Kirjoittaja Aihe: 2012-08-26 Espanja: Välimeren "siirtolaiset" ja Ceutan/Melillan tilanne (yhdistetty)  (Luettu 134800 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 989
 • Liked: 22412
Maahanmuuttajat ovat taas yrittäneet muuttaa Melillaan ja edelleen Eurooppaan. Jutussa video afrikkalaisten organisoidusta rynnäkköyrityksestä, joka tällä kertaa veti vesiperän.

Lainaus
Noin 1 000 maahanmuuttajaa aikoi ylittää aidan Melillassa

Paperittomat suunnistivat kahtena rinnakkaisena ryhmänä Gurugúlta kohti rajaa. Guardia Civil esti yrityksen. Kohti Espanjaa jonossa.

El País 17.12.2013 juttu espanjaksi

(http://ep00.epimg.net/politica/videos/2013/12/17/actualidad/1387294869_662367_60955600_fotograma_6.jpg)

Kansainvälisen maahanmuuttajien päivän aattona noin 1 000 subsaharalaista pääsi uutisiin yrittäessään ylittää Marokon ja Espanjan välinen aita Melillassa. Guardia Civilin mukaan yöllä noin klo 22.30 kaksi pitkää jonoa lähestyi raja-aluetta. Ne laskeutuivat Gurugú-vuorelta, jossa eri Afrikan maista tulevat miehet ja naiset tapaavat majailla kehnoissa asumuksissa ja heidän aikeenaan oli päästä Espanjan alueelle ja siten EU:hun.

Marraskuun 20. päivänä Guardia Civil esti myös noin tuhannen henkilön yrityksen ylittää aita. ”Marokon pohjoisosassa on paljon rajan ylittämistä yrittäviä henkilöitä, yrityksiä on jatkuvasti”, kertoi Andalucía Acoge (Andalusia vastaanottaa) kansalaisjärjestön pääsihteeri Mikel Araguas. ”He tulivat maistaan jo kauan sitten ja he yrittävät rajanylitystä, koska heillä ei ole vaihtoehtoja. He eivät voi palata. Marokko ei tule palauttamaan heitä takaisin maihinsa, eikä heitä voida pyyhkiä pois kartalta”. 

Havaittuaan ensimmäiset kulkijat Guardia Civil käynnisti protokollan mukaisen toiminnan marokkolaisten kanssa. Käyttöön otettiin tunkeutumisen vastaiset osastot sekä infrapunalaitteilla varustettu helikopteri, josta kulkue videoitiin paperittomien aidalle pääsyn estämiseksi. Klo 03.00 aamulla paperittomat palasivat takaisin kohti Marokon sisäosia ja Guardia Civil oli estänyt näiden tuhannen aidan ylitystä aikoneen henkilön pyrkimykset.

”Tämä epäonnistunut yritys osoittaa jälleen kerran tähän kaupunkiin kohdistuvan valtavan muuttopaineen”, toteaa autonomisen kaupungin hallituksen delegaation antama tiedote, jossa kehotetaan lisäämään kontrollivälineitä, joiden joukossa ovat aitaan kiinnitetyt terät. Ne ovat olleet tiukan poliittisen ja yhteiskunnallisen keskustelun kohteena. Hallituksen Melillan delegaatin Abdelmalik El Barkanin mukaan maahanmuuttopaine ei ole ainoastaan Melillaa koskeva huolenaihe, vaan se koskee koko EU:ta, jonka jäsenmaihin valtaosa aitaa ylittämään pyrkivistä maahanmuuttajista aikoo suunnata. 

Barkani on pyytänyt EU:n maahanmuuttopolitiikan parempaa koordinointia eteläisen rajan puolustamiseksi ja laittomien maahanmuuttajavirtojen hallitsemiseksi. Maahanmuuttajat ovat yleensä heitä rahastavien mafioiden uhreja. Araguasille tapaus on osoitus lähinnä tämän politiikan epäonnistumisesta. Politiikkaa ei tule toteuttaa kansallisella, vaan koko Euroopan tasolla, sillä laitonta maahanmuuttoa EU:hun ei tapahdu vain Espanjassa, vaan kaikissa Välimeren maissa. ”On ajateltava terien asentamista pitemmälle. Ne eivät tule toimimaan, eivätkä myöskään miehittämättömät lentokoneet”, hän vakuuttaa.

Espanjalaissuvakin mielestä afrikkalaiset eivät pysty palaamaan kotimaihinsa, koska Marokko ei kustanna tai jotakin. Suomi kustansi Välimerelle rajavartiolaitoksen Dornierin pelastamaan veneensä tahallaan rikkovia "maahanmuuttajia" (-> pakko pelastaa) Eurooppaan. Niillä kustannuksilla koko Gurugú-vuoren porukka olisi voitu kustantaa takaisin kotimaihinsa pienen taskurahan kera. Harakoille meni nekin rahat.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 989
 • Liked: 22412
Puolalaislehden juttu Pohjois-Afrikasta. Jutussa myös siirtolaisen matkahinnasto.

Lainaus
Afrikkalaiset maahanmuuttajat rynnäköivät Espanjaan - Ceutan ja Melillan piiritys

30.000 afrikkalaista kärkkyy Marokon rannikon kahden espanjalaisen kaupungin, Ceutan ja Melillan, lähettyvillä tilaisuutta päästä EU:n alueelle. 150 heistä tunkeutui piikkilanka-aidan yli Melillaan.

Gazeta Wyborcza 18.2.2014 juttu puolaksi

(http://bi.gazeta.pl/im/2e/4f/ec/z15486766Q,Afrykanczycy-przechodza-przez-plot-graniczny-w-Mel.jpg)
Afrikkalaiset Melillan aidalla

Espanja syyttää EU:ta siitä, ettei se laita tikkua ristiin auttaakseen maata pysäyttämään päälle tunkevaa pakolaisaaltoa.

Poliisien ammattiliitto UFP ilmoitti, että Espanja poliisi ei selviä enää maahanmuuttajien ”brutaalin paineen” alla ja se pyysi eilen apua EU:n rajavalvontavirasto Frontexilta ja Marokon hallitukselta.

Maanantaina aamunkoitteessa 250 afrikkalaista hyökkäsi 12 kilometriä pitkälle Melillan ja Marokon väliselle kaksinkertaiselle aidalle kahden rajanylityspaikan välissä. Vaikka aidan harjalla on piikkilankakieppejä, niin 150 desperadoa – jotka myöhemmin osoittautuivat kamerunilaisiksi – käytti hyväkseen vahdinvaihtoa ja tunkeutui aidan yli. He juoksivat suoraan pakolaiskeskukseen heitellen vaatteitaan menemään ja huutaen: ” Barcelona! Barcelona!”. He särkivät portin ja tunkeutuivat sisälle. Tusinan verran ilmoittautui loukkaantuneiksi. Loput satakunta otettiin kiinni ja palautettiin Marokkoon.

Kyseessä oli jo viides joukkorynnäkköyritys tänä vuonna kaupunkien aidoilla. Tähän mennessä niiden yli on päässyt muutama sata henkeä.

Ceutan ja Melillan hallinto on kauhuissaan. Keskukset, joista he yrittävät palauttaa pakolaisia, jos heidän henkilöllisyytensä saadaan selville, ovat tupaten täynnä. Melillan keskuksessa on 1.500 pakolaista, vaikka tilaa siellä on vain 500 henkilölle.

Poliisi ja rajavartijat eivät kykene kontrolloimaan rantakaistaletta ja maarajaa. Marokon hallitus, joka on jo vuosikausien ajan vaatinut molempien kaupunkien palauttamista takaisin, on vastahakoinen tekemään yhteistyötä Espanjan kanssa.

Tiedustelutiedoista ilmenee vielä, että kummankin kaupungin eteläpuoleisille kukkuloille on viime päivien aikana kerääntynyt lähes 30.000 pakolaista Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Pakolaiset yrittävät kaikin keinoin päästä Ceutaan tai Melillaan, tai suoraan meren yli Espanjan eteläosan satamakaupunkeihin.

Tilaisuuttaan kärkkyvien desperadojen liikkeitä ohjailevat todennäköisesti marokkolaiskoplat. Ne antavat merkin, milloin ja missä on helpointa tunkeutua aidan yli.

Vajaa kaksi viikkoa sitten Ceutan rannalla ryhmä maahanmuuttajia yritti kiertää uimalla aallonmurtajan Marokon puolelta Espanjan alueelle. Espanjalaiset vartijat ampuivat kumiluoteja ja kyynelkaasua. 15 henkilöä hukkui.

Espanjassa pöyristyttiin. Oppositio syytti oikeistohallitusta julmuudesta ja se vaati valvontakameroiden nauhoitusten julkaisemista. Hallitus ja paikallishallinto sanovat, että kamerat eivät kata aallonmurtajan Marokon puoleista osaa, jossa ihmisiä kuoli. Hallitus kiistää, että olisi annettu ampumakäsky.

Kun EU:n ns. sisäasiankomissaari Cecilia Malmström moitti Ceutan hallintoa siitä, että se aiheutti pakolaisten kuoleman, niin kaupungin tiedottaja Daniel Conesa poltti päreensä: - EU pesee kätensä! On erittäin helppoa moittia sieltä Pohjois-Euroopan rauhasta meitä etelässä siitä, että emme pärjää laittomien siirtolaisisten kanssa.

Afrikkalaiset ovat useiden vuosien ajan tulleet Malista, Nigeriasta, Mauritaniasta tai Kamerunista maata pitkin tai meritse Afrikan pohjoisrannikolle, josta he yrittävät päästä Eurooppaan. He ovat nuoria, työttömiä ja toivottomia. Suurin osa ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Euroopan paratiisista he ovat saaneet tietää television kautta. Perheenjäsenet ovat usein myyneet omaisuuttaan maksaakseen heidän matkansa. 

Ihmissalakuljettajakoplat lupaavat heille kuljetuksen luvattuun maahan – hinta on 5.000-6.000 euroa väärennetystä passista ja lentolipusta, 3.000-4.000 euroa kuorma-autokuljetuksesta, 3.000 euroa matkasta moottoriveneellä, 1.000 euroa paikasta lautalla tai veneessä, ja 50 euroa kellukkeesta tai puhallettavasta kumipatjasta.

Salakuljetuskanavat vaihtuvat joka vuosi. Muutama vuosi sitten Espanja onnistui katkaisemaan merireitin Kanarian saarille tekemällä yhteistyötä Gambian ja Senegalin kanssa. Silloin ihmissalakuljetus siirtyi pohjoisemmaksi – maitse Tangeriin, Ceutaan ja Melillaan, josta on lyhin matka Espanjaan.

Aidan yli pääseminen Ceutassa ja Melillassa ei vielä takaa pääsyä EU:hun, mutta se ei maksa mitään. Noista kaupungeista pakolaiset yrittävät päästä lautoilla Cadiziin, Algecirasiin ja Almeriaan.

Joka vuosi Espanjaan asti pääsee muutama tuhat laitonta maahanmuuttajaa.

Lihavoinnit mun.

Lasten rantaleluilla pääsee halvimmalle budget-matkalle vain viidelläkympillä.

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
Rakentaisi kunnon aidan sinne, ei luulisi olevan mahdoton tehtävä Espanjan insinööreiltä.


Kimmo Leiska

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 217
 • Liked: 108
Itse suosittelisin miinakenttää sekä konekivääripesäkkeitä.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 916
 • Liked: 9561
 • On a mission from God
Fjordman on kirjoittanut jutun joka käsittelee myös Ceutan ja Melillan tilannetta:

Lainaus
Ceuta is one of two small Spanish enclaves in North Africa, the second being Melilla. They provide the only possible entry to European territory without leaving Africa. Ceuta is separated from the Iberian Peninsula by the Strait of Gibraltar, and lies at the strategically important boundary between the Mediterranean Sea and the Atlantic Ocean. 1300 years ago, Muslims used it as a staging ground for their invasion of the Iberian Peninsula and their aggressive inroads into Europe. The tide took centuries to turn, but in 1415 the Portuguese conquered Ceuta. This event marked the beginning of half a millennium of European dynamism and global expansion.

It is ironic that Ceuta is now once again at the front lines. This time we are witnessing the retreat and decline of Europe, and the demographic expansion of Africa and the Islamic world. As one member of Spain’s maritime rescue services commented in late 2013: “It has been a very busy summer, because we’re now also rescuing Africans who not only cross in a toy boat but haven’t even spent money on buying proper oars.”............jatkuu

Koko juttu: http://www.frontpagemag.com/2014/fjordman/the-folly-of-open-borders/
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 186
 • Liked: 3935
 • Understanding is a three-edged sword.
Hesarikin innostui kertomaan Mellilan aidanylitysyrityksistä:

Lainaus
Maaraja houkuttelee siirtolaisia Afrikan rannikon espanjalaiskaupunkeihin

Aidan ylittämistä Ceutan ja Melillan espanjalaissatamiin odottelee Marokon rannikolla jopa 30 000 siirtolaista

Kamerunilaiset nuoret miehet vilauttelevat voitonmerkkejä ja tuulettavat riehakkaasti videolla, joka on kuvattu maanantaina espanjalaisessa Melillan kaupungissa Afrikan pohjoisrannikolla.

He välttivät meren vaarat hyppäämällä Euroopan unioniin maarajan yli.

Noin 150 siirtolaista, kaikki Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, tunkeutuivat maanantaina luvattomasti Marokosta Espanjaan. Joukko oli suurimpia kerralla rajan yli päässeitä moneen vuoteen, kertoo El Mundo -lehti.

Melillassa maahanpyrkijät majoitettiin vastaanottokeskukseen. Heidän toiveenaan on päästä eteenpäin Manner-Eurooppaan.

Melilla ja Ceuta ovat Marokon ympäröimiä Espanjan autonomisia kaupunkeja, joiden pinta-ala vastaa osapuilleen Helsingin niemeä. Marokko pitää alueita Espanjan laittomasti miehittäminä.

Viime vuonna Ceutaan ja Melillaan pääsi yhteensä noin 4 000 maahanpyrkijää, arvioi Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontex.

Se oli kolmanneksen enemmän kuin edellisenä vuonna ja niukasti enemmän kuin kapean Gibraltarinsalmen ylittäneiden siirtolaisten määrä.

El País -lehden viranomaislähteiden mukaan Ceutan ja Melillan lähistölle Marokkoon on kerääntynyt peräti 30 000 Saharan eteläpuolelta tullutta siirtolaista. Heidän tavoitteenaan on päästä Euroopan unionin alueelle aidan yli tai kiertämällä aita meren kautta.

Vaarallisen venematkan Eurooppaan teki viime vuoden aikana koko Välimeren alueella noin 45 000 ihmistä, arvioi siirtolaisuusjärjestö IOM. Suosituin kohdemaa oli Italia.

Ainakin 700 maahanpyrkijää kuoli merellä.

Ei siis ihme, että Ceuta ja Melilla houkuttavat siirtolaisia. Maarajalla kuolemanriski on pienempi, eikä pyrkimyksistä tarvitse maksaa salakuljettajille toisin kuin venekyydistä.

Aidan yli mennään joukon turvin. Sanomalehti El Paísin mukaan rajanylityksessä onnistuneet ovat kertoneet, että rynnistyksistä sovitaan päiviä etukäteen porukan kokoamiseksi.

Kun aidalle puskee monisatapäinen joukko, todennäköisesti ainakin osa pääsee livahtamaan yli. Loput voivat yrittää myöhemmin uudestaan – yleensä.

Toissa viikolla kävi paljon kamalammin.

Ainakin 15 siirtolaista kuoli 6. helmikuuta, kun he pyrkivät Ceutan raja-aidan yli rannan tuntumassa.

Osa parinsadan hengen joukkiosta pakeni hädissään mereen, kun espanjalaiset rajavartijat ampuivat siirtolaisten suuntaan kumiluodeilla.

Osa ilmeisesti tallautui kuoliaaksi, osa hukkui rantaveteen. Espanjalaisten mukaan luodit eivät osuneet kehenkään.

Euroopan komissio on pyytänyt selvitystä siitä, miksi rajavartijat turvautuivat ampumiseen.

Espanjan sisäministeri Jorge Fernández Díaz on perustellut varoituslaukauksia maahanpyrkijöiden aggressiivisuudella.

Aidan kiivaasta puolustamisesta huolimatta Ceutaan ja Melillaan pääsee jatkuvasti enemmän ihmisiä kuin niiden vastaanottokeskuksiin mahtuu.

Tilaa kahdessa keskuksessa on yhteensä noin tuhannelle. Tammikuussa majoittujia oli 1 600.

HS: Maaraja houkuttelee siirtolaisia Afrikan rannikon espanjalaiskaupunkeihin

30 000 siirtolaista olisi innokkaina valmiina auttamaan työvoimapulasta kärsivää Eurooppaa.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 653
 • Liked: 5625
 • Minä olen kaapumies!
[OT] Tulee jotenkin tosta aidasta mieleen se Israel-kohtaus "World war Z":sta.[/OT]

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 989
 • Liked: 22412
Hesarikin innostui kertomaan Mellilan aidanylitysyrityksistä:

Lainaus
Euroopan komissio on pyytänyt selvitystä siitä, miksi rajavartijat turvautuivat ampumiseen.

Siinäpä se kiteytyy EU:n rooli näissä kuvioissa. Ei tikkua ristiin rajojen valvomiseksi, mutta itku ja parku alkaa, jos rajavartijat jossakin tekevät työtään.

Dharma

 • Vieras
Lainaus
African migrants storm into Spanish enclave of Melilla
Breaking news
More than 200 migrants from sub-Saharan Africa have broken into Spain's North African enclave of Melilla by scaling the border fence.

It is one of the biggest migrant surges into Melilla in recent years.

Many of the migrants suffered cuts scaling the fence. During the incident, migrants threw stones, sticks and bottles at police, officials say.

This month there have been similar mass break-ins in Melilla and Ceuta - another Spanish city in North Africa.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26382589

svobo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 546
 • Liked: 821
 • Laitamyötäistö
Ilmeet on kuin lottovoittajilla. No loppuelämän elatus heille tottavieköön kuuluukin, kun ovat saaneet jalkansa Euroopan hallintoalueelle, vaikka noin maantieteellisesti ovatkin vielä Afrikassa.

Tämän varmaan voisi yhdistää entiseen Melillan ketjuun, että kaikki vanhat ja tulevatkin kauhu-uutiset löytää sitten samasta paikasta.
http://hommaforum.org/index.php/topic,74357.60.html#lastPost
"Eilen paluumatkalle Irakiin lähteneillä mieli muuttunut kun olivat nähneet Helsingin. Aikovat palata Saarijärvelle päästäkseen Helsinkiin."
Jani Ilola (@i_lo_la) December 10, 2015

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 754
 • Liked: 10297
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Migrants celebrate getting into Melilla, but they are likely to be expelled
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.


Dr Lecter

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 90
 • Liked: 158
HS taas asialla: Mitä helvetin siirtolaisia ovat laittomasti maahan tunkeutuneet ihmiset?

Yli 200 siirtolaista murtautui Espanjan puolelle
Espanjalle kuuluvat Melilla ja Ceuta houkuttelevat siirtolaisia


Maarajan yli pyrkiminen on houkuttelevampi vaihtoehto kuin vaarallinen venematka välimeren yli.

Yli 200 afrikkalaissiirtolaista onnistui murtautumaan perjantaina Espanjan ja Marokon välisen raja-aidan yli.

Noin kolmesataa afrikkalaissiirtolaista kerääntyi Espanjalle kuuluvan Melillan aidan eteen varhain perjantaiaamuna, kertoi uutistoimisto AFP. Viranomaiset kertoivat rajan ylitystä yrittäneiden heitelleen poliiseja kivillä, kepeillä ja pulloilla.

Aidan yli pääsi 214 ihmistä. Sanomalehti El Paísin mukaan suurin osa heistä kertoi olevansa kotoisin Kamerunista ja Guineasta.

Useita siirtolaisia vietiin hoidettavaksi, sillä he olivat saaneet haavoja aitaa ylittäessään. Siitä huolimatta monet heistä lauloivat iloisia lauluja Espanjan puolelle päästyään, kertoivat viranomaiset Reutersin mukaan.

Marokon rannikolla sijaitsevat Melillalla ja Ceuta ovat kuuluneet jo vuosisatoja Espanjalle.

Koska alueet muodostavat ainoan Euroopan unionin ja Afrikan välisen maarajan, yrittävät monet siirtolaiset päästä niiden kautta Manner-Eurooppaan.

Maarajan yli pyrkiminen on houkuttelevampi vaihtoehto kuin vaarallinen venematka Välimeren yli. Viime vuonna ainakin 700 siirtolaista hukkui matkalla Eurooppaan, arvioi Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM.

Melillan ja Ceutan rajoilla on ollut tänä vuonna useita tapauksia, joissa iso joukko siirtolaisia yrittää rajan ylitystä yhdessä.

Helmikuun alussa noin 15 ihmistä hukkui, kun he yrittivät uida Melillaan.

Tapaus on kuohuttanut Espanjassa, sillä silminnäkijöiden mukaan espanjalaiset rajavartijoiden ampuivat vedessä olleita ihmisiä kumiluodein. Rajavartijoiden johto on myöntänyt ampuneensa kumiluoteja mereen, mutta kiistää vartijoiden tähdänneen ihmisiä, kertoo El Pais.

Sittemmin Espanjan sisäministeri on kieltänyt rajavartijoita käyttämästä kumiluoteja siirtolaisia vastaan.

Hyysäri
28.2.2014 19:49

Ceuta on noin tunnin merimatkan päässä Espanjan rannikolla sijaitsevasta Algecirasin kaupungista. Lippu Ceutaan maksaa 30 €/suunta. Olisihan siellä kiva käydä, mutta nykyisellään meno alkaa olla kuin Malmössä.

Oi miten kaipaakaan aikoja, jolloin siirtolainen oli rajaloikkari ja aikaa, jolloin rajavartija sai tehdä työtään. Kumiluoti rules ok.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen.

Dharma

 • Vieras
HS taas asialla: Mitä helvetin siirtolaisia ovat laittomasti maahan tunkeutuneet ihmiset?

Eikös tämä ollut taannoinen ihan tietoinen linjanvalinta usealta medialta alkaa kutsua laittomia maahantulijoita "siirtolaisiksi"?

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
http://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
Video aiheesta, on kyllä uskomatonta menoa tuolla, ei voi muuta sanoa.

Europe is fucked.

Dharma

 • Vieras
http://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
Video aiheesta, on kyllä uskomatonta menoa tuolla, ei voi muuta sanoa.

Europe is fucked.

Lainaus
Haha that's what u get when u colonized a country and stole their resources , they are coming back to get it lol

Kommentti em. videon alla.

PaulR

 • Vieras
http://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
Video aiheesta, on kyllä uskomatonta menoa tuolla, ei voi muuta sanoa.

Europe is fucked.

Tässäkin poliittinen päätös, että rajan yli pomppijat palautetaan automaattisesti.

Tulos: Rajan yli pomppimiset loppuvat kahdessa viikossa sanan kiertäessä.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 999
 • Liked: 17527
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
"Rekrytointipisteitä Afrikkaan".

Heidi Hautalaa voi äänestää eurovaaleissa koko Suomessa.

Tiedän, ilkeää ja pikkumielistä, mutta toivotan silti Heidille "crash and burn". Heidi on sen ansainnut, elämäntyöllään omahyväisenä, piittaamattomana besserwisserinä.

Vai että "komissaariksi, hulluksi koiraksi" sukupuoli-kortilla. Uneksi vaan.

Nyt tarvitaan äänestysaktiivisuutta. Heidin kopla lähtee uurnille, toivottavasti mekin. Äänestämättä jättäminen on ääni noille s*nan huiluille.

Dharma

 • Vieras
"Rekrytointipisteitä Afrikkaan".

Heidi Hautalaa voi äänestää eurovaaleissa koko Suomessa.

Tiedän, ilkeää ja pikkumielistä, mutta toivotan silti Heidille "crash and burn". Heidi on sen ansainnut, elämäntyöllään omahyväisenä, piittaamattomana besserwisserinä.

Vai että "komissaariksi, hulluksi koiraksi" sukupuoli-kortilla. Uneksi vaan.

Nyt tarvitaan äänestysaktiivisuutta. Heidin kopla lähtee uurnille, toivottavasti mekin. Äänestämättä jättäminen on ääni noille s*nan huiluille.

Kannattaa äänestää Heidi Hautalaa. Mitä nopeammin tämä (maanosa) kiehuu yli, sitä nopeammin sen tervehtyminen voi alkaa.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 999
 • Liked: 17527
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
"Rekrytointipisteitä Afrikkaan".

Heidi Hautalaa voi äänestää eurovaaleissa koko Suomessa.

Tiedän, ilkeää ja pikkumielistä, mutta toivotan silti Heidille "crash and burn". Heidi on sen ansainnut, elämäntyöllään omahyväisenä, piittaamattomana besserwisserinä.

Vai että "komissaariksi, hulluksi koiraksi" sukupuoli-kortilla. Uneksi vaan.

Nyt tarvitaan äänestysaktiivisuutta. Heidin kopla lähtee uurnille, toivottavasti mekin. Äänestämättä jättäminen on ääni noille s*nan huiluille.

Kannattaa äänestää Heidi Hautalaa. Mitä nopeammin tämä (maanosa) kiehuu yli, sitä nopeammin sen tervehtyminen voi alkaa.

Sorry, mutta minulla on lapsia. Antaa Heidin kiehua.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 754
 • Liked: 10297
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Haha that's what u get when u colonized a country and stole their resources , they are coming back to get it lol

Ja mitähän nämä lukutaidottomat kameli-insinöörit, vaginaompelijat ja voodoo-ukot sitten tekevät, kun bwanan jalostamat resurssit on kaluttu loppuun ja bwanan kaula on katkaistu? Siellähän nämä sankarit ovat maanosassaan istuneet 200 000 vuotta zirkoniumin, mangaanin ja molybdeenin päällä saamatta mitään aikaan. Edes kaivoa eivät ole osanneet kaivaa, vettäkin on lätäköstä nelinkontin juotu.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 2324
 • Normaali erilainen.
Eivät he tee mitään, ja se juuri on tavoite.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 641
 • Liked: 6987
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Lainaus
Many of the migrants suffered cuts scaling the fence.

Voi EI! Toivottavasti myötätuntoinen ja ammattitaitoinen espanjalainen ensiapuhenkilökunta ryhtyi viivyttelemättä hoitotoimenpiteisiin ja desinfioi haavat suolalla ja viilensi edes pahimpia vammakohtia hiilihappojäällä.

Koska lähimmäisenrakkaus ja ihmisoikeudet.  :'( 
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Franklin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 606
 • Liked: 903
http://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
Video aiheesta, on kyllä uskomatonta menoa tuolla, ei voi muuta sanoa.

Europe is fucked.

Videota katsellessa tuli mieleen mutavyöry.
"Jokaisella yhdyskunnalla on oikeus siihen ketä kutsuu tai ottaa vieraaksi."

Abdirahim Husu Hussein

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 016
 • Liked: 4657
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Yli 200 Saharan eteläpuolelta tullutta afrikkalaista siirtolaista tunkeutui väkisin Pohjois-Afrikassa sijaitsevaan Espanjalle kuuluvaan Melillan kaupunkiin perjantaina, kertoi BBC. Hyökkäys tapahtui Ben-Enzarin rajanylityspaikalla lähellä Espanjan ja Marokon rajaa.

Kyseessä on jo toinen vastaavanlainen rynnäkkö Espanjalle kuuluviin Melillan ja Ceutan kaupunkeihin Afrikassa. Rynnäkön aiheuttamassa kaaoksessa siirtolaiset heittelivät kiviä, keppejä ja pulloja poliiseja kohti.

Monet siirtolaiset loukkasivat itsensä, kun he kiipesivät kaupungin raja-aidan yli turvapaikan toivossa. Etupäässä Kamerunista ja Guineasta kotoisin olevat siirtolaiset tullaan todennäköisesti karkottamaan Melillasta, sillä kaupungin vastaanottokeskus on jo liian täysi – 480 ihmisen keskuksessa on tällä hetkellä 1 300 turvapaikan hakijaa.

Helmikuun alussa 14 ihmistä hukkui, kun sadat yrittivät päästä Ceutan kaupunkiin uimalla.

YLE
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 703
 • Liked: 16731
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
valmiusasemissa
Toimittaja elää jossain rinnakkaistodellisuudessa. Siis hän oikeasti kuvittelee että afrikkalaiset voisivat tehdä jotain niinkin järjestelmällisen kuuloista kuin olla muka "valmiusasemissa" :D

Afrikkalaisten notkujien tsunami Eurooppaan täytyy pitää kurissa. Afrikan manner on ja pysyy kaaoksessa niin kauan kuin maapallo pyörii. Tuota samaa saamattomuutta, epäjärjestystä ja kaaosta ei kukaan järkevä eurooppalainen Eurooppaan halua.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 217
 • Liked: 14100
HS taas asialla: Mitä helvetin siirtolaisia ovat laittomasti maahan tunkeutuneet ihmiset?

Eikös tämä ollut taannoinen ihan tietoinen linjanvalinta usealta medialta alkaa kutsua laittomia maahantulijoita "siirtolaisiksi"?

Valhetta kun toistaa riittävän usein, niin se alkaa iskostua joidenkin mieleen totuutena.
Sanojen ja totuuksien haltuunottoa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 915
 • Liked: 1116
 • Suvaitse tai saat turpaas!
HS taas asialla: Mitä helvetin siirtolaisia ovat laittomasti maahan tunkeutuneet ihmiset?

Eikös tämä ollut taannoinen ihan tietoinen linjanvalinta usealta medialta alkaa kutsua laittomia maahantulijoita "siirtolaisiksi"?

Mahtaakohan hyysäri pitää linjansa ja kutsua vaikka Ukrainaan rynniviä venäläisiä militaarisiirtolaisiksi?  ;D

Hupaisaa tämä valtamedian harrastama valkopesu, ihan kuin kansalaiset eivät tuota tajuasi. Varsinkaan jos jutussa ensin puhutaan siirtolaisista ja sen jälkeen kerrotaan heidän hakevan turvapaikkaa...

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 217
 • Liked: 14100
"Rekrytointipisteitä Afrikkaan".

Heidi Hautalaa voi äänestää eurovaaleissa koko Suomessa.

Tiedän, ilkeää ja pikkumielistä, mutta toivotan silti Heidille "crash and burn". Heidi on sen ansainnut, elämäntyöllään omahyväisenä, piittaamattomana besserwisserinä.

Vai että "komissaariksi, hulluksi koiraksi" sukupuoli-kortilla. Uneksi vaan.

Nyt tarvitaan äänestysaktiivisuutta. Heidin kopla lähtee uurnille, toivottavasti mekin. Äänestämättä jättäminen on ääni noille s*nan huiluille.

Kannattaa tosiaan kysellä kaikilta vaaleissa nukkumista aikovilta: Haluatko Rekrytointipisteitä Afrikkaan ?
Ja jos ei halua, niin kertoo heille hivenen Heidistä.

Mikäli ajatus ottaa tulta, niin voi halutessaan kertoa hivenen muutakin.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 217
 • Liked: 14100

Hupaisaa tämä valtamedian harrastama valkopesu, ihan kuin kansalaiset eivät tuota tajuasi. Varsinkaan jos jutussa ensin puhutaan siirtolaisista ja sen jälkeen kerrotaan heidän hakevan turvapaikkaa...

Oikeastaan vähemmän hupaisaa, sillä hompansseja lukuunottamatta mediakriittistä ajattelua on aika vähän.
Se, että Pravda & Co valehtelevat, ei vieläkään ole itsestäänselvyys maassamme jossa kirjoitettuun sanaan on joskus(?) ollut luottaminen, tai ainakin tähän on kasvatettu.

Pihtiputaan mummolla ymmärrettävästi on hahmotusvaikeuksia, varsinkin kun menneiden vuosien propagandat ovat iskostuneet totuuksina mieleen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Tagit: välimeri