HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Syyrian sisällissota/ISIS -ketju

<< < (2/1502) > >>

Titus:

--- Lainaus käyttäjältä: tarhuri - 24.12.2012, 10:16:03 ---Avustustoimet pitäisi kuitenkin pikaisesti saada pysäytettyä.

--- Lainaus päättyy ---

Päinvastoin, venäläisten ja jenkkien pitäisi toimittaa mahdollisimman paljon ammuksia ja kevyitä aseita ryhmittymien käyttöön.
Opitaan edellisistä kerroista se, että jätetään ne stingerit ja muut vastaavat antamatta. Ongelma hoituu ajanmittaan itsestään.

 :flowerhat:

Nationalisti:
Tänä jouluna olisi hyvä muistaa Syyrian kristittyjä ja heidän suojelijaansa, Bashar al-Assadia.

Marius:
On kiva, että Yle muistaa meitä kehitysmaiden uutisilla, edes näin Jouluna, kun muuten emme kuule paskastanioista juuri mitään.

K.K.:
(Aiheeseen liittyen)Tshetsheenien epäillään siepanneen ortodoksipiispoja Syyriassa


Piispat ovat korkea-arvoisimpia siepatuksi joutuneita kristittyjä Syyriassa. Sieppaus huolettaa maailmanlaajuisesti.

Syyriassa ortodoksipiispojen sieppaajiksi epäillään tshetsheenitaistelijoita. Syyrialaisortodoksisen kirkon ja kreikkalaisortodoksisen kirkon piispat siepattiin maanantaina. Kirkon lausunnon mukaan sieppaajat olivat tshetsheenejä.

Aleppon syyrialaisortodoksisen hiippakunnan piispa Johanna Ibrahim sekä Aleppon kreikkalaisortodoksisen hiippakunnan piispa Bulos Jazigi siepattiin maanantaina Kafr Daelin kylässä Aleppon maakunnassa, lähellä Turkin rajaa. Piispat ovat korkea-arvoisimpia siepatuksi joutuneita kristittyjen kirkkojen edustajia. Syyrian valtiollisen uutistoimiston Sanan mukaan "aseistautunut terroristiryhmä" sieppasi miehet.

- Saamiemme tietojen mukaan tshetsheenien aseistautunut ryhmä pysäytti auton ja sieppasi kaksi piispaa, kun taas heidän kuljettajansa surmattiin, syyrialaisortodoksinen kirkko sanoo lausunnossaan.

Kreikkalaisortodoksisen kirkon edustaja sanoo, että autosta pakotettiin ulos kuljettaja ja toinen henkilö. Kuljettajaa ammuttiin päähän.

- Tämän toisen henkilön mukaan sieppaajat puhuivat klassista arabiaa ja vaikuttivat ulkomaalaisilta. He sanoivat olevansa tshetsheenejä, kirkon turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo.

Syyrian uskontoministeriö sanoo lausunnossaan, että on "olemassa todisteita, joiden mukaan piispojen sieppaajat ovat tshetsheenipalkkataistelijoita, jotka ovat al-Nusran rintaman johdossa". Al-Nusran rintama on al-Qaidaan yhteyksissä oleva jihadistiryhmä, joka taistelee Syyrian kapinallisten rinnalla hallitusta vastaan.

Piispojen sieppaus huolettaa

Syyrian oppositio puolestaan sanoo, että hallitus syyllinen piispojen sieppaukseen. Kansallisen neuvoston lausunnon mukaan Syyrian vapaa armeija on kiistänyt sieppauksen. Myös kapinallisten Aleppon-komentaja kiistää sieppauksen.

Kansallisen neuvoston mukaan piispa Ibrahim on viime aikoina suututtanut hallitusta sanoessaan, että Syyrian kristittyjen selviytyminen ei ole sidoksissa Syyrian nykyhallinnon selviytymiseen.

Piispa Ibrahim on Syyriassa tunnettu siitä, että hän on usein neuvotellut siepattujen kristittyjen vapauttamiseksi. Tiettävästi hän oli myös tällä kertaa humanitaarisessa tehtävässä, jonka pyrkimyksenä oli saada vapaaksi kaksi pari kuukautta sitten siepattua pappia...]

http://yle.fi/uutiset/tshetsheenien_epaillaan_siepanneen_ortodoksipiispoja_syyriassa/6592638

K.K.:
Syyrian ortodoksit viettävät pääsiäistä sodan varjossa

Syyrian ortodoksit kantoivat painavaa ristiä Kristuksen ristiinnaulitsemisen merkiksi perjantaina Damaskoksessa. Pitkäperjantain ja koko pääsiäisen viettoa varjostavat kaksi vuotta jatkunut sota sekä kahden ortodoksipiispan sieppaus.

Pitkänäperjantaina vähemmänkin uskovaiset pyrkivät osallistumaan hartaushetkeen ja kulkueeseen, mutta enää Damaskoksen kirkot eivät ole turvassa autopommeilta eivätkä kranaattitulelta. Tänä pääsiäisenä kirkot tuskin täyttyvät ihmisistä.

47-vuotiaan lääkärin Antoinen mukaan ilmapiiri on murheellinen.

– Kolmatta kertaa vietämme pääsiäistä surullisina, koska maa vuotaa verta.

Hänen mukaansa pitkänperjantain rukoukset oli omistettu siepatuille piispoille.

Tuntemattomat asemiehet sieppasivat piispat 22. huhtikuuta, kun he olivat palaamassa Turkista.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194811411398/artikkeli/syyrian+ortodoksit+viettavat+paasiaista+sodan+varjossa.html

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta