Äänestys

Saako kaikki kerätä marjoja?

Ainoastaan sinä
3 (2.9%)
Vain vaimo tai mies
1 (1%)
Kenties naapuri ( jos antaa pullon kossua )
8 (7.8%)
Ei ainakaan naapuri minun tontilta
4 (3.9%)
Ulkomaalainen ei missään nimessä
23 (22.5%)
Kaikki saa poimia
63 (61.8%)

Äänestäjiä yhteensä: 88

Äänestys päättynyt: 12.08.2012, 04:20:47

Kirjoittaja Aihe: Marjanpoiminta  (Luettu 29250 kertaa)

nuiv-or

 • Vieras
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #90 : 08.08.2012, 03:17:16 »
Kuulen tuosta kampanjasta nyt ensimmäistä kertaa. Myyntiin poimivilla lienee jo valmiiksi paikalliset myyntikontaktit, eivätkä he etsi niitä netistä. Pelkkää poimijoiden yhteystietojen välitystä ja 50 kilon marjaerän toimittamiseen sitoutumista reilumpaa olisi panna ostajat kilpailemaan netissä näkyvästi marjojen ostohinnalla.

Onko suomalaisen työn suosiminen syrjintää: kyllä!

Uskaltavatko nuo todellakin suosia suomalaista työnhaussa? This calls for ...

Lainaus
To: ofm@ofm.fi

Yo dawg,

törmäsin netissä tällaiseen ilmoitukseen,

http://www.arctic-flavours.fi/fi/arktiset+aromit/tiedotus/wanted+marjanpoimija/

Arktiset Aromit ry arpoo sadan ensimmäiseksi yhdistykselle ilmoittautuneen
suomalaisen marjanpoimijan kesken 10 kpl tuotepalkintoja, joita ovat
lahjoittaneet Valio Oy:n Suonenjoen hillotehdas, Saarioinen Oy, Pakkasmarja
Oy, Polarica Oy, Marjabothniaberries Oy ja Biokia Oy.


Luonnontuotealan valtakunnallinen toimialajärjestö Arktiset Aromit ry on
muutaman viikon ajan hakenut myyntipoimijoita Wanted: Suomalainen
marjanpoimija -kampanjalla. Suomalaiset vientiyritykset haluaisivat ostaa
marjoja suomalaisilta poimijoilta, mutta ilmoittautuneita on tähän mennessä
tullut vain kolme. Kampanjan ideana on, että marjoja ostavat yritykset voivat
ottaa yhteyttä halukkaisiin myyntipoimijoihin.Voisitteko poistaa nämä syrjivät sivut ja katkaista sähköt noilta uusnatseilta? Kunnon sakot olisivat myös paikallaan. Suomi on kansainvälinen ja kaksikielinen maa, ja mitä edes on suomalaisuus? Miksei Valio tai Saarioinen kanna vastuutaan? Kiinni koko lafka vaan.

Tämä kampanja on pahempaa kuin rasismi, fasismi, kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja natsismi yhteensä. Tästä ei ole pitkä matka 30-luvulle.


Yst. terveisin,

the ombudsman!

Saippuakupla

 • Vieras
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #91 : 14.08.2012, 14:36:49 »
Kirkko & kaupunki 15.8.2012 / Ville Ranta


simo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 89
 • Liked: 9
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #92 : 14.08.2012, 14:43:52 »
No kerrankin isäntä oikealla asialla.

Ei lähde puskat juurineen, kotikylän ämmät vielä myyvät ylimääräiset marjat laiskemmille.

Näin se on mennyt ennenvanhaan, ei ne marjat metsään ole jääneet.

Eläimet ovat syöneet tarpeeseensa ja samalla levittäneet siemeniä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 367
 • Liked: 108973
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #93 : 09.09.2012, 22:12:38 »
Lainaus
Vuonna 2005 thaimaalaisia marjanpoimijoita tuli Suomeen muutamia satoja, tänä vuonna heitä on jo muutama tuhat. Vasemmistonuoret järjesti elokuun loppupuolella tutkimusmatkan Lappiin selvittämään thaimaalaisten marjanpoimijoiden työolosuhteita.

Thaimaalaiset marjanpoimijat, jotka tulevat Suomeen kausityöviisumilla poimimaan marjoja muutamaksi kuukaudeksi, tekevät jopa 16-tuntisia työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa. He maksavat itse matkansa, viisuminsa, majoituksensa, ruokansa, bensansa ja autonsa. He eivät ole työsuhteessa kehenkään, vaan kantavat koko riskin mahdollisesta huonosta sadosta tai sairastelusta itse. He ottavat kaikki lainaa tullakseen tänne. Jotkut jäävät voitolle, toiset eivät saa edes ottamaansa lainaa katetuksi.

Runsaan positiivisen palautteen lisäksi niin liikkeen sisältä kuin ulkopuolelta on tullut kyselyitä, miksi keskitytään tällaiseen marginaaliseen ryhmään.

Kysymyksenasettelu on sama joka kerta, kun kyseessä on vähemmistöryhmä. Romanit, sukupuolivähemmistöt, seksityöntekijät, marjanpoimijat, paperittomat siirtolaiset – nämä kaikki nähdään osana yhteiskunnallista marginaalia, jossa ”näperteleminen” on vähemmän ”oikeaa politiikkaa” kun kuntauudistuksesta tai palkansaajien ostovoimasta puhuminen.

Näiden ryhmien asemassa on kyse vain niinkin marginaalisista asioista kuin työmarkkinoiden kehityksestä, työvoiman hallinnasta, ihmisten perusoikeuksista ja globaalista talousjärjestelmästä. Rajat ovat jo auki. Jos sivuutamme näiden ryhmien riiston ja huonon kohtelun, suljemme silmät kehitykseltä kohti useamman kerroksen järjestelmää, jonka suuntaan ollaan jo menossa. Työmarkkinat ja työntekijäryhmät ovat pirstaloituneet. Työn teettäjät nimenomaan haluavat, että jokaisen kerroksen väki keskittyy vain oman asemansa puolustamiseen ja parantamiseen.

[...]

Siitäkin syystä vaadimme marjanpoimijoille muun muassa oikeutta vähimmäispalkkaan ja työsuhteeseen sekä työnvälittäjien toiminnan parempaa valvontaa.

Koko kirjoitus:
Li Andersson: Me ensin?

Tuen vasemmistonuoria tässä marjanpoimija-asiassa. Tosin vähimmäispalkka ja työsuhde tarkoittaa - ainakin aluksi - marjanpoimijoiden määrän romahtamista Suomessa murto-osaan nykyisestä. Se olisi kuitenkin ihan tervettä nykymenoon verrattuna.

Rajat ovat todellakin monessa suhteessa auki, mutta se on ollut poliittinen valinta, eikä se ole mikään peruuttamaton valinta, jonka kanssa on vain elettävä. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden määrään voidaan vaikuttaa asettamalla heitä palkkaaville lisää ehtoja ja velvoitteita. Aivan samoin voidaan vaikuttaa Suomeen Etelä-Euroopasta kesäkaudeksi tulevien romanien määrään, jos niin halutaan, ottamalla leiriytymiskiellon noudattamisen suhteen nollatoleranssi, kieltämällä katukerjääminen ja lopettamalla Diakonissalaitoksen päiväkeskus Hirundo. Laittomien siirtolaisten määrään voidaan vaikuttaa lisäämällä valvontaa, tehostamalla käännytyksiä ja kääntämällä hiipivä nykysuuntaus, jonka mukaan laittomille siirtolaisille kuuluu samat yhteiskunnan palvelut kuin kansalaisillekin. Kyse on aina viime kädessä poliittisista valinnoista tehdä jotain tai pidättäytyä tekemästä mitään, koska ulkomaalaiset harvemmin tipahtavat Suomeen taivaalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Woland

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 34
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #94 : 09.09.2012, 23:12:46 »
Aika naurettavaa että joku kehtaa kitistä että thaimaalaiset muka rohmuavat metsästä kaikki marjat. Arvaanpa että suurin osa valittajista on juuri niitä, jotka eivät jaksa/kehtaa/uskalla mennä poimimaan marjojaan muualta kuin lähimmän tien välittömästä läheisyydestä ettei vaan eksy ja onhan se raskasta kantaa täyttä sankkoa yli 50 metriä.  :)

Ulkomaalaisten marjanpoimijoiden roudaaminen Suomeen marjanvälittäjien toimesta tosiasiallisesti työskentelemään välittäjien laskuun, ilman että välittäjällä olisi minkäänlaista vastuuta tai velvoitteita, on toimintatapana mielestäni vähintäänkin epäilyttävä.

Jos marjojen välittäjä järjestää poimijoille asumisen, autot ja työvälineet, niin on se kyllä kumma miten voi mennä vielä läpi selitys että "Yrittäjiähän ne vain ovat. Me vain ostamme marjamme yrittäjiltä."

Kukakohan on vastuussa sitten kun tapahtuu vaikkapa ensimmäinen kunnon kolari ja transitillinen marjanpoimijoita siirtyy suureen tuntemattomaan? Thaikkujen ajotyyliä välillä seuranneena lienee sekin vain ajan kysymys...

Toivoisin kyllä poliitikoilta (hommankin sellaisilta) kannanottoja ja ajatuksia miten tämänkaltaiseen "yritystoimintaan" tulisi Suomessa suhtautua.

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Marjanpoimioista iltis uutisoi
« Vastaus #95 : 18.07.2013, 22:49:44 »
http://www.ruokala.net/uutiset/marjastaja-ala-tee-tata-virhetta-tai-verottaja-iskee-kukkarollesi/1288583243630
Lainaus
Marjastaja, älä tee tätä virhettä tai verottaja iskee kukkarollesi

Poikkeuksellisen hyvänä marjakesänä on hyvä muistaa, että marjoja saa myydä verottomana lukuun ottamatta yhtä poikkeusta.

Marjanpoimija saa myydä marjasaaliinsa verottomasti vain, jos marjoja ei ole jatkojalostettu kuten survottu, makeutettu tai pakastettu, muistuttaa verottaja. Veroja pitää maksaa myös, jos marjanpoiminnasta on tehty työsopimus tai marjat ovat viljeltyjä kuten vaikkapa mansikoita tai vadelmia.

Itse poimimiaan metsämarjoja saa myydä verottomasti esimerkiksi torilla tai tienvarren levähdyspaikalla, ja marjoja voi kaupata suoraan ravintolalle tai tukkuostajalle.

STT-IS

Tuosta tuli mieleeni,että ei oikeestaan pitkäänkään, kun erään kaupunginvaltuusto päätöstätehdessään uuden (naps) pakolais vastaanotto setissään kuunteli puoltavia puheenvuoroja, mm. kun marjoja ja sieniä torilla myyvät, ja muuten huononpijalkaiset jäisivät ilman...eli kun ilmeisen aliedustettuna muuten oikeassa työelämässä, eli ala sossu pitkälti, niin vaikka verotonta olisi, niin mites vastaavassa tilanteessa sossu sanoo pottunokalle tuloista? Taitaa jäädä tuet saamatta
« Viimeksi muokattu: 19.07.2013, 12:22:48 kirjoittanut Saippuakupla »
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

Sour-One

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 294
 • Liked: 333
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #96 : 20.07.2013, 00:33:06 »
Metsästys ja marjanpoiminta ovat ristiriidassa.

Voi sattua ns. metsästysonnettomuus, jos laillisesti omalla maalla tai metsästysseuran vuokraamalla alueella ammuttu harhaluoti sattuu pyllistävään peräpeiliin.

Alustava ohiampuminen eli varoituslaukaus karkoittaa ainakin pelokkaimmat marjarosvot. Samalla kyllä poistuu paikalta riistaeläimet, jolleivat ole jo paenneet poimijoita. Kumpi palaa ensin?

Onko laillista vai saako syytteen marjarosvon mielenrauhan järkyttämisestä?

Jos joku oikeasti tekisi jotain tuollaista, suljettakoon hänet loppuiäkseen mielisairaalan suljetulle osastolle. Typeryys/tyhmyys ei ole mikään lieventävä asianhaara.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 541
 • Liked: 12834
 • Scalplock
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #97 : 23.07.2017, 17:45:36 »
Joka syksy sama juttu:
Lainaus
Tervolalainen Matti Veijola joutui lauantaina todistamaan varsin ikävää näkyä tutulla hillasuolla. Ulkomaalaiset marjanpoimijat olivat keränneet kymmeniä litroja raakoja hilloja varsineen päivineen.

–Minä en ole mustasukkainen marjoista. Se, joka oikein poimii, niin tervetuloa, mutta tämä oli suon tuhoamista, Veijola toteaa.
Miksi ei osa poimia vain syötäviä marjoja? Ei sen pitäisi olla kovin vaikea asia.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

'häpäisy, kosto ja tuomio'

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13231
 • Puhekin on teko
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #98 : 23.07.2017, 17:57:40 »
Joka syksy sama juttu:
Lainaus
Tervolalainen Matti Veijola joutui lauantaina todistamaan varsin ikävää näkyä tutulla hillasuolla. Ulkomaalaiset marjanpoimijat olivat keränneet kymmeniä litroja raakoja hilloja varsineen päivineen.

–Minä en ole mustasukkainen marjoista. Se, joka oikein poimii, niin tervetuloa, mutta tämä oli suon tuhoamista, Veijola toteaa.
Miksi ei osa poimia vain syötäviä marjoja? Ei sen pitäisi olla kovin vaikea asia.

Kerätyt raa-atkin lakat kypsyvät noin viikossa itsestään. Niiden maku on tosin paljon vähäisempi kypsyneisiin verrattuna. Hyvin ärsyttävä tyylihän tuo on.

Suomalainen marjayritys on saattanut ohjeistaa keräämään raakoja lakkoja, koska sillä tavalla rakenne säilyy paremmin kuin kerättynä kypsiä. Lakka on painava vetinen marja, joten niitä kerätessä paljon marjat helposti liiskaantuvat hillomaiseksi. Monesti ostopäätös tehdään esteettisten seikkojen takia.

Kannattaa ostaa/kerätä ainakin pieni purkki. Hyvä kokeilla mm. vaniljajäätelön tai lettujen/vohveleiden kanssa.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2017, 18:16:14 kirjoittanut nollatoleranssi »

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 606
 • Liked: 23871
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #99 : 23.07.2017, 19:35:36 »
Etelä-Suomen lakka on jo keruukypsää osittain, kasvukausi näyttää varsin laajalta sillä muutama päivä sitten korpisuolla oli vielä kukkiakin, sekä ylikypsiä marjoja ja kaikkea siltä väliltä.
Kylmä kesä on venyttänyt kasvukauden tunnistamattomaan kuntoon.

Marjoja saa ainakin muutaman tulevan viikon aikana ärsyttävästi vähän kerrallaan samalta suolta.
Metsämansikkakin on keruukunnossa paikoittain, kylmä kesä näkyy siinä sokerin vähäisyytenä, eli marjat ovat happamempia kuin kuumempina kesinä, ja kasvukausi siinäkin on venynyt.
Mustikka on jo väriltään kohdillaan, mutta maku muistuttaa lähinnä mustikan lehteä, ja metsävadelma on vasta kukkinut.

Kanttarelleistä ei vielä ole näkynyt häivähdystäkään, tosin ei erityisesti ole etsittykään.
Kalastamaan ei aikaan ole kerinnyt, muuta puuhaa on ollut liiaksikin asti.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 541
 • Liked: 12834
 • Scalplock
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #100 : 23.07.2017, 23:48:24 »
Jatkouutinen:
Lainaus
Suolta tavoitetut thaimaalaiset marjanpoimijat käyttivät marjakauppias Van Bao Nguyenin autoa. Asiasta kertoi ensin Lapin Kansa.

Toreille muun muassa marjoja ja hedelmiä myyvä Nguyen kertoo, että raakojen hillojen poiminta tuli hänelle yllätyksenä.

– Hyvä kun ilmoititte asiasta, hän toteaa.

Omatoimisesti Suomeen tulleet poimijat eivät ole Nguyenin palkkalistoilla, mutta hän ostaa heiltä marjoja. Hän aikoo ohjeistaa poimijoita oikean poiminnan saloista ja kertomansa mukaan on jo ohjeistanutkin.

– Sanoin, ettei hilloja pidä poimia raakana. Marjat eivät ole vielä kypsiä eivätkä ollenkaan hyviä, hän sanoo.
Ehkä tämä korjaa asian, edes niin, että vain marjat kerätään ja varvut jäävät henkiin. Hiukan epäilen, koska työkaluna käytetään haravaa. Saisivat opetella keräämään suomalaisten tapaan käsin.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

'häpäisy, kosto ja tuomio'

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 443
 • Liked: 39494
 • Ego sum Spartacus
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #101 : 26.01.2022, 09:40:51 »
Lainaus
X

Korkein oikeus antoi ennakkopäätöksen, jonka perusteella marjayrittäjä syyllistyi 26 erilliseen ihmiskaupparikokseen tuodessaan 26 thaimaalaista marjanpoimijaa Suomeen pakkotyöhön ja antaessaan näille virheellistä tietoa muun muassa palkasta.

Yrittäjä oli värvännyt jutun asianomaiset vuonna 2016 Thaimaasta Suomeen ja majoittanut heitä omalla kiinteistöllään sijaitseviin tiloihin.

Käräjä- ja hovioikeus katsoivat aiemmin, että yrittäjä oli antanut poimijoille virheellisiä tietoja majoitusolosuhteista sekä ansaintamahdollisuuksista. Hän oli oikeuden mukaan myös käyttänyt hyväksi poimijoiden riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa.

Yrittäjä oli saattanut poimijat luonnonmarjojen ja -sienten keräämistä sisältävään pakkotyöhön ja "muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin", Korkeimman oikeuden tiedotteessa kerrataan. 

X

26 ihmiskaupparikoksen lisäksi yrittäjä tuomittiin jätelain rikkomisesta ja törkeästä petoksesta. Yrittäjälle tuomittu vankeusrangaistus määrättiin ehdottomana, vaikka yrittäjä oli rikoksentekijänä ensikertalainen. Tämä siitä syystä, että kyse oli vakavasta rikoskokonaisuudesta.

Hovioikeus määräsi yrittäjän jo aiemmin liiketoimintakieltoon ja maksamaan poimijoille korvauksia saamatta jääneistä palkoista sekä henkisestä kärsimyksestä.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/korkein-oikeus-tuomitsi-marjayrittajan-26-ihmiskaupparikoksesta-toi-thaimaalaisia-suomeen-pakkotyohon-ja-valehteli-palkasta/8340820#gs.nmtxnv

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 782
 • MC Narcissus
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #102 : 05.10.2022, 22:02:10 »
Lainaus
Marjayritys Polarican toimitusjohtaja vangittu epäiltynä ihmiskaupasta

Oulun käräjäoikeus on 1. lokakuuta tekemällään päätöksellään vanginnut Polarica oy:n toimitusjohtajan Jukka Kriston todennäköisin syin epäiltynä ihmiskaupasta.

Vangitsemista koskeva oikeudenkäynti on pidetty lauantaina 1. lokakuuta, ja syytteen nostamisen määräpäivä on käräjäoikeuden päätöksen mukaan 25. toukokuuta 2023.

Maanantaina Keskusrikospoliisi, Helsingin poliisi ja Rajavartiolaitos kertoivat tutkivansa laajaa ihmiskaupparikoskokonaisuutta, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi vuosina 2020–2022.

Esitutkinnan keskiössä on pohjoissuomalainen marjanhankinta-alan yritys sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

[...]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/957b112f-0457-49c9-a3ab-bccad61b91e7

Pian konsensuspuolueet varmaankin laillistavat työperäisen ihmiskaupan, jotta marjat saadaan tehokkaasti kerättyä eikä palkankorotuspaineita muodostu. "Työvoimapula ei ole kenenkään etu" jne.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 357
 • Liked: 8539
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #103 : 05.10.2022, 22:16:47 »
Lainaus
Marjayritys Polarican toimitusjohtaja vangittu epäiltynä ihmiskaupasta

Oulun käräjäoikeus on 1. lokakuuta tekemällään päätöksellään vanginnut Polarica oy:n toimitusjohtajan Jukka Kriston todennäköisin syin epäiltynä ihmiskaupasta.

Vangitsemista koskeva oikeudenkäynti on pidetty lauantaina 1. lokakuuta, ja syytteen nostamisen määräpäivä on käräjäoikeuden päätöksen mukaan 25. toukokuuta 2023.

Maanantaina Keskusrikospoliisi, Helsingin poliisi ja Rajavartiolaitos kertoivat tutkivansa laajaa ihmiskaupparikoskokonaisuutta, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi vuosina 2020–2022.

Esitutkinnan keskiössä on pohjoissuomalainen marjanhankinta-alan yritys sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

[...]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/957b112f-0457-49c9-a3ab-bccad61b91e7

Pian konsensuspuolueet varmaankin laillistavat työperäisen ihmiskaupan, jotta marjat saadaan tehokkaasti kerättyä eikä palkankorotuspaineita muodostu. "Työvoimapula ei ole kenenkään etu" jne.

Minusta ihmiskaupasta ei tarvitsisi välittää, jos vinosilmät lennettäisiin helikoptereilla 20km:n päähän lähimmästä tiestä tai metsäautotiestä keräämään ne marjat, jotka muuten jäävät keräämättä. Jätettäisiin ne tiestön lähellä olevat marjapaikat kantiksille, jotka keräävät marjat omaan käyttöönsä.  >:(
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 782
 • MC Narcissus
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #104 : 27.10.2022, 20:36:52 »
Lainaus
HS: Korkea virkamies pidätettiin liittyen marjanpoiminnan ihmiskauppatutkintaan

[...]

Pidätys liittyy luonnonmarjayritykseen kohdistuvaan esitutkintaan.

HS uutisoi pidätetyn virkamiehen olevan hallitusneuvos Olli Sorainen.

[...]

Sorainen on työpöydällään valmistellut ihmiskauppaan ja erilaiseen hyväksikäyttöön puuttumiseen liittyviä lakeja. Hän toimii ministeriönsä asettaman hyväksikäyttöä torjuvan neuvottelukunnan puheenjohtajana.

[...]
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009163673.html

Olli Sorainen on ollut SDP:n vaaliehdokkaana. Soraisen puoliso on sosialisti Ana María Gutiérrez-Sorainen.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 507
 • Liked: 7736
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #105 : 27.10.2022, 20:46:40 »
Mistäs nyt tuuli puhaltaa kun virkamies ei saa rauhassa toteuttaa "maan tapaa"?. Eikö maksanut puolueelle osuutta tienesteistä vai tehdäänkö tilaa uudelle hahmolle. Jollekin vähemmälle jääneelle aktiiville, vaikkapa jollekin PM erityisavustajalle?.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 449
 • Liked: 11383
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #106 : 27.10.2022, 21:11:45 »
Mistäs nyt tuuli puhaltaa kun virkamies ei saa rauhassa toteuttaa "maan tapaa"?. Eikö maksanut puolueelle osuutta tienesteistä vai tehdäänkö tilaa uudelle hahmolle. Jollekin vähemmälle jääneelle aktiiville, vaikkapa jollekin PM erityisavustajalle?.

Ministeriöiden välillä kiistaa miten Migri, vai mikä sen Maahanmuuttoviraston nimi onkaan, "palastellaan"? Luultavasti vanha setämiesdemarivirkamies ei ole kyllin fanaattinen maahanmuuton edistäjä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 367
 • Liked: 108973
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #107 : 28.10.2022, 16:25:54 »
Lainaus
Poliisi vaatii työ- ja elinkeinoministeriön Olli Soraista vangittavaksi

Työ- ja elinkeinoministeriössä työskentelevää Olli Soraista vaaditaan vangittavaksi.

Poliisi vaatii työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvosta Olli Soraista vangittavaksi epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Käräjäoikeus käsittelee vangitsemista sunnuntaina.
Helsingin Sanomat 28.10.2022

Nyt on vakuuttavaa näyttöä TEM:n maahanmuutto-osaamisesta ja palvelualttiudesta. Hallitushan aikoo siirtää maahanmuuttoasiat sisäministeriöltä työ- ja elinkeinoministeriölle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 782
 • MC Narcissus
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #108 : 30.10.2022, 14:23:46 »
Lainaus
[...]

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Soraisen epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, kertoo STT.

[...]

Tutkintaan liittyen on aiemmin vangittu kaksi muuta henkilöä, joiden osalta rikosnimike on tutkinnan edetessä muuttunut epäillystä ihmiskaupasta epäillyksi törkeäksi ihmiskaupaksi.

Toinen vangituista on Polarica Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kristo, joka vangittiin Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä ihmiskaupasta ensimmäinen lokakuuta. Viimeisimmän poliisitiedotteen mukaan epäilty rikosnimike on tutkinnan aikana vangittujen osalta koventunut ja muuttunut törkeäksi ihmiskaupaksi.

[...]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/57233608-60d4-4f7c-84ce-cdd821015ac4

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 782
 • MC Narcissus
Vs: Marjanpoiminta
« Vastaus #109 : 05.11.2022, 19:23:16 »
Helsingin Sanomien vaalikone, kunnallisvaalit 2004:

Lainaus
71 Sorainen Olli
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Nurmijärvi
ylitarkastaja
Ikä: 45 v.
Kotisivu: www.mol.fi/migration
Sähköpostiosoite: olli.sorainen@mol.fi

[...]

14. Mitä mieltä olette seuraavasta väitteestä: Kunnan tulisi houkutella maahanmuuttajia niille aloille, joilla on työvoimapulaa.

[X] Täysin samaa mieltä

Väestön ikääntyminen johtaa jo kymmenen vuoden kuluttua vakavaan työvoimapulaan useimmille aloille. Työvoiman maahanmuuttoa tulisi kuntatasollakin alkaa jo hyvissä ajoin kehittää yhtenä keinona muiden joukossa, jotta työvoimapulalta ja taloudellisen toimeliaisuuden hiipumiselta vältyttäisiin.

[...]

20. Tulisiko väestönkasvua kiihdyttää vai hillitä?

[X] Väestönkasvua tulisi kiihdyttää.

[...]

Tagit: ihmiskauppa