HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Aseiden kontrolli (yhdistetty)

<< < (4/1400) > >>

Klasu:
Laki sanoo TÄLLÄ HETKELLÄ näin:

Ampuma-ase tulee säilyttää lukitussa paikassa tai muuten lukittuna taikka siten, että ampuma-aseeseen kuuluvaa aseen osaa säilytetään erillään. Mikäli niitä säilytetään erillään, ne eivät saa olla säilytettynä paikassa, josta ne ovat helposti anastettavissa.
Turvakaappi

Turvakaappi voidaan vaatia luvanhaltijalta, jolla on säilytettävänään erityisen vaarallinen ampuma-ase tai yhteensä enemmän kuin viisi (siis 6) pistoolia, revolveria, itse lataavalla kertatulella toimivaa kivääriä tai muuta ampuma-asetta (sisäasiainministeriön asetuksen (163/2002) mukainen lukittu turvakaappi). Vaihtoehtoisesti säilytys voidaan hyväksyä myös poliisilaitoksen hyväksymässä säilytystilassa (edellyttää siis tarkastusta). Turvakaappi ei siten ole pakollinen säilytyspaikka.

Siirtymäsäännöksen mukaan turvakaappi tulee hankkia kahden vuoden kuluessa lain voimaan tulosta eli viimeistään 01.03.2004. Poliisilla ei ole oikeutta tulla tarkastamaan onko kaappia vai ei, mikäli henkilöä ei samalla epäillä rikosepäilyn vuoksi.

Sisäasiainministeriön asetus (163/2002), turvakaapin vaatimus: Täyttää standardin SFS 5870 tai sitä vastaavan EU- tason vaatimukset. Turvakaappi, joka painaa alle 150 kg, on ankkuroitava seinään tai lattiaan asennusohjeiden mukaisesti.
  

Motor City Contexti:
Aseiden säilytystavan tarkistus ei ole se tarkoitus miksi tälläinen laki aloite on tehty ,vaan tämä on tehty sitä varten, että ihmiset alkaisivat vapaaehtoisesti säilyttää aseitaan muualla kuin kotonaan . Tämä on tälläinen kiristysruuvi  mitä Suomessa käytetään mielellään . Varmasti myös aika tehokas sellainen kuka nyt haluisi satunnaisen aseharrastuksensa varjolla luopua kotirauhanansa loukkaamattomuudesta ,vaan alkaa "vapaaehtoiseesti"  säilyttää aseitaan ampumaradalla. Ne jotka eivät tähän suostu joutuvat tarkkailun alle ja tällä tavalla jäljelle jää enää aseharrastajien kovaydin jonka luona poliisi haluaa mutenkin vierailla silloin tällöin vaikka asukas ei olisi itsepaikalla.

Tälläiset lait ovat mahdollisia koska suomesta puuttuu Perustuslakituomioistuin.


Rutja:

--- Lainaus käyttäjältä: Heywood - 31.05.2009, 16:58:16 ---Aseiden säilytystavan tarkistus ei ole se tarkoitus miksi tälläinen laki aloite on tehty ,vaan tämä on tehty sitä varten, että ihmiset alkaisivat vapaaehtoisesti säilyttää aseitaan muualla kuin kotonaan . Tämä on tälläinen kiristysruuvi  mitä Suomessa käytetään mielellään .
--- Lainaus päättyy ---
En usko tähän ollenkaan. Mielestäni on absurdia väittää, että ihmiset siirtäisivät aseita jonnekin muualle säilytykseen sen takia, että poliisi tarkastaa, että aseet on asianmukaisesti säilytettyinä. Yhtä höperöä olisi väittää, että puhallusratsioita tehdään siksi, että ihmiset alkaisivat käyttää joukkoliikennettä. Toisekseen harvalla olisi edes teoreettista mahdollisuutta säilyttää aseita laillisesti muualla kuin kotona.


--- Lainaus ---Ne jotka eivät tähän suostu joutuvat tarkkailun alle ja tällä tavalla jäljelle jää enää aseharrastajien kovaydin jonka luona poliisi haluaa mutenkin vierailla silloin tällöin vaikka asukas ei olisi itsepaikalla.
--- Lainaus päättyy ---
Jaa, missä ja miten tämä ilmenee? Ei ole hirveästi ainakaan täällä päin käyneet poliisit, eivätkä ole muutenkaan osoittaneet mielenkiintoaan. Tai mistä sitä tietää, vaikka joku Supon erikoismies olisi lattialankun alla.

Tunkki:
Rutjaa on kompattava. Kannattaa huomata että koko maassa ei ole montaa paikkaa (tässä tarkoituksessa ampumarataa) jonne voisi aseitaan säilöä. Se perus-ampumarata on monesti vain hiukan jalostettu hiekkakuoppa jossain syrjässä, talkooväellä kasattu jonkunlaiset katokset ja taulunpitimet.

Parempi että poliisi valvoo. Ihan itse saa kansalainen valita tekemisensä sen suhteen onko poliisin käynti pelottavaa vaiko ei. Jos on aseita hallussa ei kannattane pyörittää kotonaan pontikka-taikasieni-kannabiskombinaattia.

Motor City Contexti:

--- Lainaus käyttäjältä: Rutja - 31.05.2009, 17:16:27 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Heywood - 31.05.2009, 16:58:16 ---Aseiden säilytystavan tarkistus ei ole se tarkoitus miksi tälläinen laki aloite on tehty ,vaan tämä on tehty sitä varten, että ihmiset alkaisivat vapaaehtoisesti säilyttää aseitaan muualla kuin kotonaan . Tämä on tälläinen kiristysruuvi  mitä Suomessa käytetään mielellään .
--- Lainaus päättyy ---
En usko tähän ollenkaan. Mielestäni on absurdia väittää, että ihmiset siirtäisivät aseita jonnekin muualle säilytykseen sen takia, että poliisi tarkastaa, että aseet on asianmukaisesti säilytettyinä. Toisekseen harvalla olisi edes teoreettista mahdollisuutta säilyttää aseita laillisesti muualla kuin kotona.


--- Lainaus ---Ne jotka eivät tähän suostu joutuvat tarkkailun alle ja tällä tavalla jäljelle jää enää aseharrastajien kovaydin jonka luona poliisi haluaa mutenkin vierailla silloin tällöin vaikka asukas ei olisi itsepaikalla.
--- Lainaus päättyy ---
Jaa, missä ja miten tämä ilmenee? Ei ole hirveästi ainakaan täällä päin käyneet poliisit, eivätkä ole muutenkaan osoittaneet mielenkiintoaan.

--- Lainaus päättyy ---

Laki ei vielä ole voimassa ja kaikki on tietysti minun omaa spekulointiani.Eikö se selvinnyt textistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta