HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Suomi ja NATO - yleiskeskustelu

(1/1905) > >>

Tomi:
Silloin tällöin aina Gallupeissa kysytään Nato-jäsenyydestä.
Joten tehdään täälläkin Gallup asiasta.
Itse valitsen vaihtoehdon 3, mutta nelostakin harkitsen.
Nato-jäsenyys arveluttaa, koska Suomalaiset saattaisivat silloin joutua lähettämän sotilaita kriisialueille nykyistäkin enemmän.
Lisäksi uskon, että se on kalliimpaa kuin nykyinen asevelvollisuus.
Tosin pahaa pelkään, että jotkut Kokoomuslaiset haluavat ajaa armeijan alas saadakseen tekosyyn Natolle.
Tätä ei voi uskalleta sanoa ääneen puolustusvoimauudistuksessa. Siksi välillä ihmettelen, miksi Naton innokkain vastustaja Vasemmistoliitto haluaa todella innokkaasti ajaa alas itsenäistä puolustusta.
Välillä myös mietityttää, tuleeko Nato apuun, jos pieni Suomi on pulassa Venäjän kanssa, tosin Venäjällä ei taida olla lähitulevaisuudessa kiinnostusta hyökätä Suomeen.

John:
Mielestäni ei. Itsenäinen puolustus ja yleinen asevelvollisuus on säilytettävä. Minulla tosin ei ole mitään ideologisia syitä vastustaa Natoa, mutta vastustan sitä etenkin sen takia, että se saattaisi antaa painetta yleisen asevelvollisuuden purkamiseen. Äänestin kuitenkin, että optio on säilytettävä.

Fiftari:

--- Lainaus käyttäjältä: John - 16.02.2013, 23:01:38 ---Mielestäni ei. Itsenäinen puolustus ja yleinen asevelvollisuus on säilytettävä. Minulla tosin ei ole mitään ideologisia syitä vastustaa Natoa, mutta vastustan sitä etenkin sen takia, että se saattaisi antaa painetta yleisen asevelvollisuuden purkamiseen. Äänestin kuitenkin, että optio on säilytettävä.

--- Lainaus päättyy ---

Itsekkin toivoisin että yleinen asevelvollisuus säilyisi. Mutta ilmeisesti nykyinen asenne on vähän se että "ei sitä enää tarvita, ei tänne kukaan tule", joten sitä ajetaan alas ja jätetään nimellinen puolustus. Kun edes säilytettäisiin uskottava puolustus.

Ano Nyymi:
Jokaisessa kahinassa Suomi on joutunut muiden apuun turvautumaan. Uskottava itsenäinen puolustus on lähinnä myytti, jota on tietenkin kiva rauhan oloissa ylläpitää.

Mika:

--- Lainaus käyttäjältä: John - 16.02.2013, 23:01:38 ---Äänestin kuitenkin, että optio on säilytettävä.
--- Lainaus päättyy ---

Mikä optio?  Ei Suomella ole mitään nato-optiota.  Ei sellaista vakuutusyhtiötäkään ole, joka myisi vakuutuksen enää siinä vaiheessa, kun talosi on jo syttynyt tuleen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta