Kirjoittaja Aihe: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä  (Luettu 98366 kertaa)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17591
 • covfefe
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #510 : 14.05.2013, 07:49:28 »
Nauroin aivan samaa. Naistoimittaja on aivopesty mokuidiootti joka alkaa sekoilemaan naisagendaansa Jemeniin kaapattujen Kalevan pariskunnan yhteydessä.

Mutta huomatkaa varsinainen pommi. Vihreiden Pekka Haavisto myönsi yhteyden (Al Quaida !?)terroristeihin. Ensimmäisen kerran vihreä eliittipoliitikko myöntää olleensa yhteydessä (Al Quaida!?) terrorstijärjestön toimijaan vierailleessaan Jemeniin.

Koskaan aikaisemmin ei suomalainen poliitikko ole myöntänyt henkilökohtaisia yhteyksiä kv terroristiseen toimintaan. Pekka Haavisto (vihr.vas) myönsi käyneensä Jemenissä ja myönsi yhteyden viranomaisiin joilla oli hänen mukaansa suorat ja hyvät yhteydet kv terroristisiin järjestöihin. Pekka Haavisto siis on omien sanojensa mukaan ollut yhteyksissä ja yhteistoiminnassa kv islamilaisterroristiverkoston kanssa.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Jaffasiini

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 638
 • Liked: 78
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #511 : 14.05.2013, 08:14:45 »
Okei. Selvittelin vähän ja tapaus tunnetaan.

En kerro tämän enempää koska 'hyvämies pahassa paikassa'.

Hieman ehkä tavallista innokkaampi tapaus 8)

On aikaisemminkin lähtenyt omaehtoisille 'lomamatkoille' vähän tutkiskelmaan lempiaihettaan.

Ei ole osaa eikä arpaa varsinaisen vapautus-fiaskon kanssa.

Kertoisi varmasti julkisesti asioista niin kuin ne ovat jos ei olisi suu suljettu teräsbetonilla. Eli en usko että antavat puhua asiasta kuin vasta eläkkeellä.

Aspektina toki mielenkiintoinen henkilö - mutta homma-relevanttisuuden kannalta keskittyisin mielummin hallituksen toimiin tässä enkä tämän yksittäisen taistelijan.

Sen pituinen se. Jos haluatte lisätietoja niin kyselkää itse. Kuten viittasin niin aika moni valtakunnassa tuntee tapauksen ;)
Te ilmeisesti olette sisäpiiriväkeä. (Tästä syystä teitittelen.)
Mutta jos kerran on vain yksi henkilö koko puolustusvoimissa joka kantaa huolta uhasta joka lähin ja todellisin on, niin miksi häntä vähätellään?
Hänet puolustusministeriksi?
En tällä tarkoita sitä etteikö ennaltaehkäisevä torjunta olisi paras vaihtoehto eikun sotilasvallankaappaus monien muitten maitten malliin ja samalla demokratia maahan vihdoin - hallituspuolueet poies kepulien tavoin niin toimisi ehkä. Karin piirrokset koko kansalle selventämään miksi ja samalla kansanäänestykset käyttöön.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2013, 08:17:03 kirjoittanut Jaffasiini »

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #512 : 14.05.2013, 09:27:40 »

Sillä ei loppujen lopuksi ole kovin suurta merkitystä, miksi tai millaisen prosessin kautta muslimista tulee muslimiterroristi

On sillä - ja ihan mielettömästi. Väitteesi on täysin älyvapaa ja melkeinpä veikkaan että sorrut pohtimaan asiaa lähinnä yksilö- ja tapauskohtaiselta tasolta kun oleellisin taso saattaa olla yhteisöjen, kulttuurin, islamin ja perinteiden taso.

Jos voidaan perustellen osoittaa että muslimiterroristiksi päätymisessä olennaisinta on kulttuurin, islamin, jonkinasteisen värvätyksi tulemisen yms. sekainen soppa johon ei erikseen tarvita mitään syrjäytymistä, epäonnistumista tai traumaattisia kokemuksia niin silloin päätöksentekijöille saadaan toimitettua se tieto, että ainoa keino pitää islamilainen terrorismi poissa Suomesta on pitää islam ja islamilaiset poissa Suomesta.

Vaikka voitaisiinkin osoittaa, että yleensä olennaisinta on jokin sosiologis-kulttuuris-uskonnollisista tekijöistä koostuva soppa, niin päätöksentekijät eivät välttämättä halua ottaa sitä huomioon. Eiväthän he nytkään usko edes omia silmiään. Poliitikot voivat Ison-Britannian pääministerin tavoin todeta, että monikulttuuri ei toimi käytännössä, mutta rajoja ei silti suljeta hallitsemattomalta maahanmuutolta.

En usko, että ainakaan hyvin pitkään aikaan tehdään sellaista päätöstä, että Suomeen ei vastaanoteta maahanmuuttajia, jotka kuuluvat tiettyihin uskonnollisiin yhteisöihin, tai että sellaiset henkilöt häädetään maasta. Vaikka sellainen päätös tehtäisiin, ei islamilainen terrorismi siihen loppuisi. Joissakin maissa terroristeiksi on värvätty esimerkiksi islaminuskoon kääntyneitä kantiksia. Miten voidaan estää ihmisten matkustaminen, lukeminen tai internetin käyttäminen?

Sitä paitsi tieteenalojen sisällä ja välillä kiistellään eri teorioista, joista tuskin mikään on lopullinen, kiistaton ja ehdoton totuus.

En varmasti pahoita mieltäni, jos Jemenissä kaapatut suomalaisupseerit tai toinen heistä asettuu ehdolle vaikkapa seuraavissa eduskunta- tai presidentinvaaleissa. Kyseenalaistin heistä toisen väitöskirjasuunnitelman järkevyyden, mutta on hän ainakin korkeammin koulutettu kuin vaikkapa Pekka Haavisto. Todennäköisesti hän olisi parempi päätöksentekijäkin. Ehkä saamme kuulla jatkossa lisää hänen tieto-, taito- ja ymmärrystasostaan.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3948
 • Mankuva rasitin.
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #513 : 14.05.2013, 19:22:02 »
En usko, että ainakaan hyvin pitkään aikaan tehdään sellaista päätöstä, että Suomeen ei vastaanoteta maahanmuuttajia, jotka kuuluvat tiettyihin uskonnollisiin yhteisöihin, tai että sellaiset henkilöt häädetään maasta. Vaikka sellainen päätös tehtäisiin, ei islamilainen terrorismi siihen loppuisi. Joissakin maissa terroristeiksi on värvätty esimerkiksi islaminuskoon kääntyneitä kantiksia. Miten voidaan estää ihmisten matkustaminen, lukeminen tai internetin käyttäminen?
Anti-da'wa koulujen opetussuunnitelmaan? Rushdien Saatanalliset säkeet on hulvattoman hauska, mutta kertoo myös perusasiat islaminuskon synnystä. Kyseessä on aivan tolkuton, typerä, lukutaidottoman toyboyn muistinvaraisesti Raamatusta väärentämä satuilu. Jos ihmisellä on tarpeeksi tietoa MENA-alueen menneisyydestä, ymmärtää hän myös että islamin vaihtoehtohistoria on pelkkä väärennös. Ainakin sitä luulisi. Toisaalta ihmisen typeryyttä, tarvetta uskoa ja saada selkeät säännöt elämäänsä ei pidä aliarvioida...
Lainaus
Sitä paitsi tieteenalojen sisällä ja välillä kiistellään eri teorioista, joista tuskin mikään on lopullinen, kiistaton ja ehdoton totuus.
Nykyään suosituin taloustieteen alkeisoppikirja-sarja Mankiw's Economics sisältää hauskan tutkimusreferoinnin ensin Israelissa ja sitten kansainvälisesti tehdystä tilastoinnista, jossa huomattiin että terroristien korkeampi ikä, parempi sosio-ekonominen tausta ja korkeampi koulutus ennustivat vahvasti "menestystä" terrorismissa. Teini-ikäiset, kielitaidottomat ja köyhistä oloista tulleet ressukat, joita ihmistieteet ovat tottuneet pitämään terroristi-kandidaatteina, eivät onnistuneet räjäyttämään kuin itsensä tai jäivät kiinni omaa typeryyttään, esim. jonottamalla checkpointiin kesähelteessä sadetakki päällä, jonka alta räjähdevyö pömpötti kuin uimarengas. Sujuvaa hepreaa puhuvat, siististi ja sekulaaristi pukeutuneet 25+ ikäiset terroristit taas voivat kävellä mihin tahansa ja räjäyttää vaikka 30 ihmistä kerralla.

Muuallakin maailmassa fiksut, koulutetut aikuiset, ns. mallimaahanmuuttajat tekevät parempia ja pienempiä pommeja ja omaavat paremmat kontaktit esim. muoviräjähteiden hankintaan. He sulautuvat käytöstapojensa, pukeutumisensa ja uskonkiihkon piilottamisen suhteen paremmin ympäristöön kuin epätoivoiset jihadisti-wannabe -lapset. Sitten kun pamahtaa, ihmetellään taas miten niin mukavan oloinen, integroitunut, sekulaari, kunnollinen, hyvin tienaava ja kerrassaan loistavan tulevaisuuden omannut mamu saattoi tehdä sellaista...?

Lainaus
Kyseenalaistin heistä toisen väitöskirjasuunnitelman järkevyyden [...]
Nojoo, vaikka toi edellämainittu aurinkoinen Israel olisi ollut turvallinen vaihtoehto jututtaa jo kiinnijääneitä terroristeja, ja opiskella kaikkia arabian murteita, myös jemeniläistä... Mutta toisaalta, pelkän jihadin kannalta Jemen on ehkä parempi, koska intifada, arabikevät jne on vain osittain uskonnollista. Adenista leviää suuri tuli lopunaikoina islamilaisen eskatologian mukaan, ja sitä ne yrittää sytytellä, Allahia jelpatakseen varmaan kun usko ei riitä odottamiseen ...? Joka tapauksessa katotaan nyt millainen väikkäri sieltä tulee  :)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17591
 • covfefe
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #514 : 14.05.2013, 19:30:14 »
Aika hieno ajatus että eduskunnan ulkoasiainvaltiokunta epäilee ulkoministeriön toimineen huonosti ja kutsuu ulkoministerin virkamiehineen kuultavaksi. Kuultuna ministeri ja virkamiehet vastaavat avuliaasti lähes kaikkiin kysymyksiin ja toteavat että eivät ole toimineet taitamattomasti vaan hyvää virkamiestapaa ja lakia noudattaen. Kaikki väitteet ulkoasiainhallinnon taitamattomuudesta ja osaamattomuudesta ovat lehdistön keksimiä valheita. Itse itseään ja hallintotapaansa tutkittuaan ulkoministeri virkamiehineen on tullut johtopäätökseen etteivät ole tehneet mitään väärää (kuinka olisivatkaan) tai mitään virheitä (mikä virkavirheen kohdalla olisi itse itsensä leimaamista). Päinvastoin. Taitavasti ja hienosti hoitivat panttivankien palautuksen itävaltalaisten avulla...siis piti sanoa itävaltalaiset hoitivat. Tai siis Quatarilaiset hoitivat tai jokatapauksessa suomen ulkoministeriö hoiti kaiken lain ja kirjaimen mukaisesti.

Kun vielä saataisiin itävaltalaisten näkemys asiasta niin eduskunnan ulkoasiainvaliokunta olisi oikeasti kuullut KAIKKIA osapuolia ja kuullut KAIKKIEN osallisten näkemykset. Valitettavasti eduskunta ei Suomessa saa kuulla itävaltalaisia. Heidän on tyydyttävä vain maailman parhaisiin, maailman parhailla puoluekirjoilla valittuihin suomalaisiin ulkoministeriövirkamiehiin jotka itse itseään tutkittuaan osaavat selittää mistä kaikki johtuu.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Taimi

 • Vieras
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #515 : 14.05.2013, 19:45:54 »
Nauroin aivan samaa. Naistoimittaja on aivopesty mokuidiootti joka alkaa sekoilemaan naisagendaansa Jemeniin kaapattujen Kalevan pariskunnan yhteydessä.

Mutta huomatkaa varsinainen pommi. Vihreiden Pekka Haavisto myönsi yhteyden (Al Quaida !?)terroristeihin. Ensimmäisen kerran vihreä eliittipoliitikko myöntää olleensa yhteydessä (Al Quaida!?) terrorstijärjestön toimijaan vierailleessaan Jemeniin.

Koskaan aikaisemmin ei suomalainen poliitikko ole myöntänyt henkilökohtaisia yhteyksiä kv terroristiseen toimintaan. Pekka Haavisto (vihr.vas) myönsi käyneensä Jemenissä ja myönsi yhteyden viranomaisiin joilla oli hänen mukaansa suorat ja hyvät yhteydet kv terroristisiin järjestöihin. Pekka Haavisto siis on omien sanojensa mukaan ollut yhteyksissä ja yhteistoiminnassa kv islamilaisterroristiverkoston kanssa.

Johan hänestä presidentinvaalien aikaan levisi eräs kahvipöytä-valokuva netissä. Pakkohan hänen on myöntää todeksi, mitä valokuva todistaa.

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #516 : 16.05.2013, 15:24:56 »
Reissu on osoittautunut mielenkiintoiseksi ainakin luonnontieteellisesti.

Lainaus
Atte Kaleva: "Siellä oli isoja hämähäkkejä"

 Atte Kaleva kommentoi, millaisia eläimiä siepatut suomalaiset kohtasivat vankeudessaan.

- Siellä oli aavikon flora ja fauna

- Hämähäkkejäkin siellä oli isompia. Käärmeitä en nähnyt ainuttakaan.

Atte Kaleva sanoi hämmästyneensä, ettei vanhassa jemeniläistalossa ollut tämän enempää hyönteisiä.


IS 16.5.2013 kello 14.57
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

krauta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 658
 • Liked: 358
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #517 : 16.05.2013, 16:06:50 »
Aten jalat olivat jossain vaiheessa sidottu, mutta Leilaa ei missään vaiheessa sidottu. Ylen toimittajan mukaan tämä ei yllätä yhtään, koska etenkin arabialaisessa kulttuurissa kunnioitetaan naista......Näin Yle Puhe tänään
"In a time of deceit telling the truth is a revolutionary act."
~George Orwell
"The problem is not that people are taxed too little, the problem is that government spends too much."
~Ronald Reagan

Fjödörör Räkinen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 473
 • Liked: 188
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #518 : 16.05.2013, 16:55:13 »
Fiksun oloinen pariskunta. Hyvää mainosta upseeristolle sen juoppomielikuvan vastapainoksi.

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #519 : 16.05.2013, 19:14:37 »
Lainaus
Atte Kaleva viittasi puheenvuoronsa aluksi epäselvyyksiin ja ristiriitaisiin tietoihin hänen väitöskirjansa suhteen.

- Tutkimussuunnitelmaani ei ole vielä virallisesti hyväksytty, mikä on saattanut aiheuttaa epäselvyyttä julkisuudessa, Atte Kaleva sanoi. Hän kertoi rahoittaneensa tutkimuksen pääosin omista säästöistään ja käyttäneensä lisäksi jonkin verran apurahoja.

Lähde

Mitkä tahot ovat myöntäneet apurahoja, vaikka tutkimussuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty missään?
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 949
 • Liked: 10319
 • Mullaki o kissa
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #520 : 16.05.2013, 21:24:14 »
Fiksun oloinen pariskunta. Hyvää mainosta upseeristolle sen juoppomielikuvan vastapainoksi.

Niin, muistetaan kuitenkin, että rouva on vain reservin vänrikki, joita tässä maassa on paljon, onneksi. Se mikkihiiri on yliluutnantti, jonka karisma ei riitä koulutustaan vastaavaan tehtävään, mopolla ajoon.

 :facepalm: räkiselle, sori  ;D ;D ;D ;D ;D fjödörille!
-

Taimi

 • Vieras
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #521 : 16.05.2013, 22:36:10 »
Kyllä lähi-idän kotitalouksiin kuuluvat ihan luonnostaan luteet, torakat, hämähäkit, eri vaarallisuusasteiset skorpioonit, samoinkuin käärmeet, purevat kärpäset, kaikenlaiset lentävät tulikärpäset ja itikat, pienet liskoeläimet, lepakot.

Tässä ne perus-kotieläimet, jotka itselläni olivat kumppaneina lähi-idässä, kaupunkikerrostalossa asustellessani.

Joteskin ei taas suomalaisen median kautta annetut haastattelut, varsinkaan Tuomioja-suodattimen kautta, täysin vakuuta. Jotenkin olen taipuvainen uskomaan enemmän Itävallan tiedotusvälineitä, tässä asiassa.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17591
 • covfefe
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #522 : 17.05.2013, 06:33:06 »
Tiedotustilaisuus ulkoministeriön tiloissa, ilman yhtä poikkipuolista sanaa ulkoministeriöstä ja päälle ministeri joka kertoo että tilaisuus on henkilöiden itsensä järjestämä eivätkä he ole saaneet mitään valmennusta vaan kertovat vapaasti oman näkemyksensä jolla ei ole mitään tekemistä ulkoministeriön kanssa?  Kerettiläinen kysymys että jos olivat näin yksityishenkilöitä, niin miksi ihmeessä tiedotustilaisuus piti järjestää ulkoministeriön tiedotustiloissa? No ehkä näimme tulevan ulkoministeriövirkamiehen turvallisuus"asiantuntija"työhakemusesityksen.

Ps pariskunnan rahaliikennettä kyllä seurailisin etteivät vain ole olleet mukana kuviossa kun niin oli hyvät olot eikä valitettavaa.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2013, 06:36:18 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

elukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 242
 • Liked: 584
 • Suur Lenin ta oli üllas, nii hoolitsev, tark, hea
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #523 : 17.05.2013, 07:01:26 »
Kyllä lähi-idän kotitalouksiin kuuluvat ihan luonnostaan luteet, torakat, hämähäkit, eri vaarallisuusasteiset skorpioonit, samoinkuin käärmeet, purevat kärpäset, kaikenlaiset lentävät tulikärpäset ja itikat, pienet liskoeläimet, lepakot.

Tässä ne perus-kotieläimet, jotka itselläni olivat kumppaneina lähi-idässä, kaupunkikerrostalossa asustellessani.

Joteskin ei taas suomalaisen median kautta annetut haastattelut, varsinkaan Tuomioja-suodattimen kautta, täysin vakuuta. Jotenkin olen taipuvainen uskomaan enemmän Itävallan tiedotusvälineitä, tässä asiassa.

Tuomioja filtterissä yö muuttuu päiväksi ja päivä yöksi.
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17591
 • covfefe
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #524 : 17.05.2013, 07:14:18 »
Joteskin jännä ajatus että vasta sitten kun ihminen pystyy lentämään yksityiskoneella, maailman köyhyyskokoukseen, tuhlaamaan matkaansa puolimiljoonaa euroa ja ylikin (millä rahalla olisi työllistänyt aika monta köyhää) siten että varmaan sydämessään tuntee olevansa hyvä ja humaani ihminen, kun teki tämän maailman köyhyyttä vastaan suunnitellun täsmämatkan...vasta sitten pystyy vähän ymmärtämään Örkin maailmaa. Minä en pysty.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

tosipaha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 513
 • Liked: 108

Maatiaisjuntitar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 444
 • Liked: 479
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #526 : 17.05.2013, 15:14:42 »
Tunnustan, etten ole jaksanut ketjua lukea.

Kysynkin, että olenko ainoa, joka ihmettelee miksi nimenomaan juuri kyseessäolevaa aihetta tutkiva sotilas "satutaan" kaappaamaan?

Kivenkolossa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 98
 • Avohoitotapaus
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #527 : 17.05.2013, 21:46:25 »
KUUSITOISTA MILJOONAA TAALAA.

Näin Kymmenen Uutisissa.

Jep. Kuinkahan moneen terrorismin uhriin Kalevat ovat välillisesti syyllisiä?

Mitä terroristit oppivat tästä? No, että sieppauksilla tienaa > sieppaukset jatkuvat. Minkähän rangaistuksen Suomi järjestää sieppaajille (heimo/alqaida)... EI MINKÄÄNLAISTA, koska kaikkihan päättyi "hyvin".

Oikeastihan pitäisi tehdä ilmaisku tai asettaa Jemenille sanktioita.

Sellainen kysymys tulee mieleen että mikä motiivi ajaa Omanin sulttaanin maksamaan omasta pussistaan useiden miljoonien lunnaat per pää joistain väärään paikkaan väärään aikaan sattuneista länsimaalaisista.
Jos kiskaisee kevytmetallipäähineen päähänsä niin mieleen voisi tulla sellainen ajatus että kyseessä oli sovittu homma. Terroristeilla alkaa lompakko olemaan tyhjä, sulttaanilla olisi valuuttaa mitä jakaa mutta julkisuuskuva ei anna myöten siirtää rahaa suoraan terroristeille. Terroristit nappaavat muutaman länkkärin, sopivan ajan jälkeen sulttaani ilmaantuu näyttämölle sankarin roolissa ja lyö rahat pöytään. Terroristit saavat rahat, kaapatut pääsevät vapaaksi ja sulttaani saa uutta kiiltoa julkisuuskuvaansa. Näin kaikki voittavat.

ruikonperä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 084
 • Liked: 1059
 • Nazis everywhere!
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #528 : 23.05.2013, 05:26:09 »

Vain hänen harrastustensa puitteissa kuvattuja kuvia löytyy. Tässä Atte Tapani Kaleva kiipeämässä Muztagh Atalle (7546 m):

http://www.summitclimb.com/new/default.asp?linktype=r&mtype=smenu&vid=17&nid=94

Hän harrastaa myös vapaaottelua, tyylisuuntana shootfightning. Näistä kisoista varmaan myös löytyy kuvia.

Taistelulajin osaamista löytyy vahvasti. Siinä voisi olla yksi selitys pyhän lehmän hermoilla olevaan mieleen.
Paha niilläkään taidoilla on tosin alkaa väistelemään luoteja. Ja entäs sitten vaimo? Hän ei ilmeisesti ole minkäänlainen ninja-master
mutta silti yhtä sinut kaiken eteentulevan kanssa.

Kaduntallaajan psykologinen diagnoosi sanoo että heillä molemmilla on helvetinmoinen psykoosi päällä.

Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Arto Luukkainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 286
 • Liked: 557
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #529 : 26.05.2013, 11:09:29 »
KRP:n rikosylikomisario (RKP, komm) Thomas Elfgren on ollut kauhean huolissaan siitä, että Suomen poliisin on vaikea olla mukana Jemenin sieppausten poliisitutkinnassa, koska sieppaajat voivat saada kuolemantuomion.

Thomas Elfgren on kyllä uskomaton pelle. Onhan se nyt tavatonta, että Martti Koskenniemeltä kuulee asiassa järjen ääntä (televisio pari päivää sitten). Eli että asiaa ei kannata Suomessa vatvoa, koska jutussa mennään Jemenin lain mukaan.
En ole Arto Luukkanen vaan Arto Luukkainen eli iillä!
Iitön on se kuuluisampi.

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 272
 • Liked: 7168
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #530 : 26.05.2013, 11:18:07 »
KRP:n rikosylikomisario (RKP, komm) Thomas Elfgren on ollut kauhean huolissaan siitä, että Suomen poliisin on vaikea olla mukana Jemenin sieppausten poliisitutkinnassa, koska sieppaajat voivat saada kuolemantuomion.

Mitäs änkesi tutkinnanjohtajaksi. Tämä on tietysti hankalaa hänelle, koska pitäisi näyttää humanistilta RKP:läisten suuntaan, mutta ei tämä ole mitenkään hankalaa Suomen poliisille.

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #531 : 06.12.2013, 09:17:48 »
Piti tänä aamuna katsoa, onko Jemenissä "siepatun" kaksikon miehenpuoli saanut kenties ylennyksen. Onneksi Ampparit -uutispalvelu vapautti minut vaivasta ja julkaisi Ylen uutisen:

http://yle.fi/uutiset/jemenissa_kaapattu_yliluutnantti_ansaitsi_ylennyksen/6972526

"Jemenissä vuosi sitten kaapattu suomalainen sotilas ylennetään itsenäisyyspäivänä. Yliluutnantti Atte Kalevasta tulee kapteeni.
Kaleva siepattiin yhdessä vaimonsa kanssa Jemenissä joulukuussa 2012. Kaleva oli Jemenissä opiskelemassa arabiaa. Kaleva valmisteli samalla väitöskirjaa. Tällä hetkellä Atte Kaleva työskentelee Porin Prikaatissa 3. jääkärikomppanian linjanjohtajana. Hän kouluttaa varusmiehiä."

Voitteko uskoa tämä idiootti, joka aiheutti Suomen valtiolle/Neste Oilille miljoonavahingot (eivät tietenkään myönnä maksaneesa mitään) on vielä armeijan palveluksessa ja saa jopa ylennyksen. Huomasitte varmaan vaimonsa päässeen johtajahommiin Hesariin. Valistunut arvaukseni on, että kotimainen öljy-yhtiö katsoi mokailukiintiön rouvan kohdallaan täyttyneen ja vihjasi uusien haasteiden hakemisesta jostain muualta. Harva öljy-yhtiö tai armeija haluaa joutua edes välillisesti kiristyksen kohteeksi törppöjen palkollisten takia.

Pikkusen tässä riepoo sekin, että nimeni puuttui taas kerran res.luutnanteiksi ylennettyjen listalta. Joka saakelin itsenäisyyspäivänä vuoden 1967 jälkeen olen nimeäni turhaan ylennyslistalta etsinyt. Kyllä mielestäni Suomen puolustaminen täällä Homman rintamalohkolla pitäisi tuottaa vähän ripeämpää ylennystahtia. Eiköhän meidän nimet ole ylhäällä siellä Kalskeen toimistossa, josta niitä ylennyksistä päättävät voivat kysyä.
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6996
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #532 : 07.12.2013, 07:47:50 »
Aina vaan haisee.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 460
 • Liked: 6101
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #533 : 30.07.2014, 13:17:47 »
Lunnaita maksavat Euroopan maat rahoittavat al-Qaidaa: Atte ja Leila Kalevastakin jättisumma

Eurooppalaisten sieppaaminen lunnaiden toivossa on al-Qaidalle maailmanlaajuinen bisnes, uutisoi amerikkalaislehti The New York Times.
Euroopan maiden hallitukset kieltävät maksavansa lunnaita, mutta lehden mukaan al-Qaida on saanut sieppausten avulla vuodesta 2008 lähtien ainakin 125 miljoonaa dollaria eli noin 93 miljoonaa euroa.
Vain muutamat maat ovat vastustaneet lunnaiden maksamista, muun muassa Yhdysvallat ja Iso-Britannia.
Alkuaikoina al-Qaida sai eniten rahaa rahakkailta lahjoittajilta, mutta nyt valtaosa ryhmän värväykseen, koulutukseen ja aseisiin tarvitsemasta rahoituksesta saattaa tulla eurooppalaisista maksetuista lunnaista.
The New York Timesin mukaan sieppaajat saivat vuonna 2003 noin 200 000 dollaria (noin 150 000 euroa) panttivankia kohti, mutta nyt hinta voi olla jopa 10 miljoonaa dollaria (lähes 7,5 miljoonaa euroa). Euroopan hallituksista etenkin Ranska, Espanja ja Sveitsi ovat maksaneet jättimäisiä rahasummia.
Suomalaisista Atte ja Leila Kalevastakin maksettiin valtava summa, kirjoittaa The New York Times.
Pariskunta siepattiin Jemenissä Arabian niemimaalla vuonna 2013. Alueella maksettiin vuosina 2012–2013 al-Qaidalle yhteensä 20,4 miljoonaa dollaria (15 miljoonaa euroa) neljästä panttivangista: itävaltalaisesta, sveitsiläisestä ja kahdesta suomalaisesta.
Amerikkalaislehden mukaan rahat tulivat Qatarin ja Omanin valtioilta.
Kalevat olivat siepattuna viisi kuukautta. Atte Kalevan mukaan sieppausaikana kulki kirjeitä edestakaisin.
- Oli selvää, että heillä oli hierarkia, ja he kysyivät johtajiltaan, mitä meille pitäisi tehdä.
Kun Kaleva sairastui, hänelle kävi selväksi, etteivät sieppaajat aikoneet tappaa häntä. Sieppaajat nimittäin olivat huolissaan ja toivat hänelle välittömästi lääkettä.
- Oli selvää, että olimme heille arvokkaampia elävinä kuin kuolleina.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194917879598/artikkeli/lunnaita+maksavat+euroopan+maat+rahoittavat+alqaidaa+atte+ja+leila+kalevastakin+jattisumma.html

http://www.nytimes.com/2014/07/30/world/africa/ransoming-citizens-europe-becomes-al-qaedas-patron.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&version=LedeSum&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=2
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 621
 • Liked: 10955
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #534 : 30.07.2014, 13:24:10 »
Pari häijyä ajatusta tulee mieleeni:

1. arabimaat mielellään maksavat lunnaat länkkärivangeista, koska saavat luvan kanssa rahoittaa terrroristeja ja saavat vieä kiitokset päälle.

tai

2. panttivankien kotivaltiot, mm Suomi, salassa maksavat arabeille miljoonat takaisin. Eli se olisi Suomi joka rahoittaa terroria.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

2nd_generation_refugee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 737
 • Liked: 520
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #535 : 30.07.2014, 14:18:56 »
Toivottavasti veroviranomainen lähestyy "sankar" pariskuntaa sopivalla lahjaverolapulla.
Ai ei.
Lähetetään sen sijaan isoäidin antamasta lahjasta.
"Suomalaisuus on hyvä kulttuuri suomalaisille"
Ei evakko vaan Karjalan pakolainen, vrt. Palestiinian pakolainen.

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 730
 • Liked: 11248
 • Слава Україні!
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #536 : 30.07.2014, 15:36:18 »
Oman ja Qatar saattoivat maksaa terroristeille ne lunnaat mutta Suomi maksoi aivan varmasti joka euron näille takaisin + "muita kuluja". Se on aivan varmaa. Joka muuta epäilee, on sinisilmäinen naivi urpo.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6996
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Vs: 2012-12-21 IL:Kaksi suomalaista siepattiin Jemenissä
« Vastaus #537 : 12.11.2014, 09:46:20 »
Kalevan pariskunta otti sieppaajansa hiuksen – se oli australialaisen jihadistin

Lainaan koko hyysärin jutun, lihavoinnit samat kuin hyysärin, kuvatekstit jätin pois:

Lainaus
Kalevan pariskunta otti sieppaajansa hiuksen – se oli australialaisen jihadistin
Hiuksesta tuli osa tutkimusta, jossa sieppaajan henkilöys paljastui

Ulkomaat 12.11.2014 8:46

Sami Sillanpää

Suomalaispariskunta Atte ja Leila Kalevan sieppaukseen Jemenissä osallistui muslimiksi kääntynyt Australian kansalainen.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan miehen henkilöllisyys vahvistettiin kansainvälisessä viranomaisyhteistyössä, johon liittyi Kalevoiden salaa mukanaan tuoma hius ja eri puolille maailmaa lähetettyjä dna-näytteitä.

Australialaismies oli nimeltään Christopher Havard. Hän kuului terroristiverkosto al-Qaidaan. Havard tapettiin lennokki-iskulla Jemenissä noin vuosi sitten.
Artikkeliin liittyvät

"Viranomaiset ovat kertoneet meille, että hänet tunnistettiin dna-näytteestä", sanovat Atte ja Leila Kaleva HS:n haastattelussa.

Kalevan pariskunta kertoo asiasta nyt ensi kertaa. Havardin osallisuutta ei ole aiemmin vahvistettu julkisuudessa.

Iltapäivällä joulukuun 21. päivänä vuonna 2012 Atte ja Leila Kaleva olivat ostoksilla Jemenin pääkaupungin Sanaan keskustassa. Silloin joukko naamioituneita aseistettuja miehiä pakotti Kalevat ja itävaltalaisen Dominik Neubauerin autoonsa.

Sieppaus synnytti kansainvälisen kohun. Suomi ja Itävalta lähettivät edustajansa ulkoministeriöstä ja rikospoliisista selvittämään rikosta Jemenin viranomaisten kanssa.

Atte Kaleva uskoo, että heidät siepannut miesjoukko kuului yhteen Jemenin monista heimoista. Pian panttivangit kuitenkin luovutettiin edelleen. Uudet vangitsijat tekivät heti selväksi, että he kuuluivat Arabian niemimaan al-Qaidaan.

Yksi vangitsijoista oli selvästi ulkomaalainen. Hän puhui englantia aksentilla, joka kuulosti Kalevoiden korviin australialaiselta. Kun siepattuja pidettiin piilopaikoissa jossain päin aavikkoista Jemeniä, englantia puhunut mies kertoi vangeille maailmankuvasta, joka sai hänet osallistumaan pyhään sotaan.

"Hän oli selvästi kokenut jihadistisen herätyksen ja oli mielipiteiltään radikaali. Hän piti itseään ennen kaikkea hartaana muslimina, mutta hän hyväksyi väkivallan eikä nähnyt tässä ristiriitaa", Atte Kaleva kertoo.

Se, että sieppaaja osoittautui länsimaalaiseksi, ei yllättänyt Atte Kalevaa. Hän oli tullut Jemeniin tekemään väitöskirjatutkimusta jihadismista juuri siksi, että Jemen oli kansainvälisen terrorismin polttopisteitä.

Eräänä päivänä Atte Kaleva huomasi, että englantia puhunut mies korjasi huivinsa asentoa. Alta näkyivät pitkät hiukset.

Myöhemmin mies antoi Kalevoille luettavaksi kirjan. Sen välistä löytyi hius, pitkä ja ruskea. Kalevat saivat ajatuksen: he ottivat hiuksen talteen.

"Siellä oli paljon aikaa ajatella. Sitä tekee, mitä siinä tilanteessa voi tehdä vaarantamatta itseään", Leila Kaleva sanoo.

Jemenistä Kalevat ja Neubauer kuljetettiin lopulta naapurimaahan Omaniin. Omanin rikasta sulttaania Qaboos bin Saidia on arveltu lunnaiden maksajaksi, mutta väitettä ei ole vahvistettu.

Loppuvaiheet etenivät niin ripeästi, että vapautukseen ehtivät vain Itävallan edustajat.

"Annoimme hiuksesta puolet itävaltalaisille ja myöhemmin puolet suomalaisille", Atte Kaleva kertoo.

Neljän ja puolen kuukauden vankeuden jälkeen Kalevat tulivat Suomeen toukokuussa 2013.

Englantia puhunut jihadisti jäi Jemeniin. Kansainväliset tiedusteluviranomaiset olivat siinä vaiheessa jo hänen jäljillään.

Miehen vaiheet käyvät ilmi Australian ulkoministeriön sisäisistä asiakirjoista, joita televisiokanava ABC sai haltuunsa julkisuuslain nojalla.

Asiakirjojen mukaan Australian liittovaltion poliisi tiesi 27-vuotiaan Christopher Havardin olevan Jemenissä ja tutki hänen "osallisuuttaan kolmen länsimaalaisen sieppaukseen".

Vähän alle vuosi sitten, marraskuun 19. päivänä, Havard matkusti autossa Jemenin itäosissa Hadramoutin maakunnassa. Autoon ammuttiin ohjus.

Kyse oli uudesta iskusta Yhdysvaltain kiistellyissä lennokkisodassa terrorismista epäiltyjä kohtaan. Kauko-ohjattavilla lennokeilla on tapettu yli 3 000 ihmistä Jemenissä, Pakistanissa ja Somaliassa, kertoo sotaa tutkiva Long War Journal -projekti.

Havardin lisäksi autossa oli Australian ja Uuden-Seelannin kaksoiskansalainen Daryl Jones. Ilmeisesti surmansa sai myös huomattavana al-Qaida-johtajana pidetty Abu Habib al-Yemeni, joka saattoi olla iskun varsinainen kohde.

"Biologisia näytteitä operaatiossa kuolleista tuodaan Australiaan tunnistamista varten", luki ulkoministeriön muistiossa.

Tiedot dna-analyysistä välitettiin myös Suomeen. Kalevat saivat viranomaisilta tiedon, että yksi heidän sieppaajistaan on kuollut Yhdysvaltain lennokki-iskussa ja että hänet on tunnistettu Christopher Havardiksi.

Eri maiden viranomaisilla oli tietoja ja näytteitä Havardista. Ilmeisesti hänen henkilöllisyytensä olisi tunnistettu myös ilman Kalevoiden nappaamaa hiusta. Kalevat kuitenkin uskovat viranomaisilta kuulemansa perusteella, että nimenomaan hius auttoi Havardin yhdistämisessä heidän sieppaukseensa.

Keskusrikospoliisissa sieppauksen tutkintaa johtava rikosylikomisario Thomas Elfgren kieltäytyy kommentoimasta keskeneräistä esitutkintaa.

"Selvä on, että teemme laajamittaista yhteistyötä useiden eri maiden kanssa, ja Australia kuuluu niihin", Elfgren sanoo.

Suomen ulkoministeriö ei halua kommentoida tapauksen yksityiskohtia.

Havardin nuoruutta Australiassa sävyttivät päihteet ja rikokset, kertoivat hänen äitinsä ja isäpuolensa ABC-kanavan haastattelussa viime kesänä. Vanhempien mukaan poika rauhoittui löydettyään islaminuskon. Jemeniin Havard kertoi menevänsä opettamaan englantia.

ABC:n haastattelussa Havardin vanhemmat eivät uskoneet poikansa olleen todella terroristi.

"Emme ole saaneet hallitukselta mitään todisteita", sanoi isäpuoli Neill Dowrick.

Vanhemmat ovat viime aikoina vältelleet julkisuutta, eikä HS tavoittanut heitä kertoakseen Kalevoiden antamista tiedoista.

Havardin tappoiskusta nousi Australiassa kova kohu, koska maa on Yhdysvaltain liittolainen sodassa al-Qaidaa vastaan. Australian hallitus vakuutti, ettei se ollut osallinen oman maan kansalaisen surmaan.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet lennokki-iskuja ja sanoneet niitä käytännössä teloituksiksi ilman oikeudenkäyntiä.

"Olisin toivonut, että Havard olisi saatu kiinni ja tuomittu oikeudessa", Atte Kaleva kertoo.

"Mutta hän oli vaarallinen yksilö, joten sikäli maailma on parempi paikka ilman häntä."

Kalevat eivät usko, että muita sieppaajia saadaan levottomassa Jemenissä koskaan kiinni.

"Tähän liittyy paljon kysymyksiä, joihin ei ehkä koskaan saada vastauksia. Olemme opetelleet elämään sen epävarmuuden kanssa", Leila Kaleva sanoo.

Sama Ylenannolla.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Tagit: