Kirjoittaja Aihe: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta  (Luettu 61310 kertaa)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 8595
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #150 : 15.08.2012, 16:14:20 »
Mistä johtuu, että vasemmistolaisissa hallusinaatioissa esiintyy lähes poikkeuksetta raitiovaunu tai pippurikaasu? "Parhaissa" tietysti molemmat. Syksyn sienikauden ollessa parhaimmillaan tulee kaasu -ja raitiovaunutarinat todennäköisesti lisääntymään rajusti.


Hyvät ihmiset asuvat Helsingissä ratikkaverkon alueella ja kulkevat ympäristöystävällisesti julkisilla. Heidän keskuuteensa pitää levittää perusteetonta pelkoa, jotta muistavat äänestää oikein vihreitä tai vasemmistoa.

Vähän kuin Danin fobia natseista siellä ja täällä.  :roll:  Pelko on hyvä keino hallita..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 319
 • Liked: 2081
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #151 : 17.08.2012, 21:20:39 »
Jännä muuten, että paljon matkustavana minä en koskaan jätä maksamatta bussimatkaa tai muutakaan palvelua, vaikka olisin maassa ensi kertaa ja kielikin saattaa olla ihan hakusessa eikä kirjaimistakaan ole hajuakaan.

No en mäkään tarkoituksella.

Useimmissa maissa vain on tiukempi kontrolli kuin Suomessa eli et pääse kulkuneuvoon, jos sinulla ei ole esittää lippua kuljettajalle. Helsingin säännöissä lukee, että kulkuneuvoon ei saa astua ilman maksettua lippua. Se on se kontrolli = itsekontrolli = luottamus kansalaisten rehellisyyteen, joka nykymenolla näkyy olevan jo aika tyhmää, kun käytäntöjä on rikastettu tarpeeksi.


Tuossa tuli Tukholmassa käytyä ja Tunnelbananissa on nykyään systeemi, jossa kortilliset menevät itse kulkuporteista ja normilipuilla matkustavat näyttävät lippunsa virkailijalle. Vaikutti toimivan ihan hyvin.

En oo väittänytkään että saa inttää vartijaa vastaan ku vetäsee kameran esille k-kaupassa. Tai saa inttää kuvaamisesta mutta heti kun sanotaan: mee ulos, niin sitten menee ulos.

Tuo linkki on kuule eduskunta.fi, oikeusasiamieheltä. Hän sanoo että ei ole laitonta kuvata julkisella paikalla. Siitä tässä keskustelussa oli kyse, kaikki lähti siitä kun ratikassa ei muka saanut kuvata.

Sinulla on vain ihan oma määritelmäsi julkisesta paikasta jolla ei ole yhtään mitään tekemistä totuuden kanssa. Päätös myös koskee tiedotusvälineiden suorittamaa kuvaamista eikä teinien tai pitkäaikaistyöttömien harrastamaa häiriköintiä.

Oliko muuten siihen lipuntarkastajien voimankäyttöön vielä jotain lisättävää? Kenties joku ultimaattinen puhejudoresepti joka auttaisi siihen kauheaan puhumattomuuden kulttuuriin jonka takia viattomia hippejä kaasutellaan ratikoissa?

Kuvaamisessa ei ole mitään eroa lain kannalta siinä, onko kuvaaja häiriköivä teini vai tiedotusväline. Julkisella paikalla saa kuvata. Se rajankäynti on sitten siellä julkaisemispäässä.

Sen häiriköivän teinin voi vaan poistaa tilasta vaikka kuinka olisi kuvaamassa, se ei sinällään muuta mitään. Eri asia luonnollisesti mikäli nuoriso vaan ottelee uusia naamakirjakuvia itsestään tjsp.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2012, 21:23:59 kirjoittanut Sunt Lacrimae »
Play stupid games, win stupid prizes.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 201
 • Liked: 63611
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #152 : 05.10.2013, 17:26:09 »
Lainaus
Tilanne alkoi, kun ulkomaalaissyntyinen mies nousi raitiovaunuun kahden lapsensa kanssa eikä ostanut kännykkälippua heti kyytiin astumisensa jälkeen. Tarkastajat eivät hyväksyneet lippua, koska se oli ostettu liian myöhään.

How am I not surprised...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288491753042.html
Lainaus
Kaasusumuttimella taltutetulle miehelle luettiin syytteet käräjillä. "Sanoin useasti, että päästäkää irti, ette voi tehdä tällaista lasteni edessä", mies kertoi oikeussalissa.

Kolmikymppinen perheenisä kiistää käyttäneensä väkivaltaa raitiovau­nun lipuntarkastajia kohtaan runsaan vuoden takaisen kaasusumutusta­pauksen yhteydessä.

Syyttäjä vaatii hänelle tuntuvaa sakkorangaistusta järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä.

[...]

Syytteiden mukaan mies riuhtoi, yritti lyödä ja puskea päällään sekä pot­kaisi tarkastajaa sääreen.

"Vastaaja on käyttäytynyt niin aggressiivisesti, että lipuntarkastaja on joutunut käyttämään kaasusumutinta. Lisäksi vastaajan taltuttamiseen on tarvittu kolme henkilöä", syyttäjä sanoi.

Mies myöntää yrittäneensä vapautua rimpuilemalla tarkastajien ottees­ta, koska kiinni pitäminen aiheutti kipua.

"Olin maksanut matkani, ja minun piti päästä ulos. Sanoin useasti, että päästäkää irti, ette voi tehdä tällaista lasteni edessä", mies kertoi oikeu­dessa.

Syyttäjän näyttö perustuu pitkälti raitiovaunun valvontakameran tallen­teeseen sekä lipuntarkastajien ja raitiovaunun kuljettajan kertomuksiin.

[...]

Yksi tarkastajista joutui saamiensa vammojen vuoksi sairauslomalle kuudeksi viikoksi.

Kun syytetyltä kysyttiin oikeudessa naisen vammojen synnystä, mies sa­noi, ettei vanhempien naisten pitäisi työskennellä lipuntarkastajina.

Nainen luonnehti oikeudessa tapauksen käsittelyä internetissä ka­malaksi kokemukseksi.

"Meistä tarkastajista tehtiin sosiaalisessa mediassa ihan hirviöitä", hän sanoi ja alkoi itkeä oikeussalissa.
Helsingin Sanomat: Perheenisä kiisti pahoinpidelleensä lipuntarkastajia 5.10.2013

ulkomaalaissyntyinen mies => perheenisä
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 711
 • Liked: 1426
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #153 : 05.10.2013, 17:40:35 »
Lainaus
Kun syytetyltä kysyttiin oikeudessa naisen vammojen synnystä, mies sa­noi, ettei vanhempien naisten pitäisi työskennellä lipuntarkastajina.

Aika rasistinen ja suorastaan sovinistinen väite. Sallitaan vain siksi että on kyseessä perheenisä eikä vhm.

SimoMäkelä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 945
 • Liked: 1558
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #154 : 05.10.2013, 22:52:21 »

ulkomaalaissyntyinen mies => perheenisä

Niin, olivatkohan lipuntarkastajat sitten perheettömiä, kun perhesuhteita ei heidän kohdallaan mainittu. Esim. perheenäiti lipuntarkastaja joutui käymään lääkärillä hoidattamassa vammojaan. Hänen kaksi perheenisä työkaveria todistivat...jne.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 837
 • Liked: 13451
 • Kuka jos en minä
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #155 : 06.10.2013, 01:01:56 »
Onneksi tuo selityslaatikko ei ole mitenkään puolueellinen(kyseisestä uutisesta):


Tästä on kyse
Lapset näkivät isänsä taltuttamisen

 Li­pun­tar­kas­ta­jat tal­tut­ti­vat hie­man yli 30-vuo­tiaan rai­tio­vau­nu­mat­kus­ta­jan kaa­su­su­mut­ti­mel­la li­pun­tar­kas­tus­kär­hä­män yh­tey­des­sä 5. elo­kuu­ta 2012. Mies mat­kus­ti kah­den lap­sen­sa kans­sa.

 Ta­paus sai huo­mio­ta so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa ja vies­ti­mis­sä sen jäl­keen, kun kaa­su­su­mut­ti­mel­la tal­tu­tet­tu mies ker­toi sii­tä avoi­mes­sa kir­joi­tuk­ses­saan Fa­ce­boo­kis­sa.


Mitenkähän olisi näkökulma jossa mahdollisesti huumehouruinen rastapää kävi vanhan lipuntarkastajaäidin kimppuun erittäin väkivaltaisesti ja vaadittiin sekä geelisumutinta että kolme avustajaa hänen taltuttamisekseen?
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Professori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 498
 • Liked: 2688
  • Professorin ajatuksia
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #156 : 06.10.2013, 09:49:38 »
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288491753042.html
Helsingin Sanomat: Perheenisä kiisti pahoinpidelleensä lipuntarkastajia 5.10.2013

Kiitos Roopelle yhteyden huomaamisesta. Havainnon innoittamana päätin hiukan tarkastella Sanomakonsernin toimittajien pyrkimyksiä tässä tapauksessa. Tulin siihen johtopäätökseen, että tämä uutisoi demonstroi mainiosti Sanoma-konsernin avoimeen maahanmuuttopolitiikkaan ja monikultturisuuden edistämiseen pyrkivän toiminnan.

IS mainitsee ulkomaalaisuuden, koska se antaa ymmärtää että tapahtumien taustalla on ulkomaalaisen miehen huonosta kielitaidosta johtunut väärinkäsitys, jonka vähäisyyteen nähden virkavallan ja lipuntarkastajien toiminta on kolmikymppisen tekoon nähden kohtuutonta. Toisin sanoen tapaus viittaa virkavallan ja lipuntarkastajien kohtuuttomaan ellei suorastaa rasistiseen käytökseen uhriksi joutunutta ulkomaalaistaustaista kohtaan.

HS:n uutisessa kolmikymppisen perheenisän ulkomaalaistaustaisuutta sen sijaan ei mainita, koska sen jutun jokainen lukija varmasti huomaa kolmikymppisen perheenisän käyttäytyneen sikamaisesti naispuolisia tarkastajia kohtaan sekä teoissaan (sai­raus­lo­mal­le johtanut väkivalta) että puheissaan (van­hem­pien nais­ten ei pi­täi­si työs­ken­nel­lä li­pun­tar­kas­ta­ji­na). Näin negatiivisen tapauksen yhteydessä taustaisuuden mainitseminen lähes varmasti vahvistaisi ihmisten negatiivisia asenteita harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan.

Kerrassaan taitavaa!

Koko teksti löytyy täältä: http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5236890689476372123#editor/target=post;postID=252876443404578516;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname
Niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.
Lisää ajatuksia: http://professorinajatuksia.blogspot.com/

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 444
 • Liked: 11601
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #157 : 06.10.2013, 10:07:18 »
Perheenisän ulkomaalaistaustaisuuden "unohtaminen" uutisesta myös luo asiaan perehtymättömälle lukijalle mielikuvan että perheenisä on ollut valkoinen heteromies. Ja ehkä jopa rasisteiksi ja vaimonhakkaajiksi leimattua kotimaista VHM-rotua.

Perheenisän tapaus ja lausunnot saavat uuden ulottuvuuden ja niihin tullaan vielä viittaamaan kun kirjoitetaan/keskustellaan siitä miten sovinistisia, ikärasistisia ja väkivaltaisia suomalaismiehet ovat.

Kas näin vääristyy uutinen, kas näin.
« Viimeksi muokattu: 06.10.2013, 10:09:16 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 532
 • Liked: 4422
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #158 : 06.10.2013, 11:06:29 »

ulkomaalaissyntyinen mies => perheenisä

Niin, olivatkohan lipuntarkastajat sitten perheettömiä, kun perhesuhteita ei heidän kohdallaan mainittu. Esim. perheenäiti lipuntarkastaja joutui käymään lääkärillä hoidattamassa vammojaan. Hänen kaksi perheenisä työkaveria todistivat...jne.

Juma... Hienosti alleviivattu, Simo, miten göbbelsläistä uutisointia!

 :facepalm: :facepalm: :facepalm: Helsingin Sanomille. Ja minä en voi muuta, kuin  :'(

Muoks. Meni kunnia vain Simolle, vaikka samaan prenikkaan ovat luonnollisesti oikeutetut Elmosina ja Tabula Rasa ja se yksi 20000 15000 postauksen mediaseuraaja, jonka nimeä on turha mainita kehujen yhteydessä. Jos sen hyviä viestejä alkaisi kehua, saisi itse kokoon 20000 15000 postausta vain niistä.
« Viimeksi muokattu: 06.10.2013, 11:13:57 kirjoittanut JoKaGO »
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 352
 • Liked: 20818
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #159 : 06.10.2013, 11:16:04 »
Ulkomaalaismies hoiti tilanteen Like a perheenisä.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

Parturi Perjantai 13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 857
 • Liked: 269
 • aka "Bolivar"
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #160 : 06.10.2013, 11:25:35 »
Tilaan tuomiolauselman maanantaina.  ;D
« Viimeksi muokattu: 06.10.2013, 17:10:55 kirjoittanut Pulveri »
Latin fascist.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 622
 • Liked: 14699
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #161 : 06.10.2013, 12:06:02 »
HSL:n työntekijöiltä pitäisi kieltää pippurikaasun käyttö, josta he eivät selvästi ole saaneet pätevää koulutusta. Heidän aggressiivinen tekonsa tuhosi elämäni.

 :'(

 ;D ;D ;D ;D ;D
« Viimeksi muokattu: 06.10.2013, 12:08:20 kirjoittanut Micke90 »

isomaha

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 381
 • Liked: 223
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #162 : 06.10.2013, 12:28:02 »

Yksi tarkastajista joutui saamiensa vammojen vuoksi sairauslomalle kuudeksi viikoksi.

Tossa saa jo oikeasti tulla tosi pahasti osumaa jos 6 vko sairauslomaa. Vähäisemmät ruhjeet paranee kyllä paljon nopeammin. Melko reippaasti on "perheenisä" käyttänyt väkivaltaa. Kaasusumutus on ollut kyllä 100% aiheellista jo tuon perusteella.

Gommi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 219
 • Liked: 616
 • Nuiva, vaeltava sielu
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #163 : 06.10.2013, 12:54:56 »
On kyllä tuo kertomus niin absurdi ettei ole tottakaan. Konduktööri pahoinpitelee ja myrkyttää, poliisi vie jatkopahoinpideltäväksi ja kidutettavaksi. Koko elämä pilalla, itkee iltaisin ja kysyy Jumalalta, miksi näin tapahtui.

ei tämä suomi nyt sentään mikään Brasilia ole, vaikka kerran yksi konnari otti minultakin viinat pois. Sain ne jopa takaisin noustessani junasta.
"Hienoa ajattelua, Gommi, lienet ylioppilas"
-Anonyymi kommentaattori

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 193
 • Liked: 313
 • Tampere
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #164 : 06.10.2013, 13:10:13 »
Marttyyriutta, uhriutumista, kaikkien muiden syyttelyä paitsi itsensä. Kovin paljon mahtuukin narsistisia piirteitä yhteen henkilöön.

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 505
 • Liked: 5260
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #165 : 06.10.2013, 13:40:13 »
Tässäkin keississä tarvittaisiin nyt Li Andessonia ja Dan Koivulaaksoa oikeuden sijaan.
Nämä tutkisivat asia ja toteaisivat että koska perheenisä tiesi jo ennen raitiovaunuun nousua saavansa kaasua rasistisilta ja äärioikestolaisilta tarkastajilta (Varsinkin kun äärioikeiston uhasta on jatkuvasti varoiteltu) niin tämä oli täysin oikeutettu lyömään tarkastajan kuuden viikon sairaslomalle jo ennen kaasutusta.

Lisäksi Koivulaakso ja Andersson yhtyisivät perheeisän lausuntoon että "vanhempien naisten ei pitäsi työskennellä tarkastajina" siten se muutetaan muotoon "vanhempien rasistisien ja äärioikestolaisten naisten ei pitäsi työskennellä tarkastajina".
Lausumalle löytyisi ihan faktapohjaakin, vanhemman naisen luut eivät kestä pahoinpitelyä ja hakkaamista samalla tavoin kuin nuoremman joten Helsingin liikennelaitoskin olisi suotavaa istuttaa syytettyjen penkille kun ovat vanhempia naisia palkanneet ja näin vaarantaneet ehdoin tahdoin heidän terveytensä.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Saippuakupla

 • Vieras
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #166 : 06.10.2013, 16:59:34 »
Helsingin Sanomat: Perheenisä kiisti pahoinpidelleensä lipuntarkastajia 5.10.2013

ulkomaalaissyntyinen mies => perheenisä

Yllättävää kyllä, hyysäri ja samainen toimittaja Kerkelä on kertonut taustaisuuden ja syytetyn aikaisemman pahoinpitelytuomion 4.10.2013 verkossa julkaistussa jutussa. Paperilehdessä 5.10.2013 olleesta jutusta molemmat em. tiedot ovat kadonneet.

Lainaus
HS: Raitiovaunussa kaasusumuttimella taltutettu perheenisä kiisti syytteet
4.10.2013 12:35

Syyttäjä vaatii raitiovaunussa kaasusumuttimella taltutetulle perheenisälle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Hieman yli 30-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle miehelle luettiin perjantaina syytteet järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä Helsingin käräjäoikeudessa.

[...]

Syytetty on tuomittu viime vuonna toisessa rikosasiassa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

http://www.hs.fi/kaupunki/Raitiovaunussa+kaasusumuttimella+taltutettu+perheenis%C3%A4+kiisti+syytteet/a1380851261457

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 532
 • Liked: 4422
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #167 : 06.10.2013, 17:53:57 »
Yllättävää kyllä, hyysäri ja samainen toimittaja Kerkelä on kertonut taustaisuuden ja syytetyn aikaisemman pahoinpitelytuomion 4.10.2013 verkossa julkaistussa jutussa. Paperilehdessä 5.10.2013 olleesta jutusta molemmat em. tiedot ovat kadonneet.

Kyllä se netti on tosiaankin vaarallinen paikka, niin vaarallinen että, kun siellä esitetään kaikkea ihmisvihamielistä tietoa, jota lehdissä ei ole! MOT Eli netti pitää lakkauttaa  :flowerhat:
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 721
 • Liked: 16808
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #168 : 06.10.2013, 17:55:39 »
Lainaus
Kun syytetyltä kysyttiin oikeudessa naisen vammojen synnystä, mies sa­noi, ettei vanhempien naisten pitäisi työskennellä lipuntarkastajina.

Melkoinen sankari :facepalm:
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 1447
 • Ahkera monitaituri
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #169 : 11.10.2013, 19:32:08 »
Kuinkas sitten kävikään: http://www.hs.fi/kaupunki/Perheenis%C3%A4+tuomittiin+lipuntarkastajan+pahoinpitelyst%C3%A4/a1381461690244

Lainaus
Perheenisä tuomittiin lipuntarkastajan pahoinpitelystä

HELSINGIN SANOMAT

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut perheenisän sakkorangaistukseen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä niin sanotussa lipuntarkastajan kaasusumutustapauksessa. Sakon suuruus on 330 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan lipuntarkastajalle korvauksia ansionmenetyksestä, särystä ja oikeudenkäyntikuluista yhteensä yli 1 200 euroa.

Vuosi sitten kesällä raitiovaunussa tapahtuneessa välikohtauksessa kahden lapsensa kanssa matkustanut perheenisä syyllistyi lipuntarkastajan pahoinpitelyyn. Tarkastaja käytti kaasusumutinta tilanteen rauhoittamiseksi.

Oikeuden mukaan rikoksen moitittavuutta lisäsi se, että toinen väkivaltaa kokenut lipuntarkastaja joutui käsivamman vuoksi kuuden viikon sairauslomalle ja teko kohdistui yleisissä kulkuneuvoissa työtehtäviään suorittavaan henkilöön.

Rangaistusta lieventävänä asiana oikeus katsoi, että isä oli ehkä epätavallisen voimakkaasti kiihtynyt ja tunsi epäoikeudenmukaisuutta, koska puhelimeen tilattua matkalippua ei hyväksytty.

Tapaus juontaa juurensa viime vuoden sunnuntaiseen elokuuhun. Vuonna 1981 syntynyt isä nousi lapsineen raitiovaunuun Mannerheimintiellä Sokoksen tavaratalon kohdalla hieman ennen kello yhtä.

Miehen kuulustelukertomuksessa kertoman mukaan hän näpytteli lipun valmiiksi kännykkäänsä. Tarkoituksena oli lähettää viesti heti, kun mies oli ensin saanut tuolloin 3- ja 7-vuotiaat lapset turvallisesti penkkeihin istumaan. Matkan pituus oli kolme pysäkinväliä.

Erottajan kohdalla muutamaa pysäkkiä myöhemmin raitiovaunuun astui kolme lipuntarkastajaa. Samaan aikaan mies lähetti kännykällään viestin tilatakseen matkalipun.

Kyytiin noussut miespuolinen lipuntarkastaja ei hyväksynyt miehen kertomusta, vaan sanoi, että lippu oli tilattu samaan aikaan tarkastajien noustessa raitiovaunuun.

Tämän jälkeen miehen sekä tarkastajien ja kuljettajan kertomukset eroavat osin toisistaan.

Mies ei suostunut näyttämään lipuntarkastajalle henkilöllisyystodistusta, vaan yritti lapsineen poistua seuraavalla pysäkillä raitiovaunusta sanoen, että ”matkani on jo maksettu”. Tarkastajat estivät miehen poistumisen ottamalla tämän kiinni.

Isän mukaan tarkastaja otti hänestä kiinni aggressiivisesti. Mies kertoi kuulusteluissa myös, että tilanteesta pelästyneet lapsensa itkivät ja pyysivät tarkastajaa päästämään kädet selän takana -otteen isästä.

”Sanoin tarkastajalle, että et voi tehdä näin lasteni edessä”, mies kertoi kuulusteluissa.

Yksi lipuntarkastaja oli mennyt toisen avuksi pitämään miestä kiinni ja toinen oli huolehtinut lapsista.

Oikeuden mukaan mies riuhtoi, yritti puskea päällään ja potkaisi toista lipuntarkastajista sääreen, toista käteen.

Välikohtauksesta aiheutui tarkastajalle kuuden viikon sairausloma, särkyä, mustelmia ja turvotusta. Lopulta lipuntarkastaja käytti kaasusumutinta miehen taltuttamiseksi.

Oikeudessa mies kiisti molemmat hänelle asetetut syytteet.

Oikeudessa todisteena on käytetty muun muassa raitiovaunun videotallennetta. Valvontakameran nauhalla näkyvät lipuntarkastajien, mutta eivät vastaajan riuhtomis- ja puskemisyritykset.

Videolla näkyy, kuinka mies nousi lastensa kanssa raitiovaunuun ja lapset menivät istumaan penkeille. Mies itse oli vuoroin kyykyssä ja vuoroin seisomassa kädet vapaina lasten vieressä.

Kuvatallenteen kellon mukaan mies osti kännykällään matkalipun vasta lähes viisi minuuttia sen jälkeen, kun oli noussut raitiovaunuun.

Tapaus sai laajaa huomiota sosiaalisessa media, kun mies kertoi tapahtumista Facebook-kirjoituksessaan.

Käsivamman saanut lipuntarkastaja piti pahana tilanteen jälkeistä julkista kirjoittelua, koska lipuntarkastajista tehtiin naisen mukaan hirviöitä sosiaalisessa mediassa.

Viimeinen virke kertoo kaiken oleellisen.
Suurkiihottaja Runeberg

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #170 : 11.10.2013, 19:40:37 »
Vaikuttaa että koppava mulkku sai mitä tilas
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 444
 • Liked: 11601
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #171 : 11.10.2013, 19:54:40 »
Perheenisä.
Juuri niin, tottahan tuo tietenkin.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #172 : 11.10.2013, 20:02:46 »
Perheenisä.
Juuri niin, tottahan tuo tietenkin.

Jos pitää käyttää näitä ohjailevia sanoja niin voisiko media edes käyttää termiä vittumainen perheenisä
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Rusinapulla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 1562
 • Vilttiketjun pullahalaaja
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #173 : 11.10.2013, 20:06:10 »
Lainaus
Kun syytetyltä kysyttiin oikeudessa naisen vammojen synnystä, mies sa­noi, ettei vanhempien naisten pitäisi työskennellä lipuntarkastajina.

Melkoinen sankari :facepalm:
Varmaankin tarkoitti että syytetyn isin omassa kulttuurissa ei naisten kannata työskennellä väkivallalle alttiissa ympäristössä.
"Teidän on pakko hyväksyä meidän ikivanhat perinteemme: lihakarjan teurastaminen islamilaiseen tapaan tai vaikka se, että naiset pitävät huivia. Tästä ei voi keskustella."
- H. Bahmanpour 16.9.2014 Helsingin Sanomat

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 740
 • Liked: 18635
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #174 : 11.10.2013, 20:07:47 »
Sääliksi käy noita lapsia, kun valheen ja ylimielisyyden kyljessä joutuvat kasvamaan.
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto

Saippuakupla

 • Vieras

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 740
 • Liked: 18635
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #176 : 11.10.2013, 22:59:03 »
Kuinkas sitten kävikään: http://www.hs.fi/kaupunki/Perheenis%C3%A4+tuomittiin+lipuntarkastajan+pahoinpitelyst%C3%A4/a1381461690244

Nyt tuolla "perheenisällä" on sitten kaksi pahoinpitelytuomiota.

Mihin vielä entäneekään, jos elää ja saa olla terveenä. Tiedä vaikka oppisi a) maksamaan lippunsa tai b) maksamaan tarkastusmaksut kuten muutkin maksavat. Ennusmerkit viittaavat syndroomaan kusta päässä eli sellaiseen lievempimuotoiseen psykopatiaan, jos nyt sitten lievempimuotoista psykopatiaa ei lasketa monikulttuurisuuden osaksi. Ei kai sentään lasketa?
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto

Sepelisäkki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 132
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #177 : 11.10.2013, 23:03:18 »
Lainaus
Rangaistusta lieventävänä asiana oikeus katsoi, että isä oli ehkä epätavallisen voimakkaasti kiihtynyt.

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun on tarpeeksi vihainen, niin saa lyödä ilman rangaistusta vai onko tämä jonkinlaista maahanmuuttaja-alennusta tuomiosta? Erilaiset kulttuurit ja niin poispäin...  :facepalm:

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5480
 • Radio Free Yerevan
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #178 : 11.10.2013, 23:56:56 »
Lainaus
Rangaistusta lieventävänä asiana oikeus katsoi, että isä oli ehkä epätavallisen voimakkaasti kiihtynyt.

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun on tarpeeksi vihainen, niin saa lyödä ilman rangaistusta vai onko tämä jonkinlaista maahanmuuttaja-alennusta tuomiosta? Erilaiset kulttuurit ja niin poispäin...  :facepalm:

Jos ja kun hän oli juuri jäänyt kiinni matkaliputta matkustamisesta, niin mielestäni katumus olisi ollut oikeampi reaktio kuin kiihtymys. Mutta näköjään kiihtymyksestä palkitaan. Asiakaspalvelijoiden on kai oltava erityisen varovaisia, jotta maahanmuuttajat eivät kiihtyisi "epätavallisen voimakkaasti" - mitä se sitten tarkoittaakin.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 319
 • Liked: 2081
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Vs: 2012-08-13 IS: Kaasua naamalle raitiovaunun tarkastajalta
« Vastaus #179 : 12.10.2013, 00:26:12 »
Lainaus
Rangaistusta lieventävänä asiana oikeus katsoi, että isä oli ehkä epätavallisen voimakkaasti kiihtynyt.

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun on tarpeeksi vihainen, niin saa lyödä ilman rangaistusta vai onko tämä jonkinlaista maahanmuuttaja-alennusta tuomiosta? Erilaiset kulttuurit ja niin poispäin...  :facepalm:

Ei perkele taas tätä touhua.  :facepalm: Minä kiihdyn, kun kuoliaaksiymmärtäjät kuoliaaksiymmärtävät. 330 euroa sakkoa ja 1200 euroa korvauksia, joista jälkimmäiset todennäköisesti tässäkin tapauksessa hoitaa valtiokonttori sitten joskus, on naurettavan suuruinen rangaistus tuosta riehumisesta ja kuuden viikon saikun aiheuttamisesta varsinkin aiemman väkivaltaisuuden huomioiden.

Tuon 330 euroa sakkoa voisi rangaistusasteikon ja oikeuskäytännön mukaan saada jo pelkästä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Kyseessä on suhteettoman lievä tuomio. Syyksi veikkaan tuomarien keissille saamaa FB- altistusta jo ennen käsittelyä, antipatiaa kontrolliammateissa toimivia kohtaan, rasisminpelkoa tai jopa kaikkia noita.
Play stupid games, win stupid prizes.

Tagit: