Kirjoittaja Aihe: 2012-11-13 Geenitutkija: Ihmisestä on tulossa tyhmä ja ahne eläin  (Luettu 10832 kertaa)

Pakkoanonyymi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 290
 • Liked: 48
Auttaisi, jos pahimmat väkivaltarikolliset steriloitaisiin. Se ei olisi lisärangaistus vaan toimenpide kansanterveyden hyväksi.

No enpä usko. Tässä toimii regression to mean: samoin kuin fiksuimpien jälkeläiset ovat heitä lähempänä keskiarvoa, myös pahimpien väkivaltarikollisten jälkikasvu on heitä rauhallisempaa.

Jos rikollisuustaipumus olisi yhtä paljon periytyvää kuin ÄO, siis.

Regressio kohti keskiarvoa johtuu satunnaisista tekijöistä. Kyllä näiden ääripäiden suosimisella vs. eliminoinnilla nimenomaan on nopeinta vaikuttaa evoluutioon, so. alleelifrekvensseihin.

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 987
 • Liked: 1424
 • "je m’en fous"
Minä vaan että miten niin tulossa ?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Palava pensas

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 219
 • Liked: 102
Tarkoitin lähinnä sitä, että menneisyydessä äly oli vain yksi osa toimivaa kokonaisuutta, eikä suinkaan se tärkein ominaisuus. Nykyään esimerkiksi likinäköisyys voidaan korjata silmälaseilla tai laserleikkauksella, eikä fyysisestä hitaudesta ja heikkoudesta ole haittaa istumatyötä tekeville ihmisille. Nykyaika on mahdollistanut älykkäiden mutta fyysisesti puutteellisten ihmisten selviytymisen ja lisääntymisen.

Voi olla näinkin ainakin älyyn vaikuttamattomien kehitysvammojen osalta. Tällaiset ovat kuitenkin aina olleet erittäin marginaalinen ihmisryhmä.

Voit katsoa jokseenkin mihin päin tahansa luonnossa ja löydät ihmiseen verrattuna fyysisesti erittäin paljon nopeampia ja vahvempia saalis- ja petoeläimiä. Ihminen ei ole koskaan pärjännyt näille fysiikallaan vaan työkaluilla ja kehittyneellä yhteisöllisyydellä. On löydetty ihmisen fossiileita, joilla on mm. pahoja mutta parantuneita kallovammoja. Tällaiset tapaukset eivät olisi selvinneet ilman että yhteisö on heistä huolehtinut. Pidän tällaista yhteisöllisyyttä nimenomaan älykkyydestä kumpuavana. On myös arveltu, että ihminen metsästi mammutin sukupuuttoon. On selvää, että sen teki äly eikä lihakset.

Mutta nyt kun sivilisaatio on rakennettu, myös älyllisesti heikkolahjainen tai keskitasoinen pärjää siinä kuin älykäs tai toisinaan jopa paremmin, ja pääsee myös jatkamaan sukua olemalla nätimpi/komeampi. Toisaalta kaikkihan olemme kuulleet huippuälykkäistä misantrooppinerohylkiöistä jotka kantavat ykkösaivoja mutta eivät vaan pärjää yhteiskunnassa.
Om dat de werelt is soe ongetru, Daer om gha ic in den ru

herranen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 95
Jotkut, esim. Jared Diamond väittävät, että metsästäjä-keräilijät ovat kovin älykkäitä, koska luonnossa selviytyminen ja ravinnonlähteiden muistaminen vaatii huimasti järkeä. Toisaalta sanotaa, että monet luonnonkansat selviävät aika vähillä työtunneilla joten luonnossa selviytyy helposti kunhan populaatio ei kasva liian suureksi.

Luulen, että tässä vaikuttaa myös samanlainen sokeus nykyaikaisen ympäristön suhteen kuin liberaaleja oman kulttuurin suhteen. Eli siinä kun länsimainen liberaali ei näe oman kulttuurinsa erityispiirteitä vaan kuvittelee asuvansa "kulttuurittomassa kulttuurissa" niin länsimainen tutkija ei näe kuinka paljon laskutehoa vaatii selvitä päivääkään modernissa yhteiskunnassa. Minäkin kannan päässäni helvetisti tietoa mutta tajuan tämän yleensä vasta kun luen esim. juttuja maahanmuuttajista jotka eivät osaa käyttää vessaa tai hellaa.

Toisaalta tässä nykyihmisen tyhmistymisessä on kai semmoinenkin piirre, että älykkäät pariutuvat keskenään ja koulutus, terveelliset elintavat ja esim. hyvä impulssikontrolli periytyvät myös. Eli voi aivan yhtä hyvin käydä niin, että osa ihmiskunnasta tyhmistyy (ja esim. läskistyy) ja osa muuttuu älykkäämmäksi (ja terveemmäksi). Sen sijaan savannilla juosseelle alkuihmiselle oli oikeastaan aivan sama kuinka älykkään henkilön kanssa pariutui koska kaikilla oli lähes sama elintaso ja elintavat.

Nykyään älykkyys siis suojaa sellaisilta terveysongelmilta jotka vaivaavat tyhmempiä kun taas aiemmin loiset ja epidemiat pyyhkivät terävämmät yksilöt lähes yhtä helposti pois lisääntymästä kuin uunotkin. Eli älykkyys saattaa olla nykyään suurempi valintaetu kuin ennen. Toki tällaiset pohdinnat koskevat niin pitkää aikaa, että tutkijan (tai minun) ei tarvitse olla häpeämässä jos osoittautuu, että tuli puhuttua höpöjä.
"Pahimmillaan tilanne voi kääntyä vaikka miten pahaksi" - Vesa Puuronen -

"...maahanmuuttovastainen keskustelu ei suinkaan kohdistu vain ulkomaalaisiin, vaan myös esimerkiksi nykytaiteeseen, sosiaalidemokraatteihin ja homoihin - ylipäänsä demokratiaan." TS kolumni 26.10.2011

Markkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 220
 • Liked: 697
 • Köyhältä puuttuu paljon, ahneella kaikki.
 Ihmiseltä on katoamassa luontaiset vaistot ja harkintakyky. Erilaiset houkuttimet ja helppo elämä ilman vastuuta mistään latistaa mieltä ja tekee ihmisestä uusavuttoman eli "tyhmän". Kun ihminen ei pärjää niin hän hakee apua. Suomessa se apu tarkoittaa mielialalääkkeitä ja muita "raksuja" joita tyrkytetään jo pieneenkin pahoinvointiin. Hoidetaan siis seurauksia eikä ongelman syytä. Neljännes nuorista miehistä ei kykene edes suorittamaan siviilipalvelusta kun alkaa ahdistamaan ym. Komentaja Puheloinen olikin haastattelussa huolissaan niin reserviläisten kuin varusmiestenkin huonosta kunnosta niin henkisesti kuin fyysisestikin.

 Olen kuullut väittämän, että aivot kaipaavat "tehtäviä" ja ajattelua. Aivoton räiskiminen pleikkaripeleissä ei tee asiaa paremmaksi. Päinvastoin. Aikanaan ihmisen oli pakko olla fiksu ja omata taitoja jotta voisi ylipäätään elää. Omin käsin luotu tekniikka ja lopulta hyvinvointi oli varsin palkitsevaa.

 Holhousyhteiskunta hyysäreineen on näköjään pahinta myrkkyä oikeanlaiselle hyvinvoinnille. Poliitikot tietävät muka kaiken paremmin kuin kansalainen omalta kohdaltaan itse vie kansaa kohti lisäholhousta ja pilleriyhteiskuntaa muiden "päihteiden" ohella. Miksi Jeppe juo? Riittääkö 70% kalliimpi alkoholin hinta juomisen rajoittamiseen? Kumpi kysymys on oikea? Vastatkaa.

 Jokaisessa meissä on vielä geenejä jotka kaipaa vapautta ja sosiaalista elämää. Holhousyhteiskunta on kultainen häkki joka on yhtä paha kuin oikea häkki, mutta asia vaan esitetään eri tavalla. Se, että ihmiset syrjäytyvät niin holhouksella ja valmiiksi pureskellun elämän pakkomyynnillä on osuus asiaan. Lopullisen päätöksen toki tekee jokainen itse, mutta vääränlainen holhous ja vastuunottaminen pois yksilöltä on kuin syöpäkasvain. Toisille se jää piiloon ilman oireita ja toiset se taas tappaa.

 Oikeasti liberaali ja demokraattinen yhteiskunta antaa kansalleen vastuuta ja mahdollisuuden edetä oman älynsä turvin. Vain perusasiat hoitaa yhteiskunta. Lisäksi rahasta on tullut niin keskeinen "komponetti", että sen tavoittelu vie useimman ihmisen energian ja ajattelun. Rahan ongelma ihmiselle on se, että sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Raha saa liian suuren osan huomiostamme ja pakottaa ihmiset tiettyyn muottiin. Rahaa toki tarvitaan, mutta siitä ei saa tehdä Jumalaa jota palvotaan. Monet erehtyvät siinä, että luulevat rahamassojen olevan tie onneen. Mitä sellainen onni sitten olisi? Kaikkeen tottuu. Jopa rikkaana olemiseen. Pitää kai sitten rikastua lisää jne?

 Summa summarum: Ihmisten typeryys ja yltäkylläinen elämä länsimaissa ainakin näkyy siinä, että väkivalta ja ns. oikea suvaitsemattomuus lisääntyy. Haetaan haasteita niistä. Jopa valtioiden tasolla. Esim. Kiina, Korea ja Japani uhittelevat toisiaan joistakin pikku saarista joita kaikki väittää omikseen. USA:n ja Venäjän taisteluhävittäjäkilpailu  maksaa kansalle miljardeja ja miljardeja. Historiasta ei ole opittu mitään. Kaikki tämä yhdistettynä valtavaan väestönlisääntymiseen maapallolla ennustaa huonoa. Järkevät ihmiset ei toimisi näin. Poliitikkoja ei voi ihan kaikesta syyttää, mutta ykkösiä ovat kuitenkin.
Ellei Teillä itsellänne, herra, olisi ahneutta, ette saisi kansaa varastamaan vaikka varastamisen palkitsisitte.
- Kungfutse

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 386
 • Liked: 35101
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Lainaus
ehkä parhaiten menestyivät ne jotka olivat kaikkein siniverisimmät, siis sisäsiittoisimmat

Katolinen kirkko oli ottanut asiakseen serkusavioitumisen torjumisen, ja veikkaisin ihan näppituntumalta, että aristokraateilla oli yleensä puolisot selvästi kauempaa kuin tavan kyläläisillä.

Eräät pankkiirisuvut ovat luottaneet mottoon "mitä serkumpi, sitä herkumpi":

Go Ahead, Kiss Your Cousin
Mayer Amschel Rothschild, founder of the banking family, likewise arranged his affairs so that cousin marriages among his descendants were inevitable. His will barred female descendants from any direct inheritance. Without an inheritance, female Rothschilds had few possible marriage partners of the same religion and suitable economic and social stature—except other Rothschilds. Rothschild brides bound the family together. Four of Mayer's granddaughters married grandsons, and one married her uncle.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2012, 14:56:54 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä."
- George Car

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lainaus
- Teknologiamme kehittyy niin kovaa vauhtia, että [ennen kuin geneettinen tyhmyys lisääntyy liikaa] pystymme taianomaisesti korjaamaan solutason haitalliset mutaatiota, Crabtree toteaa.

Ongelma ratkaistu (ratkaistaan).

Rodunjalostus ei ole hyvä ratkaisu. Silloin "hyvyys" päätetään valtaeliitin toimesta.

Suosittelen jatkettavaksi mysteeristen ja epäloogisesti toimivien naisten perusteella tapahtuvaa geneettistä evoluutiota. Jos tuloksena on tyhmempi kansa, niin olkoon niin. Ehkäpä maapallon kannalta on parempi, että täällä ei liikaa viisastellakkaan vaan keskitytään oleiluun. Survival of the fittest on toimiva kaava "hyvyyden" valintaan.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Snuiva

 • Vieras
Tärkein kohta:

Lainaus
Hyvä uutinen on se, että muutos on hidasta. Erittäin hidasta. Crabtree uskoo Eurekalertin mukaan, että ihmiskunta keksii tulevaisuudessa vastalääkkeen geenipooliamme vaivaavaan riesaan.

- Teknologiamme kehittyy niin kovaa vauhtia, että [ennen kuin geneettinen tyhmyys lisääntyy liikaa] pystymme taianomaisesti korjaamaan solutason haitalliset mutaatiota, Crabtree toteaa.

Ongelma ratkaistu (ratkaistaan).

Ongelma ratkeaa poistamalla varoitustarrat ja asettamalla sossutukien ehdoksi ehkäisykapselit.

Horn Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 616
 • sika, äärivoimavara
Minä vaan että miten niin tulossa ?

Tämä minullekin tuli ensimmäisenä mieleen.
Vihaista puhetta.
Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa työvoimaa kelan asiakkaita.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 411
 • Liked: 8821
On täysin selvää, että maatalousyhteiskunnassa ihmisten älykkyys nousee nopeammin kuin metsästäjä-keräilijäyhteisössä. Metsästäjätasolle jääneet bushmannit ja Australian alkuasukkaat ovat vähiten älykkäitä etnisiä ryhmiä ÄO-mittauksissa.

Olen miettinyt, että maatalousyhteiskuntaan kuuluva, ainakin jonkinasteinen yksityisomistus nopeuttaa älykkyyden evoluutiota, koska älykäs ihminen voi kerätä omaisuutta ja sen avulla auttaa jälkeläisiään pitkän aikaa.

Historiassa nopeimmin älykkyys on noussut ashkenaasijuutalaisten käsityöläis- ja kauppiasyhteisössä. Ashkenaasijuutalaiset ovat maailman älykkäin etninen ryhmä. Heidän korkean älykkyytensä arvioidaan kehittyneen vuosina 1000 - 1900.

Antiikin maailmassa kreikkalaiset olivat ainakin tieteen saavutuksilla mitaten selvästi älykkäin etninen ryhmä, ja hehän olivat kauppiaskansaa.

Kaikkein nopeimmin älykkyys tietysti saadaan nousemaan rodunjalostuksella. Tulevaisuudessa voi geenitekniikka auttaa sitäkin. Ihmiskunnan tyhmentymisvaihe, joka alkoi viimeistään 1990-luvulla, jää luultavasti lyhyeksi.

Vielä voisi mainita, että kirjoitustaidon kehittymisen ÄO-rajana saattaa olla 80 pistettä. Mustassa Afrikassa ei kirjoitustaitoa koskaan kehittynyt, ja siellä ÄO on 75. Keski-Amerikassa kirjoitustaito kehittyi vasta 2000 vuotta sitten. Alkuasukkaiden älykkyys lienee vähän päälle 80 tuolla alueella.

Jos hypoteesi siitä, että 80 pistettä on raja kirjoitustaidon syntymiseen, pitää paikkansa, niin silloin tuo raja 80 saavutettiin Irakissa 5000 vuotta sitten ja Kiinassa 4000 vuotta sitten. Tämän perusteella voisi karkeasti arvioida, että maatalousyhteisössä älykkyys nousee 1 - 5 pistettä vuosituhannessa. Irakissa kehitys on ollut hidasta, Kiinassa nopeaa. Näin ollen antiikin ajan hyvin ravitut eurooppalaiset olivat meitä arviolta 6 pistettä vähemmän älykkäitä.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2012, 17:59:09 kirjoittanut Ajattelija2008 »

Akka Riipahil

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 22
 • Liked: 4
Ennemminkin luulen, että ihmisten tyhmentyminen on vain tapojen seurausta. Tuskin evoluutiolla on tämän kanssa mitään tekemistä.

Eikö se ole tutkittu tosiasia, että aivojen rasittaminen kehittää? Jos niitä ei rasita, eikö ne silloin tyhmennä ihmistä? Eihän nykyisenä dihiaikana tarvi pientä pääraukkaa rasittaa niinkuin ennen. Ei tarvi muistaa ulkoa mitään jne.
Kullervon sotaanlähtö

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 542
 • Liked: 18575
 • Easter Worshipper
Menevätköhän nämä älykkyydet sun muut sykleissä vähän niin kuin ilmastonvaihtelutkin maapallolla?

Ei ole vielä selitetty miten on pyramidit ja maya-temppelit rakennettu ei. Miljoona orjaa ei kuitenkaan liene se oikea vastaus.

---

Ihminen rakensi koneen.
Kone rakensi tarkemman koneen.
Tarkempaa konetta käyttäen tehtiin robotti
Robotilla sahattiin piilastu
Piilastusta tehtiin tietokone
Tietokoneella tehtiin softaa
Näillä vehkeillä tehdään vielä pienempiä tietokoneita ja vielä tehokkaampaa softaa.

Mitä sitten, kun jos mikäli tulee kunnon rytinä ja tuosta ketjusta putoaa pari lenkkiä välistä?
Mitenkäs sitten tehdään kivikirveellä uusia tähystysleikkauksiin vaadittavia laitteita tai otetaan magneettikuvia?
Milläs piirustuksilla ne puuttuvat lenkit luodaan, kun kaikki data on DVD:illä, joita ei voi katsoa kun EMP tuhosi soittimet?

Kun pääsen varoihini, ostan vanhan diesel-kuorma-auton, jossa ei ole ainuttakaan mikropiiriä, ja se käy rypsiöljyllä ilman sähköä, kunhan sen saa työnnettyä jollain käyntiin. Sillä voi sitten puskea elektroniikkasavunsa ulos laskeneet audit ja volvot pois tieltä, että pääsevät taas tyhmien junttien hevoskärryset kulkemaan.

Sitten kun ruoka pitää taas juosta kiinni, kerätä tai viljellä itse - tai sitten naapurikylän kanssa nyrkkimittelöillä se parempi peltomaa vallata- niin tulee taas aika, että nörttigeenit katoaa ja joku muu perimä jyllää. Ei tartte kun katsoa jotain Mad Maxia tai Waterworldia ja miettiä voisiko se joskus mennä noin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

punikkikeisari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 661
 • Liked: 91
 • Tyranny You Can Believe In!
Mitä sitten, kun jos mikäli tulee kunnon rytinä ja tuosta ketjusta putoaa pari lenkkiä välistä?
Mitenkäs sitten tehdään kivikirveellä uusia tähystysleikkauksiin vaadittavia laitteita tai otetaan magneettikuvia?
Milläs piirustuksilla ne puuttuvat lenkit luodaan, kun kaikki data on DVD:illä, joita ei voi katsoa kun EMP tuhosi soittimet?

No jos tuommoinen tilanne tulisi, niin ostetaan vaan velkarahalla uudet härpäkkeet. Tai vaihtoehtoisesti marssitaan Siriuksen konsulaattiin ja anotaan sieltä turvapaikkaa.
In koala we trust.

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 2324
 • Normaali erilainen.
Vaikka yksittäinen älykäs ihminen päättäisi ryhtyä tyhmäksi ja ahneeksi eläimeksi, ja alkaisi voida huonosti henkisesti ja fyysisesti, nämä hankitut ominaisuudet eivät periytyisi hänen lapsilleen suoraan.

Edes tämän tyhmäksi heittäytyneen kyseisen henkilön olemassaoleva älyllinen potentiaali ei muuttuisi miksikään. Yksittäinen ihminen ei voi muuttaa perintötekijöitään elämänsä aikana.
Esim. älykkyyden peruspilareita,  älykkyyden "raameja" ei yksilö voi supistaa tai laajentaa.
Raamien rajoissa yksilö voi kyllä oppia toimimaan paremmin, tai huonommin.
Ihmisillä on inhimillinen taipumus käsittää evoluutio ja ihmisenkin evolutiivinen kehitys yksilön tasolla tapahtuviksi.

Sen sijaan olemassaoleva taipumus tyhmäksi heittäytymiseen on todennäköisesti periytyvää. ;)
« Viimeksi muokattu: 16.11.2012, 06:17:06 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 386
 • Liked: 35101
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
... pyramidit ... pienempiä tietokoneita ...

Suuruus oli suurta. Nyt se on pientä. Pistää ajattelemaan.
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä."
- George Car

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 386
 • Liked: 35101
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
OT
Ei tartte kun katsoa jotain Mad Maxia tai Waterworldia ja miettiä voisiko se joskus mennä noin.

Jos maapallo keikahtaisi ja suolaiset vedet sekaantuisivat makeiden kanssa ... silloin jäljellejääneiden kannattaisi tietää miten suola poistetaan vedestä.
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä."
- George Car

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Menevätköhän nämä älykkyydet sun muut sykleissä vähän niin kuin ilmastonvaihtelutkin maapallolla?

[paljon hyvää kirjoitusta]

Erittäin ansiokasta pohdintaa ikitursolta. Juuri noin se menee.

Välillä ihminen jää jälkeen omasta teknologiastaan, ja se johtaa taantumuksen aikaan. Olen itse kirjoittanut samasta asiasta, olen jäljentänyt Iklän kansanedustajan tohtori Annalan tutkimuksen Ruotsin vallan aikaisesta taantumuksesta, olen lukenut miten de Tocqueville kirjoittaa Kiinan kohdanneen vastaavanlaisen kehityksen aikoinaan ja silti se tuntuu yhä vaikeasti hyväksyttävältä. Voiko taantuminen olla mahdollista? Voiko olla Mad Max olla totta? Voiko olla, että mikropiiriautot muuttuvat romuiksi varaosien puutteen takia ja 60-luvun Ladat valtaavat taas kadut?

Voi olla. Älykkyyden sykli on vain niin pitkä, ettei siitä yksikään ihminen voi saada kokemusperäistä tietoa. Yksilö ei voi menettää älykkyyttään samalla tavalla kuin kansa sen menettää. Sen vuoksi se tuntuu yksilöstä mahdottomalta.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 542
 • Liked: 18575
 • Easter Worshipper
Menevätköhän nämä älykkyydet sun muut sykleissä vähän niin kuin ilmastonvaihtelutkin maapallolla?

Ei ole vielä selitetty miten on pyramidit ja maya-temppelit rakennettu ei. Miljoona orjaa ei kuitenkaan liene se oikea vastaus.

OT:

Kysessä ei ollut miljoonasta orjasta vaan muutamasta kymmenestä tuhannesta palkatusta työntekijästä.

Ai niin. Jäsen HKanime taas vetää maton alta. Koska Science daily niin kirjoittaa, niin egyptin pyramidien arvoitukset on ratkaistu. Vakuuttava selvitys alkaa:
Lainaus käyttäjältä: sciencedaily
But the process of building pyramids, while complicated, was not as colossal an undertaking as many of us believe, Redford says. Estimates suggest that between 20,000 and 30,000 laborers were needed to build the Great Pyramid at Giza in less than 23 years. By comparison, Notre Dame Cathedral in Paris took almost 200 years to complete.

Menee jo niin pitkälle OT:n puolelle, etten lähde menemään niihin laskelmiin, joissa on laskettu tuonkin artikkelin ramppien vaatima tilavuus, oman painonsa kesto (artikkelin mukaan savitiilirakenteinen) ja pohdinta, mihin nuo ramppien materiaalit on tuolta alueelta hukattu. Artikkelin lopussa on vielä surkuhupaisa kertomus siitä, miten kaiken todistaa viimeistään se, että parinkymmenen hengen arkeologiporukka on saanut köysillä ja teloilla jonkun kivipaaden liikkumaan.

Sitäpaitsi tuosta älykkyyden syklisyydestä voisi todistaa saman Science dailyn toisella artikkelilla:
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100924084615.htm
Lainaus käyttäjältä: sciencedaily
Scientists from around the world have tried to understand how the Egyptians erected their giant pyramids. Now, an architect and researcher at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) says he has the answer to this ancient, unsolved puzzle.
Vasta vuonna 2010 Norjalainen tiedemies on keksinyt mielestään ratkaisun asiaan, jota tiedemiehet ympäri maailman ovat yrittäneet ymmärtää.
Se ei ole oleellista, että jo varmaan vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja sitten matemaatikot ovat pystyneet laskemaan matemaattisesti jokaisen pyramidin kiven paikan ja nimeämään tälle koordinaatit. Mutta jo tuo Norjalaisesta kertova artikkeli todistaa sen perusasian, mitä tässä yritin tuoda esille, ennen kuin jonkun piti lähteä saivartelemaan. Suuri arvoitus on se, miten nuo asiat on tuohon aikaan osattu tehdä ja laskea oikein, ja mihin pyramidinrakentajien tietotaito hautautui ennen nykymatematiikkaa ja geometriaa, sekä nykyistä koneteknologiaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

vilach

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 908
 • Liked: 110
USA:n ja Venäjän taisteluhävittäjäkilpailu  maksaa kansalle miljardeja ja miljardeja.
Vuodesta 2012 vuoteen 2020 Venäjä kuluttaa aseisiin 20 biljoonaa ruplaa, nykykurssilla se on 500 miljardia euroa.

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 548
 • Liked: 7189
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Auttaisi, jos pahimmat väkivaltarikolliset steriloitaisiin. Se ei olisi lisärangaistus vaan toimenpide kansanterveyden hyväksi.

No enpä usko. Tässä toimii regression to mean: samoin kuin fiksuimpien jälkeläiset ovat heitä lähempänä keskiarvoa, myös pahimpien väkivaltarikollisten jälkikasvu on heitä rauhallisempaa.

Jos rikollisuustaipumus olisi yhtä paljon periytyvää kuin ÄO, siis.
Regression to mean toimii vain osittain. Oleellista on saada estettyä haitallisia perintötekijöitä jatkamasta seuraavaan sukupolveen. Niiden suhteellista osuutta on mahdollista vähentää, kunhan siihen ryhdytään ja toimitaan järjestelmällisesti. Se on hidasta mutta toimii silti. Toisaalta olisi tärkeää myös, ettei hölmöllä maahanmuuttopolitiikalla tehtäisi tätä tyhjäksi.

Yrjö Ahmavaaran ja Tatu Vanhasen yhteinen teos Geenien tulo yhteiskuntatieteisiin on kätevä opus. Sivulta 127 alkaen siinä käsitellään rikollisuustaipumusten periytyvyyttä.

Tämä on mainos: Demokraattisten lakimiesten osuutta kokonaisuuteen käsitellään sivulta 139 alkaen.

Lähdeteos:
Ahmavaara, Yrjö & Vanhanen, Tatu
Geenien tulo yhteiskuntatieteisiin
Atena kustannus, Jyväskylä, 2001
ISBN 951-796-236-3
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
Nykyajan ihmiset viettää todella paljon aikaa erilaisen informaation kanssa . käy koulujakin sen 12v keskimäärin ja puolet vapaa-ajasta viettää jotain internettiä/haastellisia pelejä pelaillessa. Tämä väkisin epigneettisesti periytyy jälkeläisiin ja heistä tulee yhtä sopivampia moderniin maailmaan. Ainoa syy miksi kokonais IQ on laskussa johtuu lähinnä matalan IQ:n kansojen maahanmuutosta moderneihin maihin ja siitä syntyvystä race-mixingistä. Monet matalan IQ:n kansat (afrikka köh köh afrikka)on myös kohtalaisen ahneita, siksi niissä on paljon korruptiota ja rikollisuutta.« Viimeksi muokattu: 26.05.2013, 14:41:23 kirjoittanut matkamiehiii »

IMMane

 • Vieras
Nykyajan ihmiset viettää todella paljon aikaa erilaisen informaation kanssa . käy koulujakin sen 12v keskimäärin ja puolet vapaa-ajasta viettää jotain internettiä/haastellisia pelejä pelaillessa. Tämä väkisin epigneettisesti periytyy jälkeläisiin ja heistä tulee yhtä sopivampia moderniin maailmaan. Ainoa syy miksi kokonais IQ on laskussa johtuu lähinnä matalan IQ:n kansojen maahanmuutosta moderneihin maihin ja siitä syntyvystä race-mixingistä. Monet matalan IQ:n kansat (afrikka köh köh afrikka)on myös kohtalaisen ahneita, siksi niissä on paljon korruptiota ja rikollisuutta.

Just. Voisitko selventää miten töllöä katsomalla sekä nettiviihdettä, feissaria ja codia räpläämällä tulee älykkääksi koska tuontapaista toimintaa useimmat tekee. Ottaen vielä huomioon että kaikki pureskellaan tuolla segmentillä kuluttajalle valmiiksi jotta hänen ei varmasti tarvitse miettiä saatikka tehdä mitään itse. Tietoa netistä toki löytyy tietyistä aiheista. Yleensä aiheet joista tietoa löytyy todella paljon ovat melko turhia useimmille IRL. Ei netissä roikkuminen tai pelin pelaaminen tee ihmisestä automaattisesti älykästä. Kävelevä tietokirja ei ole älykäs. Jos taasen sitä tietoa osaa käyttää/soveltaa hyvin IRL niin siinä tapauksessa voidaan puhua älykkyydestä.

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 728
 • Liked: 736
 • ... not entirely successful
Kuinkakohan hidasta tämän evoluution olisi tarkoitus olla? Euroopassa etelällä on loistokkaampi historia sivistyksen kanssa kuin pohjoisella, ja ainakin mun mielikuvien mukaan etelä-eurooppalaiset ovat myös jotenkin itsekkäämpiä ja aggressiivisempia luonteeltaan.

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
Nykyajan ihmiset viettää todella paljon aikaa erilaisen informaation kanssa . käy koulujakin sen 12v keskimäärin ja puolet vapaa-ajasta viettää jotain internettiä/haastellisia pelejä pelaillessa. Tämä väkisin epigneettisesti periytyy jälkeläisiin ja heistä tulee yhtä sopivampia moderniin maailmaan. Ainoa syy miksi kokonais IQ on laskussa johtuu lähinnä matalan IQ:n kansojen maahanmuutosta moderneihin maihin ja siitä syntyvystä race-mixingistä. Monet matalan IQ:n kansat (afrikka köh köh afrikka)on myös kohtalaisen ahneita, siksi niissä on paljon korruptiota ja rikollisuutta.

Just. Voisitko selventää miten töllöä katsomalla sekä nettiviihdettä, feissaria ja codia räpläämällä tulee älykkääksi koska tuontapaista toimintaa useimmat tekee. Ottaen vielä huomioon että kaikki pureskellaan tuolla segmentillä kuluttajalle valmiiksi jotta hänen ei varmasti tarvitse miettiä saatikka tehdä mitään itse. Tietoa netistä toki löytyy tietyistä aiheista. Yleensä aiheet joista tietoa löytyy todella paljon ovat melko turhia useimmille IRL. Ei netissä roikkuminen tai pelin pelaaminen tee ihmisestä automaattisesti älykästä. Kävelevä tietokirja ei ole älykäs. Jos taasen sitä tietoa osaa käyttää/soveltaa hyvin IRL niin siinä tapauksessa voidaan puhua älykkyydestä.
Siinä tulee kokoajan erilaisia ärsykkeitä aivoille usein vielä täysin eri kielillä kun oma kieli, uskon että se kehittää aivoja enemmän kuin joku 1900-lukulainen pellon kyntäminen 12h päivässä.  Joku codin mättäminenkin vaatii aika paljon uusia "yhteyksiä" aivoissa että siinä tulee hyvä. Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2013, 15:13:11 kirjoittanut matkamiehiii »

IMMane

 • Vieras
Nykyajan ihmiset viettää todella paljon aikaa erilaisen informaation kanssa . käy koulujakin sen 12v keskimäärin ja puolet vapaa-ajasta viettää jotain internettiä/haastellisia pelejä pelaillessa. Tämä väkisin epigneettisesti periytyy jälkeläisiin ja heistä tulee yhtä sopivampia moderniin maailmaan. Ainoa syy miksi kokonais IQ on laskussa johtuu lähinnä matalan IQ:n kansojen maahanmuutosta moderneihin maihin ja siitä syntyvystä race-mixingistä. Monet matalan IQ:n kansat (afrikka köh köh afrikka)on myös kohtalaisen ahneita, siksi niissä on paljon korruptiota ja rikollisuutta.

Just. Voisitko selventää miten töllöä katsomalla sekä nettiviihdettä, feissaria ja codia räpläämällä tulee älykkääksi koska tuontapaista toimintaa useimmat tekee. Ottaen vielä huomioon että kaikki pureskellaan tuolla segmentillä kuluttajalle valmiiksi jotta hänen ei varmasti tarvitse miettiä saatikka tehdä mitään itse. Tietoa netistä toki löytyy tietyistä aiheista. Yleensä aiheet joista tietoa löytyy todella paljon ovat melko turhia useimmille IRL. Ei netissä roikkuminen tai pelin pelaaminen tee ihmisestä automaattisesti älykästä. Kävelevä tietokirja ei ole älykäs. Jos taasen sitä tietoa osaa käyttää/soveltaa hyvin IRL niin siinä tapauksessa voidaan puhua älykkyydestä.
Siinä tulee kokoajan erilaisia ärsykkeitä aivoille usein vielä täysin eri kielillä kun oma kieli, uskon että se kehittää aivoja enemmän kuin joku 1900-lukulainen pellon kyntäminen 12h päivässä.  Joku codin mättäminenkin vaatii aika paljon uusia "yhteyksiä" aivoissa että siinä tulee hyvä. Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.

Kyllä ihan aikuisten oikeasti pellon kyntämisessä ja siinä kaikessa oheistoiminnassa tarvitaan huomattavasti enemmän älyä kuin codin pelaamisessa. Ja tämä ei ole mielipide vaan fakta. Koska olet itse viimeksi kyntänyt peltoa ? Et koskaan ?

Mutta ei siinä en haasta riitaa. Tietoyhteiskunta laajenee koko ajan mutta vielä ja luultavasti aina tehdään ihan analogisiakin toimenpiteitä jotka vaativat nimenomaan taitoa ja älyä.

C-Nile

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 446
 • Liked: 125
 • Vihaa uhkuva äärifanaatikko
Ottamatta kantaa IMManen muihin esimerkkeihin, CoDia räpläämällä voi todellakin kehittää älykkyyttään (Green & Bavelier ovat muistaakseni käyttäneet tutkimuksissaan mm. peliä CoD 2):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2896818/

lyhyt tiivistelmä artikkelista:

Yleensä kaikenlaiset "älykkyysharjoitukset" (Brain training with Dr. sejase yms.) auttavat vain siinä nimenomaisessa harjoitetussa tehtävässä. Poikkeuksena on löydetty kolme erilaista harjoittelumuotoa, joissa harjoittelun tulokset näkyvät harjoitetun tehtävän lisäksi myös ns. yleisessä älykkyydessä. Nämä harjoittelumuodot ovat aerobinen liikunta, musiikin harrastaminen (soittaminen/laulaminen) sekä nopeatempoisten FPS-pelien pelaaminen.
All things are impermanent. This is the law of life and extinction.

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
En ymmärrä ajatusta että pelien pelaaminen ei kehittäisi aivoja, suurin osa peleistähän on todellista aivojumppaa ja kehittää monia osa-alueita aivoissa.

Räiskintäpelit --> reaktionopeutta
Strategiapelit ---> pitkäjänteisyyttä,suunnitelmallisuutta
Älypelit kuten internet-tammi ---> ongelmanratkaisukykyä.

Jos nyt vaikka katsotaan 2000 luvun suosituinta peliä WOW:ia niin siinä.
-Ollaan jatkuvassa vieraskielisessä vuorovaikutuksessa muitten pelaajien kanssa - kielitaito paranee
-Tehtävät on usein haasteellisia - ongelmanratkaisukyky paranee
-Pelissä tehdään yhteistyötä muiden pelaajien kanssa - yhteistyökyky paranee
-Pelissä välillä yritetään tappaa kanssapelureita matseissa - reaktiokyky ym. paranee.IMMane

 • Vieras
Ottamatta kantaa IMManen muihin esimerkkeihin, CoDia räpläämällä voi todellakin kehittää älykkyyttään (Green & Bavelier ovat muistaakseni käyttäneet tutkimuksissaan mm. peliä CoD 2):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2896818/

lyhyt tiivistelmä artikkelista:

Yleensä kaikenlaiset "älykkyysharjoitukset" (Brain training with Dr. sejase yms.) auttavat vain siinä nimenomaisessa harjoitetussa tehtävässä. Poikkeuksena on löydetty kolme erilaista harjoittelumuotoa, joissa harjoittelun tulokset näkyvät harjoitetun tehtävän lisäksi myös ns. yleisessä älykkyydessä. Nämä harjoittelumuodot ovat aerobinen liikunta, musiikin harrastaminen (soittaminen/laulaminen) sekä nopeatempoisten FPS-pelien pelaaminen.

Jani-Petteri nyt heti pelaamaan codia että sinusta tulee älykäs. Jani-Petteri: Boom headshot, fustfuwtfomggay.  ;D

Todella outoa sinänsä kun lähes poikkeuksetta pelialan ammattilaiset pitävät codia nimenomaan pelinä jossa ei tarvitse miettiä tai osata mitään. Saatikka että se opettaisi mitään merkityksellistä. Sen myönnän tosin että keskittymiskykyä se voi parantaa sekä reaktionopeutta ja hienomotorisia kykyjä. Älykkyyttä se ei varmasti paranna muuta kuin jossain tietyssä mittauksessa mikä ei korreloi suoraan mihinkään konkreettiseen.  Teoriassahan mikä vaan on mahdollista.

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 366
Lainaus
Todella outoa sinänsä kun lähes poikkeuksetta pelialan ammattilaiset pitävät codia nimenomaan pelinä jossa ei tarvitse miettiä tai osata mitään. Saatikka että se opettaisi mitään merkityksellistä. Sen myönnän tosin että keskittymiskykyä se voi parantaa sekä reaktionopeutta ja hienomotorisia kykyjä.
Itse pelaan pari kertaa viikossa aina battlefield peliä välillä mikä lienee vastaavanlainen kuin cod. Kyllähän siellä voi aivottomasti nettipeleissä mennä räiskimään vaan jne.. mutta silloin kanssapelurit headshottaa sinut noin 10 sekunnissa uudelleen ja uudelleen. Että pelissä menestyy niin pitää ennakoida vastustajien liikkeitä, väijyä jossain pusikossa, reagoida erittäin nopeasti tositilanteen tullen, hämätä vastustajaa erilaisilla tekniikoilla, vallata lippuja ja puolustaa niitä, tehdä yhteistyötä muitten pelaajien kanssa jne..

Parhaat pelaajat ketä siellä nettipeleissä on, on yleensä erittäin älykkäitä, just saying.

IMMane

 • Vieras
En ymmärrä ajatusta että pelien pelaaminen ei kehittäisi aivoja, suurin osa peleistähän on todellista aivojumppaa ja kehittää monia osa-alueita aivoissa.


Koska minä olen sanonut että tietynlaisen pelin tai simulaation käyttäminen ei kehittäisi aivoja tai aivojen osia ?

Voistko jo vastata koska olet viimeksi kyntänyt peltoa ? Kuinka paljon ja millä kalustolla ?

Olenko älykäs jos osaan pelata codia ?

Tagit: