HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Kalenteri mielenkiintoisista yleisötapahtumista

<< < (75/75)

Lalli IsoTalo:
^Demlaan voi muuten liittyä aivan kuka tahansa. Mitään tutkintoa ei tarvita. Vuosimaksu on 45€.

Roope:
Kuka lie näistä päättää, mutta melkoinen älynväläys, että "demokratian kriisiä" käsittelevät kirjamessuilla toimittaja Salla Vuorikosken johdolla Silvia Hosseini, Veikka Lahtinen, Kirsi Piha ja Pontus Purokuru. Voivat kiihdyttää toisensa legendaariseen lentoon.


--- Lainaus ---Näin demokratian kriisi vaikuttaa kirjallisuuteen – Suora lähetys Kirjamessuilta sunnuntaina kello 12

Helsingin Sanomat välittää Kirjamessuilta valta-teemaisia keskusteluita suorana lähetyksenä torstaista sunnuntaihin tässä jutussa.

HELSINGIN KIRJAMESSUT käynnistyi torstaina 26. lokakuuta, ja tuttuun tapaan Helsingin Sanomien toimittajat haastattelevat messuilla suuren joukon kirjailijoita.

Lisäksi HS ja Kirjamessut järjestävät tänä vuonna yhteisen keskustelusarjan, jonka teemana on Kirjamessujenkin teeman mukaisesti valta. Keskusteluja vetävät Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield ja HS:n toimittaja Salla Vuorikoski.

[...]

HS näyttää keskustelut tässä jutussa suorina lähetyksinä. Myöhemmin keskustelut ovat nähtävissä tämän saman artikkelin yhteydessä tallenteina.

VALTA-TEEMAINEN sarja jatkuu sunnuntaina. Kello 12 alkaen pohditaan, kuinka kirjallisuus voi pysyä mukana kansanvallan myrskyssä, sillä demokratian kriisi vaikuttaa myös kaunokirjallisuuteen.

Keskustelemassa ovat Salla Vuorikosken johdolla Silvia Hosseini, Veikka Lahtinen, Kirsi Piha ja Pontus Purokuru.

--- Lainaus päättyy ---
Helsingin Sanomat 28.10.2023


--- Lainaus ---VALTA - Demokratia: Pysyykö kirjallisuus mukana kansanvallan myrskyssä?

Helsingin Kirjamessujen ja Helsingin Sanomien yhteinen teemakeskustelu vallasta. Tässä keskustelussa kysytään, pysyykö kaunokirjallisuus mukana demokratian kriisissä? Helsingin Kirjamessut, Helsingin Sanomat

    Aika: 29.10.2023 12:00 - 12:30
    Paikka: Senaatintori-lava
    Esiintyjät: Silvia Hosseini, Veikka Lahtinen, Kirsi Piha, Pontus Purokuru, Salla Vuorikoski
--- Lainaus päättyy ---
Helsingin Kirjamessut

Skeptikko:
Mitä tiedämme katujengeistä? 14.2. klo 17 | Maailma nyt Tiedekulmassa
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma-ja-sisallot/tapahtumasarjat/maailma-nyt/mita-tiedamme-katujengeista

--- Lainaus ---Mikä on kriminologian, kasvatustieteen ja poliisin näkökulma nuorten väkivalta- ja jengirikollisuuteen? Millainen valta on medialla, kun ilmiöistä uutisoidaan? Mistä oikeastaan puhumme, kun puhumme katujengeistä?

Katujengi-ilmiöstä 14.2. klo 17–18.30 keskustelevat Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin yliopistotutkija Markus Kaakinen, varhaiskasvatuksen professori Arniika Kuusisto, Helsingin Sanomien entinen Tukholman-kirjeenvaihtaja Jussi Sippola sekä ylikomisario Jari Taponen. Keskustelun juontaa Rosa Kettumäki.

Voit seurata keskustelua paikan päällä Tiedekulmassa (osoite Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki) tai striimin välityksellä Tiedekulman sivuilla. Keskustelusta julkaistaan jälkikäteen tallenteet Tiedekulman Youtube-kanavalla ja yleisimmissä podcast-sovelluksissa. Tapahtuma on osa Maailma nyt -tapahtumasarjaa, joka auttaa ymmärtämään miten tunteita herättävät tarinat syntyvät ja toimivat.

Seuraa keskustelua suorana lähetyksenä tästä linkistä

--- Lainaus päättyy ---

Pahoin pelkään, että sisältö on pahasti vesitettyä, kun poliisia on pitänyt päästää edustamaan Taponen... Sekään ei ole hirveän lupaavaa, että tämä Arniika on kirjoittanut mm. intersektionaalisesta feminismistä, ekososiaalisesti kestävästä kasvatuksesta, dekolonisaatiosta yms.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Skeptikko - 07.02.2024, 12:52:17 ---Pahoin pelkään, että sisältö on pahasti vesitettyä, kun poliisia on pitänyt päästää edustamaan Taponen... Sekään ei ole hirveän lupaavaa, että tämä Arniika on kirjoittanut mm. intersektionaalisesta feminismistä, ekososiaalisesti kestävästä kasvatuksesta, dekolonisaatiosta yms.

--- Lainaus päättyy ---

Eipä tuosta ole epäilystä, kun kolme neljästä vahvat näytöt antaneet Sippola, Kaakinen ja Taponen (tee vaikka Hommaforum-haku), ja itse tuossa kuittasitkin Arniika Kuusiston neljäntenä.

Mielenkiintoista tuolla kvartetilla vain se keinojen moninaisuus, jolla väistetään maahanmuutto ja maahanmuuttopolitiikka katujengi-ilmiön taustalla ja syyllistetään kaikesta kantaväestö.

Karjala:

--- Lainaus ---MUISTAMISTEN SARJA HELSINGISSÄ HELMIKUUSSA 2024
Helmikuussa järjestetään kymmeniä tapahtumia kymmenessä paikassa. Tapahtuman nimen perässä oleva kirjain kertoo paikan kartalla.

AVAUS SANOMATALOLLA 6.2. (A)
LIPUN LUOVUTUS TAIVASKALLIOLLA 11.2. (B)
SOTILASVALA SENAATINTORILLA 16.2. (C)
TAISTELUPAIKKOIHIN TUTUSTUMINEN LAUTTASAARESSA 16.2. (D)
YLEISÖLUENNOT JA ESITTELYT
Yleisöluennot. Ahti Lappi ja Maanpuolustuskoulutus (E)
Kalustoesittely. Näe moderni ITO12, NASAMS II FIN -ilmatorjuntaohjusjärjestelmä sekä maalinosoitustutka MOSTKA87M ja SISU GTP (E)
VÄESTÖNSUOJELU ENNEN & NYT 24.2.
Sodan- ja nykyajan väestönsuojelujärjestelyt (F)
Tietoiskut.  Merihaan kalliosuoja (Sörnäisten rantatie 6a) klo 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 (G)
MPK:n kalliosuojakoulutuksen ja kalliosuojan esittely (G)
Kalustoesittely ja hernerokkaa. Tutustu vapaapalokuntien toimintaan, kenttä- keittimestä hernerokkaa 5 eurolla. (H)
Helsingin yliopiston päärakennus pommituksissa 27.2. (I)
NÄYTTELYT HELMIKUUSSA 2024
Olympiastadionin sodan ajan ilmapuolustusjärjestelyt (J)
Lottahuone: lottia ja ilmatähystäjiä tornissa Olympiastadionin 8. krs (Paavo Nurmen tie 1) (J)
Helsingin suurpommitukset. 1944 -valokuvanäyttely & dioraama Santahaminaan ryhmittyneestä 7. Raskaasta Ilmatorjuntapatterista talviolosuhteissa (A)
Katso tarkemmat tiedot liitteenä olevasta PDF-tiedostosta

--- Lainaus päättyy ---
🔗 https://sotiemmeperinne.fi/muistamisten-sarja-helsingissa-helmikuussa-2024/

Eka tapahtuma oli eilen:

--- Lainaus ---MUISTAMISTEN SARJAN AVAUS 6.2.2024 #SUURPOMMITUKSET1944
Muistamisen sarjan avaus pidettiin 6.2.2024 Sanomatalolla. Paikalle, Sanomatalon aulaan, oli kertynyt toistasataa ihmistä kuuntelemaan esityksiä ja tutustumaan Kolmen yön ihme -näyttelyyn.

Tapahtuman avasi  Vesa Sundqvist, Sotien 1939–1945 pääkaupunkiseudun perinneyhdistyksen puheenjohtaja.

Ohjelmassa seurasi Veteraanien esittely, jonka jälkeen kuultiin Helsingin kaupungin tervehdys, puhujana apulaispormestari Daniel Sazonov. Tämän jälkeen hiljennyttiin katsomaan videoesitys, jonka keskiössä olivat sodan kokeneiden kertomukset.

Lopuksi kirjailija, tutkija Ville Jalovaara esitelmöi Helsingin suurpommituksista 1944, jonka jälkeen medialla ja yleisöllä oli mahdollisuus kysyä kirjan kirjoittajalta Ville Jalovaaralta ja sotahistorioitsija, eversti (evp.) Ahti Lapilta kirjan aiheesta.

Koko esityksen voit katsoa alla olevasta videosta.
--- Lainaus päättyy ---
🔗 https://sotiemmeperinne.fi/muistamisten-sarjan-avaus-6-2-2024-suurpommitukset1944/

PDF, lyhyt historiikki: https://sotiemmeperinne.fi/wp-content/uploads/2024/01/Pommitusliite_23tammi2024-Lauttasaari.pdf

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta