Kirjoittaja Aihe: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)  (Luettu 528325 kertaa)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 445
 • Liked: 11607
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2820 : 17.09.2019, 08:45:19 »
Vaikka nykyfeminismi sekopäistä onkin, niin en ole ihan varma että nuo edellämainitut sekopäisyydet olisivat puhtaasti siitä johtuvaa.
Ehkä joissain tapauksissa on kyse globaalisti levinneestä mukaliberaalistä punavihersuvaitsevaisuudesta.
Ja miten nykysekoiluja enää juuri erottaa toisistaan? Hyviä ihmisiä TM ne kaikki vaan ovat ja vastustavat kaikkea mitä eivät suvaitse...
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 628
 • Liked: 4610
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2821 : 17.09.2019, 14:50:04 »
Nyt on julkaistu feministinen raskausopas, Le Guide féministe de la grossesse. Ranskan kielen taitoisille linkki kirjailijoiden esittelyyn.

Miten minusta nyt tuntuu aivan siltä kuin käsitys 'paapomisesta' olisi näiden kahden feministiäidin korvien välissä ennemmin kuin todellisuuden odotus- ja vauvanhoitokirjallisuudessa. Hyviä, asiantuntevia kirjoja sekä muuta odotusaikaan ja synnytykseen valmentavaa materiaalia on olemassa aiheesta valtavasti, ja takuulla huomattavasti tervehenkisemmästä näkökulmasta lähtien laadittuna kuin feministisellä otteella tehty toteutus.

Aina on yhtä hätkähdyttävää miten pikkulapsiajan symbioottisesta siteestä ja suhteesta (miel.) äitiin, raskaudesta ja synnytyksestä yritetään puoliväkisin vääntää tasa-arvoasia, sillä se on se viimeinen luonnonmukaisuuden linnake, jota tasa-arvoasian ja feminismin ikeen alle lienee mahdotonta taivuttaa.

Toinen asia vielä erikseen on se, onko se älykästä viitata tämänkaltaiseen feministiseen toivottomaan taisteluun (vaikka Suomessa tälle kyllä annetaan käsittämättömän paljon ilmatilaa  ??? ) älykkäänä. Koen, että tämä on lähinnä pinnallista ja lyhytnäköistä katsantokantaa edustavaa ajattelua, eikä siksi kovin älykästä.

Feminismi on senkaltainen yhteiskunnallinen trendiaihe, joka ehkä sitten läpäisee pintapuolisten ajattelijoiden ajattelun kerrokset ja onnistuu puhuttelemaan heitä riittävästi vetoamalla älykkyyteen, yhteiskunnalliseen kritiikkiin ja kyseenalaistamiseen, mutta mitään syvällistä ymmärrystä tai merkityksellisyyden kokemuksen synnyttämistä se ei onnistu edistämään. Tuloksena on vain yhä enemmän todellisuudesta vieraantuneita hapuilevia ihmisiä.

Tässä Trendi-lehden esittely suomeksi:
Lainaus käyttäjältä: Trendi 7/2019
Älykkäämpi odotus

Tasa-arvosta täytyy puhua jo raskausaikana, sanoo feministisen raskausoppaan kirjoittanut Pihla Hintikka.

'Odotin toista lastani muutama vuosi sitten asuinmaassani Ranskassa. Myös ystäväni oli raskaana, ja keskustelimme paljon raskaudesta, äitiydestä ja feminismistä.

Olimme samaa mieltä siitä, että raskauteen ja koko vanhemmuuteen liittyy paljon epätasa-arvoa. Käsitys odottavasta äidistä on suppea, ja odotusaika esitetään usein pelkkänä onnenhuumana. Raskaudesta kerrotaan usein vain fyysisestä näkökulmasta, kuten pahoinvoinnista, hormoneista ja synnytyksestä.

Unohtuu, että raskaus on myös psyykkinen ja sosiaalinen kokemus. Stereotypiat ja paineet vaikuttavat myös puolisoon ja parisuhteeseen. Pelkästään tapoja tulla raskaaksi on monenlaisia, eikä lapsi synny vain heterosuhteisiin. Kotona nainen on yleensä se, joka huolehtii, että vaippoja ja muita tarvikkeita on tarpeeksi.
[..]
Kirjoitin ystäväni kanssa feministisen raskausoppaan, koska emme löytäneet kysymyksiimme vastauksia paksuista tietokirjoista emmekä tunnistaneet itseämme monien kirjojen lässyttävästä sävystä. Ikään kuin raskaana oleva nainen ei ymmärtäisi älyllisiä asioita ja muuttuisi paapottavaksi. Halusimme kirjoittaa raskaudesta realistisesti ja häpeilemättä, huumoria unohtamatta.

Raskaus on yhteiskunnallinen asia. On kiinnostavaa, ettei raskaudesta ole puhuttu tasa-arvon näkökulmasta - siksikö, että raskauden kuvitellaan olevan vain naisen kokemus? Ikään kuin puolisoita ei kiinnostaisi tai he eivät voisi olla parisuhteessa se osapuoli, joka haluaa lapsia. 'Minusta puoliso pitää ottaa mukaan odotukseen alusta alkaen. On tärkeää ymmärtää, ettei halu saada lapsia, äitiys ja vauvanhoito ole naiselle sisäsyntyistä ja luontaista, vaan niihin opetellaan ja kasvetaan'.

Lisäksi toinen mielenkiintoinen sivujuonne, joka on mainitsemisen arvoinen, on sukupuolen tutkimukseen liittyvä suomalaisgradu 'Synnytyskivut, Pohdintoja feministisen, lääke- ja hoitotieteellisen tutkimuksen näkökulmista'. Aihealueena vastaava tutkimuskohde olisi ollut tuhatkertaisesti paikallaan olevampi ja yhteiskuntaa rikastuttavampi, jos ko. aihetta olisi tutkittu lääke- tai terveystieteellisen tiedekunnan alaisuudesta, mutta sukupuolen tutkimuksen alta asetutaan liian suuriin saappaisiin katsomaan aihetta feministisestä näkökulmasta lääketieteen todellisuutta vastaan.

Muualla kuin terveys- tai lääketieteen tiedekunnissa ei ole kompetenssia tutkia sitä syyllistytäänkö lääketieteessä naisten synnytyskipujen aliarvioimiseen ja alihoitamiseen, ja olisiko niillä mitään muuta funktiota tapahtumassa, ja jos on, niin mitä se tarkoittaisi. Ja ylipäätään tarvitaanko tälle lääketieteen osa-alueelle feminististä tutkimusta.
Lainaus käyttäjältä: Synnytyskivut, Pohdintoja feministisen, lääke- ja hoitotieteellisen tutkimuksen näkökulmista -gradu/Sukupuolen tutkimus
1.1  Tutkimuksen tausta
 
Kiinnostukseni tutkielmanaiheeseen, synnytyskipuihin, herätti Shulamith Firestonen (1945-2012) teos The Dialectic of Sex. The Case for Feminist Revolution (1979). Kanadalaissyntyisen radikaalifeministi Firestonen kirja kuuluu tärkeimpiin klassikon aseman saaneisiin feministisiin teoksiin. Tässä teoksessaan hän muun muassa kyseenalaistaa synnytysprosessin luonnollisuutta. Firestonen mukaan raskaus on barbaarista kehon muodonmuutoksen vuoksi ja naisten biologinen synnyttäjän kohtalo on epäreilua naisille esimerkiksi synnytyskipujen vuoksi. Firestonen mukaan kolme tuhatta vuotta sitten naisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kestää synnytyskivut, mutta lääketieteen sekä synnytysteknologioiden huiman kehityksen pitäisi johtaa siihen, että naisten ei enää tarvitse kärsiä synnytyksissä. (Firestone 1979, 189.)[..]

Niille äideille ja vanhemmille, joille aihe on ajankohtainen, löytyy paljon parempaa luettavaa vanhemmuuden taipaleeseen valmentautumista ajatellen esimerkiksi aktiivisen synnytyksen sivuilta.

e: terveystieteisiin viittaukset oikein ja stilisointia  :)
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 16:00:01 kirjoittanut Brandis »
'Usein ajattelua rajoittaa jotkin vaatteet. Mun ajattelua rajoittaa jotkin kengät' totesi Aku Visala Ikaalisten filosofiapäivillä, ottaen kenkänsä pois.
~ Violettiliekki käyttää seitsemännen säteen energiaa ~

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 221
 • Liked: 63747
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2822 : 17.09.2019, 15:17:59 »
Lainaus
Skam-sarjasta tuttu näyttelijä yrittää käännyttää ammattikoulun oppilaat feministeiksi

Ensimmäisessä jaksossa vain 183 oppilasta ottaa vastaa Ulrikke Falchin tarjoaman rannenauhan, jossa lukee sana ”feministi”.

NORJALAISEN Mysenin ammattikoulun oppilaista harva kutsuu itseään feministiksi. Näyttelijä ja aktivisti Ulrikke Falch ­aikoo viettää siellä kuukauden ja saada kaikki 900 opiskelijaa omaksumaan kyseisen määritelmän itsestään.

[...]

FALCH tunnetaan hittisarja Skamista ja Instagramista, jossa hänellä on yli 900 000 seuraajaa. Etenkin kotimaassaan Falch on myös näkyvä feminismin ja kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Osa teineistä pitää hänen mielipiteitään äärimmäisinä, mutta rajummilta tuntuvat jotkut nuorten reaktioista: osa puhuu feminatseista ja joku piirtää peniksen Falchin kuvaan.

Ensimmäisessä jaksossa vain 183 oppilasta ottaa vastaa Fal­chin tarjoaman rannenauhan, jossa lukee sana ”feministi”. Niiden lukumäärä oppilaiden ranteessa kuvaa samalla projektin etenemistä.

[...]

SARJA kertoo lopulta enemmän Falchista ja aktivistin työtaakasta kuin oppilaiden asenteista.

Onneksi Falch hallitsee henkilökohtaisen tilityksen. Näyttelijä kertoo kameralle, miltä tuntuu olla epätoivottu vieras ja miten oma jaksaminen on koetuksella. Onnistuessaan hän hymyilee leveästi.

F-sana, Yle Areena.
Helsingin Sanomat 17.9.2019

Eli näyttelijä ja aktivisti Falch ei yritä käännyttää opiskelijoita feministeiksi, kuten otsikossa sanotaan, vaan taivutella heitä ymmärtämään sana uudella tavalla, tyypillisesti ymmärtämään se väärin.

En ole katsonut sarjaa, mutta tyypillinen harhautus on väittää, että feminismi tarkoittaa yksinkertaisesti tasa-arvon kannattamista. Ei, vaan nykyisin se tarkoittaa feminismin kautta määritellyn uudenlaisen tasa-arvon käsitteen omaksumista. Neljännen aallon feminismi tarkoittaa vielä monimutkaisempia uusiin käsitteisiin ja vanhojen käsitteiden uudelleenmäärittelyyn perustuvia oppirakenteita.

Tietenkin voi myös vain antaa periksi ryhmäpaineelle ja todeta ykskantaan olevansa feministi, kuten Antti Rinne, ilman että sen kummemmin tuntee tai ymmärtää uutta feminismiä.

Tuosta tuli sellainen mieleen, että joku suustaan hyvä menisi vastaavalla tavalla taivuttelemaan ammattikoululaisia määrittelemään itsensä rasisteiksi. "Jos olet tätä ja tätä mieltä – kuten olet – olet tutkijoiden mukaan rasisti..."
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 129
 • Liked: 3338
 • Myyttinen Setämies
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2823 : 17.09.2019, 16:07:04 »
Lainaus
Osa teineistä pitää hänen mielipiteitään äärimmäisinä, mutta rajummilta tuntuvat jotkut nuorten reaktioista: osa puhuu feminatseista ja joku piirtää peniksen Falchin kuvaan.

Niin, mitä äärimmäiseksi luonnehdittuja mielipiteitä tällä feminismin airueella sitten oli?

Ja saattaa olla, että oppilaiden antama lempinimi 'feminatsi' tosiaan kuvaa hyvin kyseistä henkilöä. Mitä vikaa on peniksen piirtämisessä? Naisfeministit tuntuvat piirtelevän pillunkuvia milloin minnekin ja yksi kärräsi jättikokoista vulvaa pitkin Helsingin katuja.

Ehkä analyysi oppilailta osuukin liiaksi oikeaan? Siitä puhe, mistä puute?
Pipsa Aro: Hommafoorumi onkin ihan eri asia, eikä "mikä tahansa internetin sivusto". Tässä nimenomaan keskitytään niihin, jotka saa hirveintä tuhoa aikaan. Duh

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 6811
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2824 : 17.09.2019, 16:13:46 »
Lainaus käyttäjältä: Trendi 7/2019
Käsitys odottavasta äidistä on suppea, ja odotusaika esitetään usein pelkkänä onnenhuumana. Raskaudesta kerrotaan usein vain fyysisestä näkökulmasta, kuten pahoinvoinnista, hormoneista ja synnytyksestä.

Miten voi kaksi lausetta olla näin pahasti ristiriidassa keskenään, raskausaika on vain onnea ja pahoinvointia. Oikolukeeko näitä tekstejä kukaan?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 628
 • Liked: 4610
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2825 : 17.09.2019, 16:29:29 »
Lainaus käyttäjältä: Trendi 7/2019
Käsitys odottavasta äidistä on suppea, ja odotusaika esitetään usein pelkkänä onnenhuumana. Raskaudesta kerrotaan usein vain fyysisestä näkökulmasta, kuten pahoinvoinnista, hormoneista ja synnytyksestä.
Miten voi kaksi lausetta olla näin pahasti ristiriidassa keskenään, raskausaika on vain onnea ja pahoinvointia. Oikolukeeko näitä tekstejä kukaan?

Niinpä. Varmaankaan ei, tai sitten ko. virhe menee sen piikkiin miten tuo koko teema perusteluineen oli yhtä suurta ristiriitaisuuksien vyyhtiä ja revohkaa. Jotenkin yritetään selittää tarve feministiselle raskausoppaalle, mutta ei sitä tarvetta oikeasti ole, vaan se pitää luoda tyhjästä. Lisäksi minua jäi ärsyttämään lehtijutusta se, että siinä pyritään älyllistämään heidän tyylistään trendikästä, feminististä raskausaiheista keskustelua ja niitä teemoja sekä aiheita, joita he ruotisivat, yli ja ohi tavanomaisempien tulevia vanhempia askarruttavien aiheiden. Työnjako vauvan synnyttyä tulee aika nopeasti löytämään omat uomansa varsin luontevalla tavalla lapsiperhearjessa kuten niin moni muukin normaali arkinen asia, pitääkö aivan kaikesta tehdä feministisiä tasa-arvokysymyksiä.
'Usein ajattelua rajoittaa jotkin vaatteet. Mun ajattelua rajoittaa jotkin kengät' totesi Aku Visala Ikaalisten filosofiapäivillä, ottaen kenkänsä pois.
~ Violettiliekki käyttää seitsemännen säteen energiaa ~

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 769
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2826 : 17.09.2019, 22:14:15 »
Nyt on julkaistu feministinen raskausopas, Le Guide féministe de la grossesse. Ranskan kielen taitoisille linkki kirjailijoiden esittelyyn.

Miten minusta nyt tuntuu aivan siltä kuin käsitys 'paapomisesta' olisi näiden kahden feministiäidin korvien välissä ennemmin kuin todellisuuden odotus- ja vauvanhoitokirjallisuudessa. Hyviä, asiantuntevia kirjoja sekä muuta odotusaikaan ja synnytykseen valmentavaa materiaalia on olemassa aiheesta valtavasti, ja takuulla huomattavasti tervehenkisemmästä näkökulmasta lähtien laadittuna kuin feministisellä otteella tehty toteutus.[..]`

Tässä Trendi-lehden esittely suomeksi:
Lainaus käyttäjältä: Trendi 7/2019
Älykkäämpi odotus

Tasa-arvosta täytyy puhua jo raskausaikana, sanoo feministisen raskausoppaan kirjoittanut Pihla Hintikka.

'Odotin toista lastani muutama vuosi sitten asuinmaassani Ranskassa. Myös ystäväni oli raskaana, ja keskustelimme paljon raskaudesta, äitiydestä ja feminismistä.

Olimme samaa mieltä siitä, että raskauteen ja koko vanhemmuuteen liittyy paljon epätasa-arvoa. Käsitys odottavasta äidistä on suppea, ja odotusaika esitetään usein pelkkänä onnenhuumana. Raskaudesta kerrotaan usein vain fyysisestä näkökulmasta, kuten pahoinvoinnista, hormoneista ja synnytyksestä.

Unohtuu, että raskaus on myös psyykkinen ja sosiaalinen kokemus. Stereotypiat ja paineet vaikuttavat myös puolisoon ja parisuhteeseen. Pelkästään tapoja tulla raskaaksi on monenlaisia, eikä lapsi synny vain heterosuhteisiin. Kotona nainen on yleensä se, joka huolehtii, että vaippoja ja muita tarvikkeita on tarpeeksi.
[..]

Ensimmäiseksi tuosta ranskansuomalaisten kirjoittamasta oppaasta herää kysymys, onko opas lainkaan sovellettavissa Suomeen. En ainakaan omasta puolestani tunnista kulttuuria, joka paapoen vaikenee perheen perustamisen vaikutuksesta parisuhteeseen tai odotusajan ja vauvavuoden kaikkinaisesta kuormittavuudesta.

Pelkästään neuvolakäynneillä asioita puidaan lomakkeiden avulla ja netistä löytyy asiallisesti esitettyä monipuolista tietoa mm. Väestöliiton, MLL:n, kuntien ja sairaanhoitopiirien sivuilta. Toki vaikka isän rooli ja tarpeet on enenevästi pyritty huomioimaan, tosiasia on, että vain naisoletettu äiti voi tulla raskaaksi, synnyttää ja imettää.

Ranska saattaisi hyvinkin olla konservatiivisempi raskauteen ja synnytykseen liittyvissä kysymyksissä. Jonkinlaista osviittaa saattaa saada siitä, että Ranskassa synnyttäneille tarjotaan lantionpohjan fysioterapiaa:

Lainaus käyttäjältä: YLE 27.1.2018
Ranskassa valtio korvaa jokaiselle naiselle vähintään kymmenen tuntia lantionpohjatreenejä synnytyksen jälkeen. Se on maailmassa poikkeuksellista. Raskaus ja alatiesynnytys saattavat vaikuttaa lantiopohjan toimintaan, sillä ne aiheuttavat mekaanista painetta ja kudosvaurioita.[..]

[Fysioterapeutti Sandrine Galliac-Alanbari] uskoo, että taustalla vaikuttaa myös ranskalaisen kulttuurin tapa korostaa äidin jaksamisen ja parisuhteen tärkeyttä. Galliac-Alanbari muistuttaa, että lantionpohjan lihasten hyvä kunto on elinehto toimivalle arjelle ja tyydyttävälle seksielämälle.

Lainaus käyttäjältä: Synnytyskivut, Pohdintoja feministisen, lääke- ja hoitotieteellisen tutkimuksen näkökulmista -gradu/Sukupuolen tutkimus
1.1  Tutkimuksen tausta
 
Kiinnostukseni tutkielmanaiheeseen, synnytyskipuihin, herätti Shulamith Firestonen (1945-2012) teos The Dialectic of Sex. The Case for Feminist Revolution (1979). Kanadalaissyntyisen radikaalifeministi Firestonen kirja kuuluu tärkeimpiin klassikon aseman saaneisiin feministisiin teoksiin. Tässä teoksessaan hän muun muassa kyseenalaistaa synnytysprosessin luonnollisuutta.
Firestonen mukaan raskaus on barbaarista kehon muodonmuutoksen vuoksi ja naisten biologinen synnyttäjän kohtalo on epäreilua naisille esimerkiksi synnytyskipujen vuoksi. Firestonen mukaan kolme tuhatta vuotta sitten naisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kestää synnytyskivut, mutta lääketieteen sekä synnytysteknologioiden huiman kehityksen pitäisi johtaa siihen, että naisten ei enää tarvitse kärsiä synnytyksissä. (Firestone 1979, 189.)[..]

Synnytyskivun hoidossa eräs ongelma on, että moni tehokas hoito vaikuttaa negatiivisesti joko synnytyksen kulkuun tai sikiön vointiin. Kivunlievitys on tasapainoilua riskien ja hyötyjen kesken. Kivulla väitettään olevan myös oma funktionsa synnytyksessä. On vaikea uskoa, että kivunlievitystä pantattaisiin huvin vuoksi, vaikka #metoon hengessä keskustelua synnytysväkivallastaon herätetty.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 930
 • Liked: 1766
 • Mankuva rasitin.
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2827 : 18.09.2019, 15:49:29 »
Lainaus käyttäjältä: Brandis
Lisäksi toinen mielenkiintoinen sivujuonne, joka on mainitsemisen arvoinen, on sukupuolen tutkimukseen liittyvä suomalaisgradu 'Synnytyskivut, Pohdintoja feministisen, lääke- ja hoitotieteellisen tutkimuksen näkökulmista'. Aihealueena vastaava tutkimuskohde olisi ollut tuhatkertaisesti paikallaan olevampi ja yhteiskuntaa rikastuttavampi, jos ko. aihetta olisi tutkittu lääke- tai terveystieteellisen tiedekunnan alaisuudesta, mutta sukupuolen tutkimuksen alta asetutaan liian suuriin saappaisiin katsomaan aihetta feministisestä näkökulmasta lääketieteen todellisuutta vastaan.

Muualla kuin terveys- tai lääketieteen tiedekunnissa ei ole kompetenssia tutkia sitä syyllistytäänkö lääketieteessä naisten synnytyskipujen aliarvioimiseen ja alihoitamiseen, ja olisiko niillä mitään muuta funktiota tapahtumassa, ja jos on, niin mitä se tarkoittaisi. Ja ylipäätään tarvitaanko tälle lääketieteen osa-alueelle feminististä tutkimusta.
Lääketiede ja hoitoala ei potilasrajapinnassa koskaan ole puhdasta luonnontiedettä vaan kyse on aina inhimillisestä vuorovaikutuksesta johon vaikuttaa kulttuuriset asenteet, ennakko-oletukset ja uskomukset. Kipu ja siihen suhtautuminen on sekin vahvasti kulttuurin ohjaama asia.

Historiallisesti tai antropologisesti synnytyskivut, niihin suhtautuminen ja pärjäämis- tai lievityskeinot on aina ollut yhteydessä siihen miten yhteiskunta suhtautuu naisiin ja naiskehoon. Teknologiset innovaatiot on otettu ensiksi käyttöön eliitin naisilla, joilla kruununperillisten tuottaminen on tärkein tehtävä. Synnytyspihtejä käytettiin ensin kuninkaallisilla ja sitten keksintö levisi aatelisnaisten hoitoon, keisarileikkauksen nimikin kertoo että sektio oli aluksi vain korkeimman säädyn ulottuvilla, ensimmäinen eetteri-analgesian alaisen synnyttänyt nainen oli brittien kuningatar Viktoria jne. Synnytyksen medikalisoituminen johti samalla järkyttäviin äitiys- ja lapsikuolleisuuslukuihin kunnes käsienpesu sairaaloissa lopulta yleistyi.

1900-luvun alkuun mennessä hienot naiset synnyttivät huumattuina heittelehtien sänkyyn sidottuina jopa päivien ajan. Suffragetit juhlivat tätä feministisenä edistyksenä, mutta todellisuudessa monet äidit muistivat hirveän opiaattipainajaisen ja vielä useammat vammautuivat pihdeistä, joita käytettiin käytännössä kaikilla.

https://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_sleep

Irlannissa piispan ja lääkärin aktivismi (siihen aikaan) sterilisaatioon johtavia keisarileikkauksia vastaan johti noin 1500 naisen ja lapsen vammautumiseen, kun synnyttävän äidin häpyluu murskattiin syntyvän vauvan päätä vasten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Symphysiotomy

1960-l asti feministit pääasiassa vastustivat luomusynnytystä. Alan pioneeri Gaskin buuattiin ulos luentosalista missä hän oli esitelmöimässä lääkkeettömästä synnytyksestä. Myöhemmin Dick-Readyn, Bradleyn, Gaskinin, Monganin jne viittoittamasta hengitys-visualisaatio-synnytystavasta on tullut jonkinlainen ihanne johon pyritään ja piuhoissa synnytys saati sektio on nolo epäonnistuminen. Nämäkin ovat aatehistoriallisia, kulttuurisia asioita jotka kuuluvat hoitotieteen lisäksi yhteiskuntatieteen alaan, koska ne koskettavat naisia ja perheitä laajemmin kuin vain hoitotilanteessa.

Hoitoalan historiassa yleisesti ja naiskysymyksissä erityisesti on tehty karmeita asioita perusteella lol ei sulla ole kompetenssia arvostella.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 6811
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2828 : 18.09.2019, 17:28:17 »
ensimmäinen eetteri-analgesian alaisen synnyttänyt nainen oli brittien kuningatar Viktoria

Minä muistin että hän olisi ollut yksi ensimmäisiä, mutta ei ensimmäinen. Mutta voin olla väärässäkin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 628
 • Liked: 4610
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2829 : 18.09.2019, 17:51:27 »
Todella hyvä kun tärkeästä aiheesta viriää keskustelua. 👌🏻 On myös tärkeää, että tutkitaan ja otetaan kantaa hyödyntäen eri tieteenaloja.

Synnytyskipujen lievittämiseen kuitenkaan ei ole mitään yksioikoista riskitöntä vaihtoehtoa, vaan lääketieteellisten toimenpiteiden ollessa kyseessä, on riskien/komplikaatioiden/hoitovirheiden mahdollisuus alati läsnä ja otettava kokonaisuuden kannalta huomioon. Olisi vahingollista ja suorastaan vaarallista lähteä markkinoimaan kivuttomia synnytyksiä ja lähestymään asiaa senkaltaisesta feministisestä näkökulmasta, jossa kivuttomuus katsotaan naisen oikeudeksi yli turvallisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden synnyttämässä olevalle äidille ja syntymässä olevan vauvan kannalta. Esimerkiksi sektioiden lisääntymisen toivominen olisi tällaista, kokonaisuuden kannalta hyvin epäsuotuisaa kehitystä, vaikka itse synnytysvaiheen poltot sillä minimoitaisiinkin (erityisesti suunnitelluissa sektioissa) tai yhtälailla voitaisiin vaatia epiduraalit jo ovelta kaikille.

Todellisuudessa asia ei mene näin, vaan sektio on iso leikkaus, joka pitää sisällään riskejä ja mahdollisesti hankaloittaa tai rajoittaa tulevia raskauksia ja niiden kulkua. Kivutkin alkavat vasta toipumisvaiheessa, jälkeenpäin, kun koitos on ohi ja vauva jo maailmassa. Epiduraalin sisältämät riskit ovat myös laajat ja moninaiset (se voi hidastaa tai lamaannuttaa synnytyksen luonnollista kulkua (lisäksi tarvitaan oksitosiinitippa, joka saa aikaa luonnottoman kovat ja repivät supistukset), se voi romauttaa äidin verenpaineen, se lamauttaa luontaista hormonitoimintaa synnytyksen aikana (tapahtuman aiheuttamat psykologiset tuntemukset jäävät kokematta), lisää riskiä sektioon mm. mahdollisesti vaikeuttaen ponnistusvaihetta jne.).

Usein vain käy niin, ettei modernin ajan nainen mitenkään pysty lähestymään synnytystapahtumaa ja tulevaa lapsivuodeaikaa (vauvan syntymän jälkeiset 6-12 vkoa) valmistautuen kaikkeen siihen, mitä tuo aika tuo, omiin tuntemuksiinsa ja palautumisaikaan, vuorovaikutukseen vauvan kanssa etukäteen puhtaan rationaaliselta ja suunnitelmalliselta pohjalta.
« Viimeksi muokattu: 18.09.2019, 17:53:53 kirjoittanut Brandis »
'Usein ajattelua rajoittaa jotkin vaatteet. Mun ajattelua rajoittaa jotkin kengät' totesi Aku Visala Ikaalisten filosofiapäivillä, ottaen kenkänsä pois.
~ Violettiliekki käyttää seitsemännen säteen energiaa ~

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 6811
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2830 : 18.09.2019, 17:56:15 »
Törmäsin taas varsin hienoon artikkeliin: "miesten pienituloisuus haittaa naisten aviounelmia". ??? :D

Lainaus
Pienituloiset miehet haittaavat amerikkalaisten naisten avioliittotoiveita

Toimittaja Hannah Frishberg

Yhteiskunnasta puuttuu valtava määrä miehiä joilla on elämä kunnossa, väittää uusi tutkimus jonka tulokset eivät ole kaikille sinkkunaisille niin yllättäviä.

Tutkijoiden mukaan viime vuosina havaittu avioliittojen määrän väheneminen saattaa johtua siitä että yhteiskunnasta puuttuu "taloudellisesti puoleensavetäviä" miehiä jotka pystyvät elättämään perheensä. Asiaa käsittelevä tutkimus julkaistiin keskiviikkona "Perheen ja avioliiton tutkimuksia" -sosiologiajulkaisussa.

"Useimmat amerikkalaiset naiset unelmoivat avioliitosta, mutta aviokelpoisten miesten vaje, miesten joilla on vakaa työ ja hyvä tulotaso, tekee tästä jatkuvasti vaikeampaa", sanoo johtava tutkija Daniel Lichter lehdistötiedotteessa.

Lichter lisää että jollei unelmapuoliso satu olemaan Uber-kuski, sulhasten vähyys on huomattava "nykyisessä 'keikkataloudessa', jossa suuri osa työpaikoista on lyhytaikaisia ja matalasti palkattuja".

Mieskadon määrittämiseksi tutkijat vertasivat keskenään naimisissa olevia ja sinkkumiehiä. Lisäksi tutkijat olettivat, että miehet, jotka ovat jo naimisissa, vastaavat sinkkunaisten toiveita, eli jos tällaisia miehiä olisi lisää vapaana, jäljellä olevat sinkkunaiset menisivät heidän kanssaan naimisiin.

Tämä johti havaintoon, että naimisissa olevat "toivemiehet" tienaavat 58% enemmän rahaa kuin vapaana olevat poikamiehet.

"Tämä tutkimus osoittaa että potentiaalisista miespuolisoista on alijäämä", tutkimus summaa.

"Moni nuori mies tänä päivänä ei oikein pysty tuomaan mitään yhteiseen avioliittoon, varsinkin kun nuorten naisten koulutustaso keskimäärin ylittää heidän peräänsä haikailevien miesten koulutustason", Lichter sanoo.

Jotkut neidot ovat jopa alkaneet seurustella arvoistaan alempien miesten kanssa, löytääkseen pysyvän puolison.

Ja tietysti, "rakkaudella" on myös avioliitossa osansa. Mutta, loppujen lopuksi, "kyseessä on myös hyvin vahvasti taloudellinen liiketoimi", Lichter sanoo.


Lainaus
Broke men are hurting American women’s marriage prospects

By Hannah Frishberg

September 6, 2019 | 5:10pm

Broke men are hurting American women’s marriage prospects

There’s a devastating shortage of men who have their act together, according to a new study that may not be so surprising to all the single ladies out there.

Research now suggests that the reason for recent years’ decline in the marriage rate could have something to do with the lack of “economically attractive” male spouses who can bring home the bacon, according to the paper published Wednesday in the Journal of Family and Marriage.

“Most American women hope to marry, but current shortages of marriageable men — men with a stable job and a good income — make this increasingly difficult,” says lead author Daniel Lichter in a press release.

Lichter adds that unless your dream man is an Uber driver, the dearth of would-be grooms is prominent “in the current ‘gig economy’ of unstable, low-paying service jobs.”

To investigate the man drought, researchers created profiles of potential husbands, based on real husbands as logged in American Community Survey data. They then compared these hypothetical spouses with actual unmarried men.

They found that a woman’s made-up hubby makes 58 percent more money than the current lineup of eligible bachelors.

“This study reveals large deficits in the supply of potential male spouses,” the study concludes.

“Many young men today have little to bring to the marriage bargain, especially as young women’s educational levels on average now exceed their male suitors’,” Lichter says.

Some ladies are even starting to date down in order to score a forever partner.

And sure, there’s the whole “love” factor in a marriage. But, in the end, “it also is fundamentally an economic transaction,” says Lichter.
https://nypost.com/2019/09/06/broke-men-are-hurting-american-womens-marriage-prospects/


Lisäys: alkuperäisessä uutisessa ollut tekstinpala "have their act together" voidaan suomentaa myös "miesten joiden ei tarvitse tehdä ryhtiliikettä ja kääntää elämänsä suuntaa [jotta naiset pääsevät naimisiin]". :roll:
« Viimeksi muokattu: 19.09.2019, 13:27:28 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 129
 • Liked: 3338
 • Myyttinen Setämies
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2831 : 18.09.2019, 18:32:31 »
Lainaus
Broke women are hurting American men’s marriage prospects

Entäs näin päin? Eikö persaukinen nainen yhtälailla vahingoita miesten avioliittonäkymiä?

Ensin paasataan voimaantumisesta, tasa-arvosta ja kaikesta kivasta feminismistä, mutta miehen tulisi olla se maksaja ja kustantaa näille tasa-arvosta vinkujille kaikki mahdollinen. Ei kelpaa raksamies tai taksikuski, kun vaatimustaso on niin kova.

Itseasiassa veikkaan jo aika monen nuoren miehen heränneen siihen, että heiltä edellytetään koko avioliiton jatkuvaa elatusta ja sitten aviosormuksen osuessa tuulettimeen, otetaan mielellään kaikki mitä irti saadaan, lapset ja loppuelämän kestävä elatusapu, kun eihän nyt hieno nainen missään töissä käy.

Mistäköhän syystä nuoret miehet kääntyvät vaikka thaimaalaiseen rantalomaan tai sinkkuuteen päin?

En ollenkaan ymmärrä...  8) :roll: ;D
Pipsa Aro: Hommafoorumi onkin ihan eri asia, eikä "mikä tahansa internetin sivusto". Tässä nimenomaan keskitytään niihin, jotka saa hirveintä tuhoa aikaan. Duh

Rikastettu uraani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 756
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2832 : 18.09.2019, 19:23:38 »
Iiris Suomela "erottui edukseen" eduskunnassa tämänpäiväisessä raiskaus/suostumuskeskustelussa. Tällä kertaa Iiris töräytti että ei ole olennaista uhrin kannalta, kuinka pitkän vankeustuomion seksuaalirikoksen tekijä saa. :facepalm: Sellaista feminismiä tällä kertaa! Ja tuo turhake on äänestetty eduskuntaan vain ja ainoastaan siksi, että on feministi. Vahvaa suorittamista.

https://youtu.be/-WqPBnljGhM
Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 6811
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2833 : 18.09.2019, 19:57:19 »
^Ei se ehkä olekaan menneiden uhrien kannalta, mutta tulevien uhrien kannalta sillä on väliä. Ja voisin kuvitella että ne uhreiksi jo joutuneetkin tuntisivat olonsa vähän vähemmän uhatuiksi, jos tietäisivät, että ainakaan se viimekertainen tyyppi ei enää tule takaisin, tekemään saman kuin viimeksikin (tai pahempaa).
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 117
 • Liked: 5917
 • 白右
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2834 : 18.09.2019, 20:58:02 »
Jos Suomessa todella raiskataan 50,000 naista vuosittain, se tarkoittaisi että joka ikäluokasta joku raiskataan useammin kuin kerran. Joka viikko raiskattaisiin lähes tuhat naista ja päivittäin noin 150. Syynä tähän ilmiöön on Amnestyn klassisen raportin mukaan sota-ajan luoma suomalaisten miesten raiskauskulttuuri.

Poliisille ilmoitetaan vain noin 1,200 tapausta ja niistä vain 200 johtaa tuomioon. Jos Iris Suomela olisi oikeassa, pitäisi Suomessa laittaa kymmeniä tuhansia miehiä vankilaan ja koska tämä käytännössä olisi mahdotonta, tulisi miehet laittaa kärsimään rangaistusta vankileireille. Arvioidaan nyt, että tällaisessa tapauksessa tulisi Suomessa pitää vankileireillä yhtäjaksoisesti noin 100,000 miestä iältään suunnilleen noin 20-50 -vuotiaita.

Perustuuko Ämestyn hölynpöly johonkin vanhaan Neuvostoliiton propagandaan, jossa suomalainen maanpuolustaja eliminoidaan häneen lietsotulla vihakampanjalla?

Mä en itse tunne yhtäkään naista, jonka tietäisin olevan raiskattu joskus. Uhkaavimmat tilanteet, joista olen kuullut, ovat aina olleet ulkomaalaisen tai juopuneen ulkopuolisen sekopään aiheuttamia tilanteita.

Rikastettu uraani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 756
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2835 : 18.09.2019, 21:34:26 »
^Ei se ehkä olekaan menneiden uhrien kannalta, mutta tulevien uhrien kannalta sillä on väliä. Ja voisin kuvitella että ne uhreiksi jo joutuneetkin tuntisivat olonsa vähän vähemmän uhatuiksi, jos tietäisivät, että ainakaan se viimekertainen tyyppi ei enää tule takaisin, tekemään saman kuin viimeksikin (tai pahempaa).
Sillä on aika helvetisti väliä uhrin kannalta onko vankeus yli 2 vuotta vai pääseekö ehtoollisella.
Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 848
 • Liked: 13463
 • Kuka jos en minä
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2836 : 18.09.2019, 21:38:06 »
Mitä itse olen tavannut raiskattuja, niin ne ovat yhden käden sormilla laskettavissa vs. ne tuhannet naiset mitä ei ole. Jos nuo älyttömät numerot olisivat totta, olisi raiskattuja ainakin joka toinen ikäluokasta. Nyt se määrä on lähempänä 1/1000 ja sekin yleensä lähdin baari-illan jälkeen mukavan matun luo tms.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 861
 • Liked: 2232
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2837 : 18.09.2019, 23:17:30 »
Tänään YLE puheessa käsiteltiin perheväkivaltaa. ”Miksei miehet vaan lakkaa hakkaamasta naisiaan” oli toimittajan kommentti ja Amnestyn asiantuntija toi esiin, että lähes kaikki hakkaaminen on piiloväkivaltaa. Miehet olivat syypäitä henkiseen, fyysiseen ja taloudelliseen väkivaltaan. Turvatalojen määrä ja rahoitus pitäisi tuplata ja kaikki kotihälytykset tutkia rikoslain mukaan eikä ohjata sovitteluun. Löivät miehiä kategorisesti vuoronperään turpaan.
 Tosiasiassa väkivalta lienee maahanmuuttoperheissä enemmän sääntö kuin poikkeus ja turvataloissa maahanmuuttajat ovat yliedustettuina. Naiset ovat perhe- ja lapsiväkivallassa usein myös tekijänä.
 Olihan biasoitunut keskustelu ja toimittajan ammattitaidottomuus tuli esiin häiritsevästi. Vaikka fanittaisi haastateltavaa niin pitäisi asiaohjelmassa pystyä pysymään edes jollain järjellisellä tasolla propagandan suhteen.

Radio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 485
 • Liked: 466
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2838 : 19.09.2019, 01:35:09 »
Nainen on se raaempi sukupuoli, vrt mustaleski, alistettakoon siis. Suomi on ollut sukupuolten tasa-arvossa maailman kärkeä, ihan hyvä niin. Keharit vaan eivät sitä ymmärrä. Asia oli lievästi kääntymässä akkavallan suuntaan jopa. Tilastollisesti tietenkin mussuttajien naiskäsitys tasaa puntteja. Suomalaisen yhteiskunnan saamiseksi takaisin naisia alistavaksi on osa muslimien lähetyssanomaa. Feministit ovat perverssejä, eivät tiedä mitä haluavat.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 930
 • Liked: 1766
 • Mankuva rasitin.
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2839 : 19.09.2019, 03:29:14 »
(...)tai yhtälailla voitaisiin vaatia epiduraalit jo ovelta kaikille.
No sitähän on tarjolla melkein ovelta ja mikäs siinä, yleensähän sairaalaan siirrytään siinä vaiheessa kun tuntuu ettei pärjää kotona. Epiduraali voi auttaa avautumisessa kun kipujen loputtua rentoutuu ja voi ottaa vaikka tirsat. Oksitosiinia ei tarvita jos supistukset jatkuu tehokkaana eikä sitä nykyään Suomessa anneta rutiinina niinkuin amerikkalaiset luomusynnytysoppaat pelottelee.

Minuakin rasauttaa näiden juttujen liputtaminen feministisinä. Kyse ei ole naisten erityisoikeuksista vaan kaikille kuuluvista ihmisoikeuksista.

https://minamyossynnyttajana.fi/wp-content/uploads/2019/05/Report-on-the-Mistreatment-and-violence-against-women-in-reproductive-health-care-and-childbirth-Finland.pdf

^Synnytysväkivallan #metoo -kampanjan perusteella itsemääräämisoikeus ja sen menettäminen on se juttu mikä pahaksi menneitä synnytyksiä yhdistää. Osa traumatisoituneista naisista on raportin mukaan jättänyt seuraavat lapset hankkimatta, että sikäli asia koskettaa hyvämaineisen foorumimme syntyvyydestä huolestuneita kansallismielisiä.

Sotemarkkinoiden monipuolistuminen ja liberalisoituminen (klassisessa, ei neo- merkityksessä) voisi korjata alan käytäntöjä, joilla perustellaan nykymenoa: Selällään/litotomiassa synnytystä, monitoreja, syömiskieltoa, liikkumiskieltoa, painostusta/pelottelua...

- Kokoomuskalkkunoille paremman väen yksityissairaalat
- Matalan riskin synnytyksille birthcenterit sairaaloiden yhteyteen
- NHS&Hollannin mallinen kotineuvola ja kotikätilöt, matalan riskin kotisynnytykset
- Lappiin lisää medikoptereita sitä 1% varten joilla asiat menee pieleen

Lisäksi: Vauvalat takaisin. Baby friendly hospital initiative -pakotus pois. Jopa useita vuorokausia valvoneella vastasynnyttäneellä äidillä on oikeus nukkua. Imetyspainostus pois, lisämaitoa jo ensimmäisenä vuorokautena.
Sektiosynnyttäneiden kompressiokorsetit takaisin.


Lainaus käyttäjältä: Trendi 7/2019
Käsitys odottavasta äidistä on suppea, ja odotusaika esitetään usein pelkkänä onnenhuumana. Raskaudesta kerrotaan usein vain fyysisestä näkökulmasta, kuten pahoinvoinnista, hormoneista ja synnytyksestä.

Miten voi kaksi lausetta olla näin pahasti ristiriidassa keskenään, raskausaika on vain onnea ja pahoinvointia. Oikolukeeko näitä tekstejä kukaan?

Henkilö voi samaan aikaan fyysisesti oksentaa ja olla emotionaalisesti onnellinen. Ranskalaisfeministien kirja ymmärtääkseni puuttuu oletukseen että raskaana oleminen olisi aina tätä, ja että odottavalta äidiltä odotetaan hehkuvaa vauvaonnea vaikka arki on arkea raskaanakin ja välillä muumittaa niin että tekis mieli uunittaa.

Lainaus
SHOCK PREGNANCY ‘Obese’ transgender man, 32, who went to hospital with severe stomach pains told he’s in LABOUR
16 May 2019
When he was admitted, the nurse on duty noted that he was obese and had stopped taking his blood pressure medications but didn't consider his condition to be an emergency.

But it soon transpired that the guy was actually pregnant and had gone into labour - which later tragically ended in a stillbirth.
The 32-year-old patient told the nurse that he was trans when he arrived at A&E and his medical record listed him quite rightly as male.

Nykyvuonna voi käydä niinkin, että mahakipujen vuoksi sairaalaan hakeutunut äijänköriläs onkin synnytyskivuissa. Hoitohenkilökunnalta vaaditaan lisää trans-sensitiivisyyttä että tämmöisiltä ikäviltä jutuilta vältytään.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 628
 • Liked: 4610
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2840 : 19.09.2019, 10:39:00 »
Sotemarkkinoiden monipuolistuminen ja liberalisoituminen (klassisessa, ei neo- merkityksessä) voisi korjata alan käytäntöjä, joilla perustellaan nykymenoa: Selällään/litotomiassa synnytystä, monitoreja, syömiskieltoa, liikkumiskieltoa, painostusta/pelottelua...

- Kokoomuskalkkunoille paremman väen yksityissairaalat
- Matalan riskin synnytyksille birthcenterit sairaaloiden yhteyteen
- NHS&Hollannin mallinen kotineuvola ja kotikätilöt, matalan riskin kotisynnytykset
- Lappiin lisää medikoptereita sitä 1% varten joilla asiat menee pieleen

Lisäksi: Vauvalat takaisin. Baby friendly hospital initiative -pakotus pois. Jopa useita vuorokausia valvoneella vastasynnyttäneellä äidillä on oikeus nukkua. Imetyspainostus pois, lisämaitoa jo ensimmäisenä vuorokautena.
Sektiosynnyttäneiden kompressiokorsetit takaisin

Viimeisinkin viestisi piti sisällään paljon hyvää asiaa, nämä ehdotukset valinnanvapauden lisäämisestä ovat myös hyviä. Todellisuus 'kentällä' taitaa vain olla sen suuntainen, että vaihtoehtoiset pienemmät synnytyssairaalat ajetaan alas ja keskitetään synnytyksiä suurempiin sairaaloihin; huolimatta siitä, että välimatkat pitenevät ja käytössä olevien lääketieteellisten toimenpiteiden repertuaari kasvaa, kuten myös kasvavat komplikaatioriskit ja -mahdollisuudet sekä paljon enemmän tullaan puuttuneeksi synnytysten luontaiseen kulkuun kuin olisi ehkä tarpeellista puuttua. Jokainen raskaana oleva äiti, joka on nähnyt muualla kuin synnytyksen ollessa päällä scalp-anturin, ei anna sitä kiinnittää synnytystilanteessa syntymässä olevan vauvansa päähän vain varmuuden vuoksi ja siinä on vasta yksi esimerkki toimenpiteistä, joiden mahdollisuus kasvaa suuremmissa sairaaloissa etenkin hoitolinjojen ollessa ns. ei-luonnonmukaiset.

Baby Friendly -sertifikaatin saaneita sairaaloita oli pitkään Suomessakin vain tosi vähän, juuri siksi koska vauvalat olivat ahkerassa käytössä ja äidin levolle tahdottiin antaa tilaa ohi vierihoitomyönteisyyden. Lisäksi lisämaitoa (korviketta tai luovutettua) annettiin pulloista terveillekin vauvoille osastolla sotkien näin vauvan imuotetta ja varhaista imetysopettelua äidin sekä vauvan osalta.

Tammisaaren sairaalan synnytysosasto, joka toimi positiivisemman, naiskeskeisen synnytyskulttuurin edelläkävijänä Suomessa, lakkautettiin 9 vuotta sitten. Sen lakkauttamisen myötä on ollut puhetta tarpeesta perustaa Suomeen sitä vastaavia birth centereitä, mutta tietääkseni näin ei ole vielä tehty. Tammisaaren lakkautus vei mukanaan birth centereille ominaisen kätilökulttuurin, jossa kätilöt omasivat paljon tietotaitoa luonnonmukaisista kivunlievitysmenetelmistä ja luonnonmukaisesta synnytyksen kulusta, sekä ajatus- ja toimintamallin, jossa luonnonmukaiseen tilaan puututaan mahdollisimman vähän. Pehmeät hoitokeinot ns. käytössä. Vastaavaa paikkaa on hankalaa enää Suomeen mistään taikoa, se paikka oli hyvin ainutlaatuinen monellakin tavalla; sen ainutlaatuisuuden tekivät ihmiset.
'Usein ajattelua rajoittaa jotkin vaatteet. Mun ajattelua rajoittaa jotkin kengät' totesi Aku Visala Ikaalisten filosofiapäivillä, ottaen kenkänsä pois.
~ Violettiliekki käyttää seitsemännen säteen energiaa ~

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 769
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2841 : 19.09.2019, 10:59:01 »
No sitähän [epiduraalipuudutus] on tarjolla melkein ovelta ja mikäs siinä, yleensähän sairaalaan siirrytään siinä vaiheessa kun tuntuu ettei pärjää kotona. Epiduraali voi auttaa avautumisessa kun kipujen loputtua rentoutuu ja voi ottaa vaikka tirsat. Oksitosiinia ei tarvita jos supistukset jatkuu tehokkaana eikä sitä nykyään Suomessa anneta rutiinina niinkuin amerikkalaiset luomusynnytysoppaat pelottelee.

Yleensä epiduraalilla saavutetaan toivottu hyöty kummemmitta sivuvaikutuksitta. Aika usein hyöty kuitenkin jää saamatta (kipu ei lievity tai puudutus jää toispuoleiseksi, ajoitus ei onnistu) tai kivut vaihtuvat vaarattomaan mutta kiusalliseen kutinaan tai vapinaan, ja ponnistussuunnan löytyminen vaikeutuu. Harvoin epäonnistunut epiduraali aiheuttaa vakavia haittoja, ääritapauksessa kuoleman (Suomessa yksi tilastoitu tapaus viimeisen 40 vuoden aikana). Etukäteen ei voi tietää, miten puudutus onnistuu, vaikka sitä rutiininomaisesti tarjotaan. Tuolla asiallista tietoa haitoista, itse en ole terveydenhuollon ammattilainen.

Lainaus
Minuakin rasauttaa näiden juttujen liputtaminen feministisinä. Kyse ei ole naisten erityisoikeuksista vaan kaikille kuuluvista ihmisoikeuksista.

https://minamyossynnyttajana.fi/wp-content/uploads/2019/05/Report-on-the-Mistreatment-and-violence-against-women-in-reproductive-health-care-and-childbirth-Finland.pdf

^Synnytysväkivallan #metoo -kampanjan perusteella itsemääräämisoikeus ja sen menettäminen on se juttu mikä pahaksi menneitä synnytyksiä yhdistää. Osa traumatisoituneista naisista on raportin mukaan jättänyt seuraavat lapset hankkimatta, että sikäli asia koskettaa hyvämaineisen foorumimme syntyvyydestä huolestuneita kansallismielisiä.

Synnytysväkivallasta osa on todettu hoitovirheeksi, osin näyttäisi olevan kyse kommunikaation epäonnistumisesta tai subjektiivisesta kokemuksesta. Aika rankkojakin kertomuksia mukana, onneksi omat kokemukset ovat positiivisia.

Lainaus
Sotemarkkinoiden monipuolistuminen ja liberalisoituminen (klassisessa, ei neo- merkityksessä) voisi korjata alan käytäntöjä, joilla perustellaan nykymenoa: Selällään/litotomiassa synnytystä, monitoreja, syömiskieltoa, liikkumiskieltoa, painostusta/pelottelua...

Tuohon suuntaan ollaan käsittääkseni menossa nykyjärjestelmässäkin. Toki sairaala- ja kätilökohtaista vaihtelua on. Tarjolla on kaikenlaista lääkkeetöntä kivunlievitystä akupunktiosta ammeeseen ja synnyttää voi jakkaralla tai veteen. Syömättömyyteen ei pakoteta vaan tarjotaan esimerkiksi mehukeittoa (järkeväähän on pidättäytyä syömästä jos on pienintäkään anestesiamahdollisuutta - kuten synnytyksessä aina).

Monitorit liittyvät kiinteästi epiduraaliin, joka lisää sikiön riskejä. Langaton seuranta mahdollistaa liikkumisen. On niitäkin tilanteita, joissa gynekologinen synnytysasento on perusteltu. Aktiivinen synnytys edellyttää aktiivista synnyttäjää: jos jokin mietityttää tai ei miellytä, on uskallettava kysyä. Yksi pahastuu, jos puudutteita ei aktiivisesti tarjota, toinen kokee tarjoamisen painostamisena.

Lainaus
Lisäksi: Vauvalat takaisin. Baby friendly hospital initiative -pakotus pois. Jopa useita vuorokausia valvoneella vastasynnyttäneellä äidillä on oikeus nukkua. Imetyspainostus pois, lisämaitoa jo ensimmäisenä vuorokautena.
Sektiosynnyttäneiden kompressiokorsetit takaisin.

Lisämaitokorvike haittaa vauvan suolen toimintaa ja voi mm. lisätä diabetesriskiä. Ruokinta on pois rintojen stimulaatiosta ja haittaa maidonnousua. Hetken helpotus univajeeseen voi kääntyä imetyspettymykseksi, jos maidonnoususta tai imuotteesta (pulloruokinta) tulee ongelma.

Rutiininomaisesti ei mielestäni kannata lisämaitoa antaa, ja haitat pitäisi kertoa vanhemmille etukäteen. Vielä 70-80-luvulla ainakin Naistenklinikalla lisämaitona tarjottiin osaston synnyttäjien pumppaamaa rintamaitoa, joka on korviketta parempi vaihtoehto. Jostain syystä siitä on luovuttu.

Vaikka sairaala ei tarjoaisi lisämaitoa, sitä voi hankkia itse. Jos kuitenkin toivoo täysimetystä, määrä kannattaa pohtia ammattilaisen kanssa sopivaksi.
« Viimeksi muokattu: 19.09.2019, 11:30:56 kirjoittanut Paju »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 654
 • Liked: 9242
 • Puhekin on teko
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2842 : tänään kello 00:02:53 »


Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 628
 • Liked: 4610
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2843 : tänään kello 08:43:36 »
Listalta pudotus johtuu luultavasti tästä STM:ää kohtaan nostetusta tasa-arvokantelusta:

Lainaus
Eduskunnan oikeusasiamieheltä huomautus STM:lle miesten liian vähäisestä määrästä

Tasa-arvoasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on vahvasti asettunut tukemaan kiintiöitä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen välineenä. STM joutui vuonna 2017 noloon valoon, kun kävi ilmi, ettei ministeriö itse ollut kunnioittanut tasa-arvolaissa säädettyjä kiintiömääräyksiä asettaessaan virkamiestyöryhmän valmistelemaan valinnanvapauslakia. Tasa-arvolain mukaan työryhmässä molempien sukupuolten osuuden olisi pitänyt olla vähintään 40 %[ii], mutta STM nimitti yhdeksän virkamiehen muodostamaan työryhmään sen asettamisvaiheessa seitsemän naista ja vain yhden miehen (yksi paikka jäi tässä vaiheessa vielä nimeämättä)[iii]. Ministeriön toiminta herätti huomiota mediassa[iv].
 
Miesten tasa-arvo ry (MTA ry) tuomitsi ainoana tasa-arvoasioihin keskittyneenä kansalaisjärjestönä STM:n lainvastaisen toiminnan jyrkästi[v]. MTA ry totesi kannanotossaan, ettei tasa-arvolain kiintiösäännöksillä ollut mitään uskottavuutta, jos jopa tasa-arvoasioista vastaava ministeriö katsoi voivansa kävellä niiden ylitse tuosta vain. Tapauksen myötä vahvistui myös epäilys siitä, että viranomaiset noudattavat tasa-arvolain kiintiösäännöksiä tunnollisesti vain naisten edustuksen osalta. Miesten jääminen aliedustetuksi ei viranomaisia näytä samassa määrin huolettavan. Lisäksi miesten ja poikien aseman parantamisen kannalta olisi ollut aivan olennaista, että miesnäkökulma olisi tullut edustetuksi tasapuolisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuutta selvitettäessä.  MTA ry ei jättänyt asiaa vain paheksuvan kannanoton varaan, vaan yhdistys teki STM:n lainvastaisesta toiminnasta kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Eduskunnan oikeusasiamies on päätöksessään (EOAK/4533/2017) todennut STM:n toiminnan lainvastaiseksi ja antanut ministeriölle huomautuksen[vi]. MTA ry:n kantelu tuotti siis tulosta..[..]

Feministinen miesjärjestö Miehet ry on nostettu THL:n listalle MTA ry:n tilalle. Mielenkiintoista on nähdä miten THL:stä vastataan Ivan Puopolon twiittin.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 08:48:45 kirjoittanut Brandis »
'Usein ajattelua rajoittaa jotkin vaatteet. Mun ajattelua rajoittaa jotkin kengät' totesi Aku Visala Ikaalisten filosofiapäivillä, ottaen kenkänsä pois.
~ Violettiliekki käyttää seitsemännen säteen energiaa ~

Tagit: