Kirjoittaja Aihe: 2012-10-04 Yle Jari Korkin blogi: Kommari-Katainen  (Luettu 1389 kertaa)

skrabb

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 953
  • Liked: 693
Lainaus
4.10.2012 klo 6:12| päivitetty 4.10.2012 klo 6:12
Jari Korkki: Kommari-Katainen

Tajusin yhtäkkiä etten ymmärrä kokoomuksesta yhtään mitään, kirjoittaa blogissaan Jari Korkki.

Kokoomuksen puoluevaltuusto päätti sitten istua poliittisen pelisilmänsä päälle ja vaatia sairauslomiin yhden päivän karenssia, jonka palkansaaja maksaa. Ja jotta Kataisen kyykytys olisi täydellinen, niin tietysti piti vaatia vielä kahden viikon loivennusta lintsarien saitsupalkkoihin.

Ruotsissa tämä toimii tai sitten ei, mutta annan kokoomuksen puoluevaltuustolle nyt ihan ilmaisen neuvon: neljä viikkoa ennen vaaleja ei kannata lähteä kerjäämään verta nenästä.

Nämä hoidetaan niin, että hallitusneuvotteluissa Säätytalolla mahdollisimman monen puolueen kesken sovitaan ja sitoutetaan hommaan mieluiten myös Vasemmistoliitto. Siinä sitten kelpaa partaansa naureskella, kun Arhinmäki kehua retostaa miten päivän karenssi pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan.

Kokoomuksen puoluejohto oli päätynyt vastustamaan Rovaniemen puoluekokouksesta ylijäänyttä aloitetta, mutta sekös voimansa tunnossa puhkuvaa puoluevaltuustoa häiritsi. Tulin sen verran uteliaaksi, että katsoin kokoomuksen nettisivuilta, montako kokoomuksen puoluevaltuuston jäsentä tunnen. Yhden, ja hänkin on entinen kansanedustaja. Ministerit tunnen kaikki ja kansanedustajatkin melkein. Tajusin yhtäkkiä etten ymmärrä kokoomuksesta yhtään mitään.

Onkohan se puoluevaltuusto nyt sitten se kokoomuksen kenttä? Ei yhtä kuuluisa kuin kepulla, mutta kaikesta päättäen yhtä arvaamaton. Se on jo huomattu, että kokoomuksen nuoret osaavat änkyröidä, mutta näköjään tauti leviää.

Väkisinkin hiipii mieleen se pienyrittäjien keskusliitto vai mikä lieneekään. Liitto, joka pari viikkoa sitten ehdotti, että lopetetaan saman tien irtisanomissuojat ja muut kommunistien keksimät pelleilyt. Ei mitään väliä, ettei kukaan ollut aiemmin kuullutkaan moisesta liitosta ja että Suomen Yrittäjät entisen kokoomusministerin Jussi Järventauksen johdolla kiirehti irtisanoutumaan hankkeesta ja koko liitosta.

Jos olisin Katainen tai Tujunen, olisin peloissani. Kuinkahan monta edustajaa tälläkin pienyrittäjäliitolla on kokoomuksen puoluevaltuustossa? Tapasin alkuviikosta erään entisen kokoomusvaikuttajan. Hän oli kauhuissaan – ja varma siitä, että puoluevaltuuston valitsema linja johtaa alle viidentoista prosentin kannatukseen nopeammin kuin kukaan arvaakaan.

Ja sitten on vielä se strutsi. Kokoomuksen vaalimainoksessa afrikkalainen lintu tunkee päänsä hiekkaan ja teksti lainaa Paasikiveä: ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku”. Aivan varmasti, mutta miksi se pää pitää tunkea piiloon, jos on jotain sanottavaa? Toimittajakoulussa opetettiin, että jos kuva ja sana ovat ristiriidassa, kuva voittaa aina.

Toinen ilmainen neuvo: Kuvaan monta pientä lintua pää puskissa ja etualalle yksi joka pää pystyssä tarkkailee maailman melskettä valppaana pelastamaan isänmaan. Vaikka sitten ruiskukka hampaissa.

Olen ollut työn puolesta kokoomuksen puoluekokouksissa tällä vuosituhannella neljä kertaa. Joka kerran puolen yön aikaan baaritiskillä liiviin ui se heppu, joka ilmoittaa, että kaikki Yleisradion toimittajat ovat kommunisteja.

En ole ja eivät ole. Mutta Katainen nähtävästi on. Jos kokoomuksen puoluevaltuustolta kysytään.

Jari Korkki
Kirjoittaja on YLE Uutisten politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja
http://yle.fi/uutiset/jari_korkki_kommari-katainen/6320443

Ei tainnut kokkareiden mainostoimiston vaihto mennä ihan putkeen!

boldaus oma


Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

tarhuri

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 113
  • Liked: 76
  • Kusipäinen epäilijä
Vs: 2012-10-04 Yle Jari Korkin blogi: Kommari-Katainen
« Vastaus #1 : 04.10.2012, 20:50:10 »
Kokoomus taitaa tehdä sen ihan itse.  :D
Olen olemassa, siis ajattelen.

Tagit: