Kirjoittaja Aihe: Puolueohjelman kehittämiseen liittyvää pohdintaa  (Luettu 51709 kertaa)

tietotyöläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 330
 • Niska punottaa... se PUNOTTAA
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #180 : 08.07.2009, 22:13:14 »
Olen Defend Finlandin kanssa varmasti samaa mieltä monesta muusta asiasta, mutta Reaganin ja Thatcherin linjoilla talouspolitiikan suhteen on asennetutkimusten mukaan muistaakseni alle 10% suomalaisista, joten tuo karsisi suurimman osan potentiaalisista kannattajista, esimerkiksi allekirjoittaneen.

Mee too.

Olen muuten tehnyt aika mielenkiintoisen havainnon: tämän maahanmuuttokriittisen foorumin vakiporukkkaan lukeutuu kolme keskenään vain osittain päällekkäistä ryhmittymää, joista jokainen haluaisi nivoa oman suosikkiaiheensa osaksi maahanmuuttokriittistä agendaa, nimittäin:
1) Ruotsin kielen vastustajat
2) Kristinuskon vastustajat ja
3) Hyvinvointivaltion vastustajat.

Ihan vain for the record: itsehän en vastusta yhtään noista kolmesta ja kaltaisiani on varmaan paljon tälläkin foorumilla, meitä ympäröivästä yhteiskunnasta nyt puhumattakaan. Holtitonta maahanmuuttopoliittista naivismia tosin vastustan, koska käsitän, ettei siitä voi seurata mitään hyvää. Jos haluaa perustaa nykyistä paremmin harkittua maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan puolueen, on syytä miettiä tarkkaan, mitä haluaa priorisoida. Edellä luettelemieni kolmen asian vastustamisella kun ei uuden puolueen kannatusta oikein voi maksimoida.

Erittäin hyvin summattu. Itse vastustan maintuista pakkoruotsia, mutta tuhoisaan maahanmuuttopolitiikkaan verrattuna se on täysin yhdentekevä asia. Olisin jopa valmis lehmänkauppoihin, joissa pakollisen ruotsin opetuksen määrää lisättäisiin vastineeksi siitä, että maahanpääsypolitiikka tiukkenisi merkittävästi. Valitettavasti tämä nyt on pelkkää hypoteettista haihattelua.


JM-K

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #181 : 08.07.2009, 22:34:07 »
Minä en perusta tätä puoluetta miellyttääkseni ihmisiä, saadakseni kavereita enkä hyötyäkseni tästä itse jotenkin.

Kai sun periaatteet sen verran joustaa että saan tarjota sen lupaamani ison kiljun (= mehukatti-kannun verran)? Tai pillimehun?

Suoran demokratian vastustajille parit terveiset:

1) Jos Matti V., Tarja H. ja Astrid T. saisivat valita mitä Sika-Partikkelin puolueen ohjelmasta poistetaan niin se olisi juurikin suora demokratia. Miksi? No siksi että kun sen poistaa niin loput puolueohjelmasta muuttuu yhdentekeväksi sanahelinäksi. Mäki-Geyshir hyökkää selvästi useammalla rintamalla yhtäaikaa ja juurikin suora vetoaminen kansaan on se ns. keihään kärki.

2) Haluan tosiaan nähdä millä argumenteilla Matti V. ja muut lopunajan voidellut yrittävät kumota uhkaavanoloisen puoluejohtajan vaatimukset kansan suoran poliittisen osallistuminen parantamiseksi suuressa vaalikeskustelussa maaliskuussa 2011.


Kai sitä nyt yhden ison kiljun voi juoda ilman lahjussyytteitä?

tietotyöläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 330
 • Niska punottaa... se PUNOTTAA
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #182 : 08.07.2009, 22:47:53 »
Puolue perustetaan ensi sijassa vuoden 2011 eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Mikäli suunnitellut äänikynnykset ja vaaliliittokiellot tulevat voimaan, niin nuo ovat viimeiset edes jossain määrin demokraattiset vaalit maassamme.

Eihän tämän(kään) muutoksen (äänekästä) vastustamista kannata lopettaa jos se toteutuu. Päinvastoin.

Vuoden 2011 vaalit ovat merkitykselliset myös siksi, että niissä valittu eduskunta ja muodostettava hallitus voivat vielä vaikuttaa esimerkiksi kansalliseen maahanmuuttopolitiikkaamme. Seuraavana vuonna EU pamauttaa sellaiset yhtenäislait, että morjensta pöytään vaan.

En ole täysin näistä lakikiemuroista perillä. Onko siis niin, että ennen 2012 säädetyt maahanmuuttoon liittyvät lait eivät tule yhtenäislakien jyräämiksi, mutta sen jälkeen on kädet sidotut?

Jos ko. vaaleissa ei tule merkittävää menestystä, niin tulkitsen sen niin, että kansalaiset ovat tyytyväisiä nykymenoon. Siinä tapauksessa en aio uhrata enää sekuntiakaan puolueohjelmassa mainittujen asioiden nykytilan muuttamiseen ja jättäydyn kokonaan politiikkakuvioista pois. Miellyttävämpääkin tekemistä löytyy kyllä. Merkittävällä menestyksellä tarkoitan useita (= yli viisi) eduskuntaan valittuja kansanedustajia puolueen listoilta.

Minä kyllä näkisin, että kolmekin edustajaa uudelta "yhden asian" puolueelta ensimmäisissä vaaleissa on jo hyvä saavutus. Eihän sillä määrällä toki vielä enemmistöpäätöksiä nuijita läpi, mutta ollaan kuitenkin tukevasti rakkikoirana räksyttämässä ja keräämässä puhtia tulevia koitoksia varten.

Puolue perustetaan siis eräänlaiselta ”kaikki tai ei mitään” –pohjalta. Ainakaan meikäläisen suunnitelmiin ei kuulu jonkun ikuisuusprojektin perässä raahaaminen.

Varsin ymmärrettävää, joskin ehkä surullista, koska selvästi sekä tarmoa että kanttia löytyy. Oma panokseni näihin asioihin on Sampon äänestäminen ja muutama hassu anonyymi kommentti tällä foorumilla ja valitettavasti edustan suurta nuivien enemmistöä tässä suhteessa.

Näkisin kuitenkin, että asiat kannattaisi hoitaa niin, että muut voisivat jatkaa työtä puolueen parissa, jos se nyt vähänkään näyttää mielekkäältä. Ja pakkohan sen on näyttää, kyllä tässä maassa sen verran nuivaa populaa on.

Puolueohjelma on koko lailla valmis. Mitään suurempia muutoksia tai lisäyksiä siihen ei enää tehdä. Suomessa on merkittäviä ongelmia, jotka on sanottava ääneen. Niin, että se tulee asioista pihalla olevillekin kansalaisille selväksi. Nyt on se kuuluisa yhdestoista hetki. Hyssyttelyn ja lässyttämisen aika on ohi.

Ymmärrän ja allekirkoitan. Oma mielipiteeni on silti, että tässä ketjussa ehdotetut lievemmät versiot kohtiin 1. ja 4. olisivat paremmat. Eivät nekään hyssyttelyä ole ja uskon, että liian jyrkällä tekstillä karkoittaa enemmän maltillisia nuivia kun maltillisemmalla tekstillä karkoittaa jyrkemmän linjan nuivia. Uskon nimittäin, että maltillisempia nuivia on selvästi enemmän ja toisaalta, että jyrkempien nuivien äänet sataa suht varmasti laariin joka tapauksessa.

Älkää olko huolissani kyvystäni kestää niskaan lentävää kakkaa. Koko ajan sitä tuonne meiliin ja puhelimeen tulee. Hermo kestää kyllä. Ainakin minulla.

Näistä olisi ihan hauska kuulla joskus tarkemmin, jos vaan ehdit/jaksat kirjoitella.

Joka tapauksessa tämä on helkkarin kova juttu ja hatun nosto siitä. Lupaan ääneni ja pienimuotoista taloudellista tukea jahka kuviot selkiytyy ja järkevä tukikanava löytyy.

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #183 : 08.07.2009, 23:08:14 »
Ruotsinkielisenä, rehellisenä ja maanpuolustusystävällisenä kansalaisena, minua pistää silmään nämä sanat "suomalaisten etu ennen muita!"

Jos sananmuoto "Suomalaisten etu ennen muita" loukkaa joitakin, niin olisko kuitenkin parempi jatkaa nykyisen käytännön mukaan, eli ensin ruotsalaisten etu ja vasta sen jälkeen loput suomalaisille, jos jotain sattuu jäämään?

Spondan metkuja muistellessa.
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 369
 • Liked: 134444
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #184 : 08.07.2009, 23:46:13 »
Vuoden 2011 vaalit ovat merkitykselliset myös siksi, että niissä valittu eduskunta ja muodostettava hallitus voivat vielä vaikuttaa esimerkiksi kansalliseen maahanmuuttopolitiikkaamme. Seuraavana vuonna EU pamauttaa sellaiset yhtenäislait, että morjensta pöytään vaan.

En ole täysin näistä lakikiemuroista perillä. Onko siis niin, että ennen 2012 säädetyt maahanmuuttoon liittyvät lait eivät tule yhtenäislakien jyräämiksi, mutta sen jälkeen on kädet sidotut?

Tästä on maallikon vaikea sanoa mitään täsmällistä, niin hyvin vuoden 1999 Tampereen kokouksesta alkunsa saanutta EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan kehittelyä on kansalaisilta pimitetty.

Itse näkisin niin, että jos uudet parlamentit ympäri Eurooppaa ovat tarpeeksi nuivia, niin silloin EU:n ehdotuksesta ei uskalleta tehdä kovin radikaalia ja sitovaa. Muuten vaarana voisi olla Suomen ja muiden maiden yksipuolinen irtisanoutuminen siitä ja ehkä muistakin pakolaissopimuksista. Rohkaisevia merkkejä ehdotuksen vesittämisestä on jo näkynytkin, mutta vaara ei tosiaankaan ole ohi.

Jos taas nykyeduskunta saisi päättää, niin Suomi ottaisi 2012 vapaaehtoisesti vastaan kaikki silloin Kreikan, Italian ja Maltan kautta saapuvat, jos joku sitä vaan ehdottaisi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #185 : 08.07.2009, 23:58:20 »
Olen itse osakesäästäjä ja uskon kyllä että kaima - vai olenko väärässä - ei halua paluuta suljettuun säänöstelytalouteen! Eli suomalaisten sijoittajien pitää ostaa amerikkalaisilta sijoittajilta nämä osakkeet pois nyt kun kurssit ovat alhaalla. Mutta kyllä nämä amerikkalaisetkin sijoittajat ovat hyödyllisiä Suomen taloudelle ja työllisyydelle. Ei Nokia olisi menestynyt ilman näitä!

Mitä tulee tähän "kyllä joku määrittää olemmeko vasemmistossa tai oikeistossa.." pidän parempana mainostaa sitä etukäteen (ensinnäkin todellinen vaihtoehto nykymenolle löytyy vain oikealta) ja koska muuten puolue ei uskalla ottaa kantaa asioihin koska se pelkää leimautumista!


Joo osakkeet pois ostamalla ja jokin veroporkkana kannustimeksi.

Tuo väite että muuten puolue pelkää leimautumista on höpöä.Ollaan oikealla tai vasemmalla niin saavat leimata ihan rauhassa. Leimaamisyritykset pitää aina kääntää mainokseksi.

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #186 : 09.07.2009, 00:05:03 »
Tuli mieleen paremmat perustelut, miksi "tiukka" on väärä sana tuossa puolueohjelmassa. Maahanmuuttopolitiikkaa ei pidä yksipuolisesti tiukentaa, sillä jo tällä hetkellä maahanmuuttolainsäädäntö on liian tiukkaa niiden kannalta, jotka tulevat oikeasti Suomeen tekemään töitä ja oikeasti rikastamaan kulttuuria. Pääasiassa humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on liian lepsua (lepsulla tarkoitan mielenvikaista) Suomessa. Oikeasti työperäistä ja Suomen kannalta hyödyllistä maahanmuuttoa pitäisi helpottaa ja tätä "humanitaarista" maanmuuttopolitiikkaa pitäisi tiukentaa. Siksi "tiukin" on siis väärä ja harhaanjohtava sana.

Olen täysin samaa mieltä Jirin kommentin osalta.
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Rise

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 2
 • Röstiretkeläinen
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #187 : 09.07.2009, 00:07:28 »
Kai sitä nyt yhden ison kiljun voi juoda ilman lahjussyytteitä?

Ymmärrä nyt hyvä mies että jos olisit Sinnemäen Ana, Preka-Eeru ja/tai Antifa-Aino niin se iso kilju olis just ok, mutta kun kyseessä on Juha Mäki-Ketelä niin verottaja tulee kyselemään sen pillimehun perään vielä sun perikunnaltaskin.

Kun tuo rautalanka ja ratakisko ei näytä riittävän mesitsin läpimenoon niin mietin näin puolueen (toivottavasti) tulevana propaganda-korpraalina että pitäiskö viesti yksinkertaistaa vielä hieman yleisempään muotoon: "Nyt voit vielä valita otatko parrua hanuriin nykyiseltä poliittiselta establishmentilta. Tämän jälkeen sitä ei enää kysytä."

(Ei helkkari, alan kuulostaa jo ihan Keroselta)
Kaiken se estää.

Aldaron

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 830
 • Liked: 8
 • Pragmatisk vänsterkonservativ
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #188 : 09.07.2009, 00:11:49 »
Ruotsinkielisenä, rehellisenä ja maanpuolustusystävällisenä kansalaisena, minua pistää silmään nämä sanat "suomalaisten etu ennen muita!"

Jos sananmuoto "Suomalaisten etu ennen muita" loukkaa joitakin, niin olisko kuitenkin parempi jatkaa nykyisen käytännön mukaan, eli ensin ruotsalaisten etu ja vasta sen jälkeen loput suomalaisille, jos jotain sattuu jäämään?

Spondan metkuja muistellessa.
Vai tällaista settiä. Proves my point exactly, koskien kohtaa 1) edellä esittämässäni kolmen kohdan listassa. Jos ei joku ole vastustamassa löperön maahanmuuttopolitiikan lisäksi myös hyvinvointivaltiota, niin sitten ainakin ruotsin kieltä. Ja jos ei sitä niin ainakin kristinuskoa. Monet tosin vastustavat näitä kaikkia ja haluaisivat tietysti kaiken tämän vastustuksen mukaan uuden puolueen ohjelmaan... ;D
Yritäpä sitten tällaisten kanssa rakentaa uutta puoluetta kun jokaisella on oma lemmikkiagenda ja kovat odotukset siitä mitä kaikkea uuden puolueen pitäisikään vastustaa..
« Viimeksi muokattu: 09.07.2009, 00:23:53 kirjoittanut Aldaron »
"Barbaren väljer vapen, du välja må som han,
när vilddjur öppnar gapen, ingen tanke tala kan"
- Pär Lagerkvist

"Men ändå kunde jag inte avstå från att söka mig till det omtöcknade förståndets gemenskap."
- Henrik Tikkanen

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1493
 • "je m’en fous"
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #189 : 09.07.2009, 00:17:00 »
Jos vastustettas vastustamista?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #190 : 09.07.2009, 10:09:36 »
Ruotsinkielisenä, rehellisenä ja maanpuolustusystävällisenä kansalaisena, minua pistää silmään nämä sanat "suomalaisten etu ennen muita!"

Jos sananmuoto "Suomalaisten etu ennen muita" loukkaa joitakin, niin olisko kuitenkin parempi jatkaa nykyisen käytännön mukaan, eli ensin ruotsalaisten etu ja vasta sen jälkeen loput suomalaisille, jos jotain sattuu jäämään?

Spondan metkuja muistellessa.
Vai tällaista settiä. Proves my point exactly, koskien kohtaa 1) edellä esittämässäni kolmen kohdan listassa. Jos ei joku ole vastustamassa löperön maahanmuuttopolitiikan lisäksi myös hyvinvointivaltiota, niin sitten ainakin ruotsin kieltä. Ja jos ei sitä niin ainakin kristinuskoa. Monet tosin vastustavat näitä kaikkia ja haluaisivat tietysti kaiken tämän vastustuksen mukaan uuden puolueen ohjelmaan... ;D
Yritäpä sitten tällaisten kanssa rakentaa uutta puoluetta kun jokaisella on oma lemmikkiagenda ja kovat odotukset siitä mitä kaikkea uuden puolueen pitäisikään vastustaa..

Sitä ollaan niin herkkähipiäistä, että voisin vaikka epäillä sinun kuuluvan siihen Spondan virkamieskuntaan, jotka lahjoittivat suomalaisen veronmaksajan omistamia kiinteistöjä ja arvokkaita maa-alueita ruotsalaisille pilkkahintaan.

Varmaan suomalaisten veronmaksajien mieltä lämmittävät nämä onnistuneet kiinteistökaupat, kun niissä asetettiin etusijalle suomalaisten etu, koska suomalaiset myyjät kehtasivat vaatia niistä, jopa 1€ kappale.

Se on totta, ettei näin räikeästi suomalaisten etua ajavia kaupantekijöitä saa arvostella, saati sitten vastustaa.
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #191 : 09.07.2009, 11:06:07 »
Minä kyllä näkisin, että kolmekin edustajaa uudelta "yhden asian" puolueelta ensimmäisissä vaaleissa on jo hyvä saavutus. Eihän sillä määrällä toki vielä enemmistöpäätöksiä nuijita läpi, mutta ollaan kuitenkin tukevasti rakkikoirana räksyttämässä ja keräämässä puhtia tulevia koitoksia varten.

Meikästä tuo kolme kansanedustajaa on myös aika kova saavutus, jos siihen kykenee. Tosin en näkisi viittä (tai jopa useampaa) mahdollisena, jos ihmiset jaksavat olla yhtä aktiivisia kuin aina ennenkin näiden Homman projektien kanssa. Vaikka Homma häviää rahallisissa resursseissa, Homma kyllä kevyesti vetää potin kasaan, jos on kyse aktiivien lahjakkuudesta ja aktiivisuudesta. Hommalaiset ovat ihania ja heillä on supervoimia.
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

JM-K

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #192 : 09.07.2009, 11:19:43 »
Tuli mieleen paremmat perustelut, miksi "tiukka" on väärä sana tuossa puolueohjelmassa. Maahanmuuttopolitiikkaa ei pidä yksipuolisesti tiukentaa, sillä jo tällä hetkellä maahanmuuttolainsäädäntö on liian tiukkaa niiden kannalta, jotka tulevat oikeasti Suomeen tekemään töitä ja oikeasti rikastamaan kulttuuria. Pääasiassa humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on liian lepsua (lepsulla tarkoitan mielenvikaista) Suomessa. Oikeasti työperäistä ja Suomen kannalta hyödyllistä maahanmuuttoa pitäisi helpottaa ja tätä "humanitaarista" maanmuuttopolitiikkaa pitäisi tiukentaa. Siksi "tiukin" on siis väärä ja harhaanjohtava sana.

Olen täysin samaa mieltä Jirin kommentin osalta.

Olen tässä vähän fundeerannut noita kohtia 1. ja 4.

Kohta 1. ei muutu millään lailla. Perustelu on yksinkertainen: tuo aiemmin tänne postaamani kohta 1. oli pelkkä otsikkotason ilmaisu, josta yksikseen saattaa tosiaan saada suhteellisen tylyttävän käsityksen. Kun ko. kohdan lukee kokonaisuudessaan, ei tuollaista vaikutelmaa pääse syntymään. En nyt kuitenkaan postaa sitä kokonaisuutta tänne, koska eräs toinen perusteilla oleva puolue näemmä kopsaa lähes reaaliajassa meikäläisen / muiden hommalaisten täällä Hommassa esiin tuomia ideoita omaan puolueohjelmaansa.

Kohta 4., "Suomeen EU:n tiukin ulkomaalaislaki ja maahanmuuttopolitiikka" kieltämättä on hieman ongelmallinen tuon jälkipuoliskonsa osalta. Ajattelin muotoilla sen uudestaan jotenkin näin: "Suomeen EU:n tiukin ulkomaalaislaki ja suomalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka".

On myös sellaista maahanmuuttoa, johon on järkevät perusteet ja joka lisää suomalaisten ja Suomen hyvinvointia. On myös todellisia, hädänalaisia ja vainottuja pakolaisia. Humanitaarinen sosiaaliturvapaikanhaku on ongelma, joka pitää tulpata, sillä se ei millään muotoa lisää suomalaisten hyvinvointia eikä aja meidän etuamme.

Miltäs kuulostaisi?NK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #193 : 09.07.2009, 11:20:51 »
Juuri niin lupaavalta että muumittaa kun elokuuhun on vielä aikaa.

JM-K

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #194 : 09.07.2009, 11:28:19 »
Kai sitä nyt yhden ison kiljun voi juoda ilman lahjussyytteitä?

Ymmärrä nyt hyvä mies että jos olisit Sinnemäen Ana, Preka-Eeru ja/tai Antifa-Aino niin se iso kilju olis just ok, mutta kun kyseessä on Juha Mäki-Ketelä niin verottaja tulee kyselemään sen pillimehun perään vielä sun perikunnaltaskin.

Kun tuo rautalanka ja ratakisko ei näytä riittävän mesitsin läpimenoon niin mietin näin puolueen (toivottavasti) tulevana propaganda-korpraalina että pitäiskö viesti yksinkertaistaa vielä hieman yleisempään muotoon: "Nyt voit vielä valita otatko parrua hanuriin nykyiseltä poliittiselta establishmentilta. Tämän jälkeen sitä ei enää kysytä."

(Ei helkkari, alan kuulostaa jo ihan Keroselta)


Taidan muuten ihan huvikseni ilmoittaa verottajalle, jos tarjoat mulle tiistaina sen kiljun. Maksan siitä tietenkin tarvittaessa myös veron, jos verottaja sen asialliseksi katsoo. Saadaan tuostakin sitten ennakkotapaus. Se Plevna kuulostaa hyvältä, siellä on mukavan pieniä ja kevyitä ruoka-annoksiakin, esim. suosikkini makkarapannu, noin tsiljoona KCAL per annos. Ja paljon suolaa

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #195 : 09.07.2009, 11:35:02 »
Kohta 1. ei muutu millään lailla. Perustelu on yksinkertainen: tuo aiemmin tänne postaamani kohta 1. oli pelkkä otsikkotason ilmaisu, josta yksikseen saattaa tosiaan saada suhteellisen tylyttävän käsityksen. Kun ko. kohdan lukee kokonaisuudessaan, ei tuollaista vaikutelmaa pääse syntymään.

Ongelma on se, että sitä ei välttämättä lueta kokonaan, jos otsikko on liian tylyttävä. Tämä on ongelman ydinsisältö.

Jo pelkästään sen "kansalaisten" lisääminen tekee siitä huomattavasti vähemmän tylyn, eikä se varmasti karkota ketään äänestämästä puoluetta. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi suomenruotsalaiset tulkitsevat, että suomalaisella tarkoitetaan vain etnisesti suomalaisia. Vastaavaan tulkintaan saattavat päätyä myös sellaiset maahanmuuttajat, jotka muuten olisivat homman takana. Sellaisiakin on, eikä edes pientä määrää. Monet heistä ovat myös huomattavasti perushommalaista herkempää tällaisten asioiden suhteen, koska vaikka median luoma rasismipeikko onkin mielikuvitusta, myös aitoa rasismia on olemassa.

Eli: Vähän vähemmän tylyllä tekstillä (tässä tapauksessa jo yksi sana riittää) voi voittaa paljon, mutta ei käytännössä hävitä lainkaan. En keksi yhtään mitään syytä, miten "suomalaisten etu" olisi parempi ilmaisu kuin "Suomen kansalaisten etu".

Toiseksi pudottaisin tuon "tiukka" kokonaan pois ja keksisin jonkin positiivisemman kuuloisen ilmaisun. Tiukka kun yleensä liitetään vain negatiivisiin asioihin, varsinkin liberaalimmissa piireissä. Ihmiset myös psykologisesti ovat ennemmin positiivisten asioiden puolella kuin negatiivisten asioiden puolella, mihin perustuu esimerkiksi se, että asioita kannattaa ennemmin kannattaa kuin vastustaa. Myös perustelin jo, miksi "tiukka" ei saa olla itseisarvo. Tuohon voitaisiin ainakin lisätä se, minkä suhteen maahanmuuttolainsäädännön tulee olla tiukkaa.

Olisiko esimerkiksi "Suomeen Euroopan tarkin maahanmuuttolaki" mitään?
Tai "Suomeen maahanmuuttolaki, joka edistää vain positiivista maahanmuuttoa".

EDIT: Myös tuo "Suomen etu ennen muita" on hyvä, koska siinäkin vältytään etnisyyskiemuroilta, mutta viestin ydinsisältö pysyy samana.
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

urogallus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 520
 • Liked: 0
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #196 : 09.07.2009, 11:43:40 »
Toiseksi pudottaisin tuon "tiukka" kokonaan pois ja keksisin jonkin positiivisemman kuuloisen ilmaisun. Tiukka kun yleensä liitetään vain negatiivisiin asioihin, varsinkin liberaalimmissa piireissä. Ihmiset myös psykologisesti ovat ennemmin positiivisten asioiden puolella kuin negatiivisten asioiden puolella, mihin perustuu esimerkiksi se, että asioita kannattaa ennemmin kannattaa kuin vastustaa. Myös perustelin jo, miksi "tiukka" ei saa olla itseisarvo. Tuohon voitaisiin ainakin lisätä se, minkä suhteen maahanmuuttolainsäädännön tulee olla tiukkaa.

Olisiko esimerkiksi "Suomeen Euroopan tarkin maahanmuuttolaki" mitään?
Tai "Suomeen maahanmuuttolaki, joka edistää vain positiivista maahanmuuttoa".


Miten olisi "vastuullisen maahanmuuttopolitiikan puolesta"? Itselleni ainakin tulee ensimmäisenä nykymenosta mieleen vastuuttomuus - ei siis maailmanparantaminen, sinisilmäisyys tms. vaan ihan raaka vastuuttomuus.

Rise

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 2
 • Röstiretkeläinen
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #197 : 09.07.2009, 11:48:07 »
Taidan muuten ihan huvikseni ilmoittaa verottajalle, jos tarjoat mulle tiistaina sen kiljun. Maksan siitä tietenkin tarvittaessa myös veron, jos verottaja sen asialliseksi katsoo. Saadaan tuostakin sitten ennakkotapaus. Se Plevna kuulostaa hyvältä, siellä on mukavan pieniä ja kevyitä ruoka-annoksiakin, esim. suosikkini makkarapannu, noin tsiljoona KCAL per annos. Ja paljon suolaa

Olen ollut Plevnan asiakas vuodesta 1997 ja olen ehkä kaksi kertaa syönyt siellä jotain muuta kuin makkarapannun. Plevna saattaisi olla varteen otettava vaihtoehto senkin vuoksi, että niiltä vois löytyä jopa jotain sameista vesistä keiteltyä kausikiljua janoisille kesäjyrsijöille.

Tuli viime yönä mieleen ideat pariin uhkaavanoloiseen propagandalyhytelokuvaan, laitan sulle aiheesta mailin niin voit lisätä ne tiistain esityslistaan.
Kaiken se estää.

tietotyöläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 330
 • Niska punottaa... se PUNOTTAA
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #198 : 09.07.2009, 11:51:07 »
Varmaan suomalaisten veronmaksajien mieltä lämmittävät nämä onnistuneet kiinteistökaupat, kun niissä asetettiin etusijalle suomalaisten etu, koska suomalaiset myyjät kehtasivat vaatia niistä, jopa 1€ kappale.

Se on totta, ettei näin räikeästi suomalaisten etua ajavia kaupantekijöitä saa arvostella, saati sitten vastustaa.

En tunne Spondan kiinteistökauppojen yksitiskohtia, enkä jaksa nyt alkaa niitä surffaamaankaan siitä kun saisi vaan tolkutonta mielipahaa. Itse muistan kuinka Suvi-Anne Siimes teki aivan käsittämättömän tempauksen myymällä tuhansien suomalaisten "roskalainat" ulkomaille (olisko ollut Tanskaan?) aivan naurettavalla summalla. Siitä aiheutui sekä runsasta ihmillistä tragediaa että merkittävää tappiota kansantaloudellemme.

Ja vihaksi pistää. Ja toivoisinkin, että joku taho yrittäisi saattaa näitä kämmääjiä edesvastuuseen, mutta taitaa olla melkoista toiveajattelua. Eikös ne kaikki ole jo kohta rikoksena vanhentuneitakin (vaikka niistä syytteen saisikin aikaan, eikä taida saada).

Nämä asiat ovat kuitenkin ensinnäkin menneitä ja toisekseen puolueen agendaan liittymättömiä yksityiskohtia.

JM-K

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #199 : 09.07.2009, 12:04:01 »
Pistetään sitten "faktat pöytään" eli mitens olis näin (pysäyttäkää tuulettimet, kiitos...):

NELJÄ KESKEISTÄ TEEMAA JA SUORA DEMOKRATIA VÄLINEENÄ

1.   Suomen kansalaisten etu ennen muita
2.   Sananvapaus koskee myös toisinajattelijoita
3.   Konsensuspolitiikan aika on ohi
4.   Suomeen EU:n tiukin turvapaikkaturismia karsiva ulkomaalaislaki ja Suomen kansalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #200 : 09.07.2009, 12:06:34 »
NELJÄ KESKEISTÄ TEEMAA JA SUORA DEMOKRATIA VÄLINEENÄ

1.   Suomen kansalaisten etu ennen muita
2.   Sananvapaus koskee myös toisinajattelijoita
3.   Konsensuspolitiikan aika on ohi
4.   Suomeen EU:n tiukin turvapaikkaturismia karsiva ulkomaalaislaki ja Suomen kansalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka

\o/

Arvasin oikein, kun päättelin hommalaisten olevan ihania ja supervoimaisia. Nyt en keksi mitään valitettavaa, vaikka kovasti yritän. Jos keksin, niin ilmoitan kyllä.

EDIT: Keksinhän minä. Tuonne voisi lisätä vielä viidennen kohdan, ihan sama mihin väliin. Nimittäin suorasta demokratiasta voisi olla maininta jo noissa. Tyyliin "Kansa ei ole päättäjiä tyhmempää; suora demokratia edustuksellisen demokratian tueksi" tai "Kansan vaikutusmahdollisuuksia on lisättävä suoran demokratian keinoin".
« Viimeksi muokattu: 09.07.2009, 12:08:48 kirjoittanut Jiri Keronen »
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

JM-K

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #201 : 09.07.2009, 12:13:44 »
NELJÄ KESKEISTÄ TEEMAA JA SUORA DEMOKRATIA VÄLINEENÄ

1.   Suomen kansalaisten etu ennen muita
2.   Sananvapaus koskee myös toisinajattelijoita
3.   Konsensuspolitiikan aika on ohi
4.   Suomeen EU:n tiukin turvapaikkaturismia karsiva ulkomaalaislaki ja Suomen kansalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka

\o/

Arvasin oikein, kun päättelin hommalaisten olevan ihania ja supervoimaisia. Nyt en keksi mitään valitettavaa, vaikka kovasti yritän. Jos keksin, niin ilmoitan kyllä.

EDIT: Keksinhän minä. Tuonne voisi lisätä vielä viidennen kohdan, ihan sama mihin väliin. Nimittäin suorasta demokratiasta voisi olla maininta jo noissa. Tyyliin "Kansa ei ole päättäjiä tyhmempää; suora demokratia edustuksellisen demokratian tueksi" tai "Kansan vaikutusmahdollisuuksia on lisättävä suoran demokratian keinoin".

Mä jo vähän pelästyin, että etkö nyt enää mitään huomautettavaa keksi... Niinpä oli sitten itse pakko keksiä.

Mitäpä me muista EU-maista. Muutetaanpa tuota kohtaa neljä vielä näin:

4.   Suomeen tehokkaasti turvapaikkaturismia karsiva ulkomaalaislaki ja Suomen kansalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka.

Ehdotuksesi kohdasta 5 on hyvä. Laitetaan sekin mukaan.

Ja Jiri hei, sun taustallasi ja viehtymykselläsi lippuihin parvekkeella en suosittelisi käyttämää tätä symbolia: \o/

Jos et vielä tiedä, niin tamperelaisen nuorison mukaan se tarkoittaa "Tuplanatsia". Näin se symboliikkakin kehittyy!

tommi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 868
 • Liked: 2
 • Kansallismielinen paleokonservatiivi
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #202 : 09.07.2009, 12:16:08 »
Puolueen iskulauseeksi: "Emme ole edessä emmekä takana, emme ole oikealla emmekä vasemmalla. Olemme tässä ja nyt."
"We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender."  -Winston Churchill

http://sverigedemokraterna.se/

tietotyöläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 330
 • Niska punottaa... se PUNOTTAA
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #203 : 09.07.2009, 12:20:45 »
4.   Suomeen tehokkaasti turvapaikkaturismia karsiva ulkomaalaislaki ja Suomen kansalaisten etua palveleva maahanmuuttopolitiikka.

Ehdotuksesi kohdasta 5 on hyvä. Laitetaan sekin mukaan.

No nyt on komeeta tekstiä. Erittäin hyvä.

Homma Admin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 773
 • Liked: 17
 • Herrajjumala mikä sieltä tulee? Sieltä tulee BANNI
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #204 : 09.07.2009, 12:21:20 »
HUOMAUTUS nimimerkeille

Jos sananmuoto "Suomalaisten etu ennen muita" loukkaa joitakin, niin olisko kuitenkin parempi jatkaa nykyisen käytännön mukaan, eli ensin ruotsalaisten etu ja vasta sen jälkeen loput suomalaisille, jos jotain sattuu jäämään?

Jos ei joku ole vastustamassa löperön maahanmuuttopolitiikan lisäksi myös hyvinvointivaltiota, niin sitten ainakin ruotsin kieltä.

Jos jompi kumpi vielä jatkaa Suomi-Ankkalampi-maaottelua tässä ketjussa niin jäähyä paukkaa saman tien.

Pakkoruotsiin ja kaksikielisyyteen liittyvät asiat eivät ole Hommaforumin ydinaluetta. Niistä riitelemiseen löytyy runsaasti muita foorumeita. Ja tärkeintä olisi, että tuota typerää kieliriitelyä ei tungettaisi joka ikiseen ketjuun.

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #205 : 09.07.2009, 12:46:34 »
Tuosta kansalaisrefenderumia koskevasta määrästä vielä, (vaikka se ei luonnollisesti olekaan ihan välittömästi ajankohtaisin mahdollinen asia)...

Sveitsissähän on käytössä nimenomaan tuo 50 000, jos kansalaiset esimerkiksi tahtovat kumota jonkin lain. Sveitsissä on kuitenkin noin 7,7 miljoonaa asukasta, siinä missä Suomessa on vain jotain tyyliin 5,3 miljoonaa. Tuota 50 000 voisi siis rukata alaspäin, esimerkiksi samassa suhteessa kuin mitä Suomessa ja Sveitsissä on asukkaita.

Millaisia määriä ihmiset itse pitävät poppina ja rokkina?
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

tommi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 868
 • Liked: 2
 • Kansallismielinen paleokonservatiivi
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #206 : 09.07.2009, 12:48:30 »
Millaisia määriä ihmiset itse pitävät poppina ja rokkina?

30 000
"We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender."  -Winston Churchill

http://sverigedemokraterna.se/

Harri Eerikäinen

 • Vieras
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #207 : 09.07.2009, 12:52:09 »
Kaipa se 40 000 Sveitsin mallin mukaan olisi aika lähellä, ja siellähän asiaa on kokeiltu ja toimivaksi havaittu. Eikä maa muissakaan vertailuissa pahemmin taida hyvinvoinnin ja kansalaistensa tyytyväisyyden osalta hävitä kulttuurisesti rikkaammille Euroopan maille.

danio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 80
 • Liked: 2
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #208 : 09.07.2009, 14:29:16 »
Koska tämä puolueohjelma tuntuu niin kovasti kiinnostavan, niin laitetaan tänne nyt sitten tällainen tiivistetty versio siitä. Varsinainen puolueohjelma on vaatimattomat 7 sivua laaja, sisältää mm. hyvin yksityiskohtaisia toimintaohjeita, joiden avulla nykyinen mielettömyys saadaan lopetettua ja valta palautettua kansalle rauhanomaisin ja laillisin keinoin.

Olkaapa hyvät:

Yritän ajatella  realystisti: Suomen kansan poliittinen yleiskunto on arveluttava. :(

Se sanoo, ajattelee ja äänestää niin kuin valtamedian ylläpitämä yleismielipide sanelee.
Tai ei äänestää olenkaan.
Lähes jokainen ihminen  ensin katsoo mitä muut voisivat ajatella tai sanoa asiasta ja se muotoilee hänenkin kantansa.

Se on nykyaika, yleismukautus ja yleisluhistus aika jne.

Osalle ihmisille on ihan samaa ketä äänestää ja mitkä päätökset edustajat tekevät.

Ne oma valintansa jo tehneet, ne eivät äänestää ohjelmasta tai ideasta.
Suurin osaa ei äänestää olenkaan. (65%)

Toiselle osalle tärkeintä tehdä enemmän tuhoa, semmoista anarkistinen porukka (kutsuu itseään vaatimattomasti vasurit-kommarit).(8%)

Kolmannella osalla on joku vika päässään kun ajattelee koko maailman pelastusta ja parannusta ja itseään näkee kuin olisi joku ”Äiti Teresa”.
(13%, mutta äänekästä porukka). Voivat harrastaa pelastamisesta kotimaan ja jopa omaisten kustannuksella

RKP :n kannattajat, no ne ovat niin kuin joku mafia.( 4%)
Ne ovat täysin ulkopuolella

Jää ne, joille on tärkeä Suomen tulevaisuus, oikeus ja järjestys.
Oikeudenmukaisuus ja järkevyys. Mikä on niiden prosenttimäärä?
Pelkään  pahoin, että täsmälleen ne, jotka äänestävät PS, eli n.10%


Ja mistä osalta uusi puolue ottaa kannattajansa?
Vastaus on PS.

p.s.

Ehkä ymmarrän, ettei mun asiani ilmaista näkökulmani.
Sori vaan, yrittänyt vain olla rehellinen.
Anteeksi röyhkeydestäni.


tietotyöläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 330
 • Niska punottaa... se PUNOTTAA
Vs: PERUSTETTAVAN PUOLUEEN PUOLUEOHJELMASTA
« Vastaus #209 : 09.07.2009, 16:01:39 »
Millaisia määriä ihmiset itse pitävät poppina ja rokkina?

30 000

Juu, tää tuntuis aika passelilta.

Tässä kannattais jopa harkita pientä tinkivaran jättämistä, mutta sehän olis toki vähän arveluttavaa toimintaa.

Tagit: