HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Syyrian sisällissota/ISIS -ketju

<< < (1504/1504)

duc:
Kalifaatin orjakauppa jatkuu yhä ainakin Turkissa.

Yle

--- Lainaus ---Viimeisin osoitus järjestön toiminnasta on 7-vuotiaan jesiditytön myynti niin kutsutussa pimeässä verkossa, raportoi Lähi-itään keskittynyt al-Monitor -julkaisu.

Helmikuun 23. päivänä verkkoon ilmestyi arabiankielinen ilmoitus, jossa oli kuva jesiditytöstä.
- -
Poliisi teki nopeasti korkeimman tarjouksen tytöstä.
- -
Tyttö pelastettiin seuraavana päivänä pääkaupunki Ankarassa tehdyssä ratsiassa.

Virallisten tietojen mukaan yksi kaappaajista otettiin kiinni. Hänen epäillään olleen Isisin korkea-arvoinen jäsen Irakin Mosulissa. Poliisin mukaan mies oli tuonut tytön Irakista Turkkiin "sotasaaliina".
- -
Verkkojulkaisu al-Monitorin mukaan Turkissa on ollut viime vuosina useita tapauksia, joissa jesidejä on yritetty myydä verkossa.

Esimerkiksi heinäkuussa 2020 omaiset onnistuivat pelastamaan jesidinaisen Ankarasta, kun ilmoitus hänen myynnistään tuli verkkoon. Australiassa asuvat sukulaiset ostivat hänen vapautensa.


--- Lainaus päättyy ---
Lihavointi minun.

Marjapussi:
"Noin 20 suomalaislapsen ja heidän äitiensä kotiuttamisesta Koillis-Syyriasta on tähän mennessä kertynyt Suomen viranomaisille yhteensä noin 395 000 euron kustannukset, kertoo Valtioneuvosto tiedotteessaan."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/al-hol-kotiutukset-ovat-maksaneet-tahan-mennessa-suomelle-lahes-400-000-euroa/8094042

Halpaa kuin saippua vain noin 20 000 e per lärvi matkakulut. Tokihan tämä on vasta alkua kun Suomessa alkaa hyysääminen.

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Skeptikko - 06.08.2018, 03:03:59 ---Kuoleman­tuomio puhuttaa Euroopassa: Paavi muutti linjaa, Britannia kiistelee epäiltyjen ”Beatles-terroristien” lähettämisestä Yhdys­valtoihin - Ulkomaat
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005780845.html

--- Lainaus päättyy ---

Isisin ”Beatles-kiduttaja” tunnusti syyllisyytensä terrorismiin oikeuden edessä USA:ssa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008238962.html


--- Lainaus ---Yhdysvallat on luvannut, ettei se teloita brittitaustaisia Isis-miehiä.

PANTTIVANKIEN ottamisesta, kiduttamisesta ja murhaamisesta syytetty äärijärjestö Isisin brittijäsen Alexanda Kotey on tunnustanut syyllisyytensä oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa, uutistoimistot ja amerikkalaisviestimet kertovat.

Kotey kuului Irakissa ja Syyriassa toimineeseen pahamaineiseen neljän hengen lontoolais­joukkoon, jolle panttivangit antoivat lempinimeksi ”The Beatles” joukon käyttämän brittiaksentin vuoksi.

UUTISKANAVA BBC kertoo, että 37-vuotias Kotey tunnusti torstaina syyllisyytensä kaikkiin häntä vastaan esitettyihin kahdeksaan syytekohtaan Virginian osavaltion Alexandriassa pidettävässä oikeudenkäynnissä. Häntä odottaa elinkautinen vankeustuomio.

The New York Times -lehden mukaan oikeudenkäyntiä seurasivat monet Isisin sieppaamien ja murhaamien uhrien omaiset. Kotey ja muut sieppasivat esimerkiksi amerikkalaistoimittaja James Foleyn ja katkaisivat hänen kaulansa videokameroiden edessä. Videoita käytettiin Isis-järjestön propagandassa.

Koteyn lisäksi syytettynä on toinenkin ”Beatle”, nimeltään El Shafee Elsheikh. On epäselvää, onko hän myös päätymässä tunnustamaan häntä vastaan esitetyt syytteet.
...
Neljäs jäsen Aine Davis pidätettiin Turkissa vuonna 2015 ja tuomittiin myöhemmin seitsemän vuoden vankeuteen.

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta