HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Aseiden kontrolli (yhdistetty)

<< < (1457/1460) > >>

Faidros.:
Broidivainaa sanoi aikanaan, että jokaisella täysjärkisellä isänmaallisella pitäisi olla "lupavapaa hirvikivääri", kun jossain vaiheessa ne luvalliset tullaan keräämään valtiovallan puolesta pois.
Nyt meilla on äärimmäinen punavihreä hallitus...

Toisaalta esim. Torssosen tapaus saa myös miettimään asioita. :roll:

Hohtava Mamma:
Joko Suomeen on rantautunut 'ameriikan räiskintä' nimeltä 3-Gun @JiiMu ? Sehän olisi näppärä laji hommata koko kodinturva-arsenaali korjaan monipuolinen harrastusvälineistö. Rynkky tai pari, lyhyt pumppu pitkällä lippaalla ja pistooli. Minulla on torslaakeja jo liikaakin, kaverin puolesta kyselen ;)

***

Varmuuden vuoksi vielä; ihan vakavissani kysyn ja tiedän, että aseenomistajat ml. SRA-harrastajat ovat Suomen kurinalaisimpiin kuuluvaa väestönosaa eikä mitään "räiskijöitä". Luvat on löyhässä jos hölmöilee. Vaikka on joskus kunnon (turvalliselle) soramonttusomotukselle toki paikkansa ;)

JiiMu:
@Hohtava Mamma SRA. Se on SRA. YouTube:sta löytyy SM kisoista yms videota. Reipasta reserviläishenkistä hommaa.

Yleisesti olen sitä mieltä että ei vapaan miehen pitäisi lupia anoa. Mutta laki on nyt tällainen, sen kanssa pitää elää. Seuraaviin hallitusneuvotteluihin pitäisi uittaa löysennyksiä lakiin.

repsikka:
Kunnianarvoisa, juuri perhevapaalle siirtynyt sisäministeri Ohinsalo lasketteli  tavanomaista luikuria eduskunnassa, kun kertoili jengiväkivallan torjunnasta: Aselakeja kiristettävä !
  Olisi kiva, jos hän olisi selventänyt sanomaansa. Miten kiristykset kohdentuisivat?
 Jengiläisiltä lienee turha kysellä aseenkantolupia, heille niitä ei kuitenkaan annettaisi.
Laittoman aseen hallussapito on tähänkin asti ollut kriminalisoitua.
En ymmärrä, miten lainkuuliaisten ammunnan harrastajien aseman hankaloittaminen liittyy asiaan.
  Tai taidan sitenkin olla hajulla, jengeistä saadaan taas yksi oiva keppihevonen kansan riisumiseksi aseista.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008390380.html
"Ohisalo puhuukin ennaltaehkäisevän työn puolesta, mutta olisi valmis myös tiukentamaan rangaistuksia ja ampuma-aselainsäädäntöä."


JiiMu:
KHO:2021:173
https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/1638354097909.html


--- Lainaus käyttäjältä: KHO ---Poliisilaitos ei ollut myöntänyt A:lle hänen metsästysperusteella hakemiaan hankkimis- ja hallussapitolupia haulikkoon ja yhdistelmäaseeseen. Poliisilaitos oli katsonut, että A:n olemassa olevat aseet mahdollistivat metsästysharrastuksen täysipainoisen harrastamisen eikä A ollut osoittanut erityisiä perusteluita uusille vastaavan kaltaisille aseille.

Kun otettiin huomioon, että hankkimis- ja hallussapitolupia oli haettu ampuma-aselain 43 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaiseen hyväksyttävään käyttötarkoitukseen aseille, joiden ei ollut edes väitetty olevan soveltumattomia sanottuun käyttötarkoitukseen tai mahdollisesti tulevan väärinkäytetyiksi, korkein hallinto-oikeus katsoi, että poliisilaitos ei ollut voinut mainitsemillaan perusteilla jättää myöntämättä kyseisiä hankkimis- ja hallussapitolupia

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta