HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Onko maahanmuuttajissa enemmän nuoria kuin kantaväestössä?

(1/3) > >>

Simo Hovari:
Tilastonikkareiden perusargumentti selittämään mamujen korkeita osuuksia rikostilastoissa on se, että "maahanmuuttajien ja kantaväestön väliset tilastoidun rikollisuuden erot johtuvat siitä, että maahan muuttaneiden joukossa on enemmän nuoria kuin kantaväestössä".

Kaipaisinkin lisää tietoa siitä, mikä osuus eri ikäryhmillä on kantaväestössä ja mikä osuus samoilla ikäryhmillä on maahanmuuttajaväestössä. Jossain näin tämänkin väitteen tyrmätyksi, mutta nyt kaipaisin lähteitä tuon tyrmäyksen perusteeksi.

Anyone?

ihminen:
löytyskö tuolta?

http://pxweb2.stat.fi/database/StatFin/vrm/vaerak/vaerak_fi.asp

M.K.Korpela:

--- Lainaus käyttäjältä: Simo Hovari - 30.12.2008, 10:19:32 ---Tilastonikkareiden perusargumentti selittämään mamujen korkeita osuuksia rikostilastoissa on se, että "maahanmuuttajien ja kantaväestön väliset tilastoidun rikollisuuden erot johtuvat siitä, että maahan muuttaneiden joukossa on enemmän nuoria kuin kantaväestössä".

Kaipaisinkin lisää tietoa siitä, mikä osuus eri ikäryhmillä on kantaväestössä ja mikä osuus samoilla ikäryhmillä on maahanmuuttajaväestössä. Jossain näin tämänkin väitteen tyrmätyksi, mutta nyt kaipaisin lähteitä tuon tyrmäyksen perusteeksi.

Anyone?

--- Lainaus päättyy ---

Kirjoitin tästä threadissa Tanskan tilastot.

Tämä tilasto on suodatettu sekä iällä että JP Roosille ja sosiologeille rakkailla sosioekonomisilla tekijöillä. Toisin sanoen maahanmuuttajat ja varsinkin muslimit ovat työttömiä.

Toistan myös aikaisemman huomautukseni että sitten kun työttömyydellä normittaminen otetaan pois seuraus on poliittiselle korrektiudelle katastrofi. Varsinkin muslimit ovat työttömiä koska työ ei kiinnosta.

M.:
Tilastojen suhteuttaminen työttömyyteen on siinä mielessä kyseenalaista, että samat syyt, jotka aiheuttavat rikollisuutta voivat aiheuttaa myös työttömyyttäkin, eikä esimerkiksi rikosrekisteri työnsaantimahdollisuuksia paranna. Sen sijaan iän ja sukupuolen huomioiminen on perusteltua, sillä vaikuttavathan ne kantaväestönkin rikollisuuteen. Sinänsä pitää toki aina muistaa, että ei tällainen tilastojen tasoittaminen muuta todellisuutta miksikään.

Simo Hovari:

--- Lainaus käyttäjältä: ihminen - 30.12.2008, 10:37:22 ---löytyskö tuolta?

http://pxweb2.stat.fi/database/StatFin/vrm/vaerak/vaerak_fi.asp

--- Lainaus päättyy ---

Kiitokset linkistä! Jos nyt yhtään osaan käyttää, niin tässä ovat lukemat relevanteilta osin vuodelta 2007. Otin mukaan ainoastaan rumemman ja rikollisemman sukupuolen edustajat. (hyi mua, ei saisi yleistää, nyt kaikki luulee että kaikki miehet tekee vain rikoksia)

                                      Kantaväestö:      Maahanmuuttajat:
Ikäluokat yhteensä:      2 495 818           100 969    
          
15-19                            162 617  6,52%   6 838     6,77%
20-24                            157 312  6,30%   10 032   9,94%   
25-29                            157 753  6,32%   13 801  13,67%
30-34                            153 128  6,14%   13 175  13,05%
35-39                            152 543  6,11%   12 782  12,66%
                            

Näyttäisi tosiaan, että nuoria ja "nuoria" miehiä on maahanmuuttajissa suhteellisesti merkittävästi enemmän kuin kantaväestössä, esim. 25-29 -vuotiaissa yli tuplaten. Täytyykin muistaa sanoa puskaraiskauksen uhrille, että se yllätysseksi olikin vain tilastoharha ja että sitä ei periaatteessa tapahtunutkaan kun "ikäkorjataan" tilanne.

No, tää nyt on vain tilastokikkailua. Jos tietty kansanryhmä tekee vaikka tuhat rikosta vuodessa, niin se tekee tosiasiallisesti saman tuhat rikosta (ja suurin piirtein saman verran uhreja) vuodessa, vaikka ko. kansanryhmän edustajat olisivat kokonaisuudessaan nuoria, "nuoria", vanhoja, homoja, lesboja, miehiä, naisia, kääpiöitä, älykääpiöitä, Astrid Thorseja, valkoisia, keltaisia, mustia, punaisia, insinöörejä tai mitä tahansa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta