HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.

(1/330) > >>

ikuturso:
Nyt kun Pohjois-Korealla on uhmaikä, ja kaikkea mielenkiintoista tapahtuu, niin voisi varmaan Hommaforumillakin keräillä kaikkea asiaan liittyvää yhteen ketjuun. Tähän toki voisi yhdistää vanhan Pohjois-Koreaketjun sekä pari viimeaikaista:
http://hommaforum.org/index.php/topic,35166.0.html
http://hommaforum.org/index.php/topic,78469.0.html
http://hommaforum.org/index.php/topic,79672.0.html

Nythän on uhattu Okinawaa, Guamia, Hawaijia, Japania, Etelä-Koreaa ja USA:a.
Ohjuksia on ammuttu ja ydinkokeita tehty.
Etelä-Koreassa liikkuu huhu, jonka mukaan Kim Jong Un olisi joutunut attentaattiyrityksen kohteeksi. Jossain sotilastukikohdassa olisi joku ampunut häntä kohti tai jotain. Tämän jälkeen Un on hengaillut entistä enemmän sotilaiden kanssa ilmeisesti todistaakseen huhun vääräksi.

Juuri uutisoitiin, että sotilaallinen Hotline Koreoiden välillä olisi katkaistu Pohjoisen puolelta.

Tilannehan selvästi elää ja etenee. Pian varmaan tapahtuu jotain, mutta mitä?
Kiina suojelee omiaan ja tuntee jonkinlaista lukkarinrakkautta P-Koreaa kohtaan. Siksi esim. USA:n laajamittaiset sotilasoperaatiot geopoliittisesti aralle alueelle olisi varsin riskaabeleja, jos jotain lipsahtaisi Kiinan puolelle ja Kiina päättäisi vastata.
Koko P-Korean pyyhkäisy kivikauteen olisi kansanmurha, jota ei muutaman hörhön jumaljohtajan vuoksi kukaan haluaisi, mutta miten sopeutumiskykyistä aivopesty väestö olisi, jos tuolla vain toteutettaisin "ulkoa avustettu" vallankumous.

€urokriisin jälkeen ehkä mielenkiintoisin maailmanpoliittinen seurantakohde tuo. Lähi itä on jo niin out, kun Arabiliittokin tunnustaa Syyrian opposition Syyrian viralliseksi edustajaksi ja Dubaihin avattiin Syyrian opposition suurlähetystö.

-i-

AuggieWren:
P-Koreassa tuskin mitään vallankumousta saadaan aikaan, korkeintaan vallankaappauksia kenraalien kesken.

Jotain "keppostelua" tuo viestiyhteyksien katkaiseminen voi kuitenkin ennustaa, kun ei enää riitä omalle kansalle suunnattu tv- ja radiouhittelu. Ettei vaan olisi joku keskinäinen erimielisyys rahoista juchen suunnasta? Kun kehitetään akuutti sodanuhka, on sen perusteella helpompi teloittaa muutama vastahankainen armeijakomentaja vakoojaksi syytettynä.

matkamiehiii:
Itsekkään en usko että mitään sotaa nyt syttyy sillä eihän se olisi kovin järkevää P-korealta aloittaa juuri nyt sotaa Etelä-Koreaa ym USA:aa vastaan. Jos siellä sota tulee niin se on varmaan osa suurempaa kokonaisuutta tyyliin:

Iran,P-korea, Syyria, Lebanon (aseellisina tukijoina Kiina,Venäjä) vs USA-liittolaiset.

RP:
Vuosien varrella on ollut kaikenlaisia 'sattumuksia'. Milloin on Etelä-Korean presidentti yritetty murhata, milloin on räjäytetty eteläkorealainen matkustajalentokone. Ihan viime vuosienkin aikoina on käyty pienimuotoista tulenvaihtoa on käyty sotalaivojen välillä, upotettu sotalaiva torpedolla ja tykeillä ammuttu etelän puolelle.

EI kai tässä nykyisessä tilanteessa ole mitään erityisen ihmeellistä?

ikuturso:
Nuo pikku provokaatiot laivanupotuspeleineen ovat pikku provokaatioita.

Nythän on pariin otteeseen jo käytännössä julistettu sotatila. Ja merkki toisensa jälkeen tuntuu siltä, että nyt tilanne ei nytkähtele vaan ydinaseen tuomien tuuheampien rintakarvojen myötä kehittyy koko ajan kohti jotain.

Ja mitä "matkamiehii" tuossa yllä sanoo, niin P-Korean toiminnalla ja järjellä ei ole mitään tekemistä keskenään.

-i-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta