Kirjoittaja Aihe: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!  (Luettu 119123 kertaa)

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 463
 • Liked: 6097
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #30 : 11.11.2015, 14:55:43 »
Lainaus
Espanjan hallitus vei Katalonian itsenäistymishankkeen oikeuden tuomittavaksi

Espanja haluaa pysäyttää Katalonian maanantaina laatiman itsenäistymissuunnitelman alkuunsa. Hankkeen mukaan Katalonia itsenäistyisi vuonna 2017.

Espanjan hallitus on vienyt Katalonian alueparlamentin itsenäistymissuunnitelman perustuslakia tulkitsevaan oikeusistuimeen. Sen päätöstä odotetaan jo keskiviikon aikana

Katalonia kaavailee irtautuvansa Espanjasta vuoteen 2017 mennessä. Espanja puolestaan haluaa oikeuden kietävän Kataloniaa viemästä hankettaan askeltakaan eteenpäin.

– Asian vieminen oikeuteen ei ole vain vastalause alueparlamentin päätökselle, vaan hallitus puolustaa koko valtiota, sanoi pääministeri Mariano Rajoy.

Alueparlamentti hyväksyi maanantaina hankkeen, jonka mukaan uudella aluehallituksella on kuukausi aikaa aloittaa itsenäisen Katalonian perustuslain, veronkantojärjestelmän ja sosiaaliturvajärjestelmän suunnitteleminen.

Samalla päätettiin, ettei Espanjan valtiollisilla elimillä on enää valtaa aluehallinnon päätöksiin. Se koskee myös perustuslakituomioistuimen ratkaisuja.

Itsenäistymisen kannattajilla kiistaa presidentistä

Itsenäistymisen kannattajat, Junts pel Si eli "Yhdessä kyllä-äänten puolesta" -liitto ja vasemmistolainen CUP, saivat syyskuun vaaleissa 72 edustajaa 135-paikkaiseen alueparlamenttiin.

Ne neuvottelevat parhaillaan aluehallituksen muodostamisesta. CUP kuitenkin vastustaa Katalonian pitkäaikaisen johtajan Artur Masin valintaa presidentiksi, kuten Junts pel Si on esittänyt. Hän hävisi tiistain äänestyksen. Torstaina on uusi yritys.

Omaan valtioon kannustaa kieli ja vauraus

Espanjan koilliskulmalla sijaitsevan 7,5 miljoonan asukkaan Katalonian itsenäisyyshanketta ajaa oman kielen ja kulttuuri-identiteetin lisäksi se, että alue on taloudellisesti vahva muuhun Espanjaan verrattuna. Itsenäisyysmieliset katsovat, että Katalonia on Espanjassa liiaksi maksajan asemassa.

Mielipidekyselyjen perusteella katalaanien enemmistö kannattaa kansanäänestystä itsenäistymisestä, mutta valtiollisten siteiden varsinainen katkaiseminen jakaa kansaa

http://yle.fi/uutiset/espanjan_hallitus_vei_katalonian_itsenaistymishankkeen_oikeuden_tuomittavaksi/8447718

If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 102
 • Liked: 9163
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #31 : 11.11.2015, 15:01:46 »
Kohta Ahvenanmaa ottaa mallia; siellähän itsenäisyyttä ajava puolue jo on tai ainakin oli. En pistäisi pahakseni Ahvenanmaan eroa Suomesta; itsenäisinä heidän olisi pakko antaa ihmisoikeudet suomenkielisilleen, ainakin jos haluavat Unioniin.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 870
 • Liked: 27948
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #32 : 11.11.2015, 15:08:53 »
Kohta Ahvenanmaa ottaa mallia; siellähän itsenäisyyttä ajava puolue jo on tai ainakin oli. En pistäisi pahakseni Ahvenanmaan eroa Suomesta; itsenäisinä heidän olisi pakko antaa ihmisoikeudet suomenkielisilleen, ainakin jos haluavat Unioniin.

Onko mitään syytä hyljätä lypsävä tissi ja tarttua uppoavaan reunaan? Ahvenanmaa olisi kyllä nopeasti matutettu ja förbi koko saarivaltakunta.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 536
 • Liked: 19351
 • Blues for Allah
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #33 : 11.11.2015, 15:14:49 »
Espanja olisi kusessa ilman Kataloniaa, ainoa maakunta jossa on vielä yrittäjyyttä, teollisuutta, talousjärkeä...jne.
Katalonia itsenäistyessään tulisi olemaan Etelä-Euroopan HELMI!
Suomalainen bisneskumppanini asui Barcelonassa ja hän oli espanjalaisenkatalonialaisen perheensä kanssa suuri itsenäisyyden kannattaja jo yli 15 vuotta sitten. Hän valisti minua kuinka paljon muu "manjana"Espanja kuppaa Kataloniaa.
Ystäväni kuoli nelikymppisenä, vuonna 2000 syöpään, suremaan jäi vaimo ja kaksi pientä lasta. :-\
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9896
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #34 : 11.11.2015, 15:41:48 »
Espanja olisi kusessa ilman Kataloniaa, ainoa maakunta jossa on vielä yrittäjyyttä, teollisuutta, talousjärkeä...jne.
Katalonia itsenäistyessään tulisi olemaan Etelä-Euroopan HELMI!

(...)

Vallitsevan eurostoliittolaisen demokratiakäsityksen mukaan alueellinen irtautuminen Espanjasta on mahdotonta. Tankit liikkeelle vaan.

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 884
 • Liked: 828
 • sosiaalilaskeutuja
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #35 : 11.11.2015, 16:22:01 »
Olen siinä käsityksessä, että Espanja (Madrid) ja Katalonia eivät ole päässeet sopuun joistain taloudellisista järjestelyistä, ja Espanja (Madrid) ikään kuin hyväksikäyttää Kataloniaa. Sen sijaan Ahvenanmaa ja muu Suomi ovat taloudellisessa sovussa siten, että Suomi ei kisko veroja Ahvenanmaalta, ja sen takia Ahvenanmaalla ei ole motivaatiota pyrkiä itsenäistymään enempää siitä kuin miten itsenäinen se jo nyt on. Tämän takia Ahvenanmaata ei kannattaisi turhaan verrata Kataloniaan.

Omat sympatiani ovat Katalonian puolella, koska kohtuuttomasti veroja keräävät valtakeskittymät ovat vain riesa ihmiskunnalle, ja tuosta itsenäistymisestä voi tulla vielä hyvä esimerkki.

Erikoinen ja villi ajatus olisi se, että voisiko Suomi joskus hajota johonkin kuten Etelä- ja Pohjois-Suomeen? Voisiko niin käydä, että joillain alueilla Suomessa enemmistö rupeaa kokemaan, että Helsinki ajaa Suomea tarkoituksella julkiseen velkavankeuteen, ja tarkoituksella slummiuttaa Suomea monikulttuurisuuden nimeen, mutta kuitenkin kokonaisuudessaan enemmistö suomalaisista eivät koskaan nousisi moista vastaan? Tällöin ne alueet Suomesta, joilla enemmistö haluaisi irti Helsingin politiikasta, voisivat pyrkiä itsenäistymään? Veroasioiden kautta tällaiset asiat helposti lähtevät liikkeelle, ja monikulttuuristumisen myötä suurten suomalaisten kaupunkien verorahojen tarve voi ruveta vielä kasvamaan tulevaisuudessa.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2015, 16:42:14 kirjoittanut jostwix »

fennikko

 • Vieras
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #36 : 26.12.2015, 20:51:38 »
Ei nyt varsinaisesti liity Kataloniaan mutta ei tämä uuden ketjun arvoinen ole.

Eli Ranskaan kuuluvassa Korsikassa parin viikon takaisissa aluevaaleissa nationalistit (ei National Front vaan Korsikan oma nationalistipuolue) pääsivät kahden paikan päähän yksinkertaisesta enemmistöstä saaden 24 paikkaa 52 paikan paikallisvaltuustossa. Theguardianin uutisessa kerrotaan kuitenkin että nämät nationalistit jakaantuvat ainakin itsenäisyyttä tavoitteleviin separatisteihin ja Korsikalaista identiteettiä edistäviin liikkeisiin. En kuitenkaan löytänyt tuoreita tilastoja siitä miten Korsikalaiset ajattelevat itsenäisyydestä tai kuinka suuri osa on todellisia separatisteja, mutta kyllähän tuosta vaalituloksesta jotain voi päätellä.

Korsikalla on pitkä historia nationalistisista liikkeistä ja jopa terrorista, mutta nyt viimeistään nationalistit löivät itsensä läpi. Ranska uutisten mukaan vähät välittää 300 000 asukkaan saaresta Välimerellä, ja Korsikalla onkin viime vuosina nähty mm. koulujen ja satamien saartoja protestiksi Ranskan hallituksen toimille.

Lainaus
We sent out a global call to Corsican youth," he said, "calling for protest against the current situation in Corsica, which is characterized by a disproportionate wave of repression, anti-Corsican racism, and the denial of democracy by the French government."

Muutaman vuoden päästä voi Korsika hyvinkin pyrkiä Katalonian tavoin vaatimaan enemmän autonomiaa, ellei jopa itsenäisyyttä. Ongelmana tietenkin on heikohko talous. Korsikalla ei ole lähellekään Katalonian kaltaista taloutta, saatika itsenäisyydestä viime vuonna äänestäneen Skotlannin öljyvaroja.

http://www.theguardian.com/world/2015/dec/14/corsican-nationalists-win-historic-victory-in-french-elections
http://www.armstrongeconomics.com/archives/41010
https://news.vice.com/article/young-separatists-and-police-officers-clash-on-the-french-island-of-corsica

Eilen saarella poltettiin Koraaneja ja moskeijakin taisi vähän saada damagea.  ;D

http://www.bbc.com/news/world-europe-35179198
« Viimeksi muokattu: 26.12.2015, 20:54:04 kirjoittanut fennikko »

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #37 : 27.12.2015, 14:51:21 »
Jos Katalonia haluaa eroon Espanjasta, sen on saatava ero siitä. Katalonialaisilla on oikeus omaan maahansa. Niinhän ystävällinen V.I. Leninkin antoi suomalaisille itsenäisyyden. Olemme entistä Venäjää.

Mutta onko espanjalaisista tällaiseen hengensuuruuteen? Kiduttavathan he eläimiäkin ja pitävät härkien kiusaamista oikeana kansanhuvina. En ole koskaan arvostanut Espanjaa ja espanjalaisia, enkä edes käynyt siellä.

Italiassa olen käynyt ja vanhoissa roomalaisissa onkin tietty tyylinsä, vaikka rupsahtamaan on sekin kulttuuri päässyt.

Melko laiskojakin ovat, kun eivät saa oikaistua edes sitä yhtä, vinoa torniaan.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 018
 • Liked: 27046
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #38 : 27.12.2015, 15:26:43 »
Katalonia haluaa itsenäistyä Espanjasta ja samaan aikaan toiset haluavat tehdä Euroopasta liittovaltion.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 920
 • Liked: 2446
 • ääärinuiva
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #39 : 27.12.2015, 19:32:09 »
« Viimeksi muokattu: 27.12.2015, 19:37:48 kirjoittanut Totuus EPT »
Missä ******i siellä ongelma.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 001
 • Liked: 9623
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #40 : 27.12.2015, 21:01:18 »
Katalonia olisi täysin elinkelpoinen omana valtionaan. Mieleen tulee pienemmät alueet esim Färsaaret ja Grönlanti jotka ovat ihan omia kansojansa ja Tanskan siirtomaita mutta sittenkin niin pieniä, siis väkiluvultaan, Grönlantihan on valtava maa-alue, että sopii epäillä pärjäisivätkö ne itsenäisinä.

Tuttava joka on molemmissa käynyt on kertonut että Grönlannissa tanskalaiset ovat käytännössä rakentaneet kaiken infran ja jos tanskalaiset häipyisivät niin grönlantilaiset olisivat helisemässä mutta färsaarilaiset pärjäisivät aivan mainiosti ilman tanskalaisiakin.

Jälkimmäistä sopii epäillä sillä jo kerran Tanska on pelastanut Färsaaret talousromahdukselta ottamalla haltuun maan pankit jotka olivat mennä nurin.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 102
 • Liked: 9163
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #41 : 27.07.2016, 23:02:38 »
Ruotsin radiosta. Skotlanti, Katalonia, mitä seurannee? Jääkö Ahvenanmaa Suomen yhteyteen? Eurooppa natisee liitoksissaan kuten laulussa sanotaan. Käännös ruotsinkielestä by Shemeikka.

Lainaus
KATALONIA ALOITTAA ITSENÄISTYMISPROSESSIN

Katalonian parlamentti on tänään yllättäen hyväksynyt tekstin, jolla Katalonia eroaa Espanjasta. Espanjan hallitus uhkaa nyt haastaa Katalonian aluehallituksen perustuslakituomioistuimeen.

- Tämän hallituksen tehtävä on viedä maa itsenäisyyden porteille, sanoi aluepresidentti Carles Puigdemont Katalonian parlamentissa tänään.

Varmistaakseen parlamentin tuen hän aikoo asettaa itsensä epäluottamusäänestyksen kohteeksi 28. syyskuuta.

Espanjan hallitus on kieltänyt katalaaneja järjestämästä kansanäänestystä itsenäisyydestä sanoen kansanäänestyksen olevan Espanjan perustuslain vastainen.

Siitä syystä viimevuotisista aluevaaleista tehtiin äänestys itsenäisyyden puolesta tai sitä vastaan. Itsenäisyyttä kannattavat puolueet saivat vaalivoiton. Vaalien jälkeen puolueilla on ollut vaikeuksia tehdä yhteistyötä ja Katalonian itsenäisyys on tuntunut yhä kaukaisemmalta.

Mutta tänään Katalonian parlamentti on siis yllättäen hyväksynyt ehdotuksen, joka vie Katalonian kurssille kohti eroa Espanjasta.

Ja reaktiot ovat kiivaita. Espanjan kaksi suurinta puoluetta, oikeistolainen Partido Popular ja sosiaalidemokraattinen PSOE eristävät toisensa vallasta ja maa näyttää olevan matkalla uusiin vaaleihin. Mutta tänään puolueet ovat tehneet yhteistyötä ja uhkaavat haastaa Katalonian parlamentin perustuslakituomioistuimeen.

- Hallitus halusi meidän toimivan, me toimimme ja tulemme toimimaan, sanoi varapääministeri Soraya Saénz de Santamaria virkaa tekevästä, Partido Popularin johtamasta  Espanjan hallituksesta.

PSOEn johtaja Pedro Sanchez sanoo jo puhuneensa pääministerin kanssa ja vakuuttaneensa että yhteistyötä tullaan tekemään Katalonian itsenäisyyden estämiseksi.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6483124
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 646
 • Liked: 59178
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #42 : 12.02.2017, 19:28:38 »
Espanja yrittää vimmatusti estää Katalonian itsenäisyysäänetyksen toteutumisen. Yhteensä kuusi katalonialaista poliitikkoa on saanut syytteet erinäisistä itsenäisyysäänestystä puoltavista toimista.

Itsehän ainakin annan täältä kaukaa pohjoisesta henkistä tukea katalonialaisten itsenäisyyspyrkimyksille. Visca Catalunya lliure! 8)

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005085319.html (12.2.2017)

Lainaus
Espanja kovistelee Kataloniaa oikeussaleissa – separatistit puuhaavat itsenäisyysäänestystä riippumatta rikossyytteistä

Barcelonassa järjestettiin päättyneellä viikolla näytös, joka tarjosi Katalonian ja Espanjan välisessä kädenväännössä kummallekin uusia aseita.

Kyse oli viisipäiväisestä oikeudenkäynnistä, jonka avulla Espanjan keskushallinto kovisteli Katalonian separatistisia johtajia ruotuun. Toisaalta tapaus antoi katalonialaisten näyttäytyä uhreina itsevaltaiseksi haukkumansa pääministeri Mariano Rajoyn pihdeissä.

Entisiä Katalonian aluejohtajaa Artur Masia ja alueministereitä Irene Rigauta sekä Joana Ortegaa syytetään symbolisen itsenäisyysäänestyksen järjestämisestä marraskuussa 2014, vaikka Espanjan perustuslakituomioistuin oli kieltänyt sen.

Yli 80 prosenttia äänestäneistä kannatti Katalonian itsenäistymistä. Äänestysprosentti tosin jäi matalaksi, koska itsenäisyyden vastustajat eivät juuri vaivautuneet uurnille.

Syyttäjän mukaan kolmikko syyllistyi kansalaistottelemattomuuteen ja vallan väärinkäyttöön, mistä voisi rangaista jopa kymmenen vuoden kiellolla toimia julkisissa viroissa. Tuomio on luvassa vasta myöhemmin.

Mas, Rigau ja Ortega kiistivät toimineensa tarkoituksella lainvastaisesti.

”Mutta kyllä, tarkoituksemme oli vastustaa Espanjan hallitusta, joka esti ihmisten tavanomaisen, demokraattisen osanoton”
, Mas sanoi loppupuheenvuorossaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Katalonian nykyinen aluejohtaja Carles Puigdemont kuvaili, että ”moni meistä tuntee olevansa tuomiolla”.

Yhteensä kuusi poliitikkoa on saanut niskaansa rikossyytteitä itsenäistymisäänestystä puoltavista toimista, esimerkiksi alueparlamentin puhemies Carme Forcadell sallimalla asian käsittelyn parlamentin istunnossa.

Sama odottanee Puigdemontia, jos hän järjestää lupaamansa sitovan kansanäänestyksen itsenäistymisestä ensi syyskuussa.

Noin 40 000 ihmistä tuki syytettyjä oikeustalon ulkopuolella oikeudenkäynnin avauspäivänä maanantaina.


Suuri osa kylttien iskulauseista oli painettu katalaanin tai espanjan sijaan englanniksi. Katalonian itsenäisyyshaaveiden suurimpia esteitä on kansainvälisen tuen vähyys.

”Itsenäistymme ennemmin tai myöhemmin”
, Katalonian ulkoasiainjohtaja Raül Romeva vannoi HS:n haastattelussa levittäessään separatistien sanomaa Helsingissä lokakuussa.

Lainaus
Katalonia aikoo äänestää itsenäistymisestä

 • Noin 7,5 miljoonan asukkaan Katalonia on itsehallintoalue Koillis-Espanjassa. Katalonialaisilla on oma kielensä ja kulttuurinsa.
 • Itsenäisyyden kannatus on kasvanut suhteellisen vauraassa Kataloniassa viime vuosina. Siihen ovat vaikuttaneet itsehallinnon laajentamisen vesittyminen perustuslakituomioistuimessa sekä Espanjan talousahdinko.
 • Aluehallinnon joulukuussa teettämän kyselytutkimuksen mukaan 45 prosenttia asukkaista kannattaa itsenäisyyttä, 47 prosenttia vastustaa.
 • Separatistien johtama aluehallinto aikoo järjestää sitovan kansanäänestyksen itsenäistymisestä syyskuussa. Espanjan keskushallinto pitää aikeita laittomina.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 102
 • Liked: 9163
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #43 : 12.02.2017, 19:35:59 »
Itsenäistymistä on liikkeellä; Puerto Rico äänestää kesällä tuleeko saaresta itsenäinen valtio vai Yhdysvaltojen 51. osavaltio. Milloi Ahvenanmaa perässä? (Minusta Oolanti joutaisi itsenäistyä tai liittää Ruotsiin, turha kiviriippa Suomelle)

Lainaus
Puerto Ricon saarivaltiossa järjestetään 11. kesäkuuta kansanäänestys valtion tulevaisuudesta.

Kansanäänestyksessä 3,5 miljoonaa puertoricolaista valitsee kahdesta vaihtoehdosta: joko Puerto Ricolle haetaan täysiä osavaltion oikeuksia tai se irrottautuu kokonaan Yhdysvalloista.

Koko juttu: http://yle.fi/uutiset/3-9455893
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 160
 • Liked: 5492
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #44 : 13.02.2017, 03:08:35 »
^ Puerto Ricosta tulee osavaltio vain, jos USA:n kongressi hyväksyy sen osavaltioksi. Niin tuskin tapahtuu niin kauan kuin republikaanit hallitsevat kongressia.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 149
 • Liked: 3490
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #45 : 13.02.2017, 03:28:54 »
^ Puerto Ricosta tulee osavaltio vain, jos USA:n kongressi hyväksyy sen osavaltioksi. Niin tuskin tapahtuu niin kauan kuin republikaanit hallitsevat kongressia.

En asiaa tunne tarkasti, mutta haluavatko edes demokraatit tuota paskasaarta osavaltiokseensa?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 560
 • Liked: 9677
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #46 : 13.02.2017, 20:19:00 »
^ Puerto Ricosta tulee osavaltio vain, jos USA:n kongressi hyväksyy sen osavaltioksi. Niin tuskin tapahtuu niin kauan kuin republikaanit hallitsevat kongressia.

En asiaa tunne tarkasti, mutta haluavatko edes demokraatit tuota paskasaarta osavaltiokseensa?

Se on Yhdysvaltojen osa nytkin ja kaksi senaattoria varmaan voisi kelvata demokraateille.

Viimeksihän kuin uusia osvaltioita muodostettin Havaiji ja Alaska hyväksyttiin lähes tulkoon samassa paketissa, niin että molemmat puolet saivat omansa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 531
 • Liked: 8154
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #47 : 13.02.2017, 23:37:19 »
^ Puerto Ricosta tulee osavaltio vain, jos USA:n kongressi hyväksyy sen osavaltioksi. Niin tuskin tapahtuu niin kauan kuin republikaanit hallitsevat kongressia.

En asiaa tunne tarkasti, mutta haluavatko edes demokraatit tuota paskasaarta osavaltiokseensa?

Puertoricolaiset ovat kansanäänestelleet statuksestaan aina silloin tällöin ja joka kerta vastuullisemman porukan voimin päättäneet pysyä nykyisenkaltaisessa itsehallinnossa. Osavaltioasema tai itsenäisyys merkitsisi kustannusten kasvua ja täysi itsenäisyys voisi riskeerata USAn liittovaltion nykyisellään maksaman tuen määrän. Onko itsenäisyys itseisarvo? Onnistuisimmeko Suomessa säästämään byrokratiakuluissa, jos vajoaisimme muodollisestikin provinssiksi?
« Viimeksi muokattu: 13.02.2017, 23:38:56 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 001
 • Liked: 9623
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #48 : 14.02.2017, 00:28:20 »
EU suhtautuu erittäin penseästi kaikenlaisiin uusien valtioiden itsenäisyyspyrkimyksiin ja uhkailee että EU-jäsenyys ei sitten ole mikään automaatio vaikka se valtio josta erotaan olisi EU-jäsen ollutkin. Sinällään loogista sillä onhan EU:n agendana tukahduttaa jo olemassaolevissa maissa kaikenlainen kansallismielisyys ja luoda joki homo europeus tai vastaavaa. Uuden valtion itsenäistyessä on vaara että siinä valtiossa kansallismielisyys loihuaa ainakin jonkin aikaa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 537
 • Liked: 27702
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #49 : 20.09.2017, 11:12:28 »
Kansanäänestystä vaativien pidätykset alkaneet Kataloniassa

https://mvlehti.net/2017/09/20/kansanaanestysta-vaativien-pidatykset-alkaneet-kataloniassa/

Lainaus
Espanjan keskushallinto on päättänyt estää Katalonian itsenäistymistä koskevan kansanäänestyksen keinolla millä hyvänsä.

Lainaus
Espanjan puolisotilaallinen poliisi Guardia Civil on juuri nyt useissa Katalonian aluehallituksen ministeriöissä suorittamassa pidätyksiä.

Alla olevalla videolla ihmiset huutavat “demokratiaa” ja “hävetkää” Barcelonassa sijaitsevan hallintorakennuksen edessä poliisin pidättäessä Katalonian paikallishallituksen jäsentä.

Video ja loppu juttu linkistä.
Ei sitä niin vaan itsenäistytä eikä äänestämällä voi edes vaikuttaa, mutta kiellettävä äänestys silti on, keinolla millä hyvänsä.

...
 Ovat alkaneet pidättämään Katalonian itsenäisyysäänestyksen puuhamiehiä.
https://twitter.com/marc_vi/status/910405156159795200
Tästä olisi tietysti voinut aloittaa vaikka oman ketjun...

Jep, tein työtä käskettyä.


P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 716
 • Liked: 9904
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #50 : 20.09.2017, 11:14:30 »
Kansanäänestystä vaativien pidätykset alkaneet Kataloniassa

https://mvlehti.net/2017/09/20/kansanaanestysta-vaativien-pidatykset-alkaneet-kataloniassa/

Lainaus
Espanjan keskushallinto on päättänyt estää Katalonian itsenäistymistä koskevan kansanäänestyksen keinolla millä hyvänsä.

Lainaus
Espanjan puolisotilaallinen poliisi Guardia Civil on juuri nyt useissa Katalonian aluehallituksen ministeriöissä suorittamassa pidätyksiä.

Alla olevalla videolla ihmiset huutavat “demokratiaa” ja “hävetkää” Barcelonassa sijaitsevan hallintorakennuksen edessä poliisin pidättäessä Katalonian paikallishallituksen jäsentä.

Video ja loppu juttu linkistä. Ei sitä niin vaan itsenäistytä eikä äänestämällä voi edes vaikuttaa, mutta kiellettävä äänestys silti on.

...
 Ovat alkaneet pidättämään Katalonian itsenäisyysäänestyksen puuhamiehiä.
https://twitter.com/marc_vi/status/910405156159795200
Tästä olisi tietysti voinut aloittaa vaikka oman ketjun...

Jep, tein työtä käskettyä.

Taitavat rakentaa tulevaa, toivottavasti ei-aseellista konfliktia. Ei tuollainen pääty todellakaan hyvin.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 537
 • Liked: 27702
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #51 : 20.09.2017, 11:17:23 »
Mielestäni on raikastavaa, että saadaan Eurooppaan muitakin sattumuksia ja tapahtumia kuin aina vaan pelkästään niitä, joissa toisena osapuolena ovat ne, ketkä eivät ikinä liity mihinkään.

Irlannissakin ovat luvanneet ryhdistäytyä, jos Brexit sulkee rajan. Sitä odotellessa.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 536
 • Liked: 19351
 • Blues for Allah
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #52 : 20.09.2017, 11:21:52 »
Saas nähdä aktivoituuko marxilais-leninistinen ETA?

En saa toimivaa linkkiä wikipediaan, mutta kuuklettakaa itse.
« Viimeksi muokattu: 20.09.2017, 11:26:05 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 537
 • Liked: 27702
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #53 : 20.09.2017, 11:25:04 »
Saas nähdä aktivoituuko marxilais-leninistinen ETA?
https://fi.wikipedia.org/wiki/ETA_(järjestö)#ETAn_iskut

Hope so. On paljon komeampaa laittaa Eurooppa päreiksi omin voimin, kuin tuoda tänne porukkaa 600-luvulta särkemään ja sottaamaan paikat.

e: @Faidros.   
Laittamasi linkki toimi minulla moitteettomasti. Toki vanhana haukkana muistan ETAn googlaamattakin.

e2: Jaa, eipä toiminut toista kertaa... toimikohan sitten ensimmäistäkään kertaa... mysteeri

https://fi.wikipedia.org/wiki/ETA

Lainaus
Omasta mielestään ETAlaiset ovat vapaustaistelijoita, mutta EU, YK ja Yhdysvallat pitävät sitä terroristijärjestönä.

Just joo, no terroristien kanssahan EU, YK ja Yhdysvallat tekee yhteistyötä ja neuvottelee, joten mikä ETA:ssa maksaa?

« Viimeksi muokattu: 20.09.2017, 11:37:54 kirjoittanut Emo »

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14709
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #54 : 20.09.2017, 11:29:03 »
Lyhyen elämänkokemukseni perusteella sanoisin, että tuo ei lisää katalonialaisten halukkuutta olla Espanjan alaisuudessa.

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11575
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #55 : 20.09.2017, 12:18:45 »

Mikäli oikein ymmärsin, espanjalaiset uutisankkurit vitsailevat, että Pohjois-Korea voisi lähettää ohjuksen Kataloniaan. Katsokaa miten tuo miesankkuri käyttäytyy. Eikö se joku suomalainen uutistenlukija saanut YLE:ltä kenkää, kun yritti keventää ja olla vitsikäs, juomalla tyhjästä olutpullosta. Tämä on sitä varsinaista #vihapuhetta, eikä sitä, mistä Orpo valittaa.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 414
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #56 : 20.09.2017, 18:04:16 »
Olen ymmärtänyt että Katalonia on pro-mamu ja tuskin on sattumaa että ne nyt alkaa vaatimaan .  Katalonialaaset pitää pistää ruotuun ,yhtään repeämää ei saa antaa tapahtua espanjassa . Sinnekin on muodustumassa ns. Sanctuary cityjä jotka pitää tukahduttaa heti . Vtr .California ,josta tulee vielä iso ongelma.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13898
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #57 : 20.09.2017, 18:18:32 »
Katalonian itsenäisyysäänestystä ei kuulemma voi hyväksyä, koska se on Espanjan perustuslain vastainen. Niin, olihan myös Baltian maiden itsenäisyysäänestykset Neuvostoliiton perustuslain vastaisia. Samoin varmaan Balkanin ruutitynnyrin itsenäisyysäänestykset olivat Jugoslavian perustuslain vastaisia.
Lohjan persut

guest14935

 • Vieras
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #58 : 20.09.2017, 18:28:50 »
Katalonian itsenäisyysäänestystä ei kuulemma voi hyväksyä, koska se on Espanjan perustuslain vastainen. Niin, olihan myös Baltian maiden itsenäisyysäänestykset Neuvostoliiton perustuslain vastaisia. Samoin varmaan Balkanin ruutitynnyrin itsenäisyysäänestykset olivat Jugoslavian perustuslain vastaisia.
Taisi olla varakas osa noi molemmat aiemmat, kun taasen balkanissa ehkä muitakin asioita kyseessä. Lypsävä muu.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 178
 • Liked: 2637
Vs: 2012-09-13 Katalonia haluaa eron Espanjasta!
« Vastaus #59 : 20.09.2017, 18:47:46 »
Katalonian itsenäisyysäänestystä ei kuulemma voi hyväksyä, koska se on Espanjan perustuslain vastainen. Niin, olihan myös Baltian maiden itsenäisyysäänestykset Neuvostoliiton perustuslain vastaisia. Samoin varmaan Balkanin ruutitynnyrin itsenäisyysäänestykset olivat Jugoslavian perustuslain vastaisia.
Sinänsä lienee mahdollista, että äänestys on ihan "rehelllisesti" perustuslain vastaista. Tarkoitan sitä, että perustuslaki ei välttämättä ole oikeuksia sortava vaikka kieltäisikin tällä tavalla järjestetyn äänestyksen. Tämä kuitenkin edellyttää, että kansanosalla on tosiasiallinen mahdollisuus jollakin muulla tavalla ajaa itsenäisyyttään lain puitteissa. Koska en tiedä asiasta tarpeeksi, en ota kantaa siihen, mikä tässä tapauksessa on tilanne.