Kirjoittaja Aihe: Haluammeko islamilaisen Suomen?  (Luettu 405284 kertaa)

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 840
 • Liked: 6039
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1380 : 15.02.2019, 22:37:22 »
^ Eikä tässä kaikki, vaan tuollaiset kertomukset ovat islamilaisessa perimätiedossa kaikista luotettavimpia (sahih) ja muslimit kehuskelevat tietämyksellään Muhammedin elämästä.

Perseen pyyhkiminen (esimerkiksi) kivillä oli sivistynyttä tuohon aikaan. Suurin osa maapallon väestöstä tekee näin edelleen.

Pyyhkiminen oli verrattavissa nykypäivän käsien pesemiseen vessakäynnin jälkeen ja kuvastaa hygieniatietoisuutta. Yleisempää oli jättää pyyhkimättä ja vain kiskaista housut jalkaan. Arabimaissa ei ollut housuja, joten kikkareet vain tiputettiin siihen missä seisottiin ( https://www.youtube.com/watch?v=aAsLjG3mn8M ).

Nykyään miellämme pyyhkimättömän takapuolen kuvottavana hygieniaongelmana, mutta siihen aikaan ihmiset eivät olleet niin herkkiä tällaisille asioille. Alapää pidettiin pääasiassa siistinä menemällä lähimpään jokeen lillumaan.

Yllä oleva kakkatarina on vain yksi lukuisista noloista jutuista koskien Muhammedia. Se kuitenkin kuvastaa Muhammedin "korkeaa tasoa" esittämällä että perse pitäisi pyyhkiä.

Nykykontekstissa tällainen opastus on tietenkin primitiivistä, mutta islam kanonisoitiin 800-900 -luvulla, jolloin nämä tarinat jäivät kiinteäksi osaksi uskonto-oppia. Koska islam on muuttumaton, nämä nykyaikana naurettavat tarinat ovat vielä osa islamin oppia eikä niitä ole poistettu ilmeisestä naurunalaisuudesta huolimatta. Pitää kuitenkin muistaa, että merkittävä osa islamilaisesta maailmasta elää edelleen, ainakin henkisesti keskiajalla, monissa maissa myös käytännössä.

Vastaavia noloja juttuja on vaikka kuinka paljon islamissa. Varhaiskeskiajalla ne olivat normaaleja ja opastavia, nykyään lähinnä naurettavia ja / tai kuvottavia.

Tunnetuin noloin asia lienee Muhammedin hyvin tunnettu pedofilia, joka valitettavasti käytetään nykyäänkin motiivina lastenraiskauksille.

Islamilaisen vessaetiketin edistyksellisyys ei perustu historiallisiin tosiasioihin, vaan ajatukseen Muhammedin ylemmyydestä. Ihmiset ovat aina pyyhkineet persettään jollain tapaa. Käsi lienee pyyhintävälineistä yleisin, mutta he, jotka ovat halunneet pitää kätensä puhtaina, ovat sitten käyttäneet mitä ovat ympäristöstä löytäneet. Keskiaikaisille arabeille kivet ovat melko ilmeinen vaihtoehto.

Muhammedin toilailujen selittely parhainpäin aikalaiskuvakulmaan sopivina tai edistyksellisinä ei vain ole kovin mielekästä. Mielestäni tällöin pitäisi olla hieman käytännönläheisempiä. Esimerkiksi Muhammed ei vaatinutkaan paritonta määrää kiviä, koska se oli Allahin tahto, vaan hän piti tuota määrää sopivana toimitukselleen. Tällöin taas tarina menettää osan uskonnollisesta arvostaan, eikä välttämättä ole yhteensopiva islamille yleisen taikauskoisen selitysmallin suhteen.

Osan epäilyttävistä haditheista voi siis tulkita parhainpäin inhimillisestä kuvakulmasta, mutta tätä ei jostain kumman syystä juuri harrasteta, vaan selitykset ovat toinen toistaan oudompia. Ehkä taustalla on Koraanista omaksuttu ajattelumalli. Yksittäinen jae saattaa vaikuttaa hyvinkin järkevältä, mutta seuraavat jakeet ovat toinen toistaan älyttömämpiä.

Eräs muslimi piti vessapaperin käyttöä pepun pyyhintään vastenmielisenä, koska hänen mielestään sillä vain levitetään kakkaa ympäriinsä. Hän on todennäköisesti ymmärtänyt pyyhkimisen ajatuksen täysin väärin.

Arabimaissa ei ollut housuja, joten kikkareet vain tiputettiin siihen missä seisottiin ( https://www.youtube.com/watch?v=aAsLjG3mn8M ).

LOL! Toivottavasti muslima on vain ajatellut, ettei hätä lue lakia. Muslimeiden luulisi huomanneen, etteivät ihmiset länsimaissa kaki nurkan takana. Sen, ettei nurkan takana ole kakkaa, luulisi olevan selkeä vihje, vaikka moskeijassa kakkaamisestakin on omat hadithinsa...

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 449
 • Liked: 5289
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1381 : 15.02.2019, 22:49:44 »
^Kakkaamiseen liittyen näin kerran Viking Linen laivalla miten uloste tehtiin rehellisesti sanottuna keskelle laivan ulkokantta, eikä siinä mennyt kauaa aikaa.

Housut hieman alas, pyllistys, housut ylös ja matka jatkui. Eikä toimitusta häirinnyt se, että ympärillä oli muutamia ihmisiä. Kulttuuri muuttuu todella rikkaammaksi kaikilta osiltaan. Jos joku olisi sanonut minulle tämän olevan normaalia vielä noin 10 vuotta sitten, en olisi uskonut.

Varsin kookas ulosteläjä oli löysän näköistä, mutta pyyhkimistä ei tehty. Teflonulosteesta ei ollut missään tapauksessa kyse. Rikkaammat ja kehittyneemmät kulttuurit eivät siis tarvitse käymälää tai paperia.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 468
 • Liked: 1824
 • Pimeä voima
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1382 : 15.02.2019, 22:51:59 »
Jaaha, täällä saa näköjään panna esille naurettavia haditheja. Saanen esittää oman suosikkini. Tiesittekö, että naispuolisen työtoverin ongelma ratkeaa islamilaisen ohjeen mukaan sillä, että nainen antaa miehen imeä rintojaan. Tämän jälkeen on syntynyt sukulaisuussuhde, jolloin he voivat jatkaa työtovereina, vaikka ovatkin eri sukupuolta. Tässä asiaankuuluva, luotettava hadith.

Lainaus
A'isha (Allah be pleased with her) reported that Salim, the freed slave of Abu Hadhaifa, lived with him and his family in their house. She (i. e. the daughter of Suhail came to Allah's Apostle (may peace be upon him) and said: Salim has attained (puberty) as men attain, and he understands what they understand, and he enters our house freely, I, however, perceive that something (rankles) in the heart of Abu Hudhaifa, whereupon Allah's Apostle (may peace be upon him) said to her: Suckle him and you would become unlawful for him, and (the rankling) which Abu Hudhaifa feels in his heart will disappear. She returned and said: So I suckled him, and what (was there) in the heart of Abu Hudhaifa disappeared.

Sahih Muslim 8:3425 https://sunnah.com/search/?q=%22Suckle+him+and+you+would+become%22+
'
Sellainen toivomus vielä, että panisitte linkit asianomaiseen, luotettavaan hadithiin näkyville.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2019, 22:58:14 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 840
 • Liked: 6039
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1383 : 15.02.2019, 23:03:35 »
^ Tuonhan piti olla osa Koraania, mutta sitten Aishan lemmikkivuohi söi sen.  :flowerhat:

E: The Sheepgate Conspiracy: How Muhammad’s Wives Changed the Quran (David Wood) (13:02)

Lainaus
It was narrated that 'Aishah said:
“The Verse of stoning and of breastfeeding an adult ten times was revealed1, and the paper was with me under my pillow. When the Messenger of Allah died, we were preoccupied with his death, and a tame sheep came in and ate it.”

1: These verses were abrogated in recitation but not ruling. Other ahadith establish the number for fosterage to be 5.

Grade   : Hasan (Darussalam)
https://sunnah.com/urn/1262630

Tämä hadith ei ole luotettava (sahih), vaan ainoastaan hyvä (hasan). Videolla esitellyt muut hadithit tähän liittyen taasen...

E2: Mitäköhän tapahtuisi, jos vaimonsa kaappiin sulkevalle muslimille ehdottaisi vaimon antavan hieman nänniä, jotta hänen ei tarvitsisi olla kaapissa?
« Viimeksi muokattu: 15.02.2019, 23:22:48 kirjoittanut newspeak »

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 296
 • Liked: 12301
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1384 : 16.02.2019, 12:13:28 »
Muhammedin toilailujen selittely parhainpäin aikalaiskuvakulmaan sopivina tai edistyksellisinä ei vain ole kovin mielekästä.

Minusta Muhammedin esimerkkiä ei tarvitse selittää parhain päin (enkä sitä yritäkään) nykypäivään sopiviksi, mutta ne voi yrittää ymmärtää aikansa tuotoksina. Ellei näin tee, tarinat muuttuvat oudoiksi ja käsittämättömiksi. Sama toki koskee monia muitakin historiallisia tekstejä.

Takapuolen pyyhkiminen oli edistyksellistä aikana, jolloin sitä ei välttämättä tehty lainkaan. Kivillä voi myös olla tässä erityisen hienostunut merkitys, koska niiden vaihtoehto on paljas käsi, tikut, lehdet tms., jotka varmaankin ovat epäkäytännöllisempiä ja ikävämmät kun sopivan muotoiset kivet.

Vaikka tämä tarina on naurettava ja muslimit pitävät sitä opastavana nykyaikana vaikka wc-paperikin on olemassa, ymmärrän hyvin tällaisten ohjeistusten relevanssiin 1400 vuotta sitten.

Ongelma syntyy siitä, että nämä ohjeet eivät päivity vaan monet muslimit noudattavat niitä edelleen.

Päivittämättömyys tulee suoraan islamista itsestään, jossa koraanin väitetään olevan muuttumaton jumalan sana ja Muhammed täydellinen ihminen. Näillä premisseillä ei ole mahdollista muslimina kyseenalaistaa islamin oppeja olematta kerettiläinen.

Lainaus
Mielestäni tällöin pitäisi olla hieman käytännönläheisempiä. Esimerkiksi Muhammed ei vaatinutkaan paritonta määrää kiviä, koska se oli Allahin tahto, vaan hän piti tuota määrää sopivana toimitukselleen.

Koska Muhammed halutaan esittää täydellisenä malli-ihmisenä, päätös kolmesta kivestä muuttuu samalla "jumalalliseksi" ohjeistukseksi. Ei sitä oikein muulla lailla voi ymmärtää ellei halua "maallista" Muhammedin pelkäksi erehtyväiseksi ihmiseksi. Silloin taas tulisi myös koko islam kyseenalaistettua.

Lainaus
Osan epäilyttävistä haditheista voi siis tulkita parhainpäin inhimillisestä kuvakulmasta, mutta tätä ei jostain kumman syystä juuri harrasteta, vaan selitykset ovat toinen toistaan oudompia.

Historiallinen evidenssi viittaa siihen, että hadithit ja koraani on keksitty joskus 700-800 -luvulla, lähteitä ja kirjaajia on monia. Erityisesti haditheja (anekdootteja Muhammedista) keksittiin poliittisista syistä valtava määrä, josta sittemmin karsiutui suurin osa pois.

Monet tekstit ja tarinat on myös kopioitu lähes suoraan muista uskonnoista ja yritetty sumplia kasaan jonkinlaiseksi kestäväksi tarinaksi. Juttuja on myös muutettu jälkikäteen ja osa alkuperäisteksteistä puuttuu tai on jätetty pois.
Islamin tekstimateriaali on siis kyhäelmä eri aikakauden tarinoita, mielipiteitä, tapoja ja politiikkaa, jolloin lopputulos on juuri niin sekava kun miltä se näyttää.

Juuri tämän sekavuuden takia muslimit väittävät islamin tekstien, erityisesti koraanin, olevan täydellisiä ja upeaa runoutta, joka on tullut suoraan taivaalta. 

Tällaiset väitteet ovat ainoa tapa vaientaa kritiikki islamin oppien sekavuudesta, ilmiselvistä loogisista ongelmista, ristiriitaisuuksista ja usein täysin moraalittomista ohjeistuksista.
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7410
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1385 : 16.02.2019, 13:59:51 »

Päivittämättömyys tulee suoraan islamista itsestään, jossa koraanin väitetään olevan muuttumaton jumalan sana ja Muhammed täydellinen ihminen. Näillä premisseillä ei ole mahdollista muslimina kyseenalaistaa islamin oppeja olematta kerettiläinen.


Tästä lähtökohdasta johtuen on hieman arveluttavaa toivoa islamiin uskonpuhdistusta.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2019, 00:08:22 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 840
 • Liked: 6039
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1386 : 16.02.2019, 14:52:57 »
Muhammedin toilailujen selittely parhainpäin aikalaiskuvakulmaan sopivina tai edistyksellisinä ei vain ole kovin mielekästä.

Minusta Muhammedin esimerkkiä ei tarvitse selittää parhain päin (enkä sitä yritäkään) nykypäivään sopiviksi, mutta ne voi yrittää ymmärtää aikansa tuotoksina. Ellei näin tee, tarinat muuttuvat oudoiksi ja käsittämättömiksi. Sama toki koskee monia muitakin historiallisia tekstejä.

Takapuolen pyyhkiminen oli edistyksellistä aikana, jolloin sitä ei välttämättä tehty lainkaan. Kivillä voi myös olla tässä erityisen hienostunut merkitys, koska niiden vaihtoehto on paljas käsi, tikut, lehdet tms., jotka varmaankin ovat epäkäytännöllisempiä ja ikävämmät kun sopivan muotoiset kivet.

Vaikka tämä tarina on naurettava ja muslimit pitävät sitä opastavana nykyaikana vaikka wc-paperikin on olemassa, ymmärrän hyvin tällaisten ohjeistusten relevanssiin 1400 vuotta sitten.

Totta kai näillä tarinoilla on historiallinen kontekstinsa, mutta varsinainen asiayhteys on rituaalinen puhtaus. Islamissa painotetaan peseytymistä vedellä (mm. aikaisemmin mainittu tarina, jossa pikkupojat kantoivat Muhammedille vettä tähän tarkoitukseen), joten vaikka kiviä painotetaankin, eivät nekään ole "puhtauden" tae. Historialliseen ajankohtaan palauttamisen ongellisuus ei ole siinä, että tämä tekisi tavoista paremmin ymmärrettäviä, sillä totta kai niin voi perustellusti tehdä. Ongelma tulee taustaoletuksista, joiden pohjalta islam esitetään edistyksellisenä. Perusväittämä ei olekaan tällöin aikalaistapoihin viittaaminen, vaan niiden muutos. Kärjistäen: "Ilman islamia ihmiset eivät puhdistautuisi lainkaan."

Eräs yleinen edistyksellisenä pidetty muutos ja islamin osalta tärkein on siirtyminen polyteismistä monoteismiin. Ilmeinen tosiasia on, että islam itse asiassa säilytti aikaisempien arabipakanoiden rituaaleja sulauttaessaan niitä itseensä ja osasta niistä tuli hyvinkin olennaisia osia islamista. Monoteismiä esitetään länsimaalaisillekin edistyksenä, mutta eihän monoteismi itsessään ole edistyksellisempää kuin polyteismi tai ateismi sen puoleen. Todellinen arvo tulee siitä, mitä ihminen sattuu pitämään totena. Monoteistinen uskonto voi olla aivan yhtä valheellinen kuin polyteistinenkin, sillä jumalten lukumäärä on hyvin pinnallinen sivuseikka ilman tarkempaa tietoa jumalhahmoista itsestään.

Palaten kuitenkin puhtaussääntöihin Sahih al-Bukhari:

Lainaus
Narrated Abu Huraira: Allah's Messenger (ﷺ) said, "The prayer of a person who does Hadath (passes urine, stool or wind) is not accepted till he performs the ablution." A person from Hadaramout asked Abu Huraira, "What is 'Hadath'?" Abu Huraira replied, " 'Hadath' means the passing of wind."
https://sunnah.com/bukhari/4/1
Lainaus
Narrated `Abbad bin Tamim: My uncle asked Allah's Messenger (ﷺ) about a person who imagined to have passed wind during the prayer. Allah' Apostle replied: "He should not leave his prayers unless he hears sound or smells something."
https://sunnah.com/bukhari/4/3

Huono kuulo ja tukkoinen nenä ovat siis siunauksellisia.

Ympäriinsä paskoville muslimeille en ole toistaiseksi löytänyt selitystä. Yksi selitys voisi olla rituaalisen puhtauden korostuminen todellisen puhtauden kustannuksella, mikä mahdollistaa lipsumisen puhtaussäännöistä. Saastainen käytös voi silti hyvinkin olla joidenkin islamin puhtaussääntöjen mukaista. Perseilykään ei siis ole pelkkää perseilyä. Esimerkiksi videon musliminainen meni kakalle nurkan taakse.

Lainaus
Narrated `Aisha: The Prophet (ﷺ) said to his wives, "You are allowed to go out to answer the call of nature. "
https://sunnah.com/bukhari/4/13

Tuohonkin piti olla erikseen lupa...

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 468
 • Liked: 1824
 • Pimeä voima
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1387 : 23.02.2019, 15:41:33 »
Ohessa on kuva PISA-tuloksista. Siitä näkyy, että vielä toisessa sukupolvessa maahanmuuttajien suoritukset jäävät kauas jälkeen kantasuomalaisista lapsista. Islamilaisessa Suomessa emme varmaan olisi enää samalla tasolla näissä tuloksissa kuin aikaisemmin.

Tämä tuo mieleen myös profeetta Muhammedin, joka kuulemma oli luku- ja kirjoitustaidoton, minkä takia enkeli Gabrielin piti opettaa hänelle ilmestykset ulkoa. Opetus kesti yhteensä 12 vuotta. Ei saisi olla pilkallinen toisten uskontoa kohtaan, mutta muistelen, että kun aikoinaan olin koulussa, useimmat oppivat lukemaan viimeistään siinä ensimmäisen luokan kevätpuolella eli muutamassa kuukaudessa. Muutama kovaluisin oli tosin vaikeuksissa vielä kolmannellakin luokalla, mutta silloin opettaja jo kiehui kiukusta. Siihen aikaan puhuttiin heikkolahjaisista.

Olisiko niin, että enkeli Gabriel havaitsi toivottomaksi projektiksi tuon lukemaan opettamisen Muhammedin tapauksessa? Olisi ollut hienoa, jos Muhammed olisi voinut kirjoittaa ilmestykset sitä mukaa muistiin kuin niitä ylhäältä annettiin. Nyt joudutaan arvuuttelemaan, että mikä niiden aikajärjestys ja abrogaatiot oli, ja suurat on pantu vain pituusjärjestykseen. Meinaan että monenlaisilta puheilta olisi vältytty, jos Musu itse olisi ne järjestänyt.

https://www.vtv.fi/app/uploads/2018/06/15103549/maahanmuuttajaoppilaat-perusopetuksen-tuloksellisuus.pdf
« Viimeksi muokattu: 23.02.2019, 21:53:28 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 865
 • Liked: 2752
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1388 : 26.02.2019, 22:43:52 »
Tämä tuo mieleen myös profeetta Muhammedin, joka kuulemma oli luku- ja kirjoitustaidoton, minkä takia enkeli Gabrielin piti opettaa hänelle ilmestykset ulkoa. Opetus kesti yhteensä 12 vuotta.

Oletetaan, että Muhammed oli olemassa. Mikä 600-luvulla oli vahvin argumentti voittaa väittely ja saada valtaa silloisissa Paskastanioissa? No... luultavasti se, että julistaa saaneensa jumalalta ilmoituksen, jota kaikkien pitää totella. Ja koska on näin hyvissä väleissä jumalan kanssa, niin on itseoikeutettu johtaja kaikkine aseman mukana tuominen etuineen. Ainoa vaatimus on, että tämä johtaja osaa puhua hyvin ja ajatella strategisesti.

Sama juttu Abrahamista. Ehkä hänkin käytti jumalakorttia, jotta saisi johtamansa laumat vaeltamaan luvattuun maahan.

« Viimeksi muokattu: 27.02.2019, 12:13:38 kirjoittanut acc »
Harvardin yliopiston professorin ehdotuksessa kehotettiin muuttamaan saksalaista kantaa geneettisesti edistämällä saksalaisten naisten parittelua muiden kuin saksalaisten miesten kanssa, joita tuodaan maahan suuria määriä;
https://vastavalkea.fi/2019/12/10/newsweekin-toimittaja-erosi-sensuroinnin-vuoksi/#comment-84641

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 972
 • Liked: 9365
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1389 : 06.03.2019, 19:48:04 »
Lainaus
KK 649/2018 vp  Kirjallinen kysymys rituaaliteurastetun lihan maahantuontikiellosta
Lainaus
Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä Suomen uuden eläinsuojelulain vastaisesti teurastetun lihan maahantuonnin kieltämiseksi?

Helsingissä 14.2.2019
Olli Immonen ps
Rami Lehto ps

Keskikohdalle boldattu sai aivot nyrjähtämään :( Kolmannella lukemalla menee jotenkuten jakeluun. Taidan vaan olla vähän hidas :P
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Eläinten suojelusta teurastus- ja lopetushetkellä säädetään eläinten suojelusta lopetuksen yhteydessä annetussa neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1099/2009, jäljempänä lopetusasetus. Asetuksen 4 artiklan 4 kohdan mukaan teurastaminen ilman tainnutusta on sallittua uskonnollisista syistä. Asetuksen 26 artiklan 2 kohdan c-alakohdan mukaan jäsenvaltiot voivat antaa kansallisia säännöksiä, joiden tarkoituksena on varmistaa lopetusasetuksen takaamaa suojelua laajempi eläinten suojelu lopetuksen yhteydessä. Kyseisen artiklan 4 kohdan mukaan jäsenvaltio ei kuitenkaan saa estää toisessa jäsenvaltiossa lopetetuista eläimistä saatujen eläinperäisten elintarvikkeiden tuomista alueelleen sillä perusteella, että kyseisten eläinten lopetuksessa ei ole noudatettu sen kansallisia sääntöjä.

Kun lihaa tuodaan Euroopan unionin ulkopuolelta, sille tehdään eläinlääkinnällinen rajatarkastus. Erän on oltava peräisin hyväksytystä alkuperämaasta sekä Euroopan komission hyväksymästä laitoksesta. Lisäksi erän mukana on oltava alkuperäinen hyväksytyn mallin mukainen terveystodistus. Tuoreen lihan terveystodistuksiin sisältyy eläinten hyvinvointia koskeva vakuutus, jossa allekirjoittanut virkaeläinlääkäri todistaa, että tuore liha on peräisin eläimistä, joita on kohdeltu teurastamossa ennen teurastusta ja teurastus- tai lopetushetkellä EU-lainsäädännön säännösten mukaisesti. Rajaeläinlääkäri tarkastaa, että erä täyttää EU:n alueelle tuotaessa vaaditut ehdot ja joko hyväksyy tai hylkää erän. Rajaeläinlääkärin hyväksymä tuontierä on hyväksytty markkinoille koko EU:n alueella.

Voimassa olevassa eläinsuojelulaissa (247/1996) sallitaan uskonnollisista syistä noudatettava erityinen teurastustapa, jossa verenlasku aloitetaan tainnuttamisen kanssa samanaikaisesti. Parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä olevassa eläinten hyvinvoinnista annettavassa laissa säädetään, että teurastettava eläin olisi aina tainnutettava ennen verenlaskun aloittamista. Nykyinen tieteellinen tutkimusnäyttö tukee selkeästi verenlaskua edeltävää tainnutusta, jotta voidaan välttää parhaalla mahdollisella tavalla teurastukseen liittyvää eläimen kokemaa kipua ja kärsimystä. Tämänkin parannuksen takia on tärkeää, että käsiteltävänä oleva laki eläinten hyvinvoinnista saadaan mahdollisimman nopeasti voimaan. Suomalainen eläinperäisten elintarvikkeiden tuotanto on erittäin vastuullista ja samat vastuullisuuden vaatimukset koskevat myös teurastusta uskonnollisista syistä.

Elintarvikkeesta annettavia tietoja koskeva lainsäädäntö on lähes täysin harmonisoitua EU-lainsäädäntöä. Keskeinen säädös on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1169/2011 elintarviketietojen antamisesta kuluttajille, jäljempänä elintarviketietoasetus. Ilman tainnutusta teurastetusta eläimestä saatavan lihan merkinnöistä keskusteltiin, kun elintarviketietoasetuksesta neuvoteltiin. Euroopan parlamentti esitti, että tällaisessa lihassa tulisi olla merkintä "liha saatu teurastamalla ilman tainnutusta". Jäsenvaltioiden enemmistö katsoi tuolloin, että koska lopetusasetuksen mukaan teurastaminen ilman tainnutusta on sallittua ainoastaan uskonnollisista syistä, ilman tainnutusta teurastetun eläimen lihaa ei pitäisi toimittaa yleisesti myytäväksi. Uskonnollisen syyn puuttuessa ilman tainnutusta tapahtuvan teurastamisen katsottiin olevan lainsäädännön vastaista, eikä tällaista menettelyä voida legalisoida pakollisen merkinnän avulla. Merkintävaatimusta ei otettu elintarviketietoasetukseen. Asetuksen johtolauseissa kuitenkin todetaan, että eläinten suojelua ja hyvinvointia koskevan unionin strategian yhteydessä olisi tarkasteltava mahdollisuutta antaa kuluttajille olennaisia tietoja eläinten tainnutuksesta

Eläintensuojelua ja hyvinvointia koskevan Euroopan unionin strategiaan 2012-2015 toimeenpanoon liittyen Euroopan komissio teetti selvityksen, jossa kerättiin kaikista EU-jäsenvaltioista tietoa siitä, missä määrin kuluttajat haluavat tietoa eläimen teurastustavasta ostaessaan lihaa. Raportti selvityksestä julkaistiin helmikuussa 2015. Raportin päätelmissä todettiin, että tarvitaan lisää tietoa kuluttajien todellisesta kiinnostuksesta teurastusmenetelmiä kohtaan sekä siitä, minkälaiset merkinnät palvelisivat parhaiten kuluttajien tiedontarvetta. 

Euroopan komissio on kiinnittänyt huomiota ilman tainnutusta tapahtuvan teurastuksen yleistymiseen Euroopassa. Teurastusmäärien on todettu ylittävän useassa maassa selvästi kyseisen maan uskonnollisten yhteisöjen kuluttaman määrän. Euroopan Tilintarkastustuomioistuimen erityiskertomuksen (Nro 31, 2018) mukaan Euroopan komissio havaitsi vuonna 2015 tarkastuskäyntien perusteella, että jäsenvaltioiden tavassa käyttää ilman tainnutusta tapahtuvaa teurastusta koskevaa poikkeusta oli huomattavia eroja.

Ilman tainnutusta tapahtuvaa teurastusta tehdään erilaisilla menetelmillä. Eräissä maissa käytettävät menetelmät vastaavat teurastustapaa, joka on Suomen voimassa olevan lainsäädännön mukaan sallittu uskonnollisista syistä. Lihan tuomista Suomeen ei voida estää sillä perusteella, että eläinten lopetuksessa ei ole noudatettu Suomen kansallisia säännöksiä, jos liha on EU-lainsäädännön mukaisesti EU:ssa teurastetusta eläimestä tai EU:n ulkopuolelta tuotaessa EU:n markkinoille hyväksytty. Jos kuluttajalle halutaan antaa lihan osalta tieto eläimen teurastustavasta, tästä tulisi säätää EU-lainsäädännössä, jotta varmistetaan johdonmukainen kuluttajainformaatio kaikissa EU-jäsenvaltioissa. Tällaista säädösehdotusta ei tietojemme mukaan ole valmisteilla Euroopan komissiossa. Suomi tulee vaikuttamaan aktiivisesti Euroopan komissioon ( :roll: ), jotta uskonnollisista syistä tapahtuvaan teurastukseen liittyvät säännökset päivitetään eläinten hyvinvoinnin kannalta kestävälle tasolle.

Helsingissä 4.3.2019 
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7410
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1390 : 06.03.2019, 19:54:47 »
Eduskuntavaalien lähestyessä tämäkin lienee sopiva kysymys:

Jos ehdottomasti et halua Suomesta islamilaista, mitäpä ajattelit tehdä?
« Viimeksi muokattu: 07.03.2019, 10:08:05 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 185
 • Liked: 2344
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1391 : 13.03.2019, 17:36:31 »
Kysymyksiä vasemmistolaisille:

 • Islam on äärioikeistolainen ideologia, joka muistuttaa fasismia. Miksi siis eurooppalaiset vasemmistolaiset kannattavat sitä?
 • Vasemmisto sanoo suhtautuvansa suvaitsevasti homoihin. Miksi siis vasemmistolaiset kannattavat islamia, jonka mukaan homot pitää tappaa?
 • Vasemmisto sanoo kannattavansa naisten ja miesten tasa-arvoa ja jopa feminismiä. Miksi siis vasemmisto kannattaa islamia, jonka mukaan naisten pitää olla hellan ja nyrkin välissä olevia synnytyskoneita?
 • Vasemmisto sanoo kannattavansa rauhaa ja rakkautta. Miksi siis vasemmisto kannattaa islamia, joka kannattaa sotaa ja terrorismia?
 • Vasemmisto sanoo kannattavansa demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Miksi siis vasemmisto kannattaa islamia, joka kannattaa diktatuuria ja toisinajattelijoiden vangitsemista, kiduttamista ja murhaamista?
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1392 : 13.03.2019, 20:02:58 »
Eräs yleinen edistyksellisenä pidetty muutos ja islamin osalta tärkein on siirtyminen polyteismistä monoteismiin. Ilmeinen tosiasia on, että islam itse asiassa säilytti aikaisempien arabipakanoiden rituaaleja sulauttaessaan niitä itseensä ja osasta niistä tuli hyvinkin olennaisia osia islamista.

Väärää tietoa. Arabit harjoittivat rituaaleja, jotka olivat peräisin Ibrahimilta(AS), joka myös rakensi Ka'aban temppelin. Hänen rituaaleihinsa oli myöhemmin sekoittunut kaikenlaista ylimääräistä, jopa polyteismiä, ja Islam palautti alkuperäiset rituaalit.

Lainaus
Huono kuulo ja tukkoinen nenä ovat siis siunauksellisia.

Hadithissa kuvataan tilanne, jossa henkilö luulee päästäneensä ilmaa. Jos siitä ei ole kuulo- tai hajuhavaintoa, sitä ei tapahtunut.
"Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1393 : 13.03.2019, 20:09:02 »
Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä kannattavat:

- Koronkiskontaa
- Päihdeongelmaisten hyväksikäyttöä
- Rikollisuutta
- Seksuaalista hyväksikäyttöä
- Väkivaltaa
- Eläinrääkkäystä

Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä vastustavat:

- Vanhusten kunnioittamista
- Luonnonsuojelua
- Oikeudenmukaisuutta
- Anteeksiantoa

Islam on oikeudenmukaisuus.
"Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
« Vastaus #1394 : 13.03.2019, 20:11:52 »
  • Vasemmisto sanoo kannattavansa demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Miksi siis vasemmisto kannattaa islamia, joka kannattaa diktatuuria ja toisinajattelijoiden vangitsemista, kiduttamista ja murhaamista?
  Islam ei salli kiduttamista, eikä edes sotavankien tappamista. Islam ei varsinaisesti sanele valtion hallintomuotoa, mutta periaatteessa koko länsimainen valtiojärjestelmä on vastoin Islamin opetuksia ja esimerkiksi diktaattorin on vaikea olla diktaattori, mikäli kansalaisilla on vapaa pääsy hänen puheilleen ja hän ei saa esimerkiksi säätää lakeja.
  "Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

  newspeak

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 840
  • Liked: 6039
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1395 : 13.03.2019, 20:14:14 »
  Eräs yleinen edistyksellisenä pidetty muutos ja islamin osalta tärkein on siirtyminen polyteismistä monoteismiin. Ilmeinen tosiasia on, että islam itse asiassa säilytti aikaisempien arabipakanoiden rituaaleja sulauttaessaan niitä itseensä ja osasta niistä tuli hyvinkin olennaisia osia islamista.

  Väärää tietoa. Arabit harjoittivat rituaaleja, jotka olivat peräisin Ibrahimilta(AS), joka myös rakensi Ka'aban temppelin. Hänen rituaaleihinsa oli myöhemmin sekoittunut kaikenlaista ylimääräistä, jopa polyteismiä, ja Islam palautti alkuperäiset rituaalit.

  Näinhän tuo muslimeille muotoillaan. Siirtymisen polyteismistä monoteismiin kuitenkin varmasti allekirjoitat?

  Kirjoitukseni osalta tämä siirtymä ei ollut pääasia.

  Lainaus
  Huono kuulo ja tukkoinen nenä ovat siis siunauksellisia.

  Hadithissa kuvataan tilanne, jossa henkilö luulee päästäneensä ilmaa. Jos siitä ei ole kuulo- tai hajuhavaintoa, sitä ei tapahtunut.

  Joku voisi pitää peräpään tuntemuksia merkkinä, että jotain on tapahtunut. Ja ei, hadithissa on kyse ennen kaikkea rituaalisesta puhtaudesta.

  Lalli IsoTalo

  • "Hallituksenkaataja"
  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 32 138
  • Liked: 37565
  • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1396 : 13.03.2019, 20:18:31 »
  Ne jotka vastustavat  ...

  Sananvapaus länsimaissa tarkoittaa, että sinäkin voit, myös Hommalla, kertoa mitä mieltä olet mistäkin asiasta.

  EDIT: vika lause pois, koska nyt ei jaksa.
  « Viimeksi muokattu: 13.03.2019, 20:21:31 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
  Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
  - Gorbachev

  Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
  - Ignazio Silone

  "Me aiomme teurastaa teidät."
  - 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

  Ajnabi Al-Finlandi

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 309
  • Liked: 22
  • Satunnaisesti päivystävä muslimi
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1397 : 13.03.2019, 20:18:55 »
  Joku voisi pitää peräpään tuntemuksia merkkinä, että jotain on tapahtunut. Ja ei, hadithissa on kyse ennen kaikkea rituaalisesta puhtaudesta.
  "Imagined" on suomeksi "kuviteltu", ei "tunnettu".
  "Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

  Lalli IsoTalo

  • "Hallituksenkaataja"
  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 32 138
  • Liked: 37565
  • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1398 : 13.03.2019, 20:26:00 »
  Ajnabi Al-Finlandi, maksaako kukaan sinulle missään muodossa mitään siitä, että kirjoitat tänne Hommaan?

  Minä olen aina kirjoittanut tänne sydämeni kyllyydestä.
  Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
  - Gorbachev

  Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
  - Ignazio Silone

  "Me aiomme teurastaa teidät."
  - 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

  newspeak

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 840
  • Liked: 6039
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1399 : 13.03.2019, 20:31:09 »
  Joku voisi pitää peräpään tuntemuksia merkkinä, että jotain on tapahtunut. Ja ei, hadithissa on kyse ennen kaikkea rituaalisesta puhtaudesta.
  "Imagined" on suomeksi "kuviteltu", ei "tunnettu".

  Näin ei ole kukaan väittänytkään.

  Ajnabi Al-Finlandi

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 309
  • Liked: 22
  • Satunnaisesti päivystävä muslimi
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1400 : 13.03.2019, 20:34:41 »
  Ajnabi Al-Finlandi, maksaako kukaan sinulle missään muodossa mitään siitä, että kirjoitat tänne Hommaan?

  Minä olen aina kirjoittanut tänne sydämeni kyllyydestä.
  Kysymyksesi ei ole kovin asiallinen, mutta jos Suomi olisi kalifaatti, siellä ei olisi turkistarhoja ja pikavippifirmoja. Kannatatko sinä turkistarhausta ja pikavippejä?
  "Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

  Leostoa

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 531
  • Liked: 1548
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1401 : 13.03.2019, 20:49:19 »
  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä kannattavat:

  - Koronkiskontaa
  - Päihdeongelmaisten hyväksikäyttöä
  - Rikollisuutta
  - Seksuaalista hyväksikäyttöä
  - Väkivaltaa
  - Eläinrääkkäystä

  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä vastustavat:

  - Vanhusten kunnioittamista
  - Luonnonsuojelua
  - Oikeudenmukaisuutta
  - Anteeksiantoa

  Islam on oikeudenmukaisuus.

  Jostain syystä islamilaisten kulttuurien hallitsemat alueet, tai alueet jonne ne tunkeutuvat, tapaavat muuttua persläviksi. Voisiko olla niin että esimerkiksi sukurutsan vuoksi näiden kulttuurien väet eivät sitten ymmärrä että islam on tuota kaikkea minkä edellä mainitsit? Itse olen ymmärtänyt että islamiin liittyy tällainen positiivinen propagointi, jota uskonnon imaamit uutterina pikku korpraaleina harrastavat, mutta todellisuus on sitten ihan muuta. Kuten naisia kahlitsevat roskasäkit ja hunnut, "parveketytöt" sekä lapsiin ja lapsivaimoihin kohdistuva ählämsähläm perseily osoittaa. Uskonto jonka profeetta on lapsenraiskaaja kuten profeetta Mohammed perimätiedon mukaan oli, tulee yksinkertaisesti vetää vessasta alas.

  Tasapuolisuuden nimissä todettakoon että on muitakin alkukantaisia perseilykulttuureja ja uskontoja, kuten hindut kastijärjestelmineen. Bismarck totesi aikanaan että Eurooppalainen kristilliseen perintöön nojaava sivilisaatio on sivistykseltään tällaisten yläpuolella ja ainoa jota kannattaa vaalia. Aika pitkälti hän oli oikeassa, tämä on havaittavissa vielä tänäkin päivänä. Euroopassa tarvitaan yhä suuremman mittakaavan siivousta mitä näihin perseilykulttuureihin tulee.
  Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

  WinstonSmith

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 119
  • Liked: 424
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1402 : 13.03.2019, 20:55:48 »
  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä kannattavat:

  - Koronkiskontaa
  - Päihdeongelmaisten hyväksikäyttöä
  - Rikollisuutta
  - Seksuaalista hyväksikäyttöä
  - Väkivaltaa
  - Eläinrääkkäystä

  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä vastustavat:

  - Vanhusten kunnioittamista
  - Luonnonsuojelua
  - Oikeudenmukaisuutta
  - Anteeksiantoa

  Islam on oikeudenmukaisuus.

  Nyt logiikkaa on ihan hukassa, mutta niinpä se yleensä uskovaisilla on. Homma voi olla ehkä väärä paikka islamin levittämiselle, mutta ehkä olet vain vasemmistolainen trolli tms.

  Islamissa ei tosiaan kiskota korkoa, mutta lainaa ei kuitenkaan anneta ilmaiseksi, käytännössä lainan korko on kiinteä. Eli lainaaja kuitenkin saa korkoa, vaikka muslimi mitä tahansa muuta väittää.

  Muslimit juovat Suomessa alkoholia, vaikka se onkin islamissa kiellettyä. Suomessa uskotaan siihen, että yksilöllä on oikeus itse valita käyttääkö alkoholia vai ei.

  Muslimit syyllistyvät Suomessa suhteellisesti enemmän rikoksiin (raiskaukset, murhat, pedofilia jne.) kuin suomalaiset.

  Profeettaa Muhammed harrasti seksiä 9-vuotiaan Aishan kanssa, tarviiko mainita jotain muuta?

  Muslimit väkivallattomia? Tämä ei ole antifan foorumi, jossa voi levittää valheita.

  Eläinrääkkäystä? Muslimien halal-teurastus on kidutusta.

  Islamilainen turvapaikanhakija murhasi suomalaisen vanhuksen, mutta taisi olla väärää uskontoa?

  Lähi-idässä luontoa kohdellaa huonosti verrattuna Suomeen.

  Oikeudenmukaisuutta? Käsi katki, jos varastaa leivän? Tanssiminen kiellettyä? Alluh akbur sinne vaan.

  Anteeksiantoa? Uskovaisten termi, joka ei minulle uskonnottamana merkitse mitään.

  Ja vastaus alkuperäiseen kysymykseen, EN todellakaan halua islamia lainkaan Suomeen! Kaikki turvapaikat pitää perua ja myönnetyt kansalaisuudet perua ja palauttaa kotimaahansa.

  Ajnabi Al-Finlandi

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 309
  • Liked: 22
  • Satunnaisesti päivystävä muslimi
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1403 : 13.03.2019, 20:58:01 »
  Jostain syystä islamilaisten kulttuurien hallitsemat alueet...

  Islam ei ole kulttuuri, vaan Koraani käyttää nimitystä "deen" tai "din", mikä vapaasti käännettynä tarkoittaa elämäntapaa, mutta samaa sanaa käytetään myös hallituksesta ja tuomiosta.

  Kyllä, muslimien keskuudessa on samoja ongelmia kuin missä tahansa yhteiskunnassa, mutta se ei tarkoita, että syy olisi Islamissa tai edes muslimeissa. Juuri oli lehdessä uutinen, kuinka vanhus oli maannut kuolleena viikkoja palvelutalon asunnossa. Ei se ole sinun vikasi, vaikka edustat kulttuuria ja uskontoa, jossa vanhusten hylkääminen on normaali asia.
  "Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

  Ajnabi Al-Finlandi

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 309
  • Liked: 22
  • Satunnaisesti päivystävä muslimi
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1404 : 13.03.2019, 21:06:27 »
  Islamissa ei tosiaan kiskota korkoa, mutta lainaa ei kuitenkaan anneta ilmaiseksi, käytännössä lainan korko on kiinteä. Eli lainaaja kuitenkin saa korkoa, vaikka muslimi mitä tahansa muuta väittää.

  Itse asiassa Islam kieltää asian, jota kutsutaan sanalla "riba" ja se tarkoittaa omaisuudella epäreilusti hyötymistä. Tietysti kauppias saa ottaa voittoa, mutta jos kauppahinta on kiinteä, ei voida puhua korosta.

  "Riba" sisältää myös vakuutuksilla rahastamisen. Vakuutusrahasto ei voi tuottaa voittoa, koska maksut pitää jyvittää ja ylijäämä palauttaa.

  Lainaus
  Muslimit juovat Suomessa alkoholia, vaikka se onkin islamissa kiellettyä. Suomessa uskotaan siihen, että yksilöllä on oikeus itse valita käyttääkö alkoholia vai ei.

  Muslimi voi juoda alkoholia. Muslimi voi tehdä mitä tahansa!

  Lainaus
  Muslimit syyllistyvät Suomessa suhteellisesti enemmän rikoksiin (raiskaukset, murhat, pedofilia jne.) kuin suomalaiset.

  Se ei tarkoita, että Islamissa on jotain vikaa. Ihmisillä on erilaisia syitä tehdä pahuuksiaan.

  Lainaus
  Profeettaa Muhammed harrasti seksiä 9-vuotiaan Aishan kanssa, tarviiko mainita jotain muuta?

  Tämä on muuttunut eurooppalaisille ongelmaksi vasta 1900-luvulla. Haluatko arvailla syytä?

  "Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

  Pakkanen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 134
  • Liked: 3870
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1405 : 13.03.2019, 21:12:22 »
  Kysymyksesi ei ole kovin asiallinen, mutta jos Suomi olisi kalifaatti, siellä ei olisi turkistarhoja ja pikavippifirmoja. Kannatatko sinä turkistarhausta ja pikavippejä?

  No nyt laitoit Anja-bi pahan. Pitäisi pystyä valitsemaan pikavippifirmat vai Islamilainen kalifaatti? Pitää miettiä! Voinko palata myöhemmin asiaan? Lokakuussa?

  Hermit

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 628
  • Liked: 1166
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1406 : 13.03.2019, 21:16:21 »
  Suomi olisi onnen ja autuuden ihmemaa siinäkin tapauksessa, jos Suomi olisi aitoa ja oikeaoppista kommunismia noudattava valtio. Ainakin jos uskomme kommunisteja, ja miksi emme uskoisi?

  Pakkanen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 134
  • Liked: 3870
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1407 : 13.03.2019, 21:17:39 »
  Itse asiassa Islam kieltää asian, jota kutsutaan sanalla "riba" ja se tarkoittaa omaisuudella epäreilusti hyötymistä.

  Hyvin näyttää kelpaavan vastikkeeton vhm:hen raha taikaseinästä!


  Muslimi voi tehdä mitä tahansa!
  Yritimme kyllä varoittaa tästä! Lopputuloksen voi lukea uutisista.
  « Viimeksi muokattu: 13.03.2019, 21:23:51 kirjoittanut Pakkanen »

  newspeak

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 840
  • Liked: 6039
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1408 : 13.03.2019, 21:18:48 »
  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä kannattavat:

  - Koronkiskontaa
  - Päihdeongelmaisten hyväksikäyttöä
  - Rikollisuutta
  - Seksuaalista hyväksikäyttöä
  - Väkivaltaa
  - Eläinrääkkäystä

  Ne jotka vastustavat Islamin leviämistä vastustavat:

  - Vanhusten kunnioittamista
  - Luonnonsuojelua
  - Oikeudenmukaisuutta
  - Anteeksiantoa

  Islam on oikeudenmukaisuus.

  Keijoko siellä?

  Tunkki

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 5 347
  • Liked: 6107
  Vs: Haluammeko islamilaisen Suomen?
  « Vastaus #1409 : 13.03.2019, 21:18:56 »
  Haah uusi ählämi-popup :D

  Tervetuloa tervepäisten kuritettavaksi.

  Tagit: islam