Kirjoittaja Aihe: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista  (Luettu 174996 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 599
 • Liked: 75441
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #330 : 25.09.2018, 02:41:26 »
Lainaus
Parempi Eurooppa: Kohti yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa?

Mikä EU:n yhteisessä turvapaikkapolitiikassa hiertää? Miten ulkorajaturvallisuutta tehostetaan? Mistä uutta työvoimaa ja osaajia ikääntyvään Eurooppaan?

Mukana keskustelemassa MEP Henna Virkkunen, sisäministeri Kai Mykkänen, Aalto-yliopiston henkilöstöjohtaja Riitta Silvennoinen sekä erityisasiantuntija Mikko Simola Suomen EU-edustustosta.

Tervetuloa tekemään yhdessä parempaa Eurooppaa Kohti yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa? -keskustelutilaisuuteen

Perjantaina 28.9. klo 15-16.30
Eurooppasaliin Helsinkiin, Malminkatu 16.
Kahvitarjoilu klo 14.30.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 599
 • Liked: 75441
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #331 : 04.12.2018, 16:20:21 »
Lainaus
Kutsu - Laillisen maahanmuuton edistäminen Suomen ja Euroopan haasteena EMN-EPIO Finlandin tilaisuus 10.12.2018

Euroopan muuttoliikeverkoston Suomen yhteyspiste (EMN Finland) ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto (EPIO Finland) järjestävät maanantaina 10.12.2018 klo 9.30-11.45 Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki) tilaisuuden, jonka aiheina ovat uudet innovatiiviset laillisen maahanmuuton väylät sekä maahanmuuttajien työelämään saamisen nopeuttaminen.

Aiheesta alustavat työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Susanna Piepponen, SIB-kotouttamishanke, Kiito-kotoutumishankkeen projektipäällikkö Ene Härkönen, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK) sekä Yasmin Yusuf Kotimajoitusverkostosta. Paneelikeskusteluun osallistuvat alustajien lisäksi myös Euroopan parlamentin jäsenet Henna Virkkunen (kok., EPP), Miapetra Kumpula-Natri (sd., S&D) ja toiminnanjohtaja Simo Grönroos (Suomen Perusta).

Tilaisuuden ohjelma:

Moderaattori: Kaisu Keisala-Kaseja, maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori, Suomen Yrittäjät

09:00 - 09:30  Aamukahvi ja rekisteröinti

09:30 - 09:45   Tervetuloa Kielo Brewis EMN, Jarmo Oikarinen EPIO Finland

09:45 - 10:00   SIB-hanke Susanna Piepponen, TEM (https://tem.fi/koto-sib)

10:00 - 10:15  Kiito-hanke Ene Härkönen, TAKK (https://kiitohanke.wordpress.com/)

10:15 - 10:30  Kotimajoitusverkosto Yasmin Yusuf (www.kotimajoitusverkosto.fi)

10:30 - 11:45  Paneelikeskustelu:
- Henna Virkkunen MEP (kok., EPP)
- Miapetra Kumpula-Natri MEP (sd., S&D)
- Susanna Piepponen TEM
- Ene Härkönen TAKK
- Simo Grönroos Suomen Perusta
- Yasmin Yusuf Kotimajoitusverkosto

11:45 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen viimeistään 5.12. klo 12:00 mennessä s-postitse: ephelsinki@europarl.europa.eu

Huom. paikkoja on rajoitettu määrä.

Seminaari striimataan osoitteessa www.facebook.com/Euroopanparlamentti/
EMN

Vihreän Langan päätoimittaja:

Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 599
 • Liked: 75441
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #332 : 08.01.2019, 18:30:38 »
Lainaus
Ohjelma - Tieteen päivät 9.-13.1.2019

Suomen suurin tiedetapahtuma Tieteen päivät järjestetään Helsingissä 9.–13.1.2019. Ohjelma rakentuu Rohkeus – Mod -teeman ympärille, jota tarkastellaan niin tekoälytutkimuksen ja luonnontieteiden kuin historian ja yhteiskuntatieteidenkin näkökulmista. Keskenään hyvin erilaisista keskusteluista ja luennoista löytyy jotain yhteistä: rohkeus on usein rajojen ylittämistä.

Rohkeita rajanylityksiä tarvitaan, kun muutetaan vallalla olevia käsityksiä. Rohkeus ilmaista oma sukupuolensa -sessiossa (12.1.) esitellään sukupuolen moninaisuutta koskevaa monitieteellistä tutkimusta, kun taas Mitä on tulevaisuuden rohkean rokassa? Muuttuva ruokakulttuuri -session (13.1.) luennot pohtivat, minkälaisia rajoja tulevaisuuden ruokakulttuuri vielä ylittää. Vaarallisia kokeita – liiallista rohkeutta? -session (10.1.) puhujat kysyvät, mitä rajoja geenimuokkauksessa on eettisesti sopiva ylittää, vaikka rohkeus riittäisikin.

Historian rohkeita rajanylittäjiä tarkastellaan muun muassa Rohkeasti ammattiin: ensimmäisten suomalaisnaisten matka lääkäreiksi, juristeiksi ja papeiksi -session (12.1.) luennoissa. Alustuksissa käsitellään suomalaisten uranuurtajanaisten ominaisuuksia, kokemuksia ja verkostoja, jotka ovat auttaneet heitä päättäväisesti raivaamaan tietä miesten hallitsemissa ammateissa. Kirjaimellisesti rajojen ylittämisen vaatima rohkeus tulee ilmi maahanmuuttoa käsittelevässä sessiossa Rohkeus muuttaa maata (13.1.). Tekoälyä käsittelevissä paneeleissa keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina rajoja ja rohkeutta pohditaan haastavasta näkökulmasta: miten tekoäly saadaan pysymään jatkossakin ihmisen asettamissa rajoissa?

Tieteen päivillä tuodaan myös esille, minkälaisia rajoja tutkijat ovat joutuneet ylittämään puolustaessaan tieteen asemaa sekä oman työnsä edellytyksiä. ”Tieteen päivien avajaisesitelmöitsija, Central European Universityn vararehtori Éva Fodor, on esiintynyt rohkeasti julkisuudessa tilanteessa, jossa kansainvälisesti korkeatasoinen yliopisto on joutunut kansallisen hallituksen uhkaamaksi. Näillä Tieteen päivillä puhutaankin paljon rohkeudesta, jota tarvitaan mielipiteen esittämiseen: niin tutkijan sananvapaudesta kuin kansalaisrohkeudestakin”, Tieteen päivien ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, professori Tuija Pulkkinen summaa. Fodorin esitelmä Unite to fight for academic freedom! kuullaan Tieteen päivien avajaisissa 9.1.
Tieteen päivät 2019

Tieteen päivien avajaisesitelmöitsija Éva Fodorin "uhkaaja" siis Unkarin hallitus.

Tässä maistiaisia tieteen päivien ohjelmasta. Joihinkin nimiin liitetyt (Homma-)linkit ovat oma lisäykseni.

Lainaus
Feministinen rohkeus tieteessä
Paikka: Luentosali 13, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Lauantai 12.1.
Aika: 14.00 - 15.45

Puheenjohtaja: tutkija Saara Särmä (Maanpuolustuskorkeakoulu). Yliopistonlehtori Merja Porttikivi (Helsingin yliopisto): Rohkeasti vastavirtaan? Feministisiä turhautumisia organisaatiotutkimuksen parissa. Tutkija Maarit Laihonen (Harvardin yliopisto, Aalto-yliopisto): Nuoret kauniit naiset, jotka tietävät uskomattoman paljon ydinvoimasta. Vapaa taiteilija ja tutkija Raisa Foster: Feministitaiteilija taistelevana tutkijana.

Feministinen rohkeus tieteessä tarkoittaa monenlaisia asioita: sitä tarvitaan sekä tieteenalojen käytäntöjen kyseenalaistamiseen että tieteenalojen välisten rajojen purkamiseen. Feministinen rohkeus voi auttaa tutkijaa löytämään uudenlaisia tieteentekemisen tapoja niin akateemiseen maailman sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Lainaus
Särmä vetää Tieteen päivillä sessiota, jossa käsitellään feminististä rohkeutta tieteessä. Hän kertoo pyytäneensä sessioon puhumaan tutkijoita, jotka ovat tehneet rohkeita ratkaisuja urallaan, ja joiden työssä on noussut esiin kysymys feministisestä rohkeudesta. Tätä on esimerkiksi tieteellisen uskottavuuden ja asiantuntijuuden sukupuolettuneisuuden huomaaminen ja vastustaminen.

Lainaus
Rohkeus muuttaa maata
Paikka: Luentosali 13, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Sunnuntai 13.1.
Aika: 12.00 - 13.45

Puheenjohtaja: professori Laura Huttunen (Tampereen yliopisto). Professori Marjaana Niemi (Tampereen yliopisto): Tulevaisuus on tuntematon maa –  Suomalaiset siirtolaiset rakentamassa elämäänsä ja yhteisöjään 1900-luvun alkupuolella. Yliopistonlehtori Marko Juntunen (Helsingin yliopisto): Muslimidiasporat monimuotoistuvassa lähiötilassa. Apulaisprofessori Salla Tuori (Åbo Akademi): Miten antaa muuttoliikkeen liikuttaa tämän päivän Suomessa?

Muuttoliikkeet ja niiden hallinta ovat nousseet kuumaksi yhteiskunnalliseksi keskustelunaiheeksi viime vuosina. Julkisessa keskustelussa muuttoliikkeet näyttäytyvät usein viimeaikaisena ja pelkästään ongelmallisena ilmiönä. Ihmisen liikkuvuuden historia on kuitenkin yhtä pitkä kuin ihmisen historia. Muuttoliikkeellä on myös monenlaisia piiloon jääviä ulottuvuuksia. Sessiossa avataan yhtäältä sitä, mitä tutkimus kertoo muuttoliikkeiden historiasta. Toisaalta keskustellaan siitä, mitä yhteiskunta- ja kulttuuritieteellisellä tutkimuksella on saatu selville muuttoliikkeiden monenlaisista vaikutuksista lähtö- ja tulomaissa. Sessiossa tarkastellaan, millaista rohkeutta liikkeelle lähteminen on vaatinut ennen ja nyt. Lisäksi tarkastellaan, millä tavoin yksittäisten ihmisten ja ryhmien rohkeus muuttaa yhteiskuntia ja kulttuuria.

Lainaus
Kohtaamisen rohkeus – pakolaisuus ja Suomi
Paikka: Pieni juhlasali, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Keskiviikko 9.1.
Aika: 14.00 - 15.45

Puheenjohtaja: Dosentti Anna-Kaisa Kuusisto (Tampereen yliopisto). Tutkijatohtori Eeva Puumala (Tampereen yliopisto): Kohtaaminen, ymmärrys ja ristiriidat: nuorten maahanmuuttajien näkökulmia Suomeen. Tutkijatohtori Kristiina Korjonen-Kuusipuro (Tampereen yliopisto): Luoko epävarmuus kuulumista? Yksin tulleiden alaikäisten rohkeus kotoutua Suomeen. Tutkija, yhteiskuntatieteiden tohtori Pirjo Pöllänen (Itä-Suomen yliopisto): Kohtaamisia maaseudun rauhassa? Etnografiaa Kiteen Koivikon vastaanottokeskuksessa.

Maahanmuutto sysää pohtimaan monitahoisia muutoksia. Usein julkisessa keskustelussa maahanmuutosta ja pakolaisuudesta keskustellaan kielteiseen sävyyn kulueränä, potentiaalisena turvallisuusriskinä tai uhkana suomalaisuudelle. Näin ollen kriittisten kysymysten ja maahanmuuttopolitiikan onnistumisten samanaikainen esiintuominen on rohkeaa. Sessiossa keskitytään pakolaisuuden esiintuomiin ja mahdollistamiin kohtaamisiin Suomessa: miten kohtaamiset syntyvät ja mitä niistä seuraa? Puheenvuoroissa käsitellään nuorten maahanmuuttajien arkea, yksin saapuneiden alaikäisten kuulumisen tunnetta sekä vastaanottokeskuksen arjen kohtaamisia.

Tämä sessio streemataan suorana Tieteellisten seurain valtuuskunnan YouTube-kanavalle. Myöhemmin se on nähtävissä tallenteena.

Lainaus
Kun tutkija kohtaa vihaa
Paikka: Luentosali 13, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Keskiviikko 9.1.
Aika: 14.00 - 15.45

Paneeli. Puheenjohtaja: tutkijatohtori Johanna Vuorelma (Helsingin yliopisto). Panelistit: tutkija Karin Creutz (Helsingin yliopisto), professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto), johtaja Markku Kangaspuro (Aleksanteri-instituutti) ja professori Suvi Ronkainen (Lapin yliopisto).

Joidenkin alojen tutkijat saavat verrattain usein vihamielistä tai painostavaa palautetta. Tämä osaltaan kaventaa tutkijoiden sananvapautta ja voi pahimmillaan johtaa itsesensuuriin. Vihapuheelle altistuu joillakin aloilla, kuten Venäjä-tutkimuksessa, maahanmuuttotutkimuksessa, ravitsemustieteessä ja sukupuolentutkimuksessa, useammin kuin toisilla. Paneelikeskustelussa pureudutaan tutkijoiden kohtaamaan vihamieliseen puheeseen. Ilmiötä käsitellään myös omakohtaisten kokemusten avulla.

Lainaus
Till försvar för flyktingar och avvisade
Paikka: Luentosali 12, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Keskiviikko 9.1.
Aika: 12.00 - 13.45

Paneldebatt. Ordförande: professor Jan Sundberg (Helsingfors universitet). Panelister: Karin Creutz (Helsingfors universitet), Erna Bodström (Helsingfors universitet), Thomas Wallgren (Helsingfors universitet), verksamhetsledare Frank Johansson (Amnesty International, Finländska sektionen) och journalist Jeanette Björkqvist.

Syftet med panelen är att föra en diskussion om den liberala demokratins tillstånd i Finland. Den består av två pelare, där den ena uppfyller kravet om representativ demokrati med allmänna och lika val där partier konkurrerar om representation i parlament och regering. Den andra pelaren är en garant för rättsstatens principer som skyddar minoriteter av olika slag mot majoritetens ovilja. Därtill ingår i denna pelare internationella avtal som förpliktar staten att följa barn- och flyktingkonventionerna. I panelen diskuteras de sistnämnda konventionerna och i vilken grad den finländska staten i verkligheten uppfyller de förpliktelser man har förbundit sig till. Inom flera EU-länder råder en stark flyktingfientlighet som har mobiliserats av populistpartier och sedan spritts till andra partier. Även i Finland har denna flyktingfientliga politik slagit rot och tar sig olika uttryck i myndigheternas agerande, där flyktingbarn och vuxna flyktingar utsätts för diskriminering samt fara för liv och hälsa. Har vår humanitet och respekt för det medmänskliga gått förlorad?

Lainaus
Miten keskustella terrorismista mediayhteiskunnassa?
Paikka: Runeberg-sali, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: Lauantai 12.1.
Aika: 12.00 - 13.45

Paneeli. Puheenjohtaja: apulaisprofessori Johanna Sumiala (Helsingin yliopisto). Panelistit: tietokirjailija, kriisiviestinnän asiantuntija Lilly Korpiola, tutkija Karin Creutz (Helsingin yliopisto) ja ulkomaantoimittaja Jukka Huusko (Helsingin Sanomat).

Viime vuosina suomalaisessa julkisuudessa on keskusteltu näkyvästi radikalisoitumisesta ja terrorismista. Uutiset eri puolilla Eurooppaa tehdyistä iskuista leviävät mediassa nopeasti. Journalistien lisäksi iskuista kertovat ja niitä kommentoivat kansalaiset sosiaalisessa mediassa. Myös iskujen tekijät käyttävät yhä useammin hyväkseen verkkoa saadakseen viestinsä perille. Paneelissa pohditaan, miten nopealiikkeisessä ja kansalliset rajat ylittävässä julkisuudessa, jossa eri toimijat taistelevat näkyvyydestä ja huomiosta, tulisi uutisoida ja keskustella radikalisoitumisesta, ääriliikkeistä ja väkivallasta. Miten muuttunut mediaympäristö haastaa toimittajia, viranomaisia, poliitikkoja ja tavallisia kansalaisia? Kenellä on valta ja vastuu siitä, miten terrorismista puhutaan?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 353
 • Liked: 25236
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #333 : 08.01.2019, 18:33:00 »
Saara Särmä, Maanpuolustuskorkeakoulu? Mitä 'ttua?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 393
 • Liked: 4767
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #334 : 08.01.2019, 20:04:57 »
Saara Särmä, Maanpuolustuskorkeakoulu? Mitä 'ttua?

Lainaus
Maisteriksi valmistuttuaan Särmä aloitti jatko-opinnot. Tohtoriksi hän valmistui vuonna 2014 ja nykyään hän toimii tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Aviisi 17.7.2018
https://www.aviisi.fi/2018/08/kunnollista-veltto-virtanen-anna-leena-harkonen-alumnit-kertovat-millaista-tampereen-yliopistossa/

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 015
 • Liked: 21672
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #335 : 08.01.2019, 22:35:32 »
Onkohan hänellä Varustelekan asusteet?
Reservaatin asukki.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 111
 • Liked: 17929
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #336 : 08.01.2019, 22:45:07 »
No menee mielenkiintoiseksi. Odotan jänskällä uutta rajoja ylittävää maanpuolustusdoktriinia.

Ja mehän ei niitä rajoja ylitetä.

Saara pitää pannun kuumana, halukkaiden tulla.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 499
 • Liked: 1986
 • Pimeä voima
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #337 : 10.01.2019, 09:08:41 »
Tieteen päivät - Kari Enqvist munaa taas itsensä

Pravda uudisoi:

Lainaus
Nyt tulee vastaisku huuhaalle – Kolme eri sukupolven tutkijaa kertoo HS:lle, miten trumpilainen nettikeskustelu ja harhaanjohtavat poliitikot kampataan

HELSINGIN SANOMAT 9.1.2019

Tieteilijät ovat saaneet tarpeekseen ja haluavat käydä puolustusasemista hyökkäykseen vääriä uskomuksia ja suoria valheita sekä propagandaa vastaan. HS kysyi kolmen eri sukupolven tutkijoilta, mitä tämä voi käytännössä tarkoittaa. Keskustelu jatkuu tällä viikolla Tieteen päivillä.

Se, mitä sanomme, on perustelua ja sitä ei pidä hävetä eikä hyssytellä”, Enqvist sanoo ja lähes kiihtyy: ”Meillä oli presidenttiehdokas, joka on kreationisti, ja sitä hyssyteltiin! Parhaan tiedon perusteella tämä on ihan järjetöntä. Miten te voitte kuvitella Suomen, jota johtaa kreationisti?”

Hän viittaa Laura Huhtasaareen, joka oli presidenttiehdokas kielitieteilijä- ja kirkkoslaavitutkijataustan omaavan Jussi Halla-Ahon johtamissa Perussuomalaisissa.
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005959266.html

Tieteilijät eivät käy sotaan huuhaata vastaan vaan rintamaa kootaan persuja vastaan, mutta sitä ei kehdata suoraan sanoa. Kreationisteja löytyy myös eduskuntapuolueiden puheenjohtajista (Sari Essayah), ei pelkästään varapuheenjohtajista (Laura Huhtasaari).

Sotaisaa on retoriikka, kun viileän ajattelun mestareilla on vaalien alla mennyt tunteisiin.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 225
 • Liked: 730
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #338 : 10.01.2019, 09:27:51 »
^ Tuo tuli eilen luettuakin. Ikävää, kun tieteen harjoittaminen valjastetaan poliittisiin ideologioihin. Siitä seuraa yleensä harmia ja vääristää tiedettä. Muutenkin osui kovasti silmään tuo ilmastonmuutoksen jaarittelu. Ottamatta enempää kantaa siihen, onko tai kuinka suuri vaikutus ihmisellä on ilmastonmuutokseen, eikö tieteessä juuri yksi sen sisällöstä olekin parempien terioiden kehittäminen kuvastamaan tapahtuvia ilmiöitä? Nythän tuossa jutussa maalaillaan lähes tulkoon kerettiläisiksi ne ihmiset, jotka epäilevät ihmisen toimia ilmastonmuutokseen:

Lainaus
On myös itsepetoksen muotoja, jotka vaativat itsekriittisyyttä kansalaisilta, ei vain poliitikoilta.
”Ilmastonmuutos on selkein esimerkki. Meillä on tarpeeksi tietoa, jotta jokaisen tulisi muuttaa käyttäytymistään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.”

Koska ilmastonmuutos aiheuttaa suuresti kiistoja, tulee sitä juurikin tutkia enemmän, jolloin voi tulla erilaisia käsityksiä ilmaston mekanismeista. Tieteilijöiden omia sanoja lainatakseni tiede on itseään korjaavaa, joten annetaan sen pysyä myös sellaisena.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2019, 09:41:45 kirjoittanut kannibaalikani »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 250
 • Liked: 18660
 • Blues for Allah
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #339 : 10.01.2019, 09:43:48 »
Lainaus
Miten te voitte kuvitella Suomen, jota johtaa kreationisti?”
Ainakin jumalan siunauksen toivottamisessa uudenvuodenpuheessa voisi olla enemmän "potkua." ;D
Tulevaisuudessa voi uvp loppua allahu akbar-toivotukseen. :-\
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 183
 • Liked: 6834
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #340 : 10.01.2019, 11:08:25 »
Tieteen Päivien järjestäjät ja sinne osallistuvat eivät tunnu oikein tietävän, mitä "tiede" edes tarkoittaa.
Tiedehän ei ole tarinoita tiedemiehistä tai -naisista ja näiden uhrauksista ja saavutuksista.

Siinä mielessä kuitenkin kuvaavaa alati naisellistuvasta yhteiskunnasta, jossa romantiikka, tarinat ja puhdas mielikuvitus on myös mm. tieteen premissi ja kaiken keskellä. Naista ei kiinnosta tietää mitä tiedemies keksi, vaan naista kiinnostaa tiedemies itsessään; mitä tällä oli päällään, kun hän keksi keksintöjään, mitä tämä söi ennen keksimisiään ja ennen kaikkea, ketä tämä deittaili kuivan duuninsa ulkopuolella.
 
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 215
 • Liked: 15654
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #341 : 16.01.2019, 10:54:52 »
Tämmöinen löytyi rasmuksen kautta:

Lainaus
Perjantaina Narinkkatorilla järjestetään tällainen tilaisuus. Järjestäjien mukaan tilaisuus on poliittisesti sitoutumaton eikä poliittisia puheita pidettäisi. Siitä huolimatta kaikki puhujat ovat perussuomalaisia. Kun asiasta kysyin, kysymykset persumaiseen tapaan sensuroitiin. Eiköhän tämä tilaisuus ole ihan perussuomalaisen propagandan välittämistä muka poliittisesti sitoutumattomuuteen vedoten. Asia on arkaluontoinen, kun tavallisten ihmisten tunteet ovat pinnassa.
https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/permalink/2218633674814511/

Kirsti
Onhan siellä SKEn öyhöttäjät ja Reformin terävimmät kärjet myöskin ja persujen Sileoni joka on SKEhen kallellaan. Kauppareissulla tuli kuunneltua huuhaahuuuhtasta mutta tuota Kibaa kyllä ihmettelen suuresti miten hänestä on rajakki kehkeytynyt.

Kirsti
Suomen keltaliivit nämä :D

Minna
"Hieman" värittynyt tilaisuus tiedossa..

Maritta
Poliittisesti sitoutumattomat kansanedustajaehdokkaat?

Hanna
Voi Jeesus sentään. Eikö nämä tunne mitään sääntöjä, hyviä tapoja tai muitakaan yhteiskunnan sopimuksia.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 052
 • Liked: 3234
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #342 : 16.01.2019, 23:33:29 »
Mikä noille on hyvää feminismiä? Ei ainakaan maahanmuutto väkivallan vastustaminen, vaikka kohdistuu naisiin?

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 190
 • Liked: 1217
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #343 : 22.01.2019, 11:09:12 »
Ei liity maahanmuuttoon, mutta kiinnostaa ainakin minua
Lainaus
Hei sinä, maailmanpelastaja! Ahdistaako fossiilisten polttaminen, merien happamoituminen, ilmastonmuutoksen aiheuttamat pakolaisaallot tai energiapolitiikkaan liittyvät turvallisuuskysymykset? Ei hätää, ratkaisut ovat olemassa, ja ne julkistetaan lauantaina 9.2.2019 Espoon Otaniemessä, Design Factoryn Stagella alkaen klo 13.00. (Betonimiehenkuja 5C, 02150 Espoo).

Vastauksia aikamme kiperimpiin kysymyksiin tarjoavat tietokirjailija ja energia-analyytikko Rauli Partanen (Think Atom, Suomen Ekomodernistit - SEM) sekä energiantuotannon asiantuntija Tuomo Huttunen (Energiateollisuus). Jos energiapolitiikka tai energia-asiat vähääkään kiinnostavat, niin nyt on loistava tilaisuus tulla kuuntelemaan maailmanluokan huippuammattilaisia, ihan ilmaiseksi! Tere lausunee tapahtumassa myös muutaman sanan, kunhan keksii, mistä tällaisten pro-jätkien seurassa kehtaa puhua näyttämättä aivan pelleltä.

Seminaarin jälkeen on tarkoitus siirtyä Otaniemessä tai metrolinjan varrella sijaitsevaan ravitsemusliikkeeseen jatkamaan juttua. Jatkopaikasta ilmoitetaan myöhemmin sen varmistuttua.

Tilaa on reilusti, joten ota kaverit ja perheenjäsenetkin mukaan! Ja muistathan ilmoittautua Facebook-eventissä, jotta voimme varata riittävän määrän kahvia ja pientä purtavaa.
https://www.facebook.com/events/235150570753338/

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 492
 • Liked: 3553
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #344 : 22.01.2019, 12:37:31 »
En tiiä onko tää mielenkiintoinen, mutta ISTVstä tulee tänään tälläinen:

Lainaus
Työmarkkinajohtajat puhuvat maahanmuuton mahdollisuuksista – suuri työllistämiskeskustelu suorana kello 15.25

Keskusjärjestöjohtajien paneeli väittelee iltapäivällä muun muassa työperäisen maahanmuuton mahdollisuuksista ja syntyvyydestä Ääni työlle -kiertueen avaustilaisuudessa.

Suomen tulevaisuuden huoltosuhteen parantaminen ja työllisyyden nostaminen ainakin 75 prosenttiin on yksi eduskuntavaalien pääteemoista.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen mukaan seuraavan hallituksen onkin nostettava työperusteinen maahanmuutto yhdeksi vaalien kärkiteemaksi.

Maahanmuutto ja muut työelämään liittyvät teemat nousevat esille, kun koko maan kattava keskusjärjestöjen Ääni työlle -kiertue alkaa tänään Helsingissä Sanomatalon Sanomatorilta.

ISTV näyttää keskusjärjestöjohtajien paneelin suorana kello 15.25 alkaen.

Mukana keskustelussa ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Kuntatyönatajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

Keskustelua johtaa Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005973594.html

Simo Grönroos

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 419
 • Liked: 812
  • Simo Grönroos - Make Espoo Great Again!
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #345 : 29.01.2019, 16:33:55 »
Osallistuminen ja maahanmuutto

ke 30.1.2019 klo 15–17
Aallon kauppakorkeakoulu (C-350, Jenny ja Antti Wihurin rahasto), Runeberginkatu 14-16 tai seuraa livenä

    Ketkä yhteiskunnassamme osallistuvat ja äänestävät?
    Ketkä jäävät päätöksenteon katveeseen?
    Millaisia ratkaisuja tutkimus tarjoaa maahanmuuton ja integroitumisen haasteisiin?

Moderaattori: Jussi-Pekka Rantanen

Keskustelijat:
professori Hanna Wass, Helsingin yliopisto
apulaisprofessori Olga Davydova-Minguet, Itä-Suomen yliopisto
tutkijatohtori Katri Gadd, Turun yliopisto
projektitutkija Satu Aaltonen, Turun yliopisto
Eva Biaudet, RKP
Simo Grönroos, Perussuomalaiset
Juhana Vartiainen, Kokoomus
Ozan Yanar, Vihreät

https://www.aka.fi/fi/strategisen-tutkimuksen-rahoitus2/ajankohtaista/2018/tiede-kohtaa-vaalit--keskustelusarja-30.1.8.2.2019/?fbclid=IwAR3nb2qtl4XMrxD95aMD9BmKh_BYIvqnTL-PJ3qh2uBc6ZZT8DVH7Olz1C4

Simo Grönroos

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 419
 • Liked: 812
  • Simo Grönroos - Make Espoo Great Again!
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #346 : 30.01.2019, 20:41:13 »
Tuossa Tiede kohtaa vaalit -maahanmuuttokeskustelun taltiointi. Pyydettiin nostamaan esiin kolme teesiä integraatiosta ja Teeseinäni nostin esiin, että onnistuneen integraation kannalta avainasemassa on onnistunut maahanmuuttopolitiikka, eli se ketä Suomeen otetaan asumaan. Nostin lisäksi esiin, että paluumuuton edistäminen on tehokas keino torjua epäonnistuneen integraation ongelmia sekä sen että muuttajille ei tule tarjota erityisiä kotouttamispalveluita.

Itse avauspuheenvuoroni ja laittomasti maassa olevia käsittelevä puheenvuoro ja molemminpuolinen kommentointi jäänyt taltioinnista harmillisesti pois, mutta hyvää sananvaihtoahan tuossa kommenttiosiosta alkavassa videossa silti on.

Esiin nostin tuttuun tapaan myös sen, että humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen ja pakolaisleirien tukeminen win win -tilanne. Alustuksissa vaadittiin maahanmuuttajille lisää medianäkyvyyttä niin nostin esiin, että julkisesti tuotetun median tai julkisen sektorin ylipäätään ei tule tarjota palveluita maahanmuuttajien omalla kielellä eikä esim. itselle tulisi mieleen alkaa vaatia suomenkielisiä palveluita jos muuttaisi ulkomaille.

Vartiaisen kanssa vaihdettiin joku ajatus siitä tuoko maahanmuutto talouskasvua vai suuntaavatko maahanmuuttajat vahvoihin talouksiin. Ozan Yanarin näki tärkeänä, että maahanmuuttajalta näyttävien ihmisten määrä on kasvanut julkisuudessa siitä kun hän oli nuorempi. Kysyin että pystyykö hän asettumaan suomalaisten saappaisiin ja näkemään miltä suomalaisista taas tuntuu kun "maahanmuuttajilta näyttävien ihmisten" määrä kasvaa ja suomalaiset tuntevat jäävänsä alue alueelta vähemmistöksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, mutta aivan selvyyttä ei asiaan tullut.

https://vimeo.com/311629301?fbclid=IwAR2HlTcb-MIBRnoQJBeqEg7AmBET64h4Cf3EtrL1CNfDNfDDyrovJP-ybD4

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 599
 • Liked: 75441
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #347 : 16.04.2019, 13:54:24 »

Lainaus
lauantai 18.5. klo 19:30-20:30 - Maksuton ohjelma

Jyväskylän yliopisto Päärakennus, juhlasali (C1), Seminaarinkatu 15, Jyväskylä

Piispa Teemu Laajasalo haastattelee koomikko Joonas Nordmania ja puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa. Kysymykset sananvapaudesta, poliittisesta korrektiudesta ja turvallisista tiloista koskettavat sekä politiikkaa, komediaa että kirkkoa. Jyväskylän illassa piispa, koomikko ja poliitikko etsivät ilon, ivan, kiusaamisen ja komedian rajoja.

 Järj. Kirkkopäivät
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15801
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #348 : 29.04.2019, 12:09:24 »
Itsenäisyys ja EU
https://www.facebook.com/events/326483798012977/

Lainaus
Suomalaisuuden Liiton liittopäivien toisena osana järjestetään lauantaina 11.5.2019 keskustelutilaisuus, jonka teemana on "Itsenäisyys ja EU".

Tilaisuus on kaikille avoin.

Ohjelma:

Itsenäisyys ja EU

15.00 Sakari Linden – Suvereniteetti valtion itsenäisyyden perustana

15.30 Paneelikeskustelu – Itsenäisyys ja EU
Olli Kotro (ps), Mikael Ropo (kok.), Janne Kaisanlahti (kesk.) ja Tuulia Pitkänen (sdp).
Keskustelun juontaa Liiton hallituksen jäsen Antti Ahonen.

Tilaisuus päättyy viimeistään klo 18.00
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15801
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #349 : 09.05.2019, 12:04:16 »
Populism and liberal democracy
https://www.facebook.com/events/442773946456659/?active_tab=about

Lainaus
Public · Hosted by Network for European Studies and Valtiotieteellinen tiedekunta / Faculty of Social Sciences
...
A book launch and panel discussion on the occasion of the publication of TAKIS PAPPAS: POPULISM AND LIBERAL DEMOCRACY (Oxford University Press, 2019).

Friday 10 May, at 9.00-10.00 am at Tiedekulma Stage, University of Helsinki, Yliopistonkatu 4
...
Takis Pappas, presenting his book Populism and liberal democracy. A comparative and Theoretical Analysis (Oxford University Press, 2019).

Followed by comments and panel discussion with:

Alexander Stubb, Vice-President, European Investment Bank
Laura Sibinescu, University of Helsinki
S. M. Amadae, University of Helsinki

Moderated by Juhana Aunesluoma, University of Helsinki

For more information: Juhana Aunesluoma juhana.aunesluoma@helsinki.fi, 02941 28808
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 599
 • Liked: 75441
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #350 : 23.08.2019, 18:51:17 »
Lainaus
Puoluetentti kokoaa puolueiden edustajat Turun Eurooppa-foorumiin 31.8.2019

Eurooppa-foorumi Turussa ry. ja Turun Sanomat järjestävät eduskuntapuolueiden paneelin lauantaina 31.8 klo 12.30 Vähätorin tapahtumalavalla.

Turun Sanomien pääkirjoitustoimittaja Ari Niemen juontamaan paneeliin saapuvat vastaamaan Eurooppa-aiheisiin väitteisiin Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska, RKP:n kansanedustaja Sandra Berqvist ja Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki. SDP:n, Vihreiden ja Kristillisdemokraattien edustajat ilmoitetaan myöhemmin.

– Lauantain puoluetentti keskellä kauneinta Turkua kruunaa koko Turun Eurooppa-foorumin. Tilaisuus on näkyvä paikka tuoda esille suomalaisten puolueiden toisistaan eroavat näkemykset Euroopan-unionin tulevasta suunnasta, kertoo Turun Eurooppa-foorumin projektipäällikkö Väinö Kuusinen.

Puoluetentin lisäksi Turun Eurooppa-foorumissa järjestetään perjantaina 30.8. Suomen komissaariehdokkaan Jutta Urpilaisen kyselytunti, Eurooppa-asioista eduskunnassa vastaavan suuren valiokunnan julkinen kuuleminen, ja lopuksi kuullaan Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen johdolla hallituksen EU-linjapuhe.

Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa toista kertaa 29.–31.8.2019. Tapahtumien määrä on viime vuodesta tuplaantunut: kolmen päivän aikana erillisiä tapahtumia on viitisenkymmentä, ja foorumiin on tulossa satoja politiikan ja talouden huippuvaikuttajia. Eurooppa-foorumin tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Katso koko Eurooppa-foorumin ohjelma: www.europeforum.fi/ohjelma

Populismi, arktinen ulottuvuus ja nuorten ilmastoahdistus puhuttavat

Eurooppa-foorumi on aidosti kolmikielinen tapahtuma. Torstaina 29.8. ruotsiksi keskustellaan populismin vaikutuksista Euroopan unionissa. Kommuntorgetin toimituspäällikkö Dan Lolaxin johtamaan keskusteluun osallistuvat entinen maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors, professori Kimmo Grönlund, RKP-nuorten puheenjohtaja Frida Sigfrids ja europarlamentaarikko Ville Niinistö.
...
http://www.europeforum.fi/uutinen/2019-08-16_puoluetentti-kokoaa-puolueiden-edustajat-turun-eurooppa-foorumiin-3182019

Lainaus
to 29.08. klo 10.30 - 11.30 Yle Areena

Europaforum - kan populismen utplåna EU?

Kan populismen utplåna EU? Följ med livestreamen från Europaforum i Åbo. Moderator för debatten på svenska är kommuntorgets redaktionschef, Dan Lolax. Med och debatterar är tidigare Europa- och invandringsminister Astrid Thors, Svensk Ungdom rf. ordförande Frida Sigfrids, professor Kimmo Grönlund och europarlamentariker Ville Niinistö.

utplåna = tuhota, hävittää, pyyhkäistä pois => "Voiko populismi tuhota EU:n?"

Turun yliopisto: Eurooppa-foorumi nostaa unionin sisäisten asioiden rinnalla esille suhteet Afrikkaan 15.8.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 844
 • Liked: 35817
 • Finlands sak är vår
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #351 : 23.08.2019, 18:59:02 »
Jäsenkirje. Juvonen, Purra, Grönroos ja itse Beelzebub tavattavissa lauantaina Kirkkonummella.

Lainaus
Hei,

Tervetuloa lauantaina 24.8.2019 klo 10-15 Kirkkonummi-päivien järjestötorille tapaamaan perussuomalaisia!

Aikataulu:
11.00–12.00 Arja Juvonen, kansanedustaja
11.40–13.00 Riikka Purra, puolueen 1. vpj, kansanedustaja, Kirkkonummen kunnanvaltuutettu
12.00–13.00 Simo Grönroos, puoluesihteeri, Espoon kunnanvaltuutettu
13.00–14.00 Jussi Halla-aho, puolueen pj, kansanedustaja

Jos olet Kirkkonummen PS:n jäsen ja haluat tulla mukaan torille auttamaan, niin ota yhteyttä a.polkko@gmail.com. Apukäsiä tarvitaan aina lisää!

Ystävällisin terveisin
hallitus
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 202
 • Liked: 4039
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #352 : 16.09.2019, 19:03:36 »
Wake Up Finland II on lauantaina 28.9

Tapahtumasivu:
https://liittouma.fi/web/wordpress/event/wake-up-finland-ii/

Traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=oRbXXXxaKX4&feature=youtu.be

Puhujina:
Henna Kajava
Maiju Tapiolinna
Mr. Adriyan
Dr. Ahura (videolinkki)
Dr. Baghae (videolinkki)
Mr. Nejad (videolinkki)
Mr. Aryan (videolinkki) <--- yes, oikeesti, Aryan.. saas nähdä kauan kestää kun lehdistö keksii alkaa natsittelemaan :)

« Viimeksi muokattu: 18.09.2019, 13:07:56 kirjoittanut vihapuhegeneraattori »

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15801
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #353 : 11.10.2019, 15:01:15 »
Helsingin Kirjamessujen ohjelmassa pisti silmään ainakin seuraavat tapahtumat, jotka saattaisivat olla kiinnostavia:

Vihapuhe ja maalittaminen - näinkö toimittajat vaiennetaan?
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/739189/vihapuhe-ja-maalittaminen-nainko-toimittajat-vaiennetaan/

Lainaus
Erityisesti sosiaalisessa mediassa leviävä vihapuhe sekä toimittajiin ja muihin ammattiryhmiin kohdistuva maalittaminen on iso ja uusi ongelma, jota RSF seuraa kaikkialla maailmassa. Suomessa on annettu ensimmäiset tuomiot toimittajiin kohdistuneesta vihapuheesta ja kolmen ministeriön asettama työryhmä on esittänyt toimia vihapuheen hillitsemiseksi. Loukkaako vihapuheen kielto sananvapautta, siitä puhutaan Toimittajat ilman rajoja ry:n järjestämässä keskustelussa RSF:n pääsihteerin johdolla.
...
Aika: 24.10.2019 12:00 - 12:30
Paikka: Hakaniemi

Stella Polariksen perintö – Tiedusteluhistoriaa 1944-1950
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/743431/stella-polariksen-perinto-tiedusteluhistoriaa-1944-1950/

Lainaus
Suomen tiedusteluhistorian johtavien asiantuntijoiden tutkimus antaa uutta tietoa huippusalaisesta operaatiosta ja tiedustelumme uudesta noususta sodan jälkeen.

Aika: 25.10.2019 13:30 - 14:00
Paikka: Suomenlinna

Horjuva itänaapurimme
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/743896/horjuva-itanaapurimme/

Lainaus
Venäjä-asiantuntijat Arto Luukkanen ja Arvo Tuominen keskustelevat horjuvasta itänaapuristamme ja sen presidentistä Vladimir Putinista. Onko Venäjä vääjäämättä matkalla kohti kriisiä ja jääkö Putinin imperiumi hetkelliseksi historian vaiheeksi?

Järjestäjä: Otava & Readme.fi
Aika: 25.10.2019 16:00 - 16:30
Paikka: Suomenlinna

Lauri Törni - Mannerheim-ristin ritari
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/743452/lauri-torni-mannerheim-ristin-ritari/

Lainaus
Lauri Törni on yksi Suomen suurimmista sotasankareista, jonka motiiveista tutkijat ovat esittäneet ristiriitaisia teorioita. Tietokirjailija Kari Kallonen on seurannut vuosien ajan Törnin jälkiä ja haastatellut Törnin omaisia ja läheisiä.

Järjestäjä: Readme.fi
Aika: 26.10.2019 19:00 - 19:30
Paikka: Suomenlinna

Populism, fejknyheter och politiska lögner
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/743248/populism-fejknyheter-och-politiska-logner/

Lainaus
Nora Hämäläinens essä Är Trump postmodern? om vår tids oro över den objektiva kunskapens försvinnande i en ström av åsikter och motstridig information. Ett samtal om att vi egentligen inte alls lever i "tiden efter sanningen".

Järjestäjä: Förlaget
Aika: 24.10.2019 16:00 - 16:30
Paikka: Fiskehamnen

ja yllä olevan konekäännös:

Lainaus
Populismi, väärennetyt uutiset ja poliittiset valheet
Nora Hämälinen essee Onko Trump Postmodern? aikamme huolestuneisuudesta objektiivisen tiedon katoamisesta mielipiteiden ja ristiriitaisten tietojen perusteella. Keskustelu, jota emme oikeasti elä "totuuden jälkeisessä ajassa".
...
Aika: 24.10.2019 16:00 - 16:30
Paikka: Kalastussatama

Eurooppa raiteilla
https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/739186/eurooppa-raiteilla/

Lainaus
Matka maanosamme tulevaisuuteen. Mistä Euroopan eri kulmilla keskustellaan? Mihin maanosamme on menossa?

Järjestäjä: Otava, Nemo
Aika: 24.10.2019 17:30 - 18:00
Paikka: Hakaniemi
Esiintyjät: Haavisto Pekka
« Viimeksi muokattu: 11.10.2019, 15:03:00 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Panopticon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 825
 • Liked: 696
 • Make it so!
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #354 : 25.10.2019, 15:59:30 »
Paluumuuton haasteet ja mahdollisuudet Afganistanin kontekstissa

Järjestäjä: Siirtolaisuusinstituutti - Migration Institute of Finland

Lainaus
Studia Generalia -sarja paluumuutosta ja liikkuvuudesta - Somalia, Afganistan, Irak

Siirtolaisuusinstituutti ja Maahanmuuttovirasto järjestävät syksyn 2019 aikana Studia Generalia -luentosarjan osana Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Somaliaan ja Afganistaniin (AUDA) hankkeen tiedotusta. Yleisöluentosarjassa tuodaan esiin sekä tutkittua että kokemusperäistä tietoa paluumuutosta ja liikkuvuudesta. Ensimmäiset kolme tilaisuutta käsittelevät paluumuuton haasteita ja mahdollisuuksia Somalian, Afganistanin ja Irakin kontekstissa. Viimeisessä tilaisuudessa keskustellaan yleisemmin ylirajaisesta liikkuvuudesta ja paluumuuton monista ulottuvuuksista.

Tilaisuudet ovat avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Tilaisuuksien kieli on pääosin suomi, mutta osa puheenvuoroista pidetään englanniksi. Tervetuloa!

Tieteiden talo, sali 104.

Luentoja voi seurata myös verkossa http://vod.kepit.tv/studia_generalia_paluumuutosta.html 
ja ne tullaan tallentamaan AUDA-hankkeen kotisivuille www.paluuinfo.fi sekä Siirtolaisuusinstituutin Youtube-kanavalle.


Koko ohjelma 4.11.: http://www.migrationinstitute.fi/fi/page/studia-generalia-sarja-paluumuutosta-ja-liikkuvuudesta-somalia-afganistan-irak-0

Muut luentosarjan osat:
Somalia
Ma 21.10. Tallenne "tallenteet"-välilehden alla: http://vod.kepit.tv/studia_generalia_paluumuutosta.html

Irak
Ti 26.11. klo 13–16,
Helsinki, Tieteiden talo, sali 104

Ylirajainen liikkuvuus ja paluumuuton monet ulottuvuudet
Ma 16.12. klo 15–18,
Turun kaupunginkirjasto, Studio

Aikataulu  Maanantai 4. marraskuu 2019
13.00–13.15
Tilaisuuden avaus
13.15–13.45
One Land, Several Rules: Reflection on Conflict, Politics and Justice in Afghanistan
13.45–14.15
Complicated "Returns" to Afghanistan
14.15–14.45
Keskustelu
14.45–15.00
Tauko15.00–15.15
Afganistanilaistaustaisen nuoren ajatuksia paluusta
15.15–15.30
Keskustelu
15.30–15.45
Mitä Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tekee ja tietojenkeruu Afganistanissa
15.45–16.00
Keskustelu
16.00
Tilaisuus päättyy

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Liked: 133
  • US:n Puheenvuoro-blogi
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #355 : 23.01.2020, 00:35:39 »
Vapaa, maksuton yleisöluento:

Lainaus
23.1.2020 kello 17–18, Turun kaupunginkirjasto, Studio-sali

Johanna Vehkoo kertoo Valheenpaljastajan käsikirjasta ja antaa myös käytännön vinkkejä faktan ja fiktion erottamiseen.

Verkko on pullollaan valeuutisia, huijauksia, salaliittoteorioita ja muuta misinformaatiota. Mikä saa ihmiset uskomaan vääräksi todistettuun tietoon? Miten tätä ilmiötä vastaan voi taistella? Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo kertoo Valheenpaljastajan käsikirjasta ja antaa myös käytännön vinkkejä faktan ja fiktion erottamiseen.
"Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15801
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #356 : 03.03.2020, 01:51:29 »
Olutsilta - Õllesild ry
https://www.facebook.com/groups/olutsilta/permalink/10156519364881673/

Lainaus
Riigikogun puhemies Henn Põlluaas vierailee Helsingissä 4. maaliskuuta. Yksi osa hänen ohjelmaansa on seppeleenlasku Vanhankirkon puistossa Viron vapaussodassa taistelleiden suomalaisvapaaehtoisten muistomerkille klo 14.45. Põlluaas pitänee pienen puheenkin tilaisuudessa. Viron suurlähetystö pyysi välittämään viestin myös Olutsillan jäsenille eli olette lämpimästi tervetulleita tapahtumaan.

Tietoa tapahtumasta on pyydetty levittämään laajemminkin muillekin tahoille. Henn Põlluaas on myös EKRE-puolueen jäsen. Tuo keskellä Helsingin keskustaa oleva puisto tunnetaan ehkä paremmin Ruttopuiston nimellä.

« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 01:57:15 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Liked: 133
  • US:n Puheenvuoro-blogi
Vs: Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista
« Vastaus #357 : 03.03.2020, 23:42:10 »
Turku, kaupunginkirjaston tieto-osasto (2. kerroksessa), ma 9.3.2020 kello 17–18

http://www.turku.fi/tapahtuma/ma-03092020-1700-salaliittoteoria-ja-hybridit-mediakohut-poliittisen-vaikuttamisen

Lainaus
Salaliittoteoria ja hybridit mediakohut poliittisen vaikuttamisen välineinä

Niko Pyrhönen (VTT) puhuu tieto-osaston yleisöluennolla hybridien mediakohujen ja salaliittoteoreettisen retoriikan roolista suomalaisessa poliittisessa viestinnässä.

Tänä päivänä kaikki varteenotettavat poliittiset toimijat ovat myös mediatoimijoita, jotka pyrkivät puhuttelemaan yleisöään myös tunnetasolla. Suurimpien haasteiden joukossa on kuitenkin tällaisen affektiivisen poliittisen viestinnän kohdentaminen ja räätälöiminen, sillä omaan kannattajakuntaan uppoaa tyypillisesti erilainen viestintä kuin suureen yleisöön. Maalittaminen ja salaliittoteoreettinen retoriikka, joka on viime aikoina löytänyt tiensä myös eduskuntakeskusteluihin ja poliitikkojen Twitter-tileille, ovat esimerkkejä uusista poliittisen viestinnän vastakkainasettelevista käytännöistä. Näiden kohdalla kohut ja suuret tunteet takaavat medianäkyvyyden, mutta rapauttavat luottamusta demokraattisia instituutioita ja objektiivista tiedonvälitystä kohtaan, sekä polarisoivat päivänpolitiikan kenttää entisestään. Luennolla käsitellään päivänpoliittisten esimerkkien kautta hybridien mediakohujen ja salaliittoteoreettisen retoriikan roolia suomalaisessa poliittisessa viestinnässä.

Luennoitsija: Niko Pyrhönen (tutkijatohtori VTT, Etnisten suhteiden ja nationalismin tutkimuskeskus CEREN)
"Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

Tagit: