UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat  (Luettu 13568 kertaa)

Viher-Ville

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 18
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #30 : 16.02.2016, 23:17:04 »
Ihan hienoja ajatuksia professorilta. Samaa on näemmä kirjoittanut jo aiemmin oikein EVAn pamfletin verran.

Lainaus
Maailman parantaja
MIKSI PORVARILLISET ARVOT VOITTAVAT
POPULISMIN JA TOTALITARISMIN
Paul Lillrank

[...]

Yhteiskunnallisten ongelmien kasautuessa käsite porvari on
otettava takaisin sen vihollisilta ja palautettava sen arvokkuus. On
aika korostaa porvarillisia hyveitä: ahkeruutta, tunnollisuutta, yritteliäisyyttä ja toiveikkuutta.

[...]

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2011/11/Maailman-parantaja.pdf

Käsite porvari on tosiaan syytä ottaa takaisin sen vihollisilta. Nykyään nimittäin se ei viittaa lainkaan ahkeruuteen, tunnollisuuteen, yrittelijäisyyteen tai toiveikkuuteen. Ennemmin toisten rahoilla elämiseen, vastuunpakoiluun, valtion laiskanvirkojen tavoitteluun ja apaattiseen suhtautumiseen yhteiskunnan ongelmiin. Vielä kun todetaan miten Lillrankin kaipaamat "hyvät" porvarilliset arvot sentään jossain määrin tavallisessa yhteiskunnan laitamilla asuvassa impivaaralaisessa ovat voimissaan verrattuna pöhöttyneen virkamiehistön luomaan valtion toimintapaan, on helppo huomata että syyttävä sormi on osoitettu ihan väärään suuntaan. Talouskriisi ei ole tavallisen kansalaisen vaan yhteiskuntajärjestelmän aiheuttama. Yhteiskuntajärjestelmän arvostelua taas ei tämäkään professori uskalla tehdä - kun siinä menettää helposti "ansaitut edut".

Nyt on pakko olla hieman erimieltä porvariudesta. Toki nuo kaikki yllä olevat porvarilliset hyveet pitävät paikkansa, mutta porvariuteen noin yleismaailmallisesti liittyy myös (arvo)liberalismi sekä tietynlainen "yhteisistä asioista kiinnostuminen".

Porvari ei ajattele pelkkää omaa etuaan, vaan työpäivän jälkeen lähtee kahvilaan juttelemaan politiikkaa, teatteriin, jonkun yhdistyksen kokoukseen, harrastamaan hyväntekeväisyyttä tjms. Porvari ei halveksi eliittiä, vaan samaistuu heihin enemmissä määrin kuin työväenluokkaan. Ei kovin impivaaralaista, ainakaan siinä mielessä kuin itse sanan käsitän.

Voisi sanoa, että Suomessa porvariston tilalla on keskiluokka, joka on laajempi ja epämääräisempi joukko. Ehkäpä sen takia itsellekin omempi viiteryhmä on esimerkiksi vihreät kuin porvarit. Suomalaiseen porvariuteen kun tuntuu kuuluvan itsekkyyttä ja kapeakatseisuutta.


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #31 : 17.02.2016, 02:02:45 »
Professori Lillrank kiittää Höblän toimittaja Sonckia, että hän vahvisti Lillrankin teesin, että jotkut ovat laajentaneet rasismin käsitettä alkuperäisestä niin, että se kattaa vaikka mitä. Lillrankin mukaan on syytä selventää ajattelumallit, joilla oikeutetaan syrjintää, perustuivat ne sitten rotuun, kulttuuriin, luokkaan tai sukupuoleen, mutta se ei onnistu kutsumalla kaikkea "rasismiksi".

Hbl: Alla sätt att rangordna är inte förkastliga 16.2.2016

Lillrank saa yleisönosastossa jokseenkin yllättävää tukea rasismitutkija Karmela Liebkindiltä. Kun toimittaja Sonck vähätteli kulttuurirasistiksi vihjaamansa Lillrankin rasismimääritelmää "omatekemäksi", Liebkindin mukaan se muistuttaa Unescon määritelmää.

Hbl: Kombinationen rasism och främlingsfientlighet ofta farligare än ren rasism 16.2.2016

Sonck puolestaan saa ylistystä Pia Lappalaiselta, jonka mielestä olisi "korkea aika päivittää rasismin käsite" ja "tunnistaa sisäinen rasistimme", sillä "kulttuurit voivat muuttua ja niiden on muututtava".

Hbl: Vem är antirasist? 16.2.2016

Edit: Kaupan päälle lista Höblän maahanmuutto- ja pakolaisaiheisista pääkirjoituksista viime elokuusta helmikuuhun: Opinionstexter om flyktingar
« Viimeksi muokattu: 17.02.2016, 02:05:35 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #32 : 19.02.2016, 02:30:54 »
Vielä vaan jatkuu. Menee aina vain hölmömmäksi:

Lainaus
Li Andersson: Leimaamisesta ja suhteellisuudesta

Jotakin ennen kuulumatonta on tapahtunut poliittisessa keskustelussa.

Aikana jolloin tietoisuus suurista ongelmista kuten seksuaalisesta häirinnästä ja seksuaalisen väkivallan muodoista näyttää kasvaneen, jolloin yhä useampi ilmaisee tahtonsa työskennellä yhteiskunnallisesti naisten itsemääräämisoikeuden puolesta, silloin jotkut päättävät ottaa vihan ja kritiikin kohteeksi feministit ja naisjärjestöt, jotka ovat työskennelleet vuosikymmeniä juuri näiden tavoitteiden puolesta.

Aikana jolloin sosiaalinen media pursuaa vihamielisiä kommentteja, herjaavia yleistyksiä ja kiroilua, jolloin saamme lukea vastaanottokeskuksiin heitetyistä polttopulloista, kun urheiluseuran aktiivit, jotka haluavat järjestää toimintaa turvapaikanhakijoille, joutuvat mustamaalauskampanjojen kohteiksi, jolloin kunnat ilmoittavat, etteivät järjestä valmistavaa opetusta ja päivähoitoa turvapaikkaprosessissa oleville pikkulapsille, jolloin naispuoliset poliitikot ja heidän perheensä joutuvat uhkailluiksi, silloin jotkut päättävät ottaa antirasistit vihan ja kritiikin kohteeksi.

Aikana jolloin meillä kaikilla näyttää olevan yhteisiä kokemuksia siitä, kuinka vihamielinen keskusteluilmapiiri johtaa siihen, että tarvittava asiallinen keskustelu suurista yhteisistä haasteistamme tulee lähes mahdottomaksi, aikana jolloin tarvitaan keskustelua siitä, kuinka Suomi voi edistää Syyrian rauhaa, kuinka voimme parantaa olosuhteita pakolaisleireillä, kuinka me pääsemme yksimielisyyteen oikeudenmukaisesta turvapaikanhakijoiden vastuunjaosta eurooppalaisella tasolla, kuinka kehitysavun leikkaukset vaikuttavat maahanmuuttovirtoihin pitkällä tähtäimellä, kuinka voimme parantaa kotoutumista Suomessa, kuinka voimme nostaa maahanmuuttajien kielikoulutuksen tasoa, kuinka voimme luoda paremmin toimivia työllistämismalleja, silloin jotkut päättävät ottaa vihan ja kritiikin kohteeksi kehnon yhteiskunnallisen keskustelun rinnastamalla uuden vasemmiston Benito Mussoliniin.

Aikana jolloin niin turvapaikanhakijat kuin suomalaisetkin, jotka tavalla tai toisella poikkeavat valkoisuusnormista, joutuvat päivittäin herjatuiksi ja uhatuiksi, jolloin äidit kertovat, kuinka tuntemattomat sylkevät heidän lapsiaan, jolloin tutkijat kertovat vaikeuksista löytää työtä ja asuntoa, jos on ulkomainen nimi tai ulkonäkö, jolloin hallitus suunnittelee rajoittavansa tiettyjen perheiden oikeutta perhe-elämään ja perheenyhdistämiseen, ja siten jopa lasten oikeutta vanhempiinsa, jolloin ulkomaiset opiskelijat, joilla ei ole suuria tuloa, eivät enää ole tervetulleita opiskelemaan Suomessa, silloin saamme suuresta päivälehdestä lukea, kuinka suomalaista professorismiestä pelottaa, että hän tulee leimatuksi(käännös)
Hbl: Li Andersson: Om brännmärken och proportioner 19.2.2016
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lippis

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 10
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #33 : 19.02.2016, 06:54:42 »
"Li Andersson: Leimaamisesta ja suhteellisuudesta"

Vaimoni on selkeästi erottuva ulkomaalaistaustainen. Hän pitää kovasti suomalaisista eikä ole koskaan kokenut mitään ikävää suomalaistaustaisilta. Eli jos yleistetään suvaitsevaisten tyylillä, niin koko Lin artikkeli on potaskaa.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 942
 • Liked: 1773
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #34 : 19.02.2016, 12:57:35 »
Tuunasin kirjoitusta lisäämällä siihen joitakin näkökohtia, joita siinä osuvuutensa puolesta olisi ihan hyvin voinut mielestäni olla ja jotka antavat kattavamman kuvan tilanteesta. Omat lisäykseni vihreällä. Säilytin Roopen boldaukset.


Lainaus
Li Andersson: Leimaamisesta ja suhteellisuudesta

Jotakin ennen kuulumatonta on tapahtunut poliittisessa keskustelussa.

Aikana jolloin tietoisuus suurista ongelmista kuten seksuaalisesta häirinnästä, seksuaalisen väkivallan muodoista ja naisia alistavien kultuuripiirteiden leviämisestä maahamme näyttää kasvaneen, jolloin yhä useampi ilmaisee tahtonsa työskennellä yhteiskunnallisesti naisten itsemääräämisoikeuden puolesta, silloin jotkut päättävät ottaa vihan ja kritiikin kohteeksi feministit ja naisjärjestöt, jotka ovat työskennelleet vuosikymmeniä juuri näiden tavoitteiden puolesta.

Aikana jolloin sosiaalinen media pursuaa vihamielisiä kommentteja, herjaavia yleistyksiä ja kiroilua, jolloin saamme lukea vastaanottokeskuksiin heitetyistä polttopulloista ja niissä tapahtuvista levottomuuksista, väkivallanteoista ja asumisen sääntöjen laiminlyönneistä, kun urheiluseuran aktiivit, jotka haluavat järjestää toimintaa turvapaikanhakijoille, joutuvat mustamaalauskampanjojen kohteiksi, jolloin kunnat ilmoittavat, etteivät järjestä valmistavaa opetusta ja päivähoitoa turvapaikkaprosessissa oleville pikkulapsille mutta järjestävät muslimimaahanmuuttajanaisille erillisiä uimahallivuoroja, jolloin nais- ja miespuoliset poliitikot ja heidän perheensä joutuvat uhkailluiksi ja ministerin kotiin ammutaan ilmakiväärillä, jolloin antirasistien joukot hyökkäilevät laillisten, rauhallisten mielenosoituskulkueiden kimppuun ja vastustavat väkivalloin poliisia, silloin jotkut päättävät ottaa antirasistit vihan ja kritiikin kohteeksi.

Aikana jolloin meillä kaikilla näyttää olevan yhteisiä kokemuksia siitä, kuinka vihamielinen keskusteluilmapiiri johtaa siihen, että tarvittava asiallinen keskustelu suurista yhteisistä haasteistamme tulee lähes mahdottomaksi, aikana jolloin tarvitaan keskustelua siitä, kuinka Suomi voi edistää Syyrian rauhaa, kuinka voimme parantaa olosuhteita pakolaisleireillä, kuinka me pääsemme yksimielisyyteen oikeudenmukaisesta turvapaikanhakijoiden vastuunjaosta eurooppalaisella tasolla, kuinka turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö ehkäistään, kuinka ylipäätään ehkäistään haittallisen maahanmuuton siivittämä tuhoisa väestörakenteen muutos Euroopassa, kuinka kehitysavun leikkaukset vaikuttavat maahanmuuttovirtoihin pitkällä tähtäimellä vai vaikuttavatko niihin yhtään mitenkään, kuinka voimme parantaa kotoutumista Suomessa, kuinka voimme nostaa maahanmuuttajien kielikoulutuksen tasoa, kuinka voimme luoda paremmin toimivia työllistämismalleja, silloin jotkut päättävät ottaa vihan ja kritiikin kohteeksi kehnon yhteiskunnallisen keskustelun rinnastamalla uuden vasemmiston Benito Mussoliniin tai maahanmuuttokriittiset natseihin.

Aikana jolloin niin turvapaikanhakijat kuin suomalaisetkin, jotka tavalla tai toisella poikkeavat valkoisuusnormista, joutuvat jossain joidenkin väitteiden mukaan päivittäin herjatuiksi ja uhatuiksi, jolloin äidit kertovat, kuinka tuntemattomat sylkevät heidän lapsiaan, jolloin tutkijat ja vähän kaikki muutkin kertovat vaikeuksista löytää työtä ja asuntoa, jos on ulkomainen tai suomalainen nimi tai ulkonäkö, jolloin hallitus suunnittelee rajoittavansa tiettyjen perheiden oikeutta perhe-elämään ja perheenyhdistämiseen, ja siten jopa lasten oikeutta vanhempiinsa - mikä on ihan normijuttu muualla maiilmassa, jolloin ulkomaiset opiskelijat, joilla ei ole suuria tuloa, eivät enää ole tervetulleita opiskelemaan Suomessa kuten eivät ole muissakaan maissa , jolloin julkisten paikkojen turvallisuus heikkenee, puska- ja joukkoraiskaukset lisääntyvät ja suuret ulkomaalaiset miesjoukot kokoontuvat ahdistellakseen naisia järjestelmällisesti, silloin saamme suuresta päivälehdestä lukea, kuinka suomalaista professorismiestä pelottaa, että hän tulee leimatuksi(käännös)
Hbl: Li Andersson: Om brännmärken och proportioner 19.2.2016

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #35 : 18.07.2017, 12:07:30 »
Lainaus
Paul Lillrank: Mistä me olemme valmiita luopumaan?

Turvapaikka-asianajaja Viktor Banke sanoo (HBL 9.7.): "Minusta keskustelusta puuttuu keskeinen kysymys: Mistä olemme valmiita luopumaan ihmisten suojelemiseksi?" Mutta hän ei anna mitään vastausta.

Ruotsi on ottanut vastaan enemmän maahanmuuttajia per asukas kuin mikään muu maa Euroopassa. Siksi vastausta voidaan kehitellä pohtimalla, mistä ruotsalaiset ovat joutuneet luopumaan ja millaisia taakkoja on tulossa. Tehtävä ei ole helppo, koska viranomaiset eivät julkaise tarvittavia tietoja ja tulevaisuuden kustannuksia on vaikea ennustaa.

Kaikissa taloudellisissa selvityksissä pitää aloittaa määrittelemällä tulot ja menot. Sitten voidaan ottaa esiin numerot. Vastaus Banken kysymykseen on muotoiltava listaksi asioista, joista ruotsalaiset ovat joutuneet luopumaan.

Ensimmäinen kohta on tietysti raha. Maahanmuuttajat on asutettava, heistä on huolehdittava ja heitä on hallinnoitava. Korkean verotuksen ja tiukan julkisen talouden maassa se tarkoittaa leikkauksia toisaalla. Eläkkeet, vanhustenhoito ja yliopistot ovat ensimmäisiä kohteita. Sitten tulevat välilliset taloudelliset vaikutukset siitä, että uudet tulokkaat käyttävät julkisia palveluja ja lisäävät paineita asuntomarkkinoilla.

Mutta tämä on vain rahaa. Monikulttuurisuuden sosiaaliset kustannukset lasketaan toisessa valuutassa. On sanomattakin selvää, että kun suuri joukko ihmisiä, joilla on ulkomaiset arvot ja elämäntavat, tulevat ja odottavat heitä kohdeltavan vieraina, syntyy kulttuurien yhteentörmäyksiä.

Tähän voidaan laskea yhteiskunnalliset vaikutukset lisääntyneenä rikollisuutena, heikentyneenä naisrauhana, syrjäytyneiden alueina, no go -alueina ja jokaöisinä tuhopolttoina jossain päin maata. Nykyajan nuorilla tytöillä ei ole enää samaa liikkumisvapautta kuin heidän äideillään. Poliisi ei ehdi tutkia rikoksia. Ei ole järkeä ilmoittaa polkupyörävarkaudesta.

Kansallismielisten ja monikulturistien välille syntyy epämiellyttävä konflikti. Kun valtamediat peittelevät sellaista, mikä voidaan nähdä omin silmin, kansa kääntyy vaihtoehtomedioiden puoleen. Kun viranomaiset eivät halua julkaista tietoja, ovat yksityiset tutkijat käyneet läpi tuomioita ja päätyneet siihen, että 93 prosentissa langettavista seksuaalirikostuomioista lainrikkoja on alunperin Euroopan ulkopuolelta. Mitä tähän voi sanoa, jos Ruotsin rikollisuustilastoja ylläpitävä neuvosto ei julkaise lukujaan? Erilaiset todellisuuskäsitykset syövät luottamusta yhteiskunnassa, kun vihapuhetta lentää molempiin suuntiin.

Mutta eikö pitäisi nähdä myös tuottoja? Toki, se voidaan tehdä laskemalla, kuinka moni tulokas tekee työtä, joka tekee hänestä hyvinvointivaltion nettomaksajan. Eksoottiset elementit katukuvaan ja kulttuurielämään ovat myös kivoja. Mutta mitä tulee nettokustannuksiksi?

Banke on oikeassa. Valtion pitäisi pikaisesti esittää kaikki olennaiset tiedot siitä, mistä ruotsalaiset ovat joutuneet luopumaan. Suomi voisi tehdä omat laskelmansa meidän vaatimattomammista luvuistamme. Ei varmaankaan ole reilua, jos joudumme ensimmäisenä luopumaan mahdollisuudesta tietää, mistä meidän on oltava valmis luopumaan?  (käännös)
 
Paul Lillrank tuotantotalouden laitoksen professori, Aalto-yliopisto
Hbl: Vad är vi beredda att ge upp? 14.7.2017

Näin ei tietenkään saisi sanoa. Tämän päivän Höblässä on tyrmistynyttä palautetta Merete Mazzarellalta, Sunniva Drakelta ja Trygve Söderlingiltä.

Söderling löytää Lillrankin kirjoituksesta ainakin kolme virhettä. Söderling ohittaa Lillrankin pointin tarttumalla kirjoituksessa esitettyyn arvioon ulkomaalaisten raiskausprosentista Ruotsissa, jonka Söderlingin mukaan osoittavat vääräksi Suomen luvut. Toinen virhe on laskea maahanmuuttajien hyötyjä ja haittoja kuin kirjanpidossa. Se ei ole mahdollista, koska se ei ole mahdollista. Kolmas virhe on laskea maahanmuuton kustannuksia kansallisessa kehyksessä, kun ainoa mahdollinen kehys on globaali. Jos pieni osuus maailman pakolaisista pärjää paremmin aiheuttamalla meille täysin marginaalisia "kustannuksia" lyhyellä tähtäimellä ja selviä "voittoja" pitkällä tähtäimellä, se joka tapauksessa lisää maailman netto-onnellisuutta, eikä muulla ole väliä.

Sunniva Drake raivoaa Lillrankin levittävän valheita ja propagandaa. Lillrank käyttää tilastoja tarkoitushakuisen rasistisesti, kun todellinen ongelma on suomalaisnaisten 10 000 vuosittaista raiskausta, joista sitä paitsi suhteettoman suuri osa kohdistuu maahanmuuttaja- ja pakolaisnaisiin, kun verrataan etuoikeutettuihin valkoisiin naisiin.

Hbl: Trygve Söderling: Perspektivet måste vara globalt
Hbl: Merete Mazzarella: Vad menar Lillrank?
Hbl: Sunniva Drake: "Privatspanare” sprider tendentiös och falsk propaganda

Hbl: Paul Lillranks svar till Drake, Söderling och Mazzarella
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 599
 • Liked: 1177
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #36 : 18.07.2017, 18:06:46 »
Lillrank upottaa Draken, Söderlingin ja Mazzarellan statussignaloivan kumivenelaivaston kolmella laukauksella: https://www.hbl.fi/artikel/paul-lillranks-svar-till-drake-soderling-och-mazzarella/:

Lainaus

Yksityisetsivä johon viittasin on nimeltään Joakin P. Jonasson. Hän on julkaissut artikkeleitaan avpixlat.info-sivustolla. Kaikki tutkijakoulutuksen saaneet voivat arvioida hänen metodiensa luotettavuutta.

Keskustelussa on väitetty maahanmuuton olevan hyödyllistä (en god affär), erityisesti maissa joissa oma syntyvyys laskee. Siksi on itsestään selvää, että väitettä pitää tarkastella kriittisesti.

Globaalisti tarkastellen on kysyttävä onko humaania ottaa tänne turvapaikanhakijoita kustannustasolla, jolla voisi tarjota säädyllisen elintason ainakin 70 pakolaiselle lähialueella, samanaikaisesti kun paras mitä enemmistölle heistä voimme tarjota on ulkopuolisuus ja avustusriippuvuus.


Kiitos muuten Roopelle Höblän tarkkailusta.

Ennen muslimeja piti suojella betoniporsailta. Nyt betoniporsailla suojellaan muslimeilta.
Mitä eroa on Jammulla ja Muhammedilla? - Toinen on profeetta ja toinen on alue.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario Jari Kiiskinen

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 420
 • Liked: 4985
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #37 : 18.07.2017, 18:27:45 »
Lillrank kirjoittaa kuin hommalainen. Mitenkähän tuollainen järjen ääni on eksynyt höblään? Täytyy muuten olla kohtuullisen kokoiset killuttimet, että kirjoittelee noin monokulttuurisia totuuksia Ankkalammikon pää-äänenkannattajaan. Ja ehkä hyvät kontaktit että saa kirjoituksensa julkaistuksi.

Veikkaan, että Lillrank saa vielä tulikivenkatkuista palautetta avpixlatin käytöstä lähteenä, ja varmaan lukemisesta ylipäätään.

« Viimeksi muokattu: 18.07.2017, 18:29:52 kirjoittanut Kulttuurirealisti »
"Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Lahden Kiiskinen

"Kaikki Suomeen tulleethan ois voitu palauttaa, koska ... ovat tulleet Dublin-maiden kautta."  - J. Sipilä, 3/2016.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4301
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #38 : 18.07.2017, 18:39:14 »
Lainaus
Paul Lillrank: Mistä me olemme valmiita luopumaan?

Kun valtamediat peittelevät sellaista, mikä voidaan nähdä omin silmin, kansa kääntyy vaihtoehtomedioiden puoleen.

Ei varmaankaan ole reilua, jos joudumme ensimmäisenä luopumaan mahdollisuudesta tietää, mistä meidän on oltava valmis luopumaan?  (käännös)
 
Paul Lillrank tuotantotalouden laitoksen professori, Aalto-yliopisto

Luottamuksen kuoltua tärkeintä ei ole kääntyä pimitykseen ja mokutukseen erikoistuneen valtamedian sijasta vaihtoehtomedian puoleen, vaan pimittäviä ja mokuttavia viranomaisia ja hallituksia vastaan.

Vaihtoehtoisessa todellisuudessa pöytään valkoviini, rasismikyynel ja Mozzarella-salaatti, kuten ennenkin.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 369
 • Liked: 12763
 • Kuka jos en minä
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #39 : 18.07.2017, 18:46:21 »
Öö, kuka muu sen katastrofin on aiheuttanut jos ei kansa? Joku kone vai? Kreikassa kukaan ei maksa veroja, nyt tuli mätkyjen aika. Viimeiset 180 vuotta maa on ollut konkassa, ihmettelen minsi sitä siedetään.

Njooh, villinä veikkauksena samanlainen suojatyöpaikkahyväveli/siskoverkosto joka on jakanut bisnekset omille läänityksilleen ja tuhonnut kilpailun laeilla joita ei heikäläisten tarvitse noudattaa, mutta tavan kansan pitää. Nykyajan aateli. Suojatyöpaikka ja varaa vittuilla kaikille. En jaksa uskoa että pääosa perusduunareista yms olisi kreikassakaan sen surkeampaa sakkia kuin vaikka täällä. Globalistien kuristusote ja häntäkärpäset tappamassa pk-yrittäjyyttä ja nousun mahdollisuuksia, monopolien yksityistäminen ja myynti jne. Samaa paskaahan se näyttää olevan kaikkialla minne nuo tunkevat.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 420
 • Liked: 4985
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #40 : 18.07.2017, 18:55:36 »
Vaihtoehtoisessa todellisuudessa pöytään valkoviini, rasismikyynel ja Mozzarella-salaatti, kuten ennenkin.

Noin tekee ainakin Merete Moz...Mazzarella, voin hyvin uskoa.
"Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Lahden Kiiskinen

"Kaikki Suomeen tulleethan ois voitu palauttaa, koska ... ovat tulleet Dublin-maiden kautta."  - J. Sipilä, 3/2016.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 461
 • Liked: 7308
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #41 : 18.07.2017, 18:58:50 »
Höblän linkit tyssäävät maksumuuriin. Onko mahdollista saada parhaat palat Hommalle?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 367
 • Liked: 8574
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #42 : 18.07.2017, 19:16:32 »
Velvollisuuksien laistaminen ja onnen tavoittelu on vähentänyt oikeuksien, sekä onnellisuuden määrää. Näennäisonnellinen laten litkiminen katukahviloissa on esimerkki onnellisuuden ostamisesta järkyttävään hintaan. Boheemi elämä taas esimerkki oman vapauden rajoittamisesta vapaaehtoisesti. Elintila kapenee, mitä alemmas boheemiuteen vajotaan. Sitä koitetaan paikata yltiöhumanismilla ja luullaan, että kun muutkin saadaan samaan tilaan, niin ollaan porukalla onnellisempia, mutta tullaankin yhä enemmän riippuvaiseksi siitä yhteiskunnasta, jota vastaan kapinoidaan.

Vanha ja kulunut Winton Churchillin sanonta, "Jos ei nuorena ole radikaali, ei ole sydäntä ja jos ei ole vanhana konservatiivi, ei ole järkeä", on yhä ajankohtaisempi. Aikuisikäiset hörhöt jäävät roikkumaan nuoruuden utopioihin ja altistavat itsensä yhteiskunnalle riippuvaiseksi, vapauden nimissä.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #43 : 18.07.2017, 19:57:25 »
Höblän linkit tyssäävät maksumuuriin. Onko mahdollista saada parhaat palat Hommalle?

Monilla täällä varmaan Facebook-tunnarit.

Lainaus
Logga in med Facebook, Google+ eller KSF Media konto.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17525
 • covfefe
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #44 : 18.07.2017, 20:02:13 »
Suhtautukaa suurella varauksella sanan:"porvari" käyttäjään.

Porvari on mm vapaan yrittäjän vastakohta mutta valhemediassa ja politiikassa esiintyy sellaisena. Porvari on feodaaliyhteiskunnan kauppasääty joka jakaa markkinat keskenään. Kilpailun vapaus ja markkinoiden vapaa päätösvalta ovat porvarillisuudelle myrkkyä joita se vastustaa kaikin keinoin.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 461
 • Liked: 7308
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #45 : 18.07.2017, 20:03:48 »
Höblän linkit tyssäävät maksumuuriin. Onko mahdollista saada parhaat palat Hommalle?

Monilla täällä varmaan Facebook-tunnarit.

Lainaus
Logga in med Facebook, Google+ eller KSF Media konto.

Jodå, minulla on ja kokeilin. Höbla kuitenkin vaati FB-tunnuksia käyttämälläkin rekisteröitymään Höbläläiseksi. (Skapa konto) Siihen en kuitenkaan ole valmis.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 761
 • Liked: 12374
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #46 : 18.07.2017, 20:36:09 »
Höblän paperiversiota löytynee ilmaisesti luettavana jostain kirjastoista. En nyt jaksa kännykän kautta kaivella kirjastolistausta Helsingin osalta.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 182
 • Liked: 5378
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #47 : 18.07.2017, 22:39:14 »
^ Kuka ihme höblän paperiversiota haluaisi lukea, joku parantumaton masokisti? Roopen tiivistelmät riittää hienosti. Kiitos Roope!!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 527
 • Liked: 6170
 • Tecumseh
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #48 : 19.07.2017, 02:43:38 »
Paul Lillrank: - - On sanomattakin selvää, että kun suuri joukko ihmisiä, joilla on ulkomaiset arvot ja elämäntavat, tulevat ja odottavat heitä kohdeltavan vieraina, syntyy kulttuurien yhteentörmäyksiä. - -  (käännös ja korostus Roope)
Prof. Lillrank on tuonut rohkeasti esiin, mitä Ruotsissa on vuosikymmeniä tapahtunut ja nyt tapahtuu Suomessakin: kansalaisille valehdellaan valtamediassa mamupolitiikan kustannuksista sekä sen sosiaalisista ja yhteiskunnallisista ongelmista. Kansalaisten luotto valtamediaan laskee ja tietoa etsitään sosiaalisesta mediasta.

Pohjoismaat ovat olleet korkean luottamuksen valtioita, mutta jotta kantaväestö voisi selvitä kulttuurien yhteistörmäyksestä, sen on alettava arvostaa omaan kulttuuriaan ja hyljeksittävä vierasta, vaikka moni leimaa mielivaltaisesti sellaisen muitta mutkitta (kulttuuri)rasismiksi. Vieraat on pakotettava hylkäämään meidän kulttuurimme kanssa ristiriitaiset arvot ja normit sekä omaksuttava meikäläinen tapakulttuuri ja laki. Mutta niin pitkään kun rasistikorttia Höblän toimittaja Sonckin tavoin heilutellaan, eivät ulkomaalaiset näe mitään tarvetta omaksua meikäläisiä tapoja. Tämä tilanne kiristää kansanryhmien sekä kansalaisten ja ulkomaalaisten välejä ja leventää kuiluksi auennutta luottamuspulaa yhteiskunnassa. Onneksi Lillrankin kaltaiset rohkeat keskustelijat valtamediassa pitävät yllä järjen ääntä.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #49 : 20.07.2017, 14:26:07 »
Lainaus
Paul Lillrank: Mistä me olemme valmiita luopumaan?
...
Hbl: Vad är vi beredda att ge upp? 14.7.2017

Näin ei tietenkään saisi sanoa. Tämän päivän Höblässä on tyrmistynyttä palautetta Merete Mazzarellalta, Sunniva Drakelta ja Trygve Söderlingiltä.

Söderling löytää Lillrankin kirjoituksesta ainakin kolme virhettä. Söderling ohittaa Lillrankin pointin tarttumalla kirjoituksessa esitettyyn arvioon ulkomaalaisten raiskausprosentista Ruotsissa, jonka Söderlingin mukaan osoittavat vääräksi Suomen luvut.

Kun Ruotsissa esitetään maahanmuutosta julkisuutta saavia vääränlaisia käsityksiä, joita ei voida kumota faktoilla, apuun on kutsuttu jo vuosia kriminologian professori Jerzy Sarnecki. Nyt vihdoinkin sama Suomessa, kun Höblän kulttuuriosaston päällikkö Fredrik Sonck soitti Sarneckille Liilrankin mielipidekirjoituksen johdosta.

Hbl: Svensk kriminolog skjuter ner Lillranks siffror 18.7.2017

Kun Sarnecki ei sattuneesta syystä kykene kumoamaan Lillrankin mainitsemaa lukua ei-eurooppalaisten osuudesta Ruotsin seksuaalirikostuomioissa (jota Lillrank ei esittänyt faktana vaan esimerkkinä väitteestä, jota ei voida kumota julkisilla tilastoilla, koska Ruotsin viranomaiset pimittävät kyseiset tilastot), hän väittää, että ei ole olemassa lähteitä, joista tällaista tietoa olisi saatavissa ja että luvut näyttävät joka tapauksessa vahvasti liioitelluilta. Lisäksi tiedon selvittäneen Joakim P Jonassonin kirjoituksen julkaissut Avpixlat-sivusto ei ole Sarneckin mukaan "luotettava lähde", joten professori Lillrankin olisi pitänyt käyttää "alkuperäistä lähdettä" (?), jonka olemassaoloon Sarnecki ei usko.

Tämän pohjustuksen jälkeen Sarnecki kääntää päälle tutun selitteläätiövaihteensa vähätellen maahanmuuttajien yliedustusta raiskaustilastoissa. Yliedustus ei liity vain ei-eurooppalaisiin, tutkimukset käsittelevät vain raiskausepäilyjä, pitää ottaa huomioon sosioekonomiset erot, maahanmuuttajien raiskauksista ilmoitetaan herkemmin, poliisi tutkii maahanmuuttajien raiskauksia herkemmin ja tiedottaa niistä herkemmin jne.

Sarnecki antaa sen verran periksi, että tietyistä maista muuttaneiden "erilainen naiskäsitys" saattaa vaikuttaa seksuaalirikoksiin, mutta vetää tämänkin takaisin kiistämällä, että tästä olisi tutkimusnäyttöä.

Lopuksi toimittaja Sonck kuvaa Jonassonin kirjoituksen julkaissutta Avpixlat-sivustoa "äärioikeistolaiseksi" ja nostaa esiin merkittävänä tietona, että luvun selvittänyt Joakim P Jonasson on kyseenalaistanut ihmisten yhtäläisen arvon, kun Jonasson kirjoitti vuosi sitten, että "Kohtelen kaikkia kohtaamiani ihmisiä kunnioituksella, jos he ovat sen arvoisia, mutta on monia ihmisiä, jotka eivät ole minusta minkään arvoisia."

Kuten arvata saattaa, Sonck ja Sarnecki eivät kommentoi sanallakaan itse Jonassonin kirjoitusta ja siinä käytettyjä metodeja ja lähteitä, mutta kylläkin kaikenlaista muuta asian ympäriltä.

Edit: Jonasson, ei Johansson
« Viimeksi muokattu: 20.07.2017, 14:35:42 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 758
 • Liked: 3332
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #50 : 20.07.2017, 15:23:01 »
Aikuisikäiset hörhöt jäävät roikkumaan nuoruuden utopioihin ja altistavat itsensä yhteiskunnalle riippuvaiseksi, vapauden nimissä.

Suomessa mahdollista, koska hyysäys.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #51 : 20.07.2017, 16:34:24 »
Kun viranomaiset eivät halua julkaista tietoja, ovat yksityiset tutkijat käyneet läpi tuomioita ja päätyneet siihen, että 93 prosentissa langettavista seksuaalirikostuomioista lainrikkoja on alunperin Euroopan ulkopuolelta. Mitä tähän voi sanoa, jos Ruotsin rikollisuustilastoja ylläpitävä neuvosto ei julkaise lukujaan?

Lillrank oli lainannut esimerkkinä käyttämäänsä lähdettä huolimattomasti, sillä kyse oli törkeistä raiskauksista (grova våldtäkter), ei kaikista seksuaalirikoksista (sexualbrott). Tämä ei kuitenkaan muuta Liilrankin kirjoituksen pointtia tilastojen salaamisesta vaan vain vahvistaa sitä. Melkein mitä tahansa voi väittää, totta tai valhetta, tahallaan tai vahingossa, mutta viranomaiset ovat tehneet faktojen tarkistamisen liki mahdottomaksi.

Lähteenä on käytetty noin 400:sta vuosien 2013-2017 välillä annetusta langettavasta raiskaustuomiosta koottuja tietoja. Yksittäiset tuomiot ovat julkisia, mutta Ruotsin viranomaiset kieltäytyvät julkaisemasta niistä tilastoja. Siitä vaan, Jerzy ja Fredrik, käymään tuomiot läpi ja kumoamaan luvut.

Minusta luku on törkeiden raiskausten osalta hyvinkin uskottava. Kaikkien raiskausten osalta osuus on saman lähteen mukaan Ruotsissa noin puolet.

Olennaista onkin, että kukaan Lillrankia Höblässä kritisoinut ja aivan erityisesti kriminologian professori Jerzy Sarnecki ja toimittaja Fredrik Sonck eivät perehtyneet alkuperäiseen Avpixlatissa julkaistuun kirjoitukseen tuon vertaa, vaan teilasivat väitteen yliedustuksesta ja lähteen uskottavuuden suoralta kädeltä ilman itse asiaan perehtymistä.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2017, 16:40:38 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 865
 • Liked: 7460
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #52 : 20.07.2017, 16:55:07 »
Sarnecki on myös standardiauktoriteetti, kun Hesarin Elina Kervinen on kertovinaan jotain Ruotsin nykyrikollisuuden tasosta.

Sarneckia on erityisesti arvostellut taloustieteilijä Tino Sanandaji, joka on laukonut paljon poliittisesti vähemmän korrekteja näkemyksiä monista muistakin maahanmuuttoon liittyvistä asioista.  Varsinaista paskamyrskyä hän ei kuitenkaan ole aiheuttanut,  johtuen ilmeisesti hyvistä perusteluista.  Media ennemmin vaikenee kuin riskeeraa naurunalaiseksi joutumista.

http://www.klarvaken.se/2016/07/06/tino-sanandaji-jerzy-sarneckis-forskning-en-skandal/

Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 564
 • Liked: 3162
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #53 : 21.07.2017, 09:49:04 »
Porvaripuolella ollaan kuin halvaantuneita.

Tämä ihmetyttää. Ne ihmiset, joiden ponnistelujen ansiosta neuvostotyrannia kukistui, ovat hipi hiljaa ja ovat päästäneet vasemmistosaastat paskomaan pöydälle.
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 865
 • Liked: 7460
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #54 : 31.07.2017, 20:08:03 »
Avpixlat on käsitellyt Lillrankin artikkelia ja siihen liittyviä reaktioita:

http://avpixlat.info/2017/07/31/akademisk-storm-kring-statistik-om-invandrare-och-kriminalitet-publicerad-pa-avpixlat/

Odotetusti Sarneckin vilpittömyys asetetaan kyseenalaiseksi.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 761
 • Liked: 12374
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #55 : 31.07.2017, 22:16:18 »
Lainaus
Maailman parantaja
MIKSI PORVARILLISET ARVOT VOITTAVAT
POPULISMIN JA TOTALITARISMIN
Paul Lillrank

Minusta tuo juttu ei ollut kovin onnistunut. En tosin jaksanut lukea sitä kovin tarkkaan enää loppua kohti, kun alkoi tuntua siltä, että olen vain haaskaamassa aikaani odottaessa, että jossain vaiheessa tulisi vihdoin vastaan jotain lukemisen arvoista. Minusta tuo kelpaisi lähinnä karkeaksi hahmotelmaksi kirjoitukseen ja olisi syytä kirjoittaa pitkälti uudestaan ja ehkä jäsentääkin uusiksi.

Ongelmina tuossa jutussa oli mm. epämääräinen, mielivaltainen ja horjuva käsitteiden määrittely, toisten syyttäminen siitä mihin itsekin tuossa syyllistyi (esimerkiksi se, että asia X on menossa huonompaan/parempaan suuntaan vain siksi, koska minusta tuntuu siltä), melko soinimainen kirjoitustapa, teksti ei sisällöltään tai kielellisesti muutenkaan ollut kovin korkeatasoista, suurin osa oli enemmän tai vähemmän triviaalien asioiden kanssa jaarittelua ja jos jutussa oli joku punainen lanka, niin se hukkui pahasti turhien jaaritusten sekaan.

Onko muuten tämä Paul Lillrank kuinka hoono soomi -tapaus? Se, ettei osaa suomea kovin hyvin, voisi selittää tuon tekstin kielellistä heikkoutta. Itse kullakin lienee kokemusta siitä, että muulla kuin äidinkielellä asioita ilmaistaessaan, useimmat meistä  joutuvat operoimaan kuin toinen käsi selän takana. Olo tuntuu heti paljon tyhmemmältä, kun ei kykene niin sujuvasti ilmaisemaan asioita, kuin mitä pystyisi tekemään äidinkielellään.
« Viimeksi muokattu: 31.07.2017, 22:25:41 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 103
 • Liked: 56385
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #56 : 07.09.2017, 11:14:08 »
Aktivistit ovat olleet taas aktiivisia, kun Höblää on painostettu lopettamaan Paul Lillrankin kolumnien julkaisu. Höblä ei aio tähän suostua, mistä pisteet.

Hbl, pääkirjoitus: Skäms, HBL! 20.8.2017

Mielensä pahoittaneet Lars Hertzberg ja Merete Mazzarella jatkavat mielensä pahoittamista. Kun eivät muuhun pysty, he leimaavat Lillrankin väitteet "epäilyttäviksi", "asiantuntijoiden kyseenalaistamiksi" ja hänen lähteensä "muukalaisvihamielisyydestä tunnetuksi". Höblää he syyttävät "vihan" levittämisestä, kun Lillrank on muun muassa kutsunut Ruotsia huonoiten maahanmuuttajien integroimisessa onnistuneeksi Euroopan maaksi.

Hbl: Lars Hertzberg, Merete Mazzarella: Mera ilska? 22.8.2018

Lillrank kehottaa omassa vastauksessaan Herzbergiä ja Mazzarellaa tutustumaan faktoihin, joiden lähteitä ovat Eurostat, OECD, Ruotsin tilastokeskus ja poliisi. Esimerkiksi integraation epäonnistumisen osoittaa tilasto, jonka mukaan kantaväestön ja maahanmuuttajien työllisyysasteen ero on Ruotsissa OECD:n suurin.

Hbl: Paul Lillrank: Gå till källorna 23.8.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 761
 • Liked: 12374
Vs: 2012-07-29 Professori: Porvarilliset arvot romahtivat
« Vastaus #57 : 07.09.2017, 11:23:48 »
Mielensä pahoittaneet Lars Hertzberg ja Merete Mazzarella jatkavat mielensä pahoittamista. Kun eivät muuhun pysty, he leimaavat Lillrankin väitteet "epäilyttäviksi", "asiantuntijoiden kyseenalaistamiksi" ja hänen lähteensä "muukalaisvihamielisyydestä tunnetuksi". Höblää he syyttävät "vihan" levittämisestä, kun Lillrank on muun muassa kutsunut Ruotsia huonoiten maahanmuuttajien integroimisessa onnistuneeksi Euroopan maaksi.

Ilmeisesti kyse on tästä dynamic duosta:

Lars Hertzberg
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lars_Hertzberg

Lainaus
Hertzberg valmistui Helsingin yliopistosta 1967 ja väitteli tohtoriksi Cornell Universitystä 1970. Hän toimi määräaikaisena filosofian professorina Helsingissä 1971–1972 ja 1974–1976 ja Åbo Akademissa 1980-84, sekä apulaisprofessorina Arizonan yliopistossa 1972–74. Hertzberg nimitettiin Akademin filosofian professoriksi vuonna 1984.[2] Hän jäi eläkkeelle 1. helmikuuta 2007.

Hertzbergin puoliso on kirjailija Merete Mazzarella.[3]

Merete Mazzarella
https://fi.wikipedia.org/wiki/Merete_Mazzarella

Lainaus
Signe Merete Mazzarella (o.s. Schreck; s. 4. helmikuuta 1945 Helsinki) on suomalainen kirjailija ja kirjallisuudentutkija.
...
Mazzarellan äiti oli tanskalainen Annamarie Cleemann ja isä suomalainen suurlähettiläs Fredrik Wilhelm Schreck. Isä oli suomenkielinen, mutta kotona puhuttiin käytännön syistä ruotsia. Mazzarella ei saanut suomenruotsalaista kasvatusta, vaan hän oppi suomenruotsalaisuudesta kirjallisuuden kautta.[1]

Vuosina 1973–1995 Mazzarella työskenteli suomenruotsalaisen kirjallisuuden lehtorina Helsingin yliopistossa.

Kirjallisuuden tutkijathan ovat usein olevinaan kaiken maailman asiantuntijoita. Tulee mieleen Irakin sodan alkumetreiltä kuinka joku yhdysvaltalainen Bushin hyökkäyssotaa tukenut kirjallisuuskriitikko suuressa viisaudessaan vielä änki Irakiin, joutui kiinniotetuksi ja tapetuksi (kurkutetuksi)? Nimi ei tullut mieleen nyt, että olisin pikaisella googlaamisella löytänyt.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2017, 11:37:12 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Tagit: