HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2009-05-19 TS: EU:n rakastamisen tärkeydestä

(1/3) > >>

herranen:
Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja Turun Sanomissa:

EU:n rakastamisen tärkeydestä

Ja olennainen.

”EU vie Suomen itsenäisyyden”, parkuvat kriitikot. Aivan oikein, niin se viekin (vaikka ei olekaan poliittisesti korrektia sanoa tätä ääneen), ja hyvä niin. Euroopan valtiot ovat saaneet olla itsenäisiä ja suvereeneja ihan riittävän kauan, ja tuloksen näkee historiakirjan avaamalla. [...]Tietysti EU on myös älyttömiä direktiivejä, bysanttilaista byrokratiaa, korruptiota, kähmintää ja rahan haaskausta, mutta se on pieni hinta matkalipusta kohti yhtenäistä rauhan Eurooppaa. Ja tietysti EU:n parlamentissa luuhaa osa tunnetun kosmoksen turhimmasta ja vastenmielisimmästä porukasta. Sitä suurempi syy olla äänestämättä sinne enää lisää turhakkeita.

Trolli!

reino:
Olenpas pettynyt. Olin jostain saanut sellaisen käsityksen, että Esko Valtaoja on fiksu mies.

Nyt sitten tiedän, että Eurostoliitto on hyvä idea, koska Neuvostoliiton kansat saivat olla aivan liian kauan itsenäisinä ennen vapaaehtoista liittymistään Neuvostoliittoon ja seuraukset näkyvät historiankirjoista. Eurostoliitto on hyvä idea myös siksi, että natsien edellinen Euroopanvalloitusyritys sodan keinoilla päättyi raunioihin, joten tällä kertaa yritetään rahalla. Politiikka on sodan jatkamista toisin keinoin, kuten EU:n henkinen isä Clausewitz aikoinaan sanoi.

Eino P. Keravalta:
Valtaoja:

"kohti yhtenäistä rauhan Eurooppaa"...

Onkos tähtibongari Valtaojan kaukoputki säädetty vähän liian pitkille etäisyyksille kun tuo Euroopan nykytodellisuus rauhoineen ei tunnu välittyvän verkkokalvolle, saati sitten Eskon tajuntaan? Onkos Esko katsellut liikaa tähtisumuja?

Jos Valtaoja loisi katseen Eurooppaankin, hän ehkä huomaisi, ettei olla matkalla kohti mitään fuckin rauhan Eurooppaa, vaan valkoisen miehen holokaustia, etnohelvettiä, jossa kohta kielletään Eskoakin katsomasta kaukoputkeen, mikäli se vain uhmaa Koraanin kosmologiaa.

JPU:
Valtaojalla saattaa olla pointtia:

--- Lainaus ---Lisätään demokratiaan vielä kaksi muuta sodan ehkäisymenetelmää. Järjestetään olot niin, että maiden välillä ei ole suuria kulttuurieroja, ja niin, että sota ei ole taloudellisesti kannattava hanke edes voittajille.
--- Lainaus päättyy ---

Multikultistako tässä on kysymys? Tehdään kaikista EU:n maista multietnisiä tunkioita joita edes Venäjä ei huoli.Näin vältytään sodilta.

PaulR:
Mielestäni Euroopan maiden välillä ei ole suuria kulttuurieroja, joita tarvitsisi järjestellä. Erot ovat rikkaus ja voimavara!
McEuropa, eikä varsinkaan McEurabia juurikaan houkuta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta