HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Syyrian sisällissota/ISIS -ketju

<< < (1502/1502)

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Skeptikko - 06.08.2018, 03:03:59 ---Kuoleman­tuomio puhuttaa Euroopassa: Paavi muutti linjaa, Britannia kiistelee epäiltyjen ”Beatles-terroristien” lähettämisestä Yhdys­valtoihin - Ulkomaat
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005780845.html

--- Lainaus päättyy ---

Isisin ”Beatles-kiduttaja” tunnusti syyllisyytensä terrorismiin oikeuden edessä USA:ssa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008238962.html


--- Lainaus ---Yhdysvallat on luvannut, ettei se teloita brittitaustaisia Isis-miehiä.

PANTTIVANKIEN ottamisesta, kiduttamisesta ja murhaamisesta syytetty äärijärjestö Isisin brittijäsen Alexanda Kotey on tunnustanut syyllisyytensä oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa, uutistoimistot ja amerikkalaisviestimet kertovat.

Kotey kuului Irakissa ja Syyriassa toimineeseen pahamaineiseen neljän hengen lontoolais­joukkoon, jolle panttivangit antoivat lempinimeksi ”The Beatles” joukon käyttämän brittiaksentin vuoksi.

UUTISKANAVA BBC kertoo, että 37-vuotias Kotey tunnusti torstaina syyllisyytensä kaikkiin häntä vastaan esitettyihin kahdeksaan syytekohtaan Virginian osavaltion Alexandriassa pidettävässä oikeudenkäynnissä. Häntä odottaa elinkautinen vankeustuomio.

The New York Times -lehden mukaan oikeudenkäyntiä seurasivat monet Isisin sieppaamien ja murhaamien uhrien omaiset. Kotey ja muut sieppasivat esimerkiksi amerikkalaistoimittaja James Foleyn ja katkaisivat hänen kaulansa videokameroiden edessä. Videoita käytettiin Isis-järjestön propagandassa.

Koteyn lisäksi syytettynä on toinenkin ”Beatle”, nimeltään El Shafee Elsheikh. On epäselvää, onko hän myös päätymässä tunnustamaan häntä vastaan esitetyt syytteet.
...
Neljäs jäsen Aine Davis pidätettiin Turkissa vuonna 2015 ja tuomittiin myöhemmin seitsemän vuoden vankeuteen.

--- Lainaus päättyy ---

Lalli IsoTalo:
Tutkimuksen Suomi on ISIS-taitelijoiden suurvalta, suhteellisesti maailman ykkönen. Tuplasti pahempi kuin seuraava tapaus, Irlanti.

MVT3 aamun haastattelussa kansalaisaktivisti Anter Yasa esittää, että "Suomessa on löysät terrorismilait".

Miten nyt käy Suomen maineen maailmalla? Tuskin mitenkään, koska ISIS-terroristien lennätys Suomeen yksityiskoneella ei ole aiheuttanut kohua maailmalla.


--- Lainaus käyttäjältä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/erdoganin-mukaan-suomi-on-terroristipesake-ja-tietylla-tavalla-han-on-oikeassa-talla-tilastolla-vaitteen-voi-perustella/8436354 ---"Erdoganin mukaan Suomi on terroristipesäke ja tietyllä tavalla hän on oikeassa" – tällä tilastolla väitteen voi perustella
...
Yasa oli vielä lapsi, kun hän äitinsä kanssa saapui Suomeen vuonna 1996. Turkissa isä sai syytteet ja perään elinkautisen tuomion, Yasa kertoo.
...
– Erdogan mainitsi, että Suomi on niin sanotusti terroristipesäke ja tietyllä tavalla hän on oikeassa. Jos verrataan muslimiväestön määrään, niin Suomi on Isis-terroristien ulkoistajana ykkönen, Yasa toteaa.
...
Yasa viittaa Jerusalemin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen [ https://scholars.huji.ac.il/sites/default/files/eklor/files/2018_tpv.pdf ], jossa selvitetään Isisin riveissä taistelleiden ulkomaalaisten motiiveja.

Suomen jälkeen eniten Isisin riveissä taistelleita ulkomaalaisia muslimiväestöön suhteutettuna lähti Irlannista, Belgiasta, Ruotsista ja Itävallasta.

--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus käyttäjältä: https://scholars.huji.ac.il/sites/default/files/eklor/files/2018_tpv.pdf sivu 8 ---Table 5 shows the number of ISIS foreign fighters relative to the Muslim population
in each country (in millions). As the table illustrates, Finland has the largest number
of ISIS foreign fighters relative to the size of its Muslim population, followed by
Ireland, Belgium, Sweden, and Austria.
--- Lainaus päättyy ---

Taulukko 5 liitteenä, samoin tutkimus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta