UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2012-08-15 Tanska: Lehtikolumni - Tanskan radio, islam ja integraatio  (Luettu 1537 kertaa)

akez

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 9 548
  • Liked: 26656
Berlingske-lehdessä oli Marie Krarupin (Tanskan kansanpuolue) kirjoitus.

Lainaus
Tanskan radio, islam ja integraatio

Berlingske 15.8.2012 juttu tanskaksi

Tanskan radio tulvii näinä päivinä positiivisia tarinoita islamista. Tämä johtuu radion massiivisesta Eid-juhlaan liittyvästä lähetysmäärästä. Suurin osa lähetysajasta on kritiikitontä kerrontaa islamista. Myös Politiken-lehdessä oli tällä viikolla positiivisia juttuja islamista. Esimerkiksi keskiviikkona 12.8. kerrottiin islamilaisesta deitti-sivustosta, jonka avulla muslimien oli paljon helpompaa löytää aviopuoliso. Eräs tyttö kertoi, miksi se on niin hyvä. "Lailalle on ehdoton vaatimus, että hänen tuleva puolisonsa on muslimi. Islamilla on suuri osuus elämässäni ja se on antanut minulle perustan, kuinka käyttäytyä. Haluan, että myös minun lapseni saavat saman perustan, siksi muslimimies on kaikkein vakain ratkaisu. Lisäksi islamin mukaan avioliitto ei ole pätevä, jos mies ei ole muslimi".

Lue tarkkaan uudelleen viimeinen lause: " Lisäksi islamin mukaan avioliitto ei ole pätevä, jos mies ei ole muslimi". Kyllä, pyhä muslimilaki sharia sanoo, että musliminainen voi avioitua vain muslimimiehen kanssa. Jos hän valitsee ei-muslimin, niin miehen on käännyttävä muslimiksi. Tästä on itseasiassa ollut useita esimerkkejä.

Politiken-lehden artikkeli on tietysti täysin kritiikitön tätä muita kuin muslimeja diskriminoivaa ja etäännyttävää asennetta kohtaan. On ilmeisesti täysin ok, että Tanskassa on suuri väestöryhmä, joka aktiivisesti vastustaa integraatiota ja saa tähän tukea uskonnostaan. Tosiasiassa on aivan karmaisevaa, että maassa on väestöryhmä, joka siinä määrin katselee nenänvartta pitkin uusia maanmiehiään, etteivät he halua mennä kanssamme naimisiin! Tämän pitäisi saada kaikki järkevät henkilöt toteamaan, että meillä on tässä ongelma ja argumentoimaan sen puolesta, että maahanmuutto muslimimaista lopetetaan. Nyt. Juuri nyt. Sillä mitä me teemme väestöryhmällä, joka ei HALUA integroitua.

Kuitenkaan Politiken-lehdessä ei kummastuta ja Tanskan radio jatkaa lähetyksiään islamista ilman kritiikkiä.
 
Lihavointi mun.

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 33 583
  • Liked: 75313
Danmarks radio eli DR eli sikäläinen Yle supistaa 20%:lla vuoteen 2023 mennessä. Siis viidessä vuodessa.

Ylekin vapisee. Ohjelmatyöntekijät (r.y.) otti kantaa näin:

Lainaus

YOT tuomitsee Tanskan yleisradion supistamistoimet

Tanskan yleisradioyhtiö Danmarks radio DR aikoo lakkauttaa kuudesta radiokanavastaan kolme, vähentää tv-kanavien määrän kuudesta kolmeen sekä supistaa työntekijämääriä jopa 400 henkilöllä.

Leikkausten perusteena on Tanskan hallituksen päätös vähentää yleisradioyhtiön rahoitusta 20 prosenttia vuoteen 2023 mennessä. Seuraavan kolmen vuoden aikana leikataan menoja 56 miljoonalla eurolla.

Ylen ohjelmatyöntekijät ry (YOT) pitää erittäin lyhytnäköisenä sitä, että näinä valeuutisten ja valheellisten väittämien aikoina poliittisten vaikuttajien toimesta vähennetään riippumattoman yleisradiotoiminnan rahoitusta näin kovalla kädellä.

On hyvin huolestuttavaa, jos julkisen palvelun riippumattomuutta demokraattisen yhteiskunnan tukipilarina ei haluta tukea. Tästä trendistä pitää puhua ja suunnan pitää muuttua.
https://www.rttl.fi/?x268395=396983

Mediatutkija Anu Koivunen paheksuu Höblän kolumnissaan Iltalehden kuukauden takaista pääkirjoitusta, jossa päätoimittaja Perttu Kauppinen arvostelee Ylen nykyistä rahoitusta ja asemaa julkisen palvelun mediayhtiönä, eikä mainitse Danmarks Radion (DR) eli sikäläisen yleisradion leikkauksista, että ne perustuvat nationalistiseen ja islamvastaiseen adendaan (!). Koivusen mukaan leikkausten taustalla on Tanskan porvaripuolueiden ja Tanskan kansanpuolueen (DF) allianssi, kun DF (joka ei ole hallituksessa) vaatii julkisen palvelun Danmarks Radiosta itselleen työkalua kulttuurisotaansa ("verktyg för sitt kulturkrig").

Lainaus käyttäjältä: Anu Koivunen 18.10.2018
Redan 2011 gav det dåvarande sändningsavtalet DR uppdraget att förmedla "det kristna kulturarvet", men nu skärps tonen och kristendom nämns genomgående som en central del av "det danska kulturarvet" som DR enligt det nya kontraktet bör sprida. DR förpliktigas till rapportering om sin förmedlarroll eftersom Dansk Folkeparti vill hindra projekt såsom bevakningen av den muslimska högtiden eid al-fitr 2012 vilket partiet fördömde som "tvångsmatning". Politisk detaljstyrning ökar: kontraktet förbjuder fördjupande artiklar på nätet och stipulerar att minst 48 procent av musiken i de allra populäraste radiokanalerna måste vara dansk (hur svårdefinierat det än är).

Kansanpuolue on muuttanut DR:n uutta 20-sivuista mediasopimusta sellaisella pöyristyttävällä tavalla, että DR ei enää – kuten aiemmassa sopimuksessa "integraatioon" vedoten – voisi esimerkiksi olla mukana järjestämässä muslimien Ramadanin päättymistä juhlistavia eid al-fitr -tapahtumia. "DR:n on tehtävä työtä integraation hyväksi"-kohdan korvaakin uudessa sopimuksessa kohta, jonka mukaan "DR:n on tehtävä työtä yhteisöllisyyteen, demokratian arvoihin, tasa-arvoon ja sananvapauteen perustuvan Tanskan hyväksi". Kamalaa.

Uudessa sopimuksessa mainitaan myös, että "(tanskalainen) yhteiskunta perustuu demokratiaan ja sillä on juurensa kristinuskonsa". Hirveää.

Nyt Tanskan yleisradion toimittajat "ovat kulkeneet pitkään ympäriinsä huolissaan siitä, mitä mieltä Tanskan kansanpuolue on heidän ohjelmaideoistaan." Pelottavaa. "Tuntuu poliittiselta attentaatilta."

Lainaus käyttäjältä: Anu Koivunen 18.10.2018
"Det känns som ett politiskt attentat", beskriver en DR-medarbetare situationen i en DN-intervju (10.10) och berättar om "kollegor som under lång tid gått runt och oroat sig över vad DF ska tycka om deras programidéer".

The Local: Christianity in, integration out in new guidelines for Danish public broadcaster 19.9.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: