Kirjoittaja Aihe: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin  (Luettu 13554 kertaa)

nuiv-or

 • Vieras
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #60 : 18.12.2012, 03:44:53 »
Lainaus
Heidi Hautalan mukaan riski kuuluu kehitysapuun. Ministeri Heidi Hautalan (vihr) mukaan kehitysyhteistyöhön kuitenkin kuuluu "tietynlaisen riskin olemassaolon hyväksyminen".

Eli toisin sanoen;

Me tiedämme, että Somalia on yksi maailman korruptoituneimpia maita. Me tiedämme, että iso osa antamastamme kehitysavusta päätyy vääriin taskuihin ja vain murto-osa sinne minne se on tarkoitettu. Me tiedämme, että antamaamme rahaa käytetään myös sotavarusteluun ja sotatoimiin sisäisen korruption mahdollistamana kohdemaissa.

Silti (tästä kaikesta huolimatta) tämä on Heidi Hautalan mielestä hyvä idea.

 :o

Nk. ritvaviljanen.

Viljasen mukaan maahanmuutto on "kaiken kaikkiaan hyvä juttu. Helsinki on siis vetovoimainen kotimaassa ja kansainvälisesti, joka tuo tänne innovaatioita, täällä on työvoimaa ja takaa meille selkeästi kasvua."


Lainaus
80% maahanmuuttajista asuu pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Helsingissä he keskittyvät voimakkaasti itäisiin kaupunginosiin. Viljasen mukaan pääkaupungissa ei vielä ole "maahanmuuttajalähiöitä", mutta siellä on jo maahanmuuttajataloja ja maahanmuuttajakortteleita. N. 70% Helsingin väestönkasvusta selittyy maahanmuutolla. Vieraskielisten absoluuttinen määrä on kasvanut vuoden 1985 viidestä tuhannesta ja vuoden 2000 25 tuhannesta vuoden 2011 70 tuhanteen. Kasvuvauhti on eurooppalaisessa vertailussa huikea.

Kolmasosa Helsinkiin tulevista maahanmuuttajista lähtee sieltä pois kymmenen vuoden sisällä. Lähtijät ovat pääasiassa länsimaalaisia, siis niitä, jotka todennäköisimmin ovat tulleet Helsinkiin töihin.
Pääkaupunkiseudulla on 14400 15-29-vuotiasta nuorta, jotka eivät ole töissä, jotka eivät opiskele ja joilla ei ole koulutusta. Näistä 41% on maahanmuuttajia. Helsingissä vastaavat luvut ovat 9000 ja 44%. Suhteellisesti arvioiden maahanmuuttajanuorilla menee siis Helsingissä vielä huonommin kuin pääkaupunkiseudulla keskimäärin.

Erityisiä ongelmia on somaleilla ja kurdeilla. Heistä syrjäytyy vähintään 30%, kun kantaväestöön kuuluvista nuorista kierteeseen joutuu alle 7%.

Viljasen mukaan maahanmuutto on "kaiken kaikkiaan hyvä juttu. Helsinki on siis vetovoimainen kotimaassa ja kansainvälisesti, joka tuo tänne innovaatioita, täällä on työvoimaa ja takaa meille selkeästi kasvua."


Ja tämä seinähullu, vastuuton mistään mitään välittämätön, rasistinen, suomalaisia syrjivä ämmä nostaa 12k euroa kuussa.

Vaikka mielestäni kehitysapu pitäisikin lakkauttaa kokonaan, en näe sitä yhtä haitallisena Suomelle kuin nämä täällä häärivät maanpetturit. Loppujen lopuksi se on "vain" 1,5 miljardia gepardihatuille ja kankkulan kaivoon. Huonontaa maailman tilannetta, ylläpitää sotia, jne.

Mutta silti nämä viljaset menevät pahuusasteikolla vielä korkeammalle.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 383
 • Liked: 23843
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #61 : 03.01.2023, 14:30:37 »
Näin härskisti käytettiin Suomen maksamaa kehitysapua – Rahaa Tansanian virkamiehille, hämäriä konsulttipalkkioita ja ravintolakuluja
https://www.talouselama.fi/uutiset/nain-harskisti-kaytettiin-suomen-maksamaa-kehitysapua-rahaa-tansanian-virkamiehille-hamaria-konsulttipalkkioita-ja-ravintolakuluja/cd1f2c43-ff46-4c01-94de-a18a59209c7c

Lainaus
Suomalaisten kehitysavulla maksettiin tansanialaisille virkamiehille ”avustuksia”. Tansanian ministeriö esitti Suomelle, että väärinkäytösten selvittely lopetettaisiin.
...
Suomi tuki Tansanian tietoyhteiskunnan ja ICT-sektorin vuosien 2011–2017 TANZICT-kehittämishanketta 5,8 miljoonalla eurolla. Avustuksesta 3,5 miljoonaa euroa annettiin teknisenä tukena ja 2,3 miljoonaa euroa päätettiin kanavoida Tansanian viestintä-, tiede- ja teknologiaministeriö MCST:n ja Tansanian tiede- ja teknologiakomissio COSTECH:n kautta.

Suomen ulkoministeriön muistion mukaan tilintarkastukset osoittivat puutteita vastuuministeriö MCST:n toiminnassa. Ulkoministeriön mukaan Suomen varoja käytettiin ”ei-hyväksyttävästi” muun muassa tansanialaisille virkamiehille ja paikalliselle henkilökunnalle maksettaviin ”avustuksiin ja palkanlisiin”.

”Lisäksi kirjanpidossa oli puutteita päivärahojen ja matkakulujen tilityksissä ja muita epäselviä kuluja”, kerrotaan muistiossa.

Tilintarkastukset osoittavat myös, ettei Tansanian ministeriössä ole noudatettu maan omia verolakeja. Muistion mukaan veroja on jätetty maksamatta hankkeessa noin 180 000 euron verran.

Tansanian ministeriöstä vastattiin Suomeen kirjeessä, jossa toivottiin, että avustusrahojen käytön selvittely voitaisiin lopettaa ja alkaa katsoa eteen päin ”tulevaisuuden yhteistyöhön viestintäsektorilla”.
...
Suomen ulkoministeriö myönsi joulukuussa 2017 vietnamilaiselle Vietstar-yhtiölle jätevesihankeselvitystä varten avustuksen, jota maksettiin runsaat 140 000 euroa.

Hankkeen jälkeen tarkastuksessa selvisi, että yhtiö oli nostanut kerralla varat ulos pankista ja maksanut kulut käteisellä. Paljastui ”kirjanpidon epäselvyyksiä”, jotka liittyivät muun muassa Vietstarin oman emoyhtiönsä konsulteille maksamiin palkkioihin, lentolippuihin, majoitus- ja ravintolakuluihin.

Ulkoministeriön toimeksiannosta hanketta tarkistanut KPMG-yhtiö teki Vietstariin pyynnön toimittaa tietoja, jotka koskivat käteisellä maksettuja konsulttipalkkioita ja matkakuluja. Vietstar vastasi, ettei tietoja anneta. Myöhemmin yhtiö toimitti dokumentaatiota, joka ei tuonut lisäselvyyttä asiaan. Esimerkiksi toimitetut tiedot konsulttien lentolipuista ja majoituskuluista eivät täsmänneet päivämäärien osalta.
...
Suomen Tansanian-suurlähetystö myönsi vuonna 2015 päätöksellään 110 000 euroa Light for Life -säätiön hankkeeseen, jossa oli määrä kouluttaa paikallisista nuorista ”aurinkoenergiayrittäjiä”. Summasta ehdittiin maksaa 99 000 euroa.

Hanke meni pahasti pieleen – ainakin Suomen ulkoministeriön näkökulmasta. Säätiöstä ei suostuttu toimittamaan raportteja hankkeen rahankäytöstä tai selventämään muutenkaan asiaa.

”Koska järjestö ei ole toimittanut asianmukaista raportointia, suurlähetystöllä ei ole tiedossa, miten suurlähetystön myöntämä rahoitus on käytetty”, kerrotaan takaisinperintää koskevassa päätöksessä.
...
Ulkoministeriö myönsi Kansainväliselle solidaarisuussäätiölle valtionavustusta kehitysyhteistyöhön 7,6 miljoonaa euroa vuosille 2018–2021. Solidaarisuussäätiö on Sdp:n perustama ja enemmistö sen hallituksen jäsenistä on demareita.

Solidaarisuussäätiö toteutti Keniassa Mungaano Gender Forum -nimisen tasa-arvohankkeen. Solidaarisuussäätiön teettämässä vuoden 2020 tilintarkastuksessa paljastui ”vakavia epäilyjä varojen väärinkäytöstä”.

Epäilyn mukaan hankkeen paikallinen henkilö oli pyytänyt ennakkovarojen käyttöä ja raportoinut kulut todennäköisesti väärennetyillä kuiteilla. Jatkoselvitykset paljastivat, että väärinkäytettyjä varoja oli 45 000 euron verran. Solidaarisuussäätiö irtisanoi väärinkäytöksistä epäillyn ja teki asiasta rikosilmoituksen Kenian poliisille.

Tulee myös vähnä míeleen tämä ketju:

2010-08-14 Hymy: ”Suomen Afrikka-kehitysavusta menee jopa 90% rikollisille!"
https://hommaforum.org/index.php/topic,32993.0.html
« Viimeksi muokattu: 03.01.2023, 14:41:21 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2515
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #62 : 06.01.2023, 21:31:44 »
Luultavasti tuo Tansanian tapauskaan, ei aiheuta minkäänlaista tarvetta lopettaa tai muuttaa Suomen Hallituksen erittäin naiivia kehitysapu-politiikkaa. Kehitysapu tuollaisiin maihin pitäisi jäädyttää välittömästi, kun havaitaan annetun kehitysavun väärinkäyttöä.

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 860
 • Liked: 7153
 • The Phosphorescent
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #63 : 07.01.2023, 07:40:43 »
^^ Näin tuon saman uutisen Facebookissa. Huvitti äärettömästi, kun jotkut ihan tosissaan kuvittelivat, että nuo rahat saadaan vielä takaisin jonkun "takaisinperintämenettelyn" avulla. Varmaan joo. Sinne meni niin että humahti, ja kinuavat käsi ojossa vielä lisää, ja Suomihan antaa, koska velvollisuus ja valkoisen ihmisen taakka ja mitähän muutkin meistä ajattelevat.
The world I see in grotesque light,
evil I perform with the gestures of a clown

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 353
 • Liked: 966
 • Nuivana syntynyt
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #64 : 07.01.2023, 17:33:37 »
Luultavasti tuo Tansanian tapauskaan, ei aiheuta minkäänlaista tarvetta lopettaa tai muuttaa Suomen Hallituksen erittäin naiivia kehitysapu-politiikkaa. Kehitysapu tuollaisiin maihin pitäisi jäädyttää välittömästi, kun havaitaan annetun kehitysavun väärinkäyttöä.

Eivät muuta eivätkä lopeta taikaseinää. Koska erityisesti Tansania, Namibia, Sambia ja Mosambik ovat ylimmän valtiovallan suojeluksessa. Suomi vie näihin maihin yleissivistävää hygienia- ja käymälätietoutta. Eri asia sitten, millä menestyksellä.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 143
 • Liked: 5554
Vs: 2012-12-11 IL:Miljoonat kehitysavusta vääriin taskuihin
« Vastaus #65 : 26.01.2023, 01:51:41 »
^ Ja miksi lopettaisivatkaan? Jos kerran on löytynyt tarpeeksi hölmö orjakansa kusetettavaksi, niin antaa mennä. Ei vastata puheluihin tai mihinkään selvityspyyntöihin, niin tilanne on ennallaan.

Milloin edellämainituista maista on käynyt edustustoa esittelemässä suomen lahjoittamilla rahoilla aikaansaatuja toimia? Ei ainakaan ole ylittänyt uutiskynnystä minun muistini mukaan.

Täältä on varmaan käyty virkaihmisten porukoilla ihailemassa kuoppaa, johon tullaan joskus kaivamaan kaivo, kunhan saadaan taas rahaa lapioita varten.
Takaisinperintämenettelijä matkalla afrikkaan.

Tagit: kehitysapu