UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2012-08-26 Espanja: Välimeren "siirtolaiset" ja Ceutan/Melillan tilanne (yhdistetty)  (Luettu 142930 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
El País raportoi "eteläisen rintaman" tilanteesta. Moni tiedemiehiä ja vähän muitakin ihmetyttävä seikka saa jutussa selityksen, alkaen ghettojen muodostumisesta.

Lainaus
"Aidan yli kiipeäminen on ilmaista, eikä minulla olisi rahaa venematkaan”

Sadat Melillan läheisiin metsiin kokoontuneet sub-saharalaiset, jotka odottavat tilaisuutta ylittää raja laittomasti, organisoituvat selviytyäkseen.

El País 26.8.2012 juttu espanjaksi

(http://ep01.epimg.net/politica/imagenes/2012/08/26/actualidad/1346007085_604768_1346007833_noticia_normal.jpg)
Siirtolaisia Gurugú vuorella lähellä Melillan rajaa

”Elämä metsässä on hyvin vaikeaa, hyvin kovaa. Lisäksi nyt on kesä. Talvella on kylmää, eikä meillä ole peitteitä. Kun sataa, saamme sateen niskaamme. Jos kenkä hajoaa, niin ei ole toista tilalle, joten joudut kulkemaan paljain jaloin, kunnes löydät uuden, todennäköisesti myös risan. Peseytyminen on vaikeaa. Voimme vain mennä kyliin ja kaataa vettä päällemme jostakin kannusta. Syömme huonosti. Nukumme huonosti. Tulemme toimeen kuka mitenkin. Ankeaa”.

Alou on 20-vuotias. Hän on elänyt 8 kuukautta avoimen taivaan alla Gurugú-vuorella (Marokko) yhdessä satojen sub-saharalaisten kera, jotka ovat varmoja onnistuvansa ylittämään laittomasti rajan Melillassa päästäkseen Espanjaan. Hän lähti omasta maastaan, Norsunluurannikolta, vuonna 2005 ja on sen jälkeen kulkenut useiden maiden kautta. ”Vanhempani kuolivat sodassa”, hän kertoo ranskaksi. ”Nyt minulla ei ole mitään, ei keinoa selvitä. Vain pikkuveli. Jätin hänet pakolaisleirille, koska hän oli hyvin nuori, vain 4-vuotias.

Alou on eräs henkilöistä, joiden johdosta lehdet kirjoittavat valtavasta hyökkäyksestä Melillan aitaa vastaan. Hän on eräs maahanmuuton kaksista kasvoista. Kun valtiot yrittävät kaikin keinoin kontrolloida maahanmuuttovirtoja, niin he, joilla on takanaan kauhistuttavia tarinoita, tuntevat kyllä pelin säännöt, mutta eivät menetä kärsivällisyyttään. Näinä päivinä he ovat hivenen hämmentyneitä. He eivät voi ymmärtää, miksi välillä Marokon viranomaiset eivät anna heidän olla rauhassa, kun taas toisinaan he saavat olla paremmin rauhassa.

Nykyään poliisien paikallaolo on jatkuvaa. ”He ovat hyvin aktiivisia”, kertoo kamerunilainen Thierry Ba. ”Marokkolaiset agentit tulevat ja etsivät meitä pitkin koko vuorta. He ovat vieneet mukanaan useita ihmisiä”. Satoja sub-saharalaisia on pidätetty viime päivien aikana kahden suuren Melillan aitaan kohdistuneen viimeviikkoisen hyökkäysyrityksen jälkeen – jollaista ei ole tapahtunut sitten vuoden 2005 – ja heidät on lähetetty Algerian rajalle.

Metsässä on sääntönsä. Henkilökohtaiset ja kollektiiviset. Se on paikka, jossa mikään ei saa mennä pieleen, jos aikoo selviytyä. Sub-saharalaiset, joista suurin osa on hyvin nuoria, noin 20 ikävuoden paikkeilla, ovat organisoituneet yksikköihin, joita he kutsuvat ghetoiksi. Ne ovat pieniä ryhmiä, joita erottaa kansalaisuus. Eräällä metsän vyöhykkeellä on eri kansallisuuksia yhdessä: yksi Norsunluurannikolta, yksi Malista, toinen Kamerunista ... Jos joku tulee maasta, jonka edustajia on vähän paikalla, voi hän liittyä toisen samanlaisen kanssa. Gurugún muissa osissa on lisää ryhmiä. Tärkeintä on, että kaikki ovat selvillä siitä, ketkä ovat omia, koska yksin ei voi selviytyä. Yllättävää on kuitenkin se yhteishenki, jonka he ovat onnistuneet luomaan näin vihamielisessä ympäristössä.

Jokaisella ghetolla on pomo. ”Yleensä hän on se, joka on ollut metsässä pisimmän aikaa”, kertovat Alou ja hänen kumppaninsa. Pomo jakaa tehtävät ja rankaisee sääntöjä rikkovia. ”Organisoimme työt. Jotkut laskeutuvat alas kyliin etsimään jotakin syötävää ja rahaa. Toiset menevät etsimään vettä, mikä on vaikea tehtävä. Jotkut menevät keräämään polttopuita ja tekevät nuotion. On kokkeja ... Jos joku käyttäytyy huonosti, niin häntä rangaistaan jollakin lisätehtävällä.” Perjantaiyönä poliisi pidätti Norsunluurannikon pomon ja vielä ei ole valittu uutta. He ovat nyt ilman päätä.

He sanovat, että ghettojen välillä ei ole ongelmia. Pomot kokoontuvat organisoimaan erilaisia yhteisiä aktiviteetteja ja ratkaisemaan välttämättömiä asioita. Myös yrityksiä ylittää raja Melillassa. ”Välillä saadaan tietää, että on tulossa rynnäkkö. Jos haluat, voit mennä mukaan, jos et, niin voit jäädä nukkumaan. Ei ole pakko mennä mukaan”, kertoo eräs heistä. Hän ei kuitenkaan halunnut puhua sen enempää heidän koordinoiduista toimistaan, eikä hän tietenkään halunnut puhua siitä, milloin seuraava yritys tehdään.

Ei ole tarkalleen tiedossa kuinka paljon heitä on metsässä. On kuitenkin arvioitu, että Gurugússa olisi ollut noin 500 henkeä, ennen kuin joukkopidätykset alkoivat. ”Noin 150 Kamerunista, noin 200 Malista, noin 100 Guinea-Conakrystä, noin 60 Norsunluurannikolta; parikymmentä Gambiasta; noin 15 Nigeristä ..., kertoi yksi Aloun tovereista. Hän varoittaa kuitenkin, että laskelma on vanha. Jotkut oleskelevat kuukausia Gurugússa. Toiset väittävät olleensa paikalla 2-3 vuotta, mutta pätkissä. He viettävät jonkin aikaa Rabatissa ollakseen rauhassa jonkin aikaa ja tienatakseen rahaa hanttihommia tekemällä.

Heidän kanssaan on vaikea puhua konkreettisesta ajasta tai luvuista. Sama tapahtuma, joka joillekin tapahtui seitsemältä aamulla, sattui toisille kello kymmenen aikoihin. Heiltä menee pitkä aika miettiä, kuinka vanhoja he ovat, ja he voivat sanoa jonkun luvun yhtenä päivänä ja toisen luvun seuraavana päivänä. He eivät voi ymmärtää eurooppalaisten lehtimiesten intoa kvantifioida kaikkea. Heille aika vain kuluu ja piste. Sen he tietävät, että heidän on oltava varuillaan kaikkien äänien ja liikkeen vuoksi aamunkoitosta lähtien, sillä millä hetkellä tahansa voivat ilmaantua poliisit, jotka tietävät aivan hyvin, missä – toisaalta ei niin erityisen hyvin piilotettu - leiri sijaitsee. Torstaina poliisit pidättivät useita henkilöitä ja veivät mukanaan heidän muonatarvikkeensa ja huopansa. ”Joudumme nukkumaan tässä, paljaalla maalla”, sanoi Alou. ”Tai etsimme jonkin pahvinpalan tuolta”, hän lisäsi katsellen eräänlaista kaatopaikkaa, jossa oli monia melkein hajonneita laatikoita.

Elämä on kietoutunut mahdollisten marokkolaisten agenttien ilmestymisen ympärille. Rauhallisina aikoina he laskeutuvat alas kyliin kerjäämään, tonkimaan roskia ja he pelkäävät silloin vähemmän, että heidät havaitaan. ”Nyt kuitenkin tilanne on valitettava”, kertoo kamerunilainen Thierry Ba. He viettävät suurimman osan päivästä piilossa. Yllätyn kohdatessani yhden heistä keskellä rinnettä kauhu kasvoillaan, kun ryhmä agentteja tekee etsintää Gurugún toisella sivustalla. ”Näinä päivinä tapaa hyvin traumatisoituneita henkilöitä, jotka tuskin pystyvät nukkumaan näin monien henkilöiden pidätysten jälkeen”, kertoo Alou.

Tilanteet vaihtelevat paljon. Alou esimerkiksi on päättänyt päästä Eurooppaan keinolla millä hyvänsä ja kertoo, että ei aio luopua tavoitteestaan. Talouskriisi on hänelle samantekevää. Hän luottaa siihen, että voi tehdä jotakin työtä, jota eurooppalaiset eivät halua tehdä. ”Tiedän, että on afrikkalaisia, jotka palaavat, mutta heillä on ollut jo mahdollisuutensa. Haluan saada oman mahdollisuuteni”. Hänellä ei ole perhettä Norsunluurannikolla, paitsi pikkuveli, eikä hän aio palata. Nahum 22 v. malilainen sanoo, että hänen ainoa työnsä on “yrittää ylittää raja”, eikä hän aio lähteä pois. Hän vakuuttaa, että jos hänet pidätetään, niin hän palaa takaisin.

Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin. Mutta en voi. Poliisi vei laukkuni, jossa olivat kaikki tavarani, eikä minulla ole enää passia”. Toiset sanovat, että heillä ei ole rahaa paluumatkaan, eikä keinoa saada sitä.

Melkein kaikki ovat yrittäneet ylittää rajan useita kertoja tämän vuoden aikana. Välillä he yrittävät meren kautta, mutta ennen kaikkea he yrittävät aidan kautta. "Aidan yli kiipeäminen on ilmaista, eikä minulla olisi rahaa venematkaan", selittää eräs heistä. Monet väittävät onnistuneensa pääsemään Espanjan maaperälle, mutta sanovat Guardia Civilin laittaneen heidät palaamaan takaisin rajan yli. Espanjan viranomaiset kiistävät tämän jyrkästi ja vakuuttavat, että kaikki ne, jotka jo ovat Melillassa siirretään välittömästi poliisin huostaan tai maahanmuuttajien väliaikaiseen vastaanottokeskukseen (CETI, al Centro de Estancia Temporal de Inmigrantes).

Sub-saharalaiset eivät kansoita vain Gurugúa. Heitä on myös kauempana rajasta olevilla vuorilla. Monet ovat kerääntyneet metsiin lähelle Afran kylää Nadorin lähistölle. Alou ja hänen toverinsa kertovat, että he ovat eräänlaisessa takalinjan tukikohdassa. ”Jotkut ovat loukkaantuneita, eivätkä kykene pakenemaan poliisia, joten he ovat siellä kunnes toipuvat”, selittää Thierry Ba. On myös niitä, jotka pakenevat noihin metsiin kun poliittinen paine Gurugússa on hyvin voimakasta. Riippumatta siitä, ovatko he kauempana vai lähempänä rajaa, niin kaikilla on sama tavoite: Melilla. ”Muista en tiedä, mutta minä olen varma, että joku päivä onnistun”, sanoo Alou. ”Inshalá”. Jos Jumala sallii.

... että sellasta "maahanmuuttoa".

EDIT typo
EDIT2 täydennetty tekstiä lisäämällä toiseksi viimeinen kappale, joka oli aiemmasta versiosta pudonnut pois.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 396
 • Liked: 1077
 • Kollaa Kestää
Hyyin kirjoitettu. Espanjan siirtokunnat Afrikan puolella ovat ennenkin toimineet loikkauspaikkana laittomille siirtolaisile.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 076
 • Liked: 17777
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***
”Organisoimme työt. Jotkut laskeutuvat alas kyliin etsimään jotakin syötävää ja rahaa. Toiset menevät etsimään vettä, mikä on vaikea tehtävä. Jotkut menevät keräämään polttopuita ja tekevät nuotion. On kokkeja ... Jos joku käyttäytyy huonosti, niin häntä rangaistaan jollakin lisätehtävällä.” Perjantaiyönä poliisi pidätti Norsunluurannikon pomon ja vielä ei ole valittu uutta. He ovat nyt ilman päätä.
***

Sellaista "työtä". En tiennytkään, että sitä sanotaan etsimiseksi nykyään.

op

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 325
Ymmärränkö oikein? Eli porukkaa pidetään kovasti aitojen ulkopuolella, mutta jos onnistuvat tunkeutumaan sisälle niin otetaan vastaan? Eikö olisi helpointa heittää vaan takaisin aidan toiselle puolelle? "Julmaa" juu, mutta jos tällä meiningillä jatketaan niin lopulta niitä ei heitetä takaisin vaan sen sijaan johonkin maakuoppaan...

Cicero

 • Vieras
Ei raja ole kovin vaikeaa miinoittaa ja miehittää sotilailla, joilla on lupa ampua. Muutama uhri varmasti tulisi, kun ensimmäiset tulijat eivät ymmärtäisi suunnanmuutosta suhtautumisessa laittomaan maahanmuuttoon, mutta ensinnäkin se olisi täysin oikeutettua ja toiseksi uhreja tulee paljon enemmän jo nykyään pelkästään laittomien maahanmuuttajien yrityksissä purjehtia Etelä-Euroopan maihin veneillään - joka sekin kyetään tietenkin estämään samantapaisilla keinoilla, eli sotalaivoilla ja tykkiveneillä.

Kyse on vain poliittisesta tahdosta ja valmiudesta. Francon aikoina ongelma olisi ratkaistu nopeasti.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 870
 • Liked: 19242
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

ElenaDaylights

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 282
 • Liked: 325
Joskus kyynisyyteni ärsyttää itseänikin, mutta pakko on sanoa jotain kun sen aika on :

Lainaus
Elämä metsässä on hyvin vaikeaa, hyvin kovaa. Lisäksi nyt on kesä. Talvella on kylmää, eikä meillä ole peitteitä. Kun sataa, saamme sateen niskaamme. Jos kenkä hajoaa, niin ei ole toista tilalle, joten joudut kulkemaan paljain jaloin, kunnes löydät uuden, todennäköisesti myös risan. Peseytyminen on vaikeaa. Voimme vain mennä kyliin ja kaataa vettä päällemme jostakin kannusta. Syömme huonosti. Nukumme huonosti. Tulemme toimeen kuka mitenkin. Ankeaa”.

Ilmeellistä. Miehet jotka tulevat viidakkokylien kupeesta ovat luonnon armoilla nyt? Okei, ei ole pakkasia päiväntasaajalla mutta korvattakoon ne yöllisillä villipedoilla. Ja Äijät tupakoi nuotiolla kengättömien lasten seikkaillessa keskenään skorpionien ja käärmeiden keskellä sillä välin kun akat kulkevat masu pystysssä kilometrien päähän hakemaan likaista vettä perheelleen. Melko reilua,
« Viimeksi muokattu: 27.08.2012, 23:08:02 kirjoittanut ElenaDaylights »
hei punakommarit, minkä kenttäoikeuden päätöksellä? mehän ollaan metsässä!

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 908
 • Liked: 2850
Olisko siinä syntyvyydensäännöstelyssäkin jotain ideaa, jolloin näitä ylijäämäihmisiä ei syntyisi näin paljon? Lienee kai jokaiselle selvää, ettei tuollaista siirtolaisuutta länsimaat tarvitse.

Nuutti Hyttinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 560
 • Liked: 307
 • PS, Helsinki, 1. varavaltuutettu
  • kotisivuni
Yllättävää on kuitenkin se yhteishenki, jonka he ovat onnistuneet luomaan näin vihamielisessä ympäristössä.

Jokaisella ghetolla on pomo. ”Yleensä hän on se, joka on ollut metsässä pisimmän aikaa”, kertovat Alou ja hänen kumppaninsa. Pomo jakaa tehtävät ja rankaisee sääntöjä rikkovia. ”Organisoimme työt. Jotkut laskeutuvat alas kyliin etsimään jotakin syötävää ja rahaa.

Organisoidutaan yhdessä ryöstelemään, kun capo käskee.

Lainaus
Alou on 20-vuotias. Hän on elänyt 8 kuukautta avoimen taivaan alla Gurugú-vuorella (Marokko) yhdessä satojen sub-saharalaisten kera, jotka ovat varmoja onnistuvansa ylittämään laittomasti rajan Melillassa päästäkseen Espanjaan. Hän lähti omasta maastaan, Norsunluurannikolta, vuonna 2005 ja on sen jälkeen kulkenut useiden maiden kautta. ”Vanhempani kuolivat sodassa”, hän kertoo ranskaksi. ”Nyt minulla ei ole mitään, ei keinoa selvitä. Vain pikkuveli. Jätin hänet pakolaisleirille, koska hän oli hyvin nuori, vain 4-vuotias. -- Tilanteet vaihtelevat paljon. Alou esimerkiksi on päättänyt päästä Eurooppaan keinolla millä hyvänsä ja kertoo, että ei aio luopua tavoitteestaan. Talouskriisi on hänelle samantekevää. Hän luottaa siihen, että voi tehdä jotakin työtä, jota eurooppalaiset eivät halua tehdä. ”Tiedän, että on afrikkalaisia, jotka palaavat, mutta heillä on ollut jo mahdollisuutensa. Haluan saada oman mahdollisuuteni”. Hänellä ei ole perhettä Norsunluurannikolla, paitsi pikkuveli, eikä hän aio palata.


Jampalla on orpo pikkuveli, jonka hän hylkäsi pakolaisleirille paetakseen itse Eurooppaan paremman elämän perässä? Niin sitä pitää, kunnon opportunisti!  :facepalm: Onko tämäkin sitä yhteishenkeä, jota toimittaja mainostaa?

Lainaus
Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin. Mutta en voi. Poliisi vei laukkuni, jossa olivat kaikki tavarani, eikä minulla ole enää passia”. Toiset sanovat, että heillä ei ole rahaa paluumatkaan, eikä keinoa saada sitä.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Perheensä hylkääjä taisi saada ansionsa mukaan. Ainakin omalla kohdalla sääli kohdistuu jampan vaimoon ja lapseen, ei häneen itseensä.
"Toimeentulotukea voi hakea, kantaväestökin, ihan suullisella hakemuksella. Suullinenkin ilmaisu on hakemus. Tätä ei ymmärretä."
–Soile Syrjäläinen (sd.), Lieksan sosiaalijohtaja, Uusi Suomi 12.2.2014

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 870
 • Liked: 19242
Yllättävää on kuitenkin se yhteishenki, jonka he ovat onnistuneet luomaan näin vihamielisessä ympäristössä.

Jokaisella ghetolla on pomo. ”Yleensä hän on se, joka on ollut metsässä pisimmän aikaa”, kertovat Alou ja hänen kumppaninsa. Pomo jakaa tehtävät ja rankaisee sääntöjä rikkovia. ”Organisoimme työt. Jotkut laskeutuvat alas kyliin etsimään jotakin syötävää ja rahaa.

Organisoidutaan yhdessä ryöstelemään, kun capo käskee.

Lainaus
Alou on 20-vuotias. Hän on elänyt 8 kuukautta avoimen taivaan alla Gurugú-vuorella (Marokko) yhdessä satojen sub-saharalaisten kera, jotka ovat varmoja onnistuvansa ylittämään laittomasti rajan Melillassa päästäkseen Espanjaan. Hän lähti omasta maastaan, Norsunluurannikolta, vuonna 2005 ja on sen jälkeen kulkenut useiden maiden kautta. ”Vanhempani kuolivat sodassa”, hän kertoo ranskaksi. ”Nyt minulla ei ole mitään, ei keinoa selvitä. Vain pikkuveli. Jätin hänet pakolaisleirille, koska hän oli hyvin nuori, vain 4-vuotias. -- Tilanteet vaihtelevat paljon. Alou esimerkiksi on päättänyt päästä Eurooppaan keinolla millä hyvänsä ja kertoo, että ei aio luopua tavoitteestaan. Talouskriisi on hänelle samantekevää. Hän luottaa siihen, että voi tehdä jotakin työtä, jota eurooppalaiset eivät halua tehdä. ”Tiedän, että on afrikkalaisia, jotka palaavat, mutta heillä on ollut jo mahdollisuutensa. Haluan saada oman mahdollisuuteni”. Hänellä ei ole perhettä Norsunluurannikolla, paitsi pikkuveli, eikä hän aio palata.


Jampalla on orpo pikkuveli, jonka hän hylkäsi pakolaisleirille paetakseen itse Eurooppaan paremman elämän perässä? Niin sitä pitää, kunnon opportunisti!  :facepalm: Onko tämäkin sitä yhteishenkeä, jota toimittaja mainostaa?

Lainaus
Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin. Mutta en voi. Poliisi vei laukkuni, jossa olivat kaikki tavarani, eikä minulla ole enää passia”. Toiset sanovat, että heillä ei ole rahaa paluumatkaan, eikä keinoa saada sitä.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Perheensä hylkääjä taisi saada ansionsa mukaan. Ainakin omalla kohdalla sääli kohdistuu jampan vaimoon ja lapseen, ei häneen itseensä.


Tämä lienee sitä afrikkalaista yhteisöllisyyttä, josta meidän kuulemma tulisi ottaa oppia.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
Itse Mestari on kirjoittanut aiheesta jo vuosia sitten:

http://www.halla-aho.com/scripta/ceuta_melilla_ja_suvaitsevainen_vastuunpakoilu.html

Mielenkiintoinen kirjoitus Jussi Halla-aholta. Tilanne lienee nyt aika sama kuin tuon jutun kirjoittamisajankohtana vuonna 2005. El Paísin jutussa nimittäin viitataan siihen, että edellisen kerran nykyisiä vastaavia rynnäköitä tehtiin juuri vuonna 2005. Lisäksi koko "ihmisoikeus"-problematiikka saattaa olla edelleenkin täysin sama.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 14932
Itse Mestari on kirjoittanut aiheesta jo vuosia sitten:

http://www.halla-aho.com/scripta/ceuta_melilla_ja_suvaitsevainen_vastuunpakoilu.html

Mielenkiintoinen kirjoitus Jussi Halla-aholta. Tilanne lienee nyt aika sama kuin tuon jutun kirjoittamisajankohtana vuonna 2005. El Paísin jutussa nimittäin viitataan siihen, että edellisen kerran nykyisiä vastaavia rynnäköitä tehtiin juuri vuonna 2005. Lisäksi koko "ihmisoikeus"-problematiikka saattaa olla edelleenkin täysin sama.

Aivan, seitsemän vuotta on kulunut, eikä "suvaitsevaisto" ole oppinut niin yhtään mitään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 189
 • Liked: 6033
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Espanja tuskin suostuu Ceutaa ja Melillaa luovuttamaan Marokolle. Mutta eikö kaupungeille voitaisi antaa juridinen status, joka virallisesti estäisi aidan yli sisään kaupunkeihin päässeiden loikkareiden matkan Manner-Espanjaan? Jokin vapaavaltio tms tyyliin Macao tai Hong Kong?
And madness and despair are a force.

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 790
 • Liked: 1009
 • Etnitön
Lainaus
”Nyt minulla ei ole mitään, ei keinoa selvitä. Vain pikkuveli. Jätin hänet pakolaisleirille, koska hän oli hyvin nuori, vain 4-vuotias."

Herrasmiehiä selvästi. Perhe jätetään leireille, jotta itse päästäisiin elämän makuun hölmölässä.
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

Soromnoo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 570
 • Liked: 290
Lainaus
Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin. Mutta en voi. Poliisi vei laukkuni, jossa olivat kaikki tavarani, eikä minulla ole enää passia”. Toiset sanovat, että heillä ei ole rahaa paluumatkaan, eikä keinoa saada sitä.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Perheensä hylkääjä taisi saada ansionsa mukaan. Ainakin omalla kohdalla sääli kohdistuu jampan vaimoon ja lapseen, ei häneen itseensä.

Tuossahan on hyvin tiivistettynä nykypäivän "pakolaisuuden" todellinen laita.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
^ Siinäpä se. Täällä annetaan aivan väärää viestiä noihin lähtömaihin hyysäämällä kaikkia tänne pääseviä ja antamalla näiden vielä valittaa eri oikeusistumissa vaikka hamaan tappiin asti. Päättäväisempi ja määrätietoisempi toiminta välittäisi oikean viestin: ei kannata lähteä tänne onnea onkimaan, kun se löytyy jo omasta kotimaasta. Samalla säästettäisiin monia ihmishenkiä, kun typerät riskit eivät enää kannattaisi.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 179
 • Liked: 6684
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
^ Siinäpä se. Täällä annetaan aivan väärää viestiä noihin lähtömaihin hyysäämällä kaikkia tänne pääseviä ja antamalla näiden vielä valittaa eri oikeusistumissa vaikka hamaan tappiin asti. Päättäväisempi ja määrätietoisempi toiminta välittäisi oikean viestin: ei kannata lähteä tänne onnea onkimaan, kun se löytyy jo omasta kotimaasta. Samalla säästettäisiin monia ihmishenkiä, kun typerät riskit eivät enää kannattaisi.

Lakimiesten mahdollisimman muhkea tilipäivä on eurooppalaisen "vasemmiston" ja "oikeiston" yhteinen päämäärä. Pääpäämäärä. Tätä tukee "puolueeton" virkamiehistö ja media. Täytyisi vetää vessa jo kiireesti eikä se vaitettavasti onnistu ennen kuin talous romahtaa.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 641
 • Liked: 6989
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Sisukasta yrittämistä, perillä onkin mukava nojata taikaseinään.
Kauanko uupumuksesta toipuminen kestää, se on vain kuluvan ajan kysymys.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 742
 • Liked: 68061
Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin.

Työpaikka Malissa on pahempaa kuin kuolema.

Lainaus
Mohamed on perheensä vanhin poika, ja isän kuoleman jälkeen hänelle lankeaa velvollisuus matkustaa Eurooppaan tienaamaan perheelle elantoa. Alkaa monivuotinen odysseia Maghrebin toivorikkaiden siirtolaisten kulkureiteillä: Mohamed karkotetaan useita kertoja Marokosta takaisin Algeriaan; hän matkustaa veneellä kohti Kanarian saaria; vene uppoaa ja hänet lennätetään takaisin Maliin. Ja vaikka hän ei alunperinkään olisi halunnut matkalle lähteä, ei hänellä edelleenkään ole vaihtoehtoa. Niinpä hän nöyryytettynä ja rahattomana lähtee jälleen matkaan, ja tässä vaiheessa myös me katsojat pääsemme mukaan.

[...]

Fassbender kertoo, että Mohamed lukuisten yritysten jälkeen lopulta palannut Maliin ja työskentelee siellä bussinkuljettajana.
2011-09-28 Maailman Kuvalehti: Paperiton ei ole laiton
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 082
 • Liked: 9896
 • Minun Suomeni on oranssi ja siinä on pieniä reikiä
Lainaus
Fassbender kertoo, että Mohamed lukuisten yritysten jälkeen lopulta palannut Maliin ja työskentelee siellä bussinkuljettajana.

Ihan tuli tippa silmään kuin luin tuon kohdan.  :flowerhat:

Mohamed on länsimaiden riistävän siirtolaispolitiikan uhri. Hän elämänsä ei ole elämisen arvoinen, sillä Malissa hän joutuu tekemään työtä. Velvollisuutemme on päästää hänet taikaseinämme ääreen.

Työtä tekevänä suomalaisena olen sitä mieltä, että kaikki työhaluttomat malilaiset bussikuskit olisi otettava tänne lorvimaan.
Suomi 100-vuotta juhlakirja uhkaa jo valmistua ja deadlinen ylittyminen näkyy sisällön tasossa

https://valkoinenkirja.files.wordpress.com/2019/12/valikko2.pdf

Lue odotettu kirjauutuus, josta ei löydy vihapuhetta edes rivien välistä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 742
 • Liked: 68061
Lääkärit ilman rajoja -järjestö lopettaa Marokon projektinsa vastalauseena sille, että Espanjan ja Marokon poliisi estää väkivalloin laittomien siirtolaisten pääsyn Euroopan maaperälle Ceutaan ja Melillaan.

Lainaus
"The Moroccan and Spanish authorities must take immediate and drastic measures to ensure that their security forces do not commit abuses against sub-Saharan migrants," the MSF report said. It also cited some of the hundreds of women it said had been raped while being trafficked to Morocco. "The number of people we have treated due to violence has seen a big rise since mid-2012," said Sergio Martin, director of MSF's programmes in Morocco. At the same time, "there are more mass attempts to scale the fence and we can observe that the immigrants are more desperate to try and cross."
The Local: Doctors slam attacks on immigrants 13.3.2013
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Cicero

 • Vieras
Lääkärit ilman rajoja -järjestö lopettaa Marokon projektinsa vastalauseena sille, että Espanjan ja Marokon poliisi estää väkivalloin laittomien siirtolaisten pääsyn Euroopan maaperälle Ceutaan ja Melillaan.

Lainaus
"The Moroccan and Spanish authorities must take immediate and drastic measures to ensure that their security forces do not commit abuses against sub-Saharan migrants," the MSF report said. It also cited some of the hundreds of women it said had been raped while being trafficked to Morocco. "The number of people we have treated due to violence has seen a big rise since mid-2012," said Sergio Martin, director of MSF's programmes in Morocco. At the same time, "there are more mass attempts to scale the fence and we can observe that the immigrants are more desperate to try and cross."
The Local: Doctors slam attacks on immigrants 13.3.2013

Kukaan ei pakota pyrkimään laittomasti Eurooppaan. Sitten nämä naiivit hölmöt vielä kehtaavat valittaa asiasta ja syyllistää rajavalvontaa.

Minun kantani on, että laiton maahanmuutto tulee pysäyttää ja se voidaan pysäyttää. Se vain vaatii ankaria keinoja ja poliittista tahtoa. Kaikki laittomat maahantunkeutujat tulee joko pysäyttää voimatoimin itse rajoilla ja ellei tämä onnistu, niin ainakin maan sisällä tulee rikolliset etsiä ja pakolla palauttaa kotimaahansa. Ellei palautus riitä pelotteeksi ja jos muut maat kieltäytyvät vastaanottamasta omia rikollisiaan, niin silloin voimmekin leikata näiden maiden kehitysavun ja sulkea rikolliset vankiloihin kunnes heidät saadaan palautettua. Edelleen, kukaan ei pakota tunkeutumaan Eurooppaan, eikä meillä ole velvollisuutta ottaa vastaan niitä joita emme halua. Monet tunteelliset hölmöt tietenkin parahtavat kauhuissaan jos näin toimittaisiin, koska he eivät ymmärrä ikäviä realiteetteja.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 732
 • Liked: 7339
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Kuitenkin on myös sellaisia, jotka jättivät työnsä maassaan lähtien etsimään parempaa elämää ja nyt he katuvat. ”Minulla oli työpaikka Malissa, vaimo ja lapsi”, kertoo 21-vuotias Mohamed. ”Myin kaloja. Olen kyllästynyt olemaan täällä. Jos pystyisin, niin palaisin takaisin kotiin. Mutta en voi. Poliisi vei laukkuni, jossa olivat kaikki tavarani, eikä minulla ole enää passia”. Toiset sanovat, että heillä ei ole rahaa paluumatkaan, eikä keinoa saada sitä.

Mies on kansainvälinen loiseliö, ja lojaaliton eri yhteiskuntia kohtaan, ja lisäksi tyhmä. Jos Suomi ottaisi tämän kaltaisia ihmisiä tänne, vaikka pyllyjä pyyhkimään, niin ensinnäkään pyyhkimisestä ei välttämättä tulisi yhtään mitään, koska tyhmyys, ja vaikka tulisikin, niin pyyhkijä varmasti heti muuttaisi paremman palkan perässä Norjaan tai jonnekin, on koska lojaaliton kansainvälinen heinäsirkka.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
Lääkärit ilman rajoja -järjestö lopettaa Marokon projektinsa vastalauseena sille, että Espanjan ja Marokon poliisi estää väkivalloin laittomien siirtolaisten pääsyn Euroopan maaperälle Ceutaan ja Melillaan.

Yhdessä Puolan valtalehdistä oli tänään juttua Puolan presidentin aputoimista Syyrian pakolaisille. Lyhyt referaatti jutusta ...

Lainaus
Puolan presidentti tapasi tänään Syyriaa avustavat puolalaiset humanitaariset järjestöt. Puolalaisessa mediassa vedottiin apuun.

Avustusjärjestöjen PAH ja MON yhteistyön johdosta ja presidentinkanslian tuella 11.3. Turkkiin lensi sotilaskone kuljettaen 8 tonnia perustarvikkeita: lääkkeitä, huopia, henkilökohtaisia hygieniavälineitä ja pesuaineita. Nämä tarvikkeet jaettiin kaikkein suurimmassa tarpeessa oleville pakolaisille Idlibin ja Haman alueella. PAH:lta apua sai 650 perhettä. 5 sairaalaan ja neljään lääkintäpisteeseen vietiin lääkkeitä ja hygieniatarvikkeita. Operaatio oli tärkeä, sillä usein se kohdistui paikkakuntiin, jonne ei aiemmin ollut tullut vielä mitään muuta apua.

http://wyborcza.pl/1,75248,13602028,Bronislaw_Komorowski_spotka_sie_z_przedstawicielami.html

Puolalaiset avustusjärjestöt eivät vaadi, että syyrialaiset kuskataan Puolaan, eikä edes Eurooppaan. Lääkärit ilman che guevaraa taas vaatii, että elintasosiirtolaiset pitää päästää Eurooppaa, tai muuten he eivät ala. Kummalla näistä mainituista toimijoista mahtaa olla vielä mutterit tallella?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
Espanja on saanut lisää maahanmuuttajia ... mahtoivatko huutaa asylumia tullessaan?

Lainaus
14 maahanmuuttajaa tunkeutui Ceutaan ajaen poliisien päälle autolla

El País 12.9.2013 juttu espanjaksi

(http://ep01.epimg.net/politica/imagenes/2013/09/12/actualidad/1379006483_149194_1379006658_noticia_normal.jpg)
Kuva maastoautosta, jolla matkasi 14 maahanmuuttajaa

14 subsaharalaisen maahanmuuttajaryhmä onnistui torstaiaamuna ylittämään autolla Marokon raja Ceutassa ajaen samalla kummankin maan poliisien yli. Hallituslähteiden mukaan auto ajoi kaasu pohjassa ja ”pysähtymättä” kummankin raja-aseman läpi. Niiden välimatka on 200 metriä.

Tapaus sattui klo 3.00 aamulla, kun Tarajalin raja-asema – ainoa jalankulkijoille ja autoille tarkoitettu reitti Ceutan ja Marokon välillä, ja jota pitkin kulkee päivittäin 20 000 ajoneuvoa – oli täysin autio reittiä vartioivia poliiseja lukuun ottamatta.

Tummanvihreä Jeep Cherokee maastoauto ei piitannut Marokon puolella stop-liikennemerkeistä eikä nopeushidastusesteistä, vaikka ne puhkaisivat auton renkaat. Auto jatkoi silti rajan yli suurella nopeudella ilman, että Marokon santarmit, Policía Nacional tai Guardia Civil olisivat pystyneet sitä estämään.

Useat marokkolaiset poliisit jäivät auton alle ja yksi Guardia Civilin mies piti viedä sairaalaan ...

Poliisit löysivät auton hylättynä Espanjan puolelta ja he aloittivat etsinnät rajan lähimaastossa ja kaupungin keskustaan vievällä tiellä. Auton matkustajat löydettiin. He olivat paperittomia subsaharalaisia ja heidät vietiin Maahanmuuttajien tilapäiskeskukseen (Centro de Estancia Temporal de Inmigrantes (CETI)). Kahdelle heistä jouduttiin antamaan hoitoa ruhjeiden ja murtumien vuoksi. Myös auton kuljettaja ceutalainen 27 v. S. A. M. otettiin kiinni.

Rajan ylittäminen ajoneuvoilla kaasu pohjassa ja pysähtymättä on suhteellisen yleinen keino saada laittomia maahanmuuttajia Melillaan, mutta ei kuitenkaan Ceutaan, jossa ei ole sattunut vastaavaa tapausta seitsemään vuoteen. Sen sijaan on tapahtunut subsaharalaisten joukkorynnäköitä, jolloin osa on onnistunut livahtamaan rajan yli Espanja puolelle ohi kummankin maan poliisien. 

Hallituslähteiden mukaan Ceuta on kärsinyt tänä vuonna maahanmuuttopaineen kasvusta. Tammi- ja elokuun välillä on otettu kiinni 874 maahanmuuttajaa, kun luku vastaavalla jaksolla viime vuonna oli 393. Ceutassa yleisin paperittomien ulkomaalaisten tuloreitti kulkee meritse, sillä rajamaasto ei ole yhtä helposti läpäistävissä kuin Melillassa ja 6,10 metriä korkea aita tekee läpitulon hankalaksi.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 465
 • Liked: 6392
 • Punavihreäkriittinen
http://www.liveleak.com/view?i=be4_1379458003
Lainaus
Around 300 sub-Saharan migrants tried to jump the fence of Melilla on 6:30 am on Tuesday and about 100 have succeeded, according to reports from the Government Office. While some of the immigrants climbed the wall, others threw objects at border guards that were trying to stop them. Six guards were treated for minor injuries and an immigrant suffered a broken leg after falling from the fence and was transferred to the Hospital of Melilla.

 While some of the immigrants climbed the wall, others threw objects at border guards that were trying to stop them, the government said.

 Spain has two enclaves in Morocco, Ceuta and Melilla.

 The migrants were taken to an internment center where Spain attempts to establish their identity and nationality. Depending on treaties between Spain and the country of origin of each immigrant, some are repatriated and others are allowed into Spain.

 Many of the migrants enter Melilla - where Spain reinforced the perimeter wall a few years ago - with no documentation.

 Every year thousands of African immigrants try to reach Spanish and Italian territory on small rafts, and there are rescues and drownings almost every week.
Aika kova vilinä käy tuossa videolla...
« Viimeksi muokattu: 19.09.2013, 19:31:23 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
All we're really doing is just fighting the clock, and it always wins.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
Depending on treaties between Spain and the country of origin of each immigrant, some are repatriated and others are allowed into Spain.

Toi on virhe, joka ylläpitää tuota trafiikkia. Jokainen systemaattisesti takaisin, niin johan alkaisi aidan yli pyrkijöiden määrä vähenemään, kun paraatihousujen tärveleminen piikkilanka-aidalla kiipeillessä osoittautuisi täydeksi ajanhaaskuuksi.

Finka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 664
 • Liked: 972
Espanja on saanut lisää maahanmuuttajia ... mahtoivatko huutaa asylumia tullessaan?

Lainaus
14 maahanmuuttajaa tunkeutui Ceutaan ajaen poliisien päälle autolla

El País 12.9.2013 juttu espanjaksi


Kai voitaisiin sen verran avustaa Espanjaa, että lahjoitettaisiin kunnon betoniporsaita rajoille. Niiden läpi puikkelehtiminen ei isommalla vauhdilla onnistu.
“On helppoa olla silmiinpistävän ’myötätuntoinen’, jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset.”-Murray Rothbard

Mohammed Al-gazzaz: "Iraqis and Finns have never met in thoughts, culture and religions. There is huge gap between them and it will never go away. I'm talking in general ofcourse there is exception" -FB:RHC

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 732
 • Liked: 7339
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kai voitaisiin sen verran avustaa Espanjaa, että lahjoitettaisiin kunnon betoniporsaita rajoille. Niiden läpi puikkelehtiminen ei isommalla vauhdilla onnistu.

Nimenomaan betoniporsaita, jos vaikka olisi rauhanuskoisia joukossa mukana.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 23702
Tuossa aiemmin oli jo juttua tästä rynnäköstä. El País kertoo asiasta näin ...

Lainaus
Kaksi maahanmuuttajarynnäkköä rajan yli Ceutassa ja Melillassa

Noin 200 subsaharalaista ryntäsi kahdessa kaupungissa virkavallan ohi

El País 17.9.2013 juttu espanjaksi

(http://ep00.epimg.net/politica/videos/2013/09/17/actualidad/1379402066_665245_08896600_fotograma_2.jpg)

Yli puoli tuhatta subsaharalaista kokoontui varhain tiistaina Ceutan ja Melillan porteille aikomuksenaan tunkeutua Espanjan alueelle. Melkein 200 henkilöä onnistui pääsemään tavoitteeseensa poikkeuksellisessa joukkorynnäkössä kummankin kaupungin aidoille, eräät karjuen “viva España” ja kiittäen jumalaa. Yli sata tuli Melillan aidan yli ja 91 tuli uimalla Ceutan rannalle Tarjalin kohdalla.

Rabatin rajapoliisi ilmoitti Ceutan viranomaisille klo 5.30, että hyvin runsaslukuinen joukko subsaharalaisia on tulossa aidan suuntaan. Virallisen arvion mukaan heidän määränsä oli 300-400 henkeä. Näistä Marokon santarmit onnistuivat saamaan kiinni valtaosan. Samaan aikaan Guardia Civil suojeli Ceutan rantaa. Espanjan puolelle onnistui uimaan 91 maahanmuuttajaa kiertäen maiden vesialueiden välillä olevan 200 metrin pitkän aallonmurtajan. Hyvällä säällä matka on melko helppo kulkea uimalla ja eilen se oli erityisen helppoa laskuveden takia. Tämän johdosta Ceutan hallinto haluaa pidentää aallonmurtajaa.   

(http://ep00.epimg.net/politica/videos/2013/09/17/actualidad/1379402066_665245_44181500_fotograma_2.jpg)
Ryhmä subsaharalaisia rantautumassa Ceutaan

Terveysviranomaiset perustivat yhdessä Punaisen ristin kanssa hätäpisteen. Vaikka eri henkilöitä jouduttiin hoitamaan hypotermiaoireiden takia, niin ketään ei jouduttu viemään sairaalaan.

Tuntia myöhemmin, klo 6.30, sankka joukko paperittomia eteni Melillan aidalle. Kaksi tuntia poliisien kanssa kestäneiden yhteenottojen aikana yhteensä 300 hyökkääjästä noin 100 onnistui pääsemään Espanjan maaperälle. Hyökkäyksen jälkeen - kaikkein ketterimmät kapusivat kolmen samansuuntaisen 7 metriä korkean aidan yli - useat heistä pakenivat kohti kaupungin katuja poliisien takaa-ajamina ja jotkut heistä onnistuivat piiloutumaan.

Guardia Civil yritti torjua miesten ja naisten massaa klo 9.00 asti aamulla. Melillan hallinnon mukaan kyse oli väkivaltaisesta hyökkäyksestä. ”Hyökkääjät onnistuivat repimään raja-aidan täysin alas ja he tulivat hyvin väkivaltaisina heitellen esineillä virkavaltaa, joka yritti torjua hyökkäystä”, kerrottiin hallintolähteistä. Seitsemän Guardia Civilin agenttia loukkaantui lievästi ja yksi subsaharalainen vietiin sairaalaan katkenneen jalan takia.

Ceutan hallinnon edustaja Francisco Antonio González yhdistää massiivisen hyökkäyksen kesän loppuun, jolloin laitonta maahanmuuttoa on runsaimmillaan. Kesän loppu on sesongin huippukausi joka vuonna. ”Mafiat [jotka hoitavat paperittomien matkan kotimaistaan Espanjan rajalle] synnyttävät tilanteen, koska ne lopettavat bisneksensä kesän lopussa”, kertoi González medialle. Espanjan pakolaisapukomission CEAR’in (la Comisión Española de Ayuda al Refugiado) pääsihteeri Estrella Galán puhuu Marokon viranomaisten tekemien ihmisoikeuksien ”jatkuvien loukkausten” aiheuttamasta ”epätoivosta”. Subsaharalaiset viettävät ”kuukausia” Marokossa odotellen tilaisuutta rynnäkköön.

(http://ep01.epimg.net/politica/imagenes/2013/09/17/actualidad/1379402066_665245_1379412220_sumario_normal.jpg)
Repeytynyttä aitaa korjataan Melillassa

Laittomien maahanmuuttajien tulva on viime päivinä täyttänyt ääriään myöten maahanmuuttajien tilapäiset säilöt sekä Ceutassa että Melillassa. 512-paikkaiseen Ceutan säilöön on majoitettu 700 henkeä. Melillassa tavallinen kapasiteetti, 480 paikkaa, on ylitetty kaksinkertaisesti. Keskuksessa on 900 paperitonta. Puolet heistä on majoitettu telttoihin keskuksen piha-alueelle. 

Melillassa rynnäkkö vahingoitti kolmesta aidasta koostuvaa suojarakennelmaa. Ulommainen tavallinen aita korjattiin maanantaina. …
(…)

Kyse on ensimmäisestä hyökkäyksestä Melillan aitaa vastaan viime viikkoina, joiden aikana alueella on ollut suhteellisen rauhallista, vaikka jatkuvasti tehdään havaintoja maahanmuuttajaryhmistä, jotka odottelevat Gurugú-kukkulalla tilaisuuttaan tunkeutua Espanjaan. Ceutaan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana tulleiden maahanmuuttajien määrä on kasvanut edellisen vuoden 7 ensimmäiseen kuukauden jaksoon verrattuna 250 prosenttia. Hallituksen edustaja on myöntänyt, että maahanmuuttopaine, josta alue kärsii, on ”syklistä”. Tällä hetkellä noin 600 henkeä odottaa Ceutan ympäristössä tilaisuutta rynnäkköön. Ja noin sata Melillassa.
(…)

Videolla tulevat aidan yli kuin muurahaislauma.

Tagit: välimeri