UmmaGumma

Äänestys

Kuinka monta sotilasta Isisillä voisi olla?

Enintään 10 000
24 (10.9%)
10 000 - 30 000
48 (21.8%)
30 000 - 100 000
68 (30.9%)
100 000 - 200 000
23 (10.5%)
Enemmän kuin 200 000
57 (25.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 210

Kirjoittaja Aihe: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju  (Luettu 1001183 kertaa)

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 018
 • Liked: 4643
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7410 : 17.03.2019, 00:14:36 »
Veli venäläinen on mättänyt 500-kiloisia lentopommeja tuolle aluelle ihan kuin ne olisi menossa pois muodista!

500-kiloinen on iloinen asia etenkin vastapuolen riesana :)

Deputy M

 • Nyt on ruuti kuivaa
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 175
 • Liked: 1888
 • Deputy M ratsasti kaupunkiin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7411 : 17.03.2019, 01:00:36 »
Veli venäläinen on mättänyt 500-kiloisia lentopommeja tuolle aluelle ihan kuin ne olisi menossa pois muodista!

500-kiloinen on iloinen asia etenkin vastapuolen riesana :)
Juu, jo toisessa maailmansodassa 500 kiloisia kutsuttiin korttelinrepijöiksi, siis yksi talo ei riittänyt vaan pantiin kerralla päreiksi koko kortteli. Luulen että miesvahvuus hupeni ISIS-kundeilta aikamoista vauhtia ;)
Me olemme kansa! - Nuiva ei naivi (Eino.P Keravalta) - On parempi näyttää syylliseltä, kuin kykenemättömältä.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 296
 • Liked: 988
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7412 : 17.03.2019, 18:04:46 »
Itse asiassa se "korttelipommi" oli 4000 naulan (1 naula=0,45358 kg) "cookie"-pommi. Ohutkuorinen, jotta paljon räjähdettä.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 918
 • Liked: 12693
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7413 : 01.04.2019, 12:20:53 »
Talousrikoksia, hyväuskoisten lahjoituksia, pikavippejä – näin terrorismia rahoitetaan Suomessa | MOT | yle.fi
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/04/01/talousrikoksia-hyvauskoisten-lahjoituksia-pikavippeja-nain-terrorismia

Lainaus
”Kyllä, tietty mies. Nyt olen Itäkeskuksessa.”
”Okei, nyt lähetän sinulle. Eikö niin, että tietty mies sinun enosi?”
”Kyllä.”

Puhelun osapuolet kertovat oikeudelle, etteivät muista keskustelua. He eivät tiedä, kuka on ”tietty mies” tai mikä oli keskustelun jälkeen lähetetty somalialainen puhelinnumero. Rahaa siirtyy terroristijärjestö al-Shabaabille. Neljä miestä sanovat, että kyse oli hyväntekeväisyydestä köyhille.

Facebook-keskustelu vuonna 2013:

”Hirveä meno päällä koko ajan. Ollaan kunnon islamilaisia Robinhoodeja. Pöllitään kuffaareilta (vääräuskoisilta) ja annetaan köyhille:)”

Miesporukassa puhutaan petoksista, joilla on rahoitettu matkoja ja varustehankintoja Syyriaan. Matkoja kuvaillaan oikeudessa hyväntekeväisyydeksi.

Suomessa ei ole tuomittu ketään terrorismin rahoittamisesta. Ensimmäisessä tapauksessa toiminta ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkistöä, Syyrian-matkojen tapauksessa terrorismisyytteet kaatuivat ja tuomiot tulivat talousrikoksista.

Vaikka lakeja on tiukennettu, Suomesta siirtyy varoja terroristijärjestöille keinoilla, joihin viranomaisten on vaikea puuttua. MOT:n selvityksen mukaan terrorismin rahoitus on Suomessa pitkäjänteistä työtä, johon liittyy pienimuotoista liiketoimintaa ja yhteisöissä kerättäviä lahjoituksia. Nopeita keinoja ovat petokset ja kulutusluotot.
...
On syyskuu 2010, kun puhelimessa keskustellaan ”tietystä miehestä”. Useilta ihmisiltä on kerätty yhteensä tuhansia euroja, jotka neljä miestä on välittänyt al-Shabaabille epävirallisen Hawala-rahansiirtojärjestelmän kautta.

Summat ovat pieniä, mutta niillä on määränpäässä ostovoimaa: käsikranaatin saa muutamalla kympillä, taistelijan kuukausipalkka voi olla parisataa euroa.

Toinen puhelun miehistä tuntee al-Shabaabin taistelijoita, ja on suositellut velipuoltaan järjestölle. Keväällä 2011 hän perustaa kaksi kuljetusalan firmaa. Syksyllä mies pidätetään.

Mies on tutkintavankeudessa yli seitsemän kuukautta. Kuulusteluissa häneltä kysytään myös kolmannesta kuljetusalan yrityksestä, jonka pankkitiliin hänellä on ollut käyttöoikeus. Mies kertoo sopineensa työskentelystä yrityksessä. Yhdelläkään mieheen liittyvillä yhtiöllä ei ole ollut toimintaa, mutta niiden tileillä on liikkunut rahaa.

Miehestä tulee Suomen ensimmäisen terrorismioikeudenkäynnin keskeinen hahmo. Hän on matkustuskiellossa kaksi ja puoli vuotta, kunnes käräjäoikeus antaa vuoden 2014 lopulla tuomioita rahoituksesta, valmistelusta ja värväyksestä.

Päätöksestä valitetaan hovioikeuteen, ja matkustuskielto lakkaa. Mies ei jää odottamaan oikeuden lopullista päätöstä, joka vapauttaa kaikki miehet syytteistä. Hän pakenee maasta perheineen ja liittyy Isisiin.

Ennen lähtöään hän tekee yli 1 500 euron ostokset luotolla Helsingin Itäkeskuksen ulkoiluvälineliikkeessä.
...
– Meillä on viitteitä muualta tulleista ilmoituksista, ennen muuta pankeilta tulleista rahanpesuilmoituksista, että Hawala-toimintaa harjoitetaan myös rekisteröitymättä, Pekka Vasara sanoo.

Keskusrikospoliisi selvitteli viime vuonna muutamia kymmeniä tapauksia, joissa epäiltiin terrorismin rahoittamista. Varsinaisia ilmoituksia oli 11 kappaletta.

– Hawala-tilittäjät eivät ole ilmoituksia tehneet, vaikka voisi ajatella, että niillä riski on merkittävä, Vasara toteaa.
...
Kesäkuussa 2013 Roihuvuoren moskeijan kautta tutustuneelle miesporukalle on kertynyt jo useita kokemuksia Syyriasta, joista viestitellään verkossa.

Miehet ovat tuoneet mukanaan Syyriaan rahaa ja Suomesta ostettuja varusteita, autoja ja tietokoneita. Varat näihin on hankittu veropetoksilla ja kulutusluotoilla.

Verkostolla on lukuisia rakennusalan yrityksiä, joista on tehty perusteettomia alv-ilmoituksia verottajalle. Yhtiöiden tileille on saatu kymmeniä tuhansia euroja, jotka on nostettu saman tien omaan käyttöön.
...
Samoihin aikoihin kun poliisi aloittelee ensimmäisen terrorismitapauksen tutkintaa, Suomeen muuttaa bangladeshilainen mies nimeltä Taz Rahman.

Elokuussa 2012 Rahman tulee liikekumppaniksi yhtiöön, jolla on ravintola Helsingin keskustassa.

Puoli vuotta myöhemmin liikekumppanuus päättyy. MOT:n tavoittaman liikekumppanin mukaan hän otti Rahmanin mukaan toimintaan, mutta tämä ei maksanut sovittua osuuttaan yhtiöstä.

Rahman muuttaa Ouluun, missä hän jo elokuussa 2013 tulee liikekumppaniksi toiseen yhtiöön. Hän myös menee naimisiin.
...
Isisistä vuotaneen asiakirjan mukaan Rahman liittyy järjestöön heinäkuussa 2014. Hänellä on mukanaan vaimo, pariskunnalla on lapsia.

Toukokuussa 2017 Isisin julkaisussa kerrotaan, että Rahman on kuollut. Hän on edennyt Isisissä sen verran tärkeään asemaan, että asia noteerataan kuvan kanssa. Viestissä kerrotaan Rahmanin työskennelleen järjestölle fysioterapeuttina.

Rahmanilta jää taakseen yhtiö, joka on rekisteröity samaan osoitteeseen kuin Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuone, eli Oulun moskeija.
...
Nyt viranomaisten arvio on, että Suomesta löytyy terrorismiin liittyviä henkilöitä kaikilta eri tasoilta: värvääjiä, rahoittajia, kouluttajia ja kouluttautuvia.
...
– Jihadistiseen liikehdintään ei ole mitään yhtä tai kahta juurisyytä. Sitä ei selitä uskonto, koska yli 99 prosenttia muslimeista ei ole ajautunut sen toiminnan pariin. Itse näen tämän sosiaalisena verkostona, jossa tietyt ihmiset ovat entuudestaan mukana ja käyttävät kahdenkeskisiä luottamussuhteita sanoman ja ideologian levittämisessä, [Juha] Saarinen sanoo.
...
– Suurin osa ihmisistä on tullut maista, joissa ei ole turvallista, ja he yrittävät elää täällä rauhassa. Meidän täytyy jatkaa sen opettamista, mitä on olla hyvä muslimi, sanoo Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan.

Hän on ollut julkisuudessa muslimiyhteisön edustajana ja ollut kunnallispolitiikassa SDP:n varavaltuutettuna.

MOT:n haastattelussa Mannan kertoo, ettei tiedä ketään, jolla olisi ääriajatuksia.

– Joillain ihmisillä voi olla ääriajatuksia, mutta täällä ei ole ketään sellaista, jonka tuntisin. Olen ollut täällä 27 vuotta ja tunnen jokaisen henkilökohtaisesti.

Häneltä on kysyttävä suoraan Isisiin liittyneestä Taz Rahmanista. Mannan ja Rahman ovat yhtiökumppaneita Oulun moskeijan osoitteeseen rekisteröidyssä yhtiössä.

– Hän on sukulaiseni. Tyttäreni mies. Siinä kaikki, Mannan sanoo.
...
Mannan kertoo kuulleensa tyttärestään viimeksi kaksi vuotta sitten. Hän toteaa, että kaikille konfliktialueilta palaaville pitää antaa mahdollisuus.

– Toivottavasti heidät saadaan takaisin osaksi yhteisöä niin, että he voivat elää normaalia elämää.

Pienenä vastapainona islamin roolin kiistämiselle:

Kommentti: Ei mitään tekemistä islamin kanssa? | The Ulkopolitist
https://www.ulkopolitist.fi/2017/03/01/kommentti-ei-mitaan-tekemista-islamin-kanssa/

Lainaus
“Isil ei ole islamilainen. Mikään uskonto ei hyväksy viattomien tappamista.” Näin presidentti Barack Obama kuvaili Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvaa ryhmää syksyllä 2014, jolloin kansainvälisen liittouma kiihdytti sotatoimia ryhmää vastaan. Erityisesti Obaman toisen kauden (2013–2017) aikana monet konservatiiviset julkaisut arvostelivat Obamaa hänen haluttomuudestaan yhdistää islam ja sen nimissä tehty väkivalta.
...
On tärkeää huomioida, että islamia ei voi sulkea pois, kun käsitellään yksittäisiä jihadistiryhmiä tai jihadismia yleisesti – viitataanpa julkisessa keskustelussa tai virallisissa asiakirjoissa Islamilaiseen valtioon millä nimellä tahansa. Tämän suhteen kiistäminen viestinnässä on analyyttisesti harhaanjohtavaa, joka hämärtää tai jopa vääristää julkista ymmärrystä jihadismista ilmiönä.
...
Jihadistiryhmät eivät vain hyväksikäytä uskontoa röyhkeästi omien tavoitteidensa saavuttamiseksi tai hyödynnä väkivaltaa satunnaisesti, vaan ne järjestelmällisesti ankkuroivat väkivallan, ja koko toimintansa, omaan islamin tulkintaansa. Shiraz Maher nostaa tuoreessa jihadistisen ideologian kehittymistä käsittelevässä teoksessaan esille, että esimerkiksi al-Qaida on käyttänyt paljon resursseja oikeuttaakseen toimintansa uskonnollisten tekstien ja käsitteiden avulla ja tulkitsemalla niitä uudelleen samankaltaisella argumentaatiolla ja samoilla tavoilla, joita islamin uskonoppineet käyttävät. Myös Islamilainen valtio on toiminut tällä tavalla. Al-Qaida ja Islamilainen valtio eivät ole poikkeuksia, vaan niiden käytös heijastaa 1900-luvun alussa alkanutta sunnalaisen islamin “radikaalia” kehityssuuntaa. Ja kun huomioidaan erityisesti salafismin doktriinien keskeinen rooli al-Qaidan ja Islamilaisen valtion jihadistisessa ideologiassa, on älyllisesti vähintäänkin epärehellistä väittää, että islamilla ei olisi mitään tekemistä jihadismin tai Islamilaisen valtion kanssa.
...
Tämä voi kuitenkin johtaa haluun kiistää islamin rooli jihadistien toiminnassa kokonaisuudessaan. Tällaiset puheenvuorot pitäisi ymmärtää ensisijaisesti islamin ja muslimiyhteisön puolustuksena, ei analyyttisinä kannanottoina islamin ja jihadismin suhteesta.
...
Selkeästi islamilla on jotain tekemistä jihadismin kanssa, mikä näkyy jihadistisessa ideologiassa ja jihadistiryhmien sekä yksittäisten jihadistien toiminnassa. Graeme Wood huomioi terävästi uudessa kirjassaan, että länsimaisilla tutkijoilla on ollut vaikeuksia nähdä uskonnon merkitystä poliittisissa ilmiöissä. Uskonnolla kuitenkin on keskeinen rooli politiikassa länsimaiden ulkopuolella ja niissä länsimaisissa yhteisöissä, joissa on erilainen suhtautuminen uskontoon ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen.
...
Islamilla voi olla suuri vaikutus sekä aseellisten ryhmien että yksittäisten henkilöiden toimintaan. On eittämättä houkuttelevaa leimata terrori-iskun tehnyt henkilö pahaksi, mielenvikaiseksi tai yhteiskunnallisten olosuhteiden uhriksi, jonka häiriökäyttäytyminen oikeutetaan “päälleliimatulla” uskonnolla tai ideologialla. Tällaiset väitteet kestävät kriittisen tarkastelun vain harvoin. Jihadismin ja islamin erottaminen ei voi koskaan olla vakavasti otettavan akateemisen tutkimuksen perusta.

MOT paljastaa: Oulun imaamin vävy kuoli Isisin riveissä – "Vastuu on yksin hänen" | Yle Uutiset | yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-10716172

Lainaus
Isis-taistelijoiksi lähteneillä on ollut Suomessa yritystoimintaa pizzerioista kuljetusyrityksiin. Ylen MOT selvitti Isisiin lähteneiden taustoja ja terrorismin rahoitusta Suomessa.
...
MOT:n selvityksessä paljastui, että yksi terrorijärjestö Isisiin liittyneistä on omistanut yrityksen oululaisen imaamin kanssa. Kyse on Suomesta Syyriaan lähteneestä bangladeshilaisesta Taz Rahmanista. Isistä vuotaneen asiakirjan mukaan Rahman liittyi järjestöön kesällä 2014.
...
Toinen yrityksistä on rekisteröity Oulun moskeijan osoitteeseen. Sen toimialaksi on merkitty ruokakioski. Yhtiökumppani on Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan.

Mannan on toiminut myös islamin opettajana ja SDP:n varavaltuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa.
...
MOT kävi tapaamassa Mannania Oulussa. Haastattelun aiheena oli radikalisoituminen. Haastattelussa imaami kertoi useita kertoja, ettei hän tunne henkilökohtaisesti ketään radikalisoitunutta.

Lopulta MOT:n toimittajan kysyessä hänen yhtiökumppanistaan imaami myönsi, että kyse hänen on tyttärensä aviomiehestä. Pariskunta lähti Syyriaan 2014. Heillä on lapsia.
« Viimeksi muokattu: 01.04.2019, 12:57:09 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 531
 • Liked: 741
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7414 : 14.04.2019, 11:56:35 »
Hesarin juttu on vain lukijoille, mutta tuskinpa olisi tullut hullua hurskaammaksi. Kuva+otsikko on kuitenkin taattua Hesaria. Siellä ne Anna-Maijat ja Lotta-Liisat viruvat aavikolla Juha-Petterin ja Kirsi-Annelin kanssa perunavallia lautaselta kaapien. Jostain kellarista vielä ehkä löytyy puolukkahillopurkki. Vai että suomalaisia naisia lapsineen...  :facepalm:
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-