UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Aseiden kontrolli (yhdistetty)  (Luettu 1337181 kertaa)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 175
 • Liked: 18519
 • Blues for Allah
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6990 : 23.01.2020, 17:12:25 »
On epätodennäköistä että 22 WMR vaihtorulla sopisi pituutensa johdosta (patruunan pituus 34,3 mm vrt 22 LR patruunan pituus 25,4 mm)
revolverisi runkoon.
Mikäli tälläista vaihtorullaa 22WMR:lle on edes saatavissa, itse tätä epäilen.

Just tosta tönärillä mittasin, niin rullan pituus on reilu 34mm. Kun kurkistelin nettiä, niin siellä on myös J-rungon S&W vaihtorulla, mistä tuo Rossi on kopio.
Kuvia oli myös .22 mag patruunoista, mista kuti ei näkynyt ollenkaan hylsyn sisältä, mitäs ne sitten on?

Just tämän takia kysyinkin asiantuntijoilta, kun olen siis 30 vuotta ollut "out off the game" ja toi .22 on mun viimeinen lupa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 175
 • Liked: 18519
 • Blues for Allah
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6991 : 23.01.2020, 17:40:04 »
Ai niin, mullahan on "väljyys 22" lupa myös Iver Johnson Trailsman 66 8-shot revolveriin, jonka rullan pituus on tasan 35mm. Lienee 50-60 luvun saturday specialeja.
Sain sen entiseltä pomolta lahjaksi, kun naulasin lattialistat kiinni asuntoonsa.
Se oli se asefirma, missä olin töissä silloin. Täysin arvoton ase, mutta pomo oli ensin kuparoinut kaikki osat ja sitten laitettu musta kromi siihen päälle.
Tässä on kuuden tuuman piippu ja painoa yli 900grammaa. Sillä kyllä osuu paremmin, vaikka muuten ase romu(joskus rulla ei pyörähdä riittävästi).
Trailsmanin mukana tuli myös rulla, joka on 36 milliä pitkä(hankaa kyllä vähän). Sopii kyllä aseeseenn, mutta pyörähdysmekanismin hammastus on erilainen.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Woland

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 46
 • Liked: 13
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6992 : 23.01.2020, 20:19:24 »
.22LR & .22WMR patruunoita saa käsittääkseni ostaa jo ihan vaan, jos aselupa vaikkapa kivääriin tai haulikkoon kuten ampuma-aselain 61 § kertoo:

Lainaus

Patruunoiden hankkiminen ja hallussapito

Aselupa ja rinnakkaislupa oikeuttavat hankkimaan ja pitämään hallussa sellaisia muita kuin erityisen vaarallisia patruunoita, jotka soveltuvat käytettäviksi luvan haltijan ampuma-aseessa tai sellaisessa ampuma-aseessa, jonka lainaamiseen luvanhaltijalla on oikeus 87 §:n 1 momentin mukaisesti


Perustuu siis tuon samaisen lain 87 §:n 1 momenttiin:

Lainaus

Ampuma-aseen saa lainata toiselle seuraavasti:

1) haulikon saa lainata vain sille, jolla on oikeus haulikon, kiväärin tai yhdistelmäaseen hallussapitoon;

2) kiväärin tai yhdistelmäaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus kiväärin tai yhdistelmäaseen hallussapitoon;

3) pienoiskiväärin tai mustaruutiaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus haulikon, kiväärin, pienoiskiväärin, pistoolin, revolverin, yhdistelmäaseen tai mustaruutiaseen hallussapitoon; (29.6.2001/601)

4) pistoolin tai revolverin saa lainata vain sille, jolla on oikeus pistoolin tai revolverin hallussapitoon;

5) pienoispistoolin tai pienoisrevolverin saa lainata vain sille, jolla on oikeus pistoolin, pienoispistoolin, revolverin tai pienoisrevolverin hallussapitoon;

6) kaasuaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus kaasuaseen hallussapitoon;

7) merkinantopistoolin saa lainata vain sille, jolla on oikeus merkinantopistoolin hallussapitoon;

8) 6 §:n 2 momentin 12 kohdassa tarkoitetun muun ampuma-aseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus vastaavan ampuma-aseen hallussapitoon;

9) taskuaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus taskuaseen hallussapitoon;

10) erityisen vaarallisen ampuma-aseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus toimintatavaltaan ja asetyypiltään vastaavan erityisen vaarallisen ampuma-aseen hallussapitoon; (7.6.2019/724)

11) kaasusumuttimen saa lainata vain sille, jolla on oikeus kaasusumuttimen hallussapitoon; (12.6.2015/764)

12) tehokkaan ilma-aseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus ampuma-aseen tai tehokkaan ilma-aseen hallussapitoon. (12.6.2015/764)


Woland

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 46
 • Liked: 13
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6993 : 23.01.2020, 20:25:48 »
Aikoinaan hain ostolupaa pienoisrevolverille ja kirjoitin kaliiperikohtaan ".22LR/.22WMR", kun tarkoituksena oli hankkia juurikin vaihtorullallinen kampe.

Lupa tuli juuri haetun kaltaisena, mutta ei sitten tullut hommattua sitä WMR-rullaa, kun oli muka liian kallis ja tarpeeton  :facepalm:

Ainakin Rugeria ja Alfa 241:tä näkyy saavan uutena molemmilla rullilla varustettuna.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 985
 • Liked: 17537
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6994 : 23.01.2020, 20:30:27 »
87 §:n 1 momentin 12) mukaisesti tehokkaan ilma-aseen patruunoita hankittaessa pitää varautua esittämään lupia. ;D

Lakipykälät ovat joskus hauskoja, varsinkin jos lukee tarkalleen mitä niihin on kirjoitettu.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 751
 • Liked: 5379
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6995 : 05.02.2020, 07:17:26 »
Lainaus käyttäjältä: Firearms united Finland facebookissa
Lyijykiellon ensimmäinen vaihe ammuttiin alas (jälleen)!

EU-komission lyijykiellon ensimmäinen osa ammuttiin (jälleen) alas REACH-komiteassa 4.2.

EU-komission pahasti valuvikainen lyijykiellon ensimmäinen vaihe, joka tähtää lyijyn kieltämiseen "metsästyksessä kosteikossa" on jälleen ottanut takapakkia. Edellisen kerran esitys vedettiin takaisin kritiikin takia vuoden vaihteessa lakiteknisesti kelvottomana ja mahdottomana noudattaa. Ongelmana oli se, että "kosteikoksi" laskettiin Ramsar-alueen lisäksi mikä tahansa Ramsarin kosteikon määritelmän täyttämä alue ja noin 400 metrin "turva-alue" sen ympärillä.

Ramsarin sopimuksen määritelmän mukaan kosteikoiksi luetaan kaikki suo- ja vesialueet, jotka ovat luonnon tai ihmisen tekemiä, pysyviä tai väliaikaisia, seisovaa tai virtaavaa vettä, makeaa, suolaista tai murtovettä ja merialueita, joiden syvyys on laskuveden aikaan enintään 6 m. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että metsästäjän pitäisi jotenkin maagisesti tietää onko alueella, jossa hän metsästää esimerkiksi sammalen tai pinta-maan alla turvetta (=Ramsarin määritelmän mukaan suo. Myös esimerkiksi kaikenlaisen sulamisvesilammikot ovat "kosteikkoja" joten toteutuessaan tämä kielto estäisi käytännössä jopa lyijyhaulien käytön suurella osalla Suomen ampumaradoista ja valvontateknisistä syistä se olisi myös täysi lyijyhaulikielto metsästyksen puolella.

Esitys ammuttiin alas jo aiemmin nimenomaan tuon määritelmän takia, ja nyt Komissio yritti tuoda "parannetun" version komiteaan muuttamalla "turva-alueen" 400 metristä 300 metriin ja pidentämällä siirtymäaikaa 18 kuukaudesta 24 kuukauteen.

Esitys palautui piirustuspöydälle koska ainakin Slovenia, Itävalta, Saksa, Ranska, Tsekki, Suomi, Liettua, Bulgaria, Kreikka, Puola, Unkari ja Irlanti vastustivat esitystä. Saamiemme tietojen mukaan komissio ajaa tätä ehdotusta puhtaasti poliittisista syistä ja sen takia tämä kieltoviritys onkin kuin Jason Vorhees - se voidaan ampua (alas) vaikka miten monta kertaa ja aina se tulee takaisin...
Firearms united Finland Facebookissa
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 245
 • Liked: 4914
 • junior koodari
Vs: Aseiden kontrolli (yhdistetty)
« Vastaus #6996 : 16.02.2020, 05:05:49 »
Aika mielenkiintoinen dok.

https://www.youtube.com/watch?v=CiTS3dcYicw

Muistan kun pikkupoikana ihmettelin erään U. H:n kirjahyllyssä ollutta asetta,,Lahti/Salorantaa...nyt se on turvassa.