoisia! Syntyy enemmän meteliä, kiihtymystä, luonnollisesti myös oikeistopopulistien puolella, jotka eivät halua mitään maahanmuuttajia. Mutta heidänkö takia ongelmasta ei saa puhua? Hiljaisuus on joka tapauksessa murtunut. Toivon, että nyt lopulta vallitsee enemmän avoimuutta ja todellinen integraatio olisi mahdollista.
 
Welt Online: On ilahduttavaa kuulla teidän puhuvat toiveesta.
 
Hirsi Ali: Monikulttuuri tässä typerässä muodossa ei ole yksinkertaisesti toiminut. Angela Merkel ja monet muut valtiomiehet Euroopassa ovat sen myös tunnustaneet. Se on hyvä.   
 
Welt Online: Te olette aina puolustanut oikeutta provosoida ja loukata. Onko olemassa rajoja?
 
Hirsi Ali: Kyllä vaan. Kun kehotetaan väkivaltaan. Teenkö minä niin? Olen sanojen nainen, haluan elää, en kuolla. Toisin kuin jihadistit, jotka käyvät iholle, he haluavat fyysisesti tuhota hengen, joka ajattelee vapaasti. Sananvapaus on kallisarvoinen lahja. Euroopassa sitä on harrastettu paljon ja sille on olemassa selvät rajat perustuslaissa. Lisää rajoituksia ei kaivata.
 
Welt Online: Mitä sanotte, kun teitä nimitetään islamofobiksi, Valistuksen fundamentalistiksi?
 
Hirsi Ali: Se yksinkertaisesti ärsyttää minua. Voin vain sanoa: Valistus ei voi koskaan olla fundamentalistista. Sen keskeinen olemus on kriittinen ajattelu ja se on dynaamista. Minä kyseenalaistan sen, mitä sinä ajattelet ja sinä teet samoin. Ja sitten islamofobiasta, meidän aikojemme suurimmasta idiotismista! Sellaista ei ole olemassa. On ehkä olemassa christofobiaa, sillä kristittyjä vainotaan ympäri maailmaa. Mutta islamofobia? Se on islamistien PR-temppu lännessä, syyllisyydentunteiden istuttamiseksi yhteiskuntiin. Islam asetetaan samalle tasolle kuin etnisyys ja seksuaalinen suuntautuminen. Paradoksi: uskonto kuten islam, joka kiihkoilee naisia, vääräuskoisia ja homoseksuaaleja vastaan, stilisoi itsestään uhrin! 
 
Welt Online: Teidän mielestänne monikulturismi (Multikulturalismus) on ajanut karille. Mikä olisi parempi yhteiselon muoto, vai ajatteletteko ehkä, että muslimit eivät ole integraatiokykyisiä?
 
Hirsi Ali: Monet muslimit ovat itseasiassa integroituneet, se on hyvä uutinen. Mutta ei suurin osa, muuten emme täällä istuisi. Pohjois-Afrikan mullistusten johdosta tulee vielä enemmän muslimeja. Käykää Lampedusalla, siitä on tullut pakolaissaari Eurooppaan pyrkiville. Meidän on sanottava heille: Vain se joka vannoo valassa - kuten Amerikassa - hyväksyvänsä meidän arvomme, sekä yksilönvapauden, ja miehen ja naisen tasa-arvon, yksityisomaisuuden kunnioituksen, meidän läntisen Minima Moralian, voi päästä tänne. Ja ne, jotka jo ovat täällä: hylkäämään poliittisen islamin, kuten myös muita vahingoittavat kulttuuriset käytännöt. Tarkoitan pakkoympärileikkauksia, pakkoavioliittoja, ”kunniamurhaa”. Ne vahingoittavat yksilöitä. 
(...)
 
Welt Online: Oliko terrorismin vastainen sota turhaa? Irak, Afghanistan, Pakistan – ajan haaskausta?
 
Hirsi Ali: Ei, ainakin pidettiin vaalit Irakissa ja Afganistanissa. Se ei ollut turhaa. Demokratian vieno tuuli puhalsi näiden maiden läpi. Minusta on valitettavaa, että amerikkalaiset lähtevät, erityisesti Afganistanista. He ovat käyneet väärää sotaa, he eivät ole vastanneet islamin ja al-Qaidan ideologiseen sotaan. Lännessä sanotaan edelleen, että islam on rauhanuskonto ja sillä ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa. Se ei käy.
(...)

EDIT korjattu virhe
« Viimeksi muokattu: 18.05.2012, 20:00:39 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 885
 • Jouko Lilja
Tämä nainen on oka mokuttajien lihassa evätkä saa sitä pois millään. 8)
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 860
 • Liked: 29361
Tämä nainen on oka mokuttajien lihassa evätkä saa sitä pois millään. 8)

Ja puhuu vielä fiksuja: "Valistus ei voi koskaan olla fundamentalistista. Sen keskeinen olemus on kriittinen ajattelu ja se on dynaamista. Minä kyseenalaistan sen, mitä sinä ajattelet ja sinä teet samoin."
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Aapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 831
 • Liked: 2066
Käännösvirhe: furchtlos ei ole hedelmätön vaan peloton. Tuo vain sattui silmään, en sitten todellakaan tarkastanut koko tekstiä.
"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

- Robert J. Hanlon

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 860
 • Liked: 29361
Käännösvirhe: furchtlos ei ole hedelmätön vaan peloton. Tuo vain sattui silmään, en sitten todellakaan tarkastanut koko tekstiä.

Thanks. Korjaan virheen.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
Islam on uhri, koska islamilaiset maat rämpivät suossa. Järjestelmällisestä fiksujen ihmisien ajattelun vapauden rajoittamisesta se ei tietenkään voi johtua vaan kehittyneemmät maat ovat jotenkin varastaneet vatipäisiltä hihhuleilta heidän loistavan kulttuurinsa kehityksen hedelmät.

Tagit: