HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista

<< < (3/73) > >>

Siili:

--- Lainaus käyttäjältä: J. O. Jalonen - 27.05.2013, 17:38:17 ---
--- Lainaus käyttäjältä: gloaming - 27.05.2013, 08:44:45 --- Kovin on yksipuolista tämä "ääri" ja "viha" taas kerran. Ei sanaakaan äärivasemmistosta tai islamismista.
--- Lainaus päättyy ---


Kolmatta vuotta peräjälkeen kurssilla luennoivana voin todeta, että Leena Malkin luennolla on käsitelty tätäkin asiaa. Hänen koko väitöskirjansakin käsitteli nimenomaan äärivasemmistolaista terrorismia.

--- Lainaus päättyy ---

Meinaatko, että jonkun luennon sivulauseessa on tuollainenkin maininta?   :)

Otsikoista saa hieman erilaisen kuvan.

Siili:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 26.05.2013, 21:57:49 ---
--- Lainaus ---Viha ja valta: Ääri-ilmiöt nyky-yhteiskunnassa K9b, viestinnän erityisalueita (5 op)

Ma 26.8.
Opetuspaikka: Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, sali 13
klo 16.15-17.45 Luento 7: Puolikuun pelko. Muslimivastaiset  ääriliikkeet Euroopassa. FL, historian tutkija Jussi Jalonen,  Tampereen yliopisto/Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Olisi ihan mielenkiintoista tietää arvon asiantuntijilta, kuinka monta muslimia muslimivastaiset ääriliikkeet ovat Euroopassa tappaneet tai edes hakanneet vaikkapa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana.  Vai onko ääri-liitteen käyttöön tässä tapauksessa jokin muu syy kuin viehtymys väkivaltaan?

Näiden tutkijoiden mielestä ilmeisesti yksi väkivaltainen norjalainen erakkokin on "liike". 


PROTOTYPE:
Lopetetaan nyrkin puristaminen taskussa.
Kielitaitoiset ,olkaa hyvä avittakaa  kysymykset eteenpäin.
ELI TOIVON TÄNNE KYMYSYKSIÄ JOKAISELLA ARJ.-vaikka karjalaismurteella.
Ja ne EDELLEENTOIMITETTAVAKSI
TÄNNE:
--------
Puheenjohtaja Barroso uskoo vahvasti, että on olemassa merkittäviä aloja, joilla tarvitaan lisää yhtenäisyyttä, ja että poliittisen unionin on oltava poliittinen tulevaisuus.

Puheenjohtaja Barroso muistutti myös, että Euroopan parlamentin vaalit järjestetään kahdeksan kuukauden kuluttua. Nyt on meidän aikamme puhua Euroopan puolesta. Se vaatii pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä näiden kahdeksan kuukauden ajan.

Lue puhe kokonaisuudessaan täältä.

 

Onko sinulla kysyttävää Barrosolta?NIINHÄN LUULIT
EI ONNISTU
SUOMEN EUROOPATIEDOTUS TOIMII JÄLKIJÄTTÖISESTI (TARKOITIKSELLA/OSAAMATON&LAISKUUS?()
VIIKKOTIEDOTE 37/2013                                 12.9.2013


Voit esittää puheenjohtaja Barrosolle kysymyksiäsi unionin tilasta. Hän vastaa 12. syyskuuta kysymyksiin suorana lähetyksenä Euronewsin isännöimässä Google+ Hangout On Air -videokeskustelussa. Tilaisuus alkaa klo 21.30 Suomen aikaa.

Mikään aihe ei ole liian pieni tai liian suuri. Esitä kysymyksesi video- tai tekstimuodossa hashtagilla #askbarroso Google+:assa, Twitterissä tai Facebookissa.

Katso myös oheinen video, jossa puheenjohtaja Barroso pyytää esittämään kysymyksiä.
--------------
MUUTA

Komissio ehdottaa merkittäviä edistysaskeleita kohti televiestinnän sisämarkkinoita

Komissio antoi keskiviikkona ”yhteenliitetty Eurooppa” -lainsäädäntöpaketin, jonka avulla se aikoo toteuttaa televiestinnän sisämarkkinat.

Jos paketti hyväksytään, kuluttajilta veloitettavat hinnat alenevat, yrityksiltä vaadittava byrokratia vähenee ja sekä käyttäjät että palvelujen tarjoajat saavat uusia oikeuksia niin, että Eurooppa voi jälleen nousta johtavaksi digitaalialan toimijaksi.

 Internetin osalta ehdotuksessa kielletään internet-sisällön estäminen tai sen käytön laadullinen heikentäminen, minkä ansiosta käyttäjillä on täysimääräinen ja avoin pääsy internetiin liittymän hinnasta tai nopeudesta riippumatta.

Lue koko lehdistötiedote täältä.Linkkivinkki

    Kiinnostaako mitä netille tapahtuu tulevaisuudessa? Käy katsomassa täältä ja tilaa uutiskirje!
http://www.fi-ppp.eu/

 18.9. Arktinen alue keskiössä (Helsinki)

Kansanedustaja Christina Gestrin järjestää seminaarin arktisesta alueesta klo 17–19 Eurooppasalissa osoitteessa Malminkatu 16. Katso seminaariohjelma ja ilmoittaudu täällä.  Keskustelua johtaa Christina Gestrin. Seminaarikielinä ovat ruotsi ja englanti.

24.9. Kansalaiskeskustelu Vanhalla ylioppilastalolla (Helsinki)

Komission varapuheenjohtaja Viviane Reding ja MEP Sirpa Pietikäinen keskustelevat kansalaisten kanssa kansalaisten oikeuksista ja Euroopan tulevaisuudesta 24.9. klo 10–12 Vanhalla ylioppilastalolla. Keskustelu käydään englanniksi ja se tulkataan suomeksi ja ruotsiksi. Keskustelun juontaa André Noël Chaker. Kahvitarjoilu klo 9.30 alkaen.  Kysymyksiä voi lähettää etukäteen osoitteeseen comm-rep-hel-citizensdialogue@ec.europa.eu. Osallistu myös Twitterissä kanavalla #EUdeb8. Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon täällä. Lisätietoa keskustelutilaisuuksista muissa EU-maissa: http://ec.europa.eu/debate-future-europe/index_fi.htm

25.9. United Kingdom Market Access Seminar (Helsinki)

Kiinnostaako yritystäsi Ison-Britannian markkinat nyt tai tulevaisuudessa? Onko yritykselläsi kansainvälinen kasvustrategia? Tule kuuntelemaan miten yrityksesi voi hyötyä Ison-Britannian markkinoista European Enterprise Networkin ja Helsingin keskuskauppakamarin järjestämään seminaariin! Tilaisuus järjestetään klo 8.45–11.30 Eurooppasalissa osoitteessa Malminkatu 16. Kahvitarjoilu klo 8.45. Lue seminaariohjelma ja ilmoittautumisohjeet (20. syyskuuta mennessä) täältä. Tilaisuus on englanninkielinen.

27.9. EU arjessa -kiertue Maarianhaminassa

EU arjessa –yleisötapahtuma haastaa ahvenanmaalaiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen. Tapahtuman teemana on kilpailukykyisempi Ahvenanmaa EU:ssa. Päivän ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus hotelli Arkipelagossa sekä yleisötapahtuma kauppakeskus Maxinge Centerissä. Lisäksi julkistetaan Ahvenanmaalla kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset. Maarianhaminaan ovat tulossa ministeriöiden ja EU-toimielinten virkamiesten lisäksi mm. puolustusministeri Carl Haglund sekä europarlamentin jäsenet Nils Torvalds ja Olle Schmidt. Mukana tapahtumassa on myös maakuntapäiväedustaja Gun-Mari Lindholm. Lue lisätietoja ohjelmasta täältä.

 

Euroopan komission Suomen-edustuston viikkotiedote ilmestyy torstaisin.

Viikkotiedote sähköpostiisi

Tilaukset, osoitteenmuutokset ja peruutukset: COMM-REP-HEL-NEWS@ec.europa.eu

VIIKKOTIEDOTE_2013_37.pdf   VIIKKOTIEDOTE_2013_37.pdf
72 kt   

Iloveallpeople:

--- Lainaus --- Maahanmuuttajista keskustellaan kryptassa

Kantaaottava Maailmassa on virhe! -keskustelusarja jatkuu keskiviikkona 18.9. Tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18, kello 18.

Tuolloin keskustellaan maahanmuuttajista. Syyskuun illassa pohditaan, miten maahanmuuttajat otetaan vastaan nyky-Suomessa ja millaista roolia kirkon pitäisi ottaa maamme maahanmuuttopolitiikassa.

Siirtolaisaktivisti Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus -verkostosta kertoo kokemuksia siirtolaisten kohtaamisesta. Kirkon Ulkomaanavun johtava teologinen asiantuntija Petri Merenlahti puhuu vihan ja rakkauden utopioista. Keskustelua johtaa pastori Kai Sadinmaa. Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30.
--- Lainaus päättyy ---

Kirkko&kaupunki

Iloveallpeople:

--- Lainaus ---Pelastakaa Lapset järjestää ennakkonäytöksen Leijonasydämestä ja paneelikeskustelun rasismista lasten ja nuorten arjessa

Pelastakaa Lapset järjestää tänään tiistaina yhteistyössä Helsinki Filmin ja RAY:n kanssa ennakkonäytöksen Dome Karukosken uutuuselokuvasta Leijonasydän Tampereella. Näytöksen jälkeen on paneelikeskustelutilaisuus, jossa pohditaan elokuvaan liittyviä teemoja rasismista lasten ja nuorten arjessa.

Paneelissa keskustelevat tutkija Uyi Osazee Tampereen yliopistosta, Tampereen kaupungin perusopetuksen vastaava koulukuraattori Hanna Gråsten-Salonen, Tampereen teknillisen lukion oppilas Rifaa Taha, Kölvi-maahanmuuttajatoiminnan vapaaehtoinen Onni Sarvela, Annukka Tuovila Monikulttuurisen tyttötyön ohjaaja Tyttöjen talolta sekä Maahanmuuttajaneuvoston varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan ja Keski-Suomen ETNO:n jäsen Mustafa Kara. Paneelia vetää elokuvassakin esiintyvä kansanedustaja Jani Toivola.

Keskustelu kuvataan suorana verkkoon ja lähetystä pääsee seuraamaan internetsivujemme kautta noin klo 19.15 alkaen. Tervetuloa siis seuraamaan tilaisuutta verkon välityksellä! http://www.pelastakaalapset.fi/leijonasydan
--- Lainaus päättyy ---

Pelastakaa Lapset ry

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta