Kirjoittaja Aihe: Homma tuuliajolla  (Luettu 96490 kertaa)

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 942
 • Liked: 718
  • Botanist on Alp
Homma tuuliajolla
« Vastaus #60 : 02.09.2012, 11:07:36 »
Tuohon edelliseen vastatakseni. Jos patologisoimisen tielle lähdetään, kuten Vöyri teki,  niin sanoisin varoittavan sanasen: älkää!

Onpas hurskastelua ottaen huomioon täkäläisen reippaahkon keskustelutavan. Joukkohysteria ja -mania voi syntyä yksilöiltään enimmäkseen rationaalisessa ja ainakin jossain määrin empiriaan sitoutuneessa joukossa: on vain liikaa samanmielisyyttä, liikaa äänekkäitä (ja oikeasti irrationaalisia ja empiriasta irtaantuneita) kellokkaita: lauman logiikka alkaa vallita ja syntyy epäterve ja kieroutunut todellisuuskäsitys. Kuten täällä on tietyissä aihepiireissä tapahtunut. En tietenkään puhu ex cathedra vaan kerronpa ainoastaan oman mielipiteeni, ja jos joku täällä mahdollisesti mielenterveysvaikeuksien keskellä painiskeleva loukkaantui termeistäni niin suuret pahoitteluni, en tajunnut antavani lääketieteellistä diagnoosia vaan ymmärsin että sellaisia käsitteitä kuin pakkomielle, hysteria ja mania käytetään poliittisessa debatissa enimmäkseen irrallaan niiden spesifistä lääketieteellisestä sisällöstä. Jos joku ei tätä - muka? - heti ymmärtänyt niin nyt sitten varmaan ymmärtää ja lopettaa ulvomisen ja pyyhkii ne kyyneleet.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 1132
 • Hallitus ei edes kuse.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #61 : 02.09.2012, 17:08:28 »

Aika vaikea kuvitella älykkäämpää ja edustavampaa henkilöä kuin Elisa on. Ei hän muuten minun kummitätini olisikaan :D


Yön yli nukuttuani muutan kommenttiani Homman edustajan tarpeesta mediaan päin positiiviseksi, eli hyvähän sellainen henkilö olisi olemassa, joka käyttäisi Homman ääntä median niin pyytäessä. Homman ääntä tietysti vain siinä mielessä että kertoisi sen olevan avoin keskustelufoorumi ja keskustelijoilla monia erilaisia näkemyksiä. Suuresti jaettuna kuitenkin huoli sananvapaudesta ja maahanmuuttopolitiikasta ja sen salailuista, huoltosuhteen huonontumisesta siitä johtuen, jne.
Rakkaudesta lajiin.

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 984
 • Liked: 1730
  • Rakkaudesta Suomeen
Homma tuuliajolla
« Vastaus #62 : 02.09.2012, 18:20:37 »
Poimintoja ketjusta.  :)

Ja kuka tuon läpyskän kustantaisi, Hommalaiset?

Ajan ja rahan haaskausta koko idea, tämmöisenään asia toimii parhaiten.

Asta varmaan hakisi tukea hankkeelle valtiolta, sehän sopisi tähän skeneen kuin nenä päähän..

Olen dothefaken mallin kannalla:
Täsmennän vielä, ettei lehteni ilmestyisi mitenkään säännöllisesti. Ehkä kerran vuodessa, mutta totta on, ilmankin toimeen tullaan. Mainosrahoja varmaan tulisi forumin kuluja peittämään. Tappiotahan ei tulisi, koska jutut ja taitto olisi talkootyötä ja painaminen toteutuu vasta, kun rahat on kasassa voittoineen. Ei ole minulle mikään pakkomielle.
...sillä poikkeuksella, että kun tiedotusvälineen asema vakiintuu (jos vakiintuu), sille voi määrittää ilmestymisajankohdat.

Asta haluaisi poliittista huomiota mikä on ymmärrettävää.

Tottakai, mutta en itselleni vaan asialle.

Paperilehden voi unohtaa, koska niillä menee huonosti. Taloudellinen riski olisi turhan suuri pienen yhdistyksen kannettavaksi.

Niillä menee huonosti, koska ne ovat huonoja. Tiedonvälitys on yksipuolista ja puolueellista, toimittajilla ei ole halua informoida lukijoitaan vaan disinformoida heitä omien agendojensa mukaan.

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 984
 • Liked: 1730
  • Rakkaudesta Suomeen
Homma tuuliajolla
« Vastaus #63 : 03.09.2012, 07:57:17 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lainaus
Tässäpä jotain.

Homman toimintaa voidaan ihan hyvin jatkaa sillä periaatteella, että joku ehdottaa jotain ja adminit toteuttavat jos jaksavat. Ja lopputulos on sitten sen mukainen. 

Itse uskon - kuten on tullut selväksi - organisointiin, koordinointiin, ylhäältä päin ohjaamiseen ja edestä johtamiseen. Tämä tarkoittaa, että on olemassa johtoryhmä (Homma ry:n hallitus), jolla on jokin visio siitä, mihin suuntaan Hommaa on tarkoitus kehittää. Tämän jälkeen päätös esim. uuden osion avaamisesta tai yhteisestä kampanjasta tms. perustuu siihen, viekö ko. toiminta Hommaa haluttuun (vision mukaiseen) suuntaan vai ei.

Aivan ensimmäiseksi pitää olla päätös siitä, halutaanko Hommaa kehittää ja mihin suuntaan. Ratekiat kannattaa yleensä kirjoittaa paperille, jolloin niihin on helppo myöhemmin palata ja katsoa, ollaanko menty oikeaan suuntaan. Sitten tarvitaan se porukka, joka toteuttaa ratekiat: käytännössä Homma ry:n hallitus, modeporukka ja muutamat aktiivit.

Mahdollisia kehityskohteita ovat (osittain rinnakkaisina ja päällekkäisinä):

YHTEISÖLLISYYS

Nettiyhteisönä Homma on vahva ja yhteisöllisyyttä on pystytty jonkin verran siirtämään reaalimaailmaankin itseohjautuvien Hommakerhojen muodossa. Tällä hetkellä hommakerhot taitavat monella paikkakunnalla pyöriä rinnakkain persu/muutoskerhojen kanssa. Jos hommakerhotoimintaa halutaan boostata, se voisi tapahtua esim. järjestämällä erilaisia hommatempauksia (burkhamarssi) eri paikkakunnilla. Riskinä tässä on se, että FDL:n aktivoituminen on tuonut myös antifat kaduille, joten jokainen etukäteen mainostettu tempaus on maalitaulu antifalle. Vähän samalla tavalla kuin FDL tarjoaa Antifalle olemassaolon oikeuden ja oikeuden riehua. Siihen leikkiin tuskin kannattaa lähteä.

Hommakerhot toimivat varmaan parhaiten nykyisellä tavallaan, eli etukäteen ilmoitettuina kaljoittelukerhoina, joihin ihmisten on helppo tulla poikkeamaan ja tutustumaan. Mutta jos tätä toimintaa ei aika ajoin piristetä ja kannusteta, kerhot hiipuvat. Edes kerran vuodessa kannattaisi yrittää järjestää Homman yhteinen kesätapaaminen tms. jossain päin Suomea.

Kannatustuotteet ja -vaatteet luovat yhteisöllisyyttä. Varsinaista bisnestä kannatustuotekauppa ei ole, koska vaiva on pienessä mittakaavassa kohtuuton, mutta olisihan se nyt hienoa, että Hommallakin olisi hupparit kun FDL:lläkin on hienot hupparit. Vai?

OMA MEDIATUOTANTO

Videot

Koska esim. Lalli selvästikin tykkää ja osaa tehdä haastatteluja, tätä (vastaavaa) toimintaa kannattaisi kannustaa ja tukea. Tavoitteeksi kuukausittainen Lallin piinapenkki, jossa haastatelleen hommalaisten ehdottamaa tyyppiä. Haastatteluissa voisi ruveta jo vähän enemmän haastamaan haastateltavia. Kaiken ei tarvitse olla myötäkarvaan. Homma ry voisi vähintäänkin korvata näistä haastatteluista aiheutuneet matka- ja muut kulut.

Kaikenlaisia videoita ja tekstityksiä on nykyään helppo tehdä. Niiden ei tarvitse olla mitenkään erityisesti Homma Approved, vaan parhaat tuotokset voidaan nostaa vaikka etusivulle.

Uutiset, artikkelit, kolumnit

Etusivun päivittäminen on ikuisuuskysymys. Säännöllisin väliajoin tulee joku innokas, joka haluaa ruveta sitä päivittämään, mutta valitettavasti totuus on se, että hyvin harvalla riittää a) pitkäjänteisyyttä b) kirjallisia kykyjä tarpeeksi hyvän journalistisen tekstin tuottamiseen. Ja jonkun pitäisi ottaa kokonaisuudesta "päätoimittajanvastuu", eli vähän editoida kieltä ja karsia pahimmat ylilyönnit kun porukka innostuu liikaa. Ja sitä toimittajantyötä pitää jaksaa jatkaa kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Joka tapauksessa olisi hyvä, että etusivua päivitettäisiin nykyistä useammin. Siellä voisi olla:
- käännettyjä ulkomaanuutisia (näitähän monet ovat jo keränneet uutisosiolle. Pienellä kieliasun viilaamisella ne olisivat sopivia etusivulle. Tosin tässä tulee helposti vastaan tekijänoikeuskysymykset, joten tekstin pitäisi olla toimitettua eikä suoraan käännettyä ja ulkomaisten lähteiden kuvia varsinkaan ei pysty käyttämään.)
- kolumneja ja vieraskyniä ja poimintoja parhaista blogeista (no taas tulee se, että kuka nämä valitsee ja millä perusteella ja mistä puolueista jne. )
- kansantajuisia tilastokatsauksia, joista linkki tarkempaan dataan
- yhteenvetoja tärkeistä uutisaiheista: mitä Pienelle somalitytölle kuuluu tänään ja mitä siinä todella tapahtui. Homman Kaustiarkisto etusivulle. Kymmenen sivun ketjusta on vaikea löytää olennaista, eli mitä tässä todella tapahtui ja missä nyt mennään.
- yleensäkin tiettyjä uutisaiheita ja teemoja (Ranskan lähiömellakat, jne.) voisi seurata etusivulla

Valokuvia

Pienimuotoinenkin journalistinen toiminta vaatii valtavasti vapaasti käytettävissä olevia kuvia eri aiheista. Oman kuva-arkiston perustaminen on ensimmäisiä juttuja, jos aikoo tuottaa mediasisältöjä.

YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAMINEN

Homma ry:stä voisi kehittää ihan oikean kansalaisjärjestön (ja niin oli jossain vaiheessa kai tarkoituskin tehdä), joka ottaisi kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin maahanmuuttopolitiikan yms. suhteen sekä keräisi tietoa ja julkaisisi sitä.

Homman hallituksen jäsenet voisivat kirjoittaa etusivulle kolumneja ajankohtaisista aiheista. Homma voisi vaatia viranomaisilta tietoa eri aiheista (joko haastattelujen tai tietopyyntöjen kautta) ja julkaista sitä toimitetussa muodossa. Käräjäoikeuden päätösten organisoitu kerääminen ja julkaiseminen johtaisi hyvin pian mielenkiintoiseen tilanteeseen (Lex Homma II). Tilastojen analysointia ja julkaisemista sen sijaan olisi vaikeampi kieltää.

Omat julkaisut

Homman vuosikirja, Homma-lehti, pamfletit, pefletit, galluppien teettäminen, tutkimusten rahoittaminen.

Ry:llä on käsittääkseni rahaa ihan kivasti ja hommalaiset ovat tähän mennessä lähteneet todella hyvin mukaan rahoittamaan erilaisia tempauksia, kunhan vain joku keksii jotain järkevää toimintaa.

Yllä siis jotain ideoita nopeasti. Saa käyttää vapaasti ja pistää eteenpäin. Mutta kaikki on tietenkin kiinni siitä, mihin suuntaan Hommaa halutaan kehittää vai halutaanko kehittää lainkaan.

Sour-One

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 299
 • Liked: 333
Homma tuuliajolla
« Vastaus #64 : 03.09.2012, 19:55:53 »
Tuntuuko vain sille vai onko viestien määrä romahtanut? Lisäksi forumista tuntuu tulleen pelkkää persuilua.

AuggieWren

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 1557
Homma tuuliajolla
« Vastaus #65 : 03.09.2012, 20:04:19 »
Ketään ei kyllä tunnu kiinnostavan kivenkova fakta eli rikostilastot tai Mäenpään julkiseksi saama Turku-selvitys. Tilastot on homman vähiten käytetty osio. Perusta murenee, jos sitä ei tiedä tai sen luulee vain tietävänsä joidenkin rähmis-poimintojen kautta. Faktaa peliin!
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 1132
 • Hallitus ei edes kuse.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #66 : 03.09.2012, 20:22:00 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lähde olisi hyvä mainita.

Rakkaudesta lajiin.

Nousuhumala

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 693
 • Liked: 5408
 • #JeSuisKeijo
Homma tuuliajolla
« Vastaus #67 : 03.09.2012, 20:27:12 »
Lisäksi forumista tuntuu tulleen pelkkää persuilua.

Tälle on nähdäkseni ihan looginen selitys:

Foorumi on kaiketi aikoinaan perustettu maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivia kansalaisia varten, ja mikään muu nykyisistä eduskuntapuolueista ei sitä holtitonta mamuilua tunnu kritisoivan, paitsi Perussuomalaiset. Onhan kyllä muissakin puolueissa yksittäisiä nuivia edustajia, mutta ei se tunnu minkään puolueen linja olevan. Mielestäni ihan loogista, että mamupolitiikka kritisoivalla foorumilla huomattavan suuri osa kannattaa persuja.
"Islam on suuri rauhan ja ystävyyden uskonto. Se on ihmiskunnan suurimpia rikkauksia." - Usko Ahonen 18.05.2012

"Jos haluatte menettää uskonne ihmisen perimmäiseen hyvyyteen ja jalouteen, käykää kurkistamassa Hommafoorumille." - Seppo Kononen, Savon Sanomat 30.05.2012

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 176
 • Liked: 12715
 • Big Bear Market, Now Here
Homma tuuliajolla
« Vastaus #68 : 03.09.2012, 20:31:04 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lähde olisi hyvä mainita.

Muutosforumin jäsenosasto.

"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 984
 • Liked: 1730
  • Rakkaudesta Suomeen
Homma tuuliajolla
« Vastaus #69 : 03.09.2012, 20:32:30 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lähde olisi hyvä mainita.

Muutosforumin jäsenosasto.

Ja vielä tarkemmin, Jari Leino, kuten viestissä on mainittu.  :)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #70 : 03.09.2012, 20:54:33 »
Minusta homma on oma, itsestään elävä ja uusiutuva elävä organismi, joka vapaana ja villinä (moderaation ehtoja noudattaen) hankkii itse oikeutuksensa olemiselleen. Tämä ei ole keskusjohtoinen "Ein Homma, ein Moderator"-henkinen pakkopulla. Ymmärrän Astankin pointin, mutta voima piilee mielestäni juuri johdon puutteessa. Tasa-arvo, vapaus ja veljeys.

Samaa mieltä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 1132
 • Hallitus ei edes kuse.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #71 : 03.09.2012, 21:56:27 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lähde olisi hyvä mainita.

Muutosforumin jäsenosasto.

Ja vielä tarkemmin, Jari Leino, kuten viestissä on mainittu.  :)

Hain juuri tuota, minkä Miniluv kertoi. Jari Leino siis kommentoi nyt messengerin välityksellä. Kanavoiden.

Jari Leino siis, hemmetin ikävä kyllä, lähti Hommasta ja lopullisena niittinä ilmeisestikin vittuuntuminen erään postaajan kommentteihin muutama kuukausi sitten, ja ilmoittaen silloin että eroaa Homman hallituksesta. Tuo lopullinen niitti oli tietysti varmaankin vain jäävuoren huippu, vitutuksen singulariteetti, näin luulen sillä en tiedä kaikkea, tuskin mitään.

Silloin jäin katsomaan Homman etusivulta löytyvää Homma ry:n hallituslistausta ja odottamaan että onko se totta, että hän häipyy. Ja olihan se. Odotin että asiasta tulisi kommentteja, mutta en nähnyt yhtäkään. Ei yhtäkään kommenttia, vaikka Homman historiassa oleellisen tärkeä, jo Jussin blogin vieraskirjasta tuttu peruskivi lähti. Leinon kirjallinen tuotanto on paitsi parasta nykyproosaa, tuntevan, järkevän ja Suomen edun näkevän suomalaisen miehen tyylikästä tekstiä. On ilo lukea. Sisällön puolesta ja virtuoosimaisen suomen kielen taidon takia.

Ei näy häntä enää Homman jäsenlistauksessa. Ei millään nimellä. Huono homma.

Astan otsikko on kyllä osittain oikeassa. Homma itse asiassa on tehnyt akuutin hommansa. Nyt maahanmuuttopoliittisista asioista voi Suomessa puhua, Ps on saanut helvetillisen vaalivoiton. Jussi on senaattori jumalauta, kuten monia muita asioita näkeviä on myös.

Silti Homman säilyminen on elintärkeää, sillä muutokset Suomessa toteutettavassa politiikassa eivät suinkaan ole olleet suuria, eikä pysyviä. Kokoomus on nykyään kaikkea muuta kuin Kansallinen, se on monikultturismiuskovainen puolue niin kauan kuin Katainen-Stubb -akseli junailee asiat siellä. Sdp, Kepu, Vihreät ja mitä niitä on, eivät näe tai halua nähdä mikä on sosiaaliturvaperustaisen maahanmuuton karmaiseva lopputulos maan kannalta. Media on samoin lähes 100%:sti täysin ulalla ja journalistisesti hävyttömän surkeassa jamassa. Oikeuslaitos jakaa poliittisia tuomioita. Kukaan ei puhu maan edusta, sananvapaudesta, meidän saavutetuista eduista ja oikeudesta suomalaiseen elämänmenoon ja arvoihin.

Homma pitää säilyä, sillä on funktio, ja siksi hallituslistauksen lukeminen tuolta etusivulta on tällä hetkellä kieltämättä hälyttävää.
Rakkaudesta lajiin.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 176
 • Liked: 12715
 • Big Bear Market, Now Here
Homma tuuliajolla
« Vastaus #72 : 03.09.2012, 22:46:34 »
Itse asiassa se meni niinpäin että Asta kysyi, voiko tuon Leinon kirjoituksen postata :)
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 1132
 • Hallitus ei edes kuse.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #73 : 03.09.2012, 22:54:46 »
Itse asiassa se meni niinpäin että Asta kysyi, voiko tuon Leinon kirjoituksen postata :)

Hyvä huomautus, ja itsekin sen niin päin käsitin, ja hyvä että postasi.

Edelleen pätee se haikea, en nyt sano haikeansuloinen kuitenkaan, viesti mikä edelliseen postaukseeni sisältyi, kun yksi ladunavaajista otti vuoteensa ja kävi.

Pankaa nyt herrajumala kuntoon tuo hallitus- ja yhdistysjuttu. Ja onko Turkkila hallituksessa enää vai ei, etusivun linkin mukaan on, mutta eikö hän ole ilmoittanut eronneensa Hommasta siirryttyään uusiin tehtäviin.
Rakkaudesta lajiin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #74 : 03.09.2012, 23:12:56 »
Lainaan taas (luvalla) Jari Leinon pohdintoja Homman kehittämiseksi.

Lainaus
OMA MEDIATUOTANTO

Videot

Koska esim. Lalli selvästikin tykkää ja osaa tehdä haastatteluja, tätä (vastaavaa) toimintaa kannattaisi kannustaa ja tukea. Tavoitteeksi kuukausittainen Lallin piinapenkki, jossa haastatelleen hommalaisten ehdottamaa tyyppiä.

Arvostan Leinon saavutuksia. Ne ovat painavia. Mutta minulle sopii paremmin sanavapautus & sillanrakennus kuin penkkipiinaus.

Ja koska tämä on täysin vapaaehtoista toimintaa, valitsen itse haastateltavani.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 1132
 • Hallitus ei edes kuse.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #75 : 03.09.2012, 23:19:17 »


Minusta jäsen Ant.:n ajatus poliittisesta keskustelupalstasta on järkevä. Sellaisia areenoita ei ole kovinkaan monta, ne ovat puolueellisesti värittyneitä tai vahvasti sensuroituja, eli hyödyttömiä.
Homma on käsittääkseeni tässä aika uniikki ja toimisi hyvin tämän markkinaraon täyttäjänä.

Juuri näin.

Mitä muuta sitten keksitäänkään, niin ne olkoon tyypillisesti ex-tempore spin offeja, tyyliin se tekee, joka osaa, keksii ja jaksaa. Niinhän se olisi ja on ollut joka tapauksessa.

Hyvinmoderoitu, sananvapautta arvossa pitävä keskustelufoorumi on jo loistava saavutus. Sen vaikutus on ollut suurempi kuin annetaan ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 03.09.2012, 23:23:32 kirjoittanut herra 4x »
Rakkaudesta lajiin.

Marjukka Kaakkola

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 264
 • Liked: 31
Homma tuuliajolla
« Vastaus #76 : 04.09.2012, 00:01:22 »

Silti Homman säilyminen on elintärkeää, sillä muutokset Suomessa toteutettavassa politiikassa eivät suinkaan ole olleet suuria, eikä pysyviä. ... Media on samoin lähes 100%:sti täysin ulalla ja journalistisesti hävyttömän surkeassa jamassa. Oikeuslaitos jakaa poliittisia tuomioita. Kukaan ei puhu maan edusta, sananvapaudesta, meidän saavutetuista eduista ja oikeudesta suomalaiseen elämänmenoon ja arvoihin.


Samaa mieltä, en keksi, että politiikassa olisi tapahtunut mitään muutoksia paitsi ainoastaan huonompaan suuntaan, kuten esimerkiksi vaikka taannoinen maahanmuuttolaki ja vihapuhelaki ja Ylenkään veroja ei voi enää kiertää edes ilman telkkaria. Sananvapaustilanne Suomessa on huonontunut suorastaan huolestuttavasti ja esimerkiksi Helsingin kaupunki saa noudattaa täysin vapaasti työhönotossaan syrjintää.

Olisihan se hienoa, jos vaikka Homma voisi olla ihan sellainen puolueeton kansalaisjörjestö, joka esimerkiksi ottaisi kantaa asioihin ja lakiesityksiin, kun niitä 'vastapuolen' kansalaisjärjestöjä joilta kysytään kyllä löytyy joka lähtöön. Kuten jo todettu, tietoa ja asiantuntemustahan täältä löytyisi.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 103
 • Liked: 17916
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Homma tuuliajolla
« Vastaus #77 : 04.09.2012, 00:05:17 »
Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla.

Ei kovin omaperäistä, mutta totta.

Sour-One

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 299
 • Liked: 333
Homma tuuliajolla
« Vastaus #78 : 10.09.2012, 20:27:10 »
Lisäksi forumista tuntuu tulleen pelkkää persuilua.

Tälle on nähdäkseni ihan looginen selitys:

Foorumi on kaiketi aikoinaan perustettu maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivia kansalaisia varten, ja mikään muu nykyisistä eduskuntapuolueista ei sitä holtitonta mamuilua tunnu kritisoivan, paitsi Perussuomalaiset. Onhan kyllä muissakin puolueissa yksittäisiä nuivia edustajia, mutta ei se tunnu minkään puolueen linja olevan. Mielestäni ihan loogista, että mamupolitiikka kritisoivalla foorumilla huomattavan suuri osa kannattaa persuja.

Ymmärrän kyllä tuon, mutta silti mielestäni homma ei pidä olla keskittynyt ps:n äänenkannattajaksi. Toisekseen mamupolitiikka on hommassa jäänyt vähän taka-alalle ja muut asiat ovat vallanneet homman. Tähän olen itsekin syyllinen

Sour-One

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 299
 • Liked: 333
Homma tuuliajolla
« Vastaus #79 : 13.09.2012, 18:17:09 »
Itse korjaisin Homman aluejakoa. Nyt kirjoitukset hajaantuvat liian monelle osa-alueelle. Uutiset ja media osion voisi jättää kokonaan pois ja supistaa valikoimaa tupa, salonki, paja, kylänraitti, mylly, peräkammari

SimoMäkelä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 1562
Homma tuuliajolla
« Vastaus #80 : 09.10.2012, 23:07:32 »
Jari Leino:

Lainaus
OMA MEDIATUOTANTO

Videot

Koska esim. Lalli selvästikin tykkää ja osaa tehdä haastatteluja, tätä (vastaavaa) toimintaa kannattaisi kannustaa ja tukea. Tavoitteeksi kuukausittainen Lallin piinapenkki, jossa haastatelleen hommalaisten ehdottamaa tyyppiä. Haastatteluissa voisi ruveta jo vähän enemmän haastamaan haastateltavia. Kaiken ei tarvitse olla myötäkarvaan. Homma ry voisi vähintäänkin korvata näistä haastatteluista aiheutuneet matka- ja muut kulut.

Aktiivinen Homma-TV piristäisi Hommaa. Ja mielummin niin, ettei se olisi yhden miehen juttu vaan juuri Jari Leinon esittämällä tavalla, että myös hommalaiset ehdottaisivat haastateltavaa. Ja tässä haastattelutiimissä olisi 2 tai useampikin henkilö, jotka voisivat monimuotoisesti toteuttaa haastatteluja (enkä tarkoita, että haastattelijat haastattelisivat yhdessä vaan voisivat toteuttaa haastatteluja kukin omalla tavallaan ja erikseen).

Usein Hommassa kritisoidaan median hampaattomuutta ja kritiikittömyyttä vaikkapa suvis-haastateltavaa kohtaan. Homma voisi vaatimattomalla panoksellaan paikata tuota puutosta ja terävöityä itse haastattelemaan.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2012, 23:10:04 kirjoittanut SimoMäkelä »

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 176
 • Liked: 12715
 • Big Bear Market, Now Here
Homma tuuliajolla
« Vastaus #81 : 12.10.2012, 10:58:41 »
Nettiradio olisi hieman kevyempi toteuttaa kuin TV.

http://astatuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118667-kuuntele-muutosradiota
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #82 : 12.10.2012, 18:27:02 »
Nettiradio olisi hieman kevyempi toteuttaa kuin TV.

http://astatuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118667-kuuntele-muutosradiota

Yksi minuutti valmista, lopullista videota kestää keskimäärin tehdä yhden tunnin. Tämä siis on kokemuksen mukainen keskiarvo ammattimaisessa tuotannossa.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012, 18:32:24 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Dharma

 • Vieras
Homma tuuliajolla
« Vastaus #83 : 12.10.2012, 18:41:58 »
Pokeritieto.fi (nykyään .com) on tuottanut omakustanteisesti 67 Teerenpeliä, joissa haastatellaan aiheeseen liittyviä ihmisiä. Kesto 15-20 min, kuvattu yhdellä kameralla ja paitaan kiinnittettävillä mikeillä. Melkoinen menestys ollut tuossa piirissä. Konseptia voisi erinomaisesti soveltaa täälläkin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #84 : 12.10.2012, 18:56:47 »
Jari Leino:

Lainaus
OMA MEDIATUOTANTO

Videot

Koska esim. Lalli selvästikin tykkää ja osaa tehdä haastatteluja, tätä (vastaavaa) toimintaa kannattaisi kannustaa ja tukea. Tavoitteeksi kuukausittainen Lallin piinapenkki, jossa haastatelleen hommalaisten ehdottamaa tyyppiä. Haastatteluissa voisi ruveta jo vähän enemmän haastamaan haastateltavia. Kaiken ei tarvitse olla myötäkarvaan. Homma ry voisi vähintäänkin korvata näistä haastatteluista aiheutuneet matka- ja muut kulut.

Aktiivinen Homma-TV piristäisi Hommaa. Ja mielummin niin, ettei se olisi yhden miehen juttu vaan juuri Jari Leinon esittämällä tavalla, että myös hommalaiset ehdottaisivat haastateltavaa. Ja tässä haastattelutiimissä olisi 2 tai useampikin henkilö, jotka voisivat monimuotoisesti toteuttaa haastatteluja (enkä tarkoita, että haastattelijat haastattelisivat yhdessä vaan voisivat toteuttaa haastatteluja kukin omalla tavallaan ja erikseen).

Usein Hommassa kritisoidaan median hampaattomuutta ja kritiikittömyyttä vaikkapa suvis-haastateltavaa kohtaan. Homma voisi vaatimattomalla panoksellaan paikata tuota puutosta ja terävöityä itse haastattelemaan.

Homman panos koko mediakentässä on vähemmän kuin vaatimaton, mutta vaadittava työmäärä on enemmän kuin vaatimaton, kun haastatellaan valtakunnallisesti merkittäviä henkilöitä.

Esimerkiksi yksi tunti Paavo Väyrysen haastattelua vaati taustatutkimusta netissä kymmeniä tunteja plus hänen vaalikirjansa lukemisen, ja niistä sitten kehiteltiin 150 kysymystä, jotka muodostavat luontevan jatkumon (ja joista valitaan sopivat tilanteen mukaan). Se kesti pari päivää. Siihen sitten päälle monikameraeditoinnit, värikorjaukset ja kaiken lataus nettiin pienissä pätkissä. Herätyskello soimaan yöllä puolen tunnin välein, ja seuraava satsi uploudaukseen, joka epäonnistui joka kolmas kerta.

Ja tietenkin aikaa käytetään ensin aikaa siihen, että saadaan ehdokas suostumaan haastattatelluun, buukataan hotellihuoneet jne.

Ja esimerkiksi Haaviston haastattelu purettiin vielä tekstiksi. http://hommaforum.org/index.php/topic,65314.msg901066.html#msg901066

Se itse haastattelutapahtuma muodostaa 1%:n tehdystä työstä. Sitten kun yksi ihminen tekee koko kuvaustiimin tehtävät (2-3 kuvaajaa, äänittäjä, tuottaja, haastattelija), niin tuo työmäärä ei kovin tunnu vaatimattomalta sen henkilön toimesta, joka sen teki.

Yksi tunti ohjelmaa vaati 2,5 viikkoa työtä. Jos yritetään selvitä vähemmällä, jälki on vähäisempää, eikä haastatteluihin sen jälkeen suostuta. Paavo Väyrynen esimerkiksi heitti huulta, että "häntä kuvataan liian pienillä kameroilla". Piti selittää, että kyllä ne tuottavat Full HD -laatua.

Tässä oli pieni ekskursio videotuotannon ihmeelliseen maailmaan.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012, 19:16:48 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #85 : 12.10.2012, 19:10:49 »
Pokeritieto.fi (nykyään .com) on tuottanut omakustanteisesti 67 Teerenpeliä, joissa haastatellaan aiheeseen liittyviä ihmisiä. Kesto 15-20 min, kuvattu yhdellä kameralla ja paitaan kiinnittettävillä mikeillä. Melkoinen menestys ollut tuossa piirissä. Konseptia voisi erinomaisesti soveltaa täälläkin.

Tätä voisi kokeilla, mutta silti haastetteluihin täytyy tehdä taustatutkimusta. Jos et tiedä tarpeeksi haastateltavasta, niin homma jää helposti läpänheiton asteelle. Näkisin kyllä asian siten, että Hommassa on sellaisia tyyppejä, jotka saisivat shown rullaamaan jo olemassa olevalla ammattitaidoillaan ja tietämyksellään. Esimerkiksi Leso ja Junes Lokka voisivat varmaan vetää omanlaistaan rääväsuista showta ihan-tost-noin-vaan ihan vain olemalla omia itsejään.

Sen verran kuitenkin sanon, että shown pyöritys yksin ei ole kovin hauskaa. Käsikirjoituksessa ja tuotannossa on hyvä olla ainakin kaksi ihmistä, niin se on huomattavasti vähemmän stressaavaa ja jopa hauskaa!

Ja sitten vielä sellainen juttu, on aivan eri asia pyörittää showta aina samassa paikassa, kuin mennä sinne missä haastateltava saattuu olemaan. Sen liikuteltavan studion joutuu virittämään joka kerran erikseen. Siinä jää hyvin helposti jokin namikkaa kiireessä väärään asentoon, esimerkiksi kameran mikrofonin virtakytkin. Sen vuoksi monet asiat -- esimerkiksi audion äänitys -- joutuu tekemän varmuuden vuoksi 2-3 eri laitteella, ja näitä varalaitteita on usein jouduttu ottamaan käyttöön. Silloin tietenkin huomataan, että videon ja audion pituus on 0,1% erilainen, joka tietenkin johtaa kuvan ja äänes epäsynkkään, ellei ole sopivaa softaa muuttamaan audion pituutta.

Ja monikamerakuvauksen synkronointi ilman kalliita ammattikameroita ja softia on oma taiteenlajinsa ... jne ... jne ... jne ...
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012, 19:53:19 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 982
 • Liked: 4898
 • A spherical bastard
Homma tuuliajolla
« Vastaus #86 : 12.10.2012, 20:36:57 »
Älä nyt Lalli pilaa hyvää juttua ikävillä faktoilla.

Kaikkihan sen tietää että videoitten teko ei vaadi kun kuvaukseen ja youtubeen uppaamisen viemän ajan ja on muutenkin tosi helppoa. Ainakin niitten mielestä, jotka ovat joskus kuulleet jonkun tehneen jotain ja ovat sitä mieltä, että tarttis tehdä mutta itse eivät kuitenkaan "ehdi".
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #87 : 12.10.2012, 21:00:06 »
Älä nyt Lalli pilaa hyvää juttua ikävillä faktoilla.

Kaikkihan sen tietää että videoitten teko ei vaadi kun kuvaukseen ja youtubeen uppaamisen viemän ajan ja on muutenkin tosi helppoa. Ainakin niitten mielestä, jotka ovat joskus kuulleet jonkun tehneen jotain ja ovat sitä mieltä, että tarttis tehdä mutta itse eivät kuitenkaan "ehdi".

Ai niin joo, tekstitykset täytyy tietenkin tehdä, ja löytää jostain ilmaista musiikkia, jota voi käyttää laillisesti. Pienempiä kamoja myös katoaa ja halvasti tehtyjä hajoaa. Ja sitten täytyy tietenkin selittää käsikirjoitusryhmälle miksi yhtäkään huolella valmistetuista kysymyksistä ei käytetty, koska keskustelu lähti luontevasti virtaamaan toiseen suuntaan, eikä sitä kannattanut katkaista, koska flow oli niin hyvä. Ai niin joo, samana aamuna saattaa tulla peruutuksia, kun oman tiimin muut jäsenet eivät pääsekään paikalle, ja heidän osuutensa täytyy paikata kylmiltään.

Kun sitten kun saat hienon taiteellisen vaikutelman siten, että silmät ovat fokuksessa (ja kaikki sumeaa), haastateltava innoissaan nojaa puoli metriä eteen, jolloin hänen päänsä on täysin terävyysalueen ulkona. Ai niin joo, koska järjestelmäkamerat nauhoittavat vain 20 minuuttia pitkiä pätkiä ja digipokkarit 10 minuutin pätkiä, joudut käyttämään munakelloa, jonka tikitys kuuluu audiolta, ja jonka pärähtäminen keskeyttää haastateltavan jutut muutaman kerran tunnissa.

Ja sitten on vielä muutamia hauskoja pikku insidenttejä, joista lakimieheni suositteli kertomaan vasta postmortuumisti muistelmissani.

Ja koska tämä on täysin vapaaehtoista toimintaa, valitsen itse haastateltavani.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012, 21:06:01 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Dharma

 • Vieras
Homma tuuliajolla
« Vastaus #88 : 12.10.2012, 21:05:17 »
tekstitykset täytyy tietenkin tehdä

Käännätä kaikille vähemmistökielille ja hae tätä varten apurahoja. Saatat lyödä hyvin leiville pelkästään tämän takia.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 940
 • Liked: 42575
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Homma tuuliajolla
« Vastaus #89 : 12.10.2012, 21:09:37 »
tekstitykset täytyy tietenkin tehdä

Käännätä kaikille vähemmistökielille ja hae tätä varten apurahoja. Saatat lyödä hyvin leiville pelkästään tämän takia.

Tarkoitin näitä alku- ja lopputekstejä ja sensellaisia. Mutta hyvä kun muistutit: meluisissa paikoissa tarvitaan myös haastateltavan tekstitystä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz