Kirjoittaja Aihe: 2012-11-08 Saksa: Kulttuurisensitiivistä vanhustenhoitoa valmistellaan mamuille  (Luettu 1021 kertaa)

akez

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 9 656
  • Liked: 27659
Lainaus
Kulttuurisensitiivinen vanhustenhoito: Baden-Württemberg valmistautuu vanhempien maahanmuuttajien varalta

Maahanmuuttajataustaisten yli 65-vuotiaiden määrä tulee nousemaan Baden-Württembergissa yli 300.000 henkeen vuoteen 2020 mennessä. Tämän johdosta osavaltio aikoo ryhtyä toimenpiteisiin.

Migazin 8.11.2012 juttu saksaksi

Tieto Saksan vanhenemisesta ei ole uusi. Maahanmuuttajien vanhenemista taas ei tähän mennessä ole juuri ajateltu. Tähän on syynsä. He ovat keskimäärin nuorempia, kuin muu väestö. Kuitenkin Sosiaaliministeriön tutkimuksen mukaan maahanmuuttajataustaisten yli 65-vuotiaiden määrä tulee nousemaan Baden-Württembergissa yli 300.000 henkeen vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 1995 heidän määränsä oli 47.000 henkeä.

Tähän ei ole juurikaan valmistauduttu. Muutos on kuitenkin tulossa. Keskiviikkona pidettiin Hohenheimissa Akademie der Diözese Rottenburg-Stuttgartin ja Integraatioministeriön yhteinen ”Kulttuurisensitiivinen vanhustenhoito” -symposiumi. Integraatioministeriön ministerijohtaja Manfred Stehle lausui tervetuliaissanat: ”Yhteiskunnalliset ja demografiset käänteet ovat muuttaneet myös maahanmuuttajataustaisten perheiden elämänsuunnitelmia ja rakenteita. Pitkällä tähtäimellä tulevat myös yhä useammat maahanmuuttajataustaiset käyttämään hyväkseen ammattimaisia ja perheen ulkopuolisia hoitopalveluja.”

Toisenlaiset tottumukset

Kielen, uskonnon, syömä- ja juomatottumusten takia on olemassa kulttuurisia eroja ja siten erilaisia tarpeita. Ratkaisevaa on lisäksi henkilön oma maahanmuuttobiografia. "Tasa-arvoinen kohtelu ei tässä yhteydessä tarkoita tasa-arvoa tai sosiaalista tasa-arvoa. Sillä saavuttaaksemme vanhustenhoidossa sosiaalisen tasa-arvon, meidän tulee keskittyä maahanmuuttajien erityistarpeisiin”, sanoi Stehle. Osavaltion hallituksen mukaan kyse on myös hoidon avaamisesta interkulttuurisuudelle. Ilmeinen tie on houkutella lisää maahanmuuttajia hoitoammatteihin. Mutta myös palvelujen suuntaaminen interkulttuurisesti on tärkeää.

Tätä varten osavaltion hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin. Niiden joukossa on mainos- ja informaatiokampanja hoitoammattien houkuttelevuuden parantamiseksi. Samalla lähestytään kohdistetusti maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Sillä vaikka kolmasosa Saksan alle 18-vuotiaista on maahanmuuttajataustaisia, niin maahanmuuttajien osuus vanhustenhoitokouluissa on vain 15%.     

Toimenpiteet

Ministeriön mukaan hoitoalan lisäksi myös islamilaisessa sairaalahoidossa ja onnettomuuksiin liittyvässä uskonnollisessa avussa on suurta patoutunutta tarvetta. Viime kesänä saatiin ensimmäiset koulutuskurssit Rhein-Neckerin pilottialueella menestyksekkäästi päätökseen. Integraatioministeriö tutkii parhaillaan, voisiko se tulevina vuosina tukea osavaltiossa järjestettäviä koulutuksia.

Eräs parantamiskohde on lisäksi monen maahanmuuttajaperheen saksalaista terveys- ja hoitojärjestelmää koskeva informaatiovaje. Maahanmuuttoviraston (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) tutkimuksen mukaan laitos- ja ulkohoidon palvelut ovat huonosti tunnettuja vanhempien maahanmuuttajien keskuudessa. Myös ennaltaehkäiseviä palveluja käytetään vielä liian harvoin.

Lihavoinnit mun.

Juttu murskaa myytin siitä, että mamuja tarvitaan hoitamaan vanhuksiamme. Asia onkin täysin päinvastoin. Tarvitaan lisää mamuja hoitamaan mamuvanhuksia:

- "... Sosiaaliministeriön tutkimuksen mukaan maahanmuuttajataustaisten yli 65-vuotiaiden määrä tulee nousemaan Baden-Württembergissa yli 300.000 henkeen vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 1995 heidän määränsä oli 47.000 henkeä."
- "... vaikka kolmasosa Saksan alle 18-vuotiaista on maahanmuuttajataustaisia, niin maahanmuuttajien osuus vanhustenhoitokouluissa on vain 15%".
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Afrikan kirjeenvaihtaja

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 768
  • Liked: 5482
  • Radio Free Yerevan
Kehitysmaalaisiahan usein kehutaan siitä, kuinka he eivät laita vanhuksiaan laitoksiin. Se tietysti olisi mahdotontakin, koska kehitysmaissa laitoksia ei juurikaan ole.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Tagit: