UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2013-02-02 HS Kuukausiliite: Belle Selene Xia ja kiinalaisten maahanmuutto  (Luettu 8032 kertaa)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 789
 • Liked: 455
  • Profiili
Pikkuisen kommenttia "suomalaisen demokratian" heikkenemispelkoon. Eli on harhaluulo, että Suomi on nykyisin demokratia. Suomi oli viel 1980-luvulla demokratia*, mutta määräenemmistöpäätöksistä luopumisen jälkeen Suomi on, mm. eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan, liukunut vahvasti kohti "pohjoismaista parlamentarismia" (=parlamentin diktatuuri), joka tarkoittaa poliittisen päätöksenteon vahvaa keskittämistä puolueapparatsikeille, jotka ovat käytännössä kaiken kansanvaltaisen valvonnan ulkopuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallitus, jonka muodostavat puolueet ovat saaneet yhteensä esim. 49,9 % äänistä, saa eduskunnassa paikkaenemmistön, ja voi tehdä ihan mitä lystää, koska kova puoluekuri takaa hallituspuolueiden jees-miesten ja -naisten tuen. Merillä kun ei ole edes valtiosääntöoikeusistuinta.

Kun presidentillä oli vielä oikeaa valtaa, oli presidentti vastapainona puoluesidonnaiselle päätöksenteolle.

*Tosin vahvinta demokratia oli meillä ennen sotia, eli aikana jolloin tärkeimmät poliittiset päättäjämme eivät olleet ammattipoliitikoita, vaan oikeata työtä tehneitä.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 449
 • Liked: 70
 • Paavi Matias II Pyhä
  • Profiili
Joopa. Melkoisia halla-aholaisia nämä Persujen aasialais-edustajat. Alla yhden nuivahkoja mietteitä.
___________

Thai True Finn Elected in Kalajoki
Posted on October 29th, 2012 by Editor in News


Lek Pernu, originally from Thailand, is now a True Finns councillor in Kalajoki. But Nivala rejected its Moroccan Perussuomalainen.
 
With 104 votes, Lek Pernu was comfortably elected, despite a True Finns representative telling 65DN before the election that no expatriates or naturalised Finns were standing for the party in the Oulu region.
 
According to the party’s newspaper, PerusSuomalainen, Lek moved to Finland from Thailand over twenty years ago, has a Finnish husband and is a naturalised Finnish citizen. She works in a shop in Kalajoki and was awarded the Kalajoki ‘Best Customer Service Award’ in 2011. Prior to working in the shop, she looked after cows on a Kalajoki farm.
 
She told the magazine that two other parties had asked her to be their candidate but she ‘supports Finnish values’ and especially ‘family values.’ Lek added that many immigrants fail to learn Finnish well enough and don’t integrate properly.
 
‘They should comply with the ways of this country. If they’re not satisfied with it, they don’t have to come here,’ she told the interviewer.
Lek is also a member of Kalajoki Parish Council.
 
Founded in the sixteenth century, the coastal town of Kalajoki has a population of about 12,500 and includes around 100 people whose native language is not Finnish or Swedish. It is 111km south of Oulu.
 
The other expat True Finn to stand in the Oulu region was Mohammed Belhasni in Nivala. The Moroccan manager of the town’s Mama Mia Pizzeria took just 3 votes, second from bottom of the poll. Something of a paper candidate, the True Finns’ candidates list did not even include a photo of him. Nivala is about 140km south east of Oulu. It has a population of 11,000.
___________

Asiakaspalvelija Lek Pernu - Suomalaisempi kuin monet suomalaiset

Lek tuli Suomeen noin kaksikymmentä vuotta sitten Thaimaasta ja muutti Pernun pieneen kylään Kalajoelle. Hän on Suomen kansalainen ja hänellä on kolme lasta suomalaisen miehensä kanssa. Lek on töissä paikallisessa vähittäiskauppaliikkeessä. Viime vuonna aina iloinen Lek valittiin Kalajoen parhaaksi asiakaspalvelijaksi.

Sitä ei ole vaikea ymmärtää, sillä jokainen asiakas on hänelle erityinen ja jokaiselle hänellä riittää iloista hymyä.
Kaksi muutakin puoluetta on pyytänyt Lekiä ehdokkaakseen. Lek kuitenkin kannattaa perussuomalaisia arvoja, jotka hänen mielestään parhaiten vastaavat hänen käsityksiään oikeudenmukaisuudesta, ihmisyydestä ja järkevästä taloudenpidosta.

En ikävöi kotimaatani

Lekille tärkeimpiä asioita ovat perhe ja kristilliset arvot. Kristilliset arvot kuuluvat hänen mielestään jokaiseen puolueeseen, eikä yhdelläkään puolueella ole oikeutta omia niitä itselleen. Lek valittiin myös paikallisen kirkkoneuvoston jäseneksi. Hän on silminnähden onnellinen.

- Ei minulla ole ikävä Thaimaahaan, perheeni on täällä Suomessa, Lek painottaa.

Hän haluaa myös sanoa, ettei kukaan pakottanut häntä tulemaan Suomeen, eikä kukaan pakota jäämään. Hän kokee suomalaisen miehensä onnenpotkuksi ja suomalaiset miehet rehellisiksi ja luotettaviksi. Hänen mielestään monet maahanmuuttajat eivät koe Suomea uudeksi kotimaaksi.

- Täällä on noudatettava tämän maan tapoja. Jos työnteko ei miellytä, ei tänne tarvitse tulla.


Vielä pari vuotta sitten Lek teki kahta työtä; hoiti lehmiä maalaistalossa ja kävi töissä kaupassa. Lehmistä luovuttiin ja nyt on aikaa harrastuksille, puutarhanviljelylle ja marjastamiselle. Pernun perheessä tehdään sekä suomalaista, että thaimaalaista ruokaa ja Lek on molemmissa mainio kokki.

PIRJO KERONEN
________

Arvot kohdallaan, sano.


Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 545
 • Liked: 5039
 • Manner-Suomen Tasavalta
  • Profiili
Lainaus
Olisin ottanut tuohon tuotemerkkivertailuun mieluummin Somalian kuin Venäjän. Mainitsepa Somalialainen tuotemerkki!
Pirates!

Koraanikouluraiskaajat.

Taitaa olla ihan 100% somalialaista alkuperää oleva brändi.

Eikös 100% Suomessa joukkoraiskauksista vankilaan tuomituista ole alunperin somaliasta?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 545
 • Liked: 5039
 • Manner-Suomen Tasavalta
  • Profiili
Lainaus käyttäjältä: HS Kuukausiliite
Monissa suurissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, on kokonaan kiinalaisia chinatowneja, joissa kaikki toimii kiinaksi. Niissä voi elää koko elämänsä kiinan kielellä. Aamulla avaat radion kuullaksesi kiinankielistä radioasemaa, syöt kiinalaisen aamiaisen, luet kiinankielistä lehteä, seuraat Kiinan urheilutuloksia, työpaikallasi kaikki puhuvat kiinaa, asiakkaatkin. Käytät kiinalaista autonkorjaajaa, hammaslääkäriä, psykoterapeuttia, kadulla kaikki kyltit ovat kiinaksi, poikkeat kiinalaisessa supermarketissa ja illalla tapaat kiinalaisia ystäviäsi tai katselet kotona kiinalaisia tv-sarjoja. Suvut ja suhteet toimivat, jokaisella on paikkansa.

Euroopan aasialaistuminen on aivan mahdollista.

Jos "kiinalaisen" korvaisi vaikkapa "suomalaisella" niin olisiko tämä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittajan mielestä positiivinen, tai edes neutraali, ilmiö?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 545
 • Liked: 5039
 • Manner-Suomen Tasavalta
  • Profiili
Hän kannattaa diktatuuria (Kiinaan)!

Keskusjohdon kovien toimien puolustelu toistuu myös usein. Toistellaan kliseitä siitä, kuinka noin suurta maata ei voi hallita demokraattisesti. Tässäkin artikkelissa se ajatus tulee ilmi.

""Demokratia sopii pieniin maihin", Selene kuittaa ja muistuttaa Kiinan itsehallintoalueista."

"Kiinaa on vaikea hallita. Se on niin iso."


Belle Selene Xia kuuluu millä tahansa mittarilla mitattuna Suomen, Euroopan, Kiinan, Euraasian, ja Maa-planeetan ehdottomaan eliittiin. Näinollen ajatukset "valistuneesta eliitin diktatuurista" ovat pelkästään luontevia.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 364
  • Profiili
Lainaus
Itse katson, että jokainen kulttuuri on säilyttämisen arvoinen, jollei käytännön tasolla niin ainakin globaalin monimuotoisuuden eräänä ilmentymänä. Hieman samalla tavoin, kuin käytännöllisesti hyödyttömilläkin ihmisillä on metafyysinen ihmisarvo, on kaikilla Maapallon kulttuureillakin kulttuurillinen itseisarvo, vaikkei kaikilla kulttuureilla olekaan mitään hyödyllistä annettavaa muille kulttuureille. Siksi tahdon, että Maapallo myöskin säilyy monikulttuurisena globaalisella tasolla mutta yksikulttuurisena lokaalilla tasolla, koska jälkimmäinen on edellisen olemassaolon ehto. En halua tuhota mitään kulttuuria enkä varsinkaan omaani, suomalaisuutta, edes dynaamisella kiinalaisuudella, sillä suomalaiset arvot ja kulttuuri pyyhkiytyisivät maan päältä pois voimakkaalla kiinalaismuutolla. Tämä johtaisi myös niinsanottujen eurooppalaisten arvojen ja demokratian katoamiseen Suomesta. En kannata sellaista kehityssuuntaa.
Mitähän tämä sinun mainitsema suomalainen kulttuuri mahtaa olla, ihan samoja hollywood elokuvia täällä Suomessa katsotaan samalla syöden mäkin roskaruokaa kuin USA:ssa, Argentiinassa kuin Singaporessakin. Tarkoittanet varmaan sanaa "monietnisyys"
Länsimaat on muutenkin menossa kohti kulttuurillista rappiotilaa kaikkine typeryyksineen joten en ihan ensimmäisenä itkuvirsiä sen säilyttämiseksi kirjoittaisi.
Anyway aasian maitten kulttuurit ja tavat on varsin mielenkiintoisia, ja usein jopa suht toimivia joista ihan varmasti kannattaisi ottaa oppiakin (toisin kuin vaikka afrikan "korkeakulttuureista) Ja ei, en kannata mitään kiinalaisinvaasiota tänne, mutta jos väkisin, ajan hengen mukaisesti on pakko mennä kohti monikulttuurisuutta niin otetaan edes sellaisia jotka voi sopeutua tänne eli aasialaisia, niin pakolaisina kuin muutenkin.

Lainaus
Keskusjohdon kovien toimien puolustelu toistuu myös usein. Toistellaan kliseitä siitä, kuinka noin suurta maata ei voi hallita demokraattisesti. Tässäkin artikkelissa se ajatus tulee ilmi.

""Demokratia sopii pieniin maihin", Selene kuittaa ja muistuttaa Kiinan itsehallintoalueista."

"Kiinaa on vaikea hallita. Se on niin iso."
Olen samaa mieltä, demokratia sopii pieniin maihin lähinnä. USA:kin alkaa olla vähän liian iso maa demokratialle ja siellä on vaikea tulla valituksi ilman mittavaa rahallista tukea yrityksiltä vaalikampanjaan ym. ja täten valituiksi tullessaan he ajavatkin eri lobbausryhmien/yritysten etuja.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2013, 14:40:03 kirjoittanut matkamiehiii »

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 790
 • Liked: 1008
 • Etnitön
  • Profiili
Mitähän tämä sinun mainitsema suomalainen kulttuuri mahtaa olla, ihan samoja hollywood elokuvia täällä Suomessa katsotaan samalla syöden mäkin roskaruokaa kuin USA:ssa, Argentiinassa kuin Singaporessakin. Tarkoittanet varmaan sanaa "monietnisyys"
Länsimaat on muutenkin menossa kohti kulttuurillista rappiotilaa kaikkine typeryyksineen joten en ihan ensimmäisenä itkuvirsiä sen säilyttämiseksi kirjoittaisi.

Et siis katso kulttuuriin kuuluvaksi muun kuin ruoan ja viihteen? Et esimerkiksi tapoja, arvoja, historiaa ja sen sellaista vähäpätöisempää? Onko maailmassa mitään paikkaa, jossa ei syödä McDonaldsissa tai syötäisi, jos olisi varaa? Tämän perusteella missään päin maailmaa (kuin korkeintaan  Itä-Timorin viidakoissa) ei ole kulttuuria, vaan kaikki on monikulttuuria tai siis kulttuurittomuutta.
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 648
 • Liked: 10865
  • Profiili
Belle Selene Xia kuuluu millä tahansa mittarilla mitattuna Suomen, Euroopan, Kiinan, Euraasian, ja Maa-planeetan ehdottomaan eliittiin. Näinollen ajatukset "valistuneesta eliitin diktatuurista" ovat pelkästään luontevia.
Jos Kiinan johtoa pitää valistuneen eliitin diktatuurin kelpo edustajana, niin se itsessään jo osoittaa ajatuksen ongelmallisuuden.

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 648
 • Liked: 10865
  • Profiili
Olen samaa mieltä, demokratia sopii pieniin maihin lähinnä. USA:kin alkaa olla vähän liian iso maa demokratialle ja siellä on vaikea tulla valituksi ilman mittavaa rahallista tukea yrityksiltä vaalikampanjaan ym. ja täten valituiksi tullessaan he ajavatkin eri lobbausryhmien/yritysten etuja.
Onko Kiinassa valintaprosessi sitten toimivampi?

Kiinan talous perustuu edelleen halpaan työvoimaan. On siellä toki paljon hyvin pystyviä ihmisiä, joilla on kova motivaatio,  mutta todellinen kilpailukyky nähdään sitten, kun palkat ovat länsimaiden tasolla. Toisaalta onko sitten myös elämäkin länsimaalaisella tasolla? Muuttuvatko arvot mm. vapaa-aikakeskeisemmiksi? Se on mielenkiintoista nähdä. Mitä sitten, jos Kiina kohtaa länsimaista tutun ilmiön, että tuotanto valuu halpamaihin? No nyt Kiina on kuitenkin tosi trendikäs.

Hommalaisena en menisi kehumaan Kiinan epädemokraattista mallia esim. jo sananvapauden vuoksi. Suomessa toisinajattelijana oleminen on joulu juhla-aterioineen ja lahjoineen verrattuna samaan Kiinassa.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2013, 17:10:28 kirjoittanut elven archer »

Erik Herrmann

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 305
 • Liked: 60
 • Immer bereit!
  • Profiili
Onko maailmassa mitään paikkaa, jossa ei syödä McDonaldsissa tai syötäisi, jos olisi varaa?

no vaikka kiina. täällä tykätään eniten KFC:stä. ja pizza hutien edessä on aina pitkät jonot.

itse jutusta sen verran että kiinan ja kiinalaisten hehkuttaminen on aika huvittava. kannattaisi ehkä käydä kiinassa, niin ei tarvitsisi käyttää niin paljon kuluneita kliseitaä. koulutusta? 15 vuoden englannin opiskelun jälkeen 95% ei osaa sanoa kuin hello ja bye bye. jos sitäkään. urheilumenestystä? oli itä-saksassakin. taitaa olla kiinassa hyvin samanlainen järjestelmä. ja listan voisi jatkaa.

toki kiinassa on hyviä juttujakin. mutta ei se mikään mallimaa ole. aika kaukana siitä.
"The truth is that the liberal (multicultural) position on Islam is racist. If a predominantly white community behaved this way — the Left would effortlessly perceive the depth of the problem." -Sam Harris

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 364
  • Profiili
Lainaus
Hommalaisena en menisi kehumaan Kiinan epädemokraattista mallia esim. jo sananvapauden vuoksi. Suomessa toisinajattelijana oleminen on joulu juhla-aterioineen ja lahjoineen verrattuna samaan Kiinassa.
Kiina on melkein 1,5 miljardin ihmisen alueellinen suurvalta ja Suomi on 5 miljoonan asukkaan maa Euroopan perämailla. Kiinalla on paljon hämäriä geopoliittisia projekteja menossa lähi-alueillaan, Suomelle ei ole mitään. Jos Suomessakin asuisi 1,5 miljardia ihmistä ja Suomi olisi alueellinen suurvalta niin en usko että Suomikaan olisi yhtään sen suopeampi toisinajattelijoita kohtaan ym.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2013, 17:34:42 kirjoittanut matkamiehiii »

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 648
 • Liked: 10865
  • Profiili
Kiina on melkein 1,5 miljardin ihmisen alueellinen suurvalta ja Suomi on 5 miljoonan asukkaan maa Euroopan perämailla. Kiinalla on paljon hämäriä geopoliittisia projekteja menossa lähi-alueillaan, Suomelle ei ole mitään. Jos Suomessakin asuisi 1,5 miljardia ihmistä ja Suomi olisi alueellinen suurvalta niin en usko että Suomikaan olisi yhtään suopeampi toisinajattelijoita kohtaan ym.
USA on kuitenkin edelleen suurvalloista se ykkönen ja siellä toisinajattelu ei ole ongelma, vaan oikeastaan perusta. Miksi koko tekisi sananvapaudesta ongelman? Päinvastoin, aivan mahdoton ongelmahan on yrittää hallita yli miljardin ihmisten sanomisia. Usko pois, Kiinankin suuri palomuuri murtuu kohtuullisen pian. Eihän se edes nuoria koulutettuja nytkään pysäytä, vaan on ihan peruskauraa olla Facebookissa proxyn kautta. Kiinan järjestelmä menee koko ajan kohti sitä, mitä sinä pidät huonona niin isolle maalle.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 789
 • Liked: 455
  • Profiili
Tuota, USA ei ole demokratia, vaan se on perustuslaillinen tasavalta. Siksi esim. presidentiksi ei valita välttämättä eniten liittovaltion tasolla ääniä saanutta. Siksi myös presidentillä on niin merkittävä toimeenpanovalta.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 545
 • Liked: 5039
 • Manner-Suomen Tasavalta
  • Profiili
Belle Selene Xia kuuluu millä tahansa mittarilla mitattuna Suomen, Euroopan, Kiinan, Euraasian, ja Maa-planeetan ehdottomaan eliittiin. Näinollen ajatukset "valistuneesta eliitin diktatuurista" ovat pelkästään luontevia.
Jos Kiinan johtoa pitää valistuneen eliitin diktatuurin kelpo edustajana, niin se itsessään jo osoittaa ajatuksen ongelmallisuuden.

"Valistunut eliitin diktatuuri" oli minun sanavalintani, ei Xian. Ihan vain täsmennyksenä tämä. Mutta hän kyllä sanoi että Kiinassa johto on pätevää, ja antoi ymmärtää että Suomessa olisi vähemmän pätevää. Ja sanoi suoraan että Kiinaan ei demokratia sovi, koska maa on niin iso.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 545
 • Liked: 5039
 • Manner-Suomen Tasavalta
  • Profiili
Mitä sitten, jos Kiina kohtaa länsimaista tutun ilmiön, että tuotanto valuu halpamaihin?

On kuulemma jo jotakin lähtenyt Vietnamiin kun palkat on liian korkeat. Mutta tarkemmin en tiedä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 449
 • Liked: 70
 • Paavi Matias II Pyhä
  • Profiili
... oli minun sanavalintani, ei Xian. Ihan vain täsmennyksenä tämä. Mutta hän kyllä sanoi että Kiinassa johto on pätevää, ja antoi ymmärtää että Suomessa olisi vähemmän pätevää.

Fakta: Kiinan johto on nationalistista, Suomen johto ei. Kiinan politiikka perustuu kansalliseen etuun, Suomen politiikka ei perustu.

Eliitti epäilemättä Kiinassa kuorii kermat, mutta niin tekee eliitti muuallakin, myös Suomessa. Kiinassa kuitenkin eliitti kuorii kermansa oman kansakunnan noususta, ei oman kansakunnan myymisellä.

Kiinan johto on siis pätevämpää. Ainakin enemmän kansakuntaa hyödyttävää. Ja se kait se tärkein pointti on.
Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.

vilach

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 908
 • Liked: 110
  • Profiili
Maahanmuuttajaryhmien välillä on selviä keskimääräisiä eroja, joista mainitsemasi äo on yksi enemmän tai vähemmän merkittävä muuttuja. Mutta ei äo:kään mikään viisasten kivi ole vaan vähintään yhtä paljon painoarvoa on kulttuurisilla tekijöillä, moraalilla, yhteenkuuluvuuden tunteella, yhteistyökyvyllä, asenteella yhteiskuntaa kohtaan jne.
Oikein. IQ lisäksi keskimääräisellä itsekyydellä, eli opportunistien määrä yhteiskunnassa korreloi vahvasti hyvinvoinnin kanssa. Mitä enemmän yhteiskunnassa stubbin ja käteisen kaltaisia maanpettureita, sitä huonompi elintaso. Hyvin monet eivät ymmärrä tätä ja kun kirjoittavat maahanmuutosta niin kirjoittavat vain IQ:stä.
Lainaus
2 miljoonaa ihan minkämaalaista maahanmuuttajaa tahansa lyhyessä ajassa, aiheuttaisi takuulla mittavia ja peruuttamattomia epätoivottuja muutoksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Epätoivottavalla tarkoitan sosiaalisia, kulttuurisia, taloudellisia, tai mitä tahansa muutoksia jotka suuri osa suomalaisista kokisi maalleen epäedulliseksi. Suomi ei olisi enää sen jälkeen suomalainen Suomi vaan muutos monikulttuuriin ja loputtomiin kompromisseihin olisi väistämätön.
Jos tulee 2 miljoonaa sveitsiläistä tai 2 miljoonaa tanskalaista, niin heistä ei tule peruuttamattomia muutoksia.
Lainaus
Enkä tarkoita että Suomeen ei mahdu yhtään kiinalaista maahanmuuttajaa
Tuomalla Suomeen keskimääräisiä kiinalaisia tulee selvää haittaa. Mutta jos valita akateemisella teknillisellä koulutuksella, niin tulee hyötyä. Koulutuksen ja itsekkyyden välillä on korrelaatio. Teknillisessä yliopistossa on paljon vähemmän rikollisia ja väkivaltaisia ihmisiä, kuin ammattikoulussa.
Suomi voisi ihan hyvin ottaa tänne vaikka 2 miljoonaa kiinalaista ja silti Suomen yleinen elintaso/ilmapiiri tuskin laskisi, päinvastoin.
Elintaso ei ehkä laskisi, mutta ilmapiiri muuttuisi varmasti 2 miljoonan kiinalaisen myötä..hmm...kiinalaiseksi. Vähän luulen, että sellaiset meille itsestäänselvyydet kuin demokratiat ja yksilönvapaudet muuttuisivat äkkiä hömpötykseksi aasialaisen mentaliteetin yleistyessä.
Oikein. Hyvä, että joku ymmärtää, että eri kansoilla on suuret keskimääräiset erot ja että yhteiskunnat koostuvat ihmisistä.
En minäkään ymmärrä, miksi tänne pitäisi ottaa kahta miljoonaa kiinalaista, vaikka se valtiotasolla saattaisi jopa hyödyttää Suomea, kun aktiiviset, työteliäät ja eteenpäinpyrkivät ihmiset tulisivat tänne rakentamaan tulevaisuuttaan.
Tuomalla keskimääräisiä kiinalaisia tulee selvää haittaa. Nimimerkki Rosterikasvot kirjoitti tästä.
Kiinassahan alkaa olla asiat taloudellisesti hyvin
Mikä on kiinan minipalkka? Mikä on mediaanipalkka? Mikä suuruinen keskimääräinen eläke?

Kiinan potentiaali on Taiwanin tasolla, eli kiina voi nousta sen tasolle, muttei yli. Sen BKT on noin puolet länsimaista. Mutta BKT ei kerro koko totuutta, tärkeintä on mediaanipalkka, eikä keskimääräinen. Se voi olla pieni suurten tuloerojen takia. Tietääkö joku mikä on Taiwanin mediaani ja minimipalkka?

Tagit: