Äänestys

Kuinka monta sotilasta Isisillä voisi olla?

Enintään 10 000
22 (10.1%)
10 000 - 30 000
48 (22%)
30 000 - 100 000
68 (31.2%)
100 000 - 200 000
23 (10.6%)
Enemmän kuin 200 000
57 (26.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 210

Kirjoittaja Aihe: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju  (Luettu 954981 kertaa)

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 368
 • Liked: 1437
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6870 : 14.09.2017, 09:33:14 »
Miten rutiköyhä ja vararikon partaalla oleva valtiolla on varaa tämmöiseen? Vakavasti ottaen, olisiko Suomen myös säilyttää vanhat  T-72 ja tehdä niiden alustalle jotain vastaavaa...

Onko Pohjois-Korea mielestäsi rikas valtio kun sillä on ydinohjelma?  :facepalm:

Jostakin nekin rahat on otettava? Käsittääkseni Venäjä ei ole köyhä eikä ole menossa konkurssiin ainakaan ihan lähiaikana, vaikka sitä monet tälläkin ennustaneet.
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 368
 • Liked: 1437
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6871 : 14.09.2017, 09:39:32 »
Syyrian armeija valtasi Deir ez-Zorin ja on nyt laajentanut asemansa sen läheisyydessä. Yllätyksenä minulle tuli kuitenkin se, että Syyrian armeija ei ylittänyt Deir ez-Zorin rannalla olevaa Eufrat-jokea; sen takana olivat ne isot öljykentät ja öljynjalostamot, joiden johdosta koko kaupunkia pidetään merkittävänä.

Uusien tietojen mukaan kurdijoukot etenivät pian Deir ez-Zorin valtauksen jälkeen huomattavasti kauempaa tuolle alueelle ja ottivat sen haltuunsa. Siellä ei ole mitään kurdiasutusta lähimaillakaan, joten perinteinen syy suojella kurdeja sotilaiden raakuuksilta ei voi olla syy. Asiaa hieman tutkittuani paljastui, että amerikka ja Venäjä ovat huhujen mukaan sopineet toiminta-alueidensa rajasta -- "deconflict line" -- äskettäin, ja se noudattelee pääosin Eufrat-jokea. Tässä sopimuksessa Venäjän joukoiksi on laskettu Syyrian armeijan eli Al-Assadin joukot. Amerikan joukot taas ovat kurdit. Deir ez-Zorin valtauksen jälkeiset tapahtumat toimivat vahvana todisteena huhuille sopimuksesta.

Jos sopimus on totta, se on todella merkittävä asia Syyrian sodan kannalta. Se toimii sen ratkaisun pohjana. Sitä kuitenkaan ei ole vielä kerrottu eikä muuten tullut ilmi, mitä sopimus loppujen lopuksi päättää kurdien kohtalosta. Muutamia päiviä sitten nimittäin Irakin parlamentti äänesti, ettei se salli kurdien muodostaa edes omaa itsehallintoaluetta alueelleen; Irakin parlamentti myös rummutti tätä äänestystulosta isoon ääneen ja jopa Yle teki siitä uutisen. Kurdit taas aikovat järjestää i]kansanäänestyksen suorastaan täydestä itsenäistymisestä tämän kuun 25. päivä. Tilanne on varsin kireä. Myös Turkki pitää kurdeja lähes vihollisina; se käyttää kurdiarmeijasta toista nimitystä ja hyökkäilee jatkuvasti sen kimppuun pienillä iskuilla. Al-Assadkaan on tuskin valmis luovuttamaan öljykenttiään kurdeille.

Kaikkein merkittävin alue kurdien kannalta on Mosul, jonka valtaamisen kurdit ja Irakin armeija väittivät saaneensa valmiiksi viime kuun lopussa. Mosul on turkkilaisten asuttama kaupunki, josta Erdogan jo ehti esitellä karttakuvia Turkin osana, Irakissa. Sen läheisyydessä on paljon öljyä. Se oli myös Saddam Husseinin yksi tärkeimmistä sotilaallisista tukialueista. Se on vain parin kymmenen kilometrin päässä kurdien pääkaupunkinaan pitämästä Erbilistä. Irakin kurdien itsenäisyyskansanäänestys on jo hyvin pian ja siihen mennessä pitäisi päättää, tuleeko Mosul osaksi Kurdistaniaa vai ei. Itseasiassa mosulilaisten pitäisi saada osallistua kansanäänestykseen, jos heidät aiotaan johonkin liittää. Vaikka lähes kaikki maat vastustavat sitä äänestystä, on todella vaikea uskoa, että amerikka, joka on yhä maailman vahvin sotilasvoima, ja myös kurdiarmeijan ainoa tukija, olisi tehnyt sopimuksen, jossa kurdeille ei palkkana sotimisesta anneta yhtään mitään. Joten äänestys voi tulla ja Kurdistania voi syntyä jo tässä kuussa -- ja mitä siitä seuraakaan --.

Itse huomioin samaa, itse en usko siihen, että alueen muut valtiot antavat itsenäisen Kurdistanin toteutuvan. Tämä on vain välivaihe. Turkin ja Venäjän välit on lähentyneet S-400 kaupan johdosta. Kohta alkaa Kurdien myllytys näiden taholta.
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 253
 • Liked: 4582
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6872 : 14.09.2017, 11:21:16 »
Hollanti on soveltanut ensi kertaa lakia, jolla terroristiepäillyltä voidaan poistaa kansalaisuus. Miesten tarkoitus on ollut liittyä ISIS:iin. Heillä ei ole pääsyä myöskään Schengen-alueelle. Nämä jannut ovat saaneet pitkät tuomiot, mutta kansalaisuus voidaan poistaa Ylen mukaan ilman rikostuomiotakin.

Uskon, että Suomi on samoissa ihmisoikeussopimuksissa ja EU:ssa kuin länteen suuntautunut ja hyvämaineinen Hollanti? Tällainen lakiesitys olisi ihan mahdollista laittaa tulille Suomessakin.

Koko artikkeli, koska Yle ja verot.

Lainaus
Hollanti on käyttänyt ensimmäistä kertaa uusia valtuuksiaan ja poistanut Hollannin kansalaisuuden neljältä mieheltä, jotka hallituksen mukaan ovat osallistuneet terroristijärjestön toimintaan.

– Heidät on määritelty ei-toivotuiksi ulkomaalaisiksi. Heillä ei ole enää pääsyä Hollantiin tai Schengen-alueelle, sanoo Hollannin oikeusministeri Stef Blok.

Kaikki neljä on tuomittu terrorismirikoksista vuosina 2015–2016. Pitkiä vankilatuomioita ei ole pantu täytäntöön, koska miesten olinpaikoista ei ole tietoa. Aikaisemmin miehet ovat matkustaneet Syyriaan tarkoituksenaan liittyä terroristijärjestö Isisiin.

Hollanti kiristi lainsäädäntöään maaliskuussa. Uusi lainsäädäntö sallii hallituksen poistaa ihmiseltä Hollannin kansalaisuus, vaikka häntä ei olisi tuomittu rikoksesta. Hollannin kansalaisuus voidaan poistaa vain kaksoiskansalaisilta.

Hollannin hallituksen päätös poistaa neljän miehen kansalaisuus vaatii vielä tuomioistuimen hyväksynnän.

Syyriassa ja Irakissa toimivien jihadistiryhmien jäseniksi pyrkineitä Hollannin kansalaisia arvioidaan olevan noin 280.

https://yle.fi/uutiset/3-9831077
"Italiaan saapuvista ihmisistä vain seitsemän prosenttia on suojelun tarpeessa. Loput 93 prosenttia saapuvat maahan taloudellisista syistä." - pääministeri Conte

"Maahantulon motiivien epäily on rasismia" - Orpo

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 037
 • Liked: 8806
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6873 : 19.09.2017, 19:10:12 »
Irakin hallitus kertoi olevansa valmis koviin keinoihin estääkseen kurdien itsenäistymisäänestyksen. Kurdit eivät ole vielä ilmoittaneet peruvansa äänestystä. Turkki on siirtänyt raskasta panssarikalustoa Irakin -- eli mahdollisesti pian tulevan Kurdistanin -- rajoille. Turkkilaiset poliitikot ovat myös kehoittaneet Irakin johtoa antamaan kurdeille 24 tunnin aikarajan äänestyksen perumiseksi. Panokset kovenevat.

Äänestyksen pitäisi olla jo ensi maanantaina. Irakin ja Turkin sotavoimien vastapainona kurdeilla on omat varsin vahvat sotavoimat -- joiden tukijana on ollut amerikan Yhdysvallat ja myös Suomesta on ollut useita kymmeniä sotilaita "kouluttajina" näissä joukoissa --. Kurdit ovat myös saaneet viime aikoina isoja voittoja, ja Isisin tultua käytännössä lyödyksi Syyrian puolella, ovat joukot nyt vapaita toimimaan muualla. Sotilaalliselta kannalta katsottuna kurdien itsenäisyysaikeilla on siten huomattavasti vahvempi tuki kuin Katalonian itsenäistymispyrkimyksillä.

Myös Suomessa asuu paljon kurdeja. Heillä on varmasti nyt jännät paikat. Pitäisikö heitä jotenkin avustaa, jos he haluaisivat palata takaisin kotimaahansa rakentamaan sitä?

Lainaus
Lähi-itään syntynee uusi valtio - Kurdistan
19.9.2017
Seida Sohrabi, Turku, Kokoomus, Kurdistanin nuorten -ja opiskelijoiden liiton vpj. 2013-2014

Valtamediassa on uutisoitu hyvin vähän Etelä-Kurdistanissa maanantaina 25.9.2017 pidettävästä kansanäänestyksestä. Panoksena on itsenäisyys. Silloin alueen kansalaisilta kysytään haluavatko nämä pysyä osana Irakia vai irtautua ja muodostaa itsenäinen Kurdistanin valtio.

[...]

Yhdysvallat ja EU, jonka linjaa Suomi edustaa, näkevät, että ajankohta on huono. Kurdistanissa oli tarkoitus pitää kansanäänestys itsenäisyydestä jo vuonna 2014, mutta koska taistelut ISIS:iä vastaan olivat parhaimmillaan, Kurdistanin itsehallintoalue (KRG- Kurdistan Regional Government) päätti perua aikeensa.  Kansanäänestystä on siirretty useaan kertaan. Nyt kurdit Kurdistanissa ja diasporassa odottavat jännittyneinä 25. päivää syyskuuta, jolloin on tarkoitus äänestää Pohjois-Irakin tulevaisuudesta. [...]

Masoud Barzani on todennut, että Kurdistan on valmis siirtämään kansanäänestyksen päivämäärää vain, mikäli kansainvälisellä yhteisöllä on antaa parempia vaihtoehtoja. Kuitenkaan vaihtoehtoja ei ole annettu.

http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243064-lahi-itaan-syntynee-uusi-valtio-kurdistan

Isoja asioita on pian edessä. YK on menossa uusiksi. Syyrian sota on ratkeamassa. Uusi Espanjan kokoluokkaa oleva valtio on syntymässä lähi-itään. Eurostoliitto on hajoamassa. Dominopalikoita on koottu jonoon aika paljon. Yhden kaatuminen voi johtaa kaikkien kaatumiseen. Arabikevään käynnistyttyä Tunisiasta koko pohjois-afrikka kävi läpi myrskyn, jossa jokaisessa maassa vaihtui valta. Se myrsky pysähtyi Syyriaan. Jatkaako se pian eteenpäin ja mihin suuntaan?
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 543
 • Liked: 15281
 • Blues for Allah
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6874 : 21.09.2017, 11:33:48 »
Suomalaismies on ollut vangittuna Tanskassa jo yhdeksän kuukautta liittymisestä terrorijärjestöön Syyriassa.
www.demokraatti.fi/suomen-kansalaista-syytetaan-terrorismirikoksesta-tanskassa-24-vuotiaan-epaillaan-varvaytyneen-isisin-riveihin-syyriassa/
Jos saa tuomion, karkoitetaan Suomeen ja tradaa...
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

wtf

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 192
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6875 : 22.09.2017, 13:54:44 »
änsimediassa raportoimaton juttu, joten kerron täällä.

Haman koillispuolella kapinallisryhmä HTS (entinen Al Nusra eli Al Qaeda) suoritti yllätyshyökkäyksen Syyrian armeijaa vastaan. Alue, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee ns. "rauhoitusalueella" (englanniksi "De-Escalation Zone). Rauhoitusalueista on sovittu Syyrian hallituksen ja kapinallisten, sekä heitä tukevien tahojen kuten Venäjän kesken.

Hyökkäyksessä oli erityistä se, että sen tarkoitus oli kaapata alueella partioiva venäläinen sotilaspoliisijoukkue, joka valvoo rauhoitusalueen tulitaukoa.  Joukkue koostuu pääasiassa Kaukasukselta kotoisin olevista sotilaista, lähinnä tshetsheeneistä (joita pidetään Venäjän armeijan kovimpina ja suorituskykyisimpinä sotilaina).

Venäläiset sotilaspoliisit taistelivat yhdessä Syyrian armeijan sotilaiden kanssa paljon runsaslukuisempaa vihollista vastaan, ja joutuivat kutsumaan apuja paikalle. Venäjä käytti tässä operaatiossa - ainakin virallisesti - ensimmäistä kertaa omia erikoisjoukkoja Syyriassa pelastaakseen toverinsa.

Venäjä lähetti paikalle myös ilmatukea, joka ilmeisesti tappoi jopa satoja Al Nusran terroristeja ja ilmavoimilla oli ratkaiseva merkitys hyökkäyksen torjunnassa. Venäjän oman ilmoituksen mukaan se tappoi 850 taistelijaa ja tuhosi 11 tankkia, 11 jalkaväen ajoneuvoa, 46 lava-autoa, viisi kranaatinheitintä, 20 rekkaa ja 38 ammusvarastoa. Kuvia tuhotuista Nusran taistelijoista ja aseistuksesta täällä: https://colonelcassad.livejournal.com/3693287.html

Vielä mielenkiintoisempaa on se, että Venäjän mukaan CIA oli se taho joka järjesti Nusran suorittaman hyökkäyksen Haman rauhoitusalueella.

Kenraali Sergei Rudskoi: "Selvittämämme perusteella hyökkäys tapahtui Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun aloitteesta ja sen päämäärä oli lopettaa hallituksen onnistunut eteneminen Deir ez-Zorin itäpuolella"

Kenraalimajuri Igor Konashenkov puolestaan sanoi: "Venäjä on ilmoittanut USA:n armeijan komentajille Udeidin tukikohdassa (sijaitsee Qatarissa), että Venäjä ei salli yhtään tulitusta Syyrian hallituksen joukkoja USA:n tukemien kapinallisten puolelta. Näihin tullaan jatkossa vastaamaan erittäin kovalla voimalla".

Mielestäni tämä on ensimmäinen kerta, kun Venäjä on esittänyt USA:lle suoran tällaisen ukaasin  Syyriassa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Venäjä tulisi kohdistamaan voimankäyttöä sekä USA:n tukemia kapinallisia että heidän joukossaan olevia amerikkalaisia "kouluttajia" kohtaan.

Koventunut retoriikka johtuu siitä, että Venäjä selvästi uskoo, että yritys vangita/tappaa venäläinen sotilaspoliisijoukkue oli USA:n suunnittelema. Ja se että ukaasi esitetään julkisesti kertoo siitä, miten ärtynyt Venäjä on USA:n toimista Syyriassa.

Onneksi tilanne päättyi niin, ettei yhtään venäläistä kuollut ja Nusra joutui lihamyllyyn. Muuten Venäjän olisi ollut pakko tehdä joku vastatoimi USA:aa kohtaan kasvonsa säilyttääkseen. Mutta entä jos nämä provokaatiot tulevat toistumaan?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 064
 • Liked: 38230
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6876 : 22.09.2017, 13:58:47 »
änsimediassa raportoimaton juttu, joten kerron täällä.

Haman koillispuolella kapinallisryhmä HTS (entinen Al Nusra eli Al Qaeda) suoritti yllätyshyökkäyksen Syyrian armeijaa vastaan. Alue, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee ns. "rauhoitusalueella" (englanniksi "De-Escalation Zone). Rauhoitusalueista on sovittu Syyrian hallituksen ja kapinallisten, sekä heitä tukevien tahojen kuten Venäjän kesken.

Hyökkäyksessä oli erityistä se, että sen tarkoitus oli kaapata alueella partioiva venäläinen sotilaspoliisijoukkue, joka valvoo rauhoitusalueen tulitaukoa.  Joukkue koostuu pääasiassa Kaukasukselta kotoisin olevista sotilaista, lähinnä tshetsheeneistä (joita pidetään Venäjän armeijan kovimpina ja suorituskykyisimpinä sotilaina).

Venäläiset sotilaspoliisit taistelivat yhdessä Syyrian armeijan sotilaiden kanssa paljon runsaslukuisempaa vihollista vastaan, ja joutuivat kutsumaan apuja paikalle. Venäjä käytti tässä operaatiossa - ainakin virallisesti - ensimmäistä kertaa omia erikoisjoukkoja Syyriassa pelastaakseen toverinsa.

Venäjä lähetti paikalle myös ilmatukea, joka ilmeisesti tappoi jopa satoja Al Nusran terroristeja ja ilmavoimilla oli ratkaiseva merkitys hyökkäyksen torjunnassa. Venäjän oman ilmoituksen mukaan se tappoi 850 taistelijaa ja tuhosi 11 tankkia, 11 jalkaväen ajoneuvoa, 46 lava-autoa, viisi kranaatinheitintä, 20 rekkaa ja 38 ammusvarastoa. Kuvia tuhotuista Nusran taistelijoista ja aseistuksesta täällä: https://colonelcassad.livejournal.com/3693287.html

Vielä mielenkiintoisempaa on se, että Venäjän mukaan CIA oli se taho joka järjesti Nusran suorittaman hyökkäyksen Haman rauhoitusalueella.

Kenraali Sergei Rudskoi: "Selvittämämme perusteella hyökkäys tapahtui Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun aloitteesta ja sen päämäärä oli lopettaa hallituksen onnistunut eteneminen Deir ez-Zorin itäpuolella"

Kenraalimajuri Igor Konashenkov puolestaan sanoi: "Venäjä on ilmoittanut USA:n armeijan komentajille Udeidin tukikohdassa (sijaitsee Qatarissa), että Venäjä ei salli yhtään tulitusta Syyrian hallituksen joukkoja USA:n tukemien kapinallisten puolelta. Näihin tullaan jatkossa vastaamaan erittäin kovalla voimalla".

Mielestäni tämä on ensimmäinen kerta, kun Venäjä on esittänyt USA:lle suoran tällaisen ukaasin  Syyriassa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Venäjä tulisi kohdistamaan voimankäyttöä sekä USA:n tukemia kapinallisia että heidän joukossaan olevia amerikkalaisia "kouluttajia" kohtaan.

Koventunut retoriikka johtuu siitä, että Venäjä selvästi uskoo, että yritys vangita/tappaa venäläinen sotilaspoliisijoukkue oli USA:n suunnittelema. Ja se että ukaasi esitetään julkisesti kertoo siitä, miten ärtynyt Venäjä on USA:n toimista Syyriassa.

Onneksi tilanne päättyi niin, ettei yhtään venäläistä kuollut ja Nusra joutui lihamyllyyn. Muuten Venäjän olisi ollut pakko tehdä joku vastatoimi USA:aa kohtaan kasvonsa säilyttääkseen. Mutta entä jos nämä provokaatiot tulevat toistumaan?

@wtf

Niin mistäs nämä sun jutut ovat sitten peräisin? Kaikki ei taida löytyä pelkästään tuosta laittamastasi linkistä?
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

wtf

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 192
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6877 : 22.09.2017, 14:06:37 »
änsimediassa raportoimaton juttu, joten kerron täällä.

Haman koillispuolella kapinallisryhmä HTS (entinen Al Nusra eli Al Qaeda) suoritti yllätyshyökkäyksen Syyrian armeijaa vastaan. Alue, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee ns. "rauhoitusalueella" (englanniksi "De-Escalation Zone). Rauhoitusalueista on sovittu Syyrian hallituksen ja kapinallisten, sekä heitä tukevien tahojen kuten Venäjän kesken.

Hyökkäyksessä oli erityistä se, että sen tarkoitus oli kaapata alueella partioiva venäläinen sotilaspoliisijoukkue, joka valvoo rauhoitusalueen tulitaukoa.  Joukkue koostuu pääasiassa Kaukasukselta kotoisin olevista sotilaista, lähinnä tshetsheeneistä (joita pidetään Venäjän armeijan kovimpina ja suorituskykyisimpinä sotilaina).

Venäläiset sotilaspoliisit taistelivat yhdessä Syyrian armeijan sotilaiden kanssa paljon runsaslukuisempaa vihollista vastaan, ja joutuivat kutsumaan apuja paikalle. Venäjä käytti tässä operaatiossa - ainakin virallisesti - ensimmäistä kertaa omia erikoisjoukkoja Syyriassa pelastaakseen toverinsa.

Venäjä lähetti paikalle myös ilmatukea, joka ilmeisesti tappoi jopa satoja Al Nusran terroristeja ja ilmavoimilla oli ratkaiseva merkitys hyökkäyksen torjunnassa. Venäjän oman ilmoituksen mukaan se tappoi 850 taistelijaa ja tuhosi 11 tankkia, 11 jalkaväen ajoneuvoa, 46 lava-autoa, viisi kranaatinheitintä, 20 rekkaa ja 38 ammusvarastoa. Kuvia tuhotuista Nusran taistelijoista ja aseistuksesta täällä: https://colonelcassad.livejournal.com/3693287.html

Vielä mielenkiintoisempaa on se, että Venäjän mukaan CIA oli se taho joka järjesti Nusran suorittaman hyökkäyksen Haman rauhoitusalueella.

Kenraali Sergei Rudskoi: "Selvittämämme perusteella hyökkäys tapahtui Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun aloitteesta ja sen päämäärä oli lopettaa hallituksen onnistunut eteneminen Deir ez-Zorin itäpuolella"

Kenraalimajuri Igor Konashenkov puolestaan sanoi: "Venäjä on ilmoittanut USA:n armeijan komentajille Udeidin tukikohdassa (sijaitsee Qatarissa), että Venäjä ei salli yhtään tulitusta Syyrian hallituksen joukkoja USA:n tukemien kapinallisten puolelta. Näihin tullaan jatkossa vastaamaan erittäin kovalla voimalla".

Mielestäni tämä on ensimmäinen kerta, kun Venäjä on esittänyt USA:lle suoran tällaisen ukaasin  Syyriassa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Venäjä tulisi kohdistamaan voimankäyttöä sekä USA:n tukemia kapinallisia että heidän joukossaan olevia amerikkalaisia "kouluttajia" kohtaan.

Koventunut retoriikka johtuu siitä, että Venäjä selvästi uskoo, että yritys vangita/tappaa venäläinen sotilaspoliisijoukkue oli USA:n suunnittelema. Ja se että ukaasi esitetään julkisesti kertoo siitä, miten ärtynyt Venäjä on USA:n toimista Syyriassa.

Onneksi tilanne päättyi niin, ettei yhtään venäläistä kuollut ja Nusra joutui lihamyllyyn. Muuten Venäjän olisi ollut pakko tehdä joku vastatoimi USA:aa kohtaan kasvonsa säilyttääkseen. Mutta entä jos nämä provokaatiot tulevat toistumaan?

@wtf

Niin mistäs nämä sun jutut ovat sitten peräisin? Kaikki ei taida löytyä pelkästään tuosta laittamastasi linkistä?
http://theduran.com/us-russian-clash-syria-al-qaeda-assault-russian-military-police/

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 037
 • Liked: 8806
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6878 : 26.09.2017, 02:39:30 »
Sota on ihmeellistä. Syyriassa on sodittu kauan ja sodassa ovat olleet vastakkain Isis ja Al-Assad. Sodan lopputulos näyttää olevan, että Irakista lohkeaa isohko uusi valtio nimeltä Kurdistan -- jota nähtävästi tukevat pääasiassa Israel ja Ruotsi --. Kaikki Kurdistanian naapurivaltiot ovat jo uhanneet uutta valtiota sodalla tai vähintään laittaneet rajat täysin kiinni. Paitsi Syyria, joka ei ole asemassa, jossa voisi laittaa mitään rajaansa kiinni. Kurdien joukot hallitsevatkin suurta osaa pohjois-Syyriaa lähes Välimerelle asti. Nyt tämä uusi Irakista lohkaistu Kurdistania yltää Syyrian rajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että Kurdistanialla on heti syntyessään oman valtionsa kokoinen alue valloitettua maata hallittavana.

Sitten faktoista mutuiluun. Kurdit saattavat tehdä sopimuksen Al-Assadin kanssa. He voivat antaa Al-Assadille tämän öljykentät keski-Syyriassa, jos saavat vastineeksi yhteyden Välimerelle tai vähintään oikeuden käyttää Syyrian satamia. Irakin ja Iranin välisessä sodassa 1980-luvulla sekä Neuvostoliitto että amerikka tukivat Saddam Husseinia ja Irakia. Irak hävisi silti ja suurvalloille jäi luu käteen. Tällä kertaa saattaa käydä jotain vastaavaa. Jos kurdit ja Al-Assad sopivat jotain suurvaltojen seläntakana, ja myöhemmin asettavat suurvallat tapahtuneiden tosiasioiden eteen, löytyykö suurvalloilta -- Venäjältä ja amerikalta siis -- halua ja kykyä lähteä yhdessä taistelemaan kurdeja ja Al-Assadia vastaan Irakin -- ja Isisin -- rinnalla? Alueen suurvalloista sekä Turkki että Iran vastustavat Kurdistaniaa, mutta olisipa sekin kiinnostavaa nähdä, että Nato-maa ja Pahan Akselin-maa yhdessä sotisivat amerikan vahvasti tukemia kurdeja vastaan.

http://www.rudaw.net/english/kurdistan/referundum

Tuolta näkee äänestyksen tuloksia. Vuonna 2005 itsenäisyysmieliset järjestivät jonkinlaisen kansanäänestyksen, johon saivat lähes 2 miljoonaa ääntä, joista 99% kannatti itsenäisyyttä. Tälläkin kertaa alustavien arvelujen mukaan yli 90% äänestäneistä näyttäisi kannattavan itsenäisyyttä. Tällä kertaa äänestys on järjestetty paremmin ja äänestäneitä on yli 4 miljoonaa -- eli wikipedian mukaan yli 72% äänioikeutetuista --. Kurdeilla on myös tämä 200 000 sotilaan oma armeija, joten espanjalaista estelyä ei ole tiedossa. Näin jopa aavistelun, jossa Irakin muiden paikallisten vähemmistöjen epäiltiin kurdien itsenäistymisen johdosta olevan aikeissa aloittaa omia itsenäistymispyrkimyksiään. Tarkemmin ei asiaa ei eritelty. Voisin veikata Mosulin, jossa on suuri turkkilaisvähemmistö, ja joka on nyt lähes Kurdistanian sisällä, olevan yksi tällainen alue. Irakin hajoamisella on varmasti myös vaikutuksia Suomeen ja Suomessa oleviin kymmeniin tuhansiin irakilaisiin pakolaisiin.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2017, 02:41:22 kirjoittanut sivullinen. »
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 037
 • Liked: 8806
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6879 : 26.09.2017, 20:08:52 »
http://www.rudaw.net/english/kurdistan/referundum

Äänistä sanotaan nyt olevan laskettu jo noin 3,5 miljoonaa. Näistä noin 92% kannatti itsenäisyyttä. Itsenäisyys näyttäisi äänestyksen perusteella olevan tulossa.

Huhujen mukaan Kurdistanin pääkaupungiksi olisi tulossa Kirkuk; nykyisen Irakin kurdialueen pääkaupunki oli Erbil, joten valinta on outo, mutta perusteltavissa sillä, että Kirkuk on tärkeiden öljykenttien päällä. Myös Mosul ollaan aikeissa liittää Kurdistaniaan; edellisessä viestissäni veikkasin Mosul pyrkivän seuraavaksi itsenäistymään, mutta huhujen mukaan näin ei sittenkään kävisi. Mosulin liittäminen Kurdistaniaan tarkoittaisi myös erittäin suuria väestön siirtoja. Mosulissa enemmistö väestöstä on turkkilaisia. He siirtyisivät mahdollisesti Turkkiin tai Irakiin tai jos Allah suo, tulisivat helpottamaan Suomea vaivaavaa työvoimapulaa. Huhujen lähde on Erdogania tukeva Yenisafak-lehti.

Turkki on myös aloittamassa suuria sotaharjoituksia yhdessä Irakin sotavoimien kanssa maiden raja-alueella. Viime vuonna amerikka kielsi Turkkia osallistumaan Mosulin valtaukseen ja pysymään omien rajojensa sisällä. Nyt tämä sopimus näyttää tulleen päätökseen. Tosin sen tekikin jo edesmennyt presidentti Obama uuden presidentin Trumpin jo saatua vaaleissa voiton, joten sopimuksen arvo oli alunalkaenkin kyseenalainen. Olisi silti heikkouden osoitus Trumpilta, jos hän ei olisi mukana päättävissä pöydissä. Amerikka on sentään Nato-maa Turkin tärkein liittolainen, kurdien sotavoimien suurin tukija ja Irakin armeijan käskijä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 687
 • Liked: 2478
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6880 : 26.09.2017, 20:14:48 »
Kurdeja tuntuu kismittävän Syyrian ja Venjäjän joukkojen joen ylitys deir ezzorin kohdilta. Uhoilivat ettei saa tulla yli. Ylempänä virralla ampuivat 9 syyrian sotilasta veneeseen. Venäjä siis rakensi ponttoonisillan ja jatkoivat hyökkäystä tois puol jokk.
Ooh lalaa...

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 761
 • Liked: 1993
 • Asiantuntija ilman papereita
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6881 : 26.09.2017, 20:24:14 »
Ron Paul puhuu kurdien kansanäänestyksestä:
Kurd Independence Vote - Progress Or Danger?
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6882 : 28.09.2017, 15:46:28 »
ISIS, lytöty - nyt voisi olla aika alkaa palauttaa turvapaikanhakijoita entistä enemmän takaisin Irakiin:

Suomalaiskenraali Jari Kallio: Isis on lyöty Irakissa – kalifaattia ei enää ole
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/231295-suomalaiskenraali-jari-kallio-isis-lyoty-irakissa-kalifaattia-ei-enaa-ole

Lainaus
Isis on käytännössä lyöty Irakissa, arvioi maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Jari Kallio. Suomi on osallistunut Isisin vastaiseen sotaan kouluttamalla Pohjois-Irakin Kurdistanissa kurdien peshmerga-sotilaita.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 761
 • Liked: 1993
 • Asiantuntija ilman papereita
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6883 : 28.09.2017, 16:18:51 »
Kalifaatti siirtyy Ranskan, Belgian ja Ruotsin väriseviin lähiöihin.
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 037
 • Liked: 8806
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6884 : 29.09.2017, 01:59:49 »
Isis ja kalifaatti on pitkään ollut Turkin tukema hanke. Nyt se on mennyt ja Turkille on tullut muitakin ongelmia. Uusi Kurdistania nimittäin pääsi syntymään. Suomen sosialistisen lehdistön aina valehtelevien asiantuntijoiden mukaan äänestys oli ainoastaan neuvoa-antava ja kestää ainakin kymmenen vuotta ennenkuin mitään tapahtuu. Muualla maailmalla ollaan täysin toista mieltä. Jopa Suomen sosialistisen lehdistön niin usein lainaama vasemmistolainen The Guardian uutistoi seuraavin sanoin: Iraq: Kurdish leader Barzani claims win in independence referendum. Referendum tarkoittaa sitovaa kansanäänestystä. Myös uutisen sisältö kertoo kyseessä olleen selvästi sitova kansanäänestys: Siinä puhutaan kansainvälisten lentokenttien siirtymisestä uuden hallinnon käsiin -- ja Turkin uhkailuista sulkea niistä lähtevä lentoliikenne -- ja öljyviennin keskeyttämisestä. Irakin antamasta 72 tunnin aikarajasta kaiken

Ensi silmäyksellä saattaa ihmetellä, miksi Suomen sosialistinen lehdistö niin kovin haluaa valehdella Kurdistaniasta. Puolustusvoimat ovat jopa sosialistien päätöksellä käyneet kurditaistelijoita kouluttamassa ja näin osallistumassa kurdien vapaussotaan. Jokaisen Turkin vaalien yhteydessä on korostettu kurdien olevan iso joukko ja ratkaiseva tekijä Turkissa. Syntynyt Kurdistanian valtio on kaiken lisäksi varsin sosialistinen, ja kurdien taistelujoukoistakin käytetään enemmän nimityksiä työväenjoukot kuin islamistiset joukot. Amerikka on tukenut kurdeja ja Suomeen tulleita kurdejakin ylistetään. Tietämättömyyttäkään ei voi syynä pitää, sillä internetiin Yle on onnistunut tekemään totuutta sisältävän uutisen. Ei kai Suomen sosialistinen lehdistö vain valehtele pelkästä valehtelemisen ilosta ja perinteestä? Tuskin sentään. He toimivat kuten aina eli noudattavat sosialistien poliittista totuusohjelmaa, ja julistavat sen mukaista sanomaa. Mutta miksi siinä sanomassa halutaan vähätellä Kurdistaniaa? Mikä on sosialistien motiivi?
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 530
 • Liked: 8110
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6885 : 30.09.2017, 21:43:53 »
Lainaus
Counterfeit Lego sets sold in Singapore depicting ISIS terrorists have been taken off the shelves.

The toys, which were sold at a local retail store and on e-commerce sites, were removed after concerns were raised that they could lead to the glorification of the Islamic State in Iraq and Syria terror group.

A reader had alerted The Straits Times to the made-in-China figurines being sold at a shop in People's Park Centre, as well as online.

These toy sets, recommended for children aged between six and 12 years, depict violent scenes that show figurines carrying the ISIS flag, launching sticks of dynamite and firing AK-47s.

One also includes a plastic figurine of a decapitated head.

http://www.straitstimes.com/singapore/isis-themed-fake-lego-sets-pulled-from-store-online
Kun haluat tietää, mistä suomalaisuudessa todella on kyse. Saa käyttää opetusmateriaalina.

Maskuliininen versio

Feminiininen versio

Ylijäämämateriaalin ihmeellinen maailma

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6886 : 03.10.2017, 12:39:44 »
ISIS news: Jihadi killing ‘silver sniper’ dies in battle against terror group
http://www.express.co.uk/news/world/861592/ISIS-militia-jihadi-silver-sniper-dead-Iraq-Hawijah-Abu-Tahseen-video

Lainaus
Militia hero Abu Tahseen, who was known for his trademark grey beard, killed 341 ISIS fighters.

The 63-year-old singlehandedly wiped out four jihadi terrorists a day while fighting for the Iraq’s Popular Mobilisation Units (PMU), according to Iraqi media.

He was recognised by his motorbike, snipe rifle and went by nicknames including Silver Sniper, the Sheikh of Snipers and Hawk-eye.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 064
 • Liked: 38230
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6887 : 03.10.2017, 19:51:50 »
ISIS väittää ottaneensa kaksi ryssien sotilasta vangiksi Syyriassa Deir-al-Zorin kaupungissa, ilmeisesti syyskuun 28. päivä.

https://themoscowtimes.com/news/isis-says-it-captured-two-russian-soldiers-59147 (3.10.2017)

Lainaus
Islamic State Says it Has Captured 2 Russian Soldiers in Syria

Islamic State, a terrorist group banned in Russia, has released a video showing two Russian soldiers it claims were captured in the Syrian city of Deir-al-Zor, Reuters reported Tuesday.

The Syrian Army, backed by Russia forces, claims to have taken Deir-al-Zor in a siege Sept. 5 in which a Russian general and at least one other soldier was killed.

The video released by Islamic State’s news agency AMAQ shows two men in grey tunics, one in handcuffs and the other with apparent bruises on his face.

Newsweek reported Sept. 28 the capture of two Russian servicemen, but Moscow denied the claim.

The Dozhd television channel posted the alleged video in which one of the soldiers says they were captured in an ISIS counter-attack Sept. 28.

A representative from the Russian Hmeimim air base in Syria denied the claim and said there had been no captures of any Russian personnel, Dozhd reported.

Tollainen video on ollut jaossa:

Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6888 : 04.10.2017, 13:49:18 »
ISIS bride says she 'made a mistake' and begs Angela Merkel to allow her back into Germany
http://www.express.co.uk/news/world/862038/isis-angela-merkel-jihadist-syria-germany-islamic-state

Lainaus
A JIHADI bride who left her husband and three children to join ISIS is now “pleading” for Angela Merkel to let her back into Germany.
...
Nadja Ramadan, 31, left for Syria in 2014 and started a new family but now wants to return to Germany.

Appearing in a video with her son sleeping in lap, she speaks to Ms Merkel directly, saying she "made a mistake".

She added: “Please, I need your help, please help us. I would like to go back to Germany with my two children.
...
She reportedly ended up in Syria Rakka, the capital of ISIS, immediately married a jihadist fighter from Hamburg and had three children.

She said she wanted to “live in peace in an Islamic world, serve God and raise my children”.

Ramadan claims she is not dangerous and that she was unable to shoot because she is afraid of weapons.

She said she spent her time home cooking, reading the Koran and watching movies.

She also said: "The time under ISIS rule was the best time of my life."

Although she claims she is not dangerous, she also says that the Caliphate is now defeated because it was not "strict enough".
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 064
 • Liked: 38230
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6889 : 04.10.2017, 13:53:06 »
^ Haha, just. Ei mitään katumusta tai osoitusta siitä, että olisi tehnyt jotain väärää avustaessaan terroristijärjestöä.

Tuollainen muslimisekopää olisi vaaraksi saksalaiselle yhteiskunnalle. Siksi Merkel varmaan tekeekin kaikkensa, että tuo saataisiin takaisin elävänä.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 458
 • Liked: 6261
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6890 : 04.10.2017, 19:37:08 »
Mitähän se tämä visiitti poikii?


Lainaus
Saudi King’s historic visit to Moscow: Middle East, bilateral issues on table
https://www.rt.com/news/405637-saudi-king-arrives-moscow/
King Salman of Saudi Arabia is scheduled to arrive in Moscow on Wednesday for the first such visit by a reigning Saudi monarch. He will meet Russian President Putin to discuss bilateral issues, as well as conflicts in north Africa and the Middle East.

Putin and King Salman may discuss defense industry cooperation between the two countries, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said on Wednesday.

“It can be assumed that it will also be on the agenda,” Peskov said when asked about the matter.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 602
 • Liked: 3283
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6891 : 04.10.2017, 20:17:16 »
Isisterroristit miettivät kilpaa mitenkä nämä kaksi venäläistä sotavankia mestataan. Toisesta ne on jakaneet tänään lisätietoja.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6892 : 05.10.2017, 12:32:27 »
Isis menetti viimeisen linnakkeensa Pohjois-Irakissa: Hallituksen joukot valtasivat Hawijan takaisin
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005395944.html

Lainaus
IRAKIN JOUKOT ovat vallanneet Hawijan kaupungin terroristijärjestö Isikseltä, kertovat uutistoimistot. Hawija on ollut Isiksen viimeinen linnake Pohjois-Irakissa.
...
Vahvasti ei mene Isisillä Syyriassakaan: Yhdysvaltojen tukema aseellinen SDF (Syrian Democratic Forces) arvioi syyskuun lopulla, että saa Raqqan kaupungin vallattua Isikseltä viikoissa.

ISISILLÄ on Syyriassa hallinnassaan yhä saarekkeita myös Deir Ez-Zorin maakunnassa. Siellä jihadistijärjestö käy erillistä taistelua Syyrian joukkoja sekä Venäjän ilmavoimia vastaan.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 064
 • Liked: 38230
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6893 : 05.10.2017, 20:47:25 »
ISIS väittää ottaneensa kaksi ryssien sotilasta vangiksi Syyriassa Deir-al-Zorin kaupungissa, ilmeisesti syyskuun 28. päivä.

https://themoscowtimes.com/news/isis-says-it-captured-two-russian-soldiers-59147 (3.10.2017)

Lainaus
Islamic State Says it Has Captured 2 Russian Soldiers in Syria

Islamic State, a terrorist group banned in Russia, has released a video showing two Russian soldiers it claims were captured in the Syrian city of Deir-al-Zor, Reuters reported Tuesday.

The Syrian Army, backed by Russia forces, claims to have taken Deir-al-Zor in a siege Sept. 5 in which a Russian general and at least one other soldier was killed.

...

Nyt ilmeisesti toinen näistä kaapatuista eli Roman Zabolotny on tapettu. Kyseessä oli kaiketi kasakka.

https://themoscowtimes.com/news/islamic-state-killed-captive-soldier-in-syria-russian-deputy-claims-59171 (5.10.2017)

Lainaus
Islamic State Kills Captive Soldier in Syria, Russian Deputy Claims

One of two Russian-speaking men captured by Islamic State in Syria has been killed, a local government official told the independent Dozhd TV news outlet on Thursday.

The terrorist group banned in Russia released a video this week allegedly showing two Russian soldiers that it claimed were captured last month. The Kremlin said on Wednesday it was verifying the men’s citizenship, but called into doubt reports that fellow soldiers recognized them as their own.

Russian military representatives in Syria and Russia denied reports on Tuesday that its servicemen had been captured.

Rostov-on-Don municipal assembly deputy Anatoly Kotlyarov told Dozhd TV that he had learned of Roman Zabolotny’s death from a source “directly connected” to him.

“I wish they were wrong, but so far our worst fears about his fate are proving true,” Kotlyarov said. The deputy said he was unaware of the fate of the second hostage, believed to be Grigory Tsurkanov.

A member of a Russian military order known as the Cossacks told the RBC news outlet later Wednesday he recognized Zabolotny as a fellow Cossack. Tsurkanov was identified as a member of the pro-Kremlin Brothers in Arms veterans group.

Russia’s Conflict Intelligence Team non-profit monitoring group said it allegedly identified Zabolotny among Cossacks blocking opposition leader Alexei Navalny’s Rostov-on-Don campaign offices last spring.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 458
 • Liked: 6261
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6894 : 05.10.2017, 22:34:58 »
Mitähän se tämä visiitti poikii?

Lainaus
Venäjä ja Saudi-Arabia lämmittävät suhteitaan öljyn ja asekauppojen avulla
https://yle.fi/uutiset/3-9868677
...Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud on parhaillaan vierailulla Moskovassa. Kyseessä on Saudi-Arabian ensimmäinen valtiovierailu Venäjälle kautta aikojen.
.......Maailman suurimpia öljyntuottajamaita Venäjää ja Saudi-Arabiaa yhdistää myös kamppailu liuskeöljyä vastaan.

Maiden odotetaan neuvottelevan Moskovassa jatkoa öljynviejämaiden Opec-järjestön solmimalle tuotannonrajoitussopimukselle, johon Venäjä on liittynyt mukaan.

........Venäjän mediassa kuningas Salmanin vierailu on innoittanut myös suuria odotuksia maiden välisen kaupan tiivistymisestä. Vierailun odotetaan poikivan laajoja sopimuksia niin energia-alalla, infrastruktuurihankkeissa, korkean teknologian yhteistyössä kuin muillakin aloilla.

Erityistä kiinnostusta ovat herättäneet maiden väliset asekaupat. Taloussanomalehti Kommersantin(siirryt toiseen palveluun) mukaan Venäjä on valmistellut Saudi-Arabian kanssa yli kolmen miljardin dollarin arvoista asesopimusta, joka sisältäisi myös S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien toimittamisen Saudi-Arabialle.

Venäjän puolustusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin vahvisti uutistoimisto Tassille(siirryt toiseen palveluun), että Saudi-Arabian kanssa keskusteltiin iltapäivällä myös S-400-ilmatorjuntaohjuksista ja maa on kiinnostunut järjestelmästä.

Venäläisviestimien mukaan osapuolet allekirjoittivat tänään torstaina maiden aseteollisuuksia lähentäviä sopimuksia, jotka muun muassa antavat Saudi-Arabialle lisenssin valmistaa AK-103-rynnäkkökivääreitä.

Al Qaida ostaa Venäjän?
« Viimeksi muokattu: 05.10.2017, 22:44:25 kirjoittanut Nuivanlinna »
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 602
 • Liked: 3283
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6895 : 05.10.2017, 23:12:53 »
Heti kun nämä kaksi venäläistä mestataan, siitä on varmasti netti täynnä videoita. Isis kyllä osaa ottaa siitä tapahtumasta kaiken irti, tulee monella kameralla kuvattu lähes elokuvamainen otos.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 037
 • Liked: 8806
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6896 : 09.10.2017, 02:15:05 »
Isisin vastainen sota alkaa olla loppumassa. Jatkuvasti tulee lisää tietoja uusista operaatioista. Suomen sosialistinen lehdistö tapansa mukaan kertoo sitä omaa sosialistista totuuttaan, joka on jossain määrin asiatietojen perusteella totta, mutta yleiskuvan kannalta täysin valheellinen. Sosialistien propagandan varaan maailmankuvansa luoneet tulevatkin pettymään lähitulevaisuudessa pahasti. Jopa sosialistit itse tämän riskiä äskettäin Ylen radiossa mainitsivat pelokkaana.

Suomen sosialistisen lehdistön mukaan Irakin armeija on lyömässä Isisiä Irakissa. Todellisuudessa siellä on yksi öljykeskus Kirkukin lähistöllä oleva Isisin nimissä ollut pieni kohde vallattu. Öljykaupunki Kirkuk taas meni kansanäänestyksen tuloksena Kurdistanian osaksi, ja on alkanut varautumaan Irakin armeijan valtausyrityksiin. Ei olisi kovinkaan ihmeellistä, jos kurdit olisivat "ostaneet" Irakin nyt voittamat Isis-taistelijat omiin joukkoihinsa; Isisin sotureiden loikkauksista kurdien joukkoihin on viime aikoina ollut paljon huhuja. He ovat Kirkukista tulleita taistelijoita tai kansainvälisiä palkkasotureita, joten heidät pitäisi olla helppo ostaa.

Vaikka kurdien sanotaan pääosin taistelleen nimenomaan Isisin joukkoja vastaan, taistelivat he Syyrian puolella kuitenkin monta vuotta Isisin rinnalla Al Assadin joukkoja vastaan. Silloin Turkki tuki Isisiä ja Turkista tulevat kurdijoukot olivat oma osastonsa. Sodan kuluessa tilanne on muuttunut. Turkin tukema Isis on lyöty ja turkista -- ja osin Irakin kurdialueilta eli nykyisestä Kurdistaniasta -- tulleet joukot ovat saaneet vallattua ison osan entisistä Isisin alueista. Isisin hallussa on muodollisesti yhä erittäin iso osa Irakin aavikkoa, ja kurdit ovat nyt työntymässä sinne Syyrian kautta. Kurdit ovat täyttämässä Isisin jättämää valtatyhjiötä ja osin sulauttamassa Isisiä osaksi itseään. Nyt tapahtuu paljon ja Irakin armeija on tilanteessa täysin tilanteen vietävänä.

Syyrian puolella tilanne elää vieläkin voimakkaammin. Syyrian armeijan joukot -- Venäjän tukemina -- ovat Deiz-al-Zorin valtaamisen jälkeen lähteneet jatkamaan vyörytystään pitkin Eufratin rantaa. Eufratin ranta on Syyrian puolella viimeinen alue, jossa Isisillä on vielä joukkoja. Eufratin ranta jatkuu Irakin puolelle ja menee tietenkin Baghdadin läpi aina mereen asti. Syyrian puolella sitä ei ole enää kuin 50 kilometriä valtaamatta ja viimeisen viikon aikana sitä vallattiin yli 20 kilometriä. Nopeasti laskettuna sen valtaus kestää kaksi viikkoa. Eufratin vastaranta on toinen asia. Se on väitetyn sopimuksen mukaan kurdijoukkojen vastuulla, ja siellä on vielä Isisin joukkoja. Pikku hiljaa ne siirtyvät kurdien riveihin; Raqqassa näin pitäisi käydä jo tänä yönä. Näin Syyrian tilanne alkaa olla lopullisesti ratkaistu.

Mutta ei ole. Turkki ei ollut tyytyväinen Kurdistanian perustamiseen. Ensin se halusi hyökkäillä Kurdistaniaan kukistamaan hallintoa. Nyt se haluaa ihan jotain muuta. Turkki on alkanut siirtää omia "rauhan turvaamisjoukkojaan" Aleppon länsipuolelle ihan Välimeren läheisyyteen Idlibiin. Idlib on iso kaupunki Syyriassa, ja Syyria ei ole turkkilaisia kutsunut rauhaa turvaamaan. Tosin Venäjä ja Turkki ovat kuulemma sopineet jaosta, jossa Turkki saa turvata kaupungin ja Venäjä kaupungin ympäristön. Idlibin alue on ollut Suomen sosialistisen lehdistön kutsumien hyvien kapinallisten hallinnassa jo vuosia. Siellä ei ole ollut sotilaallista toimintaakaan. Miksi Turkki nyt sen turvallisuudesta yllättäen kiinnostui? Aiemmassa viestissäni epäilin kurdien haluavan laajentaa valtaansa aina Välimerelle asti tekemällä Al Assadin kanssa sopimus alueiden vaihdosta. Nyt Turkki vei -- tai on viemässä -- joukkonsa vaihdossa ehdottamalleni alueelle; Al Assadin on tämän jälkeen mahdotonta vaihtaa sitä enää mihinkään. Turkki esti operaatiollaan Kurdistanian laajenemisen Välimerelle.

Tosin on jo esitetty epäilyjä, että Kurdistania voisi yrittää päästä Välimerelle vaihtoehtoisesti myös Syyrian eteläpuolitse -- ainakin öljyn viennin verran -- lähinnä Israelin kautta. Juutalaiset voisivat sallia öljyputken Haifaan, jos saisivat sopivan korvauksen. Israel oli se valtio, joka voimakkaimmin tuki Kurdistanian itsenäisyyttä. On olemassa vanha 1930-luvulla tehty ja osittain yhä rakennettuna oleva öljyputkilinjaus Mosulista Haifaan. Öljyputken reitti on yhä pääosin Isisin hallussa -- vaikka sen päässä olevat öljykentät ovat kurdien hallussa --. Päätepisteenä oleva Mosul on kuitenkin Irakin armeijan hallinnassa. Toisesta päästä osa on Israelissa ja osa Jordaniassa. Näiden maiden kanssa kurdit varmasti pääsisivät sopuun öljyputken tuottojen jakamisesta. Tämä putki ei kulje missään vaiheessa Syyrian alueella, vaikka aika hyvin sen matkan varrelle osuvatkin Deir-al-Zorin lähellä olevat öljykentät. Kurdien olisi siten mahdollista päästä siitä sopuun helposti Al Assadin kanssa. Kurdit haluavat rahoittaa Kurdistaniansa Kirkukin öljyrahoilla ja ovat toistaiseksi aika hyvissä asemissa sen suhteen. Irakin hallitus on jäämässä pelin häviäjäksi, ja Irakin valtio menettämässä öljytulonsa. Myös Turkki näyttää jäävän ilman palkintoa pitkästä sotimisesta. Al Assadkin menettää jotain, mutta paljon vähemmän kuin olisi voinut kuvitella sodan alkaessa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6897 : 09.10.2017, 15:17:29 »
ISIS fighter bemoans 'hard' life in Raqqa after leaving Porsche and lawyer lifestyle in UK
http://www.express.co.uk/news/uk/864073/ISIS-news-fighter-Raqqa-Syria-Briton-Birmingham-immigration-lawyer-Porsche

Lainaus
Abu Adam Al-Britani was a practising barrister in London, who later became a solicitor specialising in immigration law.

The 39-year-old ran a succession of successful law firms, including one in Harrow, northwest London, and boasted he earned top salaries for his work.

But four years ago he quit his life in Britain, which he described as “a country of dogs”, and left his profession behind to start a new life in Syria with death cult ISIS.

However last week, Al-Britani posted a 72 minute long video online in which he moaned about how hard life is in Raqqa and complained about US forces breaking up the ISIS stronghold.

In the tape, posted on the encrypted messaging app Telegram, the barrister-turned-jihadi talks about his old life in the UK, saying: "I was not a loser.”
...
And he bemoaned how the ISIS stronghold in which he lived with his wife and toddler son had been “obliterated” in coalition air strikes, as he said US-backed forces were now closing in on him and his fellow militants.
...
But while he claimed the streets around his hide-out were littered with dead bodies, he also claimed: “I would not trade the place I am in for any other place in the world.”
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 602
 • Liked: 3283
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6898 : 11.10.2017, 08:29:16 »
Suomenlippu vilahtelee jostain syystä noissa isisterroristien uhmailuvideoissa hälyttävän usein? Suomi mainittu ,torilla tavataan?
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #6899 : 12.10.2017, 15:50:59 »
Pahamaineinen "valkoinen leski" on saatu nitistettyä, mutta hänen ihmiskilpenä käyttämänsä "pennun" kohtalo on epäselvä:

Sally Jones DEAD - but did 12-year-old ‘terror cub’ son Jojo die in US drone strike?
http://www.express.co.uk/news/uk/865353/Sally-Jones-dead-ISIS-Jojo-son-boy-UK-terror-terrorist-US-drone-strike

Lainaus
The 12-year-old, who spent much of his youth growing up in ISIS’ so-called caliphate, has featured in extremist videos as a child executioner.

In one clip he was seen shooting prisoners in the head along with other child soldiers of the sick terror group.
...
Jones was previously accused of using her son as a human shield against potential strikes against ISIS locations.

Valkoinen leski on kuollut – Hän oli ISIS:n kovin naisvärvääjä
https://www.verkkouutiset.fi/valkoinen-leski-on-kuollut-han-oli-isisn-kovin-naisvarvaaja/

Lainaus
Jones on tullut tunnetuksi eräänä ISIS:n tehokkaimmista naisten värvääjistä. Hän lähti ISIS:n riveihin Syyriaan 12-vuotiaan JoJo-poikansa kanssa vuonna 2013. Brittilehdistön mukaan Jones liikkui yleensä poikansa kanssa, koska ajatteli suojautuvansa näin ilmaiskuilta. JoJon kohtaloa ilmaiskun jälkeen ei tiedetä. Joidenkin lähteiden mukaan hänkin menehtyi iskussa.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 15:54:05 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/