Kirjoittaja Aihe: 2013-03-01 HS: Koulutetut maahanmuuttajat kotoutuvat huonosti Helsinkiin  (Luettu 6913 kertaa)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lainaus käyttäjältä: HS
Koulutetut maahanmuuttajat viihtyvät Helsingin seudulla verrattain huonosti.

Heidän kotoutumistaan hidastaa erityisesti vaikeus löytää ystäviä, mutta myös byrokratia eli hankaluudet oleskelu- ja työluvan sekä asunnon hankkimisessa.

Kappas. Itse kotouduin huonosti Helsingin seudulle, koska oli vaikeata löytää ystäviä ja asunnon hankkiminenkin oli vähän niin ja näin.

Tuo on totta ja sinänsä iso ongelma. Helsinkiin kotoutuminen ei ole helppoa kenellekkään - ja jos Tampere on tässä suhteessa paratiisi, niin monet pienet sisäänpäinlämpeävät pikkukylät ovat vielä suurempia helvettejä. Kotoutuminen yhtään mihinkään on jokaiselle ihmiselle vaikeata: oma koti kullan kallis ja muualla on aina erillaista ja totuttavaa. Suomalaiset Helsinkiin muuttajat sentään ymmärtävät kieltä, tapoja ja ovat tottuneet viileään ilmastoon. Afrikan aavikoilta tulijalle Helsinki on väkisin iso muutos. Sitä asiaa ei vaan voi mitenkään muuttaa; eikä pidä. Helsinki on Helsinki ja Timbuktu on Timbuktu. Ei Helsingistä pidä tehdä Timbuktua sen takia, että siten saataisiin hyvin kotiutuvia ihmisiä.

Jos afrikkalainen haluaa tuntea olonsa kotoisaksi, niin se on helpommin tehty kuin sanottu. Ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Pysyköön kotonaan. Jos tänne haluaa tulla, niin on opittava maan tavoille.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10918
Kun luin otsikon, niin arvasin, että suomalaisten vika. Kun luin tekstin, niin paljastui, että suomalaisten vika. Kuinka yllättävää.

Nyt siis ystävien puutekin on jo suomalaisten ennakkoluulojen vika. Jos suomalainen muuttaa toiseen kaupunkiin, niin eipä niitä ystäviä hänellekään taivaasta tipu. Ystävystyminen yleensäkin on hyvin vaikeaa. Tyypillisesti ystävät ovat niitä, jotka ovat säilyneet mukana lapsuudesta asti muiden ollessa lähinnä työkavereita tai hyvän päivän tuttuja. Jos lisäksi asenne suomalaisiin on sellainen, että nähdään heidän olevan valikoivasti ennakkoluuloisia (rasisteja), niin en ihmettele, jos on vielä vaikeampaa. Kynnys tutustua ihmiseen, joka pitää minua lähtökohtaisesti rasistina, on niin korkea, että taitaapa jäädä ylittämättä. Toisaalta koulutetut tuntemani maahanmuuttajat pitävät suomalaisia ystävällisinä ja asiallisina. Ja ei ketään voi pakottaa ystäväksi, joten se on voivoi. Jatkakaa vielä itkua ja syyttelyä, niin omaa asiaanne vain hankaloitatte.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Syitä koulutettujen maahanmuuttajien huonoon viihtymiseen lienee Uudenmaan liiton Christine Changin mukaan useita. Hän uskoo, että paljon julkisuutta saanut kielteinen suhtautuminen maahanmuuttoon vaikuttaa.

"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Niinpä! En ole eri mieltä.

Kuitenkin samaan aikaan:

Lainaus
Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professorin Heikki Ervastin katsauksen tiedot pohjautuvat European Social Survey -tutkimukseen, jossa kahden vuoden välein tarkastellaan yleiseurooppalaisia arvoja ja asenteita. Aineiston valossa suomalaisten maahanmuuttoasenteet ovat suvaitsevaisimmasta päästä Euroopassa. Etenkin mediassa käydyn maahanmuuttokeskustelun perusteella tätä voi pitää yllätyksenä.

Foorumin perustamisesta lähtien olen ihmetellyt tasaisin väliajoin miksi media (parin puolueen ja mielipidesuuntauksen tuella) kirjoittelee itselleen asiasta niin paljon. Kuka siitä hyötyy? Eivät ainakaan maahanmuuttajat, jotka voivat vaikkapa ahdistua koska jatkuvasti luukutetaan kuinka heitä vihataan. Käsittääkseni ovat tarpeeksi ahdistuneita muutenkin.

Asiasta on varmasti mukava pauhata, jos haluaa kokea olevansa hyvä ihminen ja samalla lytätä muita suomalaisia tai vaikka persuja, mutta helvetin itsekästä se on, koska rasismia se ei vähennä, ja maahanmuuttajien kotoutumista lähinnä haittaa.

Miksi maassa joka on kuitenkin kohtalaisen maahanmuuttomyönteinen, ystävällinen ja avokätinen, maahanmuuttovastaisuudesta on tehty mediassa suuri ongelma? Jäljet johtavat sylttytehtaalle.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2013, 14:48:43 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 328
 • Liked: 15873
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus käyttäjältä: HS
"Aiomme ehkä nukuttaa häntä päiväunille parvekkeella. Haluamme, että lapsi sopeutuu maan kulttuuriin", Mona Lisa Singh kertoo.

Joku toinen taas lähettää lapsensa uudelleenkoulutettavaksi, jos tämä sopeutuu liiaksi maan kulttuuriin.

Tai alas parvekkeelta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 328
 • Liked: 15873
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus käyttäjältä: Christine Chang
"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Kuinka suomalainen voi olla onnellinen omassa maassaan, jos ei tunne itseään tervetulleeksi?

Ja en väitä että tilanne vielä olisi näin paha, mutta ajan kanssa, ajan kanssa.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2013, 15:04:53 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Kauhea Ihmismäinen Otus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • Liked: 2131
 • VKKHM eli Paheksuttavuuden Kuningasvärisuora
Ennen tuloaan Helsinkiin pari kuuli, että suomalaisiin saattaa olla vaikea tutustua.

Vishal Singh:
"Minulla ei ole valittamista. Kollegani yliopistolla ovat hyvin ystävällisiä",
....
Lainaus
Christine Chang :
"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Ristiriita anyone?
Pienetureiällinen lesbotransnainen

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 468
 • Liked: 43361
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Jos yhteiskunta ei tarjoa muuta kuin makuuttamista taikaseinän voimin on parempi että uni alkaa maistumaan enempi kuin viihdyttävien ystävien ja kohtalotoverien seura. Ei yhteiskunta tarjoakaan viihtymistä kenellekään. Ei ole mitään viihtymistakuuta - ainakaan Suomessa. Sitä ei ole koskaan ollut ja tuskin tulee olemaan. Viihtyminen on jokaisen itse luotava asui sitten missä päin tahansa ja oli työtä eli ei.

Brasilialainen ystäväni kertoi Brasilian itärannikolla elävästä suomalaisyhteisöstä ja siitä kuinka suomalaiset ovat yhteisöllisesti kehittyneitä ja auttavat alkuperäisasukkaita arkielämän pienissä ja vähän isommissakin ongelmissa. Siitä oli kirjoitettu artikkeli.

Televisiosta muistan nähneeni dokumentin ainakin Michiganin suomalaisyhteisöstä. Melkeinpä voisi sanoa että kaikki asiat olivat ok. Koti-ikävää varten heillä oli yhteisölliset suomalaisillat puutarhoissa.

Suomessa ei taida viihtyä kukaan kotonaan eikä puutarhassa. Jos ei mainita säätiloja viihtymättömyyteen niin mainitaan nyt ainakin yhteiskuntakiusaaminen. Yhteiskuntakiusaaminen on viety niin pitkälle että sitä voisi jo kutsua kiusaamistaiteeksi suurimmilla mahdollisilla apurahoilla.

Jos olet saanut työtä pitkän työttömyyden jälkeen on se mitä todennäköisemmin osa-aikaista joutavaa puuhastelua jota paitsi kukaan ei arvosta niin siitä ei työssäkäyntikustannusten jälkeen jää käteen mitään. Jos hankit auton mikä parantaa työnsaantimahdollisuuksia rangaistaan auton omistamisesta niin että laskelmat osoittavat sen olevan täysin kannattamatonta.

Sinulle sitten lopultakin tarjotaan koulutustasi ja ammattiasi vastaavaa työtehtävää niin palkkaus on alle ko. alan työehtosopimusten ja et voi ottaa työtä vastaan. Sitten sinua kiusaa TE-ministeriö yhdessä KELA:n kanssa antamalla karenssia vaikka olet vain yrittänyt pitää puoliasi. Edessä on yli kahden vuoden mittainen valitusprosessi. (Tästä kiusaamisesta blogasin. Onneksi kiusaajat hävisivät ainakin yhden erän)

Kiusaamista esiintyy kaikissa julkishallinnon instansseissa mitä Suomesta löytyy aina Tullin ja verottajan mielivallasta, TE-toimistoista, KELA:sta ja soskusta kaikkiin oikeusasteisiin. Kiusaajiksi ovat ryhtyneet laman aikana myös yksityiset kansalaiset uhrina PK -yritykset. Työ teetetään mutta laskuja ei sitten maksetakaan.

Vaikuttaako yhteiskuntakiusaaminen elämisviihtyvyyteen? Heijastuuko viihtymättömyys ympäristöösi?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134
Ennen tuloaan Helsinkiin pari kuuli, että suomalaisiin saattaa olla vaikea tutustua.

Vishal Singh:
"Minulla ei ole valittamista. Kollegani yliopistolla ovat hyvin ystävällisiä",
....
Lainaus
Christine Chang :
"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Ristiriita anyone?

Ei siinä ole;

Inkkari on insinööri insinööriorganisaatiossa, jotka nyt sitten kuitenkin taitavat olla aika värisokeita, vaikka niissä paljon impivaaralaisia duunissa onkin.

Christine Chang on huippuosaaja huippuosaajaorganisaatiossa, joissa yhdenvertaisuuden takaamiseksi kukaan ei ole värisokea.

Impivaaranilves

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 970
 • Liked: 62
Ennen tuloaan Helsinkiin pari kuuli, että suomalaisiin saattaa olla vaikea tutustua.

Vishal Singh:
"Minulla ei ole valittamista. Kollegani yliopistolla ovat hyvin ystävällisiä",
....
Lainaus
Christine Chang :
"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Ristiriita anyone?

Ei siinä ole;

Inkkari on insinööri insinööriorganisaatiossa, jotka nyt sitten kuitenkin taitavat olla aika värisokeita, vaikka niissä paljon impivaaralaisia duunissa onkin.

Christine Chang on huippuosaaja huippuosaajaorganisaatiossa, joissa yhdenvertaisuuden takaamiseksi kukaan ei ole värisokea.
Muuten hyvin ilmaistu mutta ammattikunnissa ovat toisilleen ystävällisiä sekä ikävä kyllä (tähän mitenkään liittymättä) myös lojaaleja, jälkimmäisellä eli humanistilla ei ole täällä sitä viiteryhmää jonka kanssa olisi ystävällinen?
No en mäkään paremmin osaa sanoa.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Lainaus
Syitä koulutettujen maahanmuuttajien huonoon viihtymiseen lienee Uudenmaan liiton Christine Changin mukaan useita. Hän uskoo, että paljon julkisuutta saanut kielteinen suhtautuminen maahanmuuttoon vaikuttaa.

"Kuinka ihminen voi olla onnellinen, jos hän ei tunne itseään tervetulleeksi?"

Changin mukaan olisi tärkeää, että tulijoille löytyisi heidän koulutustaan vastaavia töitä. Hän itse on kotoisin Taiwanista ja asunut Suomessa noin kuusi vuotta. Tänä aikana hän on ollut työttömänä pariin otteeseen.

"Työvoimatoimistosta minulle on tarjottu kielikurssia ja mahdollisuutta opiskella sairaanhoitajaksi", kansainväliseen politiikkaan erikoistunut filosofian maisteri kertoo.

Ongelma on osittain paikallistettu. Asenneongelma. Changilla.
Ei se ole yhteiskunnan tehtävä löytää hänelle (koska hän on maahanmuuttaja) sopivaa työpaikkaa.
Vastuu tästä on Changilla (ja muilla maahanmuuttajillakin) itse, väitän minä.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7294
Hieman peilikuvaa kehiin ja otsikko kertoo hirvittävän totuuden:

HS: Kouluttamattomat maahanmuuttajat kotoutuvat hyvin Helsinkiin

(HS viittaa muuten tuossa Homman Sanomiin  ;)

Ja mikäs se on kotoutuessa, jos on käytännössä ikuisella eläkkeellä ja päivänsä voi viettää suvun ja kavereiden kanssa seurustellen, kahviloissa hengaillen ja yleistä kulutusjuhlaa viettäen.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 054
 • Liked: 13710
Olipas hesarin uutisen kommenttiosiossa taas kaiki mahdoliset kliseet lueteltu alkaen suomalaisten juroudesta ja aina kännissä olemisesta aina suomalaisen byrokratian mahdottomuuteen asti.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Ööh, etteivät nyt vaan olisi sotkeneet koulutettuja ja kouluttamattomia ulkomaalaisia keskenään ja menneet haastattelemaan vahingossa kouluttamattomia? Kyllähän koulutetut yleensä kotoutuvat. Ongelmia aiheuttavat lähinnä vain kehitysmaista tänne pakolaisina muuttaneet luku- ja kirjoitustaidottomat koneinsinöörit.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 606
 • Liked: 12248
 • old wave feminist
^jospa ovatkin haastatelleet niitä koneinsinöörejä?
Koneinsinöörithän ovat kouluttautuneita.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 771
 • Liked: 52594
kehitysmaista tänne pakolaisina muuttaneet luku- ja kirjoitustaidottomat koneinsinöörit.

Tarkoitat kai toissijaista suojelua nauttivia koneinsinöörejä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721


Tarkoitat kai toissijaista suojelua nauttivia koneinsinöörejä.

Se on sivuseikka. Lopputulos on molemmissa sama.  8)

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Ehkä maahanmuuttajien kotoutuminen lopahtaa siihen, kun huomaavat kuinka kauan suomenruotsalaisten kotoutuminen on kestänyt?
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

nuiv-or

 • Vieras
Lainaus
Heidän kotoutumistaan hidastaa erityisesti vaikeus löytää ystäviä, mutta myös byrokratia eli hankaluudet oleskelu- ja työluvan sekä asunnon hankkimisessa.


"Meillä kaikki on sujunut mutkattomasti", Vishal Singh sanoo.

Tästä oli enemmän paperiversiossa. Jonkun mittarin mukaan Hki oli parempi kuin Tukholma, en muista mikä se oli. Olisiko ollut turvallisuus. Jos jollakin on eilinen lehti, niin tänne vaan kuvaa/skannia.

Hieman outoa verrata Baltiaa ja Suomea, mutta mitäpä näillä "tutkimuksilla" olisikaan väliä.

Kiinnostaisi tietää, että mikä se ylitsepääsemätön byrokratia täällä on?

Entä pärjääkö Baltiassa englannilla? Tallinnassa ehkä, mutta miten Riiassa?


http://expatproject.eu/

http://www.uudenmaanliitto.fi/ajankohtaista/uutiset/helsingin_seudulla_haasteita_kansainvalisten_osaajien_viihtyvyyden_parantamisessa.9065.news
Lainaus
Kysyttäessä käytännön kokemuksia 35:n arkeen liittyvän seikan osalta, muutama tekijä nosti Helsingin seudun kuitenkin ohi vertailualueiden. Helsingin vahvoja ja myönteisiä puolia olivat turvallisuus, oikeudenmukainen kohtelu, työyhteisöjen sosiaalisuus sekä yleensä Helsingin seudun ainutlaatuisuus asuinpaikkana.

caprifolium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 937
 • Liked: 1151
Lainaus
"Työvoimatoimistosta minulle on tarjottu kielikurssia ja mahdollisuutta opiskella sairaanhoitajaksi", kansainväliseen politiikkaan erikoistunut filosofian maisteri kertoo.

Saavatko suomalaiset maisterit samanlaisia tarjouksia?

Ja ennen kaikkea: tarjotaanko suomalaisille maistereille työtä maassa, jossa tarvitaan työvoimaa?

Kokemukseni perusteella, yli kaksi vuotta työttömyyttä takana,  vastaan kumpaankin yllä olevaan kysymykseen: ei.

Ja lisään vielä sen, että oma-aloitteiseen työnhakuun vastaus on ollut tähän mennessä aina: ei.
Olen työnantajien mielestä liian koulutettu (YTM ja tekniikan kandi) mm. siivous- ja varasto- yms. töihin. Oman alani (informaatiotutkimus eli "kirjastonhoitajuus", tietotekniikka ja viestintä) töihin olen liian vanha (48-vuotias), ja julkisen puolen työtehtäviin kaiken edellä mainittujen haittojen lisäksi olen suomalainen.
Myös palkkatuettuihin töihin olen kaikkea yllä mainittua liikaa ja vastaus on ollut aina ei.

9€:n päiväpalkalla kyllä kelpaan mutta en suostu tekemään samanlaista työtä kuin ennen tein ihan normaalilla palkalla: Eräänkin pääkaupunkiseudun kunnan it-osastolle olisin päässyt it-suunnittelijaksi vaikka heti - 9:n € palkalla. Ehkä olen sitten kiittämätön ja liian valikoiva mutta, ei kiitos.

Niin, kommentoin Hesarin jutun tähän kohtaan
Lainaus
"Suomi tarvitsee koulutettua työvoimaa. On tärkeä miettiä, miten heidät saadaan viihtymään", sanoo projektinjohtaja Christine Chang Uudenmaan liitosta."
jotakuinkin näin:
Suomessa on jo nyt valmiiksi työttömänä koulutettua, suomalaistakin työvoimaa, mutta heitä Suomi ei näytä tarvitsevan. Miksi?
Kommenttiani ei Hesari tietenkään julkaissut.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2013, 11:12:22 kirjoittanut Nina »
Mikä on tiedotusvälineiden perimmäinen tehtävä? Onko se informaation välittäminen, kansan sivistäminen, maailman muokkaaminen paremmaksi? Mutta paremmaksi kenen näkökulmasta?
- Suomen Kuvalehti 22/2012

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 328
 • Liked: 15873
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Changin mukaan olisi tärkeää, että tulijoille löytyisi heidän koulutustaan vastaavia töitä. Hän itse on kotoisin Taiwanista ja asunut Suomessa noin kuusi vuotta. Tänä aikana hän on ollut työttömänä pariin otteeseen.

"Työvoimatoimistosta minulle on tarjottu kielikurssia ja mahdollisuutta opiskella sairaanhoitajaksi", kansainväliseen politiikkaan erikoistunut filosofian maisteri kertoo.

Ongelma on osittain paikallistettu. Asenneongelma. Changilla.
Ei se ole yhteiskunnan tehtävä löytää hänelle (koska hän on maahanmuuttaja) sopivaa työpaikkaa.
Vastuu tästä on Changilla (ja muilla maahanmuuttajillakin) itse, väitän minä.

Miten Chang on edes päässyt maahan jos täältä ei löydy hänelle töitä? Eihän Taiwan kuulu vapaakulkualueeseen. Eiväthän suomalaisetkaan voi tuosta vain muuttaa Taiwaniin, ja alkaa ruinaamaan että heidät pitää työllistää?

Olisi ollut kaikkien etu, myös Changin, että hänelle olisi aikanaan osoitettu ovea, ja hän olisi päätynyt johonkin toiseen maahan, jossa olisi voinut työllistyä oman alansa tehtäviin, sen sijaan että päätyy tänne tehtäviin jotka eivät vastaa koulutusta, ja joista ei ole mitään iloa kenellekkään.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Olisi ollut kaikkien etu, myös Changin, että hänelle olisi aikanaan osoitettu ovea, ja hän olisi päätynyt johonkin toiseen maahan, jossa olisi voinut työllistyä oman alansa tehtäviin, sen sijaan että päätyy tänne tehtäviin jotka eivät vastaa koulutusta, ja joista ei ole mitään iloa kenellekkään.

Mää toivon kovasti että Chang xiaojie jää Suomeen ja menee vihdoinkin sinne hoitsukouluun sitten kun joutuu taas työttömäksi tosta rojektipäällikön hommasta  ;)

http://www.uudenmaanliitto.fi/index.phtml?alpha=s&i=140&s=58

Christine Chang + hoitsupuku   8)
Mikä hänen siviilisäätynsä mahtaa olla?

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134
Lupasysteemit on ihan mahottomia: Opiskelijaviisumilla ei saa tehä töitä, vaan pitää hakea siihen joka lupa erikseen. Opiskeluun voi kuulua palkallista harjoittelua, ja sitä varten pitää hankkia luvat.

Ei pidäkään saada ehkä poislukien opintoihin mahdollisesti kuuluva pakollinen harjottelu. Opiskelijaviisumi haetaan ja myönnetään opiskelua varten, työperäiselle muutolle on sitten oma lupamenettely.
« Viimeksi muokattu: 04.03.2013, 10:41:50 kirjoittanut Oho »

Tagit: