UmmaGumma

Äänestys

Kuinka monta sotilasta Isisillä voisi olla?

Enintään 10 000
24 (10.5%)
10 000 - 30 000
49 (21.5%)
30 000 - 100 000
69 (30.3%)
100 000 - 200 000
24 (10.5%)
Enemmän kuin 200 000
62 (27.2%)

Äänestäjiä yhteensä: 218

Kirjoittaja Aihe: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju  (Luettu 1054839 kertaa)

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 277
 • Liked: 5800
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7410 : 17.03.2019, 00:14:36 »
Veli venäläinen on mättänyt 500-kiloisia lentopommeja tuolle aluelle ihan kuin ne olisi menossa pois muodista!

500-kiloinen on iloinen asia etenkin vastapuolen riesana :)

Deputy M

 • Nyt on ruuti kuivaa
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 203
 • Liked: 1900
 • Deputy M ratsasti kaupunkiin
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7411 : 17.03.2019, 01:00:36 »
Veli venäläinen on mättänyt 500-kiloisia lentopommeja tuolle aluelle ihan kuin ne olisi menossa pois muodista!

500-kiloinen on iloinen asia etenkin vastapuolen riesana :)
Juu, jo toisessa maailmansodassa 500 kiloisia kutsuttiin korttelinrepijöiksi, siis yksi talo ei riittänyt vaan pantiin kerralla päreiksi koko kortteli. Luulen että miesvahvuus hupeni ISIS-kundeilta aikamoista vauhtia ;)
Me olemme kansa! - Nuiva ei naivi (Eino.P Keravalta) - On parempi näyttää syylliseltä, kuin kykenemättömältä.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 414
 • Liked: 1127
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7412 : 17.03.2019, 18:04:46 »
Itse asiassa se "korttelipommi" oli 4000 naulan (1 naula=0,45358 kg) "cookie"-pommi. Ohutkuorinen, jotta paljon räjähdettä.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7413 : 01.04.2019, 12:20:53 »
Talousrikoksia, hyväuskoisten lahjoituksia, pikavippejä – näin terrorismia rahoitetaan Suomessa | MOT | yle.fi
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/04/01/talousrikoksia-hyvauskoisten-lahjoituksia-pikavippeja-nain-terrorismia

Lainaus
”Kyllä, tietty mies. Nyt olen Itäkeskuksessa.”
”Okei, nyt lähetän sinulle. Eikö niin, että tietty mies sinun enosi?”
”Kyllä.”

Puhelun osapuolet kertovat oikeudelle, etteivät muista keskustelua. He eivät tiedä, kuka on ”tietty mies” tai mikä oli keskustelun jälkeen lähetetty somalialainen puhelinnumero. Rahaa siirtyy terroristijärjestö al-Shabaabille. Neljä miestä sanovat, että kyse oli hyväntekeväisyydestä köyhille.

Facebook-keskustelu vuonna 2013:

”Hirveä meno päällä koko ajan. Ollaan kunnon islamilaisia Robinhoodeja. Pöllitään kuffaareilta (vääräuskoisilta) ja annetaan köyhille:)”

Miesporukassa puhutaan petoksista, joilla on rahoitettu matkoja ja varustehankintoja Syyriaan. Matkoja kuvaillaan oikeudessa hyväntekeväisyydeksi.

Suomessa ei ole tuomittu ketään terrorismin rahoittamisesta. Ensimmäisessä tapauksessa toiminta ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkistöä, Syyrian-matkojen tapauksessa terrorismisyytteet kaatuivat ja tuomiot tulivat talousrikoksista.

Vaikka lakeja on tiukennettu, Suomesta siirtyy varoja terroristijärjestöille keinoilla, joihin viranomaisten on vaikea puuttua. MOT:n selvityksen mukaan terrorismin rahoitus on Suomessa pitkäjänteistä työtä, johon liittyy pienimuotoista liiketoimintaa ja yhteisöissä kerättäviä lahjoituksia. Nopeita keinoja ovat petokset ja kulutusluotot.
...
On syyskuu 2010, kun puhelimessa keskustellaan ”tietystä miehestä”. Useilta ihmisiltä on kerätty yhteensä tuhansia euroja, jotka neljä miestä on välittänyt al-Shabaabille epävirallisen Hawala-rahansiirtojärjestelmän kautta.

Summat ovat pieniä, mutta niillä on määränpäässä ostovoimaa: käsikranaatin saa muutamalla kympillä, taistelijan kuukausipalkka voi olla parisataa euroa.

Toinen puhelun miehistä tuntee al-Shabaabin taistelijoita, ja on suositellut velipuoltaan järjestölle. Keväällä 2011 hän perustaa kaksi kuljetusalan firmaa. Syksyllä mies pidätetään.

Mies on tutkintavankeudessa yli seitsemän kuukautta. Kuulusteluissa häneltä kysytään myös kolmannesta kuljetusalan yrityksestä, jonka pankkitiliin hänellä on ollut käyttöoikeus. Mies kertoo sopineensa työskentelystä yrityksessä. Yhdelläkään mieheen liittyvillä yhtiöllä ei ole ollut toimintaa, mutta niiden tileillä on liikkunut rahaa.

Miehestä tulee Suomen ensimmäisen terrorismioikeudenkäynnin keskeinen hahmo. Hän on matkustuskiellossa kaksi ja puoli vuotta, kunnes käräjäoikeus antaa vuoden 2014 lopulla tuomioita rahoituksesta, valmistelusta ja värväyksestä.

Päätöksestä valitetaan hovioikeuteen, ja matkustuskielto lakkaa. Mies ei jää odottamaan oikeuden lopullista päätöstä, joka vapauttaa kaikki miehet syytteistä. Hän pakenee maasta perheineen ja liittyy Isisiin.

Ennen lähtöään hän tekee yli 1 500 euron ostokset luotolla Helsingin Itäkeskuksen ulkoiluvälineliikkeessä.
...
– Meillä on viitteitä muualta tulleista ilmoituksista, ennen muuta pankeilta tulleista rahanpesuilmoituksista, että Hawala-toimintaa harjoitetaan myös rekisteröitymättä, Pekka Vasara sanoo.

Keskusrikospoliisi selvitteli viime vuonna muutamia kymmeniä tapauksia, joissa epäiltiin terrorismin rahoittamista. Varsinaisia ilmoituksia oli 11 kappaletta.

– Hawala-tilittäjät eivät ole ilmoituksia tehneet, vaikka voisi ajatella, että niillä riski on merkittävä, Vasara toteaa.
...
Kesäkuussa 2013 Roihuvuoren moskeijan kautta tutustuneelle miesporukalle on kertynyt jo useita kokemuksia Syyriasta, joista viestitellään verkossa.

Miehet ovat tuoneet mukanaan Syyriaan rahaa ja Suomesta ostettuja varusteita, autoja ja tietokoneita. Varat näihin on hankittu veropetoksilla ja kulutusluotoilla.

Verkostolla on lukuisia rakennusalan yrityksiä, joista on tehty perusteettomia alv-ilmoituksia verottajalle. Yhtiöiden tileille on saatu kymmeniä tuhansia euroja, jotka on nostettu saman tien omaan käyttöön.
...
Samoihin aikoihin kun poliisi aloittelee ensimmäisen terrorismitapauksen tutkintaa, Suomeen muuttaa bangladeshilainen mies nimeltä Taz Rahman.

Elokuussa 2012 Rahman tulee liikekumppaniksi yhtiöön, jolla on ravintola Helsingin keskustassa.

Puoli vuotta myöhemmin liikekumppanuus päättyy. MOT:n tavoittaman liikekumppanin mukaan hän otti Rahmanin mukaan toimintaan, mutta tämä ei maksanut sovittua osuuttaan yhtiöstä.

Rahman muuttaa Ouluun, missä hän jo elokuussa 2013 tulee liikekumppaniksi toiseen yhtiöön. Hän myös menee naimisiin.
...
Isisistä vuotaneen asiakirjan mukaan Rahman liittyy järjestöön heinäkuussa 2014. Hänellä on mukanaan vaimo, pariskunnalla on lapsia.

Toukokuussa 2017 Isisin julkaisussa kerrotaan, että Rahman on kuollut. Hän on edennyt Isisissä sen verran tärkeään asemaan, että asia noteerataan kuvan kanssa. Viestissä kerrotaan Rahmanin työskennelleen järjestölle fysioterapeuttina.

Rahmanilta jää taakseen yhtiö, joka on rekisteröity samaan osoitteeseen kuin Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuone, eli Oulun moskeija.
...
Nyt viranomaisten arvio on, että Suomesta löytyy terrorismiin liittyviä henkilöitä kaikilta eri tasoilta: värvääjiä, rahoittajia, kouluttajia ja kouluttautuvia.
...
– Jihadistiseen liikehdintään ei ole mitään yhtä tai kahta juurisyytä. Sitä ei selitä uskonto, koska yli 99 prosenttia muslimeista ei ole ajautunut sen toiminnan pariin. Itse näen tämän sosiaalisena verkostona, jossa tietyt ihmiset ovat entuudestaan mukana ja käyttävät kahdenkeskisiä luottamussuhteita sanoman ja ideologian levittämisessä, [Juha] Saarinen sanoo.
...
– Suurin osa ihmisistä on tullut maista, joissa ei ole turvallista, ja he yrittävät elää täällä rauhassa. Meidän täytyy jatkaa sen opettamista, mitä on olla hyvä muslimi, sanoo Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan.

Hän on ollut julkisuudessa muslimiyhteisön edustajana ja ollut kunnallispolitiikassa SDP:n varavaltuutettuna.

MOT:n haastattelussa Mannan kertoo, ettei tiedä ketään, jolla olisi ääriajatuksia.

– Joillain ihmisillä voi olla ääriajatuksia, mutta täällä ei ole ketään sellaista, jonka tuntisin. Olen ollut täällä 27 vuotta ja tunnen jokaisen henkilökohtaisesti.

Häneltä on kysyttävä suoraan Isisiin liittyneestä Taz Rahmanista. Mannan ja Rahman ovat yhtiökumppaneita Oulun moskeijan osoitteeseen rekisteröidyssä yhtiössä.

– Hän on sukulaiseni. Tyttäreni mies. Siinä kaikki, Mannan sanoo.
...
Mannan kertoo kuulleensa tyttärestään viimeksi kaksi vuotta sitten. Hän toteaa, että kaikille konfliktialueilta palaaville pitää antaa mahdollisuus.

– Toivottavasti heidät saadaan takaisin osaksi yhteisöä niin, että he voivat elää normaalia elämää.

Pienenä vastapainona islamin roolin kiistämiselle:

Kommentti: Ei mitään tekemistä islamin kanssa? | The Ulkopolitist
https://www.ulkopolitist.fi/2017/03/01/kommentti-ei-mitaan-tekemista-islamin-kanssa/

Lainaus
“Isil ei ole islamilainen. Mikään uskonto ei hyväksy viattomien tappamista.” Näin presidentti Barack Obama kuvaili Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvaa ryhmää syksyllä 2014, jolloin kansainvälisen liittouma kiihdytti sotatoimia ryhmää vastaan. Erityisesti Obaman toisen kauden (2013–2017) aikana monet konservatiiviset julkaisut arvostelivat Obamaa hänen haluttomuudestaan yhdistää islam ja sen nimissä tehty väkivalta.
...
On tärkeää huomioida, että islamia ei voi sulkea pois, kun käsitellään yksittäisiä jihadistiryhmiä tai jihadismia yleisesti – viitataanpa julkisessa keskustelussa tai virallisissa asiakirjoissa Islamilaiseen valtioon millä nimellä tahansa. Tämän suhteen kiistäminen viestinnässä on analyyttisesti harhaanjohtavaa, joka hämärtää tai jopa vääristää julkista ymmärrystä jihadismista ilmiönä.
...
Jihadistiryhmät eivät vain hyväksikäytä uskontoa röyhkeästi omien tavoitteidensa saavuttamiseksi tai hyödynnä väkivaltaa satunnaisesti, vaan ne järjestelmällisesti ankkuroivat väkivallan, ja koko toimintansa, omaan islamin tulkintaansa. Shiraz Maher nostaa tuoreessa jihadistisen ideologian kehittymistä käsittelevässä teoksessaan esille, että esimerkiksi al-Qaida on käyttänyt paljon resursseja oikeuttaakseen toimintansa uskonnollisten tekstien ja käsitteiden avulla ja tulkitsemalla niitä uudelleen samankaltaisella argumentaatiolla ja samoilla tavoilla, joita islamin uskonoppineet käyttävät. Myös Islamilainen valtio on toiminut tällä tavalla. Al-Qaida ja Islamilainen valtio eivät ole poikkeuksia, vaan niiden käytös heijastaa 1900-luvun alussa alkanutta sunnalaisen islamin “radikaalia” kehityssuuntaa. Ja kun huomioidaan erityisesti salafismin doktriinien keskeinen rooli al-Qaidan ja Islamilaisen valtion jihadistisessa ideologiassa, on älyllisesti vähintäänkin epärehellistä väittää, että islamilla ei olisi mitään tekemistä jihadismin tai Islamilaisen valtion kanssa.
...
Tämä voi kuitenkin johtaa haluun kiistää islamin rooli jihadistien toiminnassa kokonaisuudessaan. Tällaiset puheenvuorot pitäisi ymmärtää ensisijaisesti islamin ja muslimiyhteisön puolustuksena, ei analyyttisinä kannanottoina islamin ja jihadismin suhteesta.
...
Selkeästi islamilla on jotain tekemistä jihadismin kanssa, mikä näkyy jihadistisessa ideologiassa ja jihadistiryhmien sekä yksittäisten jihadistien toiminnassa. Graeme Wood huomioi terävästi uudessa kirjassaan, että länsimaisilla tutkijoilla on ollut vaikeuksia nähdä uskonnon merkitystä poliittisissa ilmiöissä. Uskonnolla kuitenkin on keskeinen rooli politiikassa länsimaiden ulkopuolella ja niissä länsimaisissa yhteisöissä, joissa on erilainen suhtautuminen uskontoon ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen.
...
Islamilla voi olla suuri vaikutus sekä aseellisten ryhmien että yksittäisten henkilöiden toimintaan. On eittämättä houkuttelevaa leimata terrori-iskun tehnyt henkilö pahaksi, mielenvikaiseksi tai yhteiskunnallisten olosuhteiden uhriksi, jonka häiriökäyttäytyminen oikeutetaan “päälleliimatulla” uskonnolla tai ideologialla. Tällaiset väitteet kestävät kriittisen tarkastelun vain harvoin. Jihadismin ja islamin erottaminen ei voi koskaan olla vakavasti otettavan akateemisen tutkimuksen perusta.

MOT paljastaa: Oulun imaamin vävy kuoli Isisin riveissä – "Vastuu on yksin hänen" | Yle Uutiset | yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-10716172

Lainaus
Isis-taistelijoiksi lähteneillä on ollut Suomessa yritystoimintaa pizzerioista kuljetusyrityksiin. Ylen MOT selvitti Isisiin lähteneiden taustoja ja terrorismin rahoitusta Suomessa.
...
MOT:n selvityksessä paljastui, että yksi terrorijärjestö Isisiin liittyneistä on omistanut yrityksen oululaisen imaamin kanssa. Kyse on Suomesta Syyriaan lähteneestä bangladeshilaisesta Taz Rahmanista. Isistä vuotaneen asiakirjan mukaan Rahman liittyi järjestöön kesällä 2014.
...
Toinen yrityksistä on rekisteröity Oulun moskeijan osoitteeseen. Sen toimialaksi on merkitty ruokakioski. Yhtiökumppani on Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan.

Mannan on toiminut myös islamin opettajana ja SDP:n varavaltuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa.
...
MOT kävi tapaamassa Mannania Oulussa. Haastattelun aiheena oli radikalisoituminen. Haastattelussa imaami kertoi useita kertoja, ettei hän tunne henkilökohtaisesti ketään radikalisoitunutta.

Lopulta MOT:n toimittajan kysyessä hänen yhtiökumppanistaan imaami myönsi, että kyse hänen on tyttärensä aviomiehestä. Pariskunta lähti Syyriaan 2014. Heillä on lapsia.
« Viimeksi muokattu: 01.04.2019, 12:57:09 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 643
 • Liked: 966
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7414 : 14.04.2019, 11:56:35 »
Hesarin juttu on vain lukijoille, mutta tuskinpa olisi tullut hullua hurskaammaksi. Kuva+otsikko on kuitenkin taattua Hesaria. Siellä ne Anna-Maijat ja Lotta-Liisat viruvat aavikolla Juha-Petterin ja Kirsi-Annelin kanssa perunavallia lautaselta kaapien. Jostain kellarista vielä ehkä löytyy puolukkahillopurkki. Vai että suomalaisia naisia lapsineen...  :facepalm:
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 432
 • Liked: 7077
 • Burn
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7415 : 21.04.2019, 13:31:53 »
We have met the enemy and he is us.

Lainaus
Recently released Defense Intelligence Agency emails from August 2012 reveal that the Obama admin knowingly armed, trained and funded Al-Qaeda and ISIS and expected a Caliphate to be set up in Eastern Syria.
They also show that the planned attack on the US Consulate in Benghazi was widely known about within the US government 10 days before the attack occurred and that all the stories about the attack being caused by a video were deliberate lies:-
http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-defense-state-department-documents-reveal-obama-administration-knew-that-al-qaeda-terrorists-had-planned-benghazi-attack-10-days-in-advance/
http://ian56.blogspot.com/2015/11/arms-smuggling-to-syrian-terrorists-and.html
NOVUS ORDO HOMMARUM

"Jos on aikuinen ja ottaa 15-vuotiaalta elämänohjeita, pitää mennä myös itseensä."
--Suvi Auvinen

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7416 : 29.04.2019, 11:04:36 »
Irakin jesidijohto: Isis-taistelijoiden raiskaamat naiset tervetulleita kotiin, mutta heidän lapsensa eivät
https://yle.fi/uutiset/3-10759052

Lainaus
Lukuisat jesidinaiset ovat joutuneet antamaan raiskauksista syntyneet lapsensa orpokoteihin, jotta he voisivat palata takaisin yhteisöihinsä.

Irakissa jesidien hengellinen neuvosto ilmoitti sunnuntaina, ettei se haluakaan ottaa vastaan niiden jesidinaisten lapsia, jotka ovat syntyneet Isis-taistelijoden raiskausten tuloksena.

Ilmoitus herätti hämmennystä, sillä aiemmin neuvosto oli kertonut toivottavansa tervetulleeksi kaikki Isis-joukkojen kauheuksista hengissä selvinneet.

Kun Isis-terrorijärjestö iski jesidialueelle Luoteis-Irakissa vuonna 2014, murhasi se tuhansia jesidi-heimon miehiä ja pakotti tuhannet jesidinaiset seksiorjiksi.

Jesidineuvosto kertoi lauantaina, että media oli vääristellyt sen aiempaa ilmoitusta. Neuvosto toteaa, että toivottaessaan Isisin kauheuksista selvinneet takaisin kotiinsa, ei se ”misään nimessä tarkoittanut lapsia, jotka ovat syntyneet raiskausten tuloksina, vaan niitä lapsia, jotka ovat syntyneet jesidivanhemmille ja joutuneet Isisin kidnappaamiksi”.

Jesidiviranomainen Ali Khedhir Ilyas sanoi sunnuntaina, että neuvosto rohkaisee naisia palaamaan lastensa kanssa - huolimatta näiden syntyperästä – mutta muotoili, "ettei se voi pakottaa perheitä hyväksymään lapsia, jotka ovat syntyneet raiskausten tuloksina."
...
Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch pitää jesidijohtajien viikonloppuna antamaa ilmoitusta pöyristyttävänä.
...
Kuten monissa muissa uskonnollisissa vähemmistöissä Lähi-idässä, jesidiksi ei voi kääntyä, vaan uskontoon synnytään. Avioliitot muunuskoisten kanssa on tiukasti kielletty.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2019, 11:06:37 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 443
 • Liked: 158
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7417 : 29.04.2019, 11:11:24 »
We have met the enemy and he is us.

Lainaus
Recently released Defense Intelligence Agency emails from August 2012 reveal that the Obama admin knowingly armed, trained and funded Al-Qaeda and ISIS and expected a Caliphate to be set up in Eastern Syria.
They also show that the planned attack on the US Consulate in Benghazi was widely known about within the US government 10 days before the attack occurred and that all the stories about the attack being caused by a video were deliberate lies:-
http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-defense-state-department-documents-reveal-obama-administration-knew-that-al-qaeda-terrorists-had-planned-benghazi-attack-10-days-in-advance/
http://ian56.blogspot.com/2015/11/arms-smuggling-to-syrian-terrorists-and.html

Barack Hussein Obama
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7418 : 08.05.2019, 12:40:26 »
Ruotsalaisen Isis-terroristin lapset pelastettiin Syyriasta
https://yle.fi/uutiset/3-10772420

Lainaus
Seitsemän sisarusta jäi orvoksi, kun isä ja äiti kuolivat Syyriassa. Isisin alueelta paenneille siviileille tarkoitetulla leirillä riutuneiden sisarusten kohtalo on puhuttanut Ruotsissa useita viikkoja.
...
Syyriassa kuolleen ruotsalaisen Isis-terroristin Michael Skråmon pienten lasten kohtalo on ratkennut. Isisin alueelta paenneille siviileille tarkoitetulla al-Holin leirillä viruneet seitsemän lasta ovat päässeet ruotsalaisen viranomaisdelegaation mukana turvaan Irakiin.

1–8-vuotiaat lapset luovutettiin tiistai-iltana isoisänsä Patricio Galvèzin hoitoon Pohjois-Irakin Erbilissä.
...
Michael Skråmo ja tämän vaimo Amanda Gonzales lähtivät vuonna 2014 Syyriaan liittyäkseen Isisiin ja veivät mukanaan neljä Ruotsissa syntynyttä lastaan. Syyriassa heille syntyi vielä kolme lasta lisää. Sekä Michael että Amanda Skråmo saivat surmansa aiemmin tänä vuonna.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 432
 • Liked: 7077
 • Burn
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7419 : 13.05.2019, 21:40:33 »
"Let him who has understanding reckon the number of the beast, for it is a human number..."

Assessment by the engineering sub-team of the OPCW Fact-Finding Mission investigating the alleged chemical attack in Douma in April 2018
http://syriapropagandamedia.org/working-papers/assessment-by-the-engineering-sub-team-of-the-opcw-fact-finding-mission-investigating-the-alleged-chemical-attack-in-douma-in-april-2018
Lainaus
1 Introduction
In our Briefing note on the Final Report of the OPCW Fact-Finding Mission on the Douma incident, we noted that the FFM had sought assessments in October 2018 from unidentified engineering experts on the “the trajectory and damage to the cylinders found at Locations 2 and 4”. The Final Report provided no explanation for why the FFM had not sought engineering assessments in April 2018, when the experts could have inspected the sites with cylinders in position, rather than six months later when inspection of the sites with cylinders in position was no longer possible and the assessments had to rely on images and measurements obtained by others. We raised this as an obvious anomaly.

OPCW staff members have communicated with the Working Group. We have learned that an investigation was undertaken by an engineering sub-team of the FFM, beginning with on-site inspections in April-May 2018, followed by a detailed engineering analysis including collaboration on computer modelling studies with two European universities. The report of this investigation was excluded from the published Final Report of the Fact-Finding Mission, which referred only to assessments sought from unidentified “engineering experts” commissioned in October 2018 and obtained in December 2018.

A copy of a 15-page Executive Summary of this report with the title “Engineering Assessment of two cylinders observed at the Douma incident” has been passed to us and we have posted it here. Please download and share this document via your own server if you link to it, so as not to overload our server.

We are studying this document, and encourage others with relevant expertise to contribute. We provide some initial comments below:-
NOVUS ORDO HOMMARUM

"Jos on aikuinen ja ottaa 15-vuotiaalta elämänohjeita, pitää mennä myös itseensä."
--Suvi Auvinen

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 432
 • Liked: 7077
 • Burn
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7420 : 16.05.2019, 17:44:12 »
Suomi mainittu:

Lainaus
On January 1st, Will Sillitoe headlined at the Helsinki Times, "What does the US embassy in Baghdad export to Finland and dozens of other countries?” and he reported that:

More than a million kilograms of cargo were shipped from Baghdad to different parts of the world, reveals US embassies procurement documents.

Mysterious cargo shipments from the US Embassy in Baghdad to other American embassies and consulates around the world have been revealed on a Wikileaks' database. Procurement orders of US embassies are public documents, but Wikileaks put them in a searchable database making it easier to analyse.

The database displaying worldwide US embassy orders of goods and services reveals Baghdad as a postal and shipping centre for tonnes of freight.

Though military freight might be expected between the US and Iraq, records show that embassies across Europe, Asia, the Middle East, the Americas and Africa are all receiving deliveries from Baghdad too.

According to Wikileaks' database, orders to ship more than 540 tonnes of cargo to the US were made in May 2018. The same document shows other main delivery destinations included 120 tonnes of freight to Europe, and 24 tonnes to South Africa, South America and Central Africa respectively. …

On December 29th, Sillitoe had headlined "Guarded warehouse near airport and mysterious cargos from Baghdad; what is the US embassy in Helsinki up to?” and he opened:

Why does the US Embassy in Helsinki need a big warehouse near Malmi Airport and what are the contents of thousands of kilograms of cargo sent to Helsinki from Baghdad?

A dilapidated warehouse in Malmi is being used by the US Embassy for unknown operations after a Wikileaks release revealed its location.

The anonymous looking building on Takoraudantie is notable only for the new 427 meter perimeter fence that according to the Wikileaks' database was ordered by the US Embassy in April 2018.

Situated across the street from the main entrance of Malmi Airport, the warehouse with its 3 meter high security fence appears an unlikely location for official embassy business. Neighbouring companies include a car yard and a tyre warehouse.

Helsinki Times visited the perimeters this weekend. Security personnel, young Finns in uniforms with American flags on their arms, appeared nervous and suspicious when asked to comment on the warehouse. …

Sillitoe closed that article by saying: “The searchable Wikileaks database and info about Finland related activities can be found HERE.”

That link leads to a “US Embassy Shopping List” of 24 separate documents, one of which is "RFP 191Z1018R0002 Mission Iraq Shipping Transportation Services”, dated “5/17/18."

Item 2 there is “Packing of unaccompanied air baggage (UAB) – Throughout Iraq – US Embassy Baghdad, Baghdad International Zone, US Consulate General in Basrah, US Consulate General in Erbil, US Baghdad Diplomatic Support Center, US Erbil Diplomatic Support Center (Note: under the specified unit of measure the US Government contemplates ‘per kilogram’ of gross weight in kilograms)”

The “Quantity Estimated” is “100,000” and the “Unit of Measure” is “kilogram.”

Item 7 is “Storage Services – Monthly Storage of containers – Throughout Iraq – US Embassy Baghdad, Baghdad International Zone, US Consulate General in Basrah, US Consulate General in Erbil, US Baghdad Diplomatic Support Center, US Erbil Diplomatic Support Center.”

The “Quantity Estimated” is “100” and the “Unit of Measure” is “40’ Container.”
https://www.strategic-culture.org/news/2019/01/10/secret-logistics-of-america-global-deep-state/

Mitäköhän roinaa tuolla Takoraudantiellä säilytetään?
NOVUS ORDO HOMMARUM

"Jos on aikuinen ja ottaa 15-vuotiaalta elämänohjeita, pitää mennä myös itseensä."
--Suvi Auvinen

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 784
 • Liked: 6837
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7421 : 16.05.2019, 18:06:39 »
^^^^ Roudaavatko aseita "maltillisille kapinallisille"? SA ei ehkä sentään vielä niin matele, että aseet antaisi, vaikka muutoin molo on hanurissa... nielaistuna.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 784
 • Liked: 6837
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7422 : 17.05.2019, 10:48:31 »
Ruotsalaisen Isis-terroristin lapset pelastettiin Syyriasta
https://yle.fi/uutiset/3-10772420

Lainaus
Seitsemän sisarusta jäi orvoksi, kun isä ja äiti kuolivat Syyriassa. Isisin alueelta paenneille siviileille tarkoitetulla leirillä riutuneiden sisarusten kohtalo on puhuttanut Ruotsissa useita viikkoja.
...
Syyriassa kuolleen ruotsalaisen Isis-terroristin Michael Skråmon pienten lasten kohtalo on ratkennut. Isisin alueelta paenneille siviileille tarkoitetulla al-Holin leirillä viruneet seitsemän lasta ovat päässeet ruotsalaisen viranomaisdelegaation mukana turvaan Irakiin.

1–8-vuotiaat lapset luovutettiin tiistai-iltana isoisänsä Patricio Galvèzin hoitoon Pohjois-Irakin Erbilissä.
...
Michael Skråmo ja tämän vaimo Amanda Gonzales lähtivät vuonna 2014 Syyriaan liittyäkseen Isisiin ja veivät mukanaan neljä Ruotsissa syntynyttä lastaan. Syyriassa heille syntyi vielä kolme lasta lisää. Sekä Michael että Amanda Skråmo saivat surmansa aiemmin tänä vuonna.

Jotenkin vaikuttaa, että Ruotsinkin mielenterveyspalveluita on avohuoltoistettu yli tarpeen. Gonzalesin tytölläkin on ollut heikko hetkensä.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7423 : 31.05.2019, 10:33:29 »
Ranskan ratkaisu ISIS-ongelmaan:

France returns seven nationals who joined ISIS to Iraq, where the verdict comes quick
https://nationalpost.com/news/world/france-returns-seven-nationals-who-joined-isis-to-iraq-where-the-verdict-comes-quick

Lainaus
'I know you will give me the death penalty,' Mustapha Merzoughi, 37, told the presiding judge. He was not mistaken

BAGHDAD — The seven French citizens, wearing sandals and yellow jumpsuits, were brought before an Iraqi judge in a Baghdad courtroom this week to answer for their offense: joining the Islamic State.

Each admitted to having thrown in his lot with the militants, working as tax collector, Arabic teacher, military trainer, chicken seller, medical aide or fighter.

If there was evidence that any had committed a violent crime, it was never presented. Most had not even seen a lawyer until moments before being escorted into the courtroom.

And yet after seven trials over four days, Judge Ahmed Mohamed Ali delivered seven identical sentences: death by hanging.
...
“Anyone who commits a crime will be feeling that kind of regret, but that’s not enough to drop the charges,” he said.

“There are the victims, thousands of victims, Yazidis who were captured and sold at markets as slaves. Who would agree to join an organization that committed these kinds of crimes?”

The Frenchmen were among the roughly 4,000 foreigners captured in Syria and Iraq after the rout of ISIS, and they pose an international quandary: Most of their home countries don’t want them back.
...
The French foreign minister, Jean-Yves Le Drian, said Wednesday that there were 450 French citizens affiliated with the Islamic State being held in camps in northeastern Syria. But with memories still fresh of the terrorist attacks in Paris in 2015, in Nice in 2016 and Trèbes in 2018, polls show that a vast majority of French people do not want these citizens returned, even if they were to be detained and tried.

One problem, said Jean-Charles Brisard, the head of the Center for the Analysis of Terrorism in Paris, is that sometimes “there’s not enough proof” to convict them in French courts.

So France, which has sometimes refused to return foreigners to face justice in countries that use torture and the death penalty, has turned over its citizens to a legal system in which due process rights are significantly weaker and the death penalty is common.
...
Iraq has also been criticized by human rights advocates for sometimes allowing confessions obtained under torture to be used as evidence.
...
Several countries are in talks with the Iraqi government about transferring the detainees in Syria to Iraq for trial. Iraq is willing to handle the remaining cases but wants the suspects’ home countries to pay the costs of the court and prisons.

There have been reports that Iraq is asking more than $1 million per detainee.

Several European countries are discussing the creation of an international tribunal to try ISIS suspects, but experts consider such a body overly expensive, of limited use and unrealistic.

Juttukommenteissa ISIS-väki ei saa pahemmin sympatiaa osakseen, vaikka juttuun olikin uitettu mukaan vasemmistolaista säälittelyä ja perinteistä ihmisoikeusulinaa. Eräs poiminta kommenteista:

Lainaus
The title is misleading. France did not return them, they were captured in Iraq. The author claims that France “essentially outsourced the judicial process “ but I think he is wrong. They merely chose not to interfere in Iraq ‘s internal business. We are all subject to our host country’s laws, and our parent country may request jurisdiction. Or they may not. If France were to actually return some ISIS to Iraq we would have something to talk about.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2019, 10:37:46 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7424 : 12.06.2019, 16:51:08 »
ISIS news: How terror cult could 'spring new offensive and reclaim territory' | World | News | Express.co.uk
https://www.express.co.uk/news/world/1139519/isis-news-terror-cult-syria-assad-us-intervention-donald-trump-spt

Lainaus
ISIS could rise again as the terror cult has been allowed to rebuild by the West's lack of intervention in Syria – and if the extremists were to start a new offensive on strategic cities they would "take quite a lot of them", an expert claims.

As President Assad prepares to place Idlib – the last rebel-held city – under siege, the stark contrast between the Government’s fortunes now and a few years ago are apparent. Aided by Russia and Iran, the Syrian Government has surgically retaken back parts of the country after declaring war on extremists in the region. However, an expert believes the West's lack of action in Syria may prove costly as the way the war has played out could lead to an ISIS revival.

Syria researcher Kyle Orton suggests that the lack of direct action from the West contributed to Assad’s aggression and gave Russia and Iran free license to operate in the region.

Despite the President’s pledge to crush terrorism with an “iron fist”, Mr Orton theorises that ISIS – who have largely been expelled from Syria – could make a return.
...
“Within the regime-controlled part, Assad lost ground a number of times to ISIS, and it’s clear that ISIS are strategically not taking full control of the region.

“Instead, it’s building up its networks on the ground – and if it made a move against the regime cities now, I think it would take quite a lot of them.”

Two attacks on the Syrian Arab Army near the designated border earlier this month validate Mr Orton’s comments – the first was a skirmish at an oil processing plant, the other saw ISIS sleeper cells attack an output near Al-Qurayya.

Tähän väitteeseen suhtaudun kyllä suurella varauksella:

Lainaus
“Had the Assad regime fallen early, you wouldn’t have space for ISIS to grow – something the regime has fostered deliberately.

“An early, decisive intervention would have spared everyone a great deal of trouble.”
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/


Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 594
 • Liked: 1890
 • to the maximam!
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7426 : 18.06.2019, 19:00:45 »
--snap--

Parastahan tässä oli se kun meille tunki aikuisia ukkoja Irakista koska Syyriassa on sota :o
O tempora, o mores!

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7427 : 20.06.2019, 05:43:23 »
Invalid Tweet ID
Se, että Latakian rannoilla surffataan ei tarkoita etteikö Idlibissä tapettaisi ja kuoltaisi vanhaan malliin.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7428 : 03.07.2019, 16:17:57 »
1–8-vuotiaat lapset luovutettiin tiistai-iltana isoisänsä Patricio Galvèzin hoitoon Pohjois-Irakin Erbilissä.

Tästä tulee muuten tänään A-studiossa. Tässä vielä vähän lisätietoja:

Kun Amanda-tytär kuoli Isisin puolesta, ruotsalainen isoisä haki 7 orpoa lapsenlastaan takaisin ”helvetistä” - He ovat syyttömiä, mutta voiko heistä kasvaa tulevaisuuden terroristeja?
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a0fc238d-6850-40f4-8b37-1370d5e2d6ca

Lainaus
Seitsemän lapsen äiti Amanda Gonzales kuului Isisiin ja kuoli joulukuun lopussa ilmaiskussa Syyriassa. Lasten isä, Ruotsin tunnetuin Isis-terroristi Michael Skråmo, kuoli maaliskuussa, jolloin kurdit onnistuivat kukistamaan lopullisesti Isisin kalifaatin Syyriassa.

Pariskunnan seitsemän lasta jäivät orpoina al-Holin pakolaisleirille, jossa kymmenet lapset ovat kuolleet muun muassa aliravitsemukseen.

Göteborgissa asuva lasten isoisä Patricio Galvez päätti toimia. Hän halusi hakea lapset kotiin.
...
Isisiin liittyneet vanhemmat veivät neljä lastaan konfliktialueelle Syyriaan jo vuonna 2014. Kolme lapsista syntyi Syyriassa.

Toukokuun lopussa lapset lennätettiin Göteborgiin. Nyt Göteborgin kaupungin sosiaaliviranomaiset pohtivat kuumeisesti kahta kysymystä.

Miten näitä traumatisoituneita lapsia voidaan auttaa? Miten väkivallan ja vääräuskoisten tappamisen hyväksyvän ideologian keskellä kasvaneet lapset saadaan sopeutumaan kotimaansa yhteiskuntaan?
...
Patricio Galvez kertoo saaneensa hallitukselta apua hakiessaan lapsenlapsensa takaisin Ruotsiin. Ennen Ruotsin hallituksen päätöstä paikalliset viranomaiset eivät suostuneet päästämään lapsia pois leiriltä.
...
Suomi nousee esiin Galvezin puheissa muutoinkin.

Hän alkaa kertoa, miten on ikuisesti kiitollinen suomalaiselle Isis-naiselle, joka auttoi hänen lapsenlapsensa pois sota-alueelta yhdessä ruotsalaisen naisen kanssa.
...
Galvezin mukaan ruotsalainen Isis-taistelija ja lasten isä Michael Skråmo olisi mennyt naimisiin suomalaisen naisen kanssa sen jälkeen, kun hänen vaimonsa ja lastensa äiti Amanda Gonzales kuoli. Samaa kertoo Iltalehdelle toinenkin lähde, mutta tietoa ei pystytty vahvistamaan.

– Minun saamani tiedon mukaan suomalainen nainen, joka auttoi lapset ulos, oli Michaelin vaimo, Galvez sanoo.
...
Isoisä saa tavata lapsenlapsiaan kerran viikossa parin tunnin ajan.

Lapsikatraaseen kuuluvat 5-vuotiaat kaksoset, 1,5-vuotias kuopus sekä 8-, 7-, 4-, 3-vuotiaat lapset. Galvez haluaisi asua kahden tai kolmen lapsenlapsensa kanssa, mutta hän ei saa sitä itse valita. Viranomaiset päättävät, minne lapset lopulta sijoitetaan.

Nyt heidät pyritään pitämään mahdollisimman kaukana asioista, jotka muistuttavat heitä Isisistä ja elämästä Syyriassa.

Siksi lapset eivät saa tavata omaa isoäitiään.
...
Patricio Galvezin entinen vaimo, hänen edesmenneen Amanda-tyttärensä äiti ja seitsemän lapsenlapsensa isoäiti on nimeltään Ulrika Pape.

Tosin Pape kutsuu itseään nimellä Umm Hamza. Hän tunnetaan Isisin rekrytoijana ja Isisin ottamien naisvankien piiskaajana ja rankaisijana. Pape ei ole joutunut toimiensa takia oikeuden eteen.

Pape palasi jo vuonna 2016 Syyriasta Göteborgiin, jossa hän parhaillaan asuu. Hän on kuvaillut elämäänsä Isisin kalifaatissa ”fantastiseksi.”

Galvezin mukaan hänen ex-vaimollaan oli iso rooli siinä, että Amanda-tytär radikalisoitui. Galvez sanoo, ettei hän itse ole kiinnostunut uskonnoista.

Äiti ja tytär sen sijaan innostuivat lukemaan yhdessä intensiivisesti Koraania.

– He kävivät tämän kaiken läpi käsi kädessä. Ulrikallakaan ei ollut mitään luottamusta ruotsalaiseen yhteiskuntaan, eikä hän kokenut, että hänellä on oma paikkansa yhteiskunnassa.
...
Galvez kertoo Amandan kohdanneen ennakkoluuloja Ruotsissa pukeutuessaan hijabiin ja sittemmin peittävämpään niqabiin, joka jättää vain silmät näkyviin.
...
Vuonna 2014 Amanda kertoi lähtevänsä perheensä kanssa lomamatkalle Turkkiin.

Parin viikon jälkeen tytär viestitti, että Michael on saanut töitä kokkina ja perhe jää maahan pidemmäksi aikaa.

Kolmen kuukauden kuluttua Galvez kertoo saaneensa sähköpostiviestin, jossa tytär tunnusti valehdelleensa kaikesta. Kävi ilmi, että hän olikin mennyt Syyriaan ja liittynyt Isisiin. Myös Ulrika Pape oli lähtenyt sinne.
...
Kitkaa ex-parin välille aiheutti myös Papen yllättävä ilmestyminen Irakin Erbiliin, jossa lapsenlapset ja Galvez olivat toukokuussa odottamassa lupaa lentää takaisin Ruotsiin. Expressenin mukaan Pape soitti lapsille Isis-lauluja hotellihuoneessa.

Galvez ei vahvista Isis-laulujen soittamista, mutta myöntää sen, että Pape ilmestyi yllättäen hotellille.

Galvez sanoo haluavansa pitää Papeen etäisyyttä. Hän sanoo silti ymmärtävänsä sen, että isoäiti haluaa tavata lapsenlapsiaan ja olisi valmis sen hänelle suomaan. Viranomaiset ovat kuitenkin eri mieltä.
...
Galvezin mukaan Amanda ei kaivannut Ruotsiin, vaan oli loppuun saakka vakuuttunut siitä, että Syyriaan lähteminen oli paras asia, jonka hän oli tehnyt.
...
Isisin uhreja al-Holin leirillä auttava ruotsalaislääkäri Nemam Ghafouri hämmästelee, miksi julkinen keskustelu pyörii nyt Isis-taistelijoiden lasten ja vaimojen auttamisessa, vaikka Isisin uhrit ovat kärsineet pahemmin vuosien ajan. Hän on tavannut myös Galvezin lapsenlapset al-Holissa.

– Epäinhimilliset olosuhteet pakolaisleireillä eivät ole aiemmin kiinnostaneet tällä tavalla. Miksi Isis-lapset ovat arvokkaampia kuin kurdilapset, arabilapset, jesidilapset, kristityt ja muiden uskontoryhmien lapset, jotka ovat pakolaisleireillä Isisin tuhojen jälkeen? Ghafouri kysyy.
...
Yksi vaihtoehto olisi auttaa lapset Suomeen, mutta äitejä ei. Tämä riippuu kuitenkin siitä, päästävätkö äidit lapset lähtemään. Ruotsi, Ranska, Belgia ja Hollanti ovat auttaneet toistaiseksi ainoastaan orpolapsia palaamaan.
...
Suojelupoliisi pitää todennäköisenä, että palaajat lisäävät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Supo arvioi, että konfliktialueelta mahdollisesti palaavat naiset verkostoituvat keskenään ja heistä tulee olennainen osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa.
...
Söder näyttää Isisin propagandavideota, jossa lapsisotilas seisoo ylpeän näköisenä vieressään ruumis, jolta on viilletty kurkku auki. Hän kertoo, että lapsisotilaita opetetaan ajattelemaan, että mitä enemmän he tappavat, sitä parempia he ovat. Uskon puolesta kuolemisen opetetaan olevan jalo teko, josta seuraa taivaspaikka.

Jihadismitutkija Juha Saarisen mukaan Isisin ideologinen koulutus alkaa yleensä jo 5-vuotiaana. Poikia on Supon tietojen mukaan otettu 9-vuotiaina taistelukoulutukseen omille leireilleen. Tyttölapset puolestaan pyritään naittamaan taistelijoille heti, kun he tulevat murrosikään.

– Nuorin lapsi, joka on esiintynyt Isisin propagandavideolla, on ollut 3-vuotias, Saarinen toteaa.
...
– Monet heistä asettavat oman ideologiansa lapsen edun edelle. Millainen äiti ei päästä lähettämään lastaan turvallisiin oloihin kotimaahan, kun sellaiseen olisi mahdollisuus? Monet näistä äideistä toivovat, että Isis jää eloon lasten kautta ja sanovat, etteivät he halua päästää lapsiaan lähtemään ilman, että he itsekin pääsevät.
...
Lasten kohdalla tilanne on erilainen siinä suhteessa, että vanhemmat ovat tehneet päätöksen heidän puolestaan. Saarisen mielestä lasten tilannetta ei silti pitäisi käsitellä yksioikoisesti.

– On aivan eri asia, puhutaanko vauvasta, Isisin ideologisen kasvatuksen kohteena olleesta 7-vuotiaasta vai 15-vuotiaasta, joka on saanut aseellisen koulutuksen tai osallistunut taisteluihin, hän sanoo.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 698
 • Liked: 20073
 • antikomintern
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7429 : 31.07.2019, 14:03:41 »
ISIS uhkailee länsimaita uudella propagandajulistekampajalla. Julisteissa isketään New Yorkiin, San Franciscoon ja Lontooseen.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7304997/ISIS-supporters-threaten-fresh-attacks-West-chilling-posters.html
Lainaus käyttäjältä: Daily Mail
ISIS supporters threaten fresh attacks on the West in chilling propaganda posters showing a suicide bomber in New York and a burning Palace of Westminster in London (31.7.2019)

ISIS supporters have threatened fresh attacks on the West in chilling propaganda posters showing attacks on London, New York and San Francisco.

The mocked-up images show the Palace of Westminster on fire in Britain and a terrorist wearing a suicide bomb in Manhattan.

They were shared on ISIS-linked media channels and obtained by the Middle East Media Research Institute, which monitors jihadist content.

In one poster, the murderous jihadists urge their followers to 'kill them all' and 'slit their throats [and] watch them die'.

The words are imposed on an image of an ISIS supporter waving the terror group's black flag in the streets of San Francisco

Another threatening image promises to 'destroy the kuffar' - an Arabic term for non-Muslims or infidels.

'Through our blood comes our success and we will give it our best to destroy the kuffar - we will slaughter them all,' the message reads.

The words caption an image of a suicide bomb-wearing terrorist next to what appears to be one of New York City's trademark yellow taxis

ISIS was forced out of its last holdout in Syria in March but security chiefs have warned the terror group and its devotees still pose a threat to the West.

Earlier this month ISIS backers released a chilling online poster showing a blazing fire ripping through a crumbling Houses of Parliament.

(...)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 698
 • Liked: 20073
 • antikomintern
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7430 : 09.08.2019, 22:32:38 »
Irakin tiedustelulähteiden mukaan sunnimuslimien ISIS-terroristijärjestön "kalifi" Abu Bakr Al-Baghdadi on nimittänyt seuraajakseen turkmenistanilaisen muslimiroisto Abdullah Qardashin.

Useasti, jo vuosien ajan, on väitetty Al-Baghdadin olevan halvaantunut alaraajoistaan.

https://www.middleeastmonitor.com/20190809-al-baghdadi-nominates-iraqi-abdullah-qardash-as-his-successor-to-lead-daesh/
Lainaus
Al-Baghdadi nominates Iraqi Abdullah Qardash as his successor to lead Daesh (9.8.2019)

Daesh leader Abu Bakr Al-Baghdadi has nominated Abdullah Qardash as his successor, Anadolu Agency quoted Daesh’s Amaq News Agency as saying.

Amaq said, Tuesday, that Al-Baghdadi nominated the Turkmen Abdullah Qardash, from the district of Tal Afar west of Mosul, “to take care of the Muslims’ affairs.”​

Iraqi Security Expert, Fadhil Abu Ragheef, tweeted that the successor Qardash was detained Bucca prison in Basra Governorate and had previously worked for Al-Qaeda. Qardash is a graduate of the College of Imam Al-Adham Abu Hanifa Al-Nu’manin Mosul. The security expert pointed out that Qardash was close to the leader Abu Alaa Al-Afri, the second-in-command of Daesh, who was killed in 2016.

“Qardash’s father was an articulate and rational orator,” Abu Ragheef said. He also noted that Qardash is cruel, authoritarian and extremist and was the first to welcome Al-Baghdadi following the fall of Mosul.

Abu Ali Al-Basri, the head of Iraqi Interior Ministry’s Falcons Intelligence Cell, said that Al-Baghdadi is in Syria.

Al-Basri also said that Al-Baghdadi suffers from paralysis of his limbs due to missile shrapnel injuries in the spinal column during an operation by the Falcons Intelligence Cell in coordination with the air force. This occurred during a meeting between Al-Baghdadi in Hajin, southeast of the Syrian governorate of Deir ez-Zor, before its liberation in 2018.

Al-Basri added that, most recently, Al-Baghdadi had given high priority to resist the intelligence threats and protect Daesh from penetration.

e:typotus
« Viimeksi muokattu: 09.08.2019, 22:52:35 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 381
 • Liked: 13807
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7431 : 27.08.2019, 10:27:47 »
UN report: IS prepares for attacks in Europe | SVT News
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fn-rapport-is-forbereder-attentat-i-europa

Lainaus
According to the report, which may have gathered information from different countries' intelligence services, IS may already have specific targets in mind and have begun to deploy explosives.

A wave of attacks may come before the end of the year. An estimated 30,000 of the 40,000 foreign nationals who joined IS are estimated to be alive. Many of them are still at large.

UN warns of new threats from IS | SVT News
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-varnar-om-nya-hot-fran-is

Lainaus
Despite IS military defeats in Syria and Iraq, the terrorist organization is still a threat, according to a UN report. The report has gathered information from Member States intelligence services. According to the report, IS leaders are now trying to create the conditions for several attacks in Europe.

The report warns more specifically that a wave of international terrorist attacks may come from IS before the end of the year. The purpose of these attacks should, among other things, be to "exacerbate existing disagreements and concerns" in European countries.

Belgium is the country in Europe with the most IS per capita travelers in Europe, about 420 people. According to OCAD, the Belgian Federal Crisis Center, which has the task of monitoring terrorist threats, about one-third of Belgian citizens who have traveled to Syria have died, one-third have returned to Belgium and the remainder remain in Syria or Iraq.
...
"In Europe, the threat comes mainly from IS fighters who are now returning to their home countries or" lone wolves "radicalized or inspired by IS online," Paul Van Tigchelt told SVT.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7432 : 17.09.2019, 14:28:11 »
^Bagdadin uusimmassa puheessa tuskin mainintaakaan lännestä. Näyttää siltä, että IS keskittyy muihin juttuihin kuin länsimaiden terrorisointiin.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 044
 • Liked: 5760
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7433 : 17.09.2019, 15:24:58 »
Irakin tiedustelulähteiden mukaan sunnimuslimien ISIS-terroristijärjestön "kalifi" Abu Bakr Al-Baghdadi on nimittänyt seuraajakseen turkmenistanilaisen muslimiroisto Abdullah Qardashin.

Ilmeisesti kuitenkin turkmeeni Irakista, ei turkmenistanilainen eli sen ex-neuvostotasavallan asukki.

Isisläinen islam näyttää yhdistävän kansallisuuksia niinkuin neuvostokommunismi alkuvuosinaan.
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 15:36:28 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 698
 • Liked: 20073
 • antikomintern
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7434 : 17.09.2019, 16:32:22 »
Irakin tiedustelulähteiden mukaan sunnimuslimien ISIS-terroristijärjestön "kalifi" Abu Bakr Al-Baghdadi on nimittänyt seuraajakseen turkmenistanilaisen muslimiroisto Abdullah Qardashin.

Ilmeisesti kuitenkin turkmeeni Irakista, ei turkmenistanilainen eli sen ex-neuvostotasavallan asukki.

Isisläinen islam näyttää yhdistävän kansallisuuksia niinkuin neuvostokommunismi alkuvuosinaan.

Aivan, tuo turkemenistan on minun ajatus- ja kirjoitusvirheeni, kun pitäisi tietysti lukea turkmeeni.

"Kalifaatti" toi jihadisteja yhteen läheltä ja kaukaa, mutta tämä Qardash on Irakin turkmeeneja, Saddam Husseinin aikainen armeijan upseeri ja oli yhdessä al-Baghdadin kanssa Yhdysvaltain joukkojen vankina al-Qaida-yhteyksistä epäiltyinä 2003 ja käännyttivät silloin kanssavankeja islamisteiksi.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 753
 • Liked: 9470
 • Puhekin on teko
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7435 : 08.10.2019, 22:16:15 »
Lainaus
Turkki valmis hyökkäämään Syyriaan


Sotilasoperaation laajuudesta ei ole vielä kerrottu.
TURKKI sai tiistaina päätökseen valmistelunsa sotilasoperaation aloittamiseksi Pohjois-Syyrian kurdijoukkojen hallussa olevilla alueilla. Asiasta kertoi Turkin puolustusministeriö Twitter-tilillään.

Turkki aloittanee mahdollisen operaationsa Pohjois-Syyriassa siirtymällä maahan ensin todennäköisimmin Tel Abyadin, Ras al-Aynin ja Kobanen rajakaupunkien kautta, kertoivat turkkilaismediat. Tel Abyad ja Ras al-Ayn sijaitsevat alle kilometrin päässä rajan toisella puolella olevien turkkilaiskaupunkien keskustoista.

Hyökkäyksen tarkemmasta laajuudesta ei ole vielä kerrottu.

Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei osallistu Turkin operaatioon millään lailla. Se on siirtänyt joukkojaan pois Syyrian pohjoisrajalta, mutta ei aio vetäytyä kokonaan maasta, sanoo yhdysvaltalaisviranomainen uutistoimisto AFP:lle.

Presidentti Donald Trump teki päätöksen keskusteltuaan asiasta Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Trump puolusti päätöstään
Trump on saanut paljon kritiikkiä päätöksestään vetää joukot pois. Häntä on syytetty muun muassa äärijärjestö Isisin kukistamisessa auttaneiden kurditaistelijoiden hylkäämisestä. Moni on myös pelännyt, että Turkki kohdentaa hyökkäyksiään niin, että myös kurdisiviilit voivat joutua vaikeuksiin.

Trump puolusti päätöstään tiistaina, ylistämällä niin Turkkia kuin kurdejakin.

Trumpin mukaan ei tule unohtaa, että Turkki on Yhdysvaltojen tärkeä kauppakumppani ja Nato-liittolainen. Presidentti myös kiitteli Turkkia siitä, että maa myöntyi pitkään vangittuna olleen yhdysvaltalaispappi Andrew Brunsonin vapauttamiseen.

Brunson oli kaksi vuotta vangittuna Turkissa poliittisista syistä.

Samaan hengenvetoon Trump väitti, että Yhdysvallat ei ole hylkäämässä kurdeja, jotka ovat "hienoja ihmisiä ja mahtavia taistelijoita". Hänen mukaansa Yhdysvallat tarjoaa kurdeille aseita ja rahoitusta.

Turkin pitkäaikainen tavoite toteutui
Turkki on jo pitkään halunnut torpata kurdialueen synnyn Syyrian vastaiselle rajalleen. Sen mukaan Syyrian kurdijärjestö YPG on uhka sen turvallisuudelle. YPG:llä on vahvat suhteet Turkissa toimivaan kurdien sissijärjestö PKK:hon, jonka Turkki, EU ja Yhdysvallat ovat määritelleet terroristijärjestöksi. YPG ei ole kuitenkaan uhannut Turkkia suorilla hyökkäyksillä.

Turkki on luvannut perustaa Pohjois-Syyriaan turvavyöhykkeen, jonne on määrä palauttaa Syyrian pakolaisia. Turkissa on lähes 4 miljoonaa Syyrian pakolaista, ja turkkilaisten asenteet heitä kohtaan ovat viime kuukausina kiristyneet.

Moni on kuitenkin ollut huolissaan, että sunniarabien asuttaminen alueelle johtaisi väestönvaihtoon , jossa kurdiväestö putsattaisiin pois alueelta. Hyökkäyksen on myös pelätty epävakauttavan Syyrian tilannetta entisestään.

STT

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006266263.html

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 753
 • Liked: 9470
 • Puhekin on teko
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7436 : 08.10.2019, 23:05:21 »
Syyrian tuhoamisen yksi merkittävä idea oli luoda siihen väliin puskurivaltio kurdien toimesta. Länsivallat eivät vain onnistuneet edes terroristijärjestöjä tukemalla hajoittamaan lopullisesti Syyriaa, kun Putinin Venäjä asettui tukemaan Syyrian nykyjohtoa.

Kurdien kannalta tilanne on käynyt koko ajan vaikeammaksi, koska Syyrian hallinto on voimistunut ja Trump on alkanut epäilemään Yhdysvaltojen (Israelin?) nykyistä sotapolitiikkaa alueella. Viimeistään yhteistyö Turkin presidentin kanssa on vienyt viimeisenkin toivon kurdeilta.

Turkilla on suuri halu tuhota sotilaallisesti kapinoivat kurdit. Syyrialle tämä voi olla eduksi, mutta saa nähdä mitä muita ongelmia tämä lisää.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2019, 23:07:25 kirjoittanut nollatoleranssi »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 336
 • Liked: 21153
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7437 : 09.10.2019, 09:37:54 »
 :flowerhat:

Lainaus
Moni on kuitenkin ollut huolissaan, että sunniarabien asuttaminen alueelle johtaisi väestönvaihtoon , jossa kurdiväestö putsattaisiin pois alueelta. Hyökkäyksen on myös pelätty epävakauttavan Syyrian tilannetta entisestään.

STT

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006266263.html 

No huhhuh ja järkytys, onpa rasistinen näkemys!
Eihän muhamattien vyöryttäminen Euroopan valtioihinkaan ole väestönvaihtoa, joten ei se voi olla väestönvaihtoa kurdialueillakaan.
Ihan vaan perusrikkautta, voimavaraa ja monikulttuuria, paljon uutta hyvää geenimateriaalia sisäsiittoiselle kurdiporukalle sekä uusia työtätekeviä käsipareja jotta bussit kulkevat - tästä on kyse eikä mistään väestönvaihtofoliohattuilusta  ;D

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 247
 • Liked: 3781
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7438 : 09.10.2019, 10:29:10 »
"Voi syttyä täysimittainen sota": Turkin panssariprikaati valmiina hyökkäämään Syyriaan – näin mahdollinen hyökkäys etenee

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/voi-syttyä-täysimittainen-sota-turkin-panssariprikaati-valmiina-hyökkäämään-syyriaan-–-näin-mahdollinen-hyökkäys-etenee/ar-AAIuLcv?ocid=spartanntp

Turkilla on suunnitelma siirtää Gaziantepin yliopiston haaroja noille aluille, kun hommaa on saatu rauhoitettua. Tälläisen ns. sivistyneen yhteiskunnan luomisen puolesta niiden kannattaisi voittaa.

Jos kurdit pääsee merelle asti, niin siellä on erittäin epävakaa entiteetti seuraavat 20-50 vuotta.

Jos Assad voittaa, niin en tiedä mikä siellä on.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 831
 • Liked: 2660
Vs: Syyrian sisällissota/ISIS -ketju
« Vastaus #7439 : 09.10.2019, 11:52:00 »
Turkin mahdollinen hyökkäys Syyrian kurdialueille tulee näkymään myös Suomessa. Tänne päässeet kurdit tulevat järjestämään mielenosoituksia, hyppelevät autojen konepeltien päällä ja häiritsevät suomalaisia. Suomeen turvaan päästetyt kurdit eivät ymmärrä, että Suomi ja Turkki ovat eri asioita. Sellaisia järjen jättiläisiä.

Ennakkotapaus: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jpvaisanen/123417-loppu-turkin-kurdivankien-piinalle/
Michael Knowles WRECKS entire group of spoiled, virtue-signaling crybabies
https://www.youtube.com/watch?v=uaMqzIo5KWY