Äänestys

Uskotko, että Pohjois-Korea hyökkää?

Kyllä, Etelä-Koreaa vastaan
28 (7.2%)
Kyllä, USA:ta vastaan
11 (2.8%)
Kyllä, molempia vastaan
19 (4.9%)
En, kunhan lämpimikseen uhoaa
235 (60.1%)
En, sillä se pelkää USA:n vastatoimia
65 (16.6%)
Jotain muuta, mitä?
33 (8.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 367

Kirjoittaja Aihe: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.  (Luettu 207478 kertaa)

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 979
 • Liked: 2334
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1590 : 08.07.2018, 18:14:24 »
...Ilman sotatoimia Pohjois-Korea ei luovu ydinaseistaan, eikä yksikään suurvalta taida olla niin rohkea, että uskaltaisi hyökätä Pohjois-Koreaan - joten tilanne jatkunee ennallaan.

Toista näkökulmaa tarjoaa Washington postin toimittaja :
Lainaus
North Korea’s statement itself was notable for far more than just its negative tone...it may offer the most comprehensive signal yet of how Pyongyang views the possibility of abandoning its nuclear weapons...
...it viewed the four items in the Trump-Kim agreement as a schedule. Denuclearization was the third item on the list. The first item was to establish “new U.S.-DPRK relations,” followed by efforts to build “a lasting and stable peace regime on the Korean Peninsula.” The statement released by Pyongyang on Saturday said that the “first process of defusing tension” would be to announce an official end to the Korean War.
Kun mediat keskittyy tiedotteessa olevaan hassuimpaan kohtaan eli Pompeon haukkumiseen, niin tuossa jutussa huomautetaan että oleellisin info jää huomaamatta - tiedote on eka paperi, jossa P-Korea virallisesti kertoo aikomuksekseen ja sovituksi, että se luopuu ydinaseistaan täysin.

Tässä P-Korea vaan haukkuu USAa, että se hätäilee liian nopeasti, kun sopimuksessa on neljä vaihetta ja kolmantena vaiheena vasta on varmistettu ydinaseettomuus.

Kyllä se siis on luopumassa ydinaseista, mutta jos länsimediat+jäsenet Supernuiva ja Don Nachos epäilevätkin P-Korean sanoja ja tekoja, niin vastaavasti P-Koreassa esiintyy samaa epäilyä länsimaiden rehellisyydestä ja hyvästä tahdosta - ei ole siis kumma jos välillä on hankalaa ja kaikkia epäilyttää...
...silloin tarvitaan joku Trumppi, joka vakuuttaa että uskoo Kimiä, Kimin ei tarvi pelätä kun hän hoitaa USA-puolen eikä muut päämiehet uskalla hänelle alkaa millekään ja että nyt tämä viedään pysyvään rauhaan asti...vaihtoehto sellaiselle Trumpille tuon solmun ratkaisuksi tosiaan on hyvin huono.

Oppipoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 237
 • Liked: 2285
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1591 : 08.07.2018, 20:05:57 »
^Hyvin kiteytetty. Ei nykyinen Pohjois-Korea tietenkään luovu ydinaseistaan, koska se ei luota Etelä-Koreaan tai USA:han. Siksi suora ydinaseriisunnan kiirehtiminen olisi virhe. Ensin pitää rakentaa luottamus ja ruveta käymään kauppaa. Maiden välit pitää hitaasti muuttaa vihollisuudesta ystävyydeksi. Siihen voi mennä 20, 50, 70 tai 100 vuotta, hetkessä se ei tule tapahtumaan, mutta tulee toivottavasti vielä päivä, jolloin Pohjois-Koreassa pidetään täysin hölmönä kukkoilla ja uhitella ydinaseilla. Kuka nyt luotetuille kumppaneilleen uhittelisi? Katson, että viime aikoina on otettu ensi askeleet tuolla pitkällä matkalla.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 490
 • Liked: 3992
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1592 : 08.07.2018, 20:16:06 »
Ydinaseohjelmasta luopuminen ja sovinnollisemmat eleet lännen suuntaan ei auttaneet Gaddafia, eikä joukkotuhoaseitten pakotettu hävittäminen estänyt USAta hyökkäämästä Irakiin. Pohjois-Korea on vielä edellisempiä epätoivoisemmassa tilanteessa taloudellisesti, mutta se ei ole öljyntuottaja ja siksi intressien kohde. Ydinase on dynastian olemassaolon ainos tae; vaikea nähdä tilannetta, jossa he siitä luopuisivat.
And madness and despair are a force.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 359
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1593 : 19.07.2018, 23:29:50 »
Mikään ei näytä vielä onnistuvan Pohjois-Korean kanssa. Helpoin homma piti olla kaatuneiden sotilaiden jäännösten palautus, mutta nyt sekin tökkii:
Lainaus
"What was supposed to be the easiest item on the United States-North Korea negotiations agenda — the return of Korean War soldiers' remains — is proving to be yet another sticking point," said Mark Fitzpatrick of the International Institute for Strategic Studies.
http://www.foxnews.com/world/2018/07/19/north-korea-yet-to-make-good-on-promise-to-return-us-soldiers-remains.html

Pohjois-Korea sai kädenojennuksia, mutta ei ainakaan vielä näytä antavan yhtään mitään takaisin. Kannattaa varmaan takertua pikkuhommiinkin, niin ei koskaan päästä oikeasti puhumaan ydinaseista.

En kyllä usko että ikinä luopuvat ydinaseista. Ei ole mitään motivaatiota tehdä niin.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 023
 • Liked: 2052
 • Je suis Charlie
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1594 : 24.07.2018, 02:53:00 »
Satelliittikuvien perusteella purkavat nyt kuitenkin Sohaen "satelliittien" laukaisualuetta. https://www.38north.org/2018/07/sohae072318/

Lainaus
An an important first step towards fulfilling a commitment made by Kim Jong Un at the June 12 Singapore Summit, new commercial satellite imagery of the Sohae Satellite Launching Station (North Korea’s main satellite launch facility since 2012) indicates that the North has begun dismantling key facilities. Most notably, these include the rail-mounted processing building—where space launch vehicles are assembled before moving them to the launch pad—and the nearby rocket engine test stand used to develop liquid-fuel engines for ballistic missiles and space launch vehicles. Since these facilities are believed to have played an important role in the development of technologies for the North’s intercontinental ballistic missile program, these efforts represent a significant confidence building measure on the part of North Korea.

Loput linkin takaa.
Kansallisaarteet: Ibrahim Shkupolli, Abdiqadir Osman Hussein, Ramin Azimi, Al-Montathar Mahdi Basita Al-Mehsen, Zakhariya Hassan, Aram Bibani, Abbas Karim Muhammad, Araz Bibani, Mohamed Al-Zubeidi. Lista ei ole kattava.